Духовно развитие

          

Страници:  1 ... 17 18 [19] 20   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Какво сънувахте?  (Прочетена 16640 пъти)
Do_It
Eyes of consciousness
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 241


Strange Bird

« Отговор #270 -: Април 10, 2013, 04:57:56 »

Сякаш пак се "отпуших" да сънувам след дълъг период на застой - липса на спомени за сън.
Ето един сън от онази вечер, който ми направи впечатление.
Не помня целия сън този път, но помня, че сънувах себе си и моя приятел да вървим по един площад, на който имаше и др. хора. Виждах всички като цяла картина с действие. Той беше като присъствие и  като глас, с който разговарях и ми отговаряше на някои въпроси. Като компанията ми в пътя ми. Виждах ни на различни места, както и другите хора. Изведнъж в съня ми се "събуди" съзнанието ми, съзнато сънуване, както по принцип сънувам (след като това веднъж се "отключи", не се заключва). Сякаш в главата ми навлезе една истина с гръм и трясък, като осеяние от някъде дтугаде си, все едно нахлух някъде, където не е трябвало и получих виждането извън тази картина. Докато наблюдавах себе си и хората как вървим по площада, как ни виждам и на други места, ми дойде репликата в главата:
Ние сме проектирани, ние сме холограми ... холограми, които ги има на едно, на второ и на трето място... сякаш сме проект на друг разум. Сякаш имаме истинските нас, оригиналите, но не знаем къде сме, защото... холограмите ни на нашите аз като проекции са навсякъде.. Всички ние сме холограми-проекции, съществуващи на няколко места в едно време, като все едно  някой наблюдава как всеки от нас би се развил в различни ситуации, обстоятелства, чрез пускане на проекциите ни в различни възможни места и случаи, за да види как ще реагираме, какво ще направим, какъв ще е пътя, как ще се измени според това къде сме сложени и крайния резултат, с "научна" цел, която цел е капацитета ни и възможността ни да отреагирваме, мислим, осъзнаваме. Сякаш се изследват възможностите на умствения ни капацитет и човешката ни природа.
Активен

elinikar
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 221


« Отговор #271 -: Април 10, 2013, 09:29:20 »

Много интересен сън,Do_It !Холограми....изучавани от висш разум,експеримент на Бога?
Дори и Бог не знае крайният резултат,щом има нужда от експерименти?
Няма начало,няма край....трябва да приемем това...
Нека всеки направи своята холограма,ограничена от времето такава,че Бог да е доволен от експеримента Усмивчица
Активен

Ако от омразата можеш да се защитиш,от любовта неможеш!Затова любовта,насочена към земното,убива по-бързо от омразата...
elinikar
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 221


« Отговор #272 -: Април 24, 2013, 18:15:32 »

Какви интересни и красиви сънища сънувате 

А пък аз рядко помня сън,все си мисля,че спя като мъртва,без спомени...Но снощи...цяла нощ сънувах и си спомням всичко с най-малки подробности.Всъщност,в сравнение с вашите сънища,моят е съвсем елементарен и глуповат...Сънувах,че моята приятелка си е купила нова червена кола(а тя реално няма книжка) и ме вози в нея,за да се похвали Усмивчица.Имах едно спокойно усещане и я похвалих,че се е научила да кара много добре...Споменах и че ми се налага да пътувам до София и тя услужливо ми предложи,ако искам да ида с нейната кола.Аз се съгласих и се качих да покарам,за да свикна.Помня,че дълго време се старах да запомня разположението на скоростите,щото като е чужда колата,се притеснявах,да не и направя нещо...Ей такива ми ти сънища,ама все едно беше истина Усмивчица
Активен

Ако от омразата можеш да се защитиш,от любовта неможеш!Затова любовта,насочена към земното,убива по-бързо от омразата...
Speed_Of_Pain
Румпелщилцхен
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 133


« Отговор #273 -: Май 30, 2013, 00:06:01 »

Някой чел ли е на сън? ОТ доста време ми се случва и думите ми са безсмислени. Насъбрани срички, това е.  Някой?
Активен

Хората трудно намират общ език със себе си, може би защото е трудно да си добър разказвач и търпелив слушател едновременно.
Mistic_Aqua
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 117


« Отговор #274 -: Юни 04, 2013, 12:23:44 »

Аз сънувах как майка ми ме подведе да работя и се оказа , че ме е завела в някакъв комплекс за проститутки ,ама огромен.Имаше охрани и мазни чичковци и сънувам ,че тя нехае никак и все я питах :За какво ме подлъга така ,как можа да ме доведеш тука..и тя пак нищо леко уморена ..все тая й беше какво се случва с нея и с мен.И сънувам ,че съм години наред там и се опитвам да звънна на едно момче с което излизахме ,ама все не мога да се свържа с него да му кажа къде съм за да ме спаси.Бях забулена по едно време в черно,пуснаха ме да купя нещо и беше като в някой арабски град .Всички мъже ме наблюдаваха какво правя и да не би да избягам .Хванаха ме и обезобразиха майка, извадиха и едното око...а на мен ми отрязаха дясната ръка и крак(май) и тогава спрях да се опитвам да се свържа с него,защото си казах ,че нищо не е останало от мен ...и няма смисъл .
Активен

През вечността ...принадлежа ...
Mistic_Aqua
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 117


« Отговор #275 -: Юни 04, 2013, 12:26:41 »

Някой чел ли е на сън? ОТ доста време ми се случва и думите ми са безсмислени. Насъбрани срички, това е.  Някой?

Защо ли си мисля ,че тепърва ще разбираш нещо .Събираш срички ..все едно редиш пъзел..така го усещам на първо замисляне.
Активен

През вечността ...принадлежа ...
Mistic_Aqua
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 117


« Отговор #276 -: Юни 04, 2013, 13:04:11 »

Точно прегледах съновника ,който са пуснали тук..ами да не кажа ,ама на 100% си наместих нещата и така се развиха събитията.Майка ми препоръчваше да дам шанс на това момче от нейния поглед -извадиха и окото.Ръката с която набирах номера му ми я отрязаха.Обезобразиха ни в реалността съжалих,че съм го допуснала до себе си нарани ме.И това ,че майка ме е подлъгала и аз и крещях как можа да ме доведеш тук (сред мазните чичковци) тоест за мен са символ хората ,които биха ме омърсили и наранили-този пич е комерсиален и плоските разговори ,клюките за жени,правенето на голям хитрец ,неискреността му ,консуматорство ,незачитането на моите чувства .Накрая в съня си казах ,че няма смисъл и факта ,че  опитах да се СВЪРЖА  с него ,а не успях е показателен...В реалността исках да му покажа един по красив и добродетелен свят ,но той не ми позволи.Светлата искрица ,която видях в него не надделя ... на този етап..
За пръв път някой съновник тооолкова много да ми навърже нещата...
Активен

През вечността ...принадлежа ...
paneto85
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1

« Отговор #277 -: Юли 01, 2013, 00:17:29 »

Здравейте,от най-малко 10 години се опитвам да си разтълкувам най-емоционалният сън който съм имал...Надявам се някой да може да ми помогне тук!!!

моят сън беше сякаш всичко се случваше наистина...
Звънеше ми домашният телефон,а аз спях и сънен вдигнах.По телефона започна на сръбски да ми говори един страхотен женски глас(най-страхотният нежен глас който съм чувал).Помолих я да говори на български и тя след няколко секунди си говореше на чист български...Помолих я да ми се представи,а тя отбягваше моят въпрос и аз и казах,че тогава когато реши да ми каже коя е аз тогава ще говоря и заспах пак без да затварям с слушалката на ухото,която след време бях свалил от ухото си поради унасянето си.След време се събудих и реших да проверя да ли пък случайно е на телефона още и тя беше там и като чели знаеше кога си слагам слушалката на ухото,и точно тогава започна пак да ми говори(за съжаление не помня какво ми е говорила,но мисля че не беше нещо важно,а важното беше коя е тази жена)!!!Пак започнах да я питам коя е ,но тя така и не искаше да ми каже.След това съня се смени-в един рейс съм с отбора по футбол треньор ни беще Стойчков.Спряхме на едно надолнище в една зелена и влажна трева и започнах да си говоря с приятел,който в деиствителност не познавах но в съня ми беше приятел.Звънна ми ГСМ-а и когато го вдигнах картината пак се промени-бях пред блока на баба ми и дядо ми.Беше слънчево,много горещо.На телефона беше пак онази жена-аз пак я питах коя,тя пак не искаше да ми каже.Тръгнах да навлизам в градинката пред блока и точно когато стъпих на пътеката изведнъж стана зима(аз по принцип зината не я обичам),но беще хубава зима с 2-3 сантиметра сняг само,борчетата бяха съвсем леко заснежени-хубава зима.И си спомням тогава заключителната и най-емоционалната част от съня ми...Попитах я :"коя си ти КЪДЕ СИ???" А когато тя ми отговори сякаш някой в съня ми се бе надвеси над мен и ми прошепва(тя)-"ТУК СЪМ"!!! Веднага се събудих даже подскочих с насълзени очи и не можех да усъзная какво става и си виках:"Леле какъв беше този сън???".Погледът случайно ми отиде към една книга на която заглавието и беше:"ГОЛЕМИЯТ СЪН"-Никога не съм я чел беше някаква криминална а аз не обичам такива книги.

До ден днешен ми е трудно да си го обясня този сън...
Активен
Mistic_Aqua
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 117


« Отговор #278 -: Юли 26, 2013, 13:10:20 »

Може би трябва да прочетеш книгата...
Активен

През вечността ...принадлежа ...
Mistic_Aqua
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 117


« Отговор #279 -: Юли 26, 2013, 13:13:59 »

Сънувах на лунна светлина как излизам от една къща май (но не помня добре) ,пред мен една пътека зелена и от ляво и дясно ми изкачат бели змии ,който само пресичат пътеката.Много се страхувах.Бяха бързи и като че ли имаше и бели жаби ,но не съм много сигурна . Навлязох в пътеката и с много голям страх тръгнах по нея.Змия не изскочи ...
Активен

През вечността ...принадлежа ...
Speed_Of_Pain
Румпелщилцхен
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 133


« Отговор #280 -: Юли 27, 2013, 15:19:12 »

Mistic_Aqua прочетох сънищата ти. Хареса ми тива, че споделяш и винаги завършват с едно на ум, доста проницателно и мистично.
Невярвам много на съновниците, не винаги казват нещо правилно.
Но, сега азбирам от теб, че ти помогнаха да разгадаеш сънят ти.
Когато пишел за тях, сякъш разказваш част от приказка, но не цяла. Нещо липсва, но ти най-добре знаеш какво е.
Споделяй, толкова ми е интересно.
Сега ще споделя едно нещо, което никога не съм казвала на никой, защото и аз не знам какво и как да го изразя.
От както съм се родила, т.е от 15 години сънувам някакъв нежен, почти доловим звук, който се движи като черта, толкова гладко и плавно. След това сякъш тази черта започва да се разваля, като уредите за измерване на сърцето. Започва с големи обеми да се разрушава с нещо така развалено и объркано, започва да се шири и става хиляди пъти по-голяма. След като се поучи и се събудя ми става ужастно гадно.
Реших да споделя това с вас,
Активен

Хората трудно намират общ език със себе си, може би защото е трудно да си добър разказвач и търпелив слушател едновременно.
Mistic_Aqua
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 117


« Отговор #281 -: Юли 29, 2013, 16:19:03 »

Speed_of_Pain много се радвам ,че са ти интересни моите сънища.Да,често са част от  приказка ,която за жалост рядко си спомням цяла .
Относно твоя сън ми се струва някакво блаженство ,носене по потока.Даже изпълване,но в един момент нещо или се намесва,или предстои събуждане, или настъпва нов етап.Не знам не твърдя ,че съм много веща,все пак ти вътрешно наблюдаваш мислите и усещанията си по време на съня и след това.Най големия ключ са точно усещанията (според мен),след това са символите и ти с какво ги свързваш.Изниква ми в съзнанието ангел.твоят ангел. НО може да греша.

Сега да разкажа снощния ми сън Усмивчица..Сънувам ,че съм в една стая с едно момиче ,което ме предизвика и я набих.Въпреки ,че ме ядоса после съжалявах..Казах,че трябва да се преоблека и тръгнах към друга стая ,която се оказа в последствие тераса.Последва ме момче ,което се притискаше зад мен на терасата и аз изпитах желание да бъда с него интимно ,но усещах ,че трябва да преборя това желание,слабост.Гледката пред мен беше едно голямо поле (наподобяващо старата гледка от стария ми блок) .Беше вълшебно гледах нощта и не беше съвсем черна,а имаше нещо тъмно мистично индигово ,лилаво тъмно и вълшебно.Бях се вгледала в хоризонта ,между небето и земята ,когато настана ах,нямам думи да опиша тази красота сякаш избухваше небето в една точка между земята и небето избухваше с прекрасни светлини ,падаха звезди ярки и не толкова ,падаха ,валяха!Беше прекрасно почнаха от тоя избухващ кръг да излизат светещи ангели мънички приличаха на тези кристалните по елхите..Никоя заря на света не можеше да се сравни с тоя СПЕКТАКЪЛ!Грандиозен със смисъл ,сякаш оповестяваше ...настъпването на едно велико време Усмивчица и усещането ми беше такова ,а за момчето даже забравих .
Активен

През вечността ...принадлежа ...
Speed_Of_Pain
Румпелщилцхен
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 133


« Отговор #282 -: Август 21, 2013, 13:00:42 »

За мен сънищата са невероятни и ни позволяват да влезнем в нашето съзнание и под съзнание. За мен те за невероятно изкуство към сюрреализмът, тайни мисли, усещания и т.н. Картините можем да ги почувстваме или даже да опитаме, да усетим вятъра като истински и да вкусим храната. Всеки един момент за мен е символика която може да безсмислена и в същото време смисала да е там и очевиден. Разбирасе всичко зависи от нас и как гледаме на нещо, какво то е за нас и как го усещаме.
Можеш да влезнеш във всякъкви дълбини на мозъка си, да го упознаеш или просто да му се отдадеш, но за мен това е другия свят на реалноста, намирам невероятно вдъхновение в сънищата и тази част от мозъка която ни дава да ги притежаваме. Подсъзнанието винаги ще си остане загадка, подзъзнанието е всичко. Сънищата показват човешката гениалност, която в повечето пъти не знае по какъв начин да излезе на яве в съзнанието или пеосто загубихме и забравихме как да го използваме. Доказателството е, че всеки мозък е гений. Колко уникални сме ние и колко можем да създаваме с двете половини на мозъка си, доказва само че сме повече от един влачещ камък.
Mistic_Aqua, тази приказка си остава в съня ти, можеби точно това жадуваш и желаеш, виждам в съня ти любов, в което не намирам в моите сънища ии мога само да си предтавям какво приключение е това.
Нека споделя един мой сън, в който не намирам желание да тълкувам, а да остане част от моето възхищение. И така нека започна.
Пред мен беше една голяма зграда, с остри върхове, знаейки че е църква, не изпитвах никаква омраза към това я погледна, колкото и черна бе тя за мен. Знаех че точно на нея трябваше да покажат моят филм, моята доказана страст и моите възгледи, моя мироглед и свят, моето изкуство. Преди прожекцията, зад църквата имаше една пещера или стая която приличаше на нея. Беше тъмно и знаех, че трябва да се измъкна, защото там имаше нещо което можеше да ме погуби, а в същото време знаех, че стаята съм я аз в съзнанието си и исках да бъда там заради любопитството ми. Имаше предмети, които бяха загубили своя блясък и покрити в сянка, но едно нещо бе там посредата и блестеше. Това бяха златни кръстове в прозрачни кутийки, бяха около пет или малко повече, близо до тях бяха толкова пъстри и толкова червени рози които будеха моята етика. Но те бяха там, там онези християнски кръстове които не разбирах защо са там, заедно с моите цветя.
Истичах към премиерата на филма си, но преди това се показа един свещенник, който не позволи филмът да се излъчва и каза, че съм дете на дявола. Измумих се от тази нелепост, но всичко до мен израстна в хаус, всички бягаха от филма и от мен а аз сетях без никакво чувство, седях там без изразност и продължих по пътя си.
Активен

Хората трудно намират общ език със себе си, може би защото е трудно да си добър разказвач и търпелив слушател едновременно.
Ich
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #283 -: Ноември 12, 2013, 22:09:02 »


  ... едно нещо бе там по средата и блестеше. Това бяха златни кръстове в прозрачни кутийки, бяха около пет или малко повече, близо до тях бяха толкова пъстри и толкова червени рози, които будеха моята етика. Но те бяха там, там онези християнски кръстове които не разбирах защо са там, заедно с моите цветя.


  Много интересно, образите на кръста и розите са централни символи в една важна медитация (от тях произлиза и името на един велик Учител - Кристиян Розенкройц):

  http://indigota.com/index.php?topic=1951.msg86719#msg86719

  Имаме тук и тема за този учител и неговите последователи:

  http://indigota.com/index.php?topic=497.0

  (Не всички, наричащи се днес розенкройцери, следват Кристиян Розенкройц.)
  « Последна редакция: Ноември 13, 2013, 09:29:55 от Ich » Активен
  Kissing You Good Night
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #284 -: Ноември 13, 2013, 18:34:58 »

  Само като за начало, снощи сънувах един сън, който ме изправи на нокти по отношение на един мой приятел:

  Той ме гони през една пустиня като Атакама или Намиб. Гол е, само на гърба си носи една черна тениска с изрисувано с яркозелен контур масонско око. Изведнъж аз спрях, защото бях капнал да ме гони, той също спря, започна да потъва в пясъците и да се хили с толкова идиотски смях, че чак на вокодер го изкарваше. Аз го гледах замръзнал от ужас и изненада, а секунди преди съвсем да го погълне земята, той показа един голям среден пръст на огряващото го Слънце.

  Този, който ми обясни какво значи тази чудесия, ще съм адски благодарен!!!
  Предварително благодаря на тези, които внесат яснота по въпроса‼

  Още по-странно е, че същото момче ми се извини за един по-ранен побой, който ми беше нанесъл предната седмица, само 10 часа след съня. Даже ми даде пари да се нахраня...
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  Страници:  1 ... 17 18 [19] 20   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Упражнения за духовно усъвършенстване « 1 2 3 »
  Духовни учения
  nia.boneva6 35 6177 Последна<br />публикация Ноември 12, 2013, 21:53:34
  от Ich
  С какво работите съзнателно върху себе си??? « 1 2 »
  Анкети
  The One 16 3140 Последна<br />публикация Май 28, 2011, 17:09:17
  от Reiki
  Какви са вашите най-дълбоки страхове ? « 1 2 »
  Анкети
  taken 21 2776 Последна<br />публикация Юли 19, 2012, 14:39:52
  от The One
  Съзнание: Какво е това и как се манипулира
  Великият преход
  Престолски 0 1421 Последна<br />публикация Февруари 18, 2013, 20:47:11
  от Престолски
  Дали пък в Техномаркет продават душевна хигиена?
  Въпроси и отговори
  Soulfly 3 1140 Последна<br />публикация Март 14, 2013, 03:29:24
  от kehoy_

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright