Духовно развитие

          

Страници:  1 2 [3] 4 5 6   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Антихриста, Сатаната, Луцифер...  (Прочетена 15190 пъти)
chitta
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 138


« Отговор #30 -: Май 16, 2010, 14:36:44 »

http://www.spiralata.net/kratko/articles.php?lng=bg&pg=639

Цитати от книгата  "Той говори. Сензационните разкрития на един посветен." :

„... Господстващата езотерична теория за Луцифер е, че той принадлежи на венерианското наследство (кръвна линия). Венера е домът на най-развитите в духовно отношение съзнания в нашата слънчева система. Преди 21,7 милиона години те били помолени от Космическата йерархия (символичното правителство на нашата Вселена...) да помогнат в духовното развитие на тогавашния „човек” (полумаймуна). За да може човешката монада да се инкарнира в неговото тяло, физиката и най-вече мозъкът на тогавашния примат трябвало да бъдат рафинирани и усъвършенствани. Преди около 18 млн. години, след като генетичната работа завършила, планетарното правителство от венерианци се оттеглило в езотеричните измерения, където живеят и досега. Планетарната йерархия  и техните „ученици” се инкарнирали сред Земляните, за да ги учат как да преживяват и да се цивилизоват. С времето това прерастнало в обучение в технологии, духовност, наука, медицина и изкуство. Новото планетарно правителство донесло знание (светлината) на Земята – и оттам, те са познати като „носители на светлината” или Луцифер.
       Черната ложа магьосници са изтеглили голямата клечка, убеждавайки цялото човечество, че Луцифер, колективният бог на нашия свят, е дяволът. Самите „черни” (както са наричани) са човешки същества, които са се отказали от еволюцията и човешкото си съществуване. Или на практика вече не са човеци, защото нямат душа. Те умишлено са извършвали ужасни неща, за да заразят нисшето си каузално тяло и така възпрепятствайки съединението му с висшето каузално тяло (душата)... Според езотериката така наречената „война в рая”, както е описана в Библията (между „падналия” ангел, Сатана и Христос и неговата армия от светли „бели” ангели), е всъщност космическа война,  в която планетарните йерархии са прогонили черните магьосници от менталната равнина, като по този начин са ограничили тяхната активност само в емоционалния и физическия светове. Планетарната йерархия е съставена от по-високо еволюирали същества и оттам и много по-силни от черните магьосници. Но йерархията трябва да се подчинява на законите на живота, докато Черните не се подчиняват на никакви закони, което малко или много изравнява силите им. Черните магьосници не са просто само някаква неорганизирана, егоистична паплач от размирници. Те трябва да си сътрудничат и да координират действията си ефективно, за да запазят своето статукво и силата си. Тяхната организация може да бъде сравнена с мафията, която е под постоянно наблюдение от тайните служби и членовете й знаят, че са наблюдавани и затова трябва да внимават да са много добре и хитро организирани...
     Произходът на Луцифер е от латинското „Lucem fere” или “носител на светлина”, което не е най-подходящото определение на дявола, ако се замислим логично.  Луцифер е още асоцииран с Утринната звезда, планетата Венера, която свети ярко на разсъмване... „Утринна звезда” е дадено на тираничен вавилонски цар, комуто древните ясновидци предричат падение. Същият пасаж, който в Стария завет се отнася за вавилонския цар, по-късно е „мистериозно” отнесен към принца на демоните и така името Луцифер започва да бъде широко употребявано за Дявол и популяризирано от творби като „Ад” на Данте Алигиери и „Изгубеният рай” на Джон Милтън. Преди поемата на Милтън от 1667 г., Луцифер никога дотогава не е бил асоцииран с Дявола.  Един от ранните папи се казва Луцифер, а през 4 в. съществува Християнска секта, която нарича себе си Луциферианци... Луцифер е латинското име на „Утринна звезда: в трудовете на Марк Теренций Варро (116-27 ВС), Цицерон (106-43 ВС) и други латински автори.  Очевидно думата Луцифер е широко употребявана сред латинските автори, много преди окончателните версии на Библията да се появят.
     Думата Сатана също има интересна история. На иврит тя означава буквално „противник”, „неприятел”, „обвинител”. На гръцки, диаболос. Но еврейският език (иврит) произхожда от други дрвени езици, предшестващи го със стотици, а някои и с хиляда години. Буквите на иврит произлизат от Финикийските знаци, а те от своя страна, от още по-древни йероглофи. „Сатнам” и „Са Та На Ма” са също свещени мантри в кундалини (серпент) медитацията. Петте първични звука в древния Санскрит, един от най-старите познати еизици, са „СА-ТА-НА-МА”. „Са” означава безкрайност; „Та”- живот; „На”- смърт и „Ма”- прераждане. Става ясно, че евреите, които са рециклирали източната митология в Стария завет, са съкратили „ СА-ТА-НА-МА” в Са-та-на. Думата спира до смъртта. „Ма” изчезва, а за прераждане не може и да става дума. Елементарен начин да прекъснат знанието и да го заменят с удобен инструмент за манипулация. Всичко това може би има връзка с енергията Кундалини в нас, серпентът, спящ в основата на гръбнака  ни и фактът, че пробуждането на тази енергия е опасно, защото води до осъзнаване. А шепата манипулатори не искат това, нали! Символично името Сатана може да значи пробуждане и по тази причина ни се набива в главите, че трябва да го асоциираме с Дявола и респективно, да избягваме евентуалното си пробуждане и себеосъзнаване. Има и други интересни теории, като тази, че многоцветното палто на Йосиф от Библията е символичен архетип на аурата ни.  Нека не се заблуждаваме, никъде няма документи за това Луцифер да е хвърлял милиони в газови камери. „Хора” са правили това. И хора са си затваряли очите за тези престъпления. Луцифер не изнасилва деца, хората правят това. Защото са направили своя свободен избор да бъдат това, което са. Както Шопенхауер най-добре го е казал: ‘Колкото повече разбирам хората, толкова повече обичам кучетата!”.
    Хората правят всичко онова, което после наричат продукт на Дявола. Или известната фраза : „Дяволът ме накара!” е наистина емблематична за безгръбначния, безотговорен човек, който винаги обвинява другите за собствените си деяния или бездействия. Наистина, дяволът е удобен образ, на който да препишем онези черти от характера си, които не харесваме, слабостта, злобата, завистта, алчността, жестокостта. Дяволът е най-кристалното огледало на собствените ни души, в което обаче като застаряваща дама категорично отказваме да погледнем. Защото бихме видели истинската си природа и има опсасност отражението да не ни се понрави. Има вероятност да осъзнаем, че сме есенциално свободни, да творим или да рушим.
    Богове, дяволи и ангели са само роли, които Едно същество си измисля в тази безкрайна игра само със себе си.
  „Няма други тук, има само Един!...”

Та това е част от книгата по темата Усмивчица струва си да се прочете Усмивчица
Enjoy Усмивчица
Активен
nia.boneva6
Гост
« Отговор #31 -: Август 16, 2010, 12:26:34 »

Луциферическите и ариманическите същества привидно работят,помагат за развитието на човека.Те обаче ни теглят в две крайни,две противоположни посоки.Луциферическите с-ва привидно ни насочват към духовното,към всичко онова към което душата ни се стреми, което копнее да научи и усвои.Насърчават ни към търсенето на свръхземна и свръхчовешка мъдрост.В същото време обаче те отклоняват човешкият дух от непосредствените земни задачи,които му предстоят.Те ограничават,предпазват човека от реални действия,и го карат да се затваря в неговия си вътрешен душевен живот.Луциферическите същества ни внушават,че няма нужда да действаме,а е достатъчно да съзерцаваме.Те ни превръщат в мечтатели,които предпочитат ден и нощ да се занимават с великите загадки на света,но не и да изживеем духовното във външния свят.
При Ариман е точно обратното.Ариманическите същества се борят с/у всяко духовно развитие.Те са вдъхновителите на материалистичните,технически науки и открития,на всичко свързано с материалният ни прогрес.И ако луциферическите с-ва ни подтикват да бъдем мечтатели и мистици и ни откъсват от земята,то ариманическите точно обратното-карат ни окончателно да се свържем със земята.
Образно казано докато Луцифер иска човека да мисли само и единствено с главата,да изтегли дори сърцето в своята глава,то Ариман иска човека да мисли с краката,да изтегли всичко към земята.
Луцифер и Ариман непрекъснато си взаимодействат и може да се каже ,че това взаимодействие е полезно за развитието на земята.
Но има нещо много важно от което и двамата отклоняват човека и това е неговата СВОБОДА.Затова е много важно да се разбере посланието на Христос,защото той показва пътя към нашата свобода.Той носи равновесието м/у Луцифер и Ариман.И това е пътят на Л*бовта.
Най-кратко и доста грубо това е което съм научила и се надявам до известна степен да съм ви помогнала.Щайнер и Дънов дават  много подробна информация и книгите им са достъпни за всички.
Много интересно. Щом Христос "балансира", тъй да се каже, нещата; то тогава кой Всъщност е Антихриста и какво е мястото му в "Махалото"? И какво е всъщност самото махало?
Активен
Ich
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #32 -: Август 16, 2010, 13:02:32 »

  И какво е всъщност самото махало?

  Махалото е следното.
  В определен момент от живота си (или през цял един живот)
  даден човек може да изпадне под влиянието на материализма, на Ариман.
  Той се бори, търси щастието в тази насока.
  Устройството на човешката душа обаче е такова, че в крайна сметка тя остава разочарована
  от такъв един живот.

  И тогава идва ред на Луцифер. Той успява да внуши на такъв човек, че Ариман не е в състояние да му донесе щастие. И човек често отива в другата крайност, започва да търси духовното и да отрича изцяло материалното, обявява го за Илюзия, Майа.
  Всичко това е способно да го увлече за по-дълъг или по-кратък период от време.
  И отново, рано или късно, поради изискванията на човешката същност,
  идва момент на неудовлетверение от такъв начин на живот.

  Тогава отново идва редът на Ариман ...
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #33 -: Август 16, 2010, 13:54:01 »

  И какъв е смисълът на Антихриста? Нали Луцифер и Ариман нарушават баланса, а Христос балансира. Антихриста би следвало да действа противоположно на Христос. Но защо, като и без друго Ариман и Луцифер подтикват към двете крайности?   Хммм
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #34 -: Август 16, 2010, 15:38:54 »

  И какъв е смисълът на Антихриста? Нали Луцифер и Ариман нарушават баланса, а Христос балансира. Антихриста би следвало да действа противоположно на Христос. Но защо, като и без друго Ариман и Луцифер подтикват към двете крайности?   Хммм

  Отговор на това трябва да търсим в следната насока.
  Да си представим едно махало на стенен часовник. Неговото движение се извършва в една равнина.
  Нея можем да сравним в определен смисъл с махалото "Луцифер-Ариман".

  Да си представим обаче едно махало, което е закачено на тавана и може да се люлее в различни посоки, във всички възможни равнини. (Такова едно махало например е т.нар. "Махало на Фуко".)
  Такова махало не е ограничено само в една равнина. То има повече "степени на свобода".
  И нещо подобно бихме могли да сравним с въздействията на другите "противодействащи" същества, едно от които е Антихристът.

  Въпросът е да разберем, на първо място, в каква плоскост и как действат Луцифер и Ариман?

  След това бихме могли да разсъждаваме по какви други начини може да бъде разтърсван, отклоняван човекът от "правилния път".  
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #35 -: Август 16, 2010, 15:41:29 »

  Значи Антихриста иска хората да са още по-небалансирани от колкото са, благодарение на Луцофер и Ариман? Това ли е...

  Ако е това, значи той вече работи като състояние...
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #36 -: Август 17, 2010, 22:35:40 »

  Ама сериозно, дори и стомахът ми е под влиянието на Луцифер и Ариман! Като ям (аз ям напоследък малко), една част от него неистово иска да не поема нищо, а другата "дай, че много вкусно! Блааа! Аз си искам нещо средно, ама можеш ли каза на тоя стомах!!!
  Активен
  sanguinary
  Гост
  « Отговор #37 -: Август 18, 2010, 00:24:34 »

  Цитат на: nia.boneva6
  Аз си искам нещо средно, ама можеш ли каза на тоя стомах!!!
  Можеш. Такава е идеята. Стомаха, както и всичките ни органи и крайници, са за да ни служат, а не за да им служим ние.
  За съжаление, примерите за обратното, с лопата да ги ринеш.
  Особено за някои органи.
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #38 -: Август 18, 2010, 08:17:24 »

  Аз мога да му кажа, ама само на част от него... другото става само с наблюдаване... И какво, трябва да минат няколко години докато смиря тоя стомах!  Затъпяване
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #39 -: Август 18, 2010, 09:02:06 »

  В нашия свят доброто и злото се виждат толкова обективно,че....

  Любовта,хармоняиат с природата е доброто,а парите са злото!

  Любовта ти показва всичко както е-реалността,а злото прикрива злото,което носи и си слага маска на изкушението и човек бива притеглен от него.

  Жалко,че допуснахме парите да движат хората и въобще света.Те разделят хората на бедни и богати.Може да си много умен,ама ако нямаш пари си нищо.И обратното.90% от богатите богаеят нечестно,а пък 90% от бедните им завиждат и вършат всякаки убийства,кражби,изнасилвания,лъжи и др.,за да са богати.
  Те си казват:"Виж го,богатия-как богатее нечестно,а аз честния-как страдам,и аз ще съм като него,за да забогатея,защото имам жена и деца да храня!".И става омагьосан кръг.

  Съсипваме прироата заради пари,а после тя ни го връща и страдат невинни.Пренаселеността е вече факт.Там основните белези са бедността,липсата на храна и вода,неизличимите болести и войните.Днес такива проблеми има навсякъде.Не се бойте,трета световна ще има все някога.Парите правят чудеса чрез човешката злоба!

  В Откровението си свети Йоан казва,че в бъдеще хората ще се кланят на облика на Звяра.Защо ли си мисля,че този облик са парите!Америка е неговият център,според светеца,но скоро тя ще изчезне както и грозния облик също.


  Хората се нуждаят от пари,за да оцелеят.Мислят,че са нещо хубаво,но в същността са толкова долни и ужасни...
  Всъщност да го погледнем буквално-парите са най-мръсното нещо...Но хората не виждат знака и в това,защото дотакава степен са усложнили живота си,че не виждат простите неща.Вселената и всичките и измерения са съставен с много елементи,но от изключително прости закони.А ние ги усложняваме.
  Всъщност дотакава степен сме си усложнили живота,че сме слели доброто и злото,преплели сме ги и не можем да ги различим...,а това е лошо!


  Дядо,бог да го прости-много умен човек,казваше:
  -Когато се научиш да различаваш доброто от злото,значи си станал зрял и готов да посрещнеш живота!

  Аз съм стопроцентово съгласен,не знам за вас!


  Да,и по тази логика излиза,че ние хората,наистина сме недоразвити и все още сме деца,както казва Шамбала!


  Ще ви дам примери и с простата математика.

  Доброто там е положително(+),а лошото е отрицателно(-).

  Какво става като смесим доброто и злото + и -?Минуса унищожава плюса,заради притегателната си изкушаваща сила.А на това ниво на човешко съзнание,ние все още не можем да преодолеем изкушенията.

  Но какво става ако съберем - и -?Получава се плюс!Защото когато човек е заобиколен от злоба,той има нужда и от любов!

  А когато съберем + и +,демек любов и любов се получава +,демек Любов или добро,защото без него не можем да живеем и нямаме нужда от нищо друго.

  А Математиката е измислена от Лемурийците,които са заложили дълбоки послания в нея.Примерно номерологията....


  Тея философски мисли ми хрумнаха вчера и вътрешно в душата си осъзнах,че съм прав!


  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #40 -: Август 18, 2010, 09:08:44 »

  Да. Парите щяха да са нещо добро, ако се ползваха за добри цели... да кажем, те не са мръсни-а целта, с която се създават. Отношението на повечето хора; мръсно... инак парите можеха и много хубави да са... АМА! Усмивчица
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #41 -: Август 18, 2010, 09:13:01 »

  Дявола си играе картите с тях.

  Аз защо постоянно казвам,че Хитлер е бил под покровителството на Шамбала?Той е избивал евреи!Загубил е войната,евреите са оцелели и виж в какво превърнаха света чрез проникването им в масонските ложи?Аз сега искам да разбера дали масонитъе наистина управляват света,и дали евреите управляват масоните.По тази логика излиза,че всъщност евреите не са Богоизбрания народ,а точно обратното...направили са си пропаганда чрез Библията!


  Защо никой ясновидец не нарича Хитлер-злодей,както ние масово го плюем!Но го плюем,плюем и целите му-защото не ги осъзнаваме!
  А щом нещо ново не може да бъде осъзнато от масата хора-то е противно за тях,и ограниченото им мислене!Затова науката не се развива.


  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #42 -: Август 22, 2010, 13:20:29 »

  В една друга тема Isis казва:
  Може ли само за ваше внимание!
  Цитат
  Скъпи светлоносци!
  На латински "светлоносец" означава Lucifer. Само казвам, де! Не се опитвам да провалям темата. Просто се сетих за това и го написах!
  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1%83%D1%86%D0%B8%D1%84%D0%B5%D1%80

  А в тази тема chitta пише:

       Произходът на Луцифер е от латинското „Lucem fere” или “носител на светлина”, което не е най-подходящото определение на дявола, ако се замислим логично.  

  Защо Луцифер е наричан така?
  Каква светлина и на кого носи той?

  На какво се дължат отрицателните оценки за Луцифер?
  Активен
  Isis
  Немезида
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 226


 • Град: Едно малко вълшебно място...
 • Огън и вода...

  « Отговор #43 -: Август 22, 2010, 13:48:14 »

  Хммм, интересен въпрос зададе, Их! Имам две предположения. Първо той е бил добър ангел, но после застанал срещу Бог. Преди това може би е бил "светло"-носец. Филмът "Паднали ангели"(Fallen) с участието на Пол Уисли ме подсеща за нещо. Луцифер водил падналите ангели по Земята, след като са били изгонени от рая. (Второ) Следователно той е техният светлоносец.
  Препоръчвам ви да го гледате този филм, става въпрос за един нефилим и за Светлоносеца.
  Активен

  My own Fear creates within me the Courage.
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #44 -: Август 22, 2010, 21:12:28 »

  То зависи въпросната светлина къде и как я виждаме...
  "Светлоносец"...
  В един пост ми беше интересно, че под луциферско влияние се превръщаме просто в мечтатели. Това има връзка... но това е по-различна мечта и светлина вътре в нея.
  « Последна редакция: Август 22, 2010, 21:33:54 от nia.boneva6 » Активен
  Страници:  1 2 [3] 4 5 6   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Фентъзи книги и научна фантастика
  Книги
  delfin 0 2229 Последна<br />публикация Януари 11, 2010, 17:20:30
  от delfin
  Гробницата на Бастет е в Странджа!
  Древни цивилизации
  Аэ съм 1 4729 Последна<br />публикация Юли 08, 2010, 15:35:01
  от Аэ съм
  Сънища, свързани с НЛО, чужди планети и др. « 1 2 3 »
  Моите сънища
  Elvira1989 32 6203 Последна<br />публикация Декември 19, 2012, 20:00:15
  от Ariam
  Избрани цитати от Учителя за Шестата раса и бъдещето
  Езотерика
  johny 4 2930 Последна<br />публикация Януари 18, 2011, 16:40:17
  от Аэ съм
  Странните звуци от тибетската „Пещерата на духовете“ « 1 2 »
  Любопитни факти
  SOL 16 4499 Последна<br />публикация Май 17, 2011, 22:25:25
  от SOL

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright