Духовно развитие

          

Страници:  1 ... 4 5 [6] 7   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Епифиза - легендарното трето око  (Прочетена 24175 пъти)
Уж-Ум
Vakuu
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 54

NO MORE!

« Отговор #75 -: Октомври 16, 2011, 16:11:42 »

almaha, viosta просто е цитирала от книга по темата, не й се връзвай, тя просто поднася информация по темата, добре се изразяваш, разбираме те. Идеята за водата на meander носи своята истина, водата и зареждането на водата е наистина способна на такива работи, но не е толкова просто зареждането, забележките на Eona също са добри, могат да бъдат обърнати данните от viosta, че ти е дадено това нещо, за да се окажеш точно тук и сега в смисъл да се насочиш към пробуждане, наистина в единия от постовете ти противно на твърденията ти ми се видяха връзки, точно с обратното, че наистина можеш да развиеш и имаш потенциал за такива умения. Със същата полезност, като водата, но дори без да има нужда да я зареждаш, мога да ти кажа да стоиш по един час на ден с алуминиева пирамида, като шапка на главата, умален размер точно на хеопсовата, ефекта ще е същия като перфектно заредена вода. Но тука ще ти кажат 1000 съвета от различни по различни. Когато пирамидата е алуминиева, не е необходимо едната й страна да сочи точно север, тя си изправя магнитните полета. Мога да те свържа с човек, който може да ти даде отговори на въпросите "защо". И дори да ти каже кой вид лечение е най-подходящия за теб. Също така мога да ти спомена за медитации, четене на мантри и един тон неща, който може и да помогнат, а може и да не помогнат. Трябва ти специалист, трябва ти анализ от някой, който да се заеме с това, който може да проследи нещата от а до я.
Активен

Който ме подценява, че мога да се справя и сам. Може спокойно да се отдръпва и да не се притеснява. Усмивчица
Самотата е илюзия. Усмивчица
Заедността е истина, независимо от илюзиите за самота. Усмивчица
Lachita
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 6

« Отговор #76 -: Октомври 16, 2011, 16:27:44 »

almaha,

Събирай информация , мисли , наблюдавай себе си и следвай вътрешния си глас.Няма случайни неща, каквото и да ти се случва не се страхувай.Не се поддавай на енергийни вмешателства.Приеми проблема си като изпитание по пътя си , прегърни това изпитание и се бори със силна вяра.Според мен от минал живот ти наследство ...
Успех!
Активен
viosta
Гост
« Отговор #77 -: Октомври 16, 2011, 16:35:07 »

Almaha ,

както е обяснено в цитата от книгата
Цитат
С това послание твоето тяло ти казва да си дадеш правото да виждаш отвъд това , което средният човек може да види. Казва ти , че ако в този момент имаш тези дарби , то е , защото трябва да се научиш да ги използваш , за да разпространяваш още повече любовта и вярата на тази планета
и както Vakuu казва
Цитат
че ти е дадено това нещо, за да се окажеш точно тук и сега в смисъл да се насочиш към пробуждане, наистина в единия от постовете ти противно на твърденията ти ми се видяха връзки, точно с обратното, че наистина можеш да развиеш и имаш потенциал за такива умения.
може би точно това е причината за болестта , да те насочи по пътя на духовното. Всяка болест , която се появява в нашето тяло е урок , знак че вървим по грешен път и когато осъзнаем къде точно грешим , поправим грешката и влезем в правия път , тогава и болестта си отива .
Активен
Do_It
Eyes of consciousness
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 241


Strange Bird

« Отговор #78 -: Октомври 16, 2011, 16:39:22 »


Трябва ти специалист, трябва ти анализ от някой, който да се заеме с това, който може да проследи нещата от а до я.

Анджък.
Активен

almaha
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 6

« Отговор #79 -: Октомври 16, 2011, 16:51:35 »

много благодаря на всички включили се.
в интерес на истината, търся нещо , за което да се заловя и да тръгна оттам, за да 'сдъвча' проблема. а при една дискусия, може една дума дори да се окаже ключова и да подаде вярна връзка или поне пътека.

за съжаление, нищо не знам и за медитациите, но от това, което прочетох, не мисля, че е за мен. аз съм експанзивна, сангвинична натура, а тези медитации предполагат търпение и смиреност. нещо твърде нетипично за мен, дори само мисълта да седя мирно, тихо и кротко на едно място ме изнервя.

странното е, че бурите и ветровете ме дразнят, но аз самата съм точно такава - през живота и хората минавам бързо, мълниеносно и обикновено оставям трайни спомени/не задължително да са приятни/. всеки застой/все едно в какво проявление  е/ ме изнервя и ме прави унила, депресивна и автоагресивна.

ще си купя такава пирамида/апропо, точно археология ми е тясната специалност/, а ако може координатите на лични за този човек, който би могъл да ми отгвори на въпросите, които имам в изобилие, ще съм много щастлива.

Активен
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #80 -: Октомври 16, 2011, 22:21:38 »

Алмаха можеш ли  да помислиш също и над следното нещо.Как би реагирала ако тумура изчезне , изчезне този блокаж и ти се отключат така наречените способности , примерно ясноводство , телепатия и каквото се сетиш?
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
almaha
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 6

« Отговор #81 -: Октомври 17, 2011, 00:10:23 »

това е интересно, но поражда други въпроси у мен.
ако моята киста изчезне, нещо ще се промени ли в такава насока, но какво да кажем тогава за милионите хора на света, които изобщо нямат кисти на епифизата/под 1% е статистически за този вид кисти на мозъка/ и нямат никакви такива способности като ясновидство, телепатия и т.н.
според мен/чисто логически/ няма как да е вярно твърдението - има тумор -блокаж, няма тумор - липса на блокаж. тогава всички хора без кисти тна епифизата значи имат такива способности. може би наистина е така, но не ги развиват тези способности. не знам, материята от езотерична гледна точка ми е напълно непозната.

иначе конкретно за мен, не мога да отговоря. първо трябва да получа достатъчно задоволителен за мен отговор защо е там кистата, след това дали да се подложа на оперативна намеса за премахването и и доколко това е наложително/пак статистически, много рядко се налагат операции, обикновено си живеят до края на живота хората с такива кисти/. а едва след това бих мислила какво би станало с мен след 'освобождаването' и разблокирането на жлезата, ако изобщо има такова.

лично за себе си, не знам как бих реагирала на такива способности, смятам, че е прекалено натоварващо.
мисля, че твърде емоционално натоварено гледам на този проблем с жлезата, може би е просто психологески проблема за приемането , че имам нещо в мозъка, което не е редно да бъде там. смятам, че може би не винаги трябва въпросите да имат отговори. а някои отговори е по-добре да не бъдат чути.

благодаря ви за включванията и решенията, които предложихте, много ми беше приятно да ви чета.

късмет и успех ви пожелавам.
Активен
capitanJ
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 6

« Отговор #82 -: Декември 04, 2011, 09:29:47 »

Аз изведнъж се обърках. Епифизата е 3тото око, нали? Тогава каква е функцията на хирофизата. Защо някой медитации за отваряне на третото око, казват да се съсредоточи човек в епифизата, а други в хипофизата? Ако напишете в гугъл трето око, на какъвто и да е език, излизат много различни графики на чакрите и човешкия организъм, но позицията на 3тото око е ту в епифизата, ту в хипофизата.Някой би ли ми разяснил каква е връзката между двете и в крайна сметка кое е третото око.Активен
Pelin
ОЙ 8:11
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 280


Red Overtone Serpent

WWW
« Отговор #83 -: Декември 04, 2011, 10:32:44 »

Здравей, capitanJ!

По принцип науката, медицината, все още няма достатъчно данни за това каква е точната и пълната роля/предназначение на епифизната жлеза. За нея се знае обаче, че контролира таламуса и хипоталамуса, а от там и чрез тези, контролира хипофизната жлеза.
Хипофизата пък от своя страна е господаря, сиреч управлява всичко останали жлези с вътрешна секриция, от Ендокринната система.
Чрез хормоните, които тя секретира, се стимулират, или се седатират всички останали жлези от тази система.
Разбира се, между всички жлези съществува и т.н. "обратна връзка" - тоест освен отношението наречено "майка-дете", то съществува и отношението "дете-майка".

Хипофизната жлеза се намира точно зад нивото на очите, в центъра на черепа, на нивото над върха на ушите.
Тя е тази, която е изобразяване, като лотус с две венчелистчета:

В едното венчелистче е изобразяване Слънцето, а в другото - Луната. Това са алегории на двете функционални нервни системи - симпатиковия дял и парасимпатиковия. Тоест - това дето писах по-горе - чрез единя дял се стимулира, а чрез другия се успокоява някоя жлеза, или направо някоя система, или орган.
Например пулсациите на сърцето - Симпатиковата нервна система (СНС) засилва ритъма/учестява пулсациите, а Парасимпатиковата нервна система (ПНС) ги забавя.
Аналогично е на "Ин" и "Ян". Ако сърцето ти е в "Ин", то ще е необходимо "Ян" въздействие, т.е. да се активира СНС и обратното.
Та, както споменах, хипофизата управлява, чрез своите хормони, останалите жлези от ЕС (изключае епифизата, но между двете има и обратна връзка).


Шеста чакра се изобразява на челото и тя общо взето е именно на това ниво - на нивото на междувеждието и малко по-нагоре, разбира се навътре в черепа.
Това е въпросното "трото око", намиращо се над физическите две очи:

Сега друг е въпросът дали то по функции се доближава, дали отговаря за зретилния процес и пр..
Ето едни неща, които може да се от полза:

http://accessscience.com/content/Pineal-gland/518000


http://drbganimalpharm.blogspot.com/2008_11_01_archive.html


http://doctorsgates.blogspot.com/2010_09_01_archive.html

Според науката/медицината картините, които виждаме в ума си, са в следствие от съществуването на хипаталамуса и на таламуса и образно казано там се "прожектират".
И хипофизата и епифизата са свързани с хипоталамуса и с таламуса и си кореспондират с тях.
Смея да твърдя обаче, че въпросът ти за третото око (шеста чакра) може да се отнесе ная-вече към хипофизата и към хипоталамуса.
До колкото Ендокринологията е разкрила разни неща, но и не само тя, а и опитността/усещането/виждането (усетът, тактилният/осезанието - то също е вид виждане, но не чрез физическите очи, а чрез друго сетиво; това сетиво се отнася към четвръта чакра и точно поради тази причина е речено, че е добре човек да гледа и със сърцето)

Поздрави от нощната вахта!
Активен

"... Защото в (от)даването получаваме и в смъртта се раждаме за Живота Вечен..." св. Франциск от Асизи
Pelin
ОЙ 8:11
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 280


Red Overtone Serpent

WWW
« Отговор #84 -: Декември 04, 2011, 11:07:55 »

http://0.tqn.com/d/biology/1/G/B/_/pituitary_pineal_glands.jpghttp://www.dana.org/uploadedImages/Images/Spotlight_Images/DanaGuide_CH04_P049a_spot.jpg

http://www.elp.manchester.ac.uk/pub_projects/2002/MNBY9APB/Project_Images/pithormones1.gifhttp://biology.clc.uc.edu/graphics/bio105/endocrine.jpg

http://www.diabetesendocrinology.in/wp-content/uploads/2009/05/pituitary-2.jpg

http://www.pituitarysociety.org/images/hormone_diag2.gif

http://groups.molbiosci.northwestern.edu/mayo/Lab%20GIF%20Images/GH-Axis.gif

« Последна редакция: Декември 04, 2011, 11:24:42 от Pelin » Активен

"... Защото в (от)даването получаваме и в смъртта се раждаме за Живота Вечен..." св. Франциск от Асизи
capitanJ
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 6

« Отговор #85 -: Декември 04, 2011, 11:26:42 »

Pelin, благодаря за бързия и изчерпателен отговор!

Мисля че ми се поизбистри представата, но трябва малко да го премисля. Ако нещо пак остане в мъглявина ще пиша.

Лек и приятен ден!  Усмивчица
Активен
Pelin
ОЙ 8:11
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 280


Red Overtone Serpent

WWW
« Отговор #86 -: Декември 04, 2011, 12:27:48 »

Pelin, благодаря за бързия и изчерпателен отговор!

Мисля че ми се поизбистри представата, но трябва малко да го премисля. Ако нещо пак остане в мъглявина ще пиша.

Лек и приятен ден!  Усмивчица
Усмивчица
Няма за какво толкова да ми благодариш, capitanJ.
Не съм сторил нищо кой знае какво.
Пък и отговора никак не претендира за изчерпатеност, защото по този въпрос може да се пише много.

Ясно е, че от енергията/работата на хипофизата зависят почти всички фунции на тялото, пък и то от гледна точка на хармонията, на здравето.
Хипофизата обаче... и тя си има господар - епифизата.
Мислите в ума на човека, сиреч съзнанието, също оказват влияние върху работата/енергията на хипофизата. Все пак мислите са също енергия, дори само като счете човек, че те образно казано са електрически импулси между мозъчните клетки - невроните, но те разбира се са нещо повече и електричните импулси са просто следствие от мисловния процес, от присъствието на съзнание, от съществуването на нещо, което ние наричаме "живот".

Много е важно гръбнакът да бъде изправен, защото той е продължение на мозъка и връзката му с тялото, изключае черепно-мозъчните нерви и най-вече "нервус вагус", който го водят "блуждаещ".

Та Централната Нервна Система (ЦНС) е изградена анатомично от Централен мозък и от Гръбначен мозък.
Всички органи и тъкани, всички телесни системи, включително и Ендокринната (която може да бъде посочена като "алхимичната" в човека) се ръководят от ЦНС, чрез Периферната Нервна Система (ПНС) - всички нервни влакна, снопове и възли в човека, които инервират вътрешните и външните органи, тъкани.
ПНС е като телефонни кабели, които свързват органите и тъканите с ЦНС, с мозъка, който пък е главниото управленческо депо в човека.
Ако гръбначния стълб е изкривен (както при прегърбване, или при непревилен седеж/стоеж; ход/бяг), то тегментарните нерви, ще са/бъдат притиснати и няма да може да се осъществява комуникацията мужди мозъка и органи, тъкани и клетки.
Това много често се наблюдава днес. Повечето хора нямат правилно положение на гръбначния стълб. Коремните и паравертабралните мускилни групи са слаби и човек се е изгърбил/привел под натиска на стреса, на грижите...
Това нещо нарушава функциите на организма и той боледува, а от там и душата боледува.
Визирам душата, като понятие от Юдео-Християнската терминология.

Та, както писах хипофизата има два дяла. Шеста чакра също е изобразявана с две венчелисчета. До колко може в това да се търсят аналогии, е друг въпрос. Според мен може.
Спокойният ум - това е израз на "центрирането" в човека, което се представя със средния кръг в картинката, или там където минава срединния канал - Сушумна нади, и където е нарисуван знака "Ом":
.
Инак, двете венчелисчета представляват израз на двата други канала - Ида и Пингала.
И трите канала достигат до основата, до първи енергиен център, който се намира в областта на перинеума.
На физическо ниво тази енергетика е материализирана с това, което виждаме в Нервната система - с всичките и плексуси, ганглии, нерви и пр..


Та, не само бива да има в човека чисти и светли (от яснота) мисли, но бива и гръбнакът да е прав.
В стари времена гръбнакът е символизиран със скиптър, с колона, с магьосническия жезъл.
В Християнството се казва например, че праведните ще бъдат като колони в Небесният Йерусалим.
Дори в Руните съществува такъв знак (Лед/Isa), при който, ако се изпълни с нужното познание върху скандинавската магия, то човек ще навлезе в Самадхи, в Нирвана, когато всичко в човека сякаш спира (лед). Това е наречено и "сомати", когато тялото става по-тъврдо от скала, човек сякаш е умрял, но тялото му не се разлага, не отарява.
Вертикалната позиция на гръбначния стълб позволява да се разгънат енергийните процеси в човека.
Тъй се достъга до тъй наречения "алхимичен процес", при който се отваря вътрешния канал (Сушумна нади).
Ето защо не само ума е важен за една истинска медитация, ами и тялото - както от това до колко е пречистено, така и от позицията/положението в което е разположено.


* breathing.jpg (75.79 KB, 600x640 - видяно 435 пъти.)
Активен

"... Защото в (от)даването получаваме и в смъртта се раждаме за Живота Вечен..." св. Франциск от Асизи
Pelin
ОЙ 8:11
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 280


Red Overtone Serpent

WWW
« Отговор #87 -: Декември 04, 2011, 12:59:12 »

Търсех разни картинки и ги открих:

http://ci-gun.ru/images/foto/ci-gun/shema_03.jpg
http://www.integrativehealthcare.net/assets/images/IHC_MiddleDT.jpg

http://1.bp.blogspot.com/_z--h1taHBnc/SwkOISp0SHI/AAAAAAAAAAc/5PU71qv33Jk/s1600/Imagen1.png


А ето и един будистки подход (7 Bases of mind):
http://www.dhammacenter.org/content/print/166

http://meditation.dmc.tv/peace/7bases.html


Активен

"... Защото в (от)даването получаваме и в смъртта се раждаме за Живота Вечен..." св. Франциск от Асизи
viosta
Гост
« Отговор #88 -: Декември 04, 2011, 14:12:38 »

Pelin , след тази подробна информация виждам че имаш доста познания в тази област , можеш ли да кажеш нещо и за аденома на хипофизата ?
Активен
Pelin
ОЙ 8:11
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 280


Red Overtone Serpent

WWW
« Отговор #89 -: Декември 04, 2011, 14:37:24 »

Привет!
Чак доста познания нямам, но ето какво мога да напиша:
Както всеки тумор, то и този на хипофизата е в следствие от липса на хармония.
Става въпрос за изменения в структурата на клетката, за израждане.
Най-вече става дума за изменения/нарушения в менталния център (шеста чакра), в следствие от... своеволие, своенравие и желание за личностно господарство над живота, ситуациите, хората, съдбата.
Липса на приемане, на съгласие. Протест, съпротива.
Не е нужно този модел да я евен, но в повечето случаи си личи.

Според мен, всички видове рак са поради това, че човек се е дистанцирал прекалено много от Мира и Любовта.
Активен

"... Защото в (от)даването получаваме и в смъртта се раждаме за Живота Вечен..." св. Франциск от Асизи
Страници:  1 ... 4 5 [6] 7   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Тигрово око
Минерални и скъпоценни камъни
Админ 6 9002 Последна<br />публикация Ноември 04, 2010, 15:00:44
от Хера
Соколово око
Минерални и скъпоценни камъни
naturu 3 7455 Последна<br />публикация Април 06, 2013, 13:41:43
от Ivetoo90
Опасно ли е отварянето на третото око? « 1 2 »
Въпроси и отговори
lerka 17 7493 Последна<br />публикация Август 30, 2012, 09:41:32
от Lakshmi
Нашето хубаво трето измерение :) « 1 2 3 »
Великият преход
Georgio 40 4215 Последна<br />публикация Март 12, 2011, 06:02:07
от Еlsha

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright