Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Аз съм това, което виждам - Д-р Дийпак Чопра  (Прочетена 3220 пъти)
Админ
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Януари 28, 2010, 16:49:20 »

  Дийпак Чопра е лекар-ендокринолог, основател на център за борба с неизлечими болести, вкл. рак. Изучава Аюрведа в родината на родителите си и интегрира древните познания със съвременните постижения на официалната медицина.
  Той е един от най-големите духовни водачи на нашето време, един от "100-те най-известни мъже на 20-и век". Автор е на десетки книги, преведени на десетки езици. За труда си "Квантово лечение" е номиниран за Нобелова награда за алтернативна медицина.

  За насочването на ума към изцеление той смята, че хората са способни да участват в лекуването на рака и дори - да контролират хода на болестта чрез мислите си. В официалната медицина е придобил известност следният случай:
  През 1971 г. д-р О. Карл Саймънтън, рентгенолог в Тексакския университет, срещнал 61-годишен мъж с рак на гърлото. Болестта била много напреднала: пациентът едва преглъщал, тежал само 45 кг.

  Освен че прогнозата била извънредно лоша - лекарите му давали 5% шанс да преживее 5 години след лечението, но и пациентът бил толкова отслабнал, че било малко вероятно да се повлияе добре от облъчването, което е стандартната терапия в такива случаи.

  В отчаянието си, но и от любопитство към психологическия подход, д-р Саймънтън му предложил да подкрепи лъчевата терапия с визуализация. Пациентът бил обучен да визуализира своя рак колкото се може по-живо. След това го научили визуализира имунната си система и да си представя как белите кръвни телца успешно атакуват раковите клетки и ги измитат от организма, пощадявайки единствено здравите.

  Пациентът споделил, че вижда имуннатата си система като вихрушка от бели частици, които обгръщат тумора като черна скала под снежна преспа. Д-р Саймънтън го насърчил да повтаря тази визуализация по няколко пъти на ден. Пациентът започнал редовна визуализация и не след дълго ракът му претърпял обратно развитие. След няколко седмици при обективните изследвания туморът бил толкова намалял, че лъчетерапията преминала без странични ефекти. След два месеца туморът изчезнал напълно.

  Докато д-р Саймънтън бил изумен от резултата, самият пациент приел лечението напълно естествено. Той споделил с лекаря, че артритът не му позволява да ходи на риболов, така че след като ракът си е отишъл, може ли да визуализира и артрита си. След още няколко седмици визуализация артритът изчезнал. Пациентът се освободи едновременно от рака и от артрита си за цели 6 години.

  Този вече изключително популярен случай размести понятията на официалната медицина. Вече никой не се съмнява, че пациент, който има вяра в лекаря си и му се доверява, има много по-големи шансове за оздравяване от онзи, който подхожда към лечението с недоверие, страх и враждебност.

  Болен с положителна нагласа винаги преживява пациент с отрицателна нагласа. Всеки здрав мироглед, ако бъде изразен, а не стаяван, помага за оцеляването дори при смъртоносни болести. Винаги е за предпочитане да се бориш, вместо да се предаваш. Обречен е този, който сдържа чувствата си и по този начин превръща потиснатите емоции в ракови клетки.

  Тялото има свой ум, който е командният пулт на общия компютър, управляващ жизнените ни процеси. Много от ранните фази на рака се самолекуват, без дори да подозираме, че имаме рак. И като не знаем - не ни е страх. И защото не знаем - продължаваме да подлагаме на стрес своя организъм. И защото не знаем, изстискваме го още и още, докато се получи добре видимата картина на рака.

  Тялото е интелигентно - за щастие, повече от нас. Важното е да се научим да не му пречим да се самолекува. И да намерим онези холистични техники, с които да подкрепяме собствения си организъм в неговото самолечение.
  Активен

  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Това, което наричаме невроза
  Моите сънища
  Administrator 0 3172 Последна<br />публикация Юни 20, 2009, 22:12:02
  от Administrator
  Дийпак Чопра - Да опознаем Бог / Deepak Chopra - How to know God
  Филми
  Arcoiris 1 3146 Последна<br />публикация Декември 14, 2009, 17:34:45
  от delfin
  Няколко въпроса за това което се случва напоследък « 1 2 »
  Въпроси и отговори
  snifo 21 2921 Последна<br />публикация Февруари 15, 2011, 15:02:13
  от Дом
  Това, с което се бориш, само се усилва « 1 2 »
  Обща тематика
  izida 26 2201 Последна<br />публикация Юли 31, 2010, 13:31:37
  от kim
  ИИСИИДИ - УЧЕНИЕ ЗА ТОВА, КОЕТО „НЕ СЪЩЕСТВУВА”
  Космогенезис
  air_fairy 2 1899 Последна<br />публикация Септември 12, 2011, 09:43:27
  от air_fairy

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright