Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3 ... 6   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: СИЛАТА НА МИСЛИТЕ  (Прочетена 10147 пъти)
giti
Гост
« -: Юни 13, 2009, 17:36:28 »

Ние ви обичаме, приемете нашите благопожелания. И така, промяната в качеството на мислите, емоциите, чувствата и възгледите води до промяна във физическите тела. Мислите, емоциите и чувствата са ключове към биоелектрическият заряд на клетката.

Всяка клетка функционира на строго определена енергийна честота, която може да се повиши или понижи. Когато човек минава през някаква опитност, в нея се вплитат и неговите емоции и чувства, съдържащи от своя страна моментния електрически заряд на мисълта. Нейните метаморфози отключват химически процеси в тялото, които повлияват силата на клетъчното трептене. На това именно се разчита в работата с положителни мисловни картини.

Възнамерявайки нещо, човекът е в състояние да модифицира своята ДНК, която ще бъде наследена от децата му. А намеренията на човечеството претърпяха силна преориентация през последното десетилетие. Това пренасочи перспективата на бъдещето и пътя на еволюцията. Променя се видът човек, който се ражда напоследък на Земята. Докато земната енергия се преобразува, хората имат възможността да се развиват духовно.

Индиговите деца са пример за подобно развитие - те идват на света с духовна "обвивка". Макар все още да притежават дуалност, тя не им пречи да се раждат с далеч по-точни представи от онези, които сме имали ние на същата възраст. ДНК на тези нови човеци наистина е друга, но все пак - не без връзка с нас. Те имат по-добри шансове от предходните поколения да разберат кои са. Намерението им ще бъде по-мощно и ще предизвика огромни, глобални трансформации.

Въпреки че бе предпоставено от нашето, то ще ги изправи пред нови предизвикателства, за да подготвят своята ДНК за още по-съществени промени, защото издигането е непрекъснат процес от множество големи и малки стъпки.

Светът е в навечерието на гигантско по своите размери преображение. To e свързано с констатирани от науката преобразувания в магнитното поле на Земята. Възможно ли е нашата ДНК да реагира на вариациите на околната среда, свързани със земното притегляне и честота? И ако е така, дали тогава не възникват нови "антени", посредством които човечеството ще заживее в пълен резонанс с всичко съществуващо? Вълнуващи въпроси, на които бъдещето със сигурност ще даде отговор.

Присъствието на висшия Аз

Протичащият в момента процес на планетата ще доведе хората до предела на тяхната физическа издръжливост. Същевременно те се чувстват принудени да се откажат от "старата енергия", която вече не служи на намеренията им.

Мутацията се ускорява и посредством съзнателното или несъзнателното настройване към по-хармонични вибрации. Човечеството се освобождава от негативните си импулси, зависимости и ограничения и интегрира всички аспекти на битието, пости-гайки просветление на физическо ниво. Духовното същество от светлина в обвивката на човешкото тяло се пробужда отново.

Новите деца не случайно се появяват точно сега. Преди да се впусне в голямото приключение на живота, всяко е оставяло светлинната си одежда при своя непреходен висш Аз и е позволявало на духовния свят да отстрани част от неговата идентичност от базата данни на собствената му памет. При всяка инкарнация то е вземало със себе си само малка част от придобитите дарования и мъдрост, а останалите са оставали на "съхранение" при висшия Аз.

Като сътворци хората също подпомагаха развитието на Земята. Те експериментираха и трупа-ха безценен опит. Но когато взеха да навлизат във все по-ниската енергийна честота на третото измерение, животът стана толкова болезнен и напрегнат, че мнозина се отдръпнаха в страха, яростта, ненавистта и чувството за отделност. Така изминаха хилядолетия, докато сега вече голя-ма част от тях изпитват нуждата да се върнат "у дома" си. Всеки може да прекрачи през булото на илюзията в ярката светлина на истината. Всеки е сияйно божествено същество, неповторима искра божия.

Всички аспекти на земното творение са на път да се пробудят - царствата на минералите и животните, Девите и елементалните сфери.

Както в no-висшите сфери, така и на Земята съществуват множество духовни обединения. Случва се хората да разпознаят членове на своето духовно семейство, приятели и групи, с които са пътували през времената. Тези срещи са подаръци, които са били заслужени и децата-индиго са част от тях.

Да се обадиш на Господ по телефона

Като наблюдавам индиговите деца, не мога да отмина темата за синхронността . Хубаво е да знаете, че когато попаднете в дадена ситуация, най-напред следва да се спрете и поогледате. После се опитайте да доловите не ви ли напомня нещо познато. Чувството ще ви помогне да активирате стари синхронности, които ще ви подскажат как най-правилно да постъпите.

Важно е да използвате мозъка си, за да осветите и изследвате вълнуващата ви тема от всички страни. Мозъкът притежава фантастична база данни, чието съдържание далеч надхвърля човешко-то енергийно поле. След няколко дни ще забележите, че ситуациите, в които се оказвате, сякаш са ви познати - те ще ви подсетят как да реагирате.

Докато "сканирате" своята реалност с помощта на чувствата и духовите си информационни залежи, водачите ви ще активизират синхронности, "стичащи се" от повече измерения. Те ще очертаят понататъшните ви действия по пътя. В този живот мнозина избраха да си спомнят неповторимата енергийна матрица на душата си - своята монада* и предопределение. Непременно впрегнете волята си, за да не излезете от пътя, не бързайте, дайте си време и разпознайте собствените си модели. Възможно е те да са се проявявали в много от по-раншните ви животи.

В настоящия момент децата-индиго могат да бъдат пример за всички ни. Когато се намират в затруднение, те най-напред се опитват да го "усетят". Често се нуждаят от малко спокойствие, след като нещо им е било казано или са попаднали в нова ситуация. Тогава автоматично изследват своите синхронности и после действат според тях. Те съзнават връзката си с духовното ниво и с помощниците си и затова информацията им се дава бързо и лесно.

Едно малко дете, за което тази връзка беше напълно реална, всеки път, щом се нуждаеше от малко време, за да надникне в себе си, казваше на майка си: "Мамо, ще трябва да се обадя на Господ по телефона и след това вече ще зная какво искам." To изчакваше, за да постигне хармония с чувствата си и да намери отговора в себе си.


Истинска духовност

Децата-индиго дойдоха, за да прекрачат заедно с нас във времето на истинската духовност. A какво е истинска духовност? Свързаният със своя висш Аз* човек, познава красотата и истината на всички религии и осъзнава, че духовността няма нищо общо с догмите, етическите кодекси или застиналия морал. Тя надхвърля очертанията на религиите и свързва всяка душа с нейната лична божествена истина. Духовността обича и приласкава живота, не осъжда и не отблъсква никого.

Духът действа в рамките на светите всеобщи закони, които са неизменни. Тяхната същност е любовта -любовта към себе си и любовта към всички божии творения. Духовността не е равна на свръхсетивност, която ще рече - развито вътрешно зрение, ясно виждане, ясно чуване или телепатия. Тези способности се дават на човека по рождение. За съжаление, те бяха забравени от него и просто закърняха. Свръхсетивното възприятие се връща по естествен път, когато той отново се свърже с Духа в себе си.

Истинската духовност означава да прегърнеш доброто във всички религии и хора и да допуснеш те да изразят духовността си по свой начин. Тя означава още да виждаш във всеки човек, животно или в цялото мироздание чудните качества на Твореца, както и - да ги откриеш у себе си, да ги проявиш и така да подтикнеш другите да сторят същото.

Дойде моментът, в който голям брой индигови деца се въплътиха на Земята, за да ни помогнат в този процес. Влизането в съзвучие с висшия Аз и божествения извор в сърцевината ни позволяват духовното да струи от всеки от нас да се закрепва и разпростира на Земята.
Активен
giti
Гост
« Отговор #1 -: Юни 13, 2009, 18:09:14 »

Как да увеличим мисловната ни сила
--------------------------------------------------------------------------------
 
Трябва да се научим как да развием мисловната си сила, а след това и как да си служим с нея, за да помагаме на тези, които са около нас Сега можем да преминем към разглеждане на това как можем да използваме мисловната сила в практиката, защото трупането на знания, без приложението им, е напразно. Старото правило "Целта на философията е да се сложи край на страданието" е все още в сила.

Трябва да се научим как да развием мисловната си сила, а след това и как да си служим с нея, за да помагаме на тези, които са около нас - във физическия свят или в по-висшите; да ускоряваме както собственото си развитие, така и цялостната човешка еволюция.

Мисловната сила може да бъде увеличена само със системно и упорито упражняване, точно както и развитието на мускулите, които изграждат тялото ни, зависи от тяхното упражняване.

Фактът, че развитието се обуславя от полаганите за целта усилия, е основен жизнен закон.

Животът, нашето Аз, търси неуморно пътища за себеизразяване посредством външната форма, в която се намира. Тъй като с упражняването силите му се насочват навън към себеизява, се получава натиск върху формата, при който тя се разширява, в изграждането й взима участие нова материя и така, в някои свои поделения, тя се разширява непрестанно. Когато тренираме мускулите, те се напрягат, в тях се влива повече живот, клетките им се умножават и така те нарастват.

По същия начин, когато умственото тяло трепти под въздействието на усиления ни размисъл, в него влиза нова умствена материя, и по този начин то расте и се развива. При едно системно упражняване умственото тяло расте, без значение дали мисълта, с която се упражнява, е добра или лоша. Влаганото умствено усилие определя растежа на тялото; характерът на мисълта определя вида материя, която ще го изгражда.

Когато мозъкът се упражнява в мислене, броят на клетките му нараства. Някои аутопсии показват, че мозъкът на мислителите е не само по-голям и тежък, но и притежава повече гънки, отколкото на обикновения човек. Така площта на сивата материя е много по-голяма, а тя е непосредственият физически инструмент на мисълта.

Тъй като и умственото тяло, и физическият мозък се развиват при упражняване, то тези, които желаят да разгърнат силите и възможностите им, трябва редовно да се упражняват в мислене със съзнателното намерение да подобрят своите умствени способности. Излишно е да се добавя, че по този начин се разгръщат и вродените сили на Познавателя и той увеличава своето влияние над телата непрестанно.

За да бъде упражняването ефективно, то трябва да е методично. Нека си изберем за целта някоя хубава книга, засягаща привлекателен за нас предмет; книга на компетентен автор, която съдържа нови и възвишени идеи. Отваряме книгата и започваме да четем бавно като първоначално прочитаме едно изречение или кратък пасаж, след което я оставяме настрана и започваме да мислим съсредоточено и усилено върху прочетеното.

Добре е да размишляваме два пъти по-дълго, отколкото сме чели, защото целта ни не е просто да се запознаем с нови идеи, а да усилим умствените си възможности. Хубаво е да посвещаваме по половин час на това занятие, но като начало може да се започне с 15 минути, тъй като първите стъпки в съсредоточаването са много уморителни.

Всеки, който започне да се упражнява по този начин редовно, след няколко месеца ще забележи, че има явен напредък и че мисловната му сила е нараснала; ще открие, че е способен много по-умело от преди да разрешава обикновените си житейски проблеми. Природата е справедлива господарка в раздаването на награди, защото на всеки дава точно онова, което е заслужил, нищо незаслужено в повече. Тези, които искат да увеличат способностите си, трябва да заслужат това като положат и съответните усилия.

Както вече казахме, работата е двойна. Първо, силите на съзнанието се проявяват навън; второ, формите, чрез които то се проявява, се развиват; при това първото не трябва никога да се забравя. Много хора признават ползата от целенасоченото мислене по отношение развитието на мозъка, но забравят, че източникът на всяка мисъл е нероденото и безсмъртно Аз, че само извеждат навън това, което вече притежават.

Вътре в нас е цялата сила, ние трябва само да я използваме, защото божественото Аз е коренът на живота в нас, а аспектът знание на Аза е част от всеки от нас и непрекъснато търси възможности за по-пълна проява. Силата е във всеки - безначална, вечна; формата се променя, но животът, който я одушевява, е част от безкрайната вечност, част от същата сила, която е създала Вселената; божествена, неразделна частица от живота на Логоса.

Ако можехме да схванем това и ако не забравяхме, че не силата ни е недостатъчна, а инструментът за проявата й не е добър и че именно оттук произтичат всички трудности, тогава бихме работили с повече вяра и надежда, а следователно и с по-голяма ефективност, за да го направим по-съвършен.

Нека не губим усещането, че нашата същинска природа е висше знание и в наша власт е каква част от нея ще проявим в настоящето си въплъщение. Наистина, проявата е ограничена от полаганите в миналото усилия, но сега бихме могли да увеличим умствените си сили, за да са ни по-полезни от онези, които в миналото са обусловили настоящите. Формите са гъвкави и могат да бъдат променяни, макар и бавно наистина, от трептенията на живота.

Нека помним преди всичко, че системното упражняване е от съществено значение за сигурното израстване. Когато прекъснем заниманията си дори за един ден, ще са необходими поне три-четири, за да постигнем отново равнището, достигнато преди; така е поне в началото на израстването.

Привикнем ли да мислим, редовното упражняване не е чак толкова важно. Но докато умът се приучи на концентрация, редовните занимания са от съществена важност, защото старият му навик да се скита свободно бързо се възвръща.

По-добре пет минути работа всеки ден, отколкото половин час само веднъж в седмицата!
Активен
lotus
Гост
« Отговор #2 -: Юни 18, 2009, 21:05:42 »

абсолютно съм съгласна с написаното, то отговаря напълно на моето знаене по темата
« Последна редакция: Юли 03, 2010, 14:30:49 от indigo » Активен
Бунтарката
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 179

 • Град: София
 • « Отговор #3 -: Юли 22, 2009, 17:30:00 »

  Хубава статия.Ще споделя и аз какво прочетох.Ние не можем да управляваме времето или настроението на хората около нас .Но със сигурност можем да управляваме отношението си към тези събития.Ние всички имаме силата да определим за какво мислимвъв всеки даден момент.Тази способност е част от човешката ни същност.Единствено пълно влияние имаме върху нашият ум .Не съществува такова нещо като обективна реалност или "реален свят"Няма абсолютни категории.Лицето на най-големият ти враг може да бъде лицето на моя най-добър приятел.Събитие ,което един човек приема за трагедия ,за друг може да съдържа в зародиш безгранични възможности.Онова,което действително разграничава винаги жизнерадостните и оптимистичните хора от непрекъснато нещастните ,е начинът по който възприемат и преработват обстоятелствата в живота.
  Активен

  Внимавай какво си пожелаваш!
  giti
  Гост
  « Отговор #4 -: Юли 22, 2009, 19:34:03 »

  Да не би да си прочела мислите ми? Намигване Искам да кажа, че напълно съм съгласна с това, което си писала. Казвала съм го милион пъти. Живота е достра пъстър, а с него и всеки човек по-отделно. Точно това показва, че доброто и злото не съществуват. Е вярно е, че си има общи ненаписани закони и етикети за някои неща, но винаги всичко се свежда до гледната точка на човек - как вижда и възприема нещата. Затова и акъл не може да се налива на никого, може да се споделя само. Готин
  « Последна редакция: Октомври 13, 2009, 04:46:59 от giti » Активен
  Бунтарката
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 179

 • Град: София
 • « Отговор #5 -: Юли 23, 2009, 15:38:05 »

  Да  giti ,благодарна съм ,че ви открих.
  Действително успехът във външния свят започва от успеха във вътрешнияи,променяйки мислите си.Като контролираш мислите и реакциите си към събитията в своя живат ,започваш да контролираш съдбата си.Повечето хора изобщо не обръщат внимание на природата на мислите си,въпреки че качеството на мислите определя качеството на живот.Ако искаш да живееш живота си най-пълно,трябва да се грижиш за мислите си така както се грижиш за най-скъпоценни те си неща.Полагай много усилия да се освободиш изцяло от вътрешното безпокойство .Ще бъдеш богато възнаграден.Това пак из книгата ,която чета в момента.
  Активен

  Внимавай какво си пожелаваш!
  giti
  Гост
  « Отговор #6 -: Юли 23, 2009, 15:45:24 »

  Аз не съм чела много книги. Пробвах се, но те толкова си противоречат, че се ме объркват и аз се отказах. Всичко, което казвам и споделям тук е въз основа на собствени мисли и наблюдения. Именно това е което казваш ти-да обърне човек внимание на мислите си и да изгради живота си добре. Всеки си има своите си начини обаче. Ето виж!: ти откриваш мислите си в книгите - аз не мога. Избрала съм по-трудния начин, да наблюдавам света и да го анализирам. Но в общи линии резулата е един и същ. Отново се съгласявам с тебе и се подписвам под всяка твоя дума. Позволи ми само да добавя, че най-ценното за човека трябва да са мислите и чувствата му. След това е всичко останало.
  « Последна редакция: Октомври 13, 2009, 04:49:44 от giti » Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #7 -: Септември 14, 2009, 03:48:54 »

  Всяка мисъл вибрира, всяка мисъл излъчва сигнал и всяка мисъл привлича към себе си съответстващ сигнал. Ние наричаме този процес Закон на привличането.
  Законът за привличането гласи: Подобните неща се привличат. Можете да гледате на мощния Закон на привличането като на Вселенски управител, който следи за това всички мисли, които съвпадат да се събират.
  Разбираш този принцип, когато включиш радиоприемника си и съзнателно го настроиш на определена станция. Не очакваш музика, която се излъчва на 101 FМ да бъде приета от твоя радиоапарат, ако той е настроен на 98.6 FМ. Разбираш, че честотата на вибрациите трябва да е еднаква и Законът за привличането е съгласен с теб.
  Когато преживяването ти те кара да излъчваш вибрации на желание, тогава трябва да намериш начин да се задържиш във вибрационна хармония с това желание, за да получиш неговото проявление.

  Към какво насочваш вниманието си?


  Всичко към което насочиш вниманието си те кара да излъчиш вибрация, а вибрациите, които излъчваш са твоето искане, което пък е твоята точка на привличане.
  Ако има нещо, което желаеш и в момента нямаш, трябва само да насочиш вниманието си към него и според Закона за привличането то ще дойде при теб, защото докато мислиш за предмета или преживяването, което желаеш, ти излъчваш вибрация и тогава, според Закона точно този предмет или преживяване трябва да дойде при теб.
  Ако обаче има нещо, което желаеш, което все още не е дошло при теб и ти насочиш вниманието си към факта, че него го няма, тогава Законът за привличането ще продължава да откликва на тази вибрация на нямане и ти ще продължиш да нямаш, онова, което искаш. Такъв е Законът.
  Как мога да зная какво привличам към себе си?
  Ключът към това да привлечеш нещо, което желаеш в своето преживяване е да постигнеш вибрационна хармония с него. Най-лесният начин да постигнеш вибрационна хармония с онова, което желаеш е да си представиш, че го имаш, да се преструваш, че то вече е част от твоето преживяване и да влееш мислите си към удоволствието от него. Като утвърдиш тези мисли и започнеш често да излъчваш тяхната вибрация, ще си в позиция, от която го допускаш в своето преживяване.
  Като обръщаш внимание на онова, което чувстваш, лесно можеш да разбереш дали насочваш вниманието си към онова, което желаеш или към неговото отсъствие. Когато мислите ти вибрационно съвпадат с твоето желание се чувстваш добре – гамата на емоциите ти се състои от задоволство, очакване, нетърпение и радост. Но ако насочваш вниманието си към отсъствието на онова, което желаеш, диапазонът на емоциите ти ще се състои от чувства на песимизъм, притеснение, обезсърча-ване, гняв, несигурност и депресия.
  Щом започнеш да осъзнаваш емоциите си, винаги ще знаеш дали допускаш Енергията в своя Съзидателен Процес и никога вече няма да се лъжеш относно причината нещата да се случват по начина, по който се случват. Твоите емоции са чудесна система за напътствие и ако им обръщаш внимание, ще можеш да се насочваш към всичко, което желаеш.
  Получаваш това, за което мислиш независимо дали го искаш.
  По силата на Вселенския Закон на привличането ти привличаш към себе си есенцията на онова, което преобладава в мислите ти. Ако нещата, които искаш преобладават в мислите ти житейското ти преживяване ги отразява. По същия начин, ако нещата, които не искаш преобладават в мислите ти житейското ти преживяване отразява тях.
  Когато мислиш за нещо, ти сякаш планираш бъдещо събитие. Когато си благодарен, ти планираш. Когато се тревожиш, ти планираш. (Тревогата е използване на въображението за създаване на нещо, което не искаш.)
  Всяка мисъл, всяка идея, всяко Същество и всяко нещо са изградени от вибрации, и когато съсредоточиш вниманието си върху нещо, дори и за кратък период от време, вибрацията на твоето Същество започва да отразява вибрацията на онова, към което насочваш вниманието си. Колкото повече мислиш за него, толкова повече това, което му е сродно е привлечено към теб. Този процес ще продължава да се усилва до момента, в който излъчиш различна вибрация. И когато го направиш започваш да привличаш неща, които съвпадат с новата вибрация.
  Когато разбереш Закона за привличането, никога няма да си изненадан от онова, което се появява в твоето преживяване, защото ще осъзнаваш, че именно ти си го поканил чрез собствения си мисловен процес. Нищо не може да се появи в житейското ти преживяване, без ти да си го поканил с мисълта си.
  Лесно е да разбереш този мощен Закон на привличането, защото той няма изключения.. Когато разбереш, че получаваш това, за което мислиш и което е също толкова важно, когато осъзнаваш какво мислиш, тогава си в позиция да упражняваш пълен контрол над собственото си преживяване.
  Колко са големи разликите във вибрациите?
  Ще ти дадем няколко примера. Има много голяма вибрационна разлика между твоите мисли на това какво харесваш в партньора си и мислите ти за това какво би искал да се промени в него. И връзката ти с твоя партньор отразява без изключение онова, което взема превес в мислите ти. Макар и направено несъзнателно ти буквално си измислил връзката и си я превърнал в реалност.
  Желанието ти за по-добро финансово състояние не може да се сбъдне, ако често чувстваш завист към доброто материално положение на съседа си, защото вибрацията на желанието ти и вибрацията на завистта са различни.
  Разбирането на вибрационната ти природа ще даде възможност лесно и съзнателно да създаваш собствената си реалност. И с времето и практиката ще откриеш, че всяко желание, което имаш, лесно може да бъде реализирано, защото няма нищо, което не можеш да бъдеш, да правиш или да имаш.
  Ти извикваш, вибрационна енергия.
  Ти си Съзнание.
  Ти си Енергия.
  Ти си Вибрация.
  Ти си Електричество.
  Ти си Творец.
  Ти си на Гребена на мисловната вълна.
  Ти си този, който най-конкретно, най-активно притег-ля и оползотворява Енергията, която създава светове и която съществува навсякъде в тази вечно еволюираща, вечно разгръщаща се Вселена.
  Ти си творчески гений, който се изразява тук в тази времево-пространствена реалност на Гребена на вълната, за да отведе мисълта отвъд онова, което тя някога е била.
  Въпреки че отначало може да ти се стори странно, доб-ре ще е да започнеш да приемаш себе си като Вибрационно Същество, защото живееш във Вибрационна Вселена и Законите на Вселената са основани на вибрация.
  Когато съзнателно станеш едно цяло с Вселенските закони и започнеш да разбираш защо нещата откликват по начина, по който го правят, всяка неизвестност и объркване ще бъдат заменени от яснота и разбиране. Съмнението и страхът ще се сменят със знание и увереност. На мястото на несигурността ще дойде убеденост, а радостта отново ще се превърне в най-основен елемент от твоето преживяване.
  Когато желанията и убежденията ти съвпадат на вибрационно ниво.
  Подобните неща се привличат. За да се изпълни напълно твоето желание вибрацията на твоето Същество трябва да съвпада с вибрацията на желаното. Не е възможно да желаеш нещо, да се съсредоточаваш главно върху неговото отсъствие и след това да очакваш да го получиш, защото вибрационната честота на неговото присъствие и вибрационната честота на неговото отсъствие са две съвсем различни честоти. Другояче казано: За да получиш онова, което желаеш, желанията и вярванията ти трябва да съвпадат на вибрационно ниво.
  Ето как изглеждат нещата в по-широка перспектива: ти си тук и преживяваш неща, които те карат да идентифицираш, съзнателно или не, личните си предпочитания от своята специфична гледна точка. Когато това се случва Източникът, който те чува и те обича, незабавно откликва на твоята вибрационна молба, независимо от това дали можеш да я изразиш вербално.
  Без значение какво искаш и дали го искаш с думи или с бегла представа, молбата ти всеки път, без изключение, бива чута и получава отклик. Когато искаш, винаги ти се дава.
  Всичко, Което Е… печели от това, че съществуваш,.
  Заради твоя контакт със сегашното ти преживяване, който предизвиква в теб формулирането на конкретни желания и защото Източникът чува и откликва на молбата ти, Вселената, в която сме съсредоточени всички ние се разширява! Колко прекрасно е това!
  Сегашната ти времево-пространствена действителност, сегашният начин, по който гледаш на живота — всички неща, които изграждат гледната ти точка – са се развивали в течение на безброй поколения. Не би било възможно да се проследят всички желания, заключения и перспективи, които са довели до уникалната ти гледна точка точно тук и сега. Това, което много искаме да чуеш е, че няма значение какво е предизвикало раждането на твоята перспектива, важното е, че тя съществува. Ти съществуваш, ти мислиш, ти усещаш, ти искаш – и получаваш отклик. И Всичко Което Е печели от твоето съществуване и от твоята гледна точка.
  Затова твоята значимост не е под въпрос, поне не за нас. Ние напълно разбираме огромната ти стойност. Ценността ти не е под въпрос. Ние знаем, че ти заслужаваш Енергията, която създава светове да откликва на всяко твое желание. И знаем, че тя го прави, но много от вас, по много причини сами си пречат да получат именно това, което искат.
  Преоткрий изкуството да допускаш, естественото си Благополучие.
  Искаме да преоткриеш вродената си способност да позволяваш, на Благоденствието на тази Вселена да протича постоянно и без пречка в твоето преживяване. Ние наричаме това умение Изкуството да допускаш. Изкуството да допускаш е изкуството да спреш да се съпротивляваш на Благоденствието, което заслужаваш. Благоденствието, което е естествено, което е твое наследство, твой Първоизточник и твоя същност.
  Няма предварителни курсове, които да те подготвят за това, което е представено тук. Тази книга е написана, за да започнеш да получаваш облаги на мястото, където си в момента. Точно сега ти си готов за тази информация, както и тя е готова за теб.

  “Поискай и ще ти бъде дадено: Как да осъществим желанията си”

  Естер Хикс, Джери Хикс
  Активен
  До
  Гост
  « Отговор #8 -: Декември 14, 2009, 05:53:14 »

  giti,
  Цитираното от "“Поискай и ще ти бъде дадено: Как да осъществим желанията си” (Естер Хикс, Джери Хикс) е много окуражаващо и стимулиращо. Вдъхва вяра, убеденост, спокойствие и увереност. Това е добре. И аз го бях забравила като чувство.
  Благодаря.
  Активен
  Nirvana
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 25


  « Отговор #9 -: Април 15, 2010, 14:21:10 »

  Всяка мисъл, която преминава през ума ни, гради нашето бъдеще. Силният момент винаги е настоящият момент. Гневът, критиката и чувството за вина са най-вредните модели на мислене. Ако се освободим от негодуванието си, можем да преодолеем дори и рака. Когато наистина обичаме себе си, всичко в живота ни върви добре. Трябва да се освободим от миналото и да простим на всички. Трябва да се научим да обичаме себе си. Да одобряваш и да приемаш самия себе си в настоящия момент - това е ключът към положителните промени ....
  Мисли само за това, което носи живот в себе си.
  Ако искаш да бъдеш здрав, мисли за радостта и веселието.
  Ако искаш да бъдеш богат, мисли за знанието и търпението.
  Ако искаш да бъдеш силен, мисли за Светлината.
  Ако искаш да не се спъваш, бъди вътрешно винаги доволен, без да има защо.
  « Последна редакция: Април 15, 2010, 14:27:44 от Nirvana » Активен

  " Аз не съм тяло, което има душа, а съм душа, която има някаква видима част, наречена тяло. "
  werdim1
  Вяра
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 21


 • Град: ТУК И СЕГА
 • Започни денят с усмивка!

  « Отговор #10 -: Август 05, 2010, 20:51:00 »


  Имайте вяра колкото синапено зрънце и ще получите - се казва в библията!Да  - толкова точно казано,но това зръце зависи и къде е посято!Човек сякаш се ражда позитивен или вечен скептик,или просто Злобар.Колкото и да си оптимист и вечно позитивен,ако си заобиколен от последния тип - то просто тяхната злоба и завист обвиват,като плевел и те задушават бавно !
  Искам да споделя колко силна е силата на думите изречена в гняв!
  Наскоро един от съседите в блока на магазинчето ми остана безработен и всички и всичко му бе криво.Постоянно си намираше повод за злорадство.Колкото и да ни е трудна търговията в момента нямам навика да се оплаквам,но той се беше запенел и този ден и нещо крещеше.В този момент между краката му се промуши едномесечното ни котенце-нещо като талисманче на магазинчетата ни.Прехвърляхме си го по комшийски и го обичахме всички-създаваше добро настроение и беше много любвоебвилно с нас и клиентите!И той изтръска пръст и рече:И това коте да го няма тука до пет дена!Най-много до седем дена живо или мъртво -да го няма!
  Прегърнах Лунка и му обърнах гръб.Стана ми тежко ,но не обърнах внимание.Това се случи в петък и на следващия петък Котенцето бе прегазено от такси пред очите на колегите ми.Утре става седем дена откак нашата Луна си отиде, като жертва на хорската злоба и завист.Питам се, ако този гняв беше отправен върху човек...Не ми се мисли за резултата... Боли ни всички и седми ден е тягостно без нейните закачки ,а с нея бе толкова весело - какво му пречеше животинката та я прокле!Но да не натъжавам и вас - сега си харесахме ново котенце от друго котило,но каквото и да е няма да е веселата и любвоебвилна Лунка ,която порасна в шепите ни.
  Разказах Ви това за да Ви покажа каква сила има думата  и как може да пресече дори живота на някого.
  Да,трябва да се владеем дори, когато сме гневни и недоволни от нещо или някой и да внимаваме какво изричаме,защото съзнателно или подсъзнателно можем да вържем някого за цял живот и той после да се чуди откъде всичко му е на куцуз и не върви въпреки позитивността му!
  Е приятели ,аз имам една кратка фраза,която не е благоприятна за злонамерените спрямо мен,но въпреки всичко и аз съм човек и се гневя понякога и си казвам:Кой каквото ми мисли -това да си получи.Ако е добро да се хиляди ,ако е зло -сто пъти му стига!
  Сега май ще се замисля дали пак да го казвам - та нали понякога ,когато ни нараняват и те самите не знаят какво правят-ПРости им Господи.Дай ни мъдрост да успокоим гнева в себе си и другите около нас!Едва тогава ще има резултат от позитивното мислене,защото преградите ще са стопенени предполагам.Амин
  Активен

  Факти,хора и събития се подреждат по-най добрият начин за мен!
  ЕМИЛИЯН :)
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 68


  Любовта е по силна от всичко

  « Отговор #11 -: Октомври 31, 2010, 13:57:09 »

  Всяка мисъл вибрира, всяка мисъл излъчва сигнал и всяка мисъл привлича към себе си съответстващ сигнал. Ние наричаме този процес Закон на привличането.
  Законът за привличането гласи: Подобните неща се привличат. Можете да гледате на мощния Закон на привличането като на Вселенски управител, който следи за това всички мисли, които съвпадат да се събират.
  Разбираш този принцип, когато включиш радиоприемника си и съзнателно го настроиш на определена станция. Не очакваш музика, която се излъчва на 101 FМ да бъде приета от твоя радиоапарат, ако той е настроен на 98.6 FМ. Разбираш, че честотата на вибрациите трябва да е еднаква и Законът за привличането е съгласен с теб.
  Когато преживяването ти те кара да излъчваш вибрации на желание, тогава трябва да намериш начин да се задържиш във вибрационна хармония с това желание, за да получиш неговото проявление.

  Към какво насочваш вниманието си?


  Всичко към което насочиш вниманието си те кара да излъчиш вибрация, а вибрациите, които излъчваш са твоето искане, което пък е твоята точка на привличане.
  Ако има нещо, което желаеш и в момента нямаш, трябва само да насочиш вниманието си към него и според Закона за привличането то ще дойде при теб, защото докато мислиш за предмета или преживяването, което желаеш, ти излъчваш вибрация и тогава, според Закона точно този предмет или преживяване трябва да дойде при теб.
  Ако обаче има нещо, което желаеш, което все още не е дошло при теб и ти насочиш вниманието си към факта, че него го няма, тогава Законът за привличането ще продължава да откликва на тази вибрация на нямане и ти ще продължиш да нямаш, онова, което искаш. Такъв е Законът.
  Как мога да зная какво привличам към себе си?
  Ключът към това да привлечеш нещо, което желаеш в своето преживяване е да постигнеш вибрационна хармония с него. Най-лесният начин да постигнеш вибрационна хармония с онова, което желаеш е да си представиш, че го имаш, да се преструваш, че то вече е част от твоето преживяване и да влееш мислите си към удоволствието от него. Като утвърдиш тези мисли и започнеш често да излъчваш тяхната вибрация, ще си в позиция, от която го допускаш в своето преживяване.
  Като обръщаш внимание на онова, което чувстваш, лесно можеш да разбереш дали насочваш вниманието си към онова, което желаеш или към неговото отсъствие. Когато мислите ти вибрационно съвпадат с твоето желание се чувстваш добре – гамата на емоциите ти се състои от задоволство, очакване, нетърпение и радост. Но ако насочваш вниманието си към отсъствието на онова, което желаеш, диапазонът на емоциите ти ще се състои от чувства на песимизъм, притеснение, обезсърча-ване, гняв, несигурност и депресия.
  Щом започнеш да осъзнаваш емоциите си, винаги ще знаеш дали допускаш Енергията в своя Съзидателен Процес и никога вече няма да се лъжеш относно причината нещата да се случват по начина, по който се случват. Твоите емоции са чудесна система за напътствие и ако им обръщаш внимание, ще можеш да се насочваш към всичко, което желаеш.
  Получаваш това, за което мислиш независимо дали го искаш.
  По силата на Вселенския Закон на привличането ти привличаш към себе си есенцията на онова, което преобладава в мислите ти. Ако нещата, които искаш преобладават в мислите ти житейското ти преживяване ги отразява. По същия начин, ако нещата, които не искаш преобладават в мислите ти житейското ти преживяване отразява тях.
  Когато мислиш за нещо, ти сякаш планираш бъдещо събитие. Когато си благодарен, ти планираш. Когато се тревожиш, ти планираш. (Тревогата е използване на въображението за създаване на нещо, което не искаш.)
  Всяка мисъл, всяка идея, всяко Същество и всяко нещо са изградени от вибрации, и когато съсредоточиш вниманието си върху нещо, дори и за кратък период от време, вибрацията на твоето Същество започва да отразява вибрацията на онова, към което насочваш вниманието си. Колкото повече мислиш за него, толкова повече това, което му е сродно е привлечено към теб. Този процес ще продължава да се усилва до момента, в който излъчиш различна вибрация. И когато го направиш започваш да привличаш неща, които съвпадат с новата вибрация.
  Когато разбереш Закона за привличането, никога няма да си изненадан от онова, което се появява в твоето преживяване, защото ще осъзнаваш, че именно ти си го поканил чрез собствения си мисловен процес. Нищо не може да се появи в житейското ти преживяване, без ти да си го поканил с мисълта си.
  Лесно е да разбереш този мощен Закон на привличането, защото той няма изключения.. Когато разбереш, че получаваш това, за което мислиш и което е също толкова важно, когато осъзнаваш какво мислиш, тогава си в позиция да упражняваш пълен контрол над собственото си преживяване.
  Колко са големи разликите във вибрациите?
  Ще ти дадем няколко примера. Има много голяма вибрационна разлика между твоите мисли на това какво харесваш в партньора си и мислите ти за това какво би искал да се промени в него. И връзката ти с твоя партньор отразява без изключение онова, което взема превес в мислите ти. Макар и направено несъзнателно ти буквално си измислил връзката и си я превърнал в реалност.
  Желанието ти за по-добро финансово състояние не може да се сбъдне, ако често чувстваш завист към доброто материално положение на съседа си, защото вибрацията на желанието ти и вибрацията на завистта са различни.
  Разбирането на вибрационната ти природа ще даде възможност лесно и съзнателно да създаваш собствената си реалност. И с времето и практиката ще откриеш, че всяко желание, което имаш, лесно може да бъде реализирано, защото няма нищо, което не можеш да бъдеш, да правиш или да имаш.
  Ти извикваш, вибрационна енергия.
  Ти си Съзнание.
  Ти си Енергия.
  Ти си Вибрация.
  Ти си Електричество.
  Ти си Творец.
  Ти си на Гребена на мисловната вълна.
  Ти си този, който най-конкретно, най-активно притег-ля и оползотворява Енергията, която създава светове и която съществува навсякъде в тази вечно еволюираща, вечно разгръщаща се Вселена.
  Ти си творчески гений, който се изразява тук в тази времево-пространствена реалност на Гребена на вълната, за да отведе мисълта отвъд онова, което тя някога е била.
  Въпреки че отначало може да ти се стори странно, доб-ре ще е да започнеш да приемаш себе си като Вибрационно Същество, защото живееш във Вибрационна Вселена и Законите на Вселената са основани на вибрация.
  Когато съзнателно станеш едно цяло с Вселенските закони и започнеш да разбираш защо нещата откликват по начина, по който го правят, всяка неизвестност и объркване ще бъдат заменени от яснота и разбиране. Съмнението и страхът ще се сменят със знание и увереност. На мястото на несигурността ще дойде убеденост, а радостта отново ще се превърне в най-основен елемент от твоето преживяване.
  Когато желанията и убежденията ти съвпадат на вибрационно ниво.
  Подобните неща се привличат. За да се изпълни напълно твоето желание вибрацията на твоето Същество трябва да съвпада с вибрацията на желаното. Не е възможно да желаеш нещо, да се съсредоточаваш главно върху неговото отсъствие и след това да очакваш да го получиш, защото вибрационната честота на неговото присъствие и вибрационната честота на неговото отсъствие са две съвсем различни честоти. Другояче казано: За да получиш онова, което желаеш, желанията и вярванията ти трябва да съвпадат на вибрационно ниво.
  Ето как изглеждат нещата в по-широка перспектива: ти си тук и преживяваш неща, които те карат да идентифицираш, съзнателно или не, личните си предпочитания от своята специфична гледна точка. Когато това се случва Източникът, който те чува и те обича, незабавно откликва на твоята вибрационна молба, независимо от това дали можеш да я изразиш вербално.
  Без значение какво искаш и дали го искаш с думи или с бегла представа, молбата ти всеки път, без изключение, бива чута и получава отклик. Когато искаш, винаги ти се дава.
  Всичко, Което Е… печели от това, че съществуваш,.
  Заради твоя контакт със сегашното ти преживяване, който предизвиква в теб формулирането на конкретни желания и защото Източникът чува и откликва на молбата ти, Вселената, в която сме съсредоточени всички ние се разширява! Колко прекрасно е това!
  Сегашната ти времево-пространствена действителност, сегашният начин, по който гледаш на живота — всички неща, които изграждат гледната ти точка – са се развивали в течение на безброй поколения. Не би било възможно да се проследят всички желания, заключения и перспективи, които са довели до уникалната ти гледна точка точно тук и сега. Това, което много искаме да чуеш е, че няма значение какво е предизвикало раждането на твоята перспектива, важното е, че тя съществува. Ти съществуваш, ти мислиш, ти усещаш, ти искаш – и получаваш отклик. И Всичко Което Е печели от твоето съществуване и от твоята гледна точка.
  Затова твоята значимост не е под въпрос, поне не за нас. Ние напълно разбираме огромната ти стойност. Ценността ти не е под въпрос. Ние знаем, че ти заслужаваш Енергията, която създава светове да откликва на всяко твое желание. И знаем, че тя го прави, но много от вас, по много причини сами си пречат да получат именно това, което искат.
  Преоткрий изкуството да допускаш, естественото си Благополучие.
  Искаме да преоткриеш вродената си способност да позволяваш, на Благоденствието на тази Вселена да протича постоянно и без пречка в твоето преживяване. Ние наричаме това умение Изкуството да допускаш. Изкуството да допускаш е изкуството да спреш да се съпротивляваш на Благоденствието, което заслужаваш. Благоденствието, което е естествено, което е твое наследство, твой Първоизточник и твоя същност.
  Няма предварителни курсове, които да те подготвят за това, което е представено тук. Тази книга е написана, за да започнеш да получаваш облаги на мястото, където си в момента. Точно сега ти си готов за тази информация, както и тя е готова за теб.

  “Поискай и ще ти бъде дадено: Как да осъществим желанията си”

  Естер Хикс, Джери Хикс

                                                                                           БРАВО БРАВО БРАВО
  Активен

  Познах добро и зло, грях и добродетел, правда и неправда;съдих и ме съдиха;минах през рождение и смърт, радост и мъка, рай и ад; и накрая разбрах, че аз съм във всичко и всичко е в мен.
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #12 -: Ноември 05, 2010, 01:57:54 »

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=zyevFZcNL5s" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=zyevFZcNL5s</a>
  Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #13 -: Ноември 05, 2010, 02:03:36 »

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=RbzvYKBiB6U" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=RbzvYKBiB6U</a>
  Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #14 -: Ноември 05, 2010, 02:16:56 »

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=EBnyThSfiRA" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=EBnyThSfiRA</a>
  Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  Страници:  [1] 2 3 ... 6   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Тотеми: животни на силата « 1 2 »
  Астрология и нумерология
  wolfspirit 27 10082 Последна<br />публикация Ноември 19, 2012, 13:18:52
  от wolfspirit
  Джим Кери - Силата на нашите намерения
  Видео клипове
  Georgio 1 1013 Последна<br />публикация Март 13, 2011, 19:19:35
  от Аэ съм
  Владимир Мерге - Силата на мисълта
  Духовни учения
  Ametist 4 1793 Последна<br />публикация Март 15, 2011, 17:07:45
  от Ametist
  Силата на намерението
  Книги
  ангелска любов 5 1498 Последна<br />публикация Февруари 05, 2012, 14:34:16
  от ангелска любов
  Силата на човек.
  Въпроси и отговори
  The Good Old Time 4 1086 Последна<br />публикация Юни 01, 2013, 22:56:41
  от Sita

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright