Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Цитати от книги  (Прочетена 27447 пъти)
sh0w_m3.l0ve
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 43


« -: Юни 27, 2010, 16:19:24 »

Амии кои са ви любимите цитати от книги?
Активен

Има само един човек, който винаги ще ме обича и това съм аз.. : ))
pluton
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #1 -: Юни 27, 2010, 16:40:07 »

  "Смъртта е събуждане от съня на живота. " - това са думи на княз Андрей Болконски, герой от романа на Лев Николаевич Толстой " Война и мир ".
  Активен

  Kaloyan
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 91


  « Отговор #2 -: Юни 27, 2010, 17:24:23 »

  Наглеждай мечтите ми. Аз ще се върна. Отивам в реалния свят. Такива са кротки, че щом ги прегърнеш, веднага до теб ще заспят. Изляза ли аз, може би ще помръкнат, но туй е, да знаеш, добре. Не ги заговаряй и те ще замлъкнат, потънали в свое море. При всеки заспиват - това ме учудва... При мене играят, крещят, на кръст ме разпъват със свойте въпроси и вечно ме канят на път. Та ти ги наглеждай. Нали време имаш? И задължен ще ти съм. Недей ми отказва, за бога, любима, че просто умирам за сън!
  Активен

  Колкото повече разбирам хората,толкова повече ми се живее със животните
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #3 -: Юни 27, 2010, 18:50:30 »

  Така, няма смисъл да цитирам цялата книга "Малкият принц", и без друго не съм я запомнила Усмивчица    "Хора без фантазия лесно се управляват, а този, който ги управлява е могъщ" -Приказка без край"-Михаел Енде      "Чашата е в ръката ти, но не знаеш какво ще се случи докато достигне устните ти" - от един старогръцки мит  и мнооооого други
  Активен
  Teleca
  Гост
  « Отговор #4 -: Юни 27, 2010, 19:08:12 »

  "Граф Монте Кристо" - Александър Дюма
  Цитат
  - Хей - продължаваше да вика Кадрус, подстанал, с пестници на масата - хей, Едмон, не виждаш ли приятелите си, или така си се възгордял, че не искаш вече да приказваш с тях?
  - Не, драги Кадрус - отговори Дантес, - не съм се възгордял, но съм щастлив, а щастието, изглежда, заслепява още повече от гордостта.
  - Отлично! ето това се казва обяснение - рече Кадрус...
  -----------------
  Човек винаги бърза да бъде щастлив, защото, когато е страдал дълго, мъчно вярва на щатстието
  -----------------
  Омразата е сляпа, гневът - безразсъден, и този, който се опива от мъст, се излага на опсността да изпие горчиво питие
  -----------------
  "Никога" е голяма дума! Но не е малко и това, че я казваш


  "Звездните приключения на Нуми и Ники" - Любен Дилов
  Цитат
  Сигурно всеки знае какво представлява недоразумението. Когато например двама си уговарят среща за девет часа, но единият е разбрал, че тя е за девет часа сутринта, а другият — за девет вечерта и не се срещнат, тогава двамата си казват: „Стана недоразумение“ или „Получи се недоразумение“. Сякаш то става от само себе си или пък се получава по пощата като неочаквано и неприятно известие.
  Думата е измислена за удобство и е много полезна. Иначе двамата ще почнат да се питат взаимно кой е виновният и непременно ще се скарат, а така си запазват възможността за нови срещи. И за нови недоразумения.
  Тя произлиза от старославянската дума „разум“, но двете представки отпреде й „не“ и „до“ ясно показват, че НЕ е ДО РАЗУМА работата. В нея се съдържа още съставката „умение“, което пък издава, че понякога е нужно и специално умение, да не разбереш какво са ти казали, та да можеш после с невинна мутричка да речеш; „Извинявай, стана недоразумение!“.
  Активен
  Anub1s
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 28


  Усмихни се :)

  « Отговор #5 -: Юни 27, 2010, 23:41:28 »

  "Първото правило на магьосника" - Тери Гудкайнд
  Цитат
  Хората са глупави. Получил правилната мотивация, всеки би повярвал почти на всичко. Тъй като хората са глупави, те биха повярвали на една лъжа, или защото искат да повярват в истинността й или защото се страхуват, че може да е истина. Главите на хората са пълни със знания, с факти, с вяра, повечето от които лъжливи, макар те да си мислят, че всички са истински. Хората са глупави, те рядко различават лъжата от истината и въпреки това са уверени, че го правят, така че става още по-лесно да ги излъжеш. Хората имат нужда от враг, за да си създадат чувство за цел. Лесно е да ръководиш хората, когато те имат чувство за цел. Целта е несравнимо по-важно нещо от истината.


  "Алхимикът" - Паулу Коелю
  Цитат
  Онова, което се е случило веднъж, може никога повече да не се случи. Но всичко, което се е случило два пъти, със сигурност ще се случи и трети път.
  ======
  Човек лесно си създава приятели, без да е нужно всеки ден да бъде с тях. Когато се виждаме постоянно с едни и същи хора, те се превръщат в част от живота ни. А когато станат част от живота ни, започват да искат да го променят. И когато не сме такива, каквито те искат да бъдем, се сърдят. Защото всички смятат, че знаят как точно трябва да изживеем живота си ...
  Но никой не знае как точно да изживее собствения си живот.
  ======
  Съществува само един начин да научиш нещо. И това е действието.
  Активен

  Може да притежавате всичко което пожелаете, но не може да имате всичко на този свят.
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #6 -: Юни 28, 2010, 14:13:59 »

  Ха,Ния това от Енде е много вярно!

  Аз не си спомням цитат...

  Има една книга за Наполеон за приключенията му в Египет:

  Аз,Наполеон,който разбих мамелюците преди време,и който покорих цял Египет...аз,Наполеон,който седя сега заклещен в тази  пирамида...никога досега не съм се чувствал толкова уязвим...безпомощен...никога не съм се боял така от смъртта!...         ....Вярвам в съдбата си!!!!Вярвам...


  Има и още някой цитати,които сега не ми се търсят...  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #7 -: Юни 28, 2010, 15:10:26 »

  Такаммм... имаше няколко изречения в "Под игото", които бях запомнила, понеже доста ме впечатлиха, но нещо ми убягват... Ба, то много работи веч ми убягват, но това е друг въпрос Усмивчица
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #8 -: Юни 28, 2010, 21:15:15 »

  "Хубаво си е то, мойто палто! Пък ако ми е писано, с него и пред Бога мога да се представя. Пък там може да ми дадат друго, златно, тъй да се каже, скъпоценно!" не е от книга, ама карай да върви Намигване "Серафим"- Йордан Йовков
  Активен
  Infame
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 34


  Хедонист

  « Отговор #9 -: Юли 16, 2010, 02:46:48 »

  Много са. Ето два от "Портретът на Дориан Грей", които са ми под ръка

  Вечна младост, неограничена страст, изтънчени тайни наслаждения, необуздани радости и още по-необуздани прегрешения - ето какво го очакваше. А портретът щеше да носи бремето на неговият позор.

  Само ограничените духом хора имат нужда от цели години, за да се освободят от дадено чувство. Но оня, който е господар на себе си, може да сложи край на една мъка така лесно, както и да си намери забавление. Не искам да разчитам на благоволението на чувствата си. Искам да ги изживявам, да им се радвам и да властвувам над тях.
  Активен

  Вечна младост, неограничена страст, изтънчени тайни наслаждения, необуздани радости и още по-необуздани прегрешения - ето какво го очакваше. А портретът щеше да носи бремето на неговият позор.
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #10 -: Август 10, 2010, 19:02:07 »

  "Но времето е живот. А животът живее в сърцето. Затова колкото повече хората го пестяха, толкова по-малко имаха." "Момо" на Михаел Енде
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #11 -: Август 13, 2010, 15:17:56 »

  Ето още един цитат, пак от същата книга: (съжалявам за късите тирета в пряката реч...)
  - Добре - каза Момо, - ще тръгна. Но все пак не е ли по-добре да те нося, за да стане по-бързо?
  "ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЕ" - можа да прочете Момо на гърба на костенурката.
  - Защо непременно ти самата трябва да пълзиш? - попита Момо.
  Заблестя загадъчен отговор: "ПЪТЯТ Е В МЕНЕ"   
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #12 -: Август 18, 2010, 15:26:33 »

  "Па и другарите - прости хорица, какво ще приказваш с тях?... Какво ядете там, круша ли? Браво! Я да видим, тъй както съм легнал, мога ли изяде една круша. Благодарим! Отде ги взимате вий тези неща?" Бай Ганьо  Ухилен
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #13 -: Август 22, 2010, 21:45:41 »

  "Болката може да се храни само с болка. Радостта не е храна за нея - не й понася."
  "Както не можете да се борите с тъмнината, така не можете да се борите и с болковото тяло. Подобни опити само създават вътрешен конфликт и съответно още болка. Достатъчно е да го наблюдавате. Да го наблюдавате означава да го приемете като част от това, което е в настоящето."
  От "Силата на СЕГА"
  « Последна редакция: Август 22, 2010, 21:53:27 от nia.boneva6 » Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #14 -: Август 22, 2010, 22:06:05 »

  "След като разберете основния принцип да присъствате като наблюдатели на това, което се случва във вас - и да го „разберете“, като го изживеете -вече ще имате на свое разположение най-силния инструмент за трансформация, Не отричам, че е възможно да срещнете силна вътрешна съпротива срещу премахването на тъждествеността ви с болката, особено ако през по-голямата част от живота си сте се идентифицирали със своето емоционално болково тяло и сте вложили в него голямата част от представата за себе си. Това означава, че сте си изградили едно нещастно „аз“ от своето болково тяло и смятате, че сте тази измислица на ума. В такъв случай несъзнателният страх да не загубите самоличността си ще ви кара да се съпротивлявате усилено срещу прекъсването на това себеотъждествяване. С други думи, ще предпочетете да запазите болката - да бъдете болковото тяло -вместо да се хвърлите в неизвестното и да рискувате да загубите добре познатото си нещастно „аз“. "
  Активен
  Страници:  [1] 2 3   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Нови книги
  Книги
  lotus 1 2278 Последна<br />публикация Юли 02, 2009, 20:44:35
  от lotus
  Книги, които четем в момента « 1 2 ... 9 10 »
  Книги
  delfin 141 14357 Последна<br />публикация Октомври 24, 2013, 00:51:20
  от The One
  Полезни съвети за оформяне на постовете (цитати, линкове, снимки), как да се регистрираме и др. « 1 2 »
  Съобщения / Предложения и оплаквания
  mddimi 27 5141 Последна<br />публикация Септември 05, 2012, 13:31:26
  от Щуродино
  Цитати, изразяващи житейската ни философия
  Обща тематика
  Do_It 2 1659 Последна<br />публикация Октомври 17, 2011, 13:21:10
  от nino
  Жан Спилър - книги
  Книги
  pluton 0 1081 Последна<br />публикация Юли 06, 2016, 17:38:56
  от pluton

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright