Духовно развитие

          

Страници:  1 [2] 3 4 ... 6   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: РЕЙКИ  (Прочетена 9716 пъти)
Ross sen Germain
Гост
« Отговор #15 -: Февруари 07, 2010, 13:16:40 »

Невероятно е колко много невярни неща и инсинуации прочетох тук.
Къде отиде толерантността ви?
1. Цените, които посочвате са много далеч от реалността.
2. Не можеш да обвиняваш някаква енергия, метод, технология - можеш да обвиняваш хората, които ги използват и по-точно - намеренията им. Всяка една енергия е вид вибрация с определени характеристики, вид "стояща вълна", която се разпространява в цялата ни Вселена. Носителят на тази вълна е любовта. Всеки един от нас, който се занимава малко или много с духовно усъвършенствуване и самоусъвършенствуване е длъжен да уважава останалите. Не забравяйте, че всички сме членове на едно и също астрално семейство. Всеки един от нас е длъжен да преработва "дисонансните" вълни в себе си и около себе си и да ги трансформира в хармония. Това е смисълът на прошката. Прощавам ви всички негативни изказвания! Работя с много и различни енергии. Познавам ефекта на много от тях. Няма "лоши" вибрации във Вселената - има небалансирано приемане и отдаване на такива.
3. Търгашество има навсякъде, но стремежът към налагане над останалите, облагодетелстване и превъзходство води до дисбаланс и "способностите" на тези хора прогресивно намаляват. Не ме убеждавайте, че и сред вас няма такива!
4. За повече информация погледнете на блога ми:

http://boyanwizard.blogspot.com/

както и тук:

http://bg.fanopic.com/ezoterika

5. Има милиони пострадали от традиционната медицина - какво да я отречем ли? Има стотици милиони, живеещи нещастно в Индия, Китай, Северна Корея - да обвиним ли за това будистите, кришнарите, даоистите? А затлъстялата нация в Америка дали трябва да държи отговорна за това Лий Керъл и концепцията за индиговите деца? Та нали именно техните "индигови деца" са едни от най-болните в света! ДАЛИ ДА БЪДЕШ БОЛЕН ИЛИ ЗДРАВ Е ЛИЧНО РЕШЕНИЕ НА ВСЕКИ ЕДИН ЧОВЕК!  А нашата отговорност е да помогнем да вземе правилното решение и да открие верният път за себе си!
 И още нещо: ЗДРАВЕТО Е ПРОЦЕС, А НЕ СЪСТОЯНИЕ! То трябва непрекъснато да се изгражда и поддържа. То е комплекс от техники, касаещи правилното функциониране не само на физическото тяло, но и на енергийното, и на астралното.
......
Не знам на какво се дължи негативното отношение на delfin към Рейки енергията и хората, които се занимават с нея. Явно си има конкретен повод и конкретен човек. Моля те - прости му! Приеми моята приятелски протегната ръка! Желая ти любов и светлина!
Активен
delfin
Гост
« Отговор #16 -: Февруари 07, 2010, 14:15:49 »

Ross sen Germain, добре дошъл!  Усмивчица

"Досега аз нямам допир с хора, занимаващи се с рейки, или пък захванали се с някакви религии, които да не са се превърнали в една или друга степен в подобие на фанатици, защитаващи яростно това, което правят.
А всъщност това е просто техният свят, на дадения момент от развитието им това им е нужно, но те не трябва да се мъчат да доказват, че само тяхното е най-правилното. "КОЛКОТО ХОРА, ТОЛКОВА И ПЪТИЩА НА РАЗВИТИЕ". Другите хора си имат своите пътища.
....
На мен лично ми е интересно да научавам в общи линии различните неща, които се случват по света, нещата, които са тайнствени, изпълнени с мистериите и загадките на непознатото, както и най-прозаичните в нашия живот - готвене, чистене, ремонти и др., но започвам да разбирам, че моят път на развитие си е мой, на съседа ми е друг, на хората около мен пътищата са други. И затова, който си е избрал пътя на рейки, нека си върви по своя си път, но и другите хора, вървящи по техните си пътища, имат правото си да изказват своето лично мнение дали им харесва даденото нещо или не, дали е за тях или не, дали го разбират или не. Затова не се сърдете, когато на хората не им допадат хора, които се занимават с рейки.

Или пък обратното, когато занимаващите се с рейки, си защитават мнението. Просто това е техният свят в този момент, в това СЕГА."
.................

Надявам се, че това изваждане на цитат от изказването ми по-горе, ще помогне да се види, че имам предвид ВСИЧКИ фанатични изказвания и начини на поведение, не само към рейки. Просто това, което ми е като мнение е мое писано в тема за рейки, където доста се обърна на кой против, кой  - за. Аз просто се опитах да обобщя нещо.

Всеки си има правото да се занимава с това, което го влече, само без да го раздава фанатично - за всякаквите вероизповедания, учения, течения, философии и...

Всичко е едно и отива в едно. Всичко е една енергия, само че един или друг я приема по различни начини. Първоизточника на всичко е от едно място - само че всеки тълкува различно през призмата на своя си свят, всяка религия, учение, философия и... дава една частица от Голямата Част.  А УКЕ (Универсалната Космическа Енергия) е една за всички нас - без значение жителите на земята, същностите, населяващи другите измерения и светове и... Всичко е едно, но в различни проявления - и плътно материални и от фини по-фини състояния.

Ross sen Germain, чувал ли си за Рикла, космически Учител, вложен в човешко тяло чрез заместване (духът на човека, който освобождава тялото си по договаряне и на негово място идва нов дух, това се прави в някои случаи, когато няма време да се чака по-напреднал дух да се превъплътява в детско тяло и всичко да се учи наново - ходене, говорене, защото се губи ценно време и години (този начин на прехвърляне го обяснява в една от книгите си Лобсанг Рампа, както и Рикла). Рикла е на остров Олхон на езерото Байкал, поне до 5 част на книгите му се споменава за там. Чрез него е тази част от УКЕ, която се познава като Рейки, от рода на Аините е (да не се бърка с Айните от северните японски острови). Той говори и за японския учител, чрез който също се проявява рейки в началото, но осъжда търгашеството, в което са превърнали рейки. Порфирий Иванов също е бил такъм Учител. Всичко е споделял и от никой нищо не е искал, каквото е откривал веднага го е правил достояние на властите (в онези времена на социализма в Русия), като в замяна многократно е лежал по затворите, пускали са го и той пак е споделял това, което е знаел. Съвсем наскоро прочетах статия за живота му (на Порфирий Иванов).

Може би ти стана объркано - затова пак само ще обобщя - не ми допада фанатизма във всякаквите му форми и разновидности и търгашеството, когато дадено учение, философия, течение, религия и т.н. я превърнат в обект на търговия. Да, всяко нещо си има цена, но не и явна търговия, предполагам, че с това доста личности биха се съгласили. И просто ще изброя, че имам предвид не конкретно и само рейки, а и православието, исляма, евангелските течения, баптисти, квакери, съботяни, петдесятници, Свидетели на Йехова, юдаизъм, Последователите на Муун, кришнаитите, ведантисти, мормоните, католиците, вуду религиите, всякаквите анимистични течения, будисти, шаманисти, ню ейджъри и просто всичко в голямото разнообразие от философии, религии, религиозно-философски доктрини, течения и прочие.

Всички сме от едно място, ще се върнем в това място и всички носим частица от Първоначалното Единство, когато Всичко е било Едно, преди да стане Две, после Три и т.н. в Безкрая.

  Сърце
Активен
Gayatri
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 609


 • Град: София
 • « Отговор #17 -: Февруари 07, 2010, 16:20:26 »

  Преди време имах много добра позната, която беше инициирана и използваше рейки и от разстояние.
  Тя беше на възрастта на майка ми и понеже нямаше деца, мен си ме обикна много и си ме приемаше като дъщеря.
  Много пъти ми е помагала. Спомням си, че веднъж беше усетила, че не се чувствам добре, обади ми се на работа и ме пита дали имам някаква болка. Аз й казах, че имам много силно главоболие, та чак ми се гадеше. От разстояние тя ми даде енергия и буквално за 10-тина минути ми мина всичко.
  Бях толкова очарована, че по едно време бях решила да ходя и аз да си правя инициация, но се отказах. Не ми стиска.
  Активен
  OM
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 23

  WWW
  « Отговор #18 -: Февруари 11, 2010, 15:02:16 »

  Всеки има право да отстоява своето мнение. Това е негов избор и благодарение на различните ни избори светът е интересен. Но нещо от което имаме всички нужда е толерентност и да уважаваме мнението на другите. Бъдещето според мен е това! Смятам, че енергията е една и съща за всички. Различен е начинът на получаване. Шарлатани ще има винаги, ще се почвяват всякакви провокации, но ние сме бъдещето. От нас зависи да променим нещата към по-добро!
  Активен

  С любов към всички Усмивчица http://artandblog.com/
  delfin
  Гост
  « Отговор #19 -: Февруари 14, 2010, 00:01:52 »

  Веселина МОНЧЕВА

  13.02.2010

  Ако батериите ви с жизнена енергия мъждукат и са на път съвсем да изгаснат, заредете ги с космическа енергия. Древното тибетско изкуство рейки обещава силен заряд.

  Практикува се от години на Запад, а напоследък намира много последователи и у нас. И с него всеки търси и намира път към вътрешната си хармония и равновесие. Зарежда се със сили, енергия и тонус. Едни го постигат с медитация, други с аюрведа или с йога, трети с рейки.

   
  "Рей - означава висш разум. За един това може да е Бог, за друг - някаква космическа сила, която управлява живота. Вече за никого не тайна, че живеем в свят на енергии. Всяко нещо около нас има свое поле, което вече можем да измерим, заснемем и документираме. Въпросът е как да влезем в синхрон и максимално да се възползваме от положителния му заряд", обяснява Марина Дунчева, рейки майстор.

  "Ки" в превод означава жизнена енергия. От нея всеки се нуждае, както от вода и от храна. Ако я няма, и нас няма да ни има или ще сме без сили и тонус. Защото изчерпването є води до неразположение и болести.

  "Зареждането" е просто. Става с ръце. Затова наричат рейки и лечение с полагане на ръце. Изкуството води началото си от Тибет. Но ренесансът му е свързан и с името на японския учител Микао Усуи, който го преоткрива и разпространява. В края на 19 век то тръгва от Япония, а днес има школи по цял свят. Рейки майсторите обучават и посвещават в учението начинаещи.

  Работата започва с ритуал. Лечителят активизира полето с потриване на длани или просто с мисъл.

  "Това е интелигентна енергия, може да я "поканим"  дори с молба" разкрива тайните й Марина.

  Енергията се предава от лечителя към човека, който я приема. Той поставя ръцете си на определени места по тялото. Започва от главата. Щом дланите се допрат до челото, тя сама започва да действа.

  "Всеки може да бъде проводник, защото той не работи с личната си енергия, а с космическа. Така не може "да се изтощи", а и не може да предаде негативни послания. През него в чист вид минава само рейки енергията и тя отива в тялото там, където има нужда", разказва Марина.

  Другото безспорно предимство на метода е, че е напълно безопасен.

  Където и да сложиш ръце, няма как да сбъркаш. Всеки рейки майстор търси слабото енергийно поле.

  "Усещам с ръцете си къде има проблем и къде каналите на жизнените сили, по-известни като чакри, са запушени. Най-лесно се ориентирам с помощта на махало, защото съм изучавала и прилагам радиестезия. Махалото обаче не е елемент от рейки.

  Обичайно за диагностика се използва така наречената тибетска пееща купа, която възпроизвежда равен тон. Над проблемните зони звукът затихва, защото там полето е слабо.

  "Енергийната дупка" е сигнал за съществуващ проблем.

  Когато човек е стресиран, болен или емоционално наранен, неговата вълна пада. Целта на рейки е да вдигне честотата на вълните в тези места, които са "гладни" и се нуждаят от зареждане.

  "Слагаш върху тях ръцете си и ги държиш, докато усетиш, че е необходимо. Самата рейки енергия е високочестотна, а е известно, че лошото е с ниска честота.

  Не можеш да предозираш, когато мястото "се пренасити" притокът на енергия намалява. Това е сигнал, за този, който работи, че трябва да смени позицията на ръцете и да ги сложи на ново място", разказва Марина, докато демонстрира уменията си пред обектива на фотографа.

  Сеансът продължава от 40 мин до един час. Много често е достатъчен, за да оправи някои енергийни блокажи. В други случаи се правят по няколко процедури. Целта им е да стимулират естествените сили на организма да се възстанови сам. Ефектът е на пълен релакс, прилив на сили и енергия.

  "Човекът, с когото работя, не винаги усеща нещо. Може да почувства леко затопляне или студ. Някои заспиват на масата, други се смеят или плачат, защото се разтоварват. Понякога болката може да се увеличи, но това преминава бързо. След сеанс блокажът се "разкъсва". Рейки въздейства върху причината на болката и страданието, а не върху следствието. Това е силата є", обяснява ефекта Мариана.

  Болни и здрави търсят този метод за лечение.

  Добре е дори човек да е здрав, да го открие, твърди Марина, защото рейки винаги се отразява положително, отнема стреса, помага да осмислим по друг начин живота си и да разберем много неща както за себе си, така и за другите около нас. Така човек става по-сензитивен и по-отворен към света.

  И за болния има полза. Дори рейки да не успее да го излекува, може да промени отношението към самия него и към света. Това ще му помогне или поне ще му даде по-голям шанс. Всичко е в неговите ръце, твърди Марина.

  "С рейки не си зависим от друг човек. След няколко сеанса и след съответна настройка, вече може сам да помагаш на себе си. Това е изключително ценно, защото не си принуден непрекъснато да ходиш на сеанси. Можеш да работиш върху себе си и ако желаеш, да се развиваш в тази посока", твърди тя.

  Обучението е достъпно и в 3 нива. На първото освен историята на Рейки, начинаещият се запознава с основните духовни принципи, научава се да лекува самия себе си чрез полагане на ръце и усвоява позициите им по тялото. Второто ниво въвежда свещени санскритско-тибетски символи, благодарение на които потокът на енергия към болните места може да се усилва, коригират се проблеми, породени от наранената ни психика и негативни емоции, с които не сме успели да се справим.

  Третото ниво е за рейки майсторите, които могат да обучават и да посвещават с ритуал начинаещи.

  От практиката си Марина е убедена, че никой в днешно време не е достатъчно здрав. Малко или много всеки е психически наранен. Всеки има свои изпитания и нещо, върху което трябва да работи, за да се развива в духовен план и да се почувства щастлив.

  "Много хора смятат, че рейки е система за лечение и самолечение, но за мен е по-важно, че помага за духовното ни развитие - нещо от което всички имаме нужда", обяснява Марина.

  Така си обяснява и големия интерес към древните практики в наши дни. Всеки човек си избира нещо, което усеща, че е добре за него и което му допада най-много. Няма значение какво точно ще практикува, защото целта на тези учения е една - да се доближи до източника на истината. Да си отговори на въпроса, защо е тук, каква е неговата мисия на този свят. И няма значение дали ще търси отговор като медитира, като говори с приятели или с рейки.


  http://www.monitor.bg/article?id=232403
  Активен
  prikazka
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 91

  « Отговор #20 -: Ноември 21, 2010, 20:59:30 »

  Радвам се че има тема за Рейки, аз имам ниво, откакто се докоснах до Рейки, енергията ме беляза, вече нищо не е същото
  Активен
  Chitsujo
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 4

  « Отговор #21 -: Декември 10, 2010, 22:19:26 »

  Рей ки промени хода на събитията при мен. Зареди ме, останах неразбрана, за по-малко от месец всички се отдръпнаха от мен. ВЪпреки това имам чувството, че всичко става за добре и нещо ново и голямо ще дойде макар и след време.

  Правиха ми настройка и започнах да се възстановявам, колкото по-добре се чувствах, толкова повече хора се отрдъпнаха от мен. Правя си рейки сама, много помагат, най-много харесвам очистващия вихър. В момента се занимавам с няколко различни дейности (работа/учене), а до преди това бях просто умряла, коронната ми чакра беше изгаснала, нямах никаква защита. Живеех с човек, който ме ядеше всеки ден, а аз просто се правех, че нищо не става, докато Деян КОлев не ми включи защитите. КОгато това стана всички се разкараха от пътя ми?!?!? Малко съм объркана от ставащото, но е огромна промяна, а шестото ми чувство ми говори, че е за добре
  Активен
  Елена Дончева
  Гост
  « Отговор #22 -: Декември 11, 2010, 17:54:19 »

  "Теория и практика

  В някои култури има вярване, че енергията Рейки се влива през седмата чакра на Рейки лечителя, зарежда аурата му и се влива през ръцете в тялото на получаващия Рейки. В други култури се смята че енергията влиза през първата чакра, зарежда аурата му която е с център четвърта чакра, след което минава през ръцете на лечителя. Вярва се, че енергията Рейки е с интелигентен характер и знае от къде да мине и „какво да направи“. Така по този начин ако тялото на получаващия Рейки има нужда и е готово да се лекува, то ще приеме енергията за лечение, ако тялото чувства, че не му е нужна енергия, ще я отхвърли. Някои култури учат, че Рейки „духа“ бди над Рейки енергията, предпазвайки я от повреда/поквара и причиняване на вреда. Много от Рейки майсторите учат че енергията Рейки не може да навреди и всяко намерение да се вреди със нея няма да има успех.

  Облеченият пациент трябва да легне и да се отпусне, тогава Рейки лечителя участва в лечението като канал за енергията Рейки, позволявайки на енергията да премине през него в тялото на пациента където е нужно. Обикновенно Рейки лечителя полага ръцете си на определени позиции по тялото на лекуващия се. Някой Рейки лечители докосват тялото на пациента, докато други просто държат ръцете си на разстояние. Някои практикуващи Рейки споделят усещанията си по време на даване на Рейки като чувство на: топлина, студ, натиск, бодеж.

  Рейки претендира, че е форма на Ориенталска медицина, която дава пълно лечение и хармония на тялото, ума и духа, също така Рейки е неотклонна част от човешкото същество. Някои традиции именуват тялото, емоциите и душата като части, които имат следните екиваленти/нива на Рейки: Рейки I, Рейки II и Рейки III. Рейки учителят е посветен във всичките три части на Рейки — I, II, III и може да лекува с ръце, от разстояние и да настройва нови Рейки лечители. Рейки може да помага при пълно лечение или облекчаване на неизлечими кармични заболявания. В практиката се срещат заболявания, които са трудни за лечение от традиционната медицина, както и за Рейки. Рейки лечителите казват, че единственото което те предлагат е енергия — не се използват медикаменти, но Рейки терапията няма за цел да замести алопатичното лечение. Всъщност Рейки е съвместима с всички известни терапевтични методи от класическата и алтернативната медицина. Рейки лекува като стимулира естествените оздравителни способности на организма; помага за възстановяване на жизнеността и намаляването на стреса. Разболяваме се по-лесно, когато сме изморени или сме в стресово състояние. Обяснението- енергията, която бива изразходвана в състояние на стрес, не е достъпна до организма, за да се използва за самолечение. Когато освободим тази енергия, тя може да се използва именно да се самолекува тялото, като по този начин се ускорява и процеса на оздравяване."
  Активен
  prikazka
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 91

  « Отговор #23 -: Декември 17, 2010, 15:49:17 »

  Да ви се похваля, много съм щастлива!
  Вече имам Второ Ниво Рейки
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1647

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #24 -: Декември 17, 2010, 16:11:06 »

  Да ви се похваля, много съм щастлива!
  Вече имам Второ Ниво Рейки


  Честито!

  А по какво уменията или познанията ти се различават в сравнение с преди?
  Активен
  prikazka
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 91

  « Отговор #25 -: Декември 17, 2010, 20:28:54 »

  Огромна е разликата.
  В момента енергията ми е много силна, канала е много по отворен.
  Символите ми дават допълнителна сила ,която се усеща осезаемо.
  Третото ми око, интуицията започнаха да ми се "обаждат"
  Имам страхотни преживявания.
  Вече мога да изпращам енергия на разстояние, без да се намалява нейната сила.
  Минало, настояще, бъдеще дори...
  Активен
  Evolution
  Гост
  « Отговор #26 -: Декември 17, 2010, 20:38:43 »

  Честито Маргало!!! Пожелавам ти да запазиш курса, по който си поела и да не позволяваш нищо да ти се изпречи на пътя!
  Активен
  prikazka
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 91

  « Отговор #27 -: Декември 19, 2010, 15:49:19 »

  Честито Маргало!!! Пожелавам ти да запазиш курса, по който си поела и да не позволяваш нищо да ти се изпречи на пътя!


  Активен
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #28 -: Декември 19, 2010, 16:14:18 »

  Да ви се похваля, много съм щастлива!
  Вече имам Второ Ниво Рейки

  Разкажи ни повече за нивото каде го изкара при кой колко струваше и колко време отне.

  И въобще каквото се сетиш ще ми бъде много интересно ако споделиш и някакъв опит,какъвто и да е той.

  Много се радвам за теб
  Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  pufi
  Hide from the Sun
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 355


 • Град: извън реалността
 • Севернячка

  « Отговор #29 -: Декември 25, 2010, 22:17:43 »

  Да ви се похваля, много съм щастлива!
  Вече имам Второ Ниво Рейки


  А в Рейки учението нивата колко са на брой? Усмивчица И как знаеш че си достигнала дадено ниво?
  Активен

  Аз съм си аз,независимо какво си мислите за
  мен : )
  Страници:  1 [2] 3 4 ... 6   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Посвещение в рейки лечение « 1 2 3 »
  Енергийни учения
  Админ 35 14539 Последна<br />публикация Юни 07, 2011, 23:23:29
  от notlike
  Видео на 12-те позиции на самолечение при Рейки
  Видео клипове
  Evolution 0 4435 Последна<br />публикация Декември 09, 2010, 23:22:40
  от Evolution

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright