Духовно развитие

          

Страници:  1 [2] 3 4 ... 9   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Позитивното мислене  (Прочетена 9020 пъти)
Ванина
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 79


 • Град: Варна
 • « Отговор #15 -: Октомври 13, 2010, 11:23:02 »

  източник: http://orlinbaev.blogspot.com/2010/09/blog-post_12.html

  цитат Орлин Баев - психолог-психотерапевт:........" " " Ползването на положителното мислене БЕЗ успоредно протичащо ОСЪЗНАВАНЕ, анализ и препрограмиране на дълбоките психични структури (несъзнавани) прилича на:

  - обличането на нови гащи върху наакано дупе Усмивчица- миризмата се промъква ...
  - поставянето на лъскава керамична коронка върху нелекуван гангренясал зъб
  - нов мерцедес висок клас със стар 30 годишен и счупен двигател от трабантче
  - обличането на нови луксозни дрехи върху просякиня, която в следващия миг ще легне с тях в боклука
  - храненето на прасе с черен хайвер и шампанско...
  - наливането на ново вино в стари мехове (това не съм го казал аз... Усмивчица )
  - натискането на капака на вряща тенджера под налягане и спиране на налягането и - няма да е за дълго - още дядо ни ( Усмивчица ) Фройд е обрисувал този механизъм за развитие на перверзии, невротизиране и психотизиране.

  Позитивното мислене е нещо прекрасно!
  Стига да се извършва от позицията на една оцялостена, интегрирана личност, която добре познава всичките си психични нива, процеси и движения и ги е впрегнала в хомота на онзи вътрешен тих водач, гласа на безмълвието, свободната си воля!
  И, както се казва в психотерапията: главата в небето, но краката на земята.
  Тоест, позитивното мислене, отвореността за непознатото, духовното и вечното - в небето, но краката на здравия разум и логика, на стабилната връзка с реалността, на земята !..............
  .................................................................................................. " " " " "

  източник: http://orlinbaev.blogspot.com/2010/09/blog-post_12.html
  « Последна редакция: Октомври 13, 2010, 11:37:35 от Ванина » Активен
  Слънчев лъч
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 203


  « Отговор #16 -: Август 16, 2011, 16:22:34 »

  Хубава тема!

  Дано хората наистина осъзнаят силата на позитивното мислене.

  Реалността сами си я създаваме и дали тя ще ни хареса или не си зависи от нас.
  Активен

  Слънчево хранене - Благодаря ти слънце, че ни подпомагаш!
  ИВЕВЕ
  Гост
  « Отговор #17 -: Август 27, 2011, 01:10:16 »

  Ян ван Хелсинг дава много хубава информация, обяснения и въобще яснота относно позитивното мислене в книгата си "Книга за един милион евро". Съжалявам, че книгата не е покрай мен, за да цитирам, а и доста отдавна я четох за точен преразказ.
  В общи линии е същото, което и вие сте писали.
  "Каквото повикало, такова се обадило" не важи само за закона на причината и следствието, всъщност според мен нещата са комплексни. Не може да мислиш, че с излизането си ще загубиш нещо ценно, а пък да намираш разни неща по пътя си. Не ми е много точен примера, но за друго не се сещам.
  Дразнещ е целия шум, който се отделя на позитивното мислене. Повърхностни книги, журналисти, медии... Всички дават една изкривена представа - лягаш си с мисълта за нова кола, и на сутринта е в гаража. Ама тъй не става! Решаваш, че искаш нова кола, започваш работа, спестяваш и след година, две - резултатът е налице.
  Преди доста време ми беше трудно да проумея какво му е толкова истинското на страха, спорех сама със себе си, давах си жалки отговори, типични за въпроса "Кое е първото - яйцето или кокошката". Но когато един след друг страховете ми оживяха /не съм изпадала в истерия, не е имало драми... просто се случваха, докато не ми стана ясно колко малоумни са били дотогавашните ми разсъждения/. Истината беше, че бях толкова съсредоточена в това кое точно "да не ми се случва", че вече не мислех толкова какво искам всъщност. Когато открих този лош навик, модел на поведение, и успях да го преодолея добрите новини сами започнаха да идват.
  Бях твърдо убедена, че нямам късмет! Е, как да имам при такава псевдо увереност?!

  Банално е изказването "Мислете позитивно" - звучи сякаш след това веднага нещата тръгват в правилната посока. Сами трябва да открием тази посока, за да я следваме неотменно. Позитивизмът, който медиите пропагандират толкова умело, е освен жалък и необоснован, а и вреден. При поставяне на твърде високи, неосъществими цели и липсата на воля те да бъдат изведени до край, е възможно да се появят и много неприятни емоции... Отчаяние, та дори е възможно човек да се откаже от опитите, така да се каже форевър.

  Аз съм напълно сигурна в силата му... Мнението, което съм си изградила е непоклатимо, но въпреки това желанията ми се осъществяват в дългосрочен времеви период. Но какво значение има кога, щом е неизбежно?
  Освен това трудно ми е да мисля позитивно, дори да опитвам, когато по стечение на обстоятелствата съм се забъркала в някоя каша. Но едва ли някому е лесно, ще дойде и този момент, когато ще успея и няма да е далеч. Усмивчица
  Активен
  Sobercho
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 96


  « Отговор #18 -: Август 31, 2011, 13:51:31 »

  Просто трябва да има повече усмихнати хора...
  Активен

  В Природата няма нищо абсолютно равно,но все пак има перфектна хармония !
  ИВЕВЕ
  Гост
  « Отговор #19 -: Август 31, 2011, 14:32:42 »

  Просто трябва да има повече усмихнати хора...

  Как не се бях сетила досега...  Хммм
  Активен
  Анатолий
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 25


 • Град: Варна
 • http://www.facebook.com/a
  WWW
  « Отговор #20 -: Февруари 09, 2012, 15:37:43 »

   Поздравления за автора на темата, както и за написаното от него. И аз ще добавя нещо кратко, което преди няколко дни написах на друго място.
   Както всяко друго нещо, позитивното мислене само по себе си не е нито вредно, нито полезно. Зависи откъде ще го хванеш - откъм дръжката или откъм острието. Успехът или неуспехът идват от начина на използване на даденото средство. Позитивното мислене е желателно да се прилага само когато има негативно мислене. Това е метод, описван и използван още в древността. Проблемът идва оттам, че хората бъркат мисленето със състоянието си.
  Когато си мислиш че ти е зле, трябва да започнеш да мислиш че си добре. Обаче когато ти е зле, това не е защото си го мислиш, а  защото е моментното ти състояние. Да се прилага позитивно мислене в това състояние води до заблуди и усложняване на проблема. Като решим да използваме някакво средство, или трябва да сме наясно с начина му на използваме, или трябва да рискуваме като чрез опити се научим да го използваме правилно. А цялостното ни състояние, било то вътрешно и външно да бъде ориентира ни дали успяваме или не.
  Активен

  shining_star
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 728

  « Отговор #21 -: Февруари 09, 2012, 15:46:41 »

  На практика е точно обратното - негативното състояние, в което се намираш, е последица от негативното ти мислене. Ако въпреки негатиното си състояние започнеш съзнателно и целенасочено да мислиш позитивно, състоянието се променя.
  Активен
  Анатолий
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 25


 • Град: Варна
 • http://www.facebook.com/a
  WWW
  « Отговор #22 -: Февруари 09, 2012, 16:04:28 »

   Кои точно негативни мисли водят примерно до Грип или Спин, от които на човек му се влошава състоянието? И какви позитивни мисли трябва да се приложат за излизането от това състояние?
  Активен

  shining_star
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 728

  « Отговор #23 -: Февруари 09, 2012, 18:01:32 »

  Риторични въпроси ли задаваш тука, ей така, за да си спориш? Ако действително те интересува, сам ще видиш какво те е довело до грип и спин.
  В таблицата на Луиз Хей ги има, има всичко, в това число и за грипа и спина - има ги старите мисловни модели, тя дава и нови.
  Хората от рак се излекуват с мисъл, решение и намерение, и това е факт, телевизия не гледаш ли?! Тази сутрин в "денят отблизо" даваха един такъв случай.
  Активен
  Анатолий
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 25


 • Град: Варна
 • http://www.facebook.com/a
  WWW
  « Отговор #24 -: Февруари 09, 2012, 18:09:02 »

   Зададох точен въпрос, и отговорите на него би били ценни, когато са лични, а не от таблици или телевизионни предавания. Не споменах РАК във въпроса си, тъй като за него има различна причина.
  Активен

  shining_star
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 728

  « Отговор #25 -: Февруари 09, 2012, 19:05:10 »

  Въпроса ти беше за грип и спин. Със спин не съм се срещала, за грипа и други проблеми мога да ти отговоря от личния си опит как съм ги премахвала, със съзнателна насочена мисъл и непреклонно намерение, ако те интересува.
  Активен
  Анатолий
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 25


 • Град: Варна
 • http://www.facebook.com/a
  WWW
  « Отговор #26 -: Февруари 09, 2012, 19:17:30 »

   Да, точно това ме интересува  -  личния опит.
  Активен

  shining_star
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 728

  « Отговор #27 -: Февруари 09, 2012, 20:11:14 »

  Лекувах си един зъб, после още един, в продължение на няколко месеца с категорично решение, синя светлина и мисъл.  Взех решение, че няма да ходя на зъболекар, влизах в алфа в медитация /алфа е друга честота на излъчване на мозъка/ и казвах: зъбите и венците ми са напълно здрави, болката изчезна завинаги. И изобразявах мислено синя или бяла светлина. Повтарях това непрекъснато, не само в медитация, а през целия ден и по много. Болката ту изчезваше, ту се появяваше, засилваше се и отслабваше, по едно време си мислех, че може и да се случи нещо фатално, но бях взела категорично решение и продължих. В крайна сметка изчезнаха напълно тези проблеми, повече от пет години не са се появявали, няма и да се появят. Но не е за всеки, трябва да имаш пълна вяра в организма си, който разполага с неограничен вътрешен ресурс да се справи с всеки проблем.

  Ще ти дам и един пример с дъщеря ми, понеже попита за грип Усмивчица. Тя правеше тежки ангини, сливиците и се възпаляваха, а имаше и трета уголемена, което допълнително утежняваше нещата, постоянно ходеше с отворена уста и спеше с отворена уста, защото иначе не можеше да диша. А като диша с отворена уста, влизат бацили и така...затворен кръг.
    Една нощ се събуди, плачеше, вика: "мами, боли ме гърлото!" Пипнах я, цялата гореше от температура. Казах и: "Сега ще направя едно вълшебно сиропче, и като го изпиеш, веднага ще заспиш, и утре ще се събудиш напълно здрава и ще отидеш на градина." Отидох в кухнята, сипах в една чаша малко вода от чешмата, капнах няколко капки лимон и и го дадох. Тя го изпи на един дъх и заспа още докато лягаше. Цялата нощ спа спокойно, без да се буди, на сутринта беше здрава и си отиде на градина.
   Мога още много да пиша, но Усмивчица това е от мен.
  Активен
  shining_star
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 728

  « Отговор #28 -: Февруари 09, 2012, 20:25:09 »

  Да добавя, че я водих на комисия от "специалисти", които да кажат какво да се прави и дали е за операция. Бяха и тримата категорични, че "сливиците трябва да се извадят, защото пречат на развитието на детето." Това буквално бяха думите им. Погледнах и доктор Спок какво казва по въпроса, и така взех решение, че няма да се оперира. Казвах и да затвори устата и да диша само през носа, казвах и това мислено докато спи.
  Бях решила, че ако до 4-5 годишна възраст не се оправи проблема със сливиците, ще ги извадим...но на 4 години като стана, тя напълно се оправи...Усмивчица
  Активен
  Анатолий
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 25


 • Град: Варна
 • http://www.facebook.com/a
  WWW
  « Отговор #29 -: Февруари 09, 2012, 22:08:29 »

    Благодаря за точния и изчерпателен отговор. Аз съм правил същото със зъбите. Не са ми оздравявали зъбите в смисъл че не са изчезвали разрушенията по тях, но са спирали да ме болят. Променял съм теглото си в рамките на няколко часа, излекувал съм се от заразни болести за няколко часа. Това става и по твоят начин с постоянно вглъбяване, а също става и с гняв защото всеки го има в изобилие. Дори в настоящото време с гнева става доста по-бързо. Важна е правилната насока на вглъбяването. Въпреки че няма да ми повярваш, ще ти кажа че ти описа нещо различно от позитивното мислене и начинът му на използване. Ти обясняваш умението да се вглъбяваме в същината на проблема. И при успешно вглъбяване проблемът може да бъде отстранен. Проблеми могат да бъдат отстранявани и от други хора които ни имат доверие, но доколко това е ефективно и правилно...
     Като завършек ще засегна и примера с дъщеря ти. И аз имам дъщеря. На три години и половина е и не съм я виждал до сега да се ядосва и да се разстройва от това че е болна. И остава отворен въпроса какви негативни мисли докарват дъщеря ми до заразяване с грип. Всеки който има малко дете което ходи на детска градина знае какво е положението с Грипа.
  Активен

  Страници:  1 [2] 3 4 ... 9   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright