Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Космическа притча  (Прочетена 1650 пъти)
Administrator
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 640


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Юни 16, 2009, 19:43:25 »

  НЯКОГА, НЯКОГА - КОСМИЧЕСКА ПРИТЧА

        
  Някога, някога, преди Яйцето на Космическия разум и Вселенския живот да се пропука, в простора се вихрели свободно две основни енергии. Те се движели безпрепятствено из Нищото и им било ужасно безинтересно сами да си създават светове и неща за забавление...
          
  Едната енергия излъчвала топла, бяла животворна светлина. Другата била студена, сивкаво-черна и с различни отблясъци.
          
  Веднъж тези две енергии се срещнали. Между тях протекла интересна реакция, която променила характеристиките на всяка от тях. Отнела нещо, но и прибавила друго различно.
          
  В един момент двете енергии започнали да се движат и да излъчват в такъв синхрон, че се получила затворена автономна система, която държала здраво двете доскоро свободни енергии на потока.

  Така се появило това, което след време получило името ЕНЕРГИЙНА ИНДИВИДУАЛНОСТ - ЕДИНИЦА.


  ИЗ КОСМИЧЕСКИЯ ФОЛКЛОР НА МЪДРЕЦА

        
  "Преди Сътворението свръхразумът - Създател, е концентриран в маса (топче) от свръхгъста и наситена субстанция, породена от сливането на двете извечни енергии. Едната със знак (+), другата със знак(-), които се сляха и създадоха т.нар. космическо яйце на Сътворението.
        
  Преди него не е съществувало нищо. Трудно е на човек да побере това в съзнанието си. Нищото е вид и форма на състояние на нещата. За човечеството е добре да приеме, че това са извечни неща, рано е още да се премине границата и да се докосне до пълната истина.
        
  При Сътворението са съществували няколко варианта за модели на Вселената, телата в нея, техните форми, за разума и неговите прояви, за материята в различните й разновидности - твърда, плазмена, енергийна, полева, газообразна, течна... Тези варианти са имали своите добри и лоши страни.
        
  Заложени са и параметри за самокорекция, самоконтрол и самоунищожение на всяко тяло и разумен вид, ако надхвърли определени параметри в количествено и качествено отношение, което би довело до дисбаланс на хармонията в определена система, галактика, мегагалактика или отрязък от цялото, наречено Вселена...
        
  "Големият взрив" на Сътворението започва преди 15 милиарда земни години. Времето, определено по този начин, е относително понятие и е различно за планетарните тела, системи и галактики.

  Отделните звездни системи имат свое време, а планетарните тела - собствени мерки за протичането на енергията време.


  Нина Ничева
  « Последна редакция: Октомври 05, 2009, 21:02:06 от delfin » Активен

  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Притча за блудния син
  Космогенезис
  delfin 10 3456 Последна<br />публикация Юни 30, 2010, 18:39:22
  от Ich
  Космическа структура на 3Д
  Космогенезис
  delfin 2 2562 Последна<br />публикация Януари 16, 2010, 01:21:00
  от delfin
  Космическа защита?
  Астрология и нумерология
  prikazka 1 1364 Последна<br />публикация Януари 22, 2011, 15:20:42
  от kabala

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright