Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Ето някои неща,в които вярвам!  (Прочетена 2726 пъти)
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« -: Май 27, 2010, 19:04:10 »

Винаги така съм мислел.Ето малко доказателства от един сайт:

 "Негодните ще си отидат - мъдро се
разрешава планът за развитието на
Новата Раса."


Маитрейя


Cведения за Новото човечество носят не само посланията от Шамбала. Майсторите на окултизма, ясновидците, притежателите на различни езотерични знания твърдят: "Първите Нови Разумни са сред нас!". Твърдението се подкрепя от представителите на различни религии и религиозни секти. Има, разбира се скептици, но и те скоро ще се убедят в реалността на идващия да ни смени Нов разумен вид. А той е тръгнал не от вчера...


"Дали мислиш за нещо друго, освен за това, което ти искаш?"


из филма "Шотландски боец"


Тъй като сме свикнали цялата Вселена да се върти около нас, ние не можем да допуснем, че ще бъдем заменени от по-съвършени създания, изпитващи на всичко отгоре не твърде ласкави чувства към предишния Homo Sapiens. Само че светът се развива според Божествения замисъл, а не съобразно нашите неразумни прищявки.


Под прякото влияние на Адептите от Беловодието, българинът Петър Дънов, самонарекъл се Беинса Дуно възпя Новата Раса. Елена Блаватска, фамилията Рьорих, Джиду Кришнамурти и други доброжелателни и недоброжелателни към човешкия род възвестители се опитаха да ни предупредят, че ако откажем да се променим - ще загинем. Ще отмрем като биологичен вид. Достигнали степен на развитие, при която степен нанасяме огромни щети на заобикалящия ни свят, ние вече четиридесет хиляди години регресираме като личности, губим качествата си на създания, по-висши от зверовете. Нашата техника и нашата духовност тръгнаха в противоположни посоки.


Маитрейя предупреждава:


"Ръката на Създателя открива две сфери.
Орисано е да изберете път."


Гледах филм, който не бе сниман на Земята. Сред руини, които не бяха човешки. Но вътре, в още съхранените галерии бяха струпани твърде много наши паметници и творения на земната природа. Даже и такива, които отдавна бяха изчезнали от света ни. Филмът показваше човешкото бъдеще. Филмът показваше онова, което ние сме длъжни да осуетим. Дали все още помним какъв е нашият дълг?


Иде времето човек да узнае истината.
Тогава Намръщеният ще се усмихне.
И човечеството ще загуби смисъла на своето съществуване.


Още никой не е заявил ясно и недвусмислено, че Адолф Хитлер само се е прикривал зад германизма и приказките за чиста Арийска Раса. Всъщност една от целите на полуевреина Шикългрубер - Хитлер била създаването на принципно нов в биологично отношение човек. Критиците на хитлеризма избягват да говорят за същността на биологичните експерименти в нацистките концлагери. Още по-малко се знае, че същите експерименти никога не са прекъсвали. Че макар далеч от очите на "цивилизования" свят те продължават и до днес. Кабалистичният заговор, прикрит под маската на великогермански национализъм е първият реален опит за изкуствено сътворяване на нова човешка Раса, годна да измести от историческата сцена досегашните хора. Бълнуванията за митичния Голем били на път да се сбъднат. Главна причина експериментът да не успее е фигурата, послужила за мишена на милиони проклятия -
Свастиката!
 Намерено...
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #1 -: Май 27, 2010, 19:08:24 »

Свастиката!


Целта се оказала несъвместима със средствата за нейното постигане.

От една страна покровителите на Хитлер се опирали върху Кабалата. От друга - върху трудовете на Фридрих Нитчше, както те ги разбирали. И както други им подсказвали. Възприемайки пълното отрицание на човечеството, нацистите украсили своите знамена със Символа на Огнената Епоха. Те не проумявали, че следващото е продължение, а не механично отричане на предишното. Връщането към животинското начало, култът към грубата физическа сила противоречи на Космическия закон за непрекъснатото усъвършенстване. Наистина, съдено е мнозина да отмрат, но те ще бъдат именно измежду притежаващите качества на звероиди. Богът на Мойсей не служи на Небесното Единство. Истинската Сила се крие в Йерархията на нивата.

"Първото условие на Расата - да се
носи дух в живота."

Маитрейя

Това, че някой някога е използвал един символ за свои користни цели кара нашите съвременници да извръщат очи от символа. Но това е все едно да отречем Слънцето, защото не споделяме вярата на слънцепоклонниците. Новата Епоха ще дойде независимо от глупавите ни политически предразсъдъци и по-добре да проумеем нейната същност, отколкото да се преструваме, че нищо не забелязваме. Иначе рискуваме да попаднем в редиците на негодните.

Както детето не е в състояние да спре развитието на пубертета, така и човешката Раса навлиза в своята зряла възраст, без да може да повлияе върху законите на развитието. Няма да останем деца, даже много да ни се иска, няма да променим Космическите закони, дори упорито да затваряме очи пред тях. Единствено полезно за нас е, да навлезем подготвени, с ясно и пълно съзнание в следващата си фаза на развитие. Тя се осъществява неотвратимо и смешни са опитите ни да я спрем. Зависещото от нас е да решим: колцина ще бъдат готови за предстоящия качествен скок и колко ще се окажат ненужни.

Хитлер много добре е знаел какво върши, организирайки тайни експедиции до Хималаите и Тибет. Тук-там писаха нещичко, но цялата история е далеч по-сериозна. Могъществото на древните знания и тайните на бъдещия Нов свят са интересували нацистките водачи. Промените в осезаемата реалност, вследствие техните действия са факт. Ще ги открием в технологичните постижения на Третия Райх, в невижданото дотогава единение на цяла една нация, във всестранните успехи на Германия през шестте мирни години от 1933-та до 1939-та.

Все някога ще се изясни дали само главозамайването от успехите е довело до погрешен път. Или пък е имало недостиг на знания за истинската същност на Новата Епоха. Припомням, че Свастиката задвижва единствено механизмите на Доброто. Ако някой се опита да обърне нейната насоченост, злощастният невежа се самообрича на гибел. Ненапразно изписаната обратно Свастика е приемана като символ на прокоба. Тя отвежда към Миналото. Някога дрехите на мъртъвците били украсявани със Суувастики, както е правилно да се наричат Свастиките с ляво обърнати рамене Все пак, германският националсоциализъм има своите години на възход. Ще е несправедливо да обявим за несъществуващ един така важен етап от човешката история. А връх на глупостта е определянето на Свастиката като символ на... антисемитизма.

Изобразяван върху шумерски глинени плочки, върху старогръцки вази, върху хиндуистки и будистки храмове, този знак някога е олицетворявал възхода и развитието. Бил е свързан със Слънцето и Живота, и няма нищо общо с кошмарите, натрапчиво рисувани от вманиачени политикани и видиотени лъжепророци. В Рим се намира прочутият релеф "Олтар на мира", изграден през 13 - 9 век пр. Хр. Релефът е декориран със свързани помежду си Свастики.  Един от основните декоративни елементи на Партенона била същата тази ненавиждана от днешните невежи Свастика. Чуйте думите на един, когото никой не може да заподозре в симпатии към нацизма: "Разбира се, освен от Индия и Китай, Тибет има и много по-древни наследства. По скалите се намират неолитни рисунки. В безкрайната древност се крие произходът на Свастиката - знака на Огнения кръст на Живота." - /Николай Рьорих/. Главните противници на Свастиката са евреите, но не всички. Срещат се и куриози. Върху врата на юдаисткият "пророк" Раел, виси медалион, изобразяващ невъзможното съчетание от шестолъчка и Свастика. Изглежда, че даже евреите са започнали да проумяват нещичко. Но освен символ, Свастиката е ключ към Новото, а защо това е така - рано е още да се каже. Все пак нека не забравяме:

Свастиката е главното доказателство, че Адолф Хитлер в своите стремежи към световно господство се е опирал на Древността.„

Всъщност дали наистина историята на нацизма приключва през май 1945 година? Поне аз не съм сигурен. През септември 1943 г. на о-в Корсика германците демонстрират умения по управление на климата. - B. Von Wittenburg - “Gecheime UFO - Sache. Schach der Erde” 1997 От същата книга научаваме, че през 1952-7 г. Земята била посещавана от “извънземни”, които разговаряли помежду си на немски език, а Свастиката била един от отличителните знаци на дрехите им.

Ами сходствата на хитлеризма с нитчеанството? Видните "фашистолози" отбягват конкретните отговори. Те ли не знаят, или не искат да кажат, че Фридрих Нитчше е

Прорицателят на Новата Раса.

"За да разберете този човешки тип, е необходимо да си изясните една физиологическа предпоставка - онова нещо, което аз наричам висше здраве. /.../ Ние, новите, безименните, неразбираните, ние, недоносчетата на още недоказаното бъдеще, се нуждаем за новата цел от нови средства - а именно от ново здраве - по-силно, по-хитро, по-жилаво, по-дръзко от всяко досегашно. " След тези думи, прочетени в нитчевата "Esse Homo" поне аз не се съмнявам, че става въпрос за нов биологичен вид. А в предговора на "Антихрист" той пише: "Тази книга е за малцина. Може би никой от тях още не се е родил. /.../ Ето кои са моите читатели - читатели истински, по предопределение - каква полза от останалите? ... Останалите са просто човечество... Човек трябва да превъзхожда човечеството със сила, с духовна извисеност, с презрение..."

Съчиненията на Фридрих Нитчше съдържат почти незакодирана информация за същността на Новата Раса. Тълкуванията не са просто плашещи, а ужасяващи. Те са бездна, която ще проумеем само, ако се спуснем до нейното дъно.

Преди 200 000 години

по Земята живеели хора, наречени от нас условно неандерталци. В Щанхайм е намерен череп на жена от тази Раса. Какви са изводите от находката? Неандерталците външно били подобни на днешните хора, но със значително по-развит мозък от кроманьонците, същинските прадеди на съвременния човек.

100 000 години по-късно

е живял неандерталецът, чиито останки са намерени в Шанел. Вече личат признаците на израждането. След още 50 000 години деградацията е пълна. Костите, намерени в Родезия приличат повече на маймунски. Накрая май ще излезе, че не човекът е произлязъл от маймуната, а че маймуната е произлязла от човек. Или по-точно от разумно същество, много по-разумно от човека. .

Ами великаните, за които пишат древните книги и разказват древните митологии? Дали те са измислица? Ако пък не са, дали историята с тях е приключила? В началото на ХХ век на различни места по цялата планета при археологически разкопки били открити хиляди скелети и мумии на исполини. Част от мумиите били червенокоси, и с по шест пръста на ръцете и краката. Сега, когато към темата отново се проявява интерес, изведнъж се оказва, че всичките останки са изчезнали. Без следа! Някой е прибрал костите и мумифицираните тела на живялите преди много хилядолетия великани, но тяхното наследство е останало. Мегалитните строежи, гигантските вдълбани в земята и скалите рисунки си стоят - тях все още никой не е в състояние да премахне. Наследството на исполините е тук. Въпросът е: кой ли ще дойде, за да си го прибере?

Скандалните факти, които обръщат с главата надолу теорията на Чарлз Дарвин, учените нарекли "неандерталски парадокс". Само че, да наречеш нещо "парадокс", съвсем не означава да го обясниш. Затова нека се спуснем до самото начало на вековете.

Възрастта им е два милиарда и осемстотин милиона години!

Представляват метални топчета с диаметър между един и пет сантиметра. Върху повърхността им са издълбани черти. Или резки - както повече ви харесва. Някои са кухи, а други са пълни с гъбесто вещество, което се разпада на прах, веднага щом топчето бъде строшено. Веднъж или два пъти в годината топчетата започват да се въртят сами около собствената си ос. Произходът и предназначението им са неизвестни. Намерени са в една мина за пирофилит в Трансваал, Южна Африка и са най-старите артефакти, открити досега.

През 1855 г. в пласт лигнитни въглища бил открит предмет с формата на паралелопипед, явно изработен от разумни ръце. Серия от загадъчни смъртни случаи охлажда ентусиазма на учените, решили да изследват предмета. В крайна сметка находката изчезва от музея в Залцбург, където преди това кротко пролежала десетки години. Но находки от такъв род съвсем не са изключение.

F През 1851 г. в къс златоносен кварц намерили гвоздей. /Спрингфийлд, САЩ/

F През 1869 г. в парче фелдшапт, изваден от значителна дълбочина открили метален винт. /Невада, САЩ/

F През XVI век испанският вицекрал на Перу, дон Франциско де Толедо държал в кабинета си 18 сантиметров гвоздей, изкопан от руден пласт.
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #2 -: Май 27, 2010, 19:17:09 »

През 1999 г. руска палеонтологична група намира във вътрешността на камък метален болт, а край него микроскопични метални топчици с квадратни отвори. Възрастта им се определя на 300-320 млн. години.През юни 1934 г. край американското градче Лондон, щата Тексас намерили железен чук с вкаменена дървена дръжка. Химическият състав на чука бил: 96,6% желязо, 2,6% хлор и 0,74% сяра. Желязо с подобен състав не се произвежда от земната металургия. Мнението на специалистите е, че чукът е произведен по неизвестна технология.


След 1991 г. в предпланините на Урал геоложки групи започнали да намират голямо количество странни предмети. Те били разположени на дълбочина от 3 до 12 метра и представлявали спиралки с диаметър от 3 см. до 0,003 милиметра. По-големите били изработени от мед, по-малките от волфрам и молибден. По специфични белези можело да се определи, че в изработката на артефактите е използвана нанотехнология. По същото време подобна технология едва започвала да се разработва на Земята.


В древни геологични слоеве нерядко биват намирани метални предмети, инструменти или части от инструменти, дори изящни произведения на изкуството. Опитите за изследване неизбежно пропадат. И ако тези редове звучат като сензация за непосветения читател, то за миньорите, особено за по-старите изброените факти са част от всекидневието им. Древните човешки умения също поставят въпросителни. Археологът Дж. Масън съобщава, че са открити древни перуански украшения от платина, но температурата на топене на този метал е 1739  0С и е необходима сложна технология за обработването му. Сред руините на древния град Чан-Чан, столица на племето чиму, са открити великопени медни маски, покрити с много тънък слой злато или сребро. Ръчното нанасяне на толкова тънък слой е невъзможно.Следват два подсказващи, и едновременно небезопасни извода:

1. Разумът на Земята е много по-древен от човека.
2. Някой е заинтересован от скриването на този факт.

Еволюцията на човека е измама

През 1987 г. немското списание "Stern" публикува изследвания, сочещи, че през последните 40 000 години човешкото тяло не е претърпяло никакви положителни промени. Същото се отнася и до човешкия мозък. Твърдението се базира върху сравняването на установени данни и претендира за научност. А религиите какво твърдят?

Индуските Веди твърдят, че в края на сегашната Епоха хората ще са се изродили. "А в края на Кали Юга, когато за Бога няма да се говори дори в домовете на тези, които претендират да бъдат светци, и в домовете на уважаваните хора от трите висши касти; когато властта премине в ръцете на велможи, избирани сред низшата каста на шудрите и дори сред още по-низши създания... тогава Богът ще се яви като Върховен Съдник." /Шримад Бхагаватам, песен II, гл. 7, текст 38./ Библията общо взето казва същото. Вземете която и да е от старите религии и ще научите - някога хората били по-умни, по-силни, по-благородни. Археологията потвърждава и допълва горните твърдения. "Не подлежи на съмнение, че както човекът от Боскоп, така и кроманьонският човек от преди 20-25 000 години са притежавали по-голям мозък, отколкото ние днес." Ето и друга историческа истина - полупризнавана или направо скривана от историците:


Кроманьонците се появяват преди 40 000 години и се разселват из планетата удивително бързо. Съществувалата преди тях вегетарианска Раса от неандерталци била изтребена лесно, без да окаже особена съпротива. Налага се въпросът - защо така упорито насаждаха заблудата, че сме потомци на неандерталците, унищожени именно от нас? /Всъщност дали само от нас? В Музея по естествена история в Лондон се съхранява череп на неандерталец с дупки, идентични с тези, причинени от съвременно огнестрелно оръжие. Намирани са и черепи на животни със същите загадъчни дупки. Дали някой, за когото е била особено важно да се справим с неандерталците не ни е помогнал?/ Едва през 1997 година учените бяха принудени да признаят, че неандерталската Раса няма нищо общо с човешката.


Следва голямото бяло петно в историята - времето преди Потопа, преди 11 652 година преди Христа. Това е изходната точка на календарите, използвани от древните протоиндуси, маи, египтяни и асирийци. Съществуват данни, според които можем да приемем датата за година на гигантски планетен катаклизъм, за събитие, довело до ново начало в историята на Земята. Годината, през която била унищожена предишната Раса. Но към темата ще се върнем по-късно, а сега нека видим как се е развила човешката цивилизация след като хората започнали да излизат от вторичното подивяване.


В общи линии знаем какво се е случило. Сякаш изневиделица се явили разни богове и божества, плъзнали несметни пълчища пророци, ясновидци и учители на хората. Интересно е да споменем, че някъде в средата на V хилядолетие пр. Хр. започва бързото културно развитие на народите, населяващи Египет и Балканския полуостров. Едновременно! Признаваме го не само ние, заинтересованите. На снимка, показваща германски музей от времето на Райха се вижда карта, изобразяваща огнищата на европейската цивилизация. Така, както са ги разбирали германските учени по онова време. Едното огнище, разбира се, е Германия. Иначе не би могло и да бъде. Другото е върху територията на днешна България. И не само в Египет, тук също някой неизвестен е помагал. При разкопки на праисторическо селище край с. Телиш, Плевенско е намерен глинен предмет, напомнящ космически кораб за близки разстояния, с ракетен двигател. Находката е датирана ок. 5000 години преди Христа. Подобни странни изображения са пръснати из цялата планета и огромната част от тях имат приблизително еднаква възраст. Огънят бил разпален навсякъде, макар че главните цивилизационни огнища се оказали именно тези - Египет и Балканите. После дошъл Шумер, после се осъзнали народите на днешен Китай, на Индия и в двете Америки, въпреки че по същото време и на тях били дадени същите знания. Край град Арика, Чили, са намерени мумии, чиято възраст според анализа с въглерод 14 е 7 800 години. Обаче шокът от резултата, последвал използването на натрупаните знания се оказал трудно преодолим. Хилядолетия били нужни за отърсване от страха. Все пак накрая природата си казала думата и хората полека започнали да забравят за шока от страшната планетна катастрофа. Макар че не всички еднакво бързо забравили. Преди 3000 години олмеките дялали триметрови негърски глави и ги боядисвали в черно. Преди 3000 години олмеките все още пазели спомена за Атлантида. Но споменът лека-полека избледнявал. Човешката култура започнала своето бурно и неудържимо развитие...

...докато един ден се оказало, че всичко е било погрешно.
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #3 -: Май 27, 2010, 19:23:11 »

Кой направлява процесите?


Бог? Висшият Вселенски Разум? Представители на извънземна цивилизация или нещо по-близко до нас? Ясно е, че при сегашното ниво на знания не можем да отговорим на първия въпрос. Нека зададем втория -

Как ги направлява?

Да чуем отговора на Фридрих Ницше: "Днес, в края на деветнадесети век, дали някой има ясна представа или понятие за онова, което поетите от великите епохи са наричали инспирация? Ако не, то бих искал да го опиша. /.../ Понятието "откровение" - в смисъл, че със забележителна сигурност и финес нещо изведнъж става видимо, което разтърсва в дълбочина, което преобръща и събаря из основи - това понятие е просто описание на фактите. Нито търсиш, нито чуваш, нито приемаш, нито питаш - мисълта блясва като светкавица, с фатална необходимост и без колебание."

Процесите се направляват и извършват почти изключително с психична енергия. /Неточен термин, но засега ще го използваме поради липса на по-добър и същевременно разбираем за широката публика/ Енергия, която ние, съвременните, "модерните" хора не само не сме овладяли, но сме забравили пътя, водещ към нейното овладяване.

Както сме забравили и защо въобще живеем на този свят:

"Тази цивилизация изврати всякакъв разумен порядък на нещата. Тя се превърна в царство на количеството, материята, парите, машините, в които няма въздух, светлина, свобода.
Западът забрави за смисъла на повелята и подчинението.
Той е забравил за смисъла на действието и размишлението.
Той е забравил за смисъла на йерархиите, могъществото на духа и човешките богове.

Той повече не познава природата. Природата на западните хора е престанала да бъде живо тяло от символи, богове и ритуали - сияен Космос, в който като "Царство в Царството" свободно се движи човекът; тя е станала мътна, съдбоносна повърхност и нейните тайни профанически науки се стараят да заобиколят с помощта на своите жалки закони и своите жалки хипотези."

Юлиус Евола

Тук именно сбъркали Хитлер и неговите наставници, опитващи се да породят Новата Раса, използвайки химико-биологични методи. Тук сбъркали и марксистите, въобразили си, че променят психическата същност на човека, като принуждават /с помощта на грубо насилие!/ хората към определен тип поведение. Насилието изключва разума, а без разум промените са невъзможни. В резултат останаха стотици милиони гробове и още толкова човешки същества с осакатена психика. Друг е въпросът, че съществуват различни пътища към Новия свят, и част от тях могат да се окажат гибелни за всичко, свързано със Стария. Но за това после.

"Ние сме привидно тъй далеч от вашия свят и все пак сме много близко до вас, защото светът, в който живеем ние като същества, различаващи се от вас прониква вашия тъй, както водата прониква гъбата."

Бо Йин Ра

Съвременни измервателни уреди потвърждават думите, които самият техен автор едва ли е осъзнавал в цялата им сложност. Но темата беше за влиянието. То се изразява както в провокиране на открития в областта на науката, така и в пряко материално въздействие върху биологическата същност на човека. От една страна биват внушавани определени мисли на големи човешки маси. От друга - извършва се енергийно въздействие, довеждащо до различни, често пъти необясними мутации. И това съвсем не е мистика. Психичната енергия превъзхожда познатите ни досега енергии, тъй като е многократно по-организирана от тях. Нека опитам да обясня посредством още едно откровение:

"- Но нали Бог е нематериален?

- Нематериалността не съществува. Това е просто дума. Това, което е нематериално, не съществува въобще, ако само не отъждествяваме предметите с техните свойства. /.../ ... но има също степени на превръщане на материята, за които на човека нищо не е известно."
Новите състояния се постигат с нови методи. Незначителна част от нас, хората са достигнали до разбиране на човешката одушевеност, т. е. до онова качество на материята, при което тя достига състояние на самоорганизираност и самосъзнание. Малцина обаче проумяват същността на явлението. Водещи мислители разбират, че се открива възможност да влияят върху естествените процеси, да нарушават закони, смятани досега за природни и ненарушими. Човешкият разум сам по себе си е носител на тези възможности, а появата на нова Раса е свързана с тяхното осъзнаване и овладяване. Но ако пренебрегнем морала и нравственоста, отново добрите наши намерения ще постелят пътя към поредния Ад. Дали е по силите ни да се намесим?

Разбира се, че е по силите ни! Но е нужно да положим известни усилия. Необходимо е да изоставим старите си представи и да погледнем трезво и непредубедено към историята на нашата цивилизация. Може би пък ще отгатнем целите, с които е била създадена? А защо да не опитаме да проумеем същността и на самите създатели? В края на краищата ние притежаваме потенциалната възможност не само да се изравним с тях, но и да ги надминем.

Отново Адолф Шикългрубер, познат повече като Хитлер

Световноизвестният философ Николай Рьорих, за когото едва ли може да се допусне, че би излъгал, съобщава интересни сведения. Според него, в разрушения Берлин през 1945 година руснаците открили няколкостотин трупа на хора, носещи белезите на тибетската подрасова група. Всички те били облечени с германски военни униформи и снабдени с германски документи от Вермахта. Какво са търсели тибетци в обкръжения Берлин, за какъв дявол се е наложило всички те да умрат, каква е връзката на Третия Райх с Тибет...? Само екзотично украшение ли е била Свастиката или да търсим нещо по-голямо? Във всеки случай тибетското присъствие в Германия през онези години е било лишено от всякаква декоративна цел.

Разни лъжефилософи, смесващи хитлеризма с фашизма, наричат състоянието на германците през време на националсоциалистическото управление "идеологическа шизофрения на нацията" и "епилептичен припадък на цял един народ". Дали самите те подозират колко са близо до истината?

По-съвестните историци поне се опитват да проумеят какво е предизвикало състоянието на милионите германци, граничещо с масова психоза. Те признават магическото обаяние, упражнявано от Хитлер върху тълпите, нечовешкият възторг, неизбежно предизвикван от неговото появяване. Дори на процеса в Нюрнберг, дори при прожекциите на филми, Херман Гьоринг заявил, че усеща психическото въздействие на Фюрера. Ето за какво са били нужни тибетците. Те усилвали и насочвали енергията, излъчвана от мозъка на Хитлер, като с това предизвиквали у присъстващите ефекта, наричан от неразбиращите нищо "специалисти" магически. Ето и защо били необходими честите пътувания на германския Водач, особено преди спечелването на властта и в първите години на нейното укрепване.

За да обяснят истинската, неподправената същност на хитлеризма са нужни не философи, а истински специалисти, годни да вникнат в технологията на явлението.

И още е необходимо да се знае:

Хитлер е бил технически изпълнител на план, написан не от него!

Разкривайки докрай неизопачената истина за германския националсоциализъм, ние по-ясно ще осъзнаем реалностите и на днешния ден.

"Горбачов и Елцин са зомбита!"

Твърде големи бяха вестникарските заглавия и твърде сензационни са съдържащите се в тях сведения, за да ги пропуснем. При това в зомбизация биват обявявани далеч не само Михаил Горбачов и Борис Елцин. Лично аз не бих опростил до такава степен нещата, но в "зомбистката" теория има нещо вярно.

Кой е господарят на зомбитата?

Естествен въпрос, но кой знае защо никой не го задава. От историята знаем, че определени светове и цивилизации биват унищожени след като достигнат определена степен на развитие. Сякаш има поставена табелка "Дотук!". Теорията за самоунищожението не търпи сериозна критика. Кой обрича на гибел цивилизациите, с каква цел, какви методи използва унищожителят и дали унищожението няма алтернатива?

Нека започнем от последното.

Вероятно бихме намерили път за спасение, ако знаехме повече за екзекуторите. За тази цел първо трябва да се убедим, че те наистина съществуват, а не са нечия зловеща измислица. налага се да хвърлим поглед към изчезналите култури на дълбоката предчовешка древност и да потърсим следи, които биха ни ориентирали в посоката на нашето търсене.

Твърде малко знаем за разпадналата се на късове планета, наречена от астрономите "Фаетон". Да, астероидният пояс между Марс и Юпитер съдържа отломки от взривената Фаетон /или Нибиру, или както още я наричат/. Но в Пояса е трудно, ако не и невъзможно да се открият следи от цивилизация. Астероидният пояс - това е разпръснатата планетна сърцевина, втвърдената планетна магма. Кората, повърхността с всичките нейни изкуствени образувания и строежи след взрива е отпътувала в посока, обратна на Слънцето. Върху Сатурн, Уран и Нептун поне засега не можем да се приземим, но и техните спътници съдържат интересни за нас, хората данни. Стига наследниците на Енки, Енлил и Еа да ни разрешат едно такова посещение… По-нататък ще видим, че не ни разрешават. И то не от вчера. От отношението на небесните наставници се възмущават още античните летописци: "Изтреби потомството на наблюдателите; твърде много са гнетили човешкия род." - /Енох 10:18/ За наше съжаление “Всемогъщият и Единствен Бог” на Енох не само не изтребил “наблюдателите”, но не успял дори да ограничи тяхното “наблюдение”.

Крият се данните за мъртвата култура на Марс. Измъкнатите изпод лапите на американската цензура снимки са недостатъчни за сериозен анализ. Все пак ще кажа няколко думи, въпреки недостатъчните доказателства: Лицето от Марсианския Сфинкс не е човешко, както им се иска на ентусиастите. То изобразява едно от онези същества, които днес презрително наричаме "неандерталци". Нека Сфинксът бъде за нас напомняне, че те, Предишните са извършили нещо, което ние днес все още не можем да извършим. Но повтарям, данните са недостатъчни, а пред изследването на Червената планета някой е поставил непреодолима за хората бариера. Затова ще хвърлим поглед към едни познати същества от земната суша, проявили нещо повече от наченки на разумност:
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #4 -: Май 27, 2010, 19:33:29 »

Динозаврите.


Учеха ни, че били тъпоумни и тромави студенокръвни влечуги. Твърденията се оказаха лъжливи. Някои видове динозаври /в буквален превод - "страшни гущери"/ били не само топлокръвни и пъргави, но и притежавали добре устроен обществен живот. Доказват го намерените останки от селища на "гущероподобни" същества. Твърди се, че знаменитият модел от Отава демонстрира какви щяха да бъдат днес динозаврите, ако развитието им не беше мистериозно прекъснато. Всъщност така и не беше показан първообраза, послужил за оформянето на модела. Според други сведения моделът е бил точна възстановка. Никой не потвърди и никой не опроверга.

А може би на всичко отгоре динозаврите са били и разумни? В бившия СССР върху динозавърски яйца отпреди 70 милиона години палеонтолози открили начертани геометрични фигури. Според направените анализи, фигурите /в повечето случаи триъгълници/ били рисувани преди вкаменяването на яйцата, т. е. още веднага след тяхното снасяне. Кой друг би могъл да начертае фигурите, ако не самите динозаври. Или този, който ги е отглеждал. По същите причини, поради които ние бележим своите домашни животни. Ако пък отхвърлим хипотезата за разумните динозаври, ще се наложи да преосмислим друго свое мнение.

Прието е да се мисли, че динозаври и човеци са се разминали във времето. Това също не е вярно. Атлантите например са разговаряли на "динозавърски" език, но за Атлантида ще говорим по-нататък. През 1988 г. сп. "Корея" публикува вкаменен отпечатък от птеродактил. Надписът под снимката гласеше: "Вкаменен крилат дракон с опашка". Така е, за азиатските народи драконите не са само опашати и крилати, пояснението в случая е задължително. Старинните предания на всички континенти носят повече данни за обитателите на предишните геологични епохи, отколкото е прието да се признава в научните кръгове. Популярността на безкрилите и безопашати дракони не е голяма сред специалистите на модерните точни науки. Макар че, ако трябва да са искрени, те много добре разбират за какво става дума. Ще се окаже, че митологичните страшилища са "най-обикновени" динозаври. Да припомням ли как биват описвани драконите, змейовете, ламите, халите...? Нима намирате съществени разлики между тях и палеонтологическите възстановки на прадревни влечуги? Ще си позволя да вмъкна и мъничката загадка с човекоподобните змейове от българската народна митология. Можете да ги съпоставите с динозавроида от Отава.

Съществуват и няколкостотинте хиляди камъни от Ике, Перу. Върху част от тях са изобразени бронтозаври. Твърде голям е броят на камъните, та да ги обявим за фалшификат. И още едно любопитно свидетелство: в пещерата Алден, Южна Франция бил открит отпечатък от човешко стъпало отпреди 20 хиляди години. Май ще се окажем доста по-стари от шест хиляди годишните Адам и Ева… И май ще се окаже, че сме имали връзка с много видове, смятани досега за “праисторически”. Ако освен не приемем за праистория всичко, случило се преди раждането на съответния догматичен учен.

Не, Човекът и Динозавърът не са са разминали. Нещо се е случило и единят /по-силният/ е загинал, а другият /по-слабият/ е оцелял. Загадката си остава, но нека не се залъгваме с глупави хипотези за глобални катастрофи. Иначе ще ни се наложи защо и как са оцелели останалите видове.

Хората със синя кръв
Те също не са измислица. Във вечните ледове на Андите бил открит замръзнал труп на човекоподобно дете със синя кръв и масленозелен цвят на кожата. Под снеговете на Антарктида били изровени селища, обитавани от синекожите. Находката била засекретена. Странен подход към едно археологическо откритие. Още повече като добавим, че първоначалните данни за селищата в Антарктида били взети от не по-малко загадъчната карта на Пири Рейс. Сега там ровят Въоръжените сили на САЩ и Русия.

Вместо да търсим неподправената истина, ние предпочитаме да обвиним предците си в поетично фантазьорство. Подходът е несвойствен за естественото човешко мислене. Не е ли по-разумно да признаем, че ако днес изразът "синя кръв" има значение на благороден произход, то някога е бил възприеман буквално? Защо не потърсим още доказателства за едновременното съществуване на човека и загадъчната синя Раса?

Името на древнохиндуисткия Бог Кришна /Кршна/ буквално се превежда като тъмносин. Хиндуистката иконография го изобразява като същество с човешки черти и синкав или зеленикав цвят на кожата. В някои наречия думата "кришна" значи още "черен" или "тъмен" и бива прикачвано на демони - асури. При будистите Кришна е глава на черните демони, врагове на Буда. По-нататък ще се спра на евентуалните причини за световното разпространение на култа към синекожия Бог. Сега само ще отбележа, че синкавият или зеленикав цвят на кожата се поражда от съответния цвят на кръвта. Но защо да търсим сведения само от Азия? Върху фрески от етруска гробница /V век пр. Хр./, открита в Тарквиния се виждат изобразени демони със синкав цвят на кожата. Асурите били познати и в Етрурия. Човекоподобни същества със синя или зелена кожа се срещат и сред египетските папируси.

"Когато фактите противоречат на Вашата теория, тогава игнорирайте фактите" - гласи популярният закон на Мърфи.

Ами ако фактите се окажат смъртоносни?

Атлантида

Истината около нея умишлено се замъглява. Потомците на древните атланти били почти напълно изтребени едва в края на XVI - началото на XVII век от испанците. Това били гуанчите, коренните жители на Канарските острови. Раса от белокожи, синеоки и червенокоси двуметрови атлети - горди и непокорими остатъци от могъщата някога Атлантида. Твърде скоро са се случили събитията и твърде подробно са документирани фактите, за да ги отречем.

Вече можем да твърдим със сигурност, че атлантите са притежавали тайни предчовешки знания, които не бивало да стават достояние на всички човеци. Някой се грижи за "чистотата" на човешките знания. Потвърждение намираме в една логическа съпоставка...

Палеонтолозите ни уверяват, че главна пречка за развитието на неандерталската Раса бил високо разположеният ларинкс, което изключвало наличието на членоразделна реч. Като запазвам доверието си към достоверността на откритието, изразявам съмнение към изводите. По-разумно е да потърсим корените на други методи за междучовешка комуникация, отколкото да отречем прибързано цивилизоваността на неандерталската Раса.“

При разговори на далечни разстояния гуанчите използвали език, наподобяващ птичето свирене. Така двама души спокойно обменяли информация на десет и повече километра. При такъв разговор ларинксът въобще не участвал. А за близки разстояния нормандецът Жан де Бетанкур описва наблюденията си от о-в Гомера: "Гомера - родина на високи хора, които добре владеят най-забележителния от всички езици. Те говорят с устните, като че ли не са имали език въобще". Ларинксът и тук е излишен. Логично е да допуснем, че двата разговорни метода са създадени от същества /не непременно хора/, лишени от такъв орган. Ако допуснем, че атлантите са приемници на неандерталската култура, всичко отива на мястото си. Съвременните открития вместо да опровергаят хипотезата за працивилизацията, сами я допълват. Ще допълня, че от своя страна неандерталците не са създатели на "птичия" език, а са го взаимствали от динозавроидите. Колкото до тяхната техника, нека отново дам думата на Юлиус Евола: "Откривайки някаква сила, европейците строят апарата извън човека, употребявайки за построяването им вещества от неорганичния свят. Източната традиция усилва действието на органите в човека, т. е. строи апарата вътре в човека, използвайки за това свойствата и качествата на нервните клетки, неизвестни на нас. Ако не греша и правилно съм ги разбрал, техниката на първата допотопна цивилизация е била основана не толкова на съвършенството на машините, колкото на съвършеното владеене от човека на заложените в него сили." Но темата е прекалено дълга, за да я развиваме тук.

Главна загадка за нас си остава гибелта на неандерталската Раса. Съществуват достатъчно данни, че нейни представители живеят все още в нашия уж добре изследван и познат свят. Дали свещенната книга на индианците Киче няма предвид именно тях, когато така живописно обяснява причините за деградацията и отмирането на една съществувала преди човека Раса? Преди да цитирам текста искам само да запитам: ами ако деградацията е била изкуствено предизвикана? Ами ако отделни индивиди са успели да се преборят с нея?

из "Попол Вух"

"Вече не си спомняха за Сърцето на Небето и затова изпаднаха в немилост. Това беше само опит, усилие да се направят хора. Говореха изпърво, но лицата им бяха изпити; ходилата и ръцете им не бяха устойчиви; нямаха ни кръв, ни същина, нито влага, ни мазнина; бузите им бяха сухи, сухи бяха краката им и ръцете им, а плътта им - жълта.


Поради тая причина вече не мислеха за Твореца и за Образувателя, за Ония, които ги извеждаха в битие и се грижеха за тях.


Тези бяха първите хора, които съществуваха много на брой върху лицето на земята."


Заслужава особено внимание изразът "извеждаха в битие", дори заради самата мисъл, че Някой извежда "в" и "от" битие. А словата за най-последните дни на предчовешките хора звучат така, сякаш летописецът е присъствал лично на събитието. За да не отегчавам читателите, ще приведа само финалните думи:


"И казват, че потомството им са маймуните, които живеят сега в горите."


Описан е Потопът, споменава се за обилна смола, дошла от небето, за "... черен дъжд, дъжд денем, дъжд нощем". Странни съвпадения с Библията, с древногръцките легенди, с преданията на Шумер и Акад... А може би не са толкова странни, ако всички те са описания на реално извършили се събития? Но нека продължим по неандерталските следи.


Снежният човек


За разлика от културата на нашата цивилизация, тази на неандерталците наблягала не върху технологичното, а върху психическото, или ако щете върху духовното развитие на индивида. От враждебните действия на обкръжаващия го свят неандерталецът се бранел не посредством хитроумни приспособления, а прилагайки възможностите на човешкото /условно казано/ усъвършенстване. Не напразно древните религии са единодушни по въпроса за необикновено развитите способности на прахората. Приемайки достоверността на горните факти, ние можем да си обясним защо въпреки нищожната им численост, някои отделни представители на отмрялата като цяло Раса са оцелели до днес, и как успяват да убегнат от все по-засилващото се човешко внимание.


Йети, саскуоч, йежен, алмастъ, горски и планински великани... Сведенията валят като дъжд, идват от цял свят. Изумителните способности, демонстрирани от "снежния човек" и подобните нему същества правят несъстоятелни хипотезите за абсолютния край на неандерталската Раса. Без външна намеса, неандерталецът би трябвало да е господар на света /както впрочем и динозавроидът преди него/, но не е. Кои са причините? Дали неприязънта им към техниката /както ние я разбираме/ е виновна да не заемат полагащото им се място? Ами откъде се е взел паническият страх пред по-несъвършените и по-слаби човешки създания? Идентичен ли е този страх с чувствата, изпитвани от Homo Sapiens към влечугите? А дали някой се е замислял за логически необяснимата боязън, изпитвана от оцелели древни животни при появата на човек? Въпроси, въпроси...


Отговор поне на по-голямата част от въпросите претендира да ни поднесе Теософската школа. Но след като човек се запознае с това учение, той по-скоро се натъква не на отговори, а на опити за вкарване в огромен лабиринт, от който измъкване няма. И книгите на Елена Блаватска, най-видната представителка на тази школа ни поднасят не разбулването, а...


Забулването на Изида


В своята "Тайна доктрина" Първата дама на теософията говори за хората като за четвърта коренна Раса. Защо, след като тя прекрасно е знаела, че Земята е родина на четири Раси, съществували преди човека? И след като е била предупредена, че откритията много скоро ще я опровергаят? Допускам, че е възможно да греша, но мисля, че старата дама просто е имала поръчение да ни заблуди.


Три Раси са живели и загинали преди да се появим ние. Една друга - Първата живее и до днес. Затова си позволявам да тълкувам думите на Блаватска така: "На човечеството е отсъдено да остане в земната история като четвърта мъртва Раса." Защото няма данни конфликтът на Homo Sapiens със Стародавните да е завършил. Точно обратното - сякаш те са най-заинтересованите ние да отмрем. И сякаш нашите човешки властници са претърпели поражение във войната срещу дълбинните жители. Преценете сами: през последните години гениалният океанограф Жак Ив Кусто се мотаеше из крайбрежните скали, изучавайки живота на някакви си птици. Пресекналият ентусиазъм на учените да строят батискафи и батисфери не е въстановен. Откритата през 60-те години подводна цивилизация така и не пожела да установи равноправни отношения с нас, хората. Щурмът доведе до сериозни конфликти и макар фактите да бяха старателно засекретени, информационната завеса има своите пролуки. Десетгодишната война завърши с пълно поражение на човека. Няма дълбоководни апарати, няма подводни ядрени взривове, няма дори рационално използване на световния Океан за нуждите на човека. На сухоземното двуного му бе забранено да изследва своята собствена планета. Но сега ме интересува един страничен въпрос: щом има коренни Раси, защо да няма и некоренни - Раси-пришълци? Дали сега те не са част от нас и не споделят нашата участ? И дали не бе направен опит те също да бъдат изтребени? И най-вече: дали некоренните не биха могли да се превърнат в наши съюзници?


Искам да осветля още една точка в междурасовия пролем, тази за нивото на Разумност. Не е вярно, че ние сме започнали от точката, до която са достигнали предишните Раси. Тръгнали сме от необходимия минимум. Той е много по-ниско от достигнатата степен на живелите преди нас. Ние само сме дарени с възможността да достигнем до по-високо ниво. Ако анализирате древните религии, ще установите, че те са доста категорични в това отношение. Онова, което аз се осмелявам да предложа, е да потърсим малко повече следи.


Виждали сте каменоломня, нали така? Ами изоставена каменоломня? Ами изоставена преди десетки години каменоломня? Ами изоставена преди десетки милиони години каменоломня? Вгледайте се в планините и ще разберете какво искам да ви кажа. Само че нима следи са останали само по планините?


По-нататък ще разгледаме и други аспекти на същия въпрос, а сега нека се върнем към нашите "зомбита". Да допуснем, че съществува външна сила, решена да измени рязко човешката история, без да демонстрира открито своето присъствие. Хипотетичните причини могат да бъдат много и различни. Как мислим, че би постъпила тази сила?
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright