Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Слънцееди  (Прочетена 3181 пъти)
bars_i
Гост
« -: Май 02, 2010, 08:39:53 »

Слънцеядите по света според различни данни са между 5000 и 20 0000. Те твърдят, че са усвоили способността да трансформират енергията на слънчевата светлина и по този начин не се нуждаят от храна и вода.

Има чревоугодници, които живеят, за да ядат. Има хора, които няма какво да сложат на трапезата си заради кризата. Има и една трета категория, която засега е ужасно миниатюрна в сравнение с другите. Тя е на хората, наричани слънцеяди или пранаяди. Те „замезват" със слънчеви лъчи и твърдят, че по този начин черпят енергия от слънцето. Кои са те?

Явлението е най-популярно в Русия. Още през 1925 г. известният учен Владимир Вернадский споделя интересна мисъл: „Докато човечеството в прехраната си зависи от останалия растителен и животински свят, то не може да бъде достатъчно обезпечено."

Слънцеядите са хора, които твърдят, че са способни да трансформират енергията на слънчевата светлина.

Да не ядете нищо, или почти нищо, да пиете само вода или изобщо да не поемате течности...Всичко зависи от готовността. Това е много важно понятие: при слънцеядите се наблюдава съществено пренастройване на организма под новото „енергийно" хранене. Това може да се постигне в рамките на един ден или година. По пътя на самоусъвършенстването и след дълга подготовка слънцеядите са успели да ангажират с работа вътрешните органи. Както се казва, те са преминали на следващо ниво, когато потребността от материална храна отпада.

„Слънце, въздух и вода - това е цялата ми храна", казва Николай Николаевич Долгорукий. Той е от Запорожие. Не яде нищо от август 2003 г. „Гледам слънцето от пет сутринта. Моят рекорд са 13 часа - разкрива Николаевич.- Ходя по земята бос, спя и зиме, и лято на улицата, или в едно съоръжение с форма на пирамида. Преди пиех мляко, какао, сега употребявам само вода - преди да кипне в чашката се размива чаена лъжичка мед. Пия десетина такива чашки на ден. И това е всичко. Енергията на Слънцето и Космоса се съчетават. Аз чувствам как кръвта ми се обновява...Нямам тайна. Слънцеяд може да стане всеки. Готов съм да се подложа на медицински изследвания, които да дадат възможност да се изучи нашия феномен. Даже ще се радвам, ако се появят още последователи. Готов съм да споделя знанията си, но не с хора, които проявяват празно любопитство, а с такива, които искат действително да се променят."

Различни сметки показват, че на Земята живеят между 8000 и 10 000 слънцеяди. Според други данни слънцеядите по света са около 20 000, като при това става въпрос само за тези, които не скриват начина си на живот от околните.

Зинаида Баранова от Краснодар наближава 70-те, но твърди, че се чувства на не повече от 30 години.Всичко тръгва от австралийката писателка Джасмухин (в превод името, което си е избрала означава аромат), която става най-известната слънцеядка в света. Тя е основателка на новата религия „бретарианизъм" - начин на живот, при който цялата храна се получава от праната във въздуха. Бретарианизмът означава баланс между състоянието на храненето, който оптимално води към независимост от физическите груби хранителни продукти (хранненето е като божествена светлина или като дишането). Оглавява организация, наречена "Движение на пробудилото се общество на доброто".

Джасмухин твърди, че нейната философия е основана на практиката на поста, практикуван от тибетските монаси. По нейните думи, „с помощта на този вид хранене ние се освобождаваме от основния си първобитен страх, че ако не ядем, ще умрем".

Слънцеядката Джасмухин твърди, че има над 5000 последователи по света (още една примерна цифра). Книгите, които издава са с една и съща насоченост: „Хармоничното изцеление", „Духовният резонанс", „Законът на любовта", „Храната на боговете" и т. н. В тях тя говори за това, че учението за отказа от храна и напитки дава идеална възможност за избавяне от анорексията (психопатологичен синдром, който се изразява в натрапчив стремеж за понижаване на теглото, като това се реализира с помощта на непрестанни диети или пълен отказ от хранене). Според Джасмухин това е начинът да се избавим от световния глад. Това проповядват привържениците й в създадената от нея „Академия за космически интернет". Джасмухин не се храни в общоприетия смисъл от 1993 г. Преди да получи „просветление", в продължение на 20 години била вегетарианка. Посветила е много години на развитието на своята духовност и интуиция. По верме на дълбоки медитации твърди, че вижда ангели и духовни наставници, вече приключили своя жизнен път на Земята. Благодарение на контактите си с тях, които определя като „космическа телепатия", Джасмухин ръководи международни общества, устремени към това да оказват положително влияние на развитието на човешкото съзнание.

Космическата интернет академия на австралийката Джасмухин, от която тръгва движението на слънцеядите.Зинаида Григориевна Баранова от Краснодар е друга известна слънцеядка. „Аз дишам и получавам храна чрез енергийните центрове (чакри), дробовете и кожата си от атмосферата - казва Зинаида Баранова.- Не се чудете. Слънчевата светлина носи елементарни частици. Те могат да влизат в резонанс с частиците на клетките на организма и да обрадуват всички химически елементи, необходими за храненето. Ако човек влезе в състояние на такъв резонанс, у него започват да работят енергийните центрове. Този микрокосмос си взаимодейства с макрокосмоса. Всеки притежава такава способност. Само че хората са толкова заслепени от храната, глупавите постъпки и помисли, че тази тяхна способност практически е загубена. Преходът на преживяване без храна за мен беше лесен, адаптирах се бързо. Малко по-трудно ми беше да свикна без водата: в клетките ми започна дълбочинно пречистване, което се съпровождаше с вибрации в цялото тяло, слабост, пресъхнало гърло. Кожата ми се покри с обриви, наподобяващи ухапвания от комар. Това състояние продължи около половин месец. Само пълното доверие към Учителя ми даваше сили да издържа. Преживяването ми без течности стана възможно в резултат на трансмутация - трансформация на дробовете, при която те придобиха способността да асимилират влага от въздуха".

Зинаида Баранова ползва хладилника в дома си единствено като мебел. Резултатите от медицинските й изследвания показват: кръвно налягане 120 на 80, идеално състояние на зъбите, дишане с 2-2.5 пъти по-бавно от обичайното при хората, температурата на тялото не се качва повече от 36 градуса. Освен това в организма на Зинаида Григориевна е отбелязано повишено съдържание на силиций - тридесет единици вместо двете стандартни.

Слънцеядството е определяно като феномен. Но едва ли е толкова лесно, колкото твърдят Джасмухин и Баранова. Известни са случаи, в които хора, слушали лекциите на австралийската писателка, се отказват тотално от храната и умират от глад и изтощение. Толкова по въпроса, че преходът от материалното към нематериалното задължително води до безсмъртие.
.


« Последна редакция: Септември 27, 2010, 23:00:25 от indigo » Активен
bars_i
Гост
« Отговор #1 -: Май 26, 2010, 22:46:35 »

Германски учен стана обект на изследване от страна на колегите си, след като обяви, че от 4 години не се е хранил, съобщава електронната агенция "Ананова". Специалистът по ракови заболявания д-р Михаел Вернер твърди, че през цялото това време е пил единствено вода, размесена с малко плодов сок, и се е зареждал с енергия от слънчевата светлина.

Самият д-р Вернер се готви да издаде книга за своя случай. В нея той разказва, че в началото на експеримента дори наддал на тегло. "И аз не мога да обясня научно фактите. Може би за всичко това е нужна и частица вяра" - пише аскетът.

Екипът, ангажиран с феномена, още не се е произнесъл категорично. За учените е постулат, че само растенията могат да синтезират енергия от слънцето, и те недоумяват как колегата им досега е жив и здрав, след като организмът му не се захранва с протеини и мазнини
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #2 -: Май 27, 2010, 17:59:53 »

Дали може човек да издържи без храна и вода без да се храни със слънчева енергия.


И дали тази  слънева храна може да ни направи дълголетни и да ни върне средната продължителност на живота преди каквато е била десетки хиляди години?

Много искам дда опитам,но ме мързи.Плюс това аз не мога да седя на едно място така,че ще ми е малко трудно да гледам слънцето дори и само минута!
Активен
bars_i
Гост
« Отговор #3 -: Юни 04, 2010, 20:11:16 »

Дали може човек да издържи без храна и вода без да се храни със слънчева енергия.


И дали тази  слънева храна може да ни направи дълголетни и да ни върне средната продължителност на живота преди каквато е била десетки хиляди години?

Много искам дда опитам,но ме мързи.Плюс това аз не мога да седя на едно място така,че ще ми е малко трудно да гледам слънцето дори и само минута!
На първия въпрос сам си си отговорил в раздела "Слънчево хранене". А за това,че не искаш да опиташ вече зависи от теб.Но това ще е много трудно за изпълнение от твоя страна.Иска се много търпение.Аз се занимавам вече 11 месеца по 2х45 мин. на ден при хубаво време.Представи си колко време е това.
Активен
bars_i
Гост
« Отговор #4 -: Юли 15, 2010, 23:57:55 »

Слънцеядите твърдят, че могат да се откажат от яденето и да се зареждат само с енергия от Слънцето.

напоследък в Москва се появяват все повече хора, които използват слънчевите лъчи като храна, съобщи в. "Московский комсомолец".

Твърдят, че могат да се откажат от яденето и да се зареждат само с енергия от Слънцето или дори от Вселената (с прана). Наричат се слънцеяди или пранаяди.

Любов Богданова научила за праническото хранене през 2002 г. Днес тази жена не се нуждае от храна, поне не от тази, която обикновените хора използват.

"Слънцеядите са хора, които трябва да виждат слънчевата светлина, за живеят, аз се храня с прана - с енергия от Вселената - разказва Богданова. - Вместо продукти пранаядите поглъщат енергия, но това не значи, че ние гладуваме!

Преходът към праническо хранене води до разширяване на възможностите на човека, а не до тяхното намаляване."

Според Богданова, прана може да бъде извлечена от всичко и навсякъде: дори през зимата, в затворено помещение.

Самият процес изглежда приблизително по следния начин: човек медитира, мислено се настройва, че е сам с Вселената. След това, както твърдят слънцеядите, енергията, която храни Вселената, започва да постъпва в тялото. Някои слънцеяди сядат в поза лотос и поглъщат слънчевата светлина през кожата.

Що се отнася до това къде най-добре може да се погълне част от енергията на Вселената, пранаядите отговарят еднозначно: в природата - в парковете, зелените площи и т.н. При това е желателно храненето да се извършва на разсъмване или при залез слънце, когато качеството на енергията е най-добро.

На практика всички слънцеяди в Москва са последователи на Джасмухин (австралийка, най-известната слънцеядка в света която вече над 10 години - от 1993 г. - не поглъща обикновена храна).

В качеството на алтернатива тя предлага праническо хранене или хранене със слънчева светлина.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright