Духовно развитие

          

Страници:  1 [2]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Най-добрия начин за самоубийство?  (Прочетена 8675 пъти)
meander
Каквото дадеш това ти се връща.
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 376


« Отговор #15 -: Декември 09, 2011, 21:24:04 »

Здравейте.
Отговора ми е -Няма такъв.
Няма добър начин за самоубийство.Самоубийството е много голям грях.
Научете се да задавате и пишете правилно въпросите си или се върнете отново в училище.
Добрия и самоубийство си противоречат.Значи имаме противоречие а не въпрос.А и има приставката най.Не забравяйте че езика ни е глаголица,т,е действие.Следва рев на  корем.
Живи и здрави.
Активен

Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
Мухата влиза само в отворена уста!!!
protoplasma
Гост
« Отговор #16 -: Януари 14, 2012, 10:43:43 »

Темата за самоубийството никак не е лоша, в интерес на истината. Е, да, малко несериозно е започната, но все пак, важно е развитието.
Гледам повечето как сте наскачали, форума бил духовен, все едно е направена тема за особеностите в порното, през различните епохи на киното.
От самоубийство до самоубийство има разлика. То е дълбоко залегнало във възгледите на редица култури, много преди Христос и неговата саможертва (неговото също си е вид самоубийство). Веднага се сещам за японските самураи и поначало, това е присъствало в светогледа на повечето азиатски култури.
Хиндуистите пък са вярвали, че най-сигурния начин, да се отиде директно на Хилядолистния Лотус, е именно - като човек умре от глад, след дълго постене. Това е най-висшата форма на себеотречение. От почти всяка точка на света, може да се видят различни подвизи, свързани със саможертвата, като акт за всеобщо благоденствие, като например - прогонване на болест, която е налазила  даден народ.
Древните, никак не са били толкова вкопчени към материалните си тела, както сме ние.
В тази доста по-тясна матрица, в която живеем ние, "цивилизованите" и "демократични" съвременни люде, всичко спира да съществува тогава, когато погледа ни не може да го достигне. Християнството ни е набило в тимбериците, идеята за ад и рай, както и това, че имаме само по един живот. Съответно всеки трепери до полуда, ако този негов, безценен животец бъде застрашен по някакъв начин, а когато техен близък се спомине, вдигат вой до небесата.
Същото това християнство, което ни учи че...
Цитат на: meander
Самоубийството е много голям грях.
Ами тигре, щом си толкова запознат с канона, сигурно си наясно, че и да се самозадоволяваш е грях, така че, напълно спокойно, можеш да се самоубиеш и това, в никакъв случай няма да утежни присъдата ти кой знае колко.
Глупостта на съвременния човек, се простира доста отвъд неговите, твърде ограничени представи за живот и често, действията, които предприема, оставят по себе си, трдунообратими последствия.
Всеки подобен акт, чиито единствени мотиви са безделието и глупостта, води по себе си куп неприятни за окото пейзажи.
Нормално е, човек, който прави всичко в живота си, без никаква идея и разум, да не успее дори и да се самоубие, тъй като и за това се иска известно количество сиво вещество. На това се дължи, смехотворния факт, че голяма част от самоубийствата, са само опити за самоубийства - демек неуспешни.
Пословичните със своето плиткоумие - американци, до ден днешен не могат да измислят, хуманен и ефективен начин за изпълнение на смъртните присъди. Ел. стол, съществува мисля че, само в Аризона вече, тъй като много пъти се случва, само да запали осъдения, което не е особено приятна гледка (да не изпадам в подробности, за останалите гафове). Смъртоносните инжекции също губят по точки пред великото изобретение на д-р. Гилотин, но то пък не било особено хуманно. Аз, без да съм доктор, бих могъл да им кажа система, според която, дори няма да си цапат ръцете, за да натискат копчета и да си цапат съвестта, а единственото нехуманно, което може да се случи, това ще е да потече кръв от носа на осъдения.
Както и да е. Темата е достатъчно обширна, а и едва ли някой го вълнува.
Та... както винаги, стигаме до извода, че като се прави нещо, трябва да се мисли. Предполагам, че това ще откаже повечето от желаещите. А за останалите, ще им кажа кой метод, смятам аз за най-сигурен и ефективен.
Необходими са ви, една възглавница, любима книга и уолкмен (или някаква там музика със слушалки).
Предварително набелязвате мястото, където ще се самоубивате, а то е най-добре, да бъде прав, релсов път, където влаковете се движат с над 100км. Казвам го, защото някои тъпоъгълници застават на завои и постигат само трайно осакатяване. Та... накратко - слагате възглавницата посредата на линията, за да обира вибрациите, с гръб към движението, пускате си музиката на макс и зачитате книжлето. Просто по някое време ще се възнесете, без да разберете как е станало.
За цели като убийство или самоубийство се изискват, елементарни познания по анатомия. Точката, за която всеки снайперист, знае, че човек умира мигновенно, се намира на мястото, където гръбначния стълб се съединява с черепа - т.нар. "сглобка", известна като атлас - апистрофей. Там човек, може да бъде убит и с клечка за зъби, без особени усилия.
Та, за тези, които не ги мързи, мога да кажа система, пак с влак, без да натежават на съвестта на ватмана. Със заострена пръчка, която просто ще премине през тази ви точка, в момента, в който влака скъса едно въженце, което сте опънали предварително. Добре е да изкопаете среднодълбока дупка, в която да се настаните и да се уверите, че наблизо има мравуняк, за да ви направи на скелет по-бързо. Всякакви дрехи и документи е добре да се изгорят, както и да инсценирате заминаване в... Гибралтар, например. Добре е, месец преди да "заминете", да се държите много зле с близките си и да се изпокарате с тях, за да им поспестите стреса, на който неминуемо, ще ги подложите, ако просто изчезнете.
Цитат на: Еlsha
Да се хвърлиш от покрива на някой блок.
Цитат на: Harpi
хапчета с алкохол.
Моля ви, не правете глупости, от които единствените два резултата ще са, че ще се осакатите за цял живот и съкращаване на живота на близките ви.
Помнете, че всичко, което правиме, независимо какво е то, води до последствия и съответно си носим отговорностите за тях - щем или не, вярваме или не.
Ако човек смята, че като се самоубие се отървава или си спестява нещо е в много дълбока заблуда.
Напротив - идва си отново и си продължава от там, до където е стигнал. Поне според мен е така де.
Е... предполагам не се ражда на толкова, на колкото се е самоубил, но ме разбирате какво имам предвид.
От "училище" няма как да се избяга. Винаги те връщат и ако трябва ще си повтаряш класа 10 пъти, докато изкласиш.
Цитат на: viosta
защото душата пак ще се завърне , но в друго тяло
Цитат на: viosta
Когато на човек му дойде мисълта за смърт/самоубийство/ , това само иска да му каже , че е дошло време да се прероди, да възкръсне за нов живот
Да, но се налага, все пак някакви силици, мотивацийка да намери в себе си. Сили и мотивация, които древните са намирали в богове, духове и т.н. Сега при това безверие, бездушие и забързаност, трудно се ориентира човек. В древни времена са имали различни ритуали, за тази цел "прераждане" в живота. Не е особено чудно, че при някои народи, изобщо не присъства самоубийството като вариант. Нямат го заложено, като опция в тяхната реалност. Даже, когато белия човек е занесъл неговата реалност при тях, те са недоумявали, как така здрав и прав човек, би могъл да се убие. Самоубийството също е убийство, те просто не са имали дума за самоубийство.
Цитат на: viosta
Аз бях на дъното , но сега съм на върха , много по-щастлива от преди.
Все повече ми се затвърждава убеждението, че пътя към върха, минава през дъното.
Активен
kehoy_
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 187

« Отговор #17 -: Март 13, 2012, 02:24:35 »

Мда, определено за да отидеш към върха трябва да минеш през дъното, което е нещо като трамплин и те изтласква още по-нагоре. Между другото, това е една от най-хубавите теми във форума, която съм преглеждала, независимо от заглавието :-)))
Активен
Страници:  1 [2]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Причини за вегетариански начин на живот
Природосъобразно хранене
Слънчев лъч 1 1996 Последна<br />публикация Ноември 11, 2011, 09:03:06
от fayri
Енергиен Щит (друг начин)
Енергийни учения
execute 0 1615 Последна<br />публикация Април 11, 2012, 13:33:47
от execute
Нездравословен начин на живот. « 1 2 3 4 »
Природосъобразен начин на живот
Ariam 55 4437 Последна<br />публикация Октомври 16, 2012, 19:59:58
от MouseMaiki
Китайски начин за първа помощ при мозъчен удар
Здрав дух здраво тяло
еос 4 1346 Последна<br />публикация Април 07, 2013, 18:19:20
от еос

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright