Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Ушите помнят минали животи  (Прочетена 4275 пъти)
delfin
Гост
« -: Юни 20, 2009, 10:16:27 »

В тялото ни е закодирана информация за нашите прераждания


Всеки е изпитвал усещането дежа вю - "този човек съм го виждал някъде", "попадал съм в такава ситуация", "казвал съм същите думи някъде". Кармиците са склонни да обясняват тази обсесия с минали животи, в които вероятно сме преживявали сходни ситуации. Хора, които са се подлагали на реинкарнация (връщане назад в миналото) споделят, че са отивали в Египет и са виждали уникални неща, без никога да са стъпвали там. След това правили екскурзия и статуите, къщите или тайните входове и улички, видени по време на сеанса, наистина съществували.

"Ако имате белег на рамото по рождение и се чудите откъде ви е, може в минал живот да сте били ранен от индианец. Имах и такъв случай", разказва Елена Бакърджиева, биоенерготерапевт.

Освен от стигмите по тялото си човек може да разбере колко пъти се е прераждал само ако се погледне в огледалото. Според теорията на Пако Рабан най-много пъти на тази Земя са идвали хората, които имат силно развита и удължена долна част на ушите. Колкото повече се преражда човек, толкова по-силен, по-умен и по-вглъбен е в себе си. Хората с малки, прилепнали или клепоухи като на магаре уши са млади духове. На тях им предстои още много пъти да се прераждат, за да изпълнят мисията си, твърди ексцентричният моделиер, който е голям почитател на учителя Петър Дънов.

Дръпнатите очи на китайци, японци, монголци и други също говорят за най-малък брой прераждания. Обратно, зад очи, които гледат уморено и описват залез слънце, стоят мъдри души. Посветени в тайните на битието споделят, че продължителността на миналия живот може да се изчисли според крайниците. Онези, които имат малки и нежни ръце, са починали рано.
Тези, които имат големи, груби длани, са живели вече няколко живота и са усвоили голяма част от житейските си уроци. Никак не е случайно, че бог Шива е останал на древни рисунки с шест малки и къси ръце. Това ще рече, че той е бил един много мъдър човек, че се е прераждал най-много пъти и е знаел цялата истина за живота.

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-05-26&article=279239
Активен
вожда
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 403


I.F.Y

« Отговор #1 -: Март 10, 2013, 19:54:45 »

Това нямаше как да го подмина Ухилен
Цитат
"Ако имате белег на рамото по рождение и се чудите откъде ви е, може в минал живот да сте били ранен от индианец. Имах и такъв случай", разказва Елена Бакърджиева, биоенерготерапевт.
Те  индианците само в раменете са се прицелвали Ухилен Много ми е странно, как точно е решила, че е от индианец. Убеден съм, че и тя, както мнозина, не може да различи индианец от аборигенин, ескимос или монголски скотовъд.
Всъщност, относно рождените белези съм на мнение, че са вследствие на огромна преживяна болка и страданието по време на мъчителна смърт в предното прераждане, което се е ...отбелязало като информация върху душата. Така, например е при тези, които са били обесени или удушени (което си е особено мъчително, предполагам). Понякога имат белези, а шията им е особено чувствителна и имат непоносимост към докосването й.
Другите са тези, чиито очи са били избодени – казват, че при тях зрението е нарушено и обичат светлината и ярките цветове.
За тези, чиито крайници или други части от тях са били рязани се твърди, че изпитват необясними болки на това място, а докторите нямат идея за произхода им.
Имах един познат, който изпитваше болка в носа и нямаше идея от какво е, а обиколи сума специалисти. При някои народи и племена, при изневяра на жената са й отрязвали носа. Разбира се, няма как да съм категоричен, тъй като може хиляди други неща да са.
И все пак, сигурен съм, че чрез регресивна хипноза, човек може да открие корените на различни проблеми и проявления, които възпрепятстват развитието и спокойствието му по един или друг начин.
Темата е особена и позволява всякакви свободни интерпретации, които понякога са интересни и сполучливи. Склонен да се поразровим и да видим какво ще излезне. Повечето са любопитни какви са били в минали животи, но не толкова това е важното, колкото тяхното отражение в настоящия живот и възможното им отстраняване.
Цитат
"Според теорията на Пако Рабан най-много пъти на тази Земя са идвали хората, които имат силно развита и удължена долна част на ушите.
На тях вероятно индианци са им дърпали ушите Ухилен
Иначе книгата на Пако Рабан е интересна, ако не сте я чели. “Траектория” се казва.
Просто една особено интересна гледна точка, на човек, който е обиколил почти целия свят и се е срещал с много големи хора, духовни учители и проницатели, като един от тях е Уолъс Черния Елен.

* pako.raban-traektoria.pdf (919.13 KB - свалено 1442 пъти.)
* pako.raban-inianski.urok.pdf (749.92 KB - свалено 302 пъти.)
Активен

Някои неща се променят, други никога не се променят.
Ахо!
,___,  
[O,o]
/)__)  
-”–”-
nausea
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 7


silent enigma

« Отговор #2 -: Март 11, 2013, 11:22:36 »

Самото заглавие на темата е размазващо. Може да е искал да напише душите, а не ушите.
Сигурно е случайно това, че е една буква разликата между уши и души.
Активен
Rupture
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 77


« Отговор #3 -: Март 11, 2013, 14:09:54 »

Това са живи идиотизми.
Ми ествствено, че ако  баба му е имала дълги уши, унучето и то ще има подобни.
Активен
Kissing You Good Night
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #4 -: Март 11, 2013, 14:37:54 »

  Съсирчо, аз по твоята логика мога да кажа, че единия ти дядо е бил имбецил, другия - многоженец, едната ти баба - любовница на околийския, другата да е била болна от рак на костите, да кажем, и прочия, а това дали ще е вярно?

  Та, искам да те питам - какъв го дириш майната си в този форум, щом ние пишем глупости? Ти като по-знаещ и по-по-най от нас защо се занимаваш с това сборище на всякакви хахота, лунатици, фанатици, идиоти, фантазьори, напушени глупаци и така нататък... (това са все за нас определения, събирани от къде ли не)
  Отговори!
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  Rupture
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 77


  « Отговор #5 -: Март 11, 2013, 14:58:39 »

  Цитат
  Ти като по-знаещ и по-по-най от нас защо се занимаваш с това сборище на всякакви хахота, лунатици, фанатици, идиоти, фантазьори, напушени глупаци и така нататък... (това са все за нас определения, събирани от къде ли не)
  Отговори!
  Това ти го твърдиш. Не мисля, че тук пишещите са такива, още по малко моя милост. Никога не съм писал или твърдял подобно нещо.  Целувчица
  Активен
  Rupture
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 77


  « Отговор #6 -: Март 11, 2013, 15:03:58 »

  Що се отнася до рогатните от твоя страна отправени пряко към мен,  ще ги преживея не бой се.
  « Последна редакция: Март 11, 2013, 15:24:03 от Rupture » Активен
  вожда
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 403


  I.F.Y

  « Отговор #7 -: Март 11, 2013, 17:33:05 »

  Юначаги, май сте му изпуснали края.
  Едва ли това е всичко, което имате за казване по въпроса за рожденните белези.
  Цитат
  Ми ествствено, че ако  баба му е имала дълги уши, унучето и то ще има подобни.
  Рупс, далеч не всички физиологични, а още по-малко психични особености на индивида са генетично обусловени.
  Цитат
  какъв го дириш майната си в този форум
  IF, сигурен съм, че отговора на този въпрос е по-належащ за теб, отколкото всеки друг и се надявам да намериш отговор скоро, но намирам речника и поведението ти за крайно несдържани и неоснователно цинични. До сега не си ми оставял подобни впечатления.
  Цитат
  хахота, лунатици, фанатици, идиоти, фантазьори, напушени глупаци и така нататък... (това са все за нас определения, събирани от къде ли не)
  Всеки си има някакво хоби или любимо занимание, с което да се захване през свободното си време. Често, някои избират особено странни, поне за мен, начини за разтуха и забавление. Ето, да речем ти си избрал да събираш и колекционираш "цветущи" определения от къде ли не. Лошо няма, но защо се чувстваш длъжен да споделиш колекцията си с нас? Аз не виждам друг да ги казва тук, освен теб.
  По този начин не си полезен за никой друг, освен за този, който ги е дал тези определения, тъй като разнасяш словото му, както Моисей е правил с божието такова.
  Цитат
  единия ти дядо е бил имбецил
  Хммм
  Цитат
  едната ти баба - любовница на околийския, другата да е била болна от рак на костите
  IF...  дай някой залък и на белия вълк, че ще го умориш от глад, братленце.
  Ще ти кажа един трик, тъй като си младеж и мога да си го позволя.
  Опитай се, когато пишеш... където и да било, какъвто и да е въпроса, да отговаряш така, сякаш пишеш на своята любима или на своя най-близък човек, а не обратното - на своя враг и най-неприятен човек.
  Опитай, настрой се на тази вълна, разгледай темата/въпроса и се опитай да дадеш максимума от себе си, за да я накараш да ахне от възхищение.
  Разбира се, може и да не е точно тази тема.
  Не се цупи сега, че на теб ти чета конско, а на Рупт не. Него нито го знам - нито го познавам (не се сърди, рупс, но това си е истината) и може и да играе, а ти си ни от талисманите тук и виждам, че взимаш насериозно нещата - емоционален си. По-важен си ми и за това наблягам на теб. Надявам се да няма проблем. За добро го правя, а иронията е за забавление, а не да ти нараня достойнството.
  Активен

  Някои неща се променят, други никога не се променят.
  Ахо!
  ,___,  
  [O,o]
  /)__)  
  -”–”-
  Kissing You Good Night
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #8 -: Март 11, 2013, 19:19:37 »

  Вожде, смея да твърдя, че този наш съфорумник е маниак на тема диалектически материализъм. Пред неговата ограниченост Спиртакито е просто благоуханна ружа-цвете.... Значи, при Съсирчо всичко се свежда до това, което може да се види, пипне, помирише, вкуси (и евентуално изяде) и така нататък. Ама ако например някой свише му пусне някой импулс на майтап, за да го чукне, Съсирчо ще си зареже работата и ще висне по поликлиники, доктори, направления, а ако е някой с фаталистичен афинитет, може да си запише час при психиатър с изключително трайното убеждение, че е получил отклонение в работния режим.
  Е, питай баща си или някоя комшийка едно време, ако споделиш за нещо такова, каквото да речем е протичането на алфа-вълни в будно състояние, как веднага ще започнат с най-менторския тон, който можеш да намериш, да те съветват да отидеш на лекар, че да не се стигне до поп, а после ще започнат една шеметна надпревара да ти рекламират специалисти. Та Съсирко си е избрал един такъв философски възглед, заради който за да си пази вида на рационалномислещ (все едно не шофьора да кара автобуса накъдето му е пътя, а някой пътник да се вдигне и да започне да командори положението и да се поставя над шофьора. Да, ама една патка много мислила и накрая - отрязали й главата. Та пътника като не знае как да кара автобуса, ще го обърне в първото дере и всички в автобуса ще се утрепят).
  Почти напълно съм сигурен, че Съсирко дразни не само мене, но и ред други хора с това вечно опровергаване на постингите без липсваща последваща аргументация в стила на петгодишното братче на едно приятелче, дето като не иска да даде нещо на брат си и като го попитат защо така, то казва: "Защото така!". Като го попиташ защо точно така, то пак отвръща по същия начин и се получава една рекурсия. Така че и на него е редно да се обърне внимание, не само на мене.
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  вожда
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 403


  I.F.Y

  « Отговор #9 -: Март 11, 2013, 22:52:57 »

  Цитат на: Indigo Fighter
  Вожде, смея да твърдя, че този наш съфорумник е маниак на тема диалектически материализъм. Пред неговата ограниченост Спиртакито е просто благоуханна ружа-цвете.... Значи, при Съсирчо всичко се свежда до това, което може да се види, пипне, помирише, вкуси (и евентуално изяде) и така нататък.
  Добре, IF, условно приемаме, че имаме 100% доверие на преценката ти и приемаме всичките ти оценки и твърдения за неоспорими факти.
  Кажи какво предлагаш? Да започнем всички да сипем ругатни по техен адрес, за се развият духовно? Това, че съществуват глупави хора не ни прави нас умни, по същия начин - това, че има материалисти, не ни прави нас духовно извисени. Ако е така, както казваш - опитай се да им помогнеш, да ги насочиш и да им покажеш, че ги приемаш каквито са. Ако нещо не знаят , а пък ти го знаеш, опитай се да им го кажеш, а така като ги наричаш  глупави, тъпи, невежи или низши, не променяш нищо, освен, че рискуваш да ги накараш да се почувстват отхвърлени от “висшите елитни духовни среди”.
   Ако видиш едно дете, което се бори с белия лист и пастелите, неможейки да нарисува нищо, по начина, по който ти би го изрисувал, ще му се присмееш ли, ще го обиждаш ли или ще му нарисуваш нещо с по-простички форми и ще му покажеш как става?
  Разбираш ли как изглежда отстрани?
  Аз знам, че ти не си лошо дете, просто си по-емоционален и импулсивен, но не бива да позволяваш това да ти пречи.
  Разбира се може и да бъркам.
  Цитат на: Indigo Fighter
  Ама ако например някой свише му пусне някой импулс на майтап, за да го чукне, Съсирчо ще си зареже работата и ще висне по поликлиники, доктори, направления, а ако е някой с фаталистичен афинитет, може да си запише час при психиатър с изключително трайното убеждение, че е получил отклонение в работния режим.
  IF, обърни внимание как продължаваш да го “храниш” момчето, а той дори не ти отговаря.
   Добре де, няма ли някой друг в този форум, който ти прави впечатление за хубав човек, нематериалист, духовно извисен и т.н. критерии, които са ти приоритети. По-добре към такива се прикрепяй и разговаряй с тях, върви до тях, а не до тези, които... според разбиранията ти те дърпат надолу.
   
  Цитат на: Indigo Fighter
  Съсирко си е избрал един такъв философски възглед, заради който за да си пази вида на рационалномислещ (все едно не шофьора да кара автобуса накъдето му е пътя, а някой пътник да се вдигне и да започне да командори положението и да се поставя над шофьора.
  Щом си го е избрал... значи това е най-доброто за него.  Надявам се не смяташ, че ти си по-наясно за това, кое би било добре за него и за когото и да било и кое не.  
  Ти имаш доверие в решенията и преценката на шофьора, нали? Ако предостъпи волана на някой от пътниците, ще продължаваш ли да му имаш доверие или ще го нахулиш, че е лош шофьор, щом ви оставя в ръцете на някой, който ти си преценил като некадърен?
  Цитат на: Indigo Fighter
  пътника като не знае как да кара автобуса, ще го обърне в първото дере и всички в автобуса ще се утрепят.
  Това означава ли, че си сгрешил като си се доверил в преценката на шофьора?
  Цитат на: Indigo Fighter
  Почти напълно съм сигурен, че Съсирко дразни не само мене, но и ред други хора с това вечно опровергаване на постингите без липсваща последваща аргументация в стила на петгодишното братче на едно приятелче
  Вероятно е така, няма как да знам.  Опитай се да се успокоиш и се замисли кое точно те дразни в хора като него. Приемам (пак условно, тъй като няма как да знам как е), че се маскира за да бъде харесан. Защо те дразни маската му, след като ти си наясно с нея?  
  Цитат на: Indigo Fighter
  и на него е редно да се обърне внимание, не само на мене.
  Разбира се, всеки заслужава внимание и разбиране, не по-малко или повече от когото и да било , просто в случая реагирам на ситуацията. Пак ти казвам – него не го познавам, може да си е такъв и да не търпи изменения, но ти знам, че имаш и добра страна, на която ако наблегнеш, ще си много по-полезен на себе си и на тези около теб, както и на форума.
  Ми я си представи, че това са хора, които ти ги спускат, за да ти тестват баланса между добро и зло? Гъделичкат злото в теб и то директно къса синджира и се спуска да ги нахапе, а ти тотално си го изтървал от контрол.
  Според теб това правилно ли е?
  Активен

  Някои неща се променят, други никога не се променят.
  Ахо!
  ,___,  
  [O,o]
  /)__)  
  -”–”-
  Morena
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 137

  « Отговор #10 -: Април 06, 2013, 00:27:30 »

  Цитат
  "Ако имате белег на рамото по рождение и се чудите откъде ви е, може в минал живот да сте били ранен от индианец. Имах и такъв случай",

  Източник: http://indigota.com/index.php?topic=166.0#ixzz2PcswdPOa
  Аз имам по рождение белег /бяло петно? не мога да определя какво е/ на десния крак/ходилото/.
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Наслада за очите и ушите!
  Видео клипове
  7dc 5 1629 Последна<br />публикация Септември 22, 2010, 05:02:11
  от giti
  Китайчета четат с ушите си
  Любопитни факти
  Evolution 2 1294 Последна<br />публикация Юли 13, 2011, 19:09:59
  от kristian4o
  Прераждане, минали животи
  Въпроси и отговори
  Mia227 11 3559 Последна<br />публикация Юли 01, 2012, 12:22:25
  от sarabia
  музика от минали епохи
  Музика
  chukich 3 1448 Последна<br />публикация Ноември 27, 2012, 18:50:09
  от Svetoslav
  сън от минали епохи направен като разказ
  Обща тематика
  chukich 0 649 Последна<br />публикация Ноември 13, 2012, 20:55:45
  от chukich

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright