Духовно развитие

          

Страници:  1 2 [3] 4   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Рептиилите  (Прочетена 14867 пъти)
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #30 -: Юли 08, 2010, 15:52:53 »

ЧОВЕШКИЯТ МОЗЪК
И ето, че добавяйки към мозъка на бозайниците масивно количество “сиво вещество” /неокортекса/ се появил еволюиралия човешки мозък. Сивото вещество в него обхваща по-голямата част от ранния мозък и съставлява 85 процента от общата маса на човешкия мозък.
Състои се от две полукълба, свързани помежду си с нервни влакна. Мозъкът е разделен на две половини, като всяка от тях участва в комуникацията с другата. /Целта на илюминатите била да намерят начин как да разделят работата на двете полукълба., така че да могат да подават информация на десния мозък, посаждайки образи, в състояние на сън, подсъзнателно, чрез символика, сублимирало въображение, докато в същото време лявото полукълбо е в ролята на затворник като осъзнаване на реалността. Ето защо образователната система, науката, толкова много са се устремили да говорят и подават информация на лявото полукълбо. По този начин Илюминатите правят опит да проникнат в мозъка чрез дясното полукълбо, подавайки му неосъзнати образи, които впоследствние чрез лявото полукълбо се осъзнават. И така, светът на човека се изгражда по тази схема. Докато човекът мисли, че този възприет от него свят е негов собствен, всичко това е било внимателно манипулирано и вградено като система. Ако се вгледате, ще отбележите колко много думи, съществуват като въображение, представи си, “имеджин”, сън и всичко това се използва за различни цели в рекламата. Илюминатите знаят, че  могат да проникнат в мозъка ви през дясното полукълбо чрез въображението ви, и тогава да заповядат на лявото ви полукълбо да декодира информацията в съзнателна за вас форма., т.например: “Аз искам да купя тази кола.” “Мисля, че се нуждаем от даването на повече власт в ръцете на полицията, за да се спрат престъпленията.”, “Нуждая се от точно тази Виагра, за да бъда истински мъж.”
Ето защо, повечето телевизионни програми се насочват към света на фантазията, /чрез анимация/
Музиката също се използва за същите цели. Същите хора, които контролират Холивуд, контролират и музикалната индустрия - фамилията Бронфмен в Канада /най-голямата илюминатска фамилия, която често се споменава в нашите източници/. Едни и същи хора държат света на масмедиите по същите тези причини.
Лявото полукълбо обикновено контролира движенията и усещанията в дясната част на мозъка, докато дясното полукълбо контролира лявата част на мозъка.
Начинът по който двете полукълба са разделени и осъществяват сътрудничество помежду си, е изключителен. Повечето хора, около 80 процента са десноръки и в тях способността им да организират речта, да говорят и обясняват, преобладава, като е локализирана в лявото полукълбо. Докато дясното полукълбо, на свой ред може да разбира писмения и говорим език.
Пространствените възприятия, зависят от дясното полукълбо, въпреки че в тях участва също и част от лявото полукълбо.
 
Докато лявото полукълбо обслужва комуникациите използвайки думите, въобще наименованията, имайки предразположеност за развити вербални функции, опиращо се на логика и систематичност, дясното полукълбо обслужва комуникациите чрез образи /картини/, има пространствени способности, да възприема ситуацията в тримерно изображение – 3 D, притежава интуиция и въображение, свързани с емоциите и чувствата.  Двете полукълба са взаимно свързани и комуникират помежду си, но трябва да се има предвид, че човешкият мозък като цяло се възползва от това тяхно сътрудничество само при положение, че самите полукълба са действително във взаимна връзка помежду си. Точно в този пункт се крие и същността на гореизложения метод.
   
 От десетки години, Илюминатите търсят начин да контролират работата на двете полукълба, тоест как всяко от тях комуникира с другото. И така, те са намерили начин, когато тайно дават информация на дясното полукълбо, чрез символи и подсъзнателно, докато човекът в същото време осъзнава само онова, което му се дава чрез лявото полукълбо, в случая би могло да бъде, физическата страна на света. Дясното полукълбо е свързано с примитивната древна като възраст част на мозъка, и то комуникира чрез образи, имащи своето подсъзнателно значение. Мисленето чрез образи протича бързо. Само помислете колко време ви е нужно за да опишете дадена картина, сцена чрез думи като извършите в същото време сравнение със скоростта по която вие го възприемате. Но образите биха могли да бъдат описани, или превърнати в разказна т.е описателна форма чрез лявото полукълбо. И ето една гледна точка, която заслужава да бъде анализирана отново.
Вие подавате на дясното полукълбо информация в образи и символи – например някакви картини на ужаса заснети от различни огнища на военно напрежение или тероризъм. И тогава вие използвате медията за да съобщите на лявото полукълбо, как да интерпретира тези образи – и така картините се трансформират в описателна форма. Чрез медията! Всъщност медията играе ролята на колективен “ляв мозък”, интерпретиращ десния мозък, който е възприел вече образите за т.нар масово използване от народа, масите. Защото, те иначе не биха извършили самостоятелно това интерпретиране – този превод на подадения материал предварително. /Последното наистина ли е така?/ Особено, когато е с Коментар от страна на говорителя! Ето защо медиите са изпълнени с журналисти, в които доминира лявото полукълбо, тоест  левия мозък. Това е всъщност тяхната функция, да предават информацията с интерпретация, въпреки че 95 процента от самите журналисти не знаят, че точно така са именно използвани, като интерпретатори на дясното полукълбо пред лявото полукълбо. А това се случва защото самите те са се превърнали в роби на самите себе си, на своето едностранно развитие като същества само с едно действуващо активно полукълбо. Тази манипулация на интерпретацията на информацията пред лявото полукълбо се случва всекидневно чрез вестниците, радиото, телевизията, списанията, някои книги, най-вече  се отнася за тези, които непрекъснато гледат телевизия и слушат радио. И разбирането и осъзнаването на всичко това, е толкова важно. А още по-важно е да се научим да филтрираме тази информация и да позволяваме на лявото полукълбо да извършва своя собствен анализ самостоятелно, върху собствена интерпретация на информацията идваща от дясното полукълбо.
Езикът е едновременно говорим и писмен, словесен и образен. Речта и езика, както и асоциираните картини, образи и запаметявания, всичко това се разполага в мозъка. Познаването на значението-смисъла /познаването и разбирането на изреченията например/, всичко това е високо равнище на мисловна операция, която включва едновременно семантика и визуално осмисляне. Докато поведението включва интегриране на дейности от различни части на мозъка. И така, понастоящем човешкият мозък включва осмисляне /мислене/ и запаметяване на образи и техните компоненти.  Както и развитието на езика и съответното мисловно осмисляне свързано с паметта и запаметяването. Редом върви и развитието на широк спектър от емоции и чувства, на грижа и привързаност, на способности за обективно и логическо мислене и преценка. И по-нататъшното развитие на писмените езици и изкуствени образи.
 
Активен
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #31 -: Юли 14, 2010, 17:11:08 »

http://en.wikipedia.org/wiki/Enemy_Mine_(film

много любим филм

Enemies because they were taught to be
Allies because they had to be.
Brothers because they dared to be.

всичkи сме едно , колкото и да е трудно за приемане
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
praiseyou
Гост
« Отговор #32 -: Юли 18, 2010, 21:36:12 »

Интересна информация си дал rabeno, благодаря!
Активен
Spirit_
Гост
« Отговор #33 -: Октомври 17, 2010, 14:35:15 »

Може би ще е добре интересуващите се от тази тематика да гледат това клипче, особено тези, които са негативно настроени (на английски е):
facebook.com/video/video.php?v=1577246143530&ref=mf
« Последна редакция: Октомври 17, 2010, 14:40:06 от Модератор » Активен
Georgi
Гост
« Отговор #34 -: Януари 30, 2011, 20:59:45 »

Радвам се че има хора ,които мислят като мен.Показаха ми пътя и две седмици каквото,и да прочетях на края все стигах до рептилите:сексуалните послания в дисни  и картуннетлорк,сексът в рекламите,измамата световен тероризъм,химическите следи,генномодефицираните храни и организми,измамата с предстоящи глобални климатични промени,бруталното натискане,чееееееее пак предстои поредния грип .Кои зна тоз път с име на какво животно хахахаха щамът (фх8450репилски вирус).Влиянието им над климата малък бях когато чувах че някъде  земетресение е било изкуствено преизвикано и помян как се смяха на това  .......НА КРАЯ Усмивчица КОНТРОЛЪТ НАД СЪЗНАИЕТО.
КАКВО ЩЯЛО ДА СЕ СЛУЧИ 2012 ХАХАХАХАХХАХА   АМИ СЛАДУРЧЕТА ЕДИН ПО ЕДИН ПОЧВАМЕ ДА СЕ ОСЪЗНАВАМЕ      ..........АВАТАР Е СТРАХОТЕН ФИЛМ ,НО  ИМА ЗА ЦЕЛ ДА ТЕ НАКРА ДА СМЯТАШ ,ЧЕ ГЕНЕТИЧНО СИ ЛОШ ЗАВОЕВАТЕЛ НО ТОВА НЕЕ ТАКА.ВЪВ АВАТАР СИНИТЕ СА ХОРАТА.............ТЕ СА НАЯСНО КАКВО ИМ ПРЕДСТОИ БОРБА С ХОРАТА.ЗАБЕЛЕЖЕТЕ,ЧЕ ВСИЧКО СЕ ПРАВИ ТАКА ,ЧЕ ТИ ДА ОСТАВАШ БЕЗ СИЛИ И ЕНЕРГИЯ И ДА ГИ ПИЛЕЕШ ПО НЕЗНАЧИТЕЛНИ НЕЩА И ДА ЖИВЕЕШ В СТРЕС.СПОРЕД МЕН СВЕТОВНАТА КРИЗА  ИМ Е ПОСЛЕДНИЯ КОЗ В БОРБАТА ЗА ПОЛОЖИТЕЛНАТА ЕНЕРГИЯ..............АЗ СЕ ПРИСЪЕДИНЯВАМ КЪМ ОБЩАТА ПОЛОЖИТЕЛНА ЕНЕРГИЯ.        АИ ЧАО
Активен
praiseyou
Гост
« Отговор #35 -: Януари 30, 2011, 21:47:51 »

 Нищо не разбрах от горния пост, иначе понеже аз съм започнал темата да вмъкна че вече се отказах от тази теория, че рептилите ни смучат енергията. Най-вероятно си цъкат по планетата Земя ама едва ли ни лочкат Луушта. Идеята е че всеки сам си е виновен и няма какво да се оправдаваме с някви рептиили, масони или ХААРП технологии. Иначе и аз се присъединявам към общата положителна енергия Плезещ се
Активен
Sita
13
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 344

« Отговор #36 -: Март 18, 2011, 23:46:13 »

Чак сега гледах 3-те видеа на първа страница... че то ще се окаже, че аз съм неосъзнат рептил, а аз никак ама никак не се чувствам като такъв.
Понякога, нито много често, нито много рядко, когато затварям очи се чува същият звук, като този от клипа. Винаги когато се чува, усещам лек дискомфорт в очите и се налага да ги отварям и затварям няколко пъти, с малко по-бързо темпо от обикновеното, докато не се почувствам по-добре. Има и други неща, за които не ми се говори.

И все пак, ако видеата не са монтаж, а са истина, аз въобще не се чувствам рептил, а за неосъзнати такива, не знам. Веселяк
Активен
xxxx
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 157


« Отговор #37 -: Март 19, 2011, 00:13:25 »

sita на кладата  Ухилен
Активен
Orion
Търсеща истината..
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 113


 • Град: Варна
 • Отказвам да играя ИГРАТА..

  http://facebook.com/Scarl
  « Отговор #38 -: Януари 19, 2012, 23:12:25 »

  Не искам да ви разочаровам, но това с гущероподобните очи си е ефект от светлината..ето линк с фото-портрети на известни личности от фотографа Мартин Шьолер:
  http://woman.hotnews.bg/n/brilyantnite-portreti-na-martin-schoeller.7332.html
  Разгледайте добре Усмивчица..е все пак може Анджелина Джоли, Джъстин Тимбърлейк и Джордж Клуни да са рептили, знам ли Веселяк И само да добавя, вярвам, че рептили има и са сред нас, но не мисля, че са обикновени репортери или, че Буш е такъв, защото той горкия е толкова прост, стана президент само заради баща си..гледах видео, в което си бърка в носа и изобщо вида и държанието му са на малоумен..
  Ванга казва, че и да искаме, няма да можем да ги различим..
  Активен

  All the world's a stage, and all the men and women merely players..
  Rupture
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 77


  « Отговор #39 -: Януари 20, 2012, 02:36:58 »

  Цитат
  Ванга казва, че и да искаме, няма да можем да ги различим..

  Тва кога го е казала баба Ванга . По точно какво искала да каже?Може друго да е искала да каже. Виж там ако не е проблем къде си го чела.

  Активен
  Rupture
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 77


  « Отговор #40 -: Януари 20, 2012, 02:46:40 »

  Според мен голяма част от т.наречените рептилиите не осъзнават, че са такива, аз лично съм виждал няколко пъти,  но не от породистите. Просто кръвосмешението е било доста обилно, което незнам дали е добре.
  Активен
  Orion
  Търсеща истината..
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 113


 • Град: Варна
 • Отказвам да играя ИГРАТА..

  http://facebook.com/Scarl
  « Отговор #41 -: Януари 20, 2012, 14:35:35 »

  Цитат
  Ванга казва, че и да искаме, няма да можем да ги различим..

  Тва кога го е казала баба Ванга . По точно какво искала да каже?Може друго да е искала да каже. Виж там ако не е проблем къде си го чела.


  Четох го в една книга за нея, но немога да се сетя как се казва или от кой автор е..ще се опитам да намеря повече инфо Усмивчица
  Активен

  All the world's a stage, and all the men and women merely players..
  Orion
  Търсеща истината..
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 113


 • Град: Варна
 • Отказвам да играя ИГРАТА..

  http://facebook.com/Scarl
  « Отговор #42 -: Януари 20, 2012, 14:36:33 »

  Според мен голяма част от т.наречените рептилиите не осъзнават, че са такива, аз лично съм виждал няколко пъти,  но не от породистите. Просто кръвосмешението е било доста обилно, което незнам дали е добре.
  Я разкажи повече Усмивчица как изглеждат, как разбра, че са такива..
  Активен

  All the world's a stage, and all the men and women merely players..
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #43 -: Януари 24, 2012, 18:57:27 »

  Всеки човек притежава по-малко или по-голямо количество рептилско в ДНКто си. Говорейки за рептили под един общ знаменател не бива да се ограничаваме в качествата на една рептилска раса или да се сравняват с рептилското поведение на гущерите и змиите на земята. То ще е същото , като да сравняваме всички хуманоидни раси с поведението на земните маймуни.
  Та думите ми е ,за тези които "виждат" в енергийното поле ,подобна остатъчност , може да не е хибрид на господстващата рептилска недоброжелателна раса.
  Примерно може да е светлинен работник -дракон, въплътен от високите измерения , което е напълно възможно в сегашната енергийна обстановка , това е едно безкрайно мъдро и полезно същество и ще сте истински щастлив да го познавате.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  gavrosh
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 8


  « Отговор #44 -: Януари 26, 2012, 12:44:51 »

  Ето нещо за така наречените "рептилии"
  http://vbox7.com/play:59b4ed41
  Те са проблем за нас докато не намерим начин да се предпазим от енргийния им паразитизъм.Стане ли това предполагам че просто ще станат на прах.Без нашата енергия тука на земята те не могат да съществуват.
  А ефекта от 100 маймуни е спорен,защото ние сме уникални.А уникалността ни им пречи.А станем ли на 100 маймуни, ще ни направят на маймуни.
  Активен
  Страници:  1 2 [3] 4   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright