Духовно развитие

          

Страници:  1 ... 5 6 [7] 8   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Вегетарианство  (Прочетена 11427 пъти)
izida
Гост
« Отговор #90 -: Януари 21, 2011, 13:27:11 »

Това с намаленият имунитет при вегетарианците, е най-голямата спекула на която се подложени те. Съжалявам, но няма да се съглася с Нре. Освен от личен опит като дългогодишна немесоядка, доста заобикалящи ме също....всичко показва "доста висок инунитет" + хемаглобин на горна граница, включително всички други елементи. Аз лично си правя профилактични кръвни изследвания 1, 2 пъти годишно, и да ти каза не се оплаквам хич Усмивчица. Още повече, нима е възможно, мъртва тъкън да съдържа каквито и да е било аминокиселини и всякакъв род хранителни елементи!? Намигване
Друдият мит е свързах със спорта и с качването на телесна маса при спортисти не спец. ражим на хранене, ...хм..и там не мисля че и ма проблем, все пак, въглехидратите и протеините се съдържат в доста продукти, даже във всики като се замисля,....
П.С. И последно бих искала да споделя за тенденцията широко завладяла напоследък целият свят, касаеща здравословното хранене,и всичко свързано с него......не всичко е храна, ние не набавяме енергия и хранителни елементи от храната, напротив Намигване. Храната спомага за износването и стареенето на организма, истинското захранване получаваме от вибрациите излъчвани и приемани от нас, от слънцето, от начина на дишане Усмивчица
Желая на всички слънчев и прекрасен ден!!!
Активен
kim
Гост
« Отговор #91 -: Януари 21, 2011, 15:42:56 »

и един пример...

"...Today, almost 30 years since first swearing off meat, John is training for an Ironman Triathlon, rocking insane mosh pits with the Cro-Mags, and hitting the gym every day. Needless to say, he has more energy than most dudes half his age."

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=H-5XcW4UdZo" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=H-5XcW4UdZo</a>
Активен
nre
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 129

« Отговор #92 -: Януари 21, 2011, 15:52:51 »

Тази статия я пиша за възможните дефицити, от които най-често страдат вегетарианците, и е с цел да се предпазвате

Цитат
нима е възможно, мъртва тъкън да съдържа каквито и да е било аминокиселини и всякакъв род хранителни елементи!

За съжаление плътта съдържа най-много аминокиселини и енергия. За това е и борбата в животинския свят - за мръвка. Иначе ако ябълката имаше по-голяма енергийна стойност, лъвът щеше да рупа ябълки  Веселяк

Цитат
Това с намаленият имунитет при вегетарианците, е най-голямата спекула на която се подложени те
Научните статии сочат обратото наблюдение, за това го споменах като възможен вегетариански проблем. Избягвайте самонавиването, то е във ваш минус, като заблуждава. Поздравявам те за честите профилактични изследвания. Това е правилния подход за регулиране!

Цитат
всичко показва "доста висок инунитет" + хемаглобин на горна граница, включително всички други елементи.
Това сочи, че диетата ти е добре балансирана, което е похвално. Аз обаче говоря за статистическото очакване от което повечето вегетарианци страдат. Изказвам само предупреждение за най-вероятни проблеми, които трябва да имаме предвид, за да сме здрави. Знам, че можете да ми дадете много примери за вегетарианци-спортисти, които очевидно имат добре балансирана диета, но састистиката сочи, че масово месоядните показват по-добри резултати в спортовете. Възможно е да сме мускулести и на вегетарианска диета, но е по-вероятно да имаме намалено телосложение и сила.  Това го казвам за да могат новите вегетарианци да пресметнат общоочертаващите се предимства и недостатъци, които най-вероятно биха проявили в следствие от вегетарианската диета. За мен очевидно спасяването на животно от изяждяне е по-ценно от визията ми!

Цитат
Храната спомага за износването и стареенето на организма
Ако говориш за окислението при горенето й, съм съгласен. Но без храна не можем. За това балансът е да се храним умерено, без да преяждаме.
Иначе има и други неизбежни фактори, водещи до стареене на организмът ни. Един от тях е наскорошно открит ген, наречен теломер, който определя саморазрушаването на клетката след определен брой деления. Той определя до колко максимално можем да живеем при идеални условия. Здравословният живот просто позволява достигането ни до тази горна граница на живота. Но колкото и идеално да живеем, тази граница не може да бъде прескочена.

Цитат
истинското захранване получаваме от вибрациите излъчвани и приемани от нас, от слънцето, от начина на дишане
Тук вече отиваме към сферата на фантазиите и мечтите, поради липса на научни доказателства на изказаното от теб мнение ще се въздържа от коментар.


Когато човек се лишава от нещо, желае да получи друго в замяна (нима спасяването на животно от изяждане не е достатъчен стимул?). Това е психологически ефект, който ни подтиква да се чувстваме горди от лишението. И именно тук започва едно самовтълпяване и търсене на пристрастна и подкрепяща нашите очаквания статии, вместо безпристрастно да оценим рисковете, които ни застрашават чрез следене на научни и медицински статии. Толкова за психиката и необходимостта да се чувстваме прави, а сега за физиката и потребностите на организма:

Нашият организъм не е съвършен колкото и да ни се иска. Месоядните животни си произвеждат сами витамини, но ние не можем и за това задължително трябва да ги приемаме отвън под формата на плодове и зеленчуци. Същият въпрос стои с 8 аминокиселини, наречени незаменими (http://lubomirivanov.com/529), които ние не сме в състояние да синтезираме в нашия организъм и трябва задължително да ги набавим отвън. Две от тях са концентрирани в месото и именно те се оказват проблем при вегетарианците. Най-застрашени откъм дефицит на аминокиселини са веганите. Тяхната диета е доста крайна, и не я препоръчвам на никой, понеже е необоснована, а може да донесе сериозни последици за организма.
Растителните храни съдържат незаменими аминокиселини в различни количества, така че вегетарианците трябва да ядем разнообразни растителни храни, за да получаваме достатъчно от аминокиселините. При това те не се трупат в организма ни и разнообразният им прием е необходим всекидневно! (http://vitadocs.com/bg/content/view/4080/ и http://www.daflorn.com/za-sportisti.html)

Взимайте ленено семе, яжте кълнове, бирена мая (за набавяне на незаменимите аминокиселини) и червено цвекло, и жълти продукти (тиква, праскови..) (за набавяне на желязо и каротин). Приемайте млечни продукти поради възможен дефицит от калций. Излагайте кожата си на слънце всекидневно по 15 min за да си произведете вит.D.

Има доста спекулации за прясното мляко и в частност около казеинът. Но аз лично смятам, че неговият прием (особено киселото мляко) е задължително, поради млечно-киселите и бифидо-бактериите, които живеят в симбиоза с нас и участват в изграждане на имунитета ни, който 80% е съсредоточен в червата! Също така кашкавалът (и сладките продукти) са особено важни за нормалната функция на черния дроб.

Другият проблем, който се среща при нас вегетарианците е небалансираният прием на храна. Понеже една ябълка съдържа доста малко енергия спрямо една пържола, а организма ни се нуждае от определена енергия дневно, ние често увеличаваме приемът на въглехидрати под формата на сладки захарни и тестени  изделия. Това променя веществения състав на храната, като я дебалансира. Захарта увеличава киселинността в стомаха ни, което изгражда благоприятна среда за развитие на патогенните микроорганизми (плодовете и зеленчуците въпреки, че на вкус са кисели създават алкална среда!).  Не наблягайте на увеличен прием на сладки изделия, а търсете заместител на протеините, съдържащи се в месото за енергиен баланс - яжте ядки, соя, бобови култури. (таблица с растителни протеини: http://dobavki-bg.com/Rastitelni-iztochnici-na-protein-cid9-aid336.html) Тук трябва да се внимава с микотоксините, които се срещат в не добре изсушени ядки. Моята препоръка е да купувате печени такива. (Ето повече инфо за тези токсини http://www.sriokoz.com/documents/temi/hrani/MIKOTOKSINI.pdf). И за да ви стресна и подтикна към баланс в мислите и избягване на крайности (веганство) ще предоставя следната статия http://www.chudesa.net/p6702/ Както казах преди, рисковете, описани в сасията касаят предимно подрастващото поколение (до към 16-18г.).

Още веднъж ще ви призова към четене на безпристрастна и научна информация и избягване на самонавиване чрез недоказани твърдения.
« Последна редакция: Януари 21, 2011, 16:13:35 от nre » Активен
nia.boneva6
Гост
« Отговор #93 -: Януари 21, 2011, 16:46:57 »

Като му се яде месо на човек и изпитва такава физическа необходимост, то за него би било вредно да е вегетарианец. Разбира се. Ама другите, на които просто не им се яде месо и не им харесва, те имат по-силна имунна система, когато НЕ ядат месо.
Активен
kim
Гост
« Отговор #94 -: Януари 21, 2011, 18:58:49 »

Интересни неща си написал nre.

Цитат
нима е възможно, мъртва тъкън да съдържа каквито и да е било аминокиселини и всякакъв род хранителни елементи!
За съжаление плътта съдържа най-много аминокиселини и енергия. За това е и борбата в животинския свят - за мръвка. Иначе ако ябълката имаше по-голяма енергийна стойност, лъвът щеше да рупа ябълки  Веселяк

Факт е, че плътта съдържа доста енергия, но натрупаните хормони вследствие на смъртта и я превръщат в токсична храна, която ние имаме избора да заменим за разлика от месоядните животни, които в борбата за мръвка, както казваш са водени от инстинктът си, не от свободната си воля.

Цитат
Това с намаленият имунитет при вегетарианците, е най-голямата спекула на която се подложени те
Научните статии сочат обратото наблюдение, за това го споменах като възможен вегетариански проблем. Избягвайте самонавиването, то е във ваш минус, като заблуждава.

Също мисля, че се спекулира с това твърдение. Проблемът наистина е възможен, но храната в случая се явява само елемент от изграждането на имунитета. Срещани причини могат да бъдат кръвна група, хроничен стрес, липса на сън, приемане на токсини, липса на движение и именно дишане - западният човек не умее много да диша. Усмивчица
Правилното хранене без добро дишане и по-специално отношение към живота е като колело без верига - ефект нула. Да не говорим за движението. Чрез Йога асани например можем да стимулираме хранителната система, да засилим метаболизма, да прочистим дихателните си пътища и да намалим стреса. Всичко това е базирано на хилядолетни изследвания и медицина, на която аз лично симпатизирам. Прави ми впечатление, че западната Наука и твърдения понякога се ръководят от Икономиката, а тя от своя страна не е пръв приятел със Здравеопазването.

Иначе има и други неизбежни фактори, водещи до стареене на организмът ни. Един от тях е наскорошно открит ген, наречен теломер, който определя саморазрушаването на клетката след определен брой деления. Той определя до колко максимално можем да живеем при идеални условия. Здравословният живот просто позволява достигането ни до тази горна граница на живота. Но колкото и идеално да живеем, тази граница не може да бъде прескочена.

Единсвеният начин това да се случи е като го възприемем, а ние сме го направили. С това си мислене автоматично блокираме обратния ефект. Проблемът идва от това, че хората съзнателно изключват варианта, в който всичко е възможно. Малцина са онези, които могат да контролират телата си на клетъчно ниво, включително и на генно чрез воля и ум, но ги има. Примерите отново долитат от източната мека, няма как да си затворим очите пред това. Разбира се е трудно постижимо в реалноста, която споделяме и потдържаме.

Цитат
истинското захранване получаваме от вибрациите излъчвани и приемани от нас, от слънцето, от начина на дишане
Тук вече отиваме към сферата на фантазиите и мечтите, поради липса на научни доказателства на изказаното от теб мнение ще се въздържа от коментар.

Именно за това говорих над цитата ви. Расте броят на хората, които трансформират телата си. Някои го правят без да разбират дори, променят днк кодовете си, прекрояват реалноста - еволюират тихо само с отношението си към живота. Извинявам се, но до вчера ракът се смяташе за неличим, а се оказва че не е точно така и не само дори само с воля някои се изцеряват. Лично познавам такъв. Знаем за Слънцеедите или феномените в Естония, които приемат вода от въздуха и се хранят с прана - все хора. Разбира се за подобни неща се изисква неоходимото съзнание и не всеки може да си го позволи. Мисълта ми е, че съвременната западна наука, която визираш често е умишлено скептична към подобни явления, но те се случват и информацията я има. До вчера Ватикана отричаха всичко свързано с извънземен живот, вчера инвестират милиони в обсерватории и огласяват: Aliens are my brother.
Смятам, че някои хора не искат аз и ти да ядем слънце за ръце, а да пазарим паржоли от мола. Усмивчица

Евала - "За мен очевидно спасяването на животно от изяждяне е по-ценно от визията ми!".
Мисля, че това е в основата на всичко. С пожелание за хубава вечер!
Активен
izida
Гост
« Отговор #95 -: Януари 21, 2011, 19:28:21 »

Хубави разсъждения по темата Усмивчица
Всичи те, за пореден път доказват, че всичко е въпрос на избор и настройка Усмивчица
За едни е "добро" едно, за други друго. И именно това ако се следва като усещане е най- добре за самият индивид, за се чувства убеден и да е в "кожата си", независимо какво решение е взел. Самата "сила" на осъзнатият избор е важна Намигване, тя ще му доставя всичко необходимо както за физическото , така и за духовното израстване, а не и на последно място за моментният конфорт от поседствията които ще понесе.
Активен
nre
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 129

« Отговор #96 -: Януари 21, 2011, 20:20:11 »

Мерси за отговора Star Rover Усмивчица

Цитат
Факт е, че плътта съдържа доста енергия, но натрупаните хормони вследствие на смъртта и я превръщат в токсична храна
Начина на преработка също влияе на канцерогентността, като пържене и печене. Хормоните поради сходство с човешките са способни да променят нашия хормонален баланс. Но само' по себе си месото не е токсично (не говоря за предозиране и консумация на пръжки и сланина, както и на вътрешности Усмивчица ).

Продължителността на живот, както и на имунната система зависи от много фактори, но за наше всеобщо учудване се указва, че най-дълголетни държави са тези с най-висок социален статус, а както се сещате САЩ консумира многократно повече месо от Китай: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Life_Expectancy_2008_Estimates_CIA_World_Factbook.svg  и тук http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_life_expectancy


Цитат
... храната в случая се явява само елемент от изграждането на имунитета. Срещани причини могат да бъдат кръвна група, хроничен стрес, липса на сън, приемане на токсини, липса на движение и именно дишане - западният човек не умее много да диша.
Съгласен съм с вашето мнение, че факторите, влияещи в/у имунитета на човек са разнообразни, но понеже разликата между вегетарианците и месоядните се изразява в различния хранителен прием, съм акцентирал единствено върху нея. Предполага се, че месоядци и вегетарианци има от всички кръвни групи,  спортни категории и различна подвижност.

Цитат
Единсвеният начин това да се случи е като го възприемем, а ние сме го направили. С това си мислене автоматично блокираме обратния ефект. Проблемът идва от това, че хората съзнателно изключват варианта, в който всичко е възможно.
За съжаление има разлика между фантазия и реалност. Колкото и да не вярваме в гравитацията, тя не ни освобождава от влиянието си, все още никой не е помахал през прозореца ми Усмивчица
Казвате, че всичко е до начина на мислене и вяра. Ще ви провокирам: Едно малко бебе е освободено от всякакви материални предразсъдъци, но неговите идеи не се материализират. Всъщност едно малко дете е особено зависимо от нас и нашата материална гледна точка, за да оцелее. Едно малко същество се отделя от родителите си в животинския свят чак когато започне да се справя само' в материалността - основно да си набавя храна и да се пази.
Ще ви обърна внимание, че научно потвърждение за директната връзка желание-проявление не е наблюдавана до сега. Може би това е приложимо само за астралното ниво.

Вярата е важна за постигане на целите ни, но тя трябва да е добре премерена, съобразена с реализацията й. Една фантазия, противоречаща на физическите закони не би могла да се материализира при никакви обстоятелства. Тя може да съществува единствено в мечтите на хората. Нима мислите, че ако всяка мечта се материализираше щеше да има нещастни хора? Нещастието не възниква ли като следствие от нереализираните ни мечти? Ами депресията (освен наследствената предразположеност, тя се провокира най-вече от емоционални сътресения, като тежка лична загуба, проблематични взаимоотношения, финансови проблеми и всяка житейска промяна http://www.cpss.info/wp/?p=548)?

Цитат
Расте броят на хората, които трансформират телата си. Някои го правят без да разбират дори, променят днк кодовете си, прекрояват реалноста
С интерес гледах лекциите на Хира Ратан Манек за слънчевото хранене, когато гостува в София (http://www.balkanmysteries.com/bg/?p=349), но се разочаровах, като разбрах, че си е похалвал обилно докато е бил тук. С други думи така и не видях доказателство за твърдението му. Не ме разбирайте погрешно, но ако някой претендира, че е гуру в дадена област е редно да докаже твърденията си или поне да ги демонстрира на практика, иначе самозванци и самообявили се лечители има колкото щете по тази земя.

Активен
kim
Гост
« Отговор #97 -: Януари 21, 2011, 22:16:00 »

За съжаление има разлика между фантазия и реалност. Колкото и да не вярваме в гравитацията, тя не ни освобождава от влиянието си, все още никой не е помахал през прозореца ми Усмивчица
Казвате, че всичко е до начина на мислене и вяра. Ще ви провокирам: Едно малко бебе е освободено от всякакви материални предразсъдъци, но неговите идеи не се материализират. Всъщност едно малко дете е особено зависимо от нас и нашата материална гледна точка, за да оцелее. Едно малко същество се отделя от родителите си в животинския свят чак когато започне да се справя само' в материалността - основно да си набавя храна и да се пази.
Ще ви обърна внимание, че научно потвърждение за директната връзка желание-проявление не е наблюдавана до сега. Може би това е приложимо само за астралното ниво.

Фантазията не е много далеч от реалноста. В нашия случай се материализира бавно, тъй като сме твърде обвързани с представата за време. Освен това мисленето ни е канализирано живеейки в обществени парадигми и консенсус. На базата на това сме формирали реалноста си - тя е плод на нашата мисъл и хората трудно си представят друга. Това се вижда в миналото на човешката история. Със сигурност преди стотици години никой не е вярвал, че ще види самолет през прозореца, а сега има и сувалки макар че тези неща са били известни на древните - http://www.youtube.com/watch?v=1Lm3QyIC6zk&feature=related
В този пример физическите закони присъстват, но ако погледнем от друга страна, ще видим по-различни явления разминаващи се с физичните закони или поне с познатите ни до сега. Ето, какво казва физикът Мичио Каку за това - http://www.youtube.com/watch?v=gzBGZzfGQVA&feature=related 6:04 - цялото инревю е много интересно. Слаба ми е връзката и не намерих точния момент, в който се говори повече за телепорт, възможности и контрол на огромни количества енергия...
За примерът с детето искам да кажа, че не е добър, защото детето се ражда, като гъба, започвайки да копира и възприема средата. То все още няма способност да материализира идеите си, защото не може да контролира енергията или ако го прави то е несъзнателно. Възможно е само, когато индивида е с изключително висока вибрация, което е постижимо с мощни практики неразбираеми за детето. Например Висшия аз на човека. Той вибрира толкова високо, че не възприема негативните неща, тези честоти не съществуват за него.
Активен
nre
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 129

« Отговор #98 -: Януари 22, 2011, 00:03:58 »

Цитат
Със сигурност преди стотици години никой не е вярвал, че ще види самолет през прозореца, а сега има и сувалки макар че тези неща са били известни на древните
И да са вярвали и да са си го представяли е трябвало да дочакат развитието на физиката до този момент, в който мечтите им са били в състояние да се превърнат в реалност. Това е и основната ми мисъл - че мечтите могат да са разнообразни, но само тези, които не противоречат на физическите закони могат да бъдат материализирани. И тъй-като законите са ограничаващи условия, смятам, че това ограничава голяма част от фантазиите, като ги обявява за нереализируеми.

Цитат
Възможно е само, когато индивида е с изключително висока вибрация, което е постижимо с мощни практики неразбираеми за детето
Вие вярвате в безграничността на материализацията на въображението и не сте дете. Можете ли да ми демонстрирате способност, противоречаща на даден физичен закон? Ако не вие, можете ли да ме запознаете с човек, който да е в състояние да демонстрира това?

Според мен можем да разделим три групи фантазии:
 • 1. Такива, които не противоречат на физичните закони и могат да бъдат реализирани в материалния свят тук и сега.
 • 2. Такива, които моментното развитие на физиката не е в състояние да изпълни или опровергае, но на един бъдещ етап при откриване на нови закони или развитие на технологиите би довело до тяхната реализация. За такива фантазии науката просто няма мнение. Допуска се тяхната реализируемост на по-късен етап, поради липса на физически опровержения и несъответствия. Такива са вашите примери със самолета и Мичио Каку. Такава е голяма част от математическите преобразования, създадени през 18-20 век, но видяли бял свят едвам в днешни времена благодарение на бързите изчисления на съвременните компютри. Предполагам откриването на душата, измерването на пси-вълните и прераждането спадат към тази категория до тяхното потвърждение или доказване на противното (силно се надявам да е първото).
 • 3. Такива, които противоречат на откритите и потвърдени до момента физични закони. Те няма да могат да се реализират и в бъдеще. Това са нулевите съждения, към които спада например парадоксът на Ръсел.

Именно точка 3 се явява ограничаващо условие, което ни заявява, че не всяка мечта може да бъде реализирана.
Все още твърдя, че незнанието или абстрахирането от законите не ни освобождава от тяхното проявление, но тяхното изучаване е средство за разграничаване на теоретично възможното и допустимо от теоретично неизпълнимото. Аз вярвям в паранормални явления, но не вярата ми, а тяхното доказване ще разтвори вратите към човешкото потребление.

ПС: Благодаря за интересните примери Усмивчица Мичио Каку е всеобщ любимец от предаванията по Discovery Channel, той обаче е физик и говори за това, което бъдещата физика би могла да предостави на човечеството като технологии (т.2), като същевременно не отрича т.3. В противен случай би трябвало да захвърли дипломите си от Принстън и Харвард.
« Последна редакция: Януари 22, 2011, 00:15:16 от nre » Активен
kim
Гост
« Отговор #99 -: Януари 22, 2011, 00:29:08 »

Прав си, но ако не бяха именно тези мечти ние никога нямаше да водим този разговор, защото всичко, което се случва днес, е плод на мечтите ни. Един предпочита до го чуе от човек с тапия, друг го усеща необяснимо за науката как.
Imagination is more important than knowledge - Alebrt Еinstein
Активен
nre
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 129

« Отговор #100 -: Януари 22, 2011, 00:51:20 »

Така е, за това имаме две мозъчни полукълба - образно казано едното измисля идеи, а другото ги прилага или отхвърля 
Активен
izida
Гост
« Отговор #101 -: Януари 22, 2011, 13:49:29 »

Прав си, но ако не бяха именно тези мечти ние никога нямаше да водим този разговор, защото всичко, което се случва днес, е плод на мечтите ни. Един предпочита до го чуе от човек с тапия, друг го усеща необяснимо за науката как.
Imagination is more important than knowledge - Alebrt Еinstein


Активен
Еруин
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 417


 • Град: Варна
 • « Отговор #102 -: Януари 27, 2011, 01:58:55 »


  Супер!От кога не ядеш месо?Усмивчица Скоро и аз ще се присъединя към клуба Веселяк Едно че го ям насила някак си,и друго-по време на пости се чуствам по-добре сякъш и се храня с много по-разнообразна храна.Когато се натъпча с 2 пържоли например,след това нищо не ми се яде....Веселяк
  Утре ще стане една година. Чакаме те в клубът
  Активен

  I told you
  That we could fly
  'Cause we all have wings
  But some of us don't know why
  Sine Wave Zero
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 351

  « Отговор #103 -: Март 05, 2011, 01:45:26 »

  Здравейте

  Има ли възможност някой да ме светне за т.нар. "Сезонни пости" - срещнах преди такова понятие, но така и не намерих информация за това досега. Ще съм благодарен !
  Активен
  Soul
  love
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 104

  for heaven's sake

  « Отговор #104 -: Април 03, 2012, 18:10:49 »

  Ей вегетарианци, къде е ' тоз клуб, тъй като съм си вегетарианче  , да нося ли полезна храна, да си хапнем  Ухилен

  Какво мислите, за набавянето на витамините от B група, както и омега 3 и омега 6 мастните киселини? Кой е най-бързият за вас начин за набавянето на нужните вещества ?
   При мен това сякаш е естествен процес, усещам си от какво имам нужда и се храня с него, после друго и така... не съм се изследвал, но съм здрав и не боледувам.Въпреки, че ходя на  да тренирам на лостове за да си поддържам тялото, както и на йога, за да не се обездвижвам (и поради още много други причини, разбира се), никога не съм чувствал недостиг на енергия.

   Вижданията ми за липсата на месо от менюто ми са свързани още с енергийните принципи, за които имам знания.Накратко става въпрос, че енергията на животните е по първична, груба - животинска и да не оставяме назад - изпълнена със страх който се е отделил по всяка клетка, по-време на смъртта на животното.Склонен съм да вярвам, че в миналото този вид енергия е бил нужен на хората, за тяхното еволюционно развитие и най-вече оцеляване. Но вече живеем в по-интелектуални времена, където грубата енергия, от която сме имали нужда началното си развитие, вече няма толкова място. Според тези възгледи, човек е добре да се храним с по-фината енергия на растенията, за да можем да позволим по-лесното усвояване на следващият етап от нашето развитие.
   Ще добавя също, че слънчевото хранене, изглежда най-добрия вариант, но макар и да го практикувам от известно време, все още не съм стигнал до нивото, в което да имам резултат от пренасищане на енергия, както и не познавам лично такива хора.Все пак вярвам в това и мисля, че е възможно да бъде следващия път на хора като нас - вегетарианците и веганите.
  Активен

  We live in illusion and the appearance of things. There is a reality. We are that reality. When you understand this, you see that you are nothing, and being nothing, you are everything. That is all.^
  Страници:  1 ... 5 6 [7] 8   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Появата на постчовешкия геоневрон, 2012
  Великият преход
  delfin 10 6618 Последна<br />публикация Февруари 08, 2010, 09:47:46
  от otsawa
  От кой квартал във вашите градове сте?
  Обща тематика
  Аэ съм 6 1526 Последна<br />публикация Май 02, 2010, 22:51:59
  от Аэ съм
  Гробницата на Бастет е в Странджа!
  Древни цивилизации
  Аэ съм 1 4828 Последна<br />публикация Юли 08, 2010, 15:35:01
  от Аэ съм

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright