Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Пълно слънчево затъмнение на 11 юли 2010 г.  (Прочетена 1938 пъти)
The One
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1537


Винаги на точното място в точното време

WWW
« -: Юли 10, 2010, 02:14:42 »

 Пълно слънчево затъмнение на 11 юли 2010 г.

 

В неделя, 11 юли 2010 г., в тясна лента пресичаща южното полукълбо ще може да се наблюдава пълно слънчево затъмнение. Маршрутът на лунната сянка пресича южната част на тихия океан. Пълната фаза на затъмнението ще може да се наблюдава от сушата само на остров Мангаиа(острова на Кук) и остров Пасха. Траекторията на пълната фаза на затъмнението прекъсва веднага след достигането на южната част на Чили и Аржентина. Лунната сянка ще образува частично затъмнение, което ще може да се види от голяма част на Тихия океан и южната част на Южна Америка.

Продължителността на затъмнението ще бъде 5 мин. и 20 сек.

 

 

 

 Затъмнението от гледна точка на Джиотиша

(Ведическата астрология)

От ведическа гледна точка слънчевите или лунните затъмнения по принцип са неблагоприятни, в т.ч. за всякакви действия и начинания(това е неблагоприятна мухурта). Но ако действията са свързани с духовния живот на човека, със Служение на Бога/Абсолюта, времето на затъмнението може и е необходимо да се използва за духовна практика.

Тъй като по време на затъмнението сенчестата граха [планета] Раху закрива Слънцето, а неговите лъчи са жизнено необходими и на Земята, и на всичко живо, то тяхното прекъсване е неблагоприятно. Т.е. при слънчевите затъмнения ние получаваме не светлината на Слънцето – светлината на живота, а излъчването на  тъма, излизаща от Раху (Раху – това е граха [планета], северен лунен възел, намираща се там където се пресичат плоскостите на лунната орбита и еклиптиката). Затъмнението премахва или намалява слънчевата енергия(животворящата „прана”) за цялата Земя, затова страдат и хората, и всички създания.

По време на затъмнението съзнанието е затъмнено, разумът лошо се ориентира в събитията. В общ смисъл слънчевото затъмнение влияние неблагоприятно върху обществото като увеличава напрежението и подпомага разрушителните тенденции. Това влияние действа в продължение на една година.

 Според Джиотша(Ведическата астрология) и Ведическите традиции е препоръчително да се спазват определени правила по време на затъмнението:

    *

      да не се гледа затъмнението;
    *

      да не  излиза от помещението( още повече да не се пътува или пътешества) и да се стои в затворени помещения;
    *

      да не се приема храна 3 часа преди и след затъмнението;
    *

      да не се шофира или поне това да се прави внимателно;
    *

      да се избягват финансови операции;
    *

      да не се контактува с тълпа;
    *

      препоръчва се медитиране и занимание с други духовни практики(или поне просто да се почива);
    *

      препоръчва се да се предприеме отказване от вредни навици – организмът се адаптира по-бързо.

 Лекарите знаят, че затъмнението може да се отрази негативано върху самочувствието дори на практически здрав човек. Въздействиeто на това природно явление върху поведението и самочувствието започва да се усеща две седмици преди настъпването му. Изследванията на учените-медици доказаха неоспоримото влияние на слънчевото затъмнение върху човека. Проведени са медицински изследвания върху десетки здрави и болни хора. Изследванията показали, че човешкият организъм започва да реагира на това природно явление веднага след като слънчевия диск започне да се закрива от Луната. Един час след началото на затъмнението се повишило кръвното налягaне при хипертониците, кръвоносните съдове се свили, а сърцето започнало по-мощно да изхвърля кръвта, тя започнала да постъпва неравномерно в двете полукълба на главния мозък. Нервната система била явно извадена от строя. Медиците очаквали, че всички тези явления трябва да се случат два дни след затъмнението, когато космическите лъчи достигнат Земята.

Луната е светило, което се намира много близо до нас. Слънцето дава енергия(мъжкото начало), а Луната похлъща енергия(женското начало). Когато двете светила се окажат в една точка по време на затъмнението, техните енергии оказват най-силно въздействие върху човека. В организма става мощно натоварване на системата за регулиране. Особено лошо е здравословното състояние в деня на затъмнението на хората със сърдечно-съдова патология, хипертониците. Зле ще се чувстват също така и хората, които провеждат по това време лечебен курс.

Дори лекарите казват, че в деня на затъмнението е по-добре да не проявявате активност – действията ще бъдат неадекватни и вероятността за грешки е голяма. Те съветват в този ден да се почива. За да се избегне здравния дискомфорт те препоръчват в този ден да се взема контрастен душ( който между впрочем е добре да се взема не само в деня на затъмнението, а редовно, всеки ден). Обливането сутрин трябва да завършва с хладка вода, тя тонизира, а вечер – с  топла.

В 1954 година френският икономист Морис Але, наблюдавайки движението на махалото, забелязал, че по време на слънчево затъмнение то започвало да се движи по-бързо от обикновено. Това явление било наречено ефект на Але, но то не могло да бъде систематизирано. В днешно време новите изследвания на холандския учен Крис Дуиф потвърждават това явление, но не могат да го обяснят засега. Пояснение за това, че затъмненията влияят върху хората дава астрофизикът Николай Козирев. Той казва, че в момента на затъмнението времето се трансформира.

Научните данни за развитието на ембриона и някои научни изследвания показват, че влиянието на лъчите на Слънцето е по-мощно, отколкото лъчите на Юпитер. В това число и на бременните жени не се позволява да излизат по време на слънчеви или лунни затъмнения, а онези, които пренебрегнали тази опасност, родили ненормално дете. Съвременната наука няма обяснение за връзката между тези събития.

 Като следствие от затъмнението много е възможно мощно земетресение или други природно бедствие до две седмици след всяко затъмнение. Освен това е възможна нестабилност в икономиката в продължение на няколко седмици след затъмнението. Във всички случаи затъмненията внасят изменения в обществото.

По време на лунно затъмнение умът, мисленето и емоционалната сфера са силно уязвими. Нараства броят на психичните разстройства у хората. Това е свързано с нарушение на работата на хипоталамуса на психофизиологично ниво, който съответства на Луната според откритието на Тони Нейдер(Надер Раджа Рама). Може да се нарушат хормоналните цикли на организма, особено при жените. По време на слънчево затъмнение повече се нарушава работата на физиологичното съответствие Слънце – Таламус, а също се повишава риска от сърдечно съдови заболявания, тъй като Слънцето управлява сърцето. Възприятията на Атма(„Аз, чисто съзнание) са помътнени. Вследствие на това може да възникне нарастване на напрегнатостта, радикалните и агресивни тенденции в света, а също неудовлетворено его на политици или държавни ръководители.

Когато настъпват трудни времена, най-доброто, което можем да правим е да се обръщаме към Абсолюта. По време на затъмнение е най-добре да се мисли за мира в своята страна и в целия свят. Ако хората около вас се държат като луди в тези напрегнати времена, бъдете търпеливи и деликатни. Отдихът е най добрата препоръка по време на слънчеви или лунни затъмнения.

Според принципите на Джиотиш пагубните резултати на значителни предзнаменования(събития), каквото е затъмнението, се увеличават с приближаването на датата на това явления. Затъмнението е следствие от „действието” на Раху – „демон”, който завижда на Сурия(Слънцето) и Чандра(Луната).

Затъмненията са склонни да дават силен негативен резултата на 1) географски райони, които се управляват от раши(знака), в който се случват; 2) в местата, където те се виждат; 3) в областите, които се управляват от раши(знак) например Вришчика – добив на подземни изкопаеми).

Изследванията на затъмненията показват, че вероятността за различни видове катастрофи се увеличава в периода на „сферите на влияние на затъмнението”. В следващите няколко седмици са вероятни събития, такива като засилване на военни действия, пожари, самолетни катастрофи или необичайни метереологични явления. Някой от световните лидери може да попадне в скандал или в трагедия; влиятелни управници могат да бъдат заслепени от гняв, завист и егоизъм затова са възможни нелогични или глупави решения, взети от световни лидери.

Пагубният Раху управлява скритото, безнравствено поведение и хитрост, подобно на отровен дим, който пълзи тихо. Следователно световните правителства трябва да бъдат свръхбдителни по въпросите на подривната дейност. Политическите ръководители трябва да усилят мерките за безопасност и да запазват хладнокръвие и спокойствие когато вземат критични решения. Контрабандистите и терористите често нанасят своя удар през периода на „сферата на влияние на затъмнението”. Възможни са бунтове или големи хранителни отравяния. Не е изключена сеизмична активност. За правителствата и полицейските сили най-важна е бдителността.

 

Източник: http://1-veda.ru/_jyotish/eclipse.html

ПС:Моля ви не се плашете,целта е да се вземат предпазни мерки а не да се всява объркване с тази информация.
Спокойствие и положително мислене,любов и прошка са достатъчни.
Активен

Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

Всичко перфектно е точно такова,
течащ в безкрая свещен резултат!
Бъди сега причината нова,
за твоя бленуван в мечтите ти свят.
The One
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1537


Винаги на точното място в точното време

WWW
« Отговор #1 -: Юли 10, 2010, 08:41:58 »

Някой знае ли нещо повече по въпроса?
Активен

Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

Всичко перфектно е точно такова,
течащ в безкрая свещен резултат!
Бъди сега причината нова,
за твоя бленуван в мечтите ти свят.
shining_star
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 728

« Отговор #2 -: Юли 10, 2010, 11:31:40 »

11 юли е рождения ден на Петър Дънов
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Лунното затъмнение на 21 декември 2010 година
Видео клипове
Evolution 0 996 Последна<br />публикация Декември 24, 2010, 19:59:58
от Evolution
Българско Църковно Затъмнение!!!
Духовни учения
Soenya 4 1353 Последна<br />публикация Март 19, 2011, 13:51:48
от Аэ съм
Слънчево хранене или фотосинтеза?
Любопитни факти
Еlsha 2 2719 Последна<br />публикация Октомври 12, 2011, 14:17:22
от ИВЕВЕ
Пръстеновидно слънчево затъмнение - 20 Май / 2012
Великият преход
protoplasma 4 1930 Последна<br />публикация Май 21, 2012, 07:37:45
от dayana
Портала на тройното затъмнение.
Великият преход
Свързан 1 1111 Последна<br />публикация Май 07, 2013, 23:06:48
от shining_star

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright