Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Как да изчистим дома си енергийно  (Прочетена 7759 пъти)
Kery
Гост
« -: Юли 07, 2010, 21:37:34 »

"Първи метод:

Вземаме план на дома и отгоре му наслагваме схема, която се нарича “Пътят на деветте звезди”. Тази схема се използва във фън шуй за описание на движението на енергиите. Цифрата 1 се слага в сектора “Семейство, здраве” и от там нататък схемата се ориентира така, че сектор “Кариера” да се намира на стената с входната врата. Повече за разположението на секторите има в статията “Школата на стремежите във фън шуй"*

 

Има два начина на прилагане на описвания метод.

Единият е реално да обикаляме дома, следвайки последователността от цифри 1-2-3-4 ... като разбира се заобикаляме стените.

Другият начин е да се движим мислено по схемата от квадратче в квадратче, и в този случай не заобикаляме стените. За целта избираме удобно място, например в сектор Кариера, настаняваме се в медитативна поза и започваме мислено да се движим по цифрите.

По време на обиколката, независимо дали обикаляме мислено или реално, е добре да пеем мантри и да благославяме в съответствие с будистката традиция. Приключваме в цифра 9.

Препоръчва се преди да използваме този мистичен метод, да направим медитация. А, ако включим живеещите хора в церемонията по обиколката на дома, като привличаме вниманието им към всеки сектор, то тогава е възможно да се получи доста силно изчистване заради груповата енергия.

Вторият метод ми го разказа моя приятелка, която е научила този метод от своята баба. Ето ефикасния метод за енергийно чистене на една мъдра българска баба:

“Седмицата преди новолуние, в събота се поръсва цялата къща, включително тавани, мазета, тераси със смес от три лъжици сол и три лъжици захар, в неделя се мете и мие и новата Луна идва на чисто.”

Моите допълнения и обяснения по това чистене: може и повече количества сол и захар да се смесят, например 2 чаши сол и 2 чаши захар - за да има спокойно за всички стаи.

Солта има способността да попива негативната информация. Захарта също попива информация, леля Ванга е гадаела на захарче, върху което е спял човека. Затова методът ми изглежда съвсем логичен.

Бих добавила: гледайте солта и захарта да не престояват повече от 24 ч. в дома, 12 ч. напълно стигат. Не ги пипайте с голи ръце, когато ги събирате, изхвърлете ги веднага навън - най-добре в течаща вода, компромисно в кофите. Ако чистим с прахосмукачка, изхвърляме веднага торбичката. Ясно защо, нали - така както солта и захарта са попили негативното, така и може да го излъчат обратно.

Прави се в период на намаляваща Луна, съвсем в края на този период. Това също е много логично, защото намаляващата Луна е най-подходяща за всякакъв род прочиствания – и физически, и енергийни.  

Всяка традиция, школа, религия си има свои начини за енергийно прочистване. Всеки е свободен да използва този начин, към който се чувства привлечен. По-важно е хубавото настроение, с което се прави, добрите намерения, както и честата практика."

* "Школата на стремежите" е съвременна школа във ФЪН ШУЙ, която разделя всяко пространство на осем сектора и централна зона. Секторите може да се поставят върху схемата на дома, офиса, магазина или върху схемата на всяка отделна стая. Всеки сектор се свързва с определена област или стремеж в живота. Имената на секторите говорят сами за себе си: "Кариера", "Знание, самопознание", "Семейство, здраве", "Богатство", "Слава, просперитет", "Брак, взаимоотношение", "Деца, творчество", "Покровители, пътешествия". Ако формата на даденото пространство е квадратна или леко правоъгълна, то тези сектори са в баланс. Ако формата е Г-образна, Т-образна, дълъг правоъгълник, силно начупена и т.н., то някои сектори са ощетени и на хората не им върви в съответната сфера от живота, има проблеми. Затова такива форми подлежат на енергийно балансиране, с цел положителни промени в живота.Този метод e на около 20-30 г. и не е част от древния класически ФЪН ШУЙ, който е на повече от 5000 г. Но методът се радва на голяма популярност. Много хора, преглеждайки имената на секторите, могат да си дадат ясна сметка какво не върви и кое биха искали да променят в живота си. А това вече е поемане на отговорност за собствените действия и желание за промяна. Съответно всеки предмет или символ, поставен в съответния сектор с цел промени, е съпроводен с много положителни мисли и емоции на хората. Наистина, това повече прилича на позитивно мислене и на така наречената "котва" от психологичните похвати. Важното е, че работи и много хора го използват.

Методът е лесен за използване. Има два начина за разполагане на секторите: спрямо входната врата на пространството или спрямо географските посоки. При първия начин сектор "Кариера" е там, където е стената с входната врата. Съответно сектор "Богатство" е най-отдалеченият ляв ъгъл, сектор "Брак, взаимоотношения" е най-отдалеченият десен ъгъл и т.н. Разположението на секторите един спрямо друг е еднакво и при двата начина. При втория начин сектор "Кариера" е на север, сектор "Богатство" е на югоизток, сектор "Брак, взаимоотношения" е на югозапад и т.н. Аз смятам втория подход за по-точен и успешен.

Като сектори, по-силни са "големите сектори", т.е. на цялото пространство, отколкото секторите на отделните стаи. Секторите на отделните стаи може да се стимулират тогава, когато не е удобно или не може да се стимулират "големите секторите". Например, когато искаме да стимулираме сектор "Брак, взаимоотношения", но този сектор попада в санитарния възел. Не е удобно да го стимулираме там. В този случай, може да стимулираме сектор "Брак, взаимоотношения" на спалнята. Друг пример: определен сектор изобщо липсва поради неправилна форма на пространството, например Г-образна форма на апартамент. В този случай, определено е желателно да стимулираме стремежа, свързан с липсващия сектор по някакъв начин, например чрез секторите на стаите.В поредица от статии ще ви разкажем кой сектор с какво се свързва и как може да бъде стимулиран.

Искам да обърна внимание на това как да намерим центъра на пространството, защото при неправилните форми на пространството това е по-трудно. Много хора се затрудняват в намирането на центъра, а от там и в разполагането на секторите. В някои книги се обяснява, че центърът на пространството се намира като допълним фигурата до правоъгълник и пресечната точка на диагоналите е търсеният център. Това е далеч от истината. Центърът на пространството е "центърът на тежестта". Има три начина за намирането му: чрез математически изчисления, чрез използване на компютърна програма от рода на AutoCAD и трети начин, за който ще разкажа сега, тъй като е най-лесен. Правим малка схема на дома, например на хартия формат А3, подлепяме я на картон (или принтираме направо върху картон) и изрязваме по контура на стените. Поставяме схемата върху върха на игла "на кантар" докато тя застане в равновесно положение. Това е исканият център."


Източник:http://www.fengshuibg.com/
Активен
Gayatri
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 609


 • Град: София
 • « Отговор #1 -: Юли 15, 2010, 16:28:04 »

  Кери, много благодаря за информацията.

  Преди време си бях купила една книга, която лично на мен ми легна много на сърце. Казва се " Тайните на енергията". Там са дадени страхотни методи не само на прочистване на дома, но и на тялото. Има и много други полезни съвети. Авторката е Алла Свиринская.

  Активен
  Kery
  Гост
  « Отговор #2 -: Юли 15, 2010, 16:51:16 »

  Тази жена, Елза Панайотова, има много интересни теми, например, че Фън Шуй има български корени. Можете да разгледате сайта Усмивчица Тя съчетава някои български традиции с Фен Шуй... Усмивчица
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #3 -: Юли 15, 2010, 18:09:47 »

  хаиде да ми помогнете ако искате с идеи за фън-шуи в облеклото. работя върху няколко проекта.
  ама както вие го чуствате - знам че има такива автори.
  аз правиа дрехи за вас не за себе си


  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Gayatri
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 609


 • Град: София
 • « Отговор #4 -: Юли 22, 2010, 13:55:52 »

  хаиде да ми помогнете ако искате с идеи за фън-шуи в облеклото. работя върху няколко проекта.
  ама както вие го чуствате - знам че има такива автори.
  аз правиа дрехи за вас не за себе си
  По принцип аз не съм толкова голям фен на фън шуй, но не мога да отрека, че има много красиви, хармонични и изящни идеи Усмивчица

  Еона, правенето на дрехи си е майсторлък. Със сигурност твориш много красиви и позитивно заредени облекла.

  Сега ще ти споделя как си представям една фън- шуй дреха. Аз лично ще наблегна на фън шуй рокля като за мен Усмивчица
  1) да бъде от естествен материал- памук, лен, коприна.
  Тъй като роклята, която си представям е феерична и нежна, бих предпочела да е от коприна
  2) цветовете са меки и естествени и да имат аналог в природата. Например зелено като тревата, като листата на дърветата. Синьо- морско, небесно и тн. Лилаво- теменужено, люляково.. Усмивчица Просто всеки цвят да бъде естествен.
  Моята рокля бих искала да е теменужено и люляково Усмивчица
  3) Фън Шуй символика в дрехата
  Може да има рисунка, която да напомня за природата
  Например- моята рокля бих искала да е от рисувана коприна с прекрасни цветя в теменужен и люляков цвят. Представям си една прекрасна теменужена градина върху моята рокля.

  ето някои модели рокли:

  http://www.hobyto.com/print/352

  На мен най- много ми допадат моделите на Angelo Marani, Max Mara и Marchesa, но най- добре на моята фигура би стояла тази на Marani.

  А ето това е моя модел фаворит за рокля Усмивчица Само, дето си я представям като теменужена поляна от рисувана естествена коприна.

  http://www2.victoriassecret.com/commerce/onlineProductDisplay.vs?namespace=productDisplay&origin=onlineProductDisplay.jsp&event=display&prnbr=KB-244066  Активен
  Elza
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1

  « Отговор #5 -: Август 02, 2010, 21:42:29 »

  може ли и аз да си поръчам една рокля от тези "моята рокля бих искала да е от рисувана коприна с прекрасни цветя в теменужен и люляков цвят" Усмивчица)))))))))
  освен това съвсем сериозно Усмивчица))))) лилавато ми е любим цвят от дете ...
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Да изчистим България!!! « 1 2 »
  Инициативи
  Aldonza Dulcinea Lorenzo del Toboso 19 2723 Последна<br />публикация Април 05, 2013, 11:17:42
  от Ru Alfa
  Да изчистим(?) последствията от грешките?
  Обща тематика
  Luna:) 3 999 Последна<br />публикация Април 20, 2011, 23:50:25
  от Ich
  Енергийно пречистване и предпазване на дома и тялото
  Древни цивилизации
  protoplasma 9 8381 Последна<br />публикация Октомври 17, 2011, 09:52:56
  от meander
  Дома за сираци на Отец Иван в Нови хан
  Инициативи
  Мила 11 2869 Последна<br />публикация Декември 26, 2011, 00:14:15
  от Мила
  Как да донесат цветята щастие , здраве и успех в дома
  Даровете на природата
  viosta 1 3955 Последна<br />публикация Януари 25, 2012, 23:39:33
  от viosta

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright