Духовно развитие

          

Страници:  1 2 [3] 4   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Послание към всички пробудили се!  (Прочетена 7050 пъти)
The One
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1537


Винаги на точното място в точното време

WWW
« Отговор #30 -: Март 04, 2011, 15:40:31 »

За пореден път ми помагате да разбера силата и цената на мълчанието,дори без да осъзнавате.
Не е ли чудесно  Усмивчица

БЛАГОДАРЯ
Активен

Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

Всичко перфектно е точно такова,
течащ в безкрая свещен резултат!
Бъди сега причината нова,
за твоя бленуван в мечтите ти свят.
nia.boneva6
Гост
« Отговор #31 -: Март 04, 2011, 15:45:18 »

Ама вие сериозно ли не се сетихте, че protoplasma е Sanguinary?Когато почнем да се будим един друг е добре да внимаваме да не се изморим от подбутванията!
Защото ако се изморим може пак да легнем да заспим...
Активен
protoplasma
Гост
« Отговор #32 -: Март 05, 2011, 02:58:03 »

Цитат на: @di
Наистина здравей … и ми е приятно .

Цитат на: @di
не можем да носим всичко под мишницата си, но можем да осъзнаем смущенията вътре в себе си и да работим в посока на по-нататъшното си събуждане …
Изключително добър изстрел, ади. Очите ми имаха спешна нужда да видят/прочетат нещо такова.
Цитат на: Soenya
Здрасти,Санги Усмивчица Защо такава агресия? Дай малко по-весело и позитивно Усмивчица
Ето, че е имало защо. Намигване Дори мисъл, забелязвам, се е прокраднала в поста ти. пък била тя и тънко негативничка (лошо няма). Взимаш да ми напомняш за себе си и времето, когато се регистрира, с онзи доста по-благозвучен и респектиращ ник. Как да не се гордея със себе си, в такива моменти?  Но нека не оставяме, този носталгичен, сив отенък, да се слее с пъстрите тонове на настоящата действителност. 
А иначе, то веселото и позитивното си е перманентно Намигване Тук ще цитирам един... особено наблюдателен човек - "Санг дори и да скалпира някой, ще го направи с любов, усмивка и изцяло добри намерения."
Цитат на: Soenya
Спомням си когато ти,Ги и Дарки взехте решението да си тръгнете от форума,изглеждахте много сигурни в това което правите... Но пък много хора са сигурни в различни неща,но те се оказват грешни
Ако тук, вместо "са", беше използвала формата за първо лице - "сме", реакцията ми щеше да е различна. сега просто ще ти кажа това, обръщайки се пряко към теб, (щом делиш нещата на "аз и останалите хора) за да не се губи баланса:
Паметта ти - тя често ти казва едно, докато истината е на една ръка разстояние.  Профилите, соеня, профилите бяхме решили да си затрием. Още там споменах, че никъде няма да ходим и пак ще се мяркаме, но далеч няма да е толкова активно. Протоплазма се различава от сенгуинари, само по едно - активността.
Все пак, радвам се, че съм те зарадвал. Намигване
Цитат на: AMAZING
Здравей Sanguinary или може би предпочиташ да те наричам Protoplasma,като част от народа приеми моето топло посрещане.
Както ти дойде, така се обръщай към мен, амейз. Аз правя така и съответно не предявявам претенции. Не се съмнявам, в добрите намерения и топлината на посрещането ти. Нямам причина да ги отхвърлям.
Цитат на: AMAZING
Интересното е,че жена ми те позна от първия ти пост,докато
Не помня кой беше първия пост на протоплазмата, но съм изумен от наблюдателността на твоята жена, както и полъскан, разбира се.
Цитат на: AMAZING
аз бях съсредоточен върху това което е написано,но не и от кой.
Дано не се бъркам, но от казаното, оставам с впечатление, че се допълвате, споделяте и се разбирате прекрасно. Ако е така, по-хубаво от това - здраве му кажи.
Цитат на: AMAZING
Определено човек може да научи много за себе си от изтънчената и грижовно подбрана,точна и ясна критика,която малцина са способни да прокарат толкова елегантно както ти го правиш.
Благозвучен си, две мнения няма. Да, дори и да скалпирам някой...
Цитат на: AMAZING
Стига обаче да не се приема лично!
Но и малцина са способни на това!
Да ти кажа, свикват ми обикновено. Даже понякога започва да им харесва и ...дори не е изключено, напълно умишлено да ме провокират. Намигване
Цитат на: AMAZING
Това лично мен ме кара да се замисля отново върху моят начин на изразяване и комуникация защото виждам доста прилики.
Става въпрос за меката и пасивна критика която с теб практикуваме понякога  Ухилен
Замислянето е качество, което често ми изглежда обречено на гибел. Поздравления.
Цитат на: AMAZING
Един вид подсещаме някой нещо което той не може да се сети сега.
Ако той не може да се сети сега,кое ни кара да си мислим,че ще се сети след като му поскажем особенно при липсата на наговото желание? Кое ако не неговото желание ще отвори вратата на неговото сърце за да може да поеме информацията и знанието което искаме да му дадем насила?
Ами... надеждите ми обикновено са, че имат някакво желание. Често неоправдани, но нищо. Нито едно усилие не е отишло на вятъра.
Цитат на: AMAZING
Мисля,че пропускаме за переден път нещо много важно.
Именно законът за Ненамесата....не пойскано добро не е добро.
Важно е, но и сложно. Понякога човек неискайки помощ, крещи отчаяно да му бъде помогнато. Ние нямаме уши за тези апели... за това просто се налага да действаме. Просто правим и казваме това, което намираме за правилно. Ако някой мисли различно, нека заповяда.
Цитат на: AMAZING
И понеже и аз се вписвам в това число смятам,че имам правото да коментирам този интересен и много важен казус.
То си е цял феномен.
Цитат на: AMAZING
Всякаш в желанието си да помогнем на другите да проумеят нещо "елементарно" ние вредим на себе си и на тях...когато отсъства тяхна воля.....Интересно нали?
Противник съм на максимата, че пътят към ада е постлан с добри намерения. Под всеки дим гори огън. Щетите е невъзможно да са повече от ползите. Може да са поравно, но не и повече. Така смятам.
Цитат на: AMAZING
Чудя се колко ли време ще отнеме за да шлифоваме това знание за да заблести като истински диамант в нас по един безупречен начин.
Няма как да кажа, че знам отговора.
Цитат на: AMAZING
Това което споделям тук се отнася специално за всички "пробудели се" то е най-характерно за тях.
Да искат да събудят другите.
Но едно е желанието,а друго е да знаеш как да го направиш.
Което от своя страна задава въпросът:
Наистина ли сме про-будени?
Мога само да кажа, че се старая да не ходя назад. Ако се старая да ходя напред, може да объркам посоката... именно поради липсата на отговор, за този въпрос.
Цитат на: AMAZING
Sanguinary радвам се,че отново сме заедно...за мен е чест

Активен
slaviancho
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 29


 • Град: София
 • « Отговор #33 -: Март 06, 2011, 23:26:26 »


  Eo, недей така
  Ти си момиченце, ще го засегнеш. После - защо масово минавали на левия бряг юнаците.
  Момчето учило, трудило се, пак учило, пак се трудило, труд, наука и творчество извират от биографията му, пък и я каква хубава шапка има, а вие така да не го оценявате.  
  Аз, като един истински стожер, на мъжката чест, достойнство и толерантност, ще кажа сега, нещо от сорта на:
  Славянчо, няма да се даваш на внушенията.  Ти си невероятен и уникален и никой не струва нищо, в сравнение с теб.  Намигване
  Подкрепям твоите думи. Приятни са. Да можеха всички да пишат с приятни думички. Но много от форумците изкарват от тайните си дебри на душата интересни изказвания. А за внушенията не мисля да се потдавам по какъвто и да е начин. Имам си важни и съдбоносни решения и цели не само за мен ами за много хора ... Уникалност мисля че има в мен определено. Не съм за съжаление от мъжете които мрънкат а това дразни. Този изчезващия вид мъж, които има мнение и твърд характер е изчезващ вид. А кой струва повече от мене или не ще покаже времето. Който иска да е с мен да заповяда който не здраве да е :-)))
  « Последна редакция: Март 06, 2011, 23:39:53 от slaviancho » Активен
  slaviancho
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 29


 • Град: София
 • « Отговор #34 -: Март 06, 2011, 23:33:56 »

  Аз просто ще припомня един урок по граматика

  ... и всички прилики с реално съществуващи събития и лица е случайност!!!

  Умалителните имена  лишават от звучността и значението на собствените имена.
  Колкото и хората да са доброжелателни, обръщайки се с умалително име към някого …  прозира една снизходителност, която унижава достойнството.
  Това си е истинско афективно  осакатяване, което има риск да се прояви и  физически … ако притежателят на умалителното име започне да се държи съответно на значението му, например като дете … като малко  момче или момиче, а не като мъж или жена ...
  Всяко умалително на собственото име „смалява” и принизява личността.
  Всеки има право да изисква от другите да се обръщат към него с пълното му собствено име.
  Когато, умалителното име е личното желание на индивида - другите хора постепенно започват да отъждествяват притежателя му с умалителното, а не с истинското ... име ...

  Така написания коментар мисля че е свързан с мен. Иначе е адски безмислен и няма общо с постовете или предните коментари. Но ако е свързан с моя ник мога да споделя няколко неща. Първо винаги се появявам с истинското си име навсякъде. Не се крия зад безмислени никове. А съм се написал умалително за да подскажа че не се приемам на 100 % сериозно и винаги поставям процент весела част и леко съмнение. А от всички познаващи ме хора не съм чул да ме наричат умалително. Виж да се криеш под други никове е жалко явно има какво да криеш. Жалко е и да не си използваш името при условие че съдържа сила от момента в който ти е дадено. А коментара написан от @di - много оригинален ник! Успех в начинанията! Коментара е яко безмислен хахаха :-)))
  Активен
  slaviancho
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 29


 • Град: София
 • « Отговор #35 -: Март 06, 2011, 23:39:16 »


  Здрасти,Санги Усмивчица Защо такава агресия? Дай малко по-весело и позитивно Усмивчица Радвам се че пишеш отново,въпреки че в първия момент се очудих. Спомням си когато ти,Ги и Дарки взехте решението да си тръгнете от форума,изглеждахте много сигурни в това което правите... Но пък много хора са сигурни в различни неща,но те се оказват грешни ,както е и в конкретния случай - за което се радвам

  Ади,извини ме за това,че те нарекох Ди. Не беше нарочно Усмивчица Пак ще кажа че поста ти много ми хареса. Защитаваш хората и не критикуваш – затова предполагам използва цитат,а не говори от първо лице. Това е рядкост във форума.

  Моля се човек като @di да не заеме пост в който да взима решения за човешки съдби. Ще има да ползва едни цитати да размива отговори. Горките хорица какво ще разберат. Нещата се казват такива каквито са за да се разбират. Интуиция и сетивност сигурно имат 2% от хората на Земята. Ще имаш проблеми в комуникацията занапред. Моля без цитати с привкус на безмислица. Искам написано от теб не цитати. Ъндърстент? :-)))
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #36 -: Март 07, 2011, 00:12:33 »

  Аз ще се повторя пак Слав, смислени и безмислени постове се предизвикват с това ,което мислиш за убеденост , а то се възприема ,като надменност и арогантност. Може както пишеш по-горе да приемаш не чак толкова насериозно и да се подължава със смислена дискусия по темата.
  Би било добре въз основа на това,  което си убеден ,че си просто да продължиш да споделяш твоят път на пробуждане и не се знае на кой и с какво ще помогне.
  Всичкkи сме на някакъв етап от процесите и никой не е достигнал точкkата на съвършенство . Всеки може да се учи от всекиго , но не мисля че с провокации е най-ефективния начин на достигане на допирни точки. не мисля ,че начина е

  Цитат
  Който иска да е с мен да заповяда който не здраве да е :-)))
  по скоро нека въпреки всичкkо да се опитваме да СМЕ едно цяло за да има резултати.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #37 -: Март 07, 2011, 16:22:56 »


  Eo, недей така
  Ти си момиченце, ще го засегнеш. После - защо масово минавали на левия бряг юнаците.
  Момчето учило, трудило се, пак учило, пак се трудило, труд, наука и творчество извират от биографията му, пък и я каква хубава шапка има, а вие така да не го оценявате. 
  Аз, като един истински стожер, на мъжката чест, достойнство и толерантност, ще кажа сега, нещо от сорта на:
  Славянчо, няма да се даваш на внушенията.  Ти си невероятен и уникален и никой не струва нищо, в сравнение с теб.  Намигване

  Подкрепям твоите думи. Приятни са. Да можеха всички да пишат с приятни думички. Но много от форумците изкарват от тайните си дебри на душата интересни изказвания. А на внушенията не мисля да се поддавам по какъвто и да е начин. Имам си важни и съдбоносни решения и цели не само за мен, ами за много хора... Уникалност мисля, че има в мен определено. Не съм за съжаление от мъжете, които мрънкат, а това дразни.

  Защо ли не разбра иронията, slaviancho... Усмивчица
  Активен
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #38 -: Март 07, 2011, 16:33:53 »


  Eo, недей така
  Ти си момиченце, ще го засегнеш. После - защо масово минавали на левия бряг юнаците.
  Момчето учило, трудило се, пак учило, пак се трудило, труд, наука и творчество извират от биографията му, пък и я каква хубава шапка има, а вие така да не го оценявате. 
  Аз, като един истински стожер, на мъжката чест, достойнство и толерантност, ще кажа сега, нещо от сорта на:
  Славянчо, няма да се даваш на внушенията.  Ти си невероятен и уникален и никой не струва нищо, в сравнение с теб.  Намигване

  Подкрепям твоите думи. Приятни са. Да можеха всички да пишат с приятни думички. Но много от форумците изкарват от тайните си дебри на душата интересни изказвания. А на внушенията не мисля да се поддавам по какъвто и да е начин. Имам си важни и съдбоносни решения и цели не само за мен, ами за много хора... Уникалност мисля, че има в мен определено. Не съм за съжаление от мъжете, които мрънкат, а това дразни.

  Защо ли не разбра иронията, slaviancho... Усмивчица
  А ти защо не разбра неговото неразбиране.... Усмивчица
  А аз защо не разбрах твоето неразбиране.... Усмивчица
  Защо не се разбираме?
  Защото се подбираме?!
  А защо се подбираме?!
  Защото не се разбираме!
  Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #39 -: Март 07, 2011, 16:48:51 »

  Цитат
  А ти защо не разбра неговото неразбиране....

  Аз добре го разбрах, но напук реших да си преобразувам разбирането в неразбиране, за да се получи едно заяждане, което си въобразявам, че ме радва.
  Но в такива случаи на мен много ми харесва да си въобразявам. Усмивчица

  Цитат
  А аз защо не разбрах твоето неразбиране....
  Сега разбра ли неразбирането ми; ползвах твоята терминология, която всъщност много ми харесва
  Активен
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #40 -: Март 07, 2011, 17:13:13 »

  Цитат
  Аз добре го разбрах, но напук реших да си преобразувам разбирането в неразбиране, за да се получи едно заяждане, което си въобразявам, че ме радва.
  Може би си превърнала разбирането си в неразбиране за да може той да разбере нещо което неразбира?
  Но ако е така означава,че ти не разбираш нещо.
  Е нали си го превърнала разбирането в неразбиране.

  А може би сега аз искам да разбереш нещо,което означава,че аз самият не разбирам нещо(нищо)!

  Което предизвиква в мен разбирането,че:


  Няма нужда да предизвикваме в никой разбиране,защото това ще доведе до собственото ни неразбиране!

  Разбра ли сега хахахаххахахаах

  Пс:Когато нямаме нужда никой да ни разбира,преживяваме огромно освобождение както ние така и тези които освобождаваме от нуждата да ни разберат.

  Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #41 -: Март 07, 2011, 17:17:15 »

  На всички които са нарзбрали разбирането на другия(себе си) искам да кажа...
  Много добре ви разбирам!
  Както и тези които са разбрали неразбирането на другия(себе си)
  Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #42 -: Март 07, 2011, 17:25:23 »

  Цитат
  Може би си превърнала разбирането си в неразбиране за да може той да разбере нещо което не разбира?
  По принцип да, въпреки че нито той ще разбере в скоро време, нито аз него, но това е друг въпрос Веселяк

  Цитат
  Но ако е така означава,че ти не разбираш нещо.
  Тук вече не позна. Много съм обидена...
  Аз не разбирам много неща, повечето; не е само "нещо" Плезещ се Веселяк

  Цитат
  Разбра ли сега хахахаххахахаах
  Разбрах ти разбиронеразбирането, но понеже засягаш тема, която не разбирам напълно, може и да не съм те доразбрала, но така или иначе се разбрахме, тъй че можем да приключим  Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Плезещ се

  Активен
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #43 -: Март 07, 2011, 17:31:39 »

  Цитат
  Разбрах ти разбиронеразбирането, но понеже засягаш тема, която не разбирам напълно, може и да не съм те доразбрала, но така или иначе се разбрахме, тъй че можем да приключим 
  Ти разбираш много повече от колкото си мислиш,че разбираш!
  И в същото време разбираш това което мислиш.
  Разбира се ти това съм аз и аз това си ти!

  Беше ми приятно да разговарям със себе си
  Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #44 -: Март 07, 2011, 17:38:18 »

  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Страници:  1 2 [3] 4   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Deva Premal - Всички албуми
  Музика
  Админ 8 6896 Последна<br />публикация Февруари 26, 2012, 14:21:37
  от vasilisa212
  До всички хора по целият свят. Др. Масару Емото Посланик на Водата « 1 2 »
  Инициативи
  estira 16 1712 Последна<br />публикация Май 10, 2011, 20:12:46
  от estira
  Най-опасният от всички пороци
  Природосъобразно хранене
  Слънчев лъч 0 1787 Последна<br />публикация Юли 23, 2011, 19:54:25
  от Слънчев лъч
  Един за всички и всички за един « 1 2 »
  Инициативи
  The One 20 1773 Последна<br />публикация Октомври 05, 2013, 19:08:11
  от Ru Alfa
  Послание от Владимир за всички!
  Послания
  еос 2 1280 Последна<br />публикация Февруари 25, 2013, 22:49:16
  от cikocik

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright