Духовно развитие

          

Страници:  1 [2] 3 4   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Имат ли животните душа  (Прочетена 3604 пъти)
Gayatri
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 609


 • Град: София
 • « Отговор #15 -: Април 08, 2010, 23:42:09 »

  Ами Ги, достатъчно е да "погалиш" егото ми Усмивчица
  Активен
  kim
  Гост
  « Отговор #16 -: Април 08, 2010, 23:52:50 »

  AKITA!!! един приятел имаше такова..  като малко конче  Веселяк 
  Активен
  kim
  Гост
  « Отговор #17 -: Април 08, 2010, 23:56:05 »

  ето ме и мен с моят звяр  Прегръдка
  Активен
  Еруин
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 417


 • Град: Варна
 • « Отговор #18 -: Април 09, 2010, 05:20:59 »

  Ей как хубаво сте килнали леко темата към животните.  Ухилен
  Много малко за телепатията да се обадя, че отдавна ми е мъка... Щастливко
  Не знам защо все очакваме животните да имат много добре развита телепатия, според мен просто пропускаме или не разбираме техните начини за изразяване. Кучетата в квартала си говорят вечер, едното лае известно време и млъква, след половин минута от много далеч едва едва се чува как друго куче отговаря, после отговаря някое от съвсем друга посока и така... обсъждат си някакви работи, само че ние не знаем какви.  Прегръдка Конете и те си говорят, общуват си и с езика на тялото през повечето време, това не значи, че си четат мислите. Просто ние хората вдигаме много шум и врява в опитите си за общуване, а животните го правят често по-плавно, тихо и хармонично. 
  Иначе и при тях си ги има - раздразнителни, спокойни, заспали, мързеливи, хитри, паникьосващи се, спънати, стабилни, грижовни, мълчаливи, лакоми, злояди, бързозагряващи, бавноизстиващи  и тн.  Плезещ се
  Активен

  I told you
  That we could fly
  'Cause we all have wings
  But some of us don't know why
  Gayatri
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 609


 • Град: София
 • « Отговор #19 -: Април 09, 2010, 11:00:41 »

  Айде Ги, няма да те мъча повече и ще кажа с половин уста, че е достатъчно Усмивчица

  Еруин,
  по отношение на животните и техния характер, аз мисля, че до голяма степен той се припокрива с този на техните стопани. Не случайна е и приказката, че домашния любимец прилича на стопанина си Усмивчица
  Що се отнася до общуването, да, животните имат свой собствен език. Освен това съм убедена, че телепатията е развита при животните. Тоест, те могат да приемат и разчитат нашите мисли Усмивчица
  Активен
  Веселин
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 228


 • Град: Пловдив
 • « Отговор #20 -: Април 09, 2010, 11:35:53 »

  Освен това съм убедена, че телепатията е развита при животните. Тоест, те могат да приемат и разчитат нашите мисли Усмивчица
  И моето кученце много пъти ми е потвърждавало, че може да чете и приема мислите ни, най-вече на майка ми и моите.
  Колкото до животните въобще, за мен делфините са едни от най-интелигентните животни и съм сигурен, че те притежават такива способности, за които ние даже и не подозираме.
  Активен
  Еруин
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 417


 • Град: Варна
 • « Отговор #21 -: Април 09, 2010, 15:32:38 »

  Gayatri, то по-общата приказка е "С какъвто се събереш, такъв ставаш" има и изключения, но...
  Характерите на животното определено не се водят само по стопанина, на първо място много животни мязат по характер на родителите си, на второ от идването си са с определен характер, както при нас. Вече придобитото до даден момент може да се променя и напасва спрямо стопанина.
  Умните животни с тъпи стопани често се правят за 5мин, че са всичко, което стопанина им иска да бъдат, а след това действат както на тях им се иска вече. Много ме кефят, правят си каквото искат, но ни показват на нас че ние сме им шефовете, а на нас често ни стига  да си мислим, че сме по-по-най -велики за да ги оставим на спокойствие. Ако обаче се олеем както става често си го връщат, но понеже не го правят веднага, на нас ни е по-удобно да си мислим, че са се объркали.
  Емоциите на хората се предават върху тях, негативните и положителните върху по-слабите характери ужасно бързо. Ето защо хората, които имат страх от животните е добре да внимават как общуват с тях, защото и животните не са спокойни тогава и не се знае каква ще бъде реакцията им..  Згреших
  За телепатията, има я, но не смятам, че е много силна. По-лесно се водят по приказките ни, тона ни, жестовете и интуицията си, отколкото по мислите ни. Дори съм почти сигурна, че повечето кучета разбират езика на стопаните си до голяма сметка, но се правят на ударени. Бях изумена когато преди години си играех с чуждо куче. Бях взела едно топче и го прехвърлях зад гърба си ту в едната ръка, ту в другата и го питам "В коя ръка е топчето?" и "В коя ръка Не е топчето?" и всеки път посочваше правилно с муцуна.  Згреших
  И с мисли не действаше номера, а само с глас.  Уличното ни куче сядаше и даваше лапа до момента, в който се появиха повече желаещи да го тормозят и той "спря да разбира" какво искат тези откачалки от него. Та моето мнение е, че прекрасно ни разбират, могат и знаят много повече отколкото предполагаме, но доста умно от тяхна страна не ни го показват.

  Мисля, че мислите ни не са трудни за отгатване, просто ние не можем да се водим по малките издаващи неща, защото сме заети със себе си и вдигаме много шум, а и не отделяме толкова внимание на държанието на околните.

  За жалост, си има и по-ограничени животни, но за разлика от ограничените хора, те поне са си чистички по душа.
  Веселин, поздрав  
  Цитат
  ГЛАВА XXIII

  Всеизвестен и от голямо значение е фактът, че нещата не винаги са това, което изглеждат, че са. Например на планетата Земя човеците винаги са смятали, че са по-интелигентни от делфините, щом като са създали толкова много - колелото, Ню Йорк, войните и т. н., - докато делфините не могат нищо друго, освен да се шматкат из водата и да се забавляват. И обратно, делфините винаги са вярвали, че са по-интелигентни от човека - и то точно по същите причини.
  Интересно е, че делфините отдавна знаеха за предстоящото разрушаване на планетата Земя и многократно се бяха опитвали да предупредят човечеството за грозящата ги опасност; ала по-голямата част от сигналите им бяха неправилно изтълкувани като забавни опити да играят на топка или да си искат нещо вкусно за хапване. Ето защо прекратиха опитите си и намериха начин да напуснат Земята преди пристигането на вогоните.
  Последният сигнал на делфините бе неправилно изтълкуван като учудващо сложен опит да направят двойно задно салто през обръч, като си свирукат американския химн, докато всъщност съобщението гласеше следното: СБОГОМ И БЛАГОДАРИМ ЗА РИБКИТЕ.
  В действителност на планетата имаше един-единствен вид по-интелигентен от делфините. Голяма част от времето си тези същества прекарваха в научноизследователски лаборатории, където въртяха колела, подтичвайки вътре в тях, и си правеха ужасно елегантни и сложни експерименти с хората. А това, че хората отново сбъркаха в преценката си на тези взаимоотношения, беше залегнало в плана на тези същества.

  Няма смисъл да казвам, че това си е мое мнение и може да не съм права и да не се изразявам правилно... и.. още много неща са възможни  Ухилен
  « Последна редакция: Април 09, 2010, 15:39:56 от Еруин » Активен

  I told you
  That we could fly
  'Cause we all have wings
  But some of us don't know why
  Gayatri
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 609


 • Град: София
 • « Отговор #22 -: Април 09, 2010, 15:39:57 »

  Еруин, като се замисля... във всички изказвания има по доза истина. Ако ги сглобим, ще се получи много интересно.
  И като заключение: всеки може да си мисли какво ли не, но каква е истината в действителност, можем само да гадаем( поне на този етап). Усмивчица
  Активен
  Веселин
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 228


 • Град: Пловдив
 • « Отговор #23 -: Април 09, 2010, 15:51:10 »

  Еруин, благодаря!  
  Колкото до кучетата, моето например научи какво означава "Няма", когато си проси допълнително храна (за да разбере, че няма повече какво да проси  Ухилен), особено ако и го кажеш със заповеден тон, защото понякога се прави нарочно, че не чува. И наистина симулира. Например, отдавна е разбрала,че някои излизания навън са за да си свърши работата и когато усети например, че ще ходим при доктора (не знам как го усеща, но още като излезем навън преди да сме поели в дадена посока знае накъде отиваме),започва да кляка и да симулира, че чишка и след това се врътва към нас.  Ухилен
  А за телепатията ще ви кажа, че много често, когато аз понякога си помисля,че ще я изкарам на разходка (независимо по кое време), а тя например е на терасата и следователно няма как да види примерно устните ми (но почти винаги аз само съм си го помислил, не да съм казал нещо) и  тя след по-малко от минутка е пред мен готова за разходка (много добре я познавам тази поза Усмивчица). Майка ми ми е казвала, че и на нея и се е случвало това. Така че със сигурност могат да четат мисли, миличките!
  Активен
  Gayatri
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 609


 • Град: София
 • « Отговор #24 -: Април 09, 2010, 17:05:05 »

  Айде, изчаках да се умориш от цитиране, та да напиша нещо по темата Усмивчица

  Ще се повторя или потретя, ама пак ще го кажа. Аз мисля, че животните имат колективна душа. Преди време много се главоблъсках върху тези въпроси за животните и най- вече какво става с тях след като си заминат от този свят.
  Животните все още нямат индивидуализираната човешка душевност. Както нямат и разум - за разлика от човека! Не случайно се казва "животински инстинкт" и "човешка разум".
  Хищникът например "убива", за да се нахрани. Той е такъв поради вложения инстинкт на груповата душа, която представлява. Но само човекът може да бъде жесток, защото вече има и разум. Човекът може да се нахрани с много неща, но убива не само, за да задоволи своя глад, а защото има предпочитания какво точно да яде или пък убива за удоволствие( ловът).
  Като отделни биологични единици животните имат и различно поведение.Но тяхното поведение не може да излезе извън характеристиката на груповата душа.
  При определени условия и под определно въздействие - например при домашните животни, поради контакта им с човека, някои животни могат да придобият "индивидуална характеристика". Тя според мен обаче е повече дресировка, отколкото разум.
  А какво става след смъртта? Като физика те са отделна единица. Но тя се разпада. Емоциите, индивидуалната информация за даденото животинче се запазва, но тя се слива с общата, колективната душа. Есенцията от опита на дадената биологична единица се връща в груповата душа и нашия домашен любимец се слива завинаги с всички останали от неговия вид.
  Ето това мисля. Дано да съм се изразила добре, че иначе ще ме замеряте с яйца Усмивчица
  « Последна редакция: Април 09, 2010, 17:13:41 от Gayatri » Активен
  kim
  Гост
  « Отговор #25 -: Април 09, 2010, 17:57:56 »

  Айде, изчаках да се умориш от цитиране, та да напиша нещо по темата Усмивчица

  Ще се повторя или потретя, ама пак ще го кажа. Аз мисля, че животните имат колективна душа. Преди време много се главоблъсках върху тези въпроси за животните и най- вече какво става с тях след като си заминат от този свят.
  Животните все още нямат индивидуализираната човешка душевност. Както нямат и разум - за разлика от човека! Не случайно се казва "животински инстинкт" и "човешка разум".
  Хищникът например "убива", за да се нахрани. Той е такъв поради вложения инстинкт на груповата душа, която представлява. Но само човекът може да бъде жесток, защото вече има и разум. Човекът може да се нахрани с много неща, но убива не само, за да задоволи своя глад, а защото има предпочитания какво точно да яде или пък убива за удоволствие( ловът).
  Като отделни биологични единици животните имат и различно поведение.Но тяхното поведение не може да излезе извън характеристиката на груповата душа.
  При определени условия и под определно въздействие - например при домашните животни, поради контакта им с човека, някои животни могат да придобият "индивидуална характеристика". Тя според мен обаче е повече дресировка, отколкото разум.
  А какво става след смъртта? Като физика те са отделна единица. Но тя се разпада. Емоциите, индивидуалната информация за даденото животинче се запазва, но тя се слива с общата, колективната душа. Есенцията от опита на дадената биологична единица се връща в груповата душа и нашия домашен любимец се слива завинаги с всички останали от неговия вид.
  Ето това мисля. Дано да съм се изразила добре, че иначе ще ме замеряте с яйца Усмивчица

  хахахаха прибирам си яйцето в джоба!!

  Гити - благодарско! Струва си темата. Веселяк

  Гаятри, супер интересни неща казваш! Не бях мислил толкова задълбочено, а по-скоро си представях, че схемата клони към човешката, но в някаква йерархия.. тук има мисъл.
  Едно се чудя. Като се върне в цялото - не може да няма кръговрат... преражда ли се пак? На какъв принцип Цялото отпуска енергиен ресурс за ново животно?  Просто си се върти енергия в животински свят ли.. хмммм  Прегръдка
  Активен
  Gayatri
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 609


 • Град: София
 • « Отговор #26 -: Април 09, 2010, 18:27:42 »


  Едно се чудя. Като се върне в цялото - не може да няма кръговрат... преражда ли се пак? На какъв принцип Цялото отпуска енергиен ресурс за ново животно?  Просто си се върти енергия в животински свят ли.. хмммм  Прегръдка

  Ами... според мен животните не се прераждат. Ако те нямат разум, индивидуална душа и съответно карма, тогава няма смисъл от това да се прераждат.
  Сега размишлявам за кръговрата на енергията в животинското царство. Ако приемем, че животните имат колективна душа, след кончината на дадено животинче, неговата "индивидуална" енергия се връща в общата. Мисля си, че при раждането на ново животинче, част от общата енергия се предава като "душа" на новия живот. И така е постоянен кръговрат на енергия. И според мен става голям миш- маш на енергийна информация.

  Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #27 -: Април 09, 2010, 20:49:13 »

  Добре де, хората също сме животни-бозайници....Ние защо се прераждаме?
  Освен това, смея да твърдя, че животните имат индивидуална душа, защото съм виждала души на животни, заклещени тук....
  Активен
  Gayatri
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 609


 • Град: София
 • « Отговор #28 -: Април 09, 2010, 21:02:26 »

  Добре де, хората също сме животни-бозайници....Ние защо се прераждаме?
  Освен това, смея да твърдя, че животните имат индивидуална душа, защото съм виждала души на животни, заклещени тук....

  Мисля, че още в началото когато се е оформил човешкия вид, също е имало колективна душа. След това в хода на еволюцията е станало разграничение и всеки индивид е имал индивидуална душа.
  Аз само споделям моите мисли. Както казах и преди, не твърдя, че в действителност нещата стоят така. Просто размишлявам. А каква е истината, един ден така или иначе ще се разбере.
  Освен всичко съм на мнението, че животните имат астрално тяло, но нямат ментално.
  Пак казвам, че това са мои размисли, а не твърдения.
  Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #29 -: Април 09, 2010, 21:22:49 »

  Е да де... то всички размишляваме тук. Какво беше?... Само глупака може да твърди със сигурност.
  И аз се опитвам да мисля логично, вземам примери, случки... това поражда въпроси....
  Активен
  Страници:  1 [2] 3 4   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Жестокостта към животните е престъпление! (петиция) « 1 2 »
  Инициативи
  Еlsha 17 2309 Последна<br />публикация Ноември 07, 2012, 21:59:59
  от Roemy
  Защита на животните « 1 2 3 »
  Инициативи
  Kery 40 3903 Последна<br />публикация Ноември 10, 2012, 23:12:41
  от Wiki_
  Кампании за защита на животните
  Инициативи
  Ru Alfa 11 1309 Последна<br />публикация Октомври 05, 2013, 13:55:09
  от Ru Alfa
  В помощ на животните
  Инициативи
  Do_It 3 868 Последна<br />публикация Март 25, 2013, 19:02:06
  от Престолски

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright