Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Живеем в дуалистичен свят  (Прочетена 1791 пъти)
Spirit
Гост
« -: Март 05, 2010, 23:39:12 »

Живеем в дуалистичен свят, за това, струва ми се, няма спор.
Проблемът, който искам да спомена, е че има хора, които решават, че за тях това не важи и могат да живеят единствено в своя свят, където царува доброто, разбирателството и т.н и няма нужда да изпитват негативни емоции, да бъдат част от негативни събития или да понаглеждат и развиват негативната си страна.
Това за съжаление в нашето измерение, както аз го виждам, може да доведе само до смърт или непълноценно съществуване. Това измерение си има правила и те не са като училищните правила, които ако няма кой да те накара да ги спазваш, просто ги пропускаш. Те са божиите правила.
Представете си например ако сте пингвин и знаете, че скоро на северния (или който там полюс беше) ще настане много топло време, да речем близките 3 години. И като пингвин, който много се гордее със знанието си и, да речем, няма търпение, започнете да се подготвяте и да се адаптирате към новия климат, който ще е съвсем различен от досегашния. И понеже много бързо се справяте, след година напълно се адаптирате за летния режим... еми да, ама зимата още не е дошла, сами се сещате какво следва.
Да не говорим, че половин истина е лъжа. Това, струва ми се, е всеизвестно. Ами ако човек вижда само хубавото и си живее в един собствен свят пълен само хубави неща то той ще е сляп и ще живее в лъжа. Ще пропусне да научи важните уроци, които това измерение, които ние толкова плюем и отхвърляме, има да ни научи. Купили сме си билети за 3-тото измерение, а решаваме, че ще ни е по-кеф да надничаме в съседната зала и изобщо да не обърнем внимание на “представлението”, за което сме дошли.
Пък и какво ще стане, ако както си живеете в една утопия изведнъж попаднете в негативна среда (някаква случка), сблъскате се с негативен човек или на някой ваш близък се случи нещо негативно? Ще сте невероятно безпомощни и няма да знаете какво става.
Другото, което е, няма как да променим света като просто го игнорираме. Трябва да го погледнем в очите, да го разберем и видим в цялата му светлина и после да направим това, което трябва да се направи – например да преобразуваме отрицателната му енергия в положителна. Това, че сме избрали да игнорираме нещо, не означава, че то спира да съществува.
« Последна редакция: Март 07, 2010, 12:00:23 от Spirit » Активен
Бунтарката
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 179

 • Град: София
 • « Отговор #1 -: Март 06, 2010, 21:13:23 »

  Пък и какво ще стане, ако както си живеете в една утопия изведнъж попаднете в негативна среда (някаква случка), сблъскате се с негативен човек или на някой ваш близък се случи нещо негативно?Ще търся отново положителния смисъл !Spirit ,а какво ще кажеш за тази информация:
  В МОМЕНТА СЕ СЪЗДАВА АД И РАЙ

      Може да се каже, че досега на Земята имаше известно равновесие и това се усещаше като комфорт. Но този период свършва. Разликата между хората се увеличава постоянно – мнозина тръгват по духовен път, това ги уравновесява и хармонизира, което пък води до повишаване на вибрациите. Останалите продължават да се чувстват нечии жертви, което ги потиска постоянно и ги държи на едно ниско енергийно ниво, а в много случаи, води и до деградация. Това енергийно разслояване между хората, става все по-отчетливо и води до планетарни промени. Обособяват се, така да се каже, два различни свята, две различни планети. Обичайната, известна ни досега като тримерна Земя и по-високо вибрираща, наречена петмерна. Петмерната Земя не може да се наблюдава с обичайните материални сетива, поради по-фината си материя.
      Енергийната разлика между хората води до обособяването на два вида хора. На нисковибрационни и високовибрационни. В първата група се отделят – можете да си представите затворниците и царуващата между тях атмосфера на насилие, болните в болницата и техните страдания и лудите в лудницата, където дори лекарите, не са със всичкия си. Досега тези човешки представители са уравновесявани, повече или по-малко от духовните хора. Но тази уравновесяваща енергия започва да намалява и да се отделя на отделна Земя. Опитайте да си представите, каква нисковибрационна атмосфера се натрупва. Много скоро тези, които останат да живеят в нея, сами ще я определят като ад. И дори няма да има нужда от дяволи – такива ще бъдат много хора, в опитите си да оцелеят и да възстановят старото положение на нещата, което разбира се, е невъзможно без високи вибрации.
      На другата Земя се събират хора, които й съответстват по вибрации – уравновесени и любвеобилни. А това изключва сериозни конфликти и разделение, което да понижава общите вибрации. На тази хармонична обща енергия откликва и околното пространство, което също става хармонично и разцъфтява. Изчезват всички стари проблеми като болести, неприятни атмосферни явления, дори неприятните насекоми. Живеещите в това пространство го определят като рай.
      Много е важно да се разбере, че ВСЕКИ САМ ОПРЕДЕЛЯ, къде да се намира – в ада или рая – защото това зависи от собствените му честоти. Никой, дори Висшите сили, които много точно спазват Божествения закон за предоставената свободна воля, не могат и нямат право, да преместят някого от ада в рая. Всичко това става само за сметка на собствените усилия. Но трябва да имате предвид, че БЛАГОПРИЯТНИЯ ПЕРИОД ЗАВЪРШВА. Сами можете да си представите, колко ще ви е трудно да повдигате вибрациите си, когато навсякъде около вас се увеличават потискащите енергии – за мнозина това ще е непреодолимо бреме, независимо от силното им желание.
      Основен проблем за пропускането на благоприятния период са човешките илюзии. Всички се залъгват, че е много по-важно да се грижат за прехраната си, за семейството си, за собственото оцеляване, а не за повишаване на вибрациите си. Помислете, не приличате ли на катеричка във въртележка – напъвате, за да изкарате някакви пари, които обикновено харчите за ненужни работи, и след това отново бягате във въртележката. Признайте си честно сами на себе си (това е неизбежен етап в собственото извисяване), действително ли неможете да живеете без повечето неща, с които сте се заобиколили или, към които се стремите. А не е ли време да сложите край на безплодни отношения? Осъзнайте, че основна пречка за промяната ви са страховете, опасенията и желанието за сигурност, а желанието за сигурност е поредната самозаблуда, поредната илюзия. И не очаквайте от мен рецепти за живота си, разберете: ТРЯБВА ДА ПОЕМЕТЕ ОТГОВОРНОСТ ЗА СВОЯ ЖИВОТ, А НЕ ДА РАЗЧИТАТЕ НА НЯКОГО! А информация, как да се променяте, има ПРЕКАЛЕНО МНОГО. Процесът на нейното търсене и подбиране е част от вашето израстване – нали трябва да се научите да разчитате на себе си. Без доверие в себе си, не можете да развиете интуицията си и да усетите вътрешното ръководство.
  Това всичко  из "Философия на ежедневието"?
  Активен

  Внимавай какво си пожелаваш!
  Бунтарката
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 179

 • Град: София
 • « Отговор #2 -: Март 06, 2010, 21:29:08 »

  И по повод това моята лична философия ме призовава да обърна внимание на точно това положително виждане на живота!Незнам дали ме разбираш ,незнам и аз дали точно съм те разбрала?
  Всъщност аз съм си забранила да гледам негативини(новини).
  .............
  Активен

  Внимавай какво си пожелаваш!
  Spirit
  Гост
  « Отговор #3 -: Март 07, 2010, 11:57:14 »

  Ами аз не си падам много да споря с книги. Факт е, че нито едната теория не може да бъде доказана. Ще живеем и ще видим. Просто счетох за нужно да изразя мнението си, пък от там нататък всичко е въпрос на личен избор дали някой ще го приеме или не.
  Според мен човек трябва да е на изключително високо ниво, за да си позволи напълно да се отдели от негативното в нашия свят. А, без да се обиждате, не мисля, че някой тук е чак на такова ниво.
  Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #4 -: Март 07, 2010, 13:13:42 »

  И в най-високите финоматериално-духовни светове има отрицателни частици. Може да са в пъти по-малко, но ги има. И в най-тъмните най-плътни светове винаги има положит. частици. Просто едното не може да се проявява и изявява без другото. На едно ниво те произлизат от Първото Единно, още като Непроявено То ги е съдържало в Себе Си.
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #5 -: Март 07, 2010, 13:31:42 »

  Във вселената има и светла и тъмна материя
  Активен
  Spirit
  Гост
  « Отговор #6 -: Март 07, 2010, 13:33:08 »

  Съгласна съм с вас - щом Бог е създал свят като този, значи има в себе си такава частица. Всичко е създадено по негово подобие. Усмивчица Пък и тези, независимо колко малки частици са като врати към други светове и възможности към познание. Така че ако някой успее напълно да ги елиминира, то той се лишава от възможността да научи определени неща.
  Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #7 -: Март 07, 2010, 14:27:50 »

  Да живеем в свят на дуалност. И по примера с пингвините нека ви напомня, че освен северни има и южни такива - очилатите пингвини в Африка. Може би те ще помогнат с пример на своите братовчеди от севера как да живеят в едно евентуално лято?! Може би и на тях някога да им е било наложено да сменят атмосферата и да знаят добре пътят и начина?! Можеби......
  Активен
  pdd
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 3


 • Град: София
 • « Отговор #8 -: Март 07, 2010, 18:12:13 »

  Здравейте,
  не съм съгласен с колежката Георгиева "Spirit" и напълно подкрепям мненията на другата колежка "Бунтарката".В своя живот човек израства, като такъв благодарение на уроците който му се дават, независимо дали мисли позитивно или негативно, уроците си следват един след друг и се повтарят при едно негативно мислене, като крайната цел мисля е ясна за всеки един от нас тук. Единствено негативното мислене "може да доведе само до смърт или непълноценно съществуване", както казва "Spirit", когато човек има положителен поглед над нещата той сякаш вижда над всички. Човешко е да се радваме когато лошото се превръща в добро, харесваме красивото, поглеждаме грозното и си казваме дано следващия път като го видя да се е превърнало в красиво...С положително мислене се дава началото на най-красивия живот, мислете положително и се оглеждайте, анализирайте промяната, тя е красива.
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Natural World Secrets of the Maya underworld / Тайните на подземния свят на Маит
  Филми
  Administrator 0 1906 Последна<br />публикация Юни 14, 2009, 23:34:03
  от Administrator
  ЗНАЕМ КАК ДА ПРЕЖИВЯВАМЕ, НО НЕ ЗНАЕМ КАК ДА ЖИВЕЕМ!!!
  Обща тематика
  delfin 4 3430 Последна<br />публикация Юли 27, 2009, 01:07:40
  от Бунтарката
  Удоволствия, опиати, егоизъм - как да живеем « 1 2 »
  Обща тематика
  Infame 22 1265 Последна<br />публикация Септември 17, 2010, 15:54:28
  от nia.boneva6
  Невероятният свят на дивата природа
  Любопитни факти
  DArkAngel 12 5639 Последна<br />публикация Октомври 17, 2010, 16:50:43
  от DArkAngel
  Dan Pink за това как можем да живеем в един по-добър свят
  Видео клипове
  Georgio 0 871 Последна<br />публикация Януари 24, 2011, 14:21:55
  от Georgio

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright