Духовно развитие

          

Страници:  1 2 3 [4]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Защо никой не може да ме омагьоса?!  (Прочетена 4702 пъти)
giti
Гост
« Отговор #45 -: Октомври 11, 2010, 15:18:36 »

Странник, тук говорим предимно за енергийна намеса!
Ако е за въпроса и от много стоене под слънцето има опасност от рак на кожата.... Примера ти с кокошката и мъртвата вода: Еми "незнайно" как животните си имат усет за добра храна и питейна вода, и отбягват негодните! Дори кокошките и прасетата, дето не правят подбор на храната (т.е. ядат всичко, което им подхвърлиш), ако усетят, че е отровно, мъртво и т.н. не го ядат/пият...
Много ви моля- давайте примери с нематериална енергийна намеса!
Активен
sanguinary
Гост
« Отговор #46 -: Октомври 12, 2010, 00:56:49 »

Цитат на: Странник
В дискотеките понякога гасят осветлението и пускат на светкавици силна светлина за по 0,5 секунди - това е стробоскопна светлина.
Да, а това е стробоскопен ефект, така както има и блитц ефект? Често ги бъркат.
Цитат на: Eona Lightholder
Относно апотропеите или на нормален език защитните предметчета.
Понеже Горгонче спомена червеното конче.Значи символиката може да бъде обеснена, но е важното че стотици години заряд е налян в това конче от вярата в него и това го е превърнало в протекторче.
 
О, да, бях забравил, че си имаме парче етноложка тук. Ето, тя предполагам, може да обясни, по-подробно, някои идеи на ритуалите и обичаите, поне при нашите пра-дедовци.

Цитат на: सहायक और Sandalfon के समर्थक
Еми "незнайно" как животните си имат усет за добра храна и питейна вода, и отбягват негодните! Дори кокошките и прасетата, дето не правят подбор на храната (т.е. ядат всичко, което им подхвърлиш), ако усетят, че е отровно, мъртво и т.н. не го ядат/пият...

Ти току що, каза на производителите на отрова за мишки, да си търсят друга работа  Ухилен
Активен
giti
Гост
« Отговор #47 -: Октомври 12, 2010, 11:39:37 »

Да, верно мишленцата. Винаги съм се чудила те защо така и отрова си хапват, и така за опити по лабораториите се предлагат.... Наистина странно
Активен
Странник
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1375


 • Град: Варна
 • « Отговор #48 -: Октомври 12, 2010, 11:49:55 »

  Странник, тук говорим предимно за енергийна намеса!
  Ако е за въпроса и от много стоене под слънцето има опасност от рак на кожата.... Примера ти с кокошката и мъртвата вода: Еми "незнайно" как животните си имат усет за добра храна и питейна вода, и отбягват негодните! Дори кокошките и прасетата, дето не правят подбор на храната (т.е. ядат всичко, което им подхвърлиш), ако усетят, че е отровно, мъртво и т.н. не го ядат/пият...
  Много ви моля- давайте примери с нематериална енергийна намеса!


  Много те моля да се опиташ да разбереш същноста,а не да се хващаш за думата.
  Примерите които дадох бяха прости като постановка за да се разбере добре че не светлината,водата е виновна,а информацията която се носи.
  И спрете да говорите за енергиина намеса защото просто не е така.Става въпрос за ИНФОРМАЦИОННА намеса която се пренася като въздейстие чрез енергията.Енергията е само носител дори и в примерите които дадох по-горе.
  Пример са и муските - страннна смесица от материя навързани по определени начини.Възлите,материята,цветовете за пространствено усукване на информационното поле и наслагване на няколко такива полета в едно - целящи определено въздействие.
   От 1985 г. е известно че всеки предмет си има специфично(уникално) информационно поле зависещо от формата и материала от които е направен.
  На свой ред всеки такъв предмет  натрупва в себе си подобни на неговото информационни въздействия или нулира противоположните.
  Ако говорим за жив организъм - там вече има динамика.
   Дори и в примера даден от sanguinary за пръстта взета от гроб и поставена в обувка.
  Ако се разгледа в светлината на информационно въздействие - всичко си идва на мястото.Няма неизвестни моменти и чуденки.
  Пръстта сама по себе си дава живот на растенията и е живителна среда за всевъзможни организми.
  Наличието на гроб променя определен информационен порядък на същата тази пръст,касаещ жив човек...
  Това информационно въздействие се запечатва и чрез нея може да се пренесе на друго място с определена цел.
  По същия начин ако пусна инфра и ултразвук заедно ,кратни един на друг и съответно кратни на честотата на Земята (7,8 херца) и ги дефазирам - това може да причини големи поражения върху психиката на живи организми.
  Няма да усетите нищо - защото няма да чуете звука.
  Това значи ли че съм магьосник?Значи ли че обладавам велики сили?

  Цитат на: Странник
  В дискотеките понякога гасят осветлението и пускат на светкавици силна светлина за по 0,5 секунди - това е стробоскопна светлина.
  Да, а това е стробоскопен ефект, така както има и блитц ефект? Често ги бъркат.
  Да,sanguinary забележката е на място.По важното е че ме разбра правилно.
  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1375


 • Град: Варна
 • « Отговор #49 -: Октомври 12, 2010, 11:52:48 »

  Ето и малко допълнително инфо за размисъл:
   Трудно е да си го представим дори, какво би могло да бъде ако хората овладеехме умовете си и ако боравехме волево със самата действителност. Така както насочваме събитията според мечтите си и искрените си стремежи. Всъщност, не "боравене" а "съзнателно взаимодействие" е по-близкото описание. В крайна сметка, нали всичко е едно неразривно цяло? Помислете само върху това.

  А на това енергийно единство се дължи и принципа на взаимосвързаност в квантовата физика. Всичко е взаимообвързано като струпано на едно, тъй като в някаква недоловима за човека действителност всичко е едно цяло. При това действителност, намираща се все пак в нашия свят, в границите на Вселената, не отвъд нея - където е Сингуларността. Размисли върху това, че моят ум и твоя ум съществуват на едно и също място едновременно.
  И все пак, какво е това, което придава този вид на действителността като място с обем, обоснованост и обособеност, където за да се придвижиш от точка А до точка Б изисква определено време?
  Заобикалящото ни състояние на Сингуларност, също така, обяснява феномена на суперпозицията отново в квантовата физика. Ала при все това, какво е човешкото съзнание? Какво точно възприема и преживява човека посредством съзнанието си, след като това което виждаме се оказва доста различно от това, което в действителност е? Кое превръща вселената в пространствения модел, който възприемаме с нашите сетива?
  Как така изпитваме непреодолимите ефекти на природните закони върху себе си, като физически обекти, когато тези закони са само относителни и дори несъществуващи? Какво ограничава и дефинира възприятието ни на действителността, в която живеем? Това нереално състояние на вселената в нейното квантово измерение е довело до асоциирането й със симулация в теории от квантовата физика. Ала паралелни вселени няма, всичко е фикция и съществува само в нашите умове. Нали все пак, сегашното е единствената проявена действителност, именно защото ние се намираме в него и можем да потвърдим съществуването на сегашния миг. Докато миналия миг е вече отминал, а бъдещия още не е дошъл.

  Но, какво е симулацията по същество? - Енергия, която носи определена информация, взаимодействаща си с приемник, който я декодира и интерпретира според информационното й съдържание.
  А нима твоя ум и вселената не се намират в същото положение? Ти, като възприемащ я приемник, и тя - като твой източник на действителност.
  Ако всичко е енергия, значи всичко е информация. Информацията е езика на енергията, с който описва вселената! Всяка частица носи информация за своята същност и потенциал. Фотонът, например, носи информация за светлина, която мозъка ни интерпретира като светлина, а заедно с нея и цялата действителност, която възприемаме визуално. Звуците пък са пулсове енергия или енергийни вибрации, които мозъка ни интерпретира по съответния начин.
  Енергията има едно универсално качество - честота и сякаш цялата действителност, която възприемаме със сетивата си е разположена на този честотен спектър на вселената.

  Честотата определя начина, по който я възприемаме. Звукът има своя честотен диапазон и светлината има своя. Видимата светлина, която осветява земния ни ден и звуците, които можем да чуем с ушите си са в една тясна зона от съответните им честотни диапазони. Има още ултразвук, червена и ултравиолетова светлина които не можем да доловим като част от възприятието ни на действителността, защото сме настроени към приемането само на определен честотен диапазон от всичко онова, което ни заобикаля. Физиологично ни е невъзможно да възприемаме честотите отвъд спектъра на възможностите на мозъка. И все пак, имаме способността да долавяме информация отвъд досега на биологичните ни сетива. Освен това, сме способни да оформяме самата действителност като развитие на желан аспект от нейния потенциал. Както показват проучванията в областта на учени като Диан Радин и експериментите с влиянието на целенасочената мисъл под формата на желание върху материята и самата действителност - силата на желанието може да се материализира в директно осезаемата ни действителност, изменяйки я според нашата воля. А именно това гласи и принципа на наблюдателя в квантовата физика. А за да овладее съдбата си, човек трябва първо да овладее себе си.

  Значи всяко измерение се обуславя със свой собствен честотен спектър, така че то е практически неосезаемо за други измерения функциониращи в различен спектърен диапазон.

  Да вземем за пример познатите на всички ни радиовълни от нашата земна и околоземна комуникационна мрежа. Радиовълните са електромагнитни пулсове-енергия, излъчвани от източник, които се пренасят като енергийна вибрация през квантовото измерение на средата в която се движат; с дължина на вълната или разстоянието между отделните пулсове или херци, които източника излъчва от десетки километри до десети от милиметъра, като приетата скорост на разпространението на тези пулсове-вибрации в пространството е тази на светлината. Представи си, че си атом! А около теб няма плътни тела, така както ги виждаш в това измерение. Вместо познатия пейзаж от плътни тела и празно пространство между тях, в квантовото измерение има само атоми организирани в молекули, които от своя страна изграждат структурите на познатите ни предмети и форми, както и нас самите в това число. Е да, има пространство и между атомите дори. Има празно пространство и между частиците изграждащи атома - протони и неутрони обвити в облак енергия с отрицателен заряд. Но дали това пространство наистина е празно и какво изобщо означава понятието празно?! Каква ли е честотата на тъмната материя? Вероятно далеч отвъд познатия ни честотен спектър на енергията изобщо, след като тази форма на енергията е абсолютно недоловима за нашата технология до сега.

  Отрицателните честоти кореспондират на положителния спектър, но в потенциал. Отрицателния спектър е огледалния образ, минуса, противоположността на всеки плюс. Тъй като вселената е изтъкана на принципа на симетрията и противоположностите, които заедно образуват нейния баланс, хармонията на битието. Действието е уравновесено от инертността, проявеното от потенциала, звука от тишината.
  Какво ли е тази мистериозна и недоловима за човешките сетива и технологии тъмна енергия? Дали това не е енергийния потенциал на самото битие, намиращ се в отрицателния недоловим за нас спектър на измерението?

  Принципът на електромагнитната вълна е донякъде като този на доминото - източника на импулс е действието, което задвижва първото блокче, а последващите пренасят това движение докъдето се простират. В нашата планета ролята на блокчетата играят атомите на въздуха, но по същия начин и всяка друга частица енергия може да провежда електромагнитни вибрации. Електромагнитна осцилация значи е повтаряща се през определен период електромагнитна вибрация, поредицата от които пулсове се нарича вълна. Всъщност, в космоса електромагнитните вълни се движат самостоятелно без да имат нужда от посредник, но отново в този ред на мисли, защо си мислим, че вакуума е празно пространство, съвсем като нищо?

  Нека се отклоним малко от темата за наличието и практическата употреба на вътрешния ни потенциал и обърнем малко по-подробно внимание на вълновата природа на действителността.
  Електромагнитната вълна е поредица от пулсове с различни енергийни нива и интензитет на излъчване - колкото по-голямо е разстоянието между отделните импулси излъчвани от един източник, толкова по-малка е честотата на вълната, която образуват измервана в херци. Представи си крушка, която светва и угасва.
  При всяко светване изпраща пулс от фотони, който се разпространява в пространството около й в посока противоположна на крушката. Колкото по-бързи са примигванията на крушката, толкова по-малко разстояние има между отделните пулсове и съответно честотата на вълната се увеличава пропорционално с намаляване на времето между пулсовете излъчвани от източника.
  Ако един процесор има работна честота от три гига херца, това означава, че за една секунда произвежда три милиарда импулса или три милиарда изчисления в секунда, което не предполага голямо разстояние между отделните импулси тъй като дължината на секундата като време е относително кратка. Освен честота, вълната има и мощност - колкото по-ярко е присветването на крушката, толкова по-ярък пулс фотони ще излъчи и цялостната яркост на вълната ще е по-силна.

  И поради преминаването ни от пример за радиовълни в пример със светлината ще отбележим за уточнение, че в познатия ни честотен спектър, честотата на светлината е милиарди херци над диапазона на радиовълните. А честотата е друго име на скоростта, например от израза "Учестен дъх или сърцебиене" - колкото по-бързо тупка, толкова по-висока е неговата честота. Излиза, че електромагнетизма е универсално физическо качество на материята. А колко неуместно стои този израз "физическо качество на материята", предвид че това й качество съвсем не е материално като същност и самата материя е изградена от енергия. Всъщност, всяко тяло е електромагнитен осцилатор, тъй като всичко е енергия. Движението на мускулите ни създава електромагнитен поток, ритъма на сърцето и дишането, емоциите, мислите - всичко това създава енергия, която се разпространява в пространството около ни. Има един интригуващ раздел в биологията, наречен биофотоника, който е основан върху откритието, че живите клетки излъчват фотони светлина в резултат на тяхната активност. Интересно е дали тези фотони са някакъв вторичен продукт на клетката или носят междуклетъчна информация?
  Може да се каже, че ти и крушката все пак не сте толкова различни - и двете излъчвате светлина и сте направени от енергия!

  Значи особеното качество на честотите е, че различните им стойности не се засичат в пространството, не си пречат. Така, че съвсем спокойно и без никаква парадоксалност на едно място могат да съществуват множество измерения, всяко имащо своя честотен диапазон и практически да бъдат обособени същности на едно и също място, по едно и също време. Разбира се, вълните могат и да взаимодействат помежду си, а както вече става все по-очевидно, вселената в цялата си многоизмерност съвсем не е място на автономни и отделени една от друга области, а е като една взаимосвързана холархична система, в която съществуването на всяко нещо е директно обвързано и зависещо от съществуването и на друго и на трето - същинска мрежа, където състоянието на всеки елемент е зависещо от това на другите около него. Всъщност такава система е и нашето човешко общество и затова за да има съществена промяна в него, трябва качествено да се измени всеки индивидуален елемент в нея т.е промяната трябва да започне в ума на всеки човек, първо в ума и след това да манифестира в неговото поведение и дела. Отвътре навън.
  Обратното задейства нелепи механизми на психиката, които блокират ума и като същинска огнена стена възпрепятстват всяко вмешателство отвън и създават наивни социални култове към "сладкия забранен плод" и поведенчески стереотипи издигащи антисоциални възгледи в отчаяния опит на човека да подчертае своята индивидуалност.

  Ала индивидуалността на човека съвсем не е изгубена, тъй като за да изгубиш нещо първо трябва да го намериш.

  И така, виждаме колко субективно е възприятието ни на света и въпреки това, хората все пак намираме общи положения, които можем да съотнесем към обективната действителност, която изглежда по един начин за всички хора. Вероятно защото сме устроени по един и същи начин.

  Надяваме се да сме дали конкретни насоки на търсещия ум в тези редове и значителна доза вдъхновение. Защото ние вярваме, че е настъпил момента, когато хората трябва да направим следващата крачка в духовната си еволюция. Да преминем на следващото ниво на съзнателност, което все още не е наша действителност, но винаги е било с нас като потенциал в очакване да бъде проявен. Може би този момент започва от днес.

  "Менталното развитие на човека трябва да започне с раждането и да завърши със смъртта."
  A.Einstein

  А именно, вътрешното развитие е начин на живот. Цялата ни социална система е погрешна, демокрацията е несъвършена и все още значително примитивна в своето практическо приложение в обществото. Хората механично възприемат образованието като встъпителна крачка в живота за младия индивид, след което мисловната активност и усвояването на все повече и нови знания постепенно закърнява и за повечето хора стремежа към познание изобщо изчезва след определен период от живота им, когато вече са изградили напълно поведенческите си стереотипи, навици и житейски възгледи. Като израза "изградили" определено е неправилно употребен, тъй като изброените елементи от личността при повечето хора са усвоени в готов вид отвън, а не са плод на собствените им размисли и наблюдения. Самопознанието и стремежа към осъзнаване не са просто ментални упражнения, то е състояние на ума. Когато започнем да придобиваме власт над себе си, започваме да придобиваме власт и над живота си; което означава, че от странични наблюдатели на съдбата си се превръщаме в нейни творци. И много повече от това, което може единствено да се преживее и някак неподлежи на смислено описание.

  Твоята вътрешна нагласа не само се възприема несъзнателно от хората около теб, но и изменяш собствената си действителност по съответния начин. Затова е важно да бъдеш уверена в себе си и да вярваш в собствените си сили и възможности. И е важно, когато искаш да постигнеш нещо да вярваш, че ще го постигнеш. Нещо повече, да се стремиш към него така, сякаш то вече те очаква някъде там в бъдещето и от теб се иска единствено да стигнеш до него с най-прости средства на волята и постоянството!
  Някой е заключил, че ако стоиш достатъчно дълго на едно място целия свят ще мине покрай теб, това е защото всичко е в непрестанно движение. А аз Ви казвам, че ако се стремиш достатъчно дълго към разбиране и познание ще разкриеш най-дълбоките тайни на вселената и на своята душа. Упоритост и постоянство - ключови думи, а вдъхновението е силно гориво за тези двете.

  Също така, според принципа на ускорението, колкото по-дълго се стремиш към самонаблюдение и вникване в същността и причините на нещата, толкова повече неща ще откриваш, все по-често. В началото винаги прогреса е бавен и дори обезкуражаващ, може да си помислиш дори че няма смисъл от подобни упражнения, но прояви постоянство и полетата, които си засадил с въпроси ще започнат да дават плодотворна реколта.
  Важно е да ограничаваш изблиците на негативни емоции в себе си, старай се да контролираш гнева си и да го анализираш. Самоконтрола често носи дълбоки прозрения за твоята същност. Недей да мразиш, това е грозна емоция, която ти носи единствено дисхармония. Гледай позитивно на нещата и ще видиш как нещата ще започнат да гледат позитивно на теб самата! Света понякога изглежда ужасно тягостен и човешките сълзи сякаш ще удавят и последната надежда, но ти дерзай и не се отчайвай - ще видиш, че всичко ще се промени и ще се подобри! Защото ние ще го направим.

  Има една интересна същност в Индийската митология - Наадабрахма. Това е древна санскритска дума, означаваща "Божествен звук". Това е честотата на вдъхновението! Вдъхновението, което бушува в гърдите като огъня на любовта!


  "Ако някога изобщо е имало време, в което самоосъзнаването да е абсолютно необходимо и единствено правилно, то това е нашата днешна катастрофална епоха. Всеки, който започне процеса на самопознанието, стига до бариерите на своето съзнание, отвъд които се съдържа именно това, което най-вече
  се налага да знаем."
  C.G.Jung


  -----------------------------
  Допълнително, във връзка с хармоничните честоти и честотата изобщо като житейския ритъм на самото Битие, ще споменем за една интересна насока в профилираните научни изследвания, на която попаднахме в търсене на нещо малко по-различно. Емпирично откритие, което ни се стори опеделено вдъхновително!
  В мозъчната кора на всеки човек непрестанно се вихри електрическа активност. Активност изразена в закономерни електрически сигнали, които оформят т.н мозъчни вълни. Различните основни състояния на мозъка се характеризират със специфичната им честота.
  Например, когато сме в ежедневното си разсеяно състояние, електрическата активност в мозъка ни е с честоти около 10Hz, а когато спим дълбоко можем да потънем в измерението на ултраниските честоти дори до един херц в секунда, след което е нулата на правия ток, което е равно на биологична смърт (вж Алфа, Бета, Тета, Делта вълни).

  И така, из необятните информационни пространства на Интернет се намира невероятно количество знание, до което имаме достъп ако го потърсим. Интригуващи научни проучвания са проведени в сферата на електромагнитните излъчвания на планетата Земя като електромагнитна същност, както и на ЕМ излъчвания от живите същества. В резюме, пред очите на търсещите умове се разкрила една впечатляваща закономерност - нормалната честота на мозъка на зрял индивид е поразително сходна с честотата на едно любопитно природно явление наречено Резонансът на Шуман, което е изчислено на 7.8Hz. Не можем да не се удивим наистина пред взаимосвързаността на живота и материята, както и на всяка частица във Вселената с всяка друга! Оказва се, че електромагнитната честота на мозъка и честотата на Земята са брилиянтно синхронизирани, намиращи се в пълна хармония. Който задържи моментното си вдъхновение и го превърне в по-постоянен интерес би прозрял по-дълбоко и би разбрал по-обхватно тази изключителна фактологичност, която описахме накратко. Замислете се само колко малко знаем за себе си и за природата на живота, от който сме част. И в каква ограничена част използваме потенциала на умовете си.
  Ето и ориентировачен линк по темата Schumann Resonance

  Ние сме част от света и за да постигнем хармония с него, трябва да постигнем първо хармония със самите себе си - всички хора помежду си, като едно човечество което да бъде в хармония със Земята.

  цитат от:http://prozrachno.hit.bg/frequency.htm
  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Ванина
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 79


 • Град: Варна
 • « Отговор #50 -: Октомври 15, 2010, 21:59:49 »

  http://play.novatv.bg/play/234181/?autostart=true
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #51 -: Октомври 17, 2010, 17:19:12 »

  Как можете да твърдите с такава огромна сигурност мнението ви относно нещо, което не познавате?! Шокиран
  Има значение духовната осъзнатост и развитие! Как да няма?! Я си представете "паранормални способности" в ръцето на духовно неосъзнат и неразвит човек! Давате ли си сметка какви щети би могъл да нанесе?  Само си го представете не искам да ми отговаряте!


  Их, не съм съгласна с тебе, че и двете възможности ги има и точно в цитата ти мога да ти изкарам доказателства за това, но ще оставя на теб сам да видиш....
  Ще ви задам простичък въпрос, без да цитирам или разсъждавам над него:
  Срещали ли сте или чули за духовно неосъзнат и неразвит индивит с "паранормални способности"?

  Гити, известни са много такива случаи, които свидетелстват за това, че не е задължително един човек да бъде извисен морално, за да притежава чудовищни способности. Такъв човек, бидейки човек със свободна воля, не е длъжен да спазва правилото за ненамеса, неправене на зло и т.н.  В книгата Копието на съдбата четем за един пример:


  Валтер Щайн останал впечатлен от отъждествяването между чудовищния Вагнеров герой Клингзор и Ландулф от Капуа, защото вече знаел част от историческите факти, свързани с тази зловеща личност, а по-нататъшните му изследвания щели да му помогнат да изгради още по-ясна картина.

  Влиянието на Ландулф върху събитията през девети век било огромно и без всякакво съмнение той бил в основата на всички по-големи злини от онази епоха. Император Луи II го направил „третия човек в кралството" и го отрупал с толкова много почести, че Ландулф дори се опитал да превърне Капуа в митрополия, а себе си - в архиепископ.

  Именно той подмамил императора си да поведе война срещу арабите в южната част на Италия, макар че собственият му брат бил човекът, поканил неверниците да нахлуят в християнските земи. Ландулф, който прекарал много години в Египет в изучаване на арабската астрология и магия, бил техен таен съюзник. Тъкмо благодарение на връзките си сред арабите той впоследствие успял да поддържа своето убежище в планинския си замък в окупираната от арабите Сицилия. Там, в Калот Енболот (или Карлта Белота) на мястото на древен храм, той извършвал ужасяващи и перверзни експерименти, които му спечелили славата на най-страшния черен магьосник на света. В крайна сметка през 875 г. той бил отлъчен от църквата, защото тайният му съюз с исляма бил разкрит и зловещите ритуали, вдъхновени от прелъстителката Иблис (Едно от имената на дявола в Корана. - Б. Р), станали достояние на историческите хроники.

  Множество историци, които наблюдавали как вдъхновеният от Граала духовен ренесанс заплашва изцяло да засенчи силата на Рим, са писали за зловещите отношения между Ландулф и няколко поредни папи, чиито обединени усилия целели да заличат езотеричното християнство на Светия Граал.

  Но нито един не успял да достигне проникновението и въображението на Рихард Вагнер по отношение на черния магьосник Клингзор, който служи на Антихриста в един заговор за покваряване на обичта и мъдростта в този най-важен век за ранното средновековие от европейската история.
  Рихард Вагнер осъзнал, че магическите обреди на Ландулф, включващи отблъскващи сексуални перверзии и човешки жертвоприношения, са оказали разрушително въздействие върху светските владетели на Европа. Защото великият композитор образно показал как такива магически ритуали освобождават първични сили, с помощта на които демоничните духове могат да проникнат в кръвта и в съзнанието на онези индивиди, към които са насочени ритуалите. Тъкмо в този смисъл в своята опера Вагнер демонстрирал как Клингзор размахва копието на Лонгин като могъщ фалически жезъл на перверзията срещу романтичната любов, която разцъфвала за пръв път през този век.

   „Огънят, разпален от неговите магически ритуали, засегнал цялата човешка раса", пише един хронист от този период.
  « Последна редакция: Октомври 17, 2010, 17:27:10 от Ich » Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #52 -: Октомври 17, 2010, 17:35:50 »

  Само не мога да разбера защо бъркаш морала с духовното развитие и защо въобще се опитваш да слееш двете теми.... Духовното развитие далеч не е само морал! Да не говорим, че морала може да изисква от някой той да се превърне в злодей, като Хитлер например, без който нямаше да се отключи прехода.....
  Активен
  Страници:  1 2 3 [4]   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright