Духовно развитие

          

Страници:  1 [2]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Това, с което се бориш, само се усилва  (Прочетена 2204 пъти)
nia.boneva6
Гост
« Отговор #15 -: Юли 28, 2010, 14:28:11 »

Зависи Усмивчица
Активен
psyhea
Гост
« Отговор #16 -: Юли 28, 2010, 15:11:04 »

разбира се..от гледната точка..Ама тъжното е,че в повечето случаи,сме склонни да виждаме само онова което ни изнася..Красивото,възвишеното..тънката нишка обаче,се губи,на фона на сияйният блясък Усмивчица
Активен
nia.boneva6
Гост
« Отговор #17 -: Юли 28, 2010, 19:21:13 »

В същност самите Ние сме склонни да виждаме всичко, но нещо в нас се бори срещу това... и не виждаме всичко Намигване Право-кой каквото му изнася... поне повечето...
Активен
psyhea
Гост
« Отговор #18 -: Юли 30, 2010, 10:27:09 »

Така...това което ще разкажа,ми хрумна(т.е.подсетих се за случката,благодарение на проповедите на amazing),но случката е действителна и много поучителна!
Та..значи..живял едно време..някъде в Пернишко,един човек.Човекът бил първо дъновист,после като поотминала модата на белите чаршафи,се прекфалифицирал в радиестезист..Покрай тези си занимания,човекът се поувлякъл и в т.нар.Ню Ейдж религия..Проповядваше наляво и надясно неща подобни на тези дето и Amazing прокламира..Не се борете със злото,зло няма,правете се,че не го виждате и всичко ще бъде наред,не го забелязвайте и то няма да нахълта в живота ви и т .н.
Е,да обаче самият живот реши да му даде УРОК..(за съжаление много болензнен и то не само за него)
Историята е следната..Една прекрасна лятна вечер,мъжът се прибирал късничко към дома си.Пътят му минавал покрай местното училище.От двора на училището се чували крясъци и викове,слабо се долавяли женски писъци..сякаш смътно си проправял път един отчаян зов за помощ..но,човекът,решил,че щом нещата не се случват в двора му,няма причина да се меси..Тъй де..младото поколение стана толкова разпасано..Хак им е на тия курвета(за разлика от неговата дъщеря,дето сега сигурно си спи кротко в стаята на втория етаж,като всяко порядъчно момиче)дето се мотляват по късна доба с момчетията...Прибрал се и блажено заспал..
Два часа по-късно на вратата му се потропало..Местната  патрулка водела дъщеря му,пребита и с раскъсани дрехи....
Нататък ви е ясно..няма нужда да продължавам,нали..Сами си правете изводите..
Активен
nia.boneva6
Гост
« Отговор #19 -: Юли 31, 2010, 08:40:45 »

Права си, в такива случаи определено трябва да се действа!
Активен
sanguinary
Гост
« Отговор #20 -: Юли 31, 2010, 09:58:08 »

Още вчера, сутринта го прочетох, но толкова ми се спеше, че на три пъти заспивах. От дете харесвам така -  чета, заспивам и после пак дочитам, защото понякога сънувам каквото чета.
Това е написано от писател, който добре реди думите и увлича, спор няма. Лесно е обаче, човек да попадне в клопка, по този начин.
Ето:
Цитат на: onidar
Докато го четях,направо го преживях(...и аз).
Този текст е ключ за поредната врата(було).
...всички останали думи са излишни.
Прегръдка
Сладкодумците са опасна работа, ей.  Ухилен Биха могли да  убедят човек в какво ли не, ако не внимава. Наслаждавайки се на поезията и музиката на думите, идеята се прокрадва до ума ти и механично клатиш глава, в знак на съгласие, без да се усетиш, а погледа ти е един зареееян... като при някакъв странен вид хипноза.
Избягвайте това. Наслаждавайте се на хубавите неща, но не допускайте да парализират ума ви, зрението ви.
Цитат на: onidar
подсетих се за случката,благодарение на проповедите на amazing
Много уместно сравнение. Не само за случката, която ни разказа, а и за връзката й с разказа, за съня и скорошните ни диалози с amazing.
Той също е сладкодумец и ако развие малко правописа и паметта си, би могъл да омае бая народ и да ги убеди във всичко. Няма нищо лошо, разбира се, стига да е с чисти намерения, което е рядкост и не ми се рискува.
Цитат на: psyhea
подчертавам,че подобни текстове все повече се пускат в пространството с една едничка цел!Манипулация!Приемайки"действителноста"и липсата на съпротива във всеки един аспект!Отново подбутване(само,че по един нов начин)всеки да си гледа в паничката..Но не и по-далече..
Психея... ти си способна да изскубнеш всяка красота, само и само да прозреш целта й, на дъното.
Това е прекрасно.
Примерите са хубаво нещо.
Ще ви дам един пример сега.
В България, циганите са като в разграден двор. Чувстват се недосегаеми от закони и правила. Защо? Именно защото бездействаме. Не знам, може би понеже сме много любвеобвилни и не искаме да си омърсяваме кармата.
Статистически, циганите са около 300 000, но едва ли са ги преброили всички, та да речем ...500 000. Съвсем да го закръглим, айде 1/10 от населението, макар че вече много ги размножих.
Не зная кой от вас е посещавал затвори, но там съотношението е приблизително обратното - 10 циганина към 1 българин. Човек би решил, че живеем в Индия или Бангладеш, ако трябва да се ориентира по криминалния контингент.
70% от престъпността, на територията на страната, е дело на хора от ромски произход. Чисто математически - 1/10 от населението, са в основата на почти цялата престъпна дейност.
Да ги обичаме ли, да им се извиним ли, да им поискаме ли прошка?
Цитат на: nia.boneva6
Нееее... определено не. Ама не да се настърваваме и да се озлобяваме... те това искат.
Не злоба, но гняв да.
Убийствата, изнасилванията, обирите и издевателствата от всякакъв характер, не са неща, които се случват на останалите хора, както всеки си мисли, когато види нещо по новините или във вестник.
Защо само тези, на които им се случи го осъзнават? Както в случая с този човек, чиято дъщеря, за негова голяма изненада, се оказала жертва.
Цитат на: psyhea
тъжното е,че в повечето случаи,сме склонни да виждаме само онова което ни изнася.
Много трудно ще бъде възпитано у всеки, съзнанието, че няма свое и чуждо. Всички деца, са наши деца и всички са ни роднини.
Ако всеки съпреживява всяко издевателство, над дете и човек, така, сякаш неговото дете е пострадало или негов роднина, тогава нещата ще се променят много бързо. Към добро.
Мислил бил, че не е неговата щерка и си продължил нашия, понеже е много духовно извисен.
Активен
nia.boneva6
Гост
« Отговор #21 -: Юли 31, 2010, 10:11:53 »

Извод: Трябва да се борим срещу външни разрушителни явления; но не трябва да се борим срещу чувствата като гняв, страх, мъка; а да ги оставим на мира. То те също са външни... ама по друг начин, засягат пряко нашите емоции... 
Определено е противоречиво...
Значи, ако примерно, някой е озлобен срещу мене и прави разни простотии, аз трябва да се боря с него, но да "говоря" спокойно с омразата му... Определено е странно... може би вярно, може би не... Де да знам.
А думата "боря се" би ли могла някога да значи "обичам"? или не... не знам?
Активен
sanguinary
Гост
« Отговор #22 -: Юли 31, 2010, 10:45:45 »

Ами... гледай на емоциите и чувствата, като на личности. Ако искаш и в човешки образ. Уважавай ги както уважаваш хората и не ги пренебрегвай.
Активен
nia.boneva6
Гост
« Отговор #23 -: Юли 31, 2010, 12:15:31 »

Ами... гледай на емоциите и чувствата, като на личности. Ако искаш и в човешки образ. Уважавай ги както уважаваш хората и не ги пренебрегвай.
Опитвам Усмивчица Всеки случай не в човешки образ... де да знам
Активен
izida
Гост
« Отговор #24 -: Юли 31, 2010, 12:18:42 »

Съгласна съм с вас, че не трябва да оставаме равнодушни към ставащото около нас, да сме съпричастни към чуждото страдание и мъка като към свое, да не приемаме всичко като чиста монета, поради опасността да бъдем изманиполирани по най-мекият и блажен начин.
......но, според мен, жената в този сън, това което казва тя, носи малко по-различно послание. И то е в крайния резултат. Когато един ден, ...повечето хора, станат като нея, с нейното съзнание и мисли,/а това е неизбежно/, то тогава, нямам как да се случват всички тези неща изброени по горе в коментарите ви. С подобно осъзнаване, човек не може да върши такива "непристойни" дела. Тя дава направо крайния резултат, към който ние всички с вас вървим, но докато не изминем целия "път", то няма как да осъзнаем и вникнем напълно в това за което тя говори. Сега ни се срува невероятно всичко това, и някакси доста далечно може би....., но това е ....дотсигането на целта,...единствената , първата и последната
Активен
nia.boneva6
Гост
« Отговор #25 -: Юли 31, 2010, 12:25:27 »

Е, това до тука беше най-правото мнение.
Активен
kim
Гост
« Отговор #26 -: Юли 31, 2010, 13:31:37 »

Амин!
Активен
Страници:  1 [2]   Нагоре
Отиди на:  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright