Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Тялото, духът и умът работят заедно  (Прочетена 1153 пъти)
Админ
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Януари 28, 2010, 17:51:36 »

  УТВЪРЖДАВАЙТЕ ДОБРОТО!
  Грег Андерсън

  Тялото, духът и умът работят заедно. Дайте на тялото всичко, от което има нужда. Но докато навиците на ума и на духа не се променят, ние няма да постигнем съвършено здраве.

  Кой е най-лошият навик на ума; кое е това нещо, което причинява конфликт, разочарование, загуба, безпокойство? Чувал съм всякакви отговори - от мързел до богохулство. Някои твърдят, че това е отлагането; други - че е критиката и навикът ни всичко и всички да съдим. Подходящи отговори.

  Най-лошият ни навик всъщност е неблагодарността. Липсата на благодарност за получената благословия и любезност.
  Веднъж пред семинар ме заговори една жена. От първите думи стана ясно, че се е превърнала в емоционален, духовен и физически несретник от много размисли върху проблемите си. Гневеше се, че не са й поставили навреме диагнозата; оплакваше се от ужасите на леченията; от това, че семейството й беше я изоставило…

  Не издържах и я прекъснах: "След като ми разказахте за всичките си проблеми, разкажете ми за доброто около вас."
  Беше шокирана: как така искам от нея да се сети за нещо добро, когато всичко покрай нея е не както трябва.
  "Има много добри неща - казах й. - Можете да ходите, да чувате, да говорите, да се храните, да дишате, да виждате, имате обоняние… Не сте легло, не сте безпомощна. Някакво здраве във вас все пак е запазено, иначе просто нямаше да бъдете тук." Съветът ми към нея беше през следващите 3 седмици да се концентрира върху доброто в живота си. Да избягва да говори за злините. И още със събуждането си да благодари на Бога за това, че е жива; за здравето, което й е дарил; за всички неща, с които я е благословил; и най-вече - за живота си."

  Своя ритник получих от едно писмо: приятел бе в затвора заради неплатени данъци. Ето го писмото:
  "Ти си свободен. Искам и аз да можех същото. Ти си длъжник; аз също. Аз трябва да платя на държавата 165 000 долара за 3 години. Ти си в слънчева Калифорния. Миналата нощ температурата тук бе 35 градуса под нулата. Има около метър сняг. Ти правиш това, което искаш. Аз съм дневален и чистя тоалетните всяка сутрин. Но затова пък съм най-добрият дневален, който някога са имали в този затвор."

  Нуждаех се от този ритник, за да осъзная, че живея живота на неблагодарник. Трябваше да се променя.
  Обърнах дневника на нова страница и написах: "Благодарен съм за". После разделих страницата на три колони: Хора, Места, Неща. Получи се невероятно дълъг списък на нещата, на които бях благодарен.

  Благодарих на съпругата си, на дъщеря си, на работата си, на здравето си, на това, че съм оздравял от рак… Изразих голямата си благодарност пред Бога, признавайки, че той е източникът на всичко добро, че само той е в състояние да ни дари с още един ден живот. Почувствах се изключително добре и започнах да гледам през призмата на благодарността.

  На приятелят си от затвора, комуто бях изпратил писмо, пълно с потискащи неща, сега изпратих своята благодарност: "Благодаря ти, че ми отвори очите. Бог ми е дал толкова много възможности да помагам на другите. Благодаря ти, че ми помогна да прогледна." Законът за благодарността може да се окаже най-важната съставна част от пътуването ни към Съвършеното здраве.

  Винаги, когато в главата ви се оформи негативна мисъл, парирайте я с мисъл за благодарност. Проблемите, негативността, дори болестите се трансформират чрез искрената благодарност.

  Законът за благодарността изисква от нас да я изразяваме не само с думи. Всеки може да намери начин да изразява благодарността си с действия. Достатъчно е да не бъркате благодарността с ласкателството. Едното е искрено, другото - не. Както пише Дейл Карнеги: "Едното идва от сърцето, другото се процежда през зъбите."

  Колкото повече размишлявах върху добрините, с които съм дарен, толкова повече усещах, как бързо се променя емоционалният и духовният ми светоглед. В моето изразяване на благодарност имаше познавателен заряд, който промени цялото ми същество. Благодарността съдържа в себе си емоционална и духовна нагласа за щастие, свобода и доволство; благодарността наистина оправя нещата. Тя ни променя; променя ни изцяло. И така променя нашия свят.
  Пътят на Съвършеното здраве изисква от нас да проявяваме искрено и активно благодарността си. Опитайте да бъдете благодарен за седмица; за ден, за час поне. Наблюдавайте резултатите. Ще се изненадате от промените, които ще настъпят във вас, във вашето здраве, във вашите взаимоотношения, в кариерата ви - буквално в целия ви живот.
  Утвърдете добрите неща в живота си; наблюдавайте как те стават все повече и повече.
  Активен

  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Сърбежи по тялото
  Изцеление от природата
  Administrator 0 4150 Последна<br />публикация Февруари 23, 2011, 14:10:50
  от Administrator
  В този живот трябва да достигнете Духът « 1 2 »
  Йога
  Търсач 16 2015 Последна<br />публикация Юни 14, 2011, 17:02:07
  от Гергана
  Ние и Земята - заедно срещу добива на шистов газ
  Инициативи
  yyy 9 1180 Последна<br />публикация Юни 14, 2012, 10:36:51
  от Sunshine(sun)
  Излязох от тялото си в стаята
  Необичайни преживявания
  asenchos 1 1268 Последна<br />публикация Август 08, 2012, 23:07:26
  от asenchos
  Заедно можем
  Инициативи
  MouseMaiki 13 1284 Последна<br />публикация Октомври 17, 2012, 11:30:30
  от shining_star

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright