Духовно развитие

          

Страници:  1 2 [3]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Думите и тяхната употреба  (Прочетена 3268 пъти)
protoplasma
Гост
« Отговор #30 -: Декември 16, 2011, 12:43:09 »

Цитат на: zigzagy77
sanguinary - Нямам намерение да споря с теб. В това съм най изкусен
Нямаш ли? Добре, записвам си тука. Сигурно някъде съм те попитал, дали ти се спори или не, пък съм забравил. Както и да е.  Намигване
Цитат на: zigzagy77
но ще кажа ,че пристрастията към футбол водят, до затъпяване и закърняване на мозъка и заспиване на духа,
Аха, а пристрастията към хокея на трева, водят до издигане на кундалини, може би? Поначало, пристрастията не водят до нищо градивно и позитивно, зигзаги, както и всичко, което те кара да отхвърляш и да се противопоставяш на нещо. Така като гледам, обаче, май по-нататък ще го вземем този урок, ако си послушен.  Намигване
Цитат на: zigzagy77
мисля че е неуместно да публикуваш(постваш) футболни пристрастия
Честно казано, от мнението, което оставих, изобщо не прозират футболните, нито които и да било, мои страсти . Това, че поглеждам спортните новини, не ме прави ултрас, но ти щом си психолог, ок. Само се надявам да не си от практикуващите, иначе всичко е наред.
Една част са избрали да се посмеят на този, мой пост, а други (макар, че ти си единствения ми пример за другите) са избрали да се вкиснат и да мрънкат. А сега ми кажи, кои са по-добре, според теб и кои са направили по-добър избор за себе си?
Цитат на: zigzagy77
разбирам от хумора ти ,който изоставих в миналото си!
Гуро, гуро, покажи ми пътя. Явно много си напреднал, за да се сравнявам с теб. Издай тайната, как да си "ампутирам" чувството за хумор и как да стана сух като китайска салфетка, за да мога да се понеса из висините на духовното блаженсво.
Цитат на: Morena
Наскоро прочетох книгата на Мигел Руис
''Четирите споразумения'
На толтеките, предполагам.
Цитат на: Morena
прекрасна книга след като я прочетох като че ли взех някакво вълшебно хапче и вече света и хората  не ми се струват толкова гадни, спря да ми пука какво ще си  помислят за мен, а аз откакто се помня винаги съм се виждала не през собствените си очи, а през чуждите сякаш автора ми е влязал в главата преди да напише тази книга ..
Да, наистина книгата би могла да се начисли, към особено сполучливите "наръчници за търсещи хора", но аз имам известни предразсъдъци, относно автора. Те, разбира се, вредят само на мен, но не мога да се отърся и това си е.
Все пак, когато един човек е предразположен към израстване, би могъл да прочете и книга за отглеждане на кисели краставички, в парникови условия и ефекта от нея да е поразителен. Разбираш ме какво имам предвид, нали? Не книгата и не Дон Руис са ти дали някаква истина, а ти си я открила в себе си.
И както е казал... Сократ (ако не ме лъже паметта) "Всеки човек трябва да прочете една единствена книга в живота си, но за да разребе коя, трябва да прочете стотици томове".
Успех нататък, Морена. Успех и на всички търсещи себе си.
Активен
meander
Каквото дадеш това ти се връща.
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 376


« Отговор #31 -: Декември 16, 2011, 12:57:56 »

Здравей ИВЕВЕ
Ако значението на думите беше толкова важно и незаменимо, защо сънищата не са в писмен вариант?  Затъпяване

Едва ли в духовния свят някъде другаде се използват думи.
Ако не си забелязала мислите ни са в писмен вид.Написах преди за името.Какво е име? Всяко нещо кето познаваме(имаме знания за него) има име.Това име носи цялата характеристика на обекта,която знаем или сме чували.В съня виждайки обекта ти изскача (несъзнателно) името на видяното а ти съответно знаейки какво носи името си наясно какво си видяла(сънувала).
Дали в духовния свят се изпозват думи? Като стигнем до там ще разберем,ама как така с думи можеш да извикаш някой/нещо от нематериалния(енергийния)  свят.
Това което правим сега е да се научим да работим с енергии.Всичко материално е енергия.А думите/езика задействат енергии.
За това е добре да внимаваме как и каво приказваме.Езика ни е една от причините за които сме мразени от някои,защото задейства енергии.Или както казват с езика си ние можем да одухотворяваме.
Цитат
В Библията пише, че някога в далечното минало хората говорели на един език, но в един прекрасен момент решили да построят така известната Вавилонска кула и Бог ги наказал да говорят на различни езици.
Бих казал глупостти.Причината е другаде.Знаете ли че има правило за оригиналност? И какво значи това?А межу другото нашия баща не наказва ако има някой бог който наказва ,това вече е друга работа.
Живи и здрави.
« Последна редакция: Декември 16, 2011, 13:22:26 от meander » Активен

Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
Мухата влиза само в отворена уста!!!
zigzagy77
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 30

« Отговор #32 -: Декември 16, 2011, 17:20:41 »

Думите са важни, но не на един език а на всички езици и то не всички думи от самия език а само част от думите,нещо като румънския който е някаква мешавица от езици. Всеки език, има някаква конструкция, която има основа а основата на всички езици е една и съща. Това са звуците и тоналността от там се определя честотата и променливата която изразява определеното име за дадения обект или субект но с времето са се променили.Причина - много причини ,можем само да гадаем, основното е, че във всеки език се съдържа определена връзка с друг език за това може да се каже, че в общото има много шкарто и ако се отсее, ще излезе основата която е първия език на който са разговаряли нашите пра деди.Значението на писмеността и езика е до толкова, че основата,истинските думи по лесно могат да се зареждат с някаква енергия. И тя да се отразява в материалното или казано да се влагат в материята от жив характер като водата която всички съдържаме също и светената вода ,мъртвата вода също, като бомба с закъснител или мина като изненадаааа! Те всички се зареждат но не с всякакви думи а думи които могат да носят енергия мисловна астрална и т-нт.това отива към магиите за това не трябва човек да мисли негативно и да изговаря думи които могат да предизвикат гняв,омраза,провокация или те самите да са такива.Същото се отнася и за насмешките и подигравките. Имат обратен ефект ,както познатата поговорка "Каквото повикало такова се обадило"или "Който вади нож от нож умира" Не прави това на другия, което не искаш на теб да направят!. А сънищата са отражение на духа това е неговия език всъщност не картините които идват а емоцията която предизвикват е важна за разчитане на смисъла им,но и това до някъде е изкривено,защото липсва един от компонентите за директно разбиране .Метафорично казано изглежда като все едно си бил на 3д кино и дълго време не си ходил но един ден отиваш на кино, но на обикновено кино, и със това 2д няма тази емоция и разбиране което си имал като преживяване, не е толкова директно върху всички сетива. Това е езика на сънищата малко криво разбрани.
Активен
meander
Каквото дадеш това ти се връща.
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 376


« Отговор #33 -: Декември 16, 2011, 17:33:43 »

Здравей
Цитат
. Това е езика на сънищата малко криво разбрани.
От опит съм разбрал че езика на сънищата казва едно -опасност пази се.Има хора които ти правят лошо но са толкова добри с думите че те убеждават че го правят за твое добро за да им стане работата.При сънищата е същото.
Всяка магия или деяние против нас има подготвителна част във приказки(думи) които стигат до нас в съня ни(и визуално).Всичко се вижда и нищо не може да се скрие,а само прикрие.
Разговарял съм с хора и съм споделял огорчението си че различни хора по националност се занимават с магии.А ми отговориха че могат защото абракадабрите са на старобългарски,при което тупнах на дупето си.
Живи и здрави.
Активен

Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
Мухата влиза само в отворена уста!!!
zigzagy77
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 30

« Отговор #34 -: Декември 16, 2011, 19:37:57 »


Цитат
абракадабрите са на старобългарски,
Аз знам и не се съмнявам за старобългарския за това казах че има основа ,но не казах специално нищо за Българския защото много хора започват да спекулират плюс това ще добавя че има една книжка в Ватикана в която папите се заклеват и също е на старобългарски с гръцки символи.
Активен
zigzagy77
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 30

« Отговор #35 -: Януари 06, 2012, 17:03:07 »

Към края в този линк интересно ,са споделили информация която, аз съвсем Случайно намерих за българския ни език макар да се визира историята на българите защото по произхода на езика се извлича и историята и истината за смисъла на думите.Явно не мисля само аз така! http://www.spiralata.net/bb/viewtopic.php?t=605
Активен
Страници:  1 2 [3]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Какво е Радиестезия и употреба
Енергийни учения
OM 14 6560 Последна<br />публикация Юни 15, 2013, 12:05:32
от pro15
Децата и тяхната аура
Други деца на новото време
Sunshine(sun) 6 2261 Последна<br />публикация Май 18, 2012, 18:57:59
от Sunshine(sun)

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright