Духовно развитие

          

Страници:  1 [2]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Махало  (Прочетена 15263 пъти)
boltik
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 5

« Отговор #15 -: Октомври 12, 2010, 23:19:10 »

Благодаря за изчерпателния отговор wowneo.Аз си купих тази книжка:И след като прочетох една част разбрах че това не е точно това което ми трябва.Предполагам че съм збъркъл при покупката или още не съм стигнал на това ниво че да ми е полезна.
Активен
wowneo
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 29

« Отговор #16 -: Октомври 13, 2010, 15:38:35 »

Не знам... това махало е меко казано странно.. Честно казано, на тази книга не съм попадал. Но като видя това... а цената... (!)

 ЩЕ СЕ НАУЧИТЕ ДА:

* създавате енергийна защита;
* откривате изгубени или откраднати вещи;
* откривате отвлечени или изчезнали хора по карта;
* откривате вода, полезни изкопаеми, археологични находки, съкровища и др. по карта, снимка или на открито;
* предсказвате със Свещената решетка на келтите;
* предсказвате с азбучна таблица и цифри;
* правите прогнози в хазарта и откривате печеливши числа в тото, лото игри и др.
* контактувате с любимо лице от разстояние;
* контактувате с любимото си домашно животно;
* изследвате предишните си съществувания /животи/;
* откривате геопатогенни зони;
* справяте с безсънието и патологичните изменения в организма ви;
* измервате енергийното ниво и балансирате чакрите си;
* визуализирате и да постигате подходящо психическо ниво за духовна работа;
* общувате с Духовния си водач и Ангел-хранител;
* общувате с подсъзнанието си и да развиете своята интуиция;
* общувате с нетленни същества.

Видиш ли, за да се научиш на всички тези неща, ти е нужен безмерен опит + много споделени тайни от колеги радиестезисти. Този тип книжки са пълен комерс и вътре на практика липсва съществената информация. Много хора, попаднали на този тип "учебници", пробват, казват "не става" и се отказват.
Това е лично мое мнение, никого не искам да ангажирам с него.
Формата на махалото е от изключителна важност, както и материала, от който е направено.
Най-добрият вариант за начинаещи е дуралуминий, или месинг (или друг метал, който не се среща в естествено състояние в природата). С камъните и кристалите филма е съвсем друг, тъй като те са живи същества!! Невероятно ли ви звучи?  Ухилен
Формата също е важна, тъй като това всъщност е един детектор на вълни. Всяка промяна, разлика, води до такава. Мисля, че най-добрата форма е сферичната, конусовидната, или капковидната. Говорим за правилното навлизане в тази материя, нали? Иначе опитен пандюлист, при нужда би могъл да направи замерване с почти всичко, което виси и се клати  Усмивчица
Набави си книжките, които ти препоръчах. Тухлата на Тюрен е 1200 страници синтезирана информация, на по-ниска цена. Но започни с тази на Бъчваров.
Не знам от къде си, но можеш да погледнеш тук за махала.
http://www.bio-m.net/products/33.html
http://radionicabg.com/bg/produkti
http://www.radiestezia.com/eng_site/pages/tools/tools_eng.htm

Успех и споделяй резултатите  Усмивчица

И още нещо: По възможност, носи винаги, или поне често махалото в себе си. Много е хубаво, когато е "напоено" с твоята биологична вълна. Само не го дръж близо до телефона. По възможност го увивай в домакинско алуминиево фолио. Паразитните вълни, които полепват по него, повлияват отговорите.
« Последна редакция: Октомври 13, 2010, 15:54:37 от wowneo » Активен
Стилиан
Гост
« Отговор #17 -: Октомври 19, 2010, 21:02:24 »

Здравейте, стана ми интересно,като прочетох всички мнения за махалото и се записах във форума. Аз също си купих тази книга от книжарница Астея,тя е най-старата езотерична книжарница вСофия.От там пазарувам от 15 години,и се вслушвам в компетентното мнение на г-н Влаев,исках да кажа че ако той ми предложи книга,аз си я купувам.Търсих една подробна и полезна книга по ментална радиестезия за начинаещи и напреднали.За Махалото практическо ръководство той ми каза,че за него тя е с най изчерпателно изложение по въпросите. Може би най изчерпателното което е виждал.Тогава се колебаех дали да си взема книгата с махало или тази без махало за 16 лв.В Астея се продават и отделно махала,но тези които са от минерали са доста скъпи при това с обикновена никелова верижка,така че счетох че ще ми е по изгодно да купя книгата с махало. Махалото ми е от лунен камък и планински кристал със сребърна верижка, точно като вашето на снимката,само че книгата е второ разширено издание. Опитах се да поставя снимка,но не успях.
Малко се поотдалечих от темата.Исках да ви кажа че при мен махалото работи безотказно,само където при мен за отговор "да" то се движи наляво а при отговор "не" надясно.Това обаче не ме притеснява,чел съм че такова задвижване има и Ричард Уебстър.Между другото така се движеше и старото ми собственоръчно направено махало.
Активен
Хristo
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 479


Бъди себе си и отвори сърцето си за света! :)

« Отговор #18 -: Октомври 25, 2010, 22:39:36 »

 Добре е също да се провери дали самия ти можеш да въздействаш на махалото и по този начин да повлияваш върху отговорите му. То може да бъде много полезно, ако се използва правилно.
Активен
Стелиан
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1

« Отговор #19 -: Октомври 28, 2010, 11:22:38 »

Видиш ли, за да се научиш на всички тези неща, ти е нужен безмерен опит + много споделени тайни от колеги радиестезисти. Този тип книжки са пълен комерс и вътре на практика липсва съществената информация. Много хора, попаднали на този тип "учебници", пробват, казват "не става" и се отказват.
Това е лично мое мнение, никого не искам да ангажирам с него.
, при нужда би могъл да направи замерване с почти всичко, което виси и се клати  Усмивчица

Най накрая влязох във форума,както трябва, аз съм Стилиан от предния пост.
Такаа , от всичко което изчетох дотук  wowneo оставам с впечатлението че ти си Ивелин Иванов - как казваше .. а - истински корифей в радиестезията . Ако е така ,мисля че трябва да се замислиш върху Етиката на радиестезиста,нали знаеш понякога може да ти дойде с твоите камъни по твоята глава.Преди години намерих първата ти книга на една сергия за книги на втора употреба -Отровата на магиите .. няма да се впускам в коментарии ..  сам разбираш какво искам да кажа Усмивчица

Активен
wowneo
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 29

« Отговор #20 -: Октомври 28, 2010, 16:30:59 »


Хахаха, Стилиане, или Стелиане, ти наистина ме развесели!
Защо все такива като теб ще ми се паднат?  Ухилен
Дал съм линкове към сайтовете на трима конкуренти, а казвам каквото мисля.

Очевидно гадаенето с махало не ти е силната страна  Намигване
« Последна редакция: Октомври 28, 2010, 16:37:12 от wowneo » Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #21 -: Октомври 28, 2010, 16:49:44 »

Защо ли все такива ти се падат?!...хмм.... Веселяк
Активен
nia.boneva6
Гост
« Отговор #22 -: Октомври 28, 2010, 20:23:49 »

Така  от всичко което изчетох дотук  wowneo оставам с впечатлението че ти си Ивелин Иванов - как казваше .. а - истински корифей в радиестезията . Ако е така ,мисля че трябва да се замислиш върху Етиката на радиестезиста,нали знаеш понякога може да ти дойде с твоите камъни по твоята глава.Преди години намерих първата ти книга на една сергия за книги на втора употреба -Отровата на магиите .. няма да се впускам в коментарии ..  сам разбираш какво искам да кажа Усмивчица
Ти нещо сериозно си се объркал, ама сериозно  Усмивчица
Активен
nia.boneva6
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 7

« Отговор #23 -: Юни 30, 2012, 12:30:27 »

Благодаря за изчерпателния отговор wowneo.Аз си купих тази книжка:И след като прочетох една част разбрах че това не е точно това което ми трябва.Предполагам че съм збъркъл при покупката или още не съм стигнал на това ниво че да ми е полезна.
Първо преди да си купиш определена литература трябва да прецениш с каква радиестезия искаш да се занимаваш - с ментална или физикална /а нивото - то си идва с практиката/.Едната не може да се съчетава с другата,защото програмиранията са различни и разликата между тях е малко да се каже космическа.
Предполагам,че си искал да се занимаваш с физикална радиестезия,но си си купил книга по ментална радиестезия.
 
Най-доброто по физикална радиестезия от тук: http://www.radiestezia.com/bg_site/pages/radiestezia/radiestezia_bg.htm
А по ментална радиестезия може да се научи от тук: http://www.hiromantia-ezoterika.com/bg/viewSection/3:19/syveti-za-rabota-s-mahalo.html
И в двата сайта могат да се намерят богат избор от радиестезични махала,като всички те са изработени според своето предназначение - в първия случай за физикална радиестезия,а във втория случай за ментална радиестезия.
"Тетрадката" на Иван Тодоров и "Махалото практическо ръководство" на Таня Тсиолакиду са най-изчерпателните книги по темата на българския пазар.
Активен
loop
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 157


 • Град: London, baby :P
 • WWW
  « Отговор #24 -: Юли 14, 2012, 13:53:47 »

  Цитат
  Следователно махалото се явява „преводач” или „генератор” на човешката интуиция, мост между съзнанието и подсъзнанието. Благодарение на него имаме възможност, да се свързваме с нашето подсъзнание и да намираме отговори, до които обикновено едва ли бихме могли да достигнем.

  Искам да попитам дали единствено със подсъзнанието си се свързваме чрез махалото?

  Ако примерно сме лабилни в даден момент или имаме чуждо отрицателно влияние, подативи сме на такова, дали е възможно да се свързваме с някакви чужди енергии или съзнание, които да ни отвеждат умишлено в посока, в която е по-добре да не ходим?
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1647

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #25 -: Юли 14, 2012, 14:02:07 »


  Ако примерно сме лабилни в даден момент или имаме чуждо отрицателно влияние, подативи сме на такова, дали е възможно да се свързваме с някакви чужди енергии или съзнание, които да ни отвеждат умишлено в посока, в която е по-добре да не ходим?


  Да, това е много вероятно, чувал съм за такива случаи.
  Активен
  meander
  Каквото дадеш това ти се връща.
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 376


  « Отговор #26 -: Юли 14, 2012, 14:06:23 »

  Здравей loop
  Цитат
  Ако примерно сме лабилни в даден момент или имаме чуждо отрицателно влияние, подативи сме на такова, дали е възможно да се свързваме с някакви чужди енергии или съзнание, които да ни отвеждат умишлено в посока, в която е по-добре да не ходим?

  Източник: http://indigota.com/index.php?topic=1469.msg70405;topicseen#msg70405#ixzz20asSZmkr
  Има едно принципно правило.Ако ще вършиш работа използвай подходящи инструменти.Имаме право да си правим/ползваме инструменти.Но???
  Ако ползваш материално махало, за нематерилни неща,е неправилно.
  Живи и здрави.
  Активен

  Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
  Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
  Мухата влиза само в отворена уста!!!
  loop
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 157


 • Град: London, baby :P
 • WWW
  « Отговор #27 -: Юли 14, 2012, 15:12:39 »

  Ам... ползвах обеци... знам, че е малко смешно, но нямах нищо под ръка, а ситуацията беше някак спешна. Формата е симетрична, има си висулка... и така. А и мислех, че щом е нещо мое, сребърно или камък, което съм носила, би трябвало да има моята енергия. Една от обеците, с които опитах, ми беше подарена даже от един прекрасен човек от форума...

  Но нека опиша ситуацията. Имам причини да мисля, че имаше много вредно влияние върху мен и най-близките ми в началото на годината - от онези, които смятаме за магии. За съжаление всичко беше наопъки, всичко се проваляше и вървеше от лошо към по-лошо. Не знам как би могло да се направи от такова разстояние, тъй като не съм в България. Всъщност започна някъде Октомври, Ноември. А Януари на моя рожден ден, един човек беше изпратил "анонимно" саксии с живи цветя в офиса на майка ми, уж за мен. Разбира се, аз веднага разбрах от кого са и им казах да ги изхвърлят. Без да иска едно момче е ритнало една от саксиите и е докоснало цветето. Същата вечер си беше скъсало минискуса на сащия крак и лежа в болница доста дълго време и ходи с патерици. После се потвърди, че въпросният човек, за който си мислех, е изпратил саксиите. Беше се изказал, че който му е попречил да си направи подаръка, ще си получи заслуженото. Няма да изпадам в подробности - мисля, че това стига. Особено както не си крия името, лесно би могъл да попадне на тази статия.

  Аз имах една котка, която ми беше много близка и след доста перипетии и повече от година чакане успях да доведа при мен в Англия през Декември. Може би е добре да отбележа, че аз по принцип се сближавам с котките повече от нормалното, но с тази писана си говорихме и разбирахме невербално. Аз я чувствах едва ли не като сестра. Не мога да го опиша и знам, че повечето хора не могат да го разберат.

  Та тя изчезна. А тук в Англия хората не са така зловещи като в България да трепят животинки, даже са много съпричастни. Това беше сякаш капака на всичко останало, което ни се случваше. И реших, че мога да опитам с махало. Поне да пробвам да я намеря. Като малка бях чела книга и бях опитвала и всичко ми се даваше много вярно. Даже родителите ми и едни техни приятели ме бяха тествали с множество върпоси и се бяха изумили. Но от тогава не съм ползвала махало.

  Първия ден като изчезна котето, минах покрай една сграда и сякаш нещо в мен ми казваше да се обърна към нея и да потърся, а друго нещо ми казваше да бягам и чак ме полазиха тръпки. После сънувях подобна сграда.

  Няколко дена след изчезването аз опитах с махало. Първо с доста въпроси, изискващи Да и Не. Няколко общи въпроса, други теми, какво се е случило с приятеля ми предния ден и т.н. Все с отговори Да и Не. После въпроси за котето и какво се е случило през нощта. Разпечатах и карта. Когато пробвах над нея, имаше една определена сграда, над която махалото полудяваше. Всеки ден все над тази сграда махалото лудваше, независимо как разпечатам картата и как я завъртя. Започнах да обикалям всеки ден. Но въпросната сграда беше изоставена, с картони зад прозорците, заключена и празна. Говорих със съседите, никой не я ползваше. Въпреки всичко мен много ме беше страх около нея и не знам защо. Спрях да ходя след няколко дена. Но продължавам да се питам какво му имаше на махалото, че точто над тази сграда полудяваше.

  А друго интересно нещо, което забелязах, беше, че всеки път, щом се опитам да задам някакъв въпрос на махалото, ми ставаше лошо - физически. Прилошаваше ми и ми се повдигаше. А приятелят ми, който е християнин и е доста вярващ, направо ми каза, че не иска да гледа и да знае какво правя. Според него се опитвам да се свържа с някой, който не съм аз и не е моето подсъзнание.

  В крайна сметка реших, че махалото ме праща за зелен хайвер и спрях да го ползвам. Беше пракелано очебийно как ми става лошо всеки път, за да му вярвам. Явно, не съм била с достатъчно чисто съзнание в този момент или както казах съм била доста податлива. Та спрях.

  Отидохме до България. Посетихме една българска църква. Майка ми я беше намерила. Поп ни направи молитва. Почувствахме се така облекчени. И сякаш онова, което беше, просто изчезна.

  Котето така и не се е намерило все още, въпреки всички методи и мерки, които предприех. Друго коте ни беше изпратено, така да се каже.
  Активен
  meander
  Каквото дадеш това ти се връща.
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 376


  « Отговор #28 -: Юли 14, 2012, 15:30:53 »

  Здравей loop
  Добре е че си повярвала на интуицията си,и не си влязла.Но не мисли че ще те остави на мира.Писал съм за водата,намери писаното и го изпълнявай точно.Няма да имаш повече проблеми.
  Живи и здрави.
  Активен

  Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
  Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
  Мухата влиза само в отворена уста!!!
  Страници:  1 [2]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Избиране на полускъпоценен камък за махало според зодията
  Енергийни учения
  Админ 13 11779 Последна<br />публикация Юни 30, 2012, 12:06:42
  от nia.boneva6

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright