Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3 ... 6   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: РЕЙКИ  (Прочетена 9547 пъти)
OM
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 23

WWW
« -: Януари 27, 2010, 12:05:21 »

Здравейте, скоро попаднах на този форум и съм много щастлив от това. Преглеждайки темите прочетох много неща, които са се случвали и при мен или се интересувам от тях.
Пиша в раздел ДУХОВНИ УЧЕНИЯ защото, бих искал да поговорим с вас за РЕЙКИ. Какво знаете за него, какви са полужителните му страни, има ли отрицателни и как бихме могли да помогнем на света с това учение?

Знам има много измамници и печелбари, но нейка тях ги оствим да си вредат сами и да не стигаме до тяхното ниво.
Активен

С любов към всички Усмивчица http://artandblog.com/
delfin
Гост
« Отговор #1 -: Януари 27, 2010, 12:14:57 »

Здравей Ом! Да наистина нямаме нищо досега за Рейки. Но ето някои мнения и информация.  Усмивчица"Къде е истината, за какво става дума при феномена "Рейки"?

РЕЙКИ е японска дума. Първият йероглиф РЕЙ означава "тайнствена сила" или "Трансцендентален Дух". За християнското съзнание всичко става съвършено ясно - ако не става дума за Божия Дух, тогава можем да говорим само за "поднебесните духове на злобата", т.е. демоните. Йероглифът "КИ" означава "Жизнена сила, Светлина или Енергия на биоплазмата". Като съберем заедно тези два йероглифа, ще получим типичния за възродения съвременен окултизъм хибрид от мистика и спекулативна наука."

Всеки човек може да приеме енергията Рейки; единственото условие е да си платиш. Първата степен струва няколкостотин евро, втората - над хиляда, а майсторската степен, която дава право да посвещаваш други хора - около десет хиляди долара. Платилият за първата степен посещава четиридневен семинар, по време на който получава "посвещение", диплом, литература. След "инициацията" някои изпадат в истеричен смях, или напротив - в абсолютна меланхолия. Всеки от посветените рейкисти преди всичко трябва да вярва в "Канала", от който идва енергията, в "Силата".

На думи рейкистите са толерантни към всички религии. Но на практика не одобряват посещението на църква. В крайна сметка, А. Шабанов прави извода, че практикуването на РЕЙКИ не е безопасно: По свидетелствата на няколко човека, инициирани и практикували РЕЙКИ, и след това завърнали се в Православната църква, РЕЙКИ действа разрушително на психиката на човека.

Ето какво разказва Светлана К., практикувала три години:

"При нас имаше странни случаи, някои от тях просто ужасни. Например, представете си, на една жена след ултразвуково изследване, й казват, че е бременна. Тя отива при Майстора РЕЙКИ, той й провежда 10-минутен сеанс, след което медицинската апаратура показва, че плодът е изчезнал. Не знам защо, но у всички в групата ни имаше големи семейни проблеми, особено ако единият член на семейството е получил инициация, а другият - не. Мнозина направо се разведоха. Опитвахме се да си помагаме един на друг, но всички постоянно практикуващи бяха с много разбита нервна система..."


От firma
Активен
delfin
Гост
« Отговор #2 -: Януари 27, 2010, 12:19:40 »

"Теория и практика

В някои култури има вярване, че енергията Рейки се влива през седмата чакра на Рейки лечителя, зарежда аурата му и се влива през ръцете в тялото на получаващия Рейки. В други култури се смята че енергията влиза през първата чакра, зарежда аурата му която е с център четвърта чакра, след което минава през ръцете на лечителя. Вярва се, че енергията Рейки е с интелигентен характер и знае от къде да мине и „какво да направи“. Така по този начин ако тялото на получаващия Рейки има нужда и е готово да се лекува, то ще приеме енергията за лечение, ако тялото чувства, че не му е нужна енергия, ще я отхвърли. Някои култури учат, че Рейки „духа“ бди над Рейки енергията, предпазвайки я от повреда/поквара и причиняване на вреда. Много от Рейки майсторите учат че енергията Рейки не може да навреди и всяко намерение да се вреди със нея няма да има успех.

Облеченият пациент трябва да легне и да се отпусне, тогава Рейки лечителя участва в лечението като канал за енергията Рейки, позволявайки на енергията да премине през него в тялото на пациента където е нужно. Обикновенно Рейки лечителя полага ръцете си на определени позиции по тялото на лекуващия се. Някой Рейки лечители докосват тялото на пациента, докато други просто държат ръцете си на разстояние. Някои практикуващи Рейки споделят усещанията си по време на даване на Рейки като чувство на: топлина, студ, натиск, бодеж.

Рейки претендира, че е форма на Ориенталска медицина, която дава пълно лечение и хармония на тялото, ума и духа, също така Рейки е неотклонна част от човешкото същество. Някои традиции именуват тялото, емоциите и душата като части, които имат следните екиваленти/нива на Рейки: Рейки I, Рейки II и Рейки III. Рейки учителят е посветен във всичките три части на Рейки — I, II, III и може да лекува с ръце, от разстояние и да настройва нови Рейки лечители. Рейки може да помага при пълно лечение или облекчаване на неизлечими кармични заболявания. В практиката се срещат заболявания, които са трудни за лечение от традиционната медицина, както и за Рейки. Рейки лечителите казват, че единственото което те предлагат е енергия — не се използват медикаменти, но Рейки терапията няма за цел да замести алопатичното лечение. Всъщност Рейки е съвместима с всички известни терапевтични методи от класическата и алтернативната медицина. Рейки лекува като стимулира естествените оздравителни способности на организма; помага за възстановяване на жизнеността и намаляването на стреса. Разболяваме се по-лесно, когато сме изморени или сме в стресово състояние. Обяснението- енергията, която бива изразходвана в състояние на стрес, не е достъпна до организма, за да се използва за самолечение. Когато освободим тази енергия, тя може да се използва именно да се самолекува тялото, като по този начин се ускорява и процеса на оздравяване."
Активен
delfin
Гост
« Отговор #3 -: Януари 27, 2010, 12:21:52 »

При използване на всякакви техники, с които е пълно навсякъде (и курсове се предлагат, и книги има по най-различните видове, а те са толкова разнообразни), се развиват доста често изкуствено и принудително "сетивата" ни, но това само служи за храна на астралните същности. А за развитие на нашето съзнание, според мен, най-добре е всъщност работата над самите себе си, първо да започнем да променяме лично себе си, настроенията си, търпеливо да изучаваме и да поставяме в ред чувствата и мислите си, а израстването идва, то не се забавя някъде по  пътя. Когато сме научили нещо, винаги си получаваме наградата, но трябва да сме отговорни. А рейки, както и всичко друго е само една техника, която в повечето случаи всичко развива изкуствено. А това си служи за папкане на астралните същества, които си ги създаваме, ние хората с нашите си мисли.
Досега аз нямам допир с хора, занимаващи се с рейки, или пък захванали се с някакви религии, които да не са се превърнали в една или друга степен в подобие на фанатици, защитаващи яростно това, което правят.
А всъщност това е просто техният свят, на дадения момент от развитието им това им е нужно, но те не трябва да се мъчат да доказват, че само тяхното е най-правилното. "КОЛКОТО ХОРА, ТОЛКОВА И ПЪТИЩА НА РАЗВИТИЕ". Другите хора си имат своите пътища.

На мен лично ми е интересно да научавам в общи линии различните неща, които се случват по света, нещата, които са тайнствени, изпълнени с мистериите и загадките на непознатото, както и най-прозаичните в нашия живот - готвене, чистене, ремонти и др., но започвам да разбирам, че моят път на развитие си е мой, на съседа ми е друг, на хората около мен пътищата са други. И затова, който си е избрал пътя на рейки, нека си върви по своя си път, но и другите хора, вървящи по техните си пътища, имат правото си да изказват своето лично мнение дали им харесва даденото нещо или не, дали е за тях или не, дали го разбират или не. Затова не се сърдете, когато на хората не им допадат хора, които се занимават с рейки.

Или пък обратното, когато занимаващите се с рейки, си защитават мнението. Просто това е техният свят в този момент, в това СЕГА.


Това е моето лично мнение по тази тема, но съм я писала преди време на друго място.
Активен
delfin
Гост
« Отговор #4 -: Януари 27, 2010, 12:24:32 »

Японската дума "РЕЙКИ" означава: Transmutation

Първо, унивeрсална жизнена енергия - космическа енергия на жизнената сила на Вселената. Именно Рейки обезпечава жизнеспособността на всички форми на живот на Земята.

Второ, старинна система за възстановяване чрез полагане на ръцете, посредством която посветеният (обучен и настроен от учител човек на всякаква възраст) концентрира в себе си и предава чрез себе си тази енергия.

Традицията за предаване на способността да бъдеш проводник на Рейки е възродил в края на 19 век в Япония д-р Микао Усуи.
За Рейки се споменава в най-древните писмени източници от учениците на Буда.

Рейки се използва на първо място за постигане на хармония и цялостност, което освобождава у човека огромни сили, насочени за осъзнато съзидание и благополучие.

Главният източник на всички наши болести и страдания са напрежението и нашите вътрешни конфликти. Английският лекар Едуард Бах (1886 - 1936.) правилно посочвал, че "болестта не е жестокост и не е робство, а коректив и инструмент, от който нашата Душа се ползва, за да ни посочи нашите грешки, за да ни предпази от още по-големи заблуждения, за да ни попречи да причиним още повече вреда и да ни върне на пътя на Истината и Светлината."

Рейки ни помага да постигнем вътрешно единство, да утвърдим нашата цялостност и да придобием вътрешна хармония. Традицията на Рейки се предава от Учител (Мастер) на ученик чрез инициация, т.е посвещение.

По време на посвещението в първа степен става хармонизация на вибрациите на енергийните центрове на инициирания с вибрациите на Рейки и в човека се образува канал, провеждащ Рейки потока.

Настройката за втора степен включва ученика към по-високи нива на Рейки и благодарение на енергетиката на символите на Рейки става възможна работата на разстояние, работата със ситуации и т.н.

Трета степен - учител - дава възможност да се посвещават други хора в Рейки.
Активен
delfin
Гост
« Отговор #5 -: Януари 27, 2010, 12:26:41 »

http://reiki.dir.bg/

Йогите казват:

"Екстрасенсите, и техните подобни, лекуват без да знаят как.
Ние знаем и затова не лекуваме.
Не лекувай!
Научи нуждаещия се как да не се разболява, а ако се случи, как сам да се излекува.""Това е било предавано поколения наред на изток и е оцеляло през вековете. Интересното е, че Рейки е съвременното му комерсиално име (не ме питай как са го наричали преди, защото не знам). Рейки в момента е най-политизирания и проблемен метод на лечение, защото доколкото знам са стравали страшни гафове. Тия хора са САМО ПРОВОДНИЦИ на енергия която И ТЕ НЕ ЗНАЯТ откъде идва каквото и да ти казват. Някой ще ти каже от вселената, някой - от Господ, някой от НЕГОВИТЕ духовни водачи или от ангели - истината е - НЕ ЗНАЯТ.

И богомилите са предавали енергия по време на богомилските кръщения както и преди минаване в старшинство и пред смърт. Тази енергия се е предавала от старши на старши през вековете и се твърди, че е божествената енергия. Първата степен на посвещаване СЪЩО като рейки подготвя тялото за бъдещо развитие и изчиства отровите на физическо ниво - така например човек става вегетарианец, защото тази храна вибрира на по-високи нива.

Да - можеш сам да се настроиш на тази енергия - нали това правят йогите и будистите които медитират за да постигнат точно това? Или - в Българската реалност - исихистите и отшелниците - пример - Св Иван Рилски!

С две думи - всичко го има и в България - не е необходимо да се увлича човек по чуждите методи, които може и да не работят върху нас!"

От Тина
« Последна редакция: Януари 27, 2010, 12:30:35 от delfin » Активен
delfin
Гост
« Отговор #6 -: Януари 27, 2010, 12:33:56 »

"Рейки, така както аз го виждам е система - една от многото. Тя прави някакъв енергиен трансфер.
Но в крайна сметка всичката енергия идва от едно единствено място - Бог. Неманифестиран,
абсолюден..

Ако някой от вас иска да стане Рейки учител, моя съвет е да поиска настройката за конкретната
система от визшия си Аз. Макари слаба енергийната връзка ще се разрасне с използването й.
Няма нищо лошо в която и да било енергийна система.. Лош би могъл да бъде само подхода ни към
нея. Защото - да. Ако енергийния ви учител не е чист наистина можете да "лепнете нещо" и да
това е повече от опасно."

От Positive_Rhyme - рейки учител
Активен
OM
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 23

WWW
« Отговор #7 -: Януари 27, 2010, 12:42:22 »

Много интересна информация даде delfin съгласен съм стеб,че в крайна сметка всеки има свои път и изборът на пътеката е изцяло негов. Дали това ще е РЕЙКИ или някаква друга техника е без значение.
Някои от нещата в началото, които сподели са доста страховити и звучат апокалиптично.

Интересно ми е хора, които се занимават с РЕЙКИ какво ще кайат по темата. Навсякъде има такива, но се притесняват да бъдат явни. Тези които пък са прекалено явни са се деформирали много от материята.

Личното ми впечатление е, че религиите и техниките за лечение са с един източник.
Активен

С любов към всички Усмивчица http://artandblog.com/
delfin
Гост
« Отговор #8 -: Януари 27, 2010, 12:50:20 »

Всичко някога е започнало от едно място - Първоизточника. После вече идва разделянето и става - колкото хора има, толкова са пътищата. Всяка религия, учение, философия и всичко от този род представя по малка частица от огромния Океан на Познанието, което е Безкрайно. 
Активен
OM
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 23

WWW
« Отговор #9 -: Януари 27, 2010, 15:59:38 »

Полезни и полужителни са Рейки принципите според мен. Сами по себе си биха ни помогнали да се чувстваме по-добре в забързаното ежедневие.
Оргиналният запис е намерен в надгробния параклис на Усуи има приблизително следното съдържание:

Съкровенно изкуство за постигане на щастие.

Чудодейно избавление от всички болести.

Точно днес не се ядосвай.

Не се тревожи, а се изпълни с благодарност.

Отдай се напълно на работата си.

Бъди добър към хората.

Всяка сутрин и вечер събирай ръце за молитва, нека словата, пройзнесени от твойте устни, бъде молитвата на твоето сърце.

Усуи Рейки е изкуство за усъвършенствуване на тялото и ума. Микао Усуи.

Активен

С любов към всички Усмивчица http://artandblog.com/
Еlsha
Диди
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 523


« Отговор #10 -: Януари 28, 2010, 01:13:05 »


Всеки човек може да приеме енергията Рейки; единственото условие е да си платиш. Първата степен струва няколкостотин евро, втората - над хиляда, а майсторската степен, която дава право да посвещаваш други хора - около десет хиляди долара. Платилият за първата степен посещава четиридневен семинар, по време на който получава "посвещение", диплом, литература.

Не всички инициират със заплащане.
Това със семинарите и заплащането е абсолютна глупост. Хммм
Иницияцията е половин час и хората плащат за 30 мин-120лв за 1-во ниво!!!
А останалите 3-4 дни са залъгалка с неща, които всеки човек, който се разива личностно знае!!! Така оправдават парите, които искат разни шарлатани... за измислените дипломи да не говоря.

Много интересна информация даде delfin съгласен съм стеб,че в крайна сметка всеки има свои път и изборът на пътеката е изцяло негов. Дали това ще е РЕЙКИ или някаква друга техника е без значение.
Някои от нещата в началото, които сподели са доста страховити и звучат апокалиптично.

Интересно ми е хора, които се занимават с РЕЙКИ какво ще кайат по темата. Навсякъде има такива, но се притесняват да бъдат явни. Тези които пък са прекалено явни са се деформирали много от материята.

Личното ми впечатление е, че религиите и техниките за лечение са с един източник.

Рейки е просто техника... нищо повече. Рейки енергията е страхотна... като у дома... топла, силна, отпускаща и тнт.(ако е за успокояване). Лошото е според мен иницияцията...  понеже по време на нея, ти се налага да усещаш, различни, видове енергия и да се отваряш за тях. Отвориш ли се за доброто, се отваряш за лошото.Тъжен

От личен опит мога да кажа, че рейки не е лоша енергия, но иницияцията, може да изиграе лоша шега на неопитни хора, които бързат с практиките. Аз съм против да се инициират хора, които не са се научили да изолират, лошите енергии.

« Последна редакция: Януари 28, 2010, 01:32:37 от elsha » Активен

Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
OM
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 23

WWW
« Отговор #11 -: Януари 28, 2010, 12:14:32 »

elsha благодаря за вклюването ти! По повод заплащането предлагам да не го коментираме. От личен опит съм забелязал, че когато хората заговорят за пари вибрацията им се променя и те стават груби. Хубаво е когато можем да се пазим от това принизяване-лично мнение!

Искам да помоля elsha за пояснение
Цитат
От личен опит мога да кажа, че рейки не е лоша енергия, но иницияцията, може да изиграе лоша шега на неопитни хора, които бързат с практиките. Аз съм против да се инициират хора, които не са се научили да изолират, лошите енергии.
и какъв съвт ще даде за подготовката на човек. Кога е готов и как може да е сигурен?

Усмивчица Благодаря за коментарите ви Усмивчица
Активен

С любов към всички Усмивчица http://artandblog.com/
Админ
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #12 -: Януари 28, 2010, 13:32:27 »

  Ще направя една тема "Посвещение в рейки" и ще дам линк тука, за да може да се отдели и да е систематизирана информацията там.

  Хората които си дават парите напразно за нива в "Рейки", по-добре да я прочетат.
  Активен

  OM
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 23

  WWW
  « Отговор #13 -: Януари 28, 2010, 14:17:45 »

  Аз личноще чакам с нетърпение инфото. Интересно ми е какъв е криерия за това дали си заслуйава или не.
  Активен

  С любов към всички Усмивчица http://artandblog.com/
  Админ
  Дидо
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #14 -: Януари 28, 2010, 14:18:40 »

  Посвещение в рейки лечение

   
  « Последна редакция: Януари 29, 2010, 00:58:33 от Shirinan » Активен

  Страници:  [1] 2 3 ... 6   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Посвещение в рейки лечение « 1 2 3 »
  Енергийни учения
  Админ 35 14418 Последна<br />публикация Юни 07, 2011, 23:23:29
  от notlike
  Видео на 12-те позиции на самолечение при Рейки
  Видео клипове
  Evolution 0 4407 Последна<br />публикация Декември 09, 2010, 23:22:40
  от Evolution

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright