Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Хомеопатия  (Прочетена 5552 пъти)
delfin
Гост
« -: Август 23, 2009, 17:02:27 »

Нека тук да разискваме за хомеопатията.

Цар Кару спомена за д-р Рекевег, който бил баща на съвременната хомеопатия. Възниква ми следният въпрос - това, което сега се произвежда масово като хомеопатични средства от френската и германската напр. компании са си пълна фалшификация ли?

Аз лично се убедих, че за да има смисъл хомеопатията трябва да се търси такъв специалист, който първо сам да си прави съставките, а даже това, което го няма като суровина, да си го отглежда сам.

И още - че е най-добре класически хомеопат, който дава след прецизен и обстоен преглед само един препарат, който е точно индивидуално за дадения човек.

Аз търся такъв класически хомеопат, който да практикува в Б-я, но досега не намерих. Някой знае ли такъв в София или Пловдив?
Активен
Инил
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 186


« Отговор #1 -: Януари 25, 2010, 13:18:26 »

Ето малко информация за хомеопатията:

Д-р Тимъти Дули започва книгата си "Опозной хомеопатията" така:

„В продължение на няколко години мои пациенти многократно са ме питали: “Коя книга ще ми препоръчате да прочета, за да се запозная по-подробно с Хомеопатията?”
Въпреки изобилието от книги за хомеопатията, аз не можех да посоча такава, която задоволително да обяснява нейната концепцията и да дава необходимата информация за тази наука.
Е, аз написах книга, която отговаря на тези изисквания. Тя се базира на моите собствени преживявания и наблюдения, които потвърдиха многократно основните теории в хомеопатията.
Малко са хората, които наистина успяват да се ориентират добре при първата си среща с хомеопатията. Нейните постановки са простички и ясни, но не за всеки е лесно да ги схване. Хората се опитват да я разберат и да я интерпретират от позициите на своето образование и жизнен опит. Това е напълно естествено, но понякога ограничава способността ни да възприемем нещо наистина различно.
Повечето лекари лекомислено отхвърлят хомеопатията, при все че не знаят нищо за нея. В края на краищата, как може тя да бъде нещо сериозно, след като те, експертите, не са я изучавали в медицинското училище?
Хомеопатията, обаче, стои стабилно на краката си. Нарастващата й популярност и употреба налагат на всеки, който се занимава със здравеопазване, независимо дали приема хомеопатията или не, поне да се запознае с нейните основни принципи и с хората, които я прилагат отговорно.”
http://homeohelp.eu/homeopathybooks/shop.product_details/1/flypage_images.tpl/184.html
Активен

Инил
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 186


« Отговор #2 -: Януари 25, 2010, 13:22:53 »

Българско хомеопатично общество - http://www.bghomeopathy.org/

Що е хомеопатия? - http://www.holisticabg.com/

Класическа хомеопатия - http://anhira.com/homeopathy/

Регистър на дипломираните хомеопати - http://homeohelp.eu/index.php?option=com_sobi2&Itemid=87
Активен

Инил
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 186


« Отговор #3 -: Януари 25, 2010, 13:23:46 »

За т.н. "свински" грип, СЗО обяви световна Пандемия, въпреки че в България за около 7 месеца са починали около 35 души.
А знаете ли колко умират от Рак, само в България за 1 час?.... двама!
Преди две десетилетия заболеваемостта от рак на гърдата е била около 180 на 100 000, а сега е набъбнала до 300 на 100 000.

Но изход има и той в много голяма степен е в ПРОФИЛАКТИКАТА на застрашените от рак - Хомеопатичната профилактика.

Кои са в опасната зона? На първо място децата и внуците на заболели от рак, тъй като раковата предиспозиция се унаследява. Разбира се може да е и придобита в зависимост от начина на живот и стресовите фактори.
В хомеопатията вместо Раковата предиспозиция, използваме термина:

Карцинозинов (Раков) Миазъм

Основното усещане при хората принадлежащи към Раковия миазъм е, че оцеляването им зависи от това , как изпълняват задачите си, които усещат че не са в състояние да изпълнят. Те се напрягат до крайност, с надеждата, че ще успеят, тъй като за тях неуспехът е равнозначен на смърт и деструкция. При това, всичко трябва да бъде удържано под пълен КОНТРОЛ!

Контрол и Планиране са ключовите думи, които минават като червена нишка през мислите и действията им. И нещо което им е непознато, тъмно и поради това неподлежащо на контрол, каквата за тях за съжаление е и хомеопатията, ги ужасява и те го отхвърлят и избягват! Затова и като правило, те избягват и отхвърлят хомеопатията като лечебен метод и така изпускат шанса да бъдат излекувани в ранния стадий, докато още няма метастази и успехът е много по-сигурен.

При хората Carcinosinum често срещаме история в детството, когато са полагали много големи усилия, в опита си да оправдаят много големите очаквания на родителите, и под техният много строг контрол са трябвало да бъдат много прилежни и послушни в опита си да оцелеят.
Настръхвам, когато някой родител, обикновено таткото каже: "моето дете е изпълнително и послушно като войник"!?...
Децата Carcinosinum са твърде отговорни за възраста си и се държат прилично, като възрастни, обаче това често ги прави невротични, което понякога е така силно изразено, така натоварващо е да успеят да оправдаят свръх очакванията на родителите, че могат да стигнат и до суицидни настроения!
Например на т.н. ЕМО деца, на които девиза е: " Кухнята, ножа, вените - край на проблемите!"

По-късно, самите те си налагат най-високи, почти недостижими цели и сами се заставят да ги реализират.
Те гонят перфекционизъм, като почти се самоунищожават. При Раковия миазъм, трябва да се положат свръхчовешки усилия, като условие за оцеляване. Човекът има усещането че трябва да се разтегли като ластик, в нечовешко усилие да оправи всички проблеми и изпълни всички високи задачи, които си е поставил.
Оцеляването им зависи от контрола над себе си и над околните, и огромното усилие за въвеждане на ред над обкръжаващият ги хаос.
Това е компенсаторна реакция, на подсъзнателния вътрешен хаос, който понякога се усеща като психо/емоционално "завихряне".
Самата болест - Рака, е срив на всички механизми, които контролират тялото, хаотично поведение на клетките, чието поведение излиза от Контрол! А самата ракова клетка е перфектна - тя е вечна, тъй като си е изключила биологичния часовник, поставен от Твореца и непрекъснато се дели и размножава! Неосъзнавайки че убивайки организма, който я храни подготвя и собствената си смърт!

Необходимоста от съвърщенство на хората в Карцинозиновия миазъм и това че те са преди всичко много изискващи и критични към себе си, ги прави много чувствителни към упреци и много лесно се обиждат.

Ако нямат проблеми за решаване, те сами си създават такива и смело се хвърлят в неистова борба за решаването им.
Поради тяхната болезнена необходимост от съвършенство се поражда и тревожно очакване.
Обикновената чистота и подреденост не са им достатъчни - те трябва да покажат съвършенство! Единствено спокойни са късно вечер, когато всички заспят, всичко е съвършено подредено и под контрол, който никой не може да наруши!

Децата могат да бъдат много надарени - математика, живопис, музика, танци и са много съчувстващи към страданието на животни и хора.

Чувстват се много добре по време на гръмотевична буря и дори излизат навън да и се наслаждават.

Голяма тревожност за здравето, страх от болести, особено от рак.

Наличие на фамилна ракова анамнеза!

Затова деца и внуци на раковоболни, трябва да изкарат профилактичен хомеопатичен курс на лечение, който ще ги изведе от опасната "ракова зона", където всеки карциноген лесно може да отключи рак - в безопасност! Там където карциногенните фактори много трудно биха отключили рак.
Така че, като профилактика, ролята на хомеопатията е незаменима и с чудесно лечебно въздействие!
С помоща на Хомеопатията се лекува рака особено в началния стадий, докато още няма метастази.
Макар и мн. рядко, но има случаи на излекувани раково болни и в 4-тия стадий на болеста. Хомеопатията има и редица хо лекарства, които редуцират болката на болен в терминален стадий, до поносима и пациента е в съзнание, а не "зомбиран" с морфин и др. под.

Александър-хомеопат
Активен

Spirit
Гост
« Отговор #4 -: Януари 25, 2010, 13:24:38 »

Нека тук да разискваме за хомеопатията.

Цар Кару спомена за д-р Рекевег, който бил баща на съвременната хомеопатия. Възниква ми следният въпрос - това, което сега се произвежда масово като хомеопатични средства от френската и германската напр. компании са си пълна фалшификация ли?

Аз лично се убедих, че за да има смисъл хомеопатията трябва да се търси такъв специалист, който първо сам да си прави съставките, а даже това, което го няма като суровина, да си го отглежда сам.

И още - че е най-добре класически хомеопат, който дава след прецизен и обстоен преглед само един препарат, който е точно индивидуално за дадения човек.

Аз търся такъв класически хомеопат, който да практикува в Б-я, но досега не намерих. Някой знае ли такъв в София или Пловдив?

Съжалявам, че чак сега ти виждам поста. Аз преди около година бях при една в Пловдив - Любомира Филева. В гугъл намерих този GSM - 0888 83 53 68. Надявам се още да практикува - аз като ходих беше до Четвъртък пазара в едни улички. Много обстойно разпитва за всякакви работи свързани с пациента - като психолог е. Накрая сама решава точно какво е лекарството, което трябва да приготви за теб.
Активен
Инил
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 186


« Отговор #5 -: Януари 25, 2010, 13:26:39 »

Практиката по хомеопатия убеждава лекаря да гледа на тялото като на нещо повече от сбор от отделни части. За разлика от машината тялото се развива, функционира и се възстановява независимо и самостоятелно. В този смисъл всеки носи в себе си своя собствен лечител. Древните лекари са познавали тази природна сила на организма да контролира заболяването и са я нарекли: "Лечебна сила на природата." Тази лечебна енергия е функция на жизнената сила и С. Ханеман я нарича "жизнена енергия". Заболяването представлява разстройство на тази енергия. От 10 човека, които се намокрят под дъжда, само един ще се разболее от пневмония. Повечето бактерии могат да ни разболеят само, когато собствената ни лечебна сила или съпротивителна способност е отслабена.....
-Духът на хомеопатията, Р. Шанкаран


http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showforum=128
форум за хомеопатия
Активен

Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright