Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Тайните на Огледалото!  (Прочетена 4074 пъти)
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« -: Март 24, 2010, 18:43:35 »

Мистерий свързани с ОГЛЕДАЛОТО !!!За огледалата и тяхното влияние върху живота на хората, според народните поверия.

В продължение на столетия магьосници и пророци са утвърждавали, че вглеждайки се в огледало виждат неща, недостъпни за простосмъртните. Древните знания са свидетелствали, че огледалата са канали на енергийните потоци.

Не случайно и днес съществува начин за гадаене, когато огледалата се поставят едно пред друго, за да направят коридор на отраженията в двете посоки.

Тибетските монаси са разработили удивителна техника на „връщане към себе си”, при която огледалото се използва като уред за пренастройване на собственото съзнание.

В необичайните свойства на огледалото е вярвал известният средновековен учен Теофаст Парацелс, който е поставял диагнози на болните по тяхното дишане в огледалото. Блестящият лечител е използвал огледалото и за лечение на болните.

С помощна на магични заклинания и формули той е „уговарял” тъмните енергии на болестта, завладели тялото на болния, да преминат в отражението на специално поставеното пред болния огледало. Огледалният двойник е трябвало да боледува вместо реалния човек.

Маговете са заявявали, че огледалата са изход към друг свят, а видяното в огледалната повърхност в полунощ може да предскаже бъдещето. Старинна легенда разказва за силните вълнения на Александър Македонски преди сражението му с персийския цар през 331 година. Пълководецът дълго се е вглеждал в бронзовото огледало, което му е показало бъдещата битка и неговата победа.

Според древните легенди, в старинните огледала са затворени душите на тези, които някога са поглеждали в тях. Смята се, че ако огледалото пази отражението на лош човек или виси в стая, където се е случило нещо негативно, то се променя: винаги е студено на пипане и пред него гаснат църковните свещи.

Хората са вярвали, че това огледало ще донесе големи неприятности (включително и смърт) на новия си стопанин. Затова съществува поверия да не се поставят в спалните старинни огледала с богата история. Ако огледалото е изпълнено с негативна енергия, човекът е преследван от кошмари. За да се избегнат всички тези проблеми огледалото трябва да се прочисти: да се измие със светена или изворна вода и да му се прочете молитва. След това пред него трябва да се запали свещ или то да се постави на ярка слънчева светлина.

С огледалото са свързани много легенди и традиции. При смърт то задължително се покрива с плат. Преди се е смятало, че през откритото огледало душата на покойника ще вземе със себе си някой друг в отвъдния свят. И при силна жажда за живот, то ще върне покойника, но неговата душа ще остане да живее в огледалото. Съществува и поверието, че душата на покойника, вместо да навлезе в другия свят, може да влезе в огледалото и да остане в него, като в капан.

Днес огледалата са не само необходим предмет, но и важен детайл от интериора. Огледала се поставят навсякъде: в коридора, хола, банята, спалнята, дори в кухнята. Огледалата трябва да са там, където ви е удобно да се оглеждате. Те трябва да бъдат на такава височина, че да виждате известно пространство над главата си.


Най-голям положителен ефект имат кръглите и овални огледала. Не си струва те да бъдат поставяни едно срещу друго. Не трябва да се закачват и срещу леглото. В съня си ние освобождаваме негативни емоции, а огледалото ги отразява обратно.

Смята се, че ако леглото на спящите се отразява в отгледалото, то способства за семейни кавги, тревога и съпружеска невярност. Огледалата винаги трябва да бъдат чисти. Не трябва да се държат пукнати огледала.
Огледалата не трябва да отразяват неприятни места в дома: коша с мръсно бельо, мивката, тоалетната и т.н.

Доста популярно е мнението, че абсолютно новото огледало е способно да подобри психологическия климат в семейството, тъй като то е лишено от всякаква негативна информация. Огледалото, получено като наследство, може да се остави в дома, но само при условие, че предишните собственици са били достойни и честни хора.

Винаги трябва да се приближавате към огледалото с усмивка. А преди да се отдалечите от него се усмихнете още веднъж и си пожелайте успех Тогава късметът никога няма да ви изневери !
Активен
loop
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 157


 • Град: London, baby :P
 • WWW
  « Отговор #1 -: Март 25, 2010, 10:36:10 »

  Много интересна статия!! Усмивчица

  Спомням си, че когато баба ми почина, покривахме всички огледални повърхности с плат - огледала, стъклени маси, витрини, телевизори. И аз като всяко малко дете бях много любопитна защо, но така и никой не ми отговори. Казваха само "Не е хубаво да се вижда огледалото сега".
  Активен
  Icko
  Гост
  « Отговор #2 -: Март 28, 2010, 23:21:50 »

   Чел съм, че огледалото отнема енергия, за да може да проектира образа на човека, особено ако се вгледаш в очите си. Подобно важи и за правенето на снимки.
  Активен
  Еруин
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 417


 • Град: Варна
 • « Отговор #3 -: Март 29, 2010, 00:33:38 »

  Може да изкукуригвам или да се заблуждавам, но..
  На тъмно, на запалена свещ до огледалото вглеждайки се дълго време в очите, но не толкова, на огледалото, а в своите, другите черти се размиват и стават доста странни, а очите все едно прожектират свой собствен цял свят. Щях да реша, че тотално си въобразявам, ако всеки път когато се вглеждах в очите си, пламъкът на свещта не започваше да трепти, а следователно и светлината в стаята. (веднъж се случи наскоро)

  Склонна съм да вярвам, че огледалото попива енергия. Докато съм спала насреща на огледало, то съм била откъсната от собствените си сънища, все едно ги губя, нито имам спомени, нито мога да се сетя какви са били. Дори и да знам, че съм сънувала нещо, то спомена е откъснат тотално от мен, като цяло (май) и сънувах драстично по-малко.

  Не отговарям за достоверността на гореизписаното, може просто да се самозаблуждавам убедително, знам ли.  Згреших

  Активен

  I told you
  That we could fly
  'Cause we all have wings
  But some of us don't know why
  До
  Гост
  « Отговор #4 -: Март 29, 2010, 06:10:50 »

  Може да изкукуригвам или да се заблуждавам, но..
  На тъмно, на запалена свещ до огледалото вглеждайки се дълго време в очите, но не толкова, на огледалото, а в своите, другите черти се размиват и стават доста странни, а очите все едно прожектират свой собствен цял свят. Щях да реша, че тотално си въобразявам, ако всеки път когато се вглеждах в очите си, пламъкът на свещта не започваше да трепти, а следователно и светлината в стаята. (веднъж се случи наскоро)  Абсолютно същото и при мен!
  Само че при мен освен че почват да се размазват чертите, започвам да виждам някакви нови черти, които плавно се оформят от моите и то мъжки черти. Дори смея да кажа, че има катинарче този образ и има изразена долна челюст. Странно.
  При теб как се променят?
  А за пламъка - освен, че трепти, когато се гледам в огледалото... Има и друг случай. Когато гледам в пламъка, започва или да трепти, или да се издължава и мебелите около мен започват да пукат... Така се случи последно в кухнята - гледах пламъка и си мислех всичко негативно в живота ми как искам да се махне... започнаха много силно да пукат мебелите - ТВ, фризера, стъклата, хладилника, една маса... Сякаш или силна енергия, или имаше нещо.

  За покриването на огледалата при мъртвец, съм чувала, че е за да не остане заклещена душата му тук, долу, когато се огледа в непокритото огледало.
  Активен
  Special_boy
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 40


  « Отговор #5 -: Март 29, 2010, 07:47:12 »

  Ето още по темата http://indigota.com/index.php?topic=1167.0
  Активен

  Знам,че мога!
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #6 -: Март 29, 2010, 13:36:56 »

  От какво е израбено стъклото на огледалото?
  Активен
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1375


 • Град: Варна
 • « Отговор #7 -: Март 29, 2010, 16:34:21 »

  Стъклото на огледалото може да е най -различно.Висококачествените кварцови стъкла имат висока оптична чистота и служат за направа на огледала и лещи в оптиката на  лазерите и огледалните телескопи.Нанасянето на сребърна амалгама под вакуум и висока темепература от едната страна на стъклото създава огледалото.По-евтините огледала имат за основа обикновено стъкло.
  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #8 -: Март 29, 2010, 18:24:42 »

  Аз съм чувал,че кварцът се разрушава от вибраций.
  Активен
  До
  Гост
  « Отговор #9 -: Март 29, 2010, 22:06:12 »

  Малко отклонение..но стана дума за стъкло...
  Видях предмети (огърлици, чаши, статуетки и т.н.) изработени от стъкло на остров близо до Венеция - ходихме да видим как се прави на място всеки предмет от него. Имаше чаши, които нямат столчета... бяха обли на мястото, където трябваше да има столчета. Продавача дори ги хвана с ръка и ги пусна от височината на гърдите си на масата, за да ни демонстрира, че те:
  1. Не се чупят лесно
  2. Винаги застават изправени - нямат столче, а са обли както казах Намигване ... и да се разлее нещо, количеството ще е малко от разлятото.. понеже бързо застава в изправено положение...
  Огърлицата имаше блясък на диамант... беше страхотна...
  Видяхме на място как нагорещяват в пещта стъклото и с няколко движения само, правят кон с криле и цветове... беше страхотно!
  На този остров ме оставиха да водя и половината група за първи път - за първи път бях там - непознато за мен място, едва научила езика, да водя половината група, за да не се загуби, като бях останала сама с групата... Усмивчица Страхотен спомен ми е. Заедно с атмосферата на Венеция и карнавала й - магия е!
  Активен
  Инил
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 186


  « Отговор #10 -: Март 30, 2010, 16:23:53 »

  http://indigota.com/index.php?topic=332.0

  Огледалото-оглеждане в другия човек, като в огледало. Символизъм.

  Активен

  Еруин
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 417


 • Град: Варна
 • « Отговор #11 -: Април 02, 2010, 00:43:09 »


  Абсолютно същото и при мен!
  Само че при мен освен че почват да се размазват чертите, започвам да виждам някакви нови черти, които плавно се оформят от моите и то мъжки черти. Дори смея да кажа, че има катинарче този образ и има изразена долна челюст. Странно.
  При теб как се променят?

  май е същото, но не издържах достатъчно, че да се оформят ясно чертите... определно не бяха женски, но не ми мязаха и на човешки много... може да е някой прекалено грозноват мъж знам ли... Затъпяване когато успея пак да го постигна ще пиша за по-ясна информация.  Згреших
  Активен

  I told you
  That we could fly
  'Cause we all have wings
  But some of us don't know why
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #12 -: Април 02, 2010, 09:53:21 »

  Всъщност това "размиване" на образа може да стане и без свещ,на дневна светлина.Само се загледайте продължително в очите си.Аз виждам леко дръпнати очи и лице с груби черти.(мойте лице попринцип не е с груби черти).Някой път ще опитам и това със свещта,но мисля,че и така става.

  Лол,ако се загледате още по-продължително имате чувстото,че едното ви око го няма.
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #13 -: Април 02, 2010, 09:54:07 »

  Сякаш гледам лицето на древен китайски воин. Ухилен
  Активен
  akela
  Гост
  « Отговор #14 -: Април 05, 2010, 15:47:26 »

  Казват, че ако погледнеш в 12 със свещ в огледалото, ще видиш мъжа, за който ще се омъжиш... е аз предпочитам да вярвям, че по-скоро виждаш себе си в минал живот, оттук и китайския войн на rabeno Усмивчица
  Активен
  Страници:  [1] 2   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Седмата посока" от Жанет Орфану
  Книги
  Бунтарката 2 2752 Последна<br />публикация Декември 10, 2009, 17:46:37
  от Инил
  "Не пипай тази книга" - Ян Ван Хелсинг
  Книги
  delfin 4 2377 Последна<br />публикация Декември 09, 2009, 18:44:49
  от Arcoiris
  От кой квартал във вашите градове сте?
  Обща тематика
  Аэ съм 6 1520 Последна<br />публикация Май 02, 2010, 22:51:59
  от Аэ съм
  Гробницата на Бастет е в Странджа!
  Древни цивилизации
  Аэ съм 1 4814 Последна<br />публикация Юли 08, 2010, 15:35:01
  от Аэ съм
  "Писание за любовта" - Йогананда
  Послания
  nia.boneva6 1 2133 Последна<br />публикация Февруари 01, 2012, 04:33:12
  от mirokiriakov

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright