Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Сай Баба  (Прочетена 2293 пъти)
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« -: Юни 01, 2010, 14:53:05 »

Намерих малко инфо от един блог в нета за Сай Баба.Още веднъж съм учуден,че във форума няма информация за този човек!

Дълбоко се вълнувам винаги, когато разказвам за тази невероятна знаменитост, с която съм имал големия късмет да се срещна няколко пъти в края на 70-те и началото на 80-те години като кореспондент на БТА в Индия и Южна Азия. Става дума за прочутия Сатья Сай Баба, който сега е на 78 години, но според експерти неговото духовно и физическо състояние е на не повече от 50 – 55 годишен силно витален мъж. 

Няма по-загадъчна съвременна личност от този индиец, обявен от около милиард индийци за "свещен гуру – проницател". Много са тези, включително авторитетни учени, държавници, експерти от секретни служби, езотерици, които признават, че той е надарен с необясними възможности на своеобразен свръхчовек.

В една от срещите ми в Шри Ланка с прочутия британски писател-фантаст, изследовател, прогнозатор и хуманист Артър Кларк, той сподели това становище и заяви, че реалната същност на Баба граничи с най-фантастичното и способностите му са сякаш извънземни.

По времето на моето няколкогодишно пребиваване в Индия Баба бе два пъти инкогнито посетен от Людмила Живкова, която този "чудотворец" много уважаваше и бе й казал, че тя "има голяма мисия", но трябва да се пази от здравни тежнения и злосторници. Известно е, че Живкова имаше големи познания за Индия и беше своеобразен изследовател на нейните древни и съвременни културни ценности.

В този период тогавашният президент на САЩ Джими Картър отдели дискретно време от официалната си визита в Индия, за да се види със Сай Баба. Със сигурност знам от руски колеги, че с Баба са се срещали инкогнито и редица ръководни дейци на тогавашния СССР и учени от там. Известната руска изследователка на Изтока Л. В. Шапошникова бе близка с него и съм научил много неща и от нея. Подобна близост имаха с този прочут индиец и знаменитият руско-индийски художник и философ Светослав Рьорих и неговата съпруга Девика Рани, една от големите индийски кинозвезди. Те също са ми разказвали за Баба.

Неотдавна в свое частно посещение в Индия със Сай Баба се е срещнал и бившия президент на САЩ Бил Клинтън. Но ако продължа списъка с тези срещи, ще стане безкраен. Важното е да се знае, че в разговорите на Баба с видни личности от цял свят става дума за много важни неща, включително и за решаващи прогнози и предсказания, които малко или повече се сбъдват.

Наскоро индийски журналисти, които бяха в България, ми разказаха, че бившият индийски премиер Атал Бихари Ваджапаи редовно се е консултирал с Баба. През 1999 г. му предсказал, че ще победи на парламентарните избори и ще стане министър-председател и точно така станало. Преди около година и нещо му казал, че ще загуби поредните избори и също познал.

Жив психотронен генератор или проповедник на доброто?
Преди известно време в някои американски издания се появи сензационно твърдение, че Баба е най-силният "жив психотронен генератор" в света и той е консултант на индийските космически и ядрени изследвания, които са на сравнително високо равнище.

В архивираните си журналистически бележници, където съм записвал "златни" мисли на забележителни личности, с които съм се срещал, има едно силно впечатляващо откровение на Сай Баба. "Помни, че другият срещу теб, дори да е просяк или мръсен скитник, носи в себе си същата Божествена искра като теб. – казва той – Излъчвай любов и прави добро, за да помогнеш и на себе си, и на другия, който е в беда или отработва лоша карма." 

Виждал съм как при едно негово появяване в характерната му оранжева роба, всички от многолюдната тълпа, сякаш омаяни, коленичиха на земята и му се кланяха. Там бе и тогавашният министър-председател Индира Ганди, която също коленичи. Пред журналисти тя каза, че това е "човек–чудо".

Индира призна, че индийците, пък и не само те, смятат, че Сай Баба е "въплъщение на Бог на Земята". Чувал съм от индийци, че те го приемат като ново индуистко божество.

Самият Баба уважава всички религии и етнически особености. Много хора го определят като Аватар – реинкарнация на Буда, Кришна и Исус.

На по-особено мнение са няколкото помощници на Сай Баба, които всъщност са авторитетни индийски изследователи, посветени в неговите тайнства. Самият Баба не обича да говори публично и те разказват вместо него, но не желаят да им се споменават имената и да се пише за всичко, което се научава от тях. Но позволяват да се разгласява становището, че Баба не е "въплъщение на Бог на Земята".

Според тях той е жив пророк, който твори добро за хората, прозира дълбоко в бъдещето, като има жива връзка с далечното минало и с космическите сили.

Безспорно е, че Сай Баба е сред най-големите загадки на ХХ и ХХI век. Роден е в село Путапарчи, Южна Индия сред т.нар. Сини планини. Той е от една малобройна етническа група, от която много жени и мъже притежават учудваща екстрасензорност. Най-добрите познавачи на скъпоценни камъни например са от тях. Те са прочути и като много добри природолечители от далечното минало до днес. Външният им вид, включително на Баба озадачава – той е негроиден, но със сравнително светла кожа, а с бухнали коси. Това е недостатъчно убедително обяснено изключение в Индия – сякаш са дошли от много далеч...

В родното му място вече от много години има голям ашрам, в който се обучават негови ученици и последователи от цял свят. Повече от шест десетилетия Баба проповядва, че главната позитивна сила на човечеството е любовта между хората. За нея и нейните проявления той пише в уникален стил в своите псалми, песни и книги, част от които са преведени на английски и други езици. Неотдавна в България се появи книга, събрала негови откровения и интервюта. За Сай Баба можете да прочетете на български и в разказите на Хауард Мърфет - австриец, прекарал повече от година в ашрама на чудотвореца.

Самият Баба е високообразован и добре познава съвременната цивилизация, нейните постижения и недъзи. Според добре информирани източници тази феноменална личност има около 5 милиона постоянни поклонници и техния брой непрекъснато расте в целия свят.

"Материализиране на мисълта"
Според Баба за да сме в хармония и да сме щастливи, трябва да сме изпълнени с топлина, спокойствие, прошка и неосъждане. Това е пътят към Бога и тайната на Аза. Имал съм невероятния шанс да присъствам на негов сеанс, в който демонстрира най-шокиращата си способност за "материализиране на мисълта" в различни неща. Тогава той сякаш от въздуха с няколко завъртания на китката образуваше нещо като облаче, което за миг се превръщаше във висящо под дланта му кепче ориз или малък ахат. И всичко това раздаваше на многото негови поклонници. Нямаше никакви фокуси, сеансът беше на поляна в неговото имение. Индийски журналисти са ми разказвали за личните си наблюдения как Баба хипнотизира с поглед и спира на едно място за дълго време разярен бик, бягащ с бясна скорост.

Озадачават невероятните му способности да надмогва времето и пространството. Владее дематериализацията. Има твърдения, че левитира и се придвижва през границите на държавата със силата на мисълта и енергията на обучения дух. Помага на бедните, като материализира лингами – различни скъпоценни камъни, злато, пари или ценни предмети. Досега нито един анализ не е установил, че лингамите, привлечени от Сай Баба, са илюзорни. Те са истински и реални и мнозина късметлии по света пазят такива дарове от този мъдрец.
Сай Баба е и прочут лечител. Силно впечатляват и точните му диагнози. Достатъчно е да докосне болния, да види внимателно очите му и да усети пулса. Целебните му методи са природни, включително и със скъпоценни и полускъпоценни камъни. Голяма част от приходите му от дарители отиват за бедните и недъгавите, а също и за безпризорните деца. С такива средства са построени вече доста болници, училища, приюти, компютърни зали, където лечението и обучението за социално слабите са безплатни.

В неговите ашрами дейността започва всеки ден 
в четири сутринта. 
Учениците медитират и пеят  мантри, за да се заредят с животворна енергия.
Правят се йога упражнения и мудри – различни фигурации на пръстите на ръцете, които имат здравословен ефект.

После възпитаниците се грижат за реда, чистотата и вегетарианската храна. Всеки върши нещо полезно.

Често учениците му по необясним начин получават знак от своя покровител Сай Баба – намират до леглото си вихути – някакъв дар, който се материализира сякаш от нищото. Това е техният магичен амулет, който ги пази и им помага цял живот.

Тайнственото състояние "Сомати"
Но личният живот на Баба е напълно дискретен и непроницаем. Той не пътува в чужбина. Помощниците му признават, че неговите необичайно силни психически и физически надарености извират от тайнственото му състояние "сомати", което е активно действащо при него. Това свръхмедитационно състояние е известно сред избрани йоги от дълбока древност до днес и е извор на необичайно биоенергоизлъчване. Твърди се, че "сомати" е свързано със съществуващ генетичен фонд на човечеството във вид на "консервирани" хора от днешната и предишните цивилизации в скрити затънтени пещери в Хималаите и в Тибет. От време на време отделни свещени медитиращи аскети в една от разновидностите на "сомати" слизат долу в Индия и Непал и демонстрират свръхчовешки способности, които смайват учените, все още не намиращи обяснение на тези феномени. С изумление съм наблюдавал редица такива демонстрации.


Напоследък нашумяха, включително и в България, преките впечатления от Индия, Непал и Тибет, включително от Сай Баба, на международно известния руски учен проф. д-р Ернст Мулдашев, директор на Общоруския център за очна и пластична хирургия и изследовател на състоянието "сомати". "Аз бях не толкова много поразен от процеса на "материализация на мисълта", отколкото от очите на Сай Баба. – споделя проф. д-р Мулдашев – За мен, като очен специалист, те бяха много необичайни. В тях имаше нещо нечовешко.

Неколкократно се вглеждах в неговите тайнствени очи и все повече се убеждавах в това, че този човек притежава някакъв мощен нечовешки дух... Това личеше и от необичайно бляскавото петно, разположено направо в зеницата на окото и заемащо почти цялата й площ." Според този руски учен това е израз на необикновено силна и уникална по същността си психическа енергия. Както и други учени, така и д-р Мулдашев обръща особено внимание на необичайните за тези места черти на лицето на Баба, които никак на приличат на типичните индийци.
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #1 -: Юни 01, 2010, 14:55:30 »

http://vbox7.com/play:acf2b1c0

Ето и кадри със самия Сай Баба.Невероятно излъчване!
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Баба Ванга
Видео клипове
delfin 4 2995 Последна<br />публикация Януари 17, 2010, 20:18:21
от Админ
Предсказанията на баба Ванга « 1 2 »
Езотерика
Админ 26 21443 Последна<br />публикация Ноември 24, 2012, 17:43:43
от Аэ съм
Аватар - Шри Сатя Сай Баба и други подобни клипове
Видео клипове
delfin 5 2810 Последна<br />публикация Май 05, 2011, 18:11:01
от Мар
Баба Марта
Любопитни факти
Evolution 2 1947 Последна<br />публикация Март 02, 2012, 12:03:00
от Sue
Традицията на Мартеничката и Баба Марта. :)
За България
Selinna 2 1012 Последна<br />публикация Март 01, 2012, 13:01:55
от protoplasma

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright