Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Как да намерим числото на живота си  (Прочетена 9454 пъти)
Админ
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Януари 26, 2010, 20:33:25 »

  Всеки зодиакален знак и всяка планета имат свое число, което влияе върху човешката съдба. То се получава, като се съберат цифрите от датата на раждане, която не е случайност. Зад нея стои окултният смисъл, който внася ред в ежедневния живот. Например, когато човек е роден на 19 януари 1949 г., за да научи кое е неговото число, трябва да събере отделните цифри (1+9+1+1+9+4+9)  и получената сума да сведе до едноцифрен сбор (в случая 34-3+7 = 7). И така числото на живота на този конкретен човек е 7. От раждането до смъртта той ще се влияе от силата, която му дава числото на собствената му съдба, защото може дори да си смени името, но не и датата на раждане.

  Единица - Лидер
  Вие сте първопроходец, водач и командир. По природа сте позитивна личност и притежавате силна индивидуалност. В живота ви е запазено мястото на лидер в изкуството. Вие сте оригинална и съзидателна личност, притежавате и известна агресивност необходима ви, за да осъществите идеите си. Амбицията е едно от най-важните неща в живота ви и ви мотивира с всички сили да се борите за успеха, към който се стремите. Надарени сте със способността да управлявате и организации - както големи системи така и семейството. Упоритостта и волята са средства на вашата амбиция и вие умело ги използвате. Същевременно проявявате и отрицателни черти в моменти на недомислие. За вас е лудост да осъществявате идеите си дипломатично и желаете да ги достигнете със силата на волята, налагайки ги на околните. Склонни сте да критикувате  и да осъждате другите, но не им позволявате и те да посочват ваши слабости и пропуски. По природа сте чувствителни, макар че се опитвате да го прикривате. Изживявате силни чувства, имате склонност към поезия и музика, мислите повече със сърцето, отколкото с главата си. Бъдете предпазливи. Никога не налагайте своите мисли и идеи на другите, защото може да страдате заради това. Ако искате близките да ви уважават, тогава и вие трябва да ги почитате. Истинската любов не си поставя крайни цели. Богат е този, който дава, а не който взима.

  Двойка - Помощник
  Това, което желаете, можете да постигнете и без фанфари, защото тактичността и дипломатичността са 2 много важни черти на вашата личност. Тон в живота ви дава думата "сътрудничество". Ще достигнете до по-голям успех, ако помагате на другите да осъществяват своите замисли, отколкото, ако другите ви помагат. Притежавате дадена ви от природата грациозност и способност да разбирате другите. Тези 2 характеристики ви поставят високо в очите на околните. Живеете за любов и от любов. Темпераментни сте и леко настроени към хедонизъм. Привличат ви познанието и житейската мъдрост. 2 е числото на приятелството. Дружелюбието ви носи много неща, които другите не могат да получат колкото и да се напрягат. Ритъмът е едно от условията, за да бъдете щастливи. Вие сте извънредно чаровни и лесно се сработвате с хората. Символът на вашето число е духът, душата, космическата енергия, която притежава тялото ви. Иначе казано вашата задача е да вдъхнете живот на празните думи. Съществува някаква магическа връзка, която свързва всичко, което правите, защото като че ли запалвате огъня на живота с идеите си. Там, където другите търсят другарство и приятели и очакват помощ от тях, вие показвате една необикновена независимост и свободен дух. Това ви прави съвършени помощници и сътрудници, но и изцяло ви удовлетворява.

  Тройка - Творец
  Вие сте човек с особено, само ваше излъчване. Психиката, духът и душата играят голяма роля в живота ви, защото добре разбирате и лесно прониквате в същината на нещата. Не губите време за неосъществими работи, тъй като разбирате, че животът не е само игра и веселие. Това, което ви отличава от другите, е вашата пристрастност. Притежавате разнообразни таланти и трудно избирате начина и формата, чрез които да изразите това, което е у вас и което чака да излезе на бял свят. Учите бързо, защото можете да овладявате знания без да полагате големи усилия. Пишете поезия, тъй като за друг вид творчество е необходима по-голяма съзидателна енергия. Дружелюбни сте, притежавате чар и умеете да забавлявате околните. Хората ви обичат, с радост слушат приказките ви, всички ви се възхищават, особено представителите на противоположния пол. Вие сте голям ентусиаст и се занимавате с много неща. Обаче вашето, в началото много голямо въодушевление, постепенно намалява и вие се хвърляте към нещо друго. Не ви е грижа за това дали нещата са добри или лоши, защото ги възприеманет такива каквито са. Желаете да действате по свой си начин и да задоволявате своите желания. В състояние сте бързо и в момента, в който това се изисква, да реагирате с шега и така ефикасно да пресечете нечия критика. Любовта ви е необходима и насъщна потребност. Докато не откриете някого с когото бихте могли да споделите чувствата си, вие сте нещастни.

  Четворка - Строител
  Вашето число символизира квадрат, а това означава праведност и еднаквост. Намирате се в центъра, ограничен от всички страни и не можете да излезете. Единственият свободен път за вас е пътят нагоре. Квадратът е практичната страна на живота и основата, върху която се гради всичко останало. Можете да погледнете на това като на изграждане на темелите на всичко останало, на едно по-хубаво бъдеще. Животът за вас е безкрайна работа. Надарени сте с търпение и желание да бъдете практични. Ментодичността и логиката са за вас по-скоро оръдие на ума. Готови сте да се отдадете, макар да не го показвате. Понякога е по-умно да да избягвате някои неща, отколкото да вървите право към тях. Ако спрете да противопоставяте идеите си на другите, може да облекчите своя напредък. Проявявате се най-добре чрез своята организираност. Вие сте в състояние тайно да визуализирате всяка идея. За вас не може никога да се каже, че бягате от отговорност и задължения и точно в това и силата ви.

  Петица - Писател
  По природа сте жизнени, изпълнени с дух, въодушевление и енергия. За вас животът е смела авантюра, в която влизате с голям замах, защото постоянните преобразования в съвършената подредба са израз на склонността ви към промяна и разнообразие. Вие живеете в детайлите. Желаете да се окажете на място, където се случва нещо важно и интересно. От самото раждане сте надарени със свобода, но вие постоянно се стремите към все по-високите и сфери, към вътрешната свобода. Бързо и лесно се влюбвате. Без любов нищо в този живот няма смисъл за вас. Стремежът ви към щастие е съпроводен с ведър хумор, духовитост и удовлетвореност. Много сте одухотворени и сте вещ оратор. Можете да имате успех в професиите, в които се изисква кристален глас, богат речник и ораторско изкуство. Може да заблестите в света на забавленията и книжовността като искряща звезда само ако успеете в истинските неща, които да поставите в нужния миг на принадлежащото им място. Не се притеснявайте, че в някои моменти ви противоречат, защото това е отличителната черта на всички интелектуалци, на хората с истински дух. Ако водите здравословен начин на живот, може да доживеете до дълбока старост. Слава и успех ви очкват след тридесетата ви година.

  Шестица - Учител
  Имате възвишени идеали и голямо желание да ги достигнете. Любовта е владетелката на вашия свят и целта на живота ви е да обогатявате тази идея. Смисълът му пък виждате в това да помагате на хората. Вие сте първични, обичате истината и сте изпълнени с милосърдие и топлина. Жената тук е грациозна, чаровна и одухотворена с музикални наклонности. Мъжът пък е духовен водач, роден творец. И двамата се задоволяват с малко, с ежедневните неща и ако се стремят към нещо, то е от най-висше естетическо и духовно естество. Вие сте чувствителни и раними, обиждат ви всички баналности и грубости, не сте себични и се жертвате за близките си. Точно в това е и силата ви. Ако издържите, ще разрешите всичките си проблеми в живота до 35 си година. Грижете се за себе си, защото здравето ви е крехко. Не натоварвайте твърде много сърцето - то е най-чувствителния ви орган. Ако ходите редовно пеша и се занимавате с плуване, ви очакват приятни старини без особено големи неприятности.

  Седмица - Мислител
  Мисловна и аналитична натура сте. Непрекъснато се опитвате да откриете дълбокия смисъл на нещата. Не се задоволявате с повърхностните работи. Медитирането и анализирането може да ви доведат до някои древни и нови истини, особено ако в тези си занимания се придържате към мистичната и окултна линия. Задачата на вашия живот е да се занимавате с лечителство. Ще лекувате себе си и околните с енергия. Близки са ви религиозните и мистични системи и философии. Вашата отнесеност ви отдалечава непрекъснато от околния свят, но не се притеснявайте от това. Вслушвайте се само в собствения си глас, защото сте на прав път - да опознаете себе си и другите. Ще си изпатите заради любовта, но няма истински чувства без страдание и болка. Ако за спътник в живота си намерите личност от вашия знак, между вас ще се изгради прекрасна хармония, на която мнозина ще завидят.

  Осмица - Колекционер
  Вие сте енергични, притежавате ярко изразени организационни способности и непрекъснато се стремите към нови знания. Рационални и практични сте. Ще достигнете високо в света на бизнеса само ако проявавате тактичност в отношенията с хората. Имате склонност към природните науки, особено към химията и физиката. Ще успеете и в политиката, ако правилно носичите своята енергия. Пазете черния си дроб и бъбреците, откажете се от работа през нощта и дългото седене.

  Девятка - Метафизик
  Най-пламенните желания и най-възвишените идеали са вашето космическо наследство. Интересите ви в живота са свързани с опознаването на човешката душа, окултизмът и големите мистерии. Винаги сте готови да бъдете в помощ на другите, защото наистина смятате, че най-голямото богатство е това, което човек прави за другите. За вас богатството е даването, а не взимането. В края на 30-та си година ще преживеете просветление и ще станете едни от големите привърженици на тайно учение. Тайната ви цел е съвършенството, привличат ви божествените и окултните умения. Не желаете да говорите много - мълчаливи сте по природа, но като кажете нещо, то е истински бисер. Любовта за вас е най-святото нещо на света. Тя ще ви помогне да изпълните всичко замислено. Любимият е най-добрата опора в живота за вас. Предстои ви дълъг и ползотворен живот. Делата ви ще живеят и дълго след вашата смърт. Ще имате примерен и верен спътник в живота.
  Активен

  zaharisa
  Човек, обикновен.
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 120


  « Отговор #1 -: Февруари 13, 2010, 20:33:38 »

  Тройка - Творец
  Вие сте човек с особено, само ваше излъчване. Психиката, духът и душата играят голяма роля в живота ви, защото добре разбирате и лесно прониквате в същината на нещата. Не губите време за неосъществими работи, тъй като разбирате, че животът не е само игра и веселие. Това, което ви отличава от другите, е вашата пристрастност. Притежавате разнообразни таланти и трудно избирате начина и формата, чрез които да изразите това, което е у вас и което чака да излезе на бял свят. Учите бързо, защото можете да овладявате знания без да полагате големи усилия. Пишете поезия, тъй като за друг вид творчество е необходима по-голяма съзидателна енергия. Дружелюбни сте, притежавате чар и умеете да забавлявате околните. Хората ви обичат, с радост слушат приказките ви, всички ви се възхищават, особено представителите на противоположния пол. Вие сте голям ентусиаст и се занимавате с много неща. Обаче вашето, в началото много голямо въодушевление, постепенно намалява и вие се хвърляте към нещо друго. Не ви е грижа за това дали нещата са добри или лоши, защото ги възприеманет такива каквито са. Желаете да действате по свой си начин и да задоволявате своите желания. В състояние сте бързо и в момента, в който това се изисква, да реагирате с шега и така ефикасно да пресечете нечия критика. Любовта ви е необходима и насъщна потребност. Докато не откриете някого с когото бихте могли да споделите чувствата си, вие сте нещастни.
  Активен

  "Бъди самият ти промяната, която искаш да видиш в света. "- Ганди
  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #2 -: Февруари 14, 2010, 12:55:20 »

  Реших и аз да си направя експеримент ( какво ли не ми идва наум когато съм в сесия )... Но имам въпрос - когато сборуваното число е 11 или 22, какво се прави? Редуцират ли се или не? Не, че е толкова важно, може и да не ми отговаряте... Но любопитството остава...
  Активен

  delfin
  Гост
  « Отговор #3 -: Февруари 14, 2010, 17:19:42 »

  11 и 22 по принцип не се редуцират, въпреки, че срещам и че 11 все пак съдържа в себе си Двойката, а 22 - Четворката.

  Активен
  zaharisa
  Човек, обикновен.
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 120


  « Отговор #4 -: Февруари 14, 2010, 19:13:29 »

  Реших и аз да си направя експеримент ( какво ли не ми идва наум когато съм в сесия )... Но имам въпрос - когато сборуваното число е 11 или 22, какво се прави? Редуцират ли се или не? Не, че е толкова важно, може и да не ми отговаряте... Но любопитството остава...


  Не се. Успях да мерна доста от статиите в тази секция и забелязах, че числата 11 и 22 (на едно място дори 33) имат отделни тълкувания и не се редуцират.
  Активен

  "Бъди самият ти промяната, която искаш да видиш в света. "- Ганди
  Веселин
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 228


 • Град: Пловдив
 • « Отговор #5 -: Март 25, 2010, 11:43:19 »

  Интересно, при мен сборът от цифрите съответстващи на буквите на малкото ми име е 5, както и сборът от името, презимето и фамилията също е 5, а аз съм роден на 23-то число (2+3=5). Явно на мен 5 е числото ми, като гледам отвсякъде ме преследва.  Ухилен
  Активен
  loop
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 157


 • Град: London, baby :P
 • WWW
  « Отговор #6 -: Март 25, 2010, 12:49:41 »

  Като говорим за цифри, някой има ли идея какво е да срещаш постоянно часове от типа:
  11:11    11:44
  12:12
  13:13
  20:20
  22:22
  ...

  Случва ми се постоянно. По няколко пъти на ден. Всеки ден.
  От миналото лято стана ежеднетие. Вече не го споделям с никого, за да не си мислят, че е нагласено. Но става напълно случайно - поглеждам часовника, някой ми звъни на телефона, влизам в кухнята и виждам микровълновата...
  Чудя се дали има специално значение. Но обикновено ме кара да се усмихвам.
  Активен
  Еруин
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 417


 • Град: Варна
 • « Отговор #7 -: Март 26, 2010, 00:01:09 »

  Лу, никаква представа нямам, но се случва на доста хора май.  Усмивчица
  Аз съм така, но само с часовете с двойки и единици -> 22:22/ 21:21/ 12:12/ 11:11
  Активен

  I told you
  That we could fly
  'Cause we all have wings
  But some of us don't know why
  loop
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 157


 • Град: London, baby :P
 • WWW
  « Отговор #8 -: Март 26, 2010, 10:40:51 »

  Хахахаха! Попаднах на това:
  http://www.1111spiritguardians.com/  P.S. Дали?! <a href="http://www.youtube.com/watch?v=Rvl3kcG_Qjg" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Rvl3kcG_Qjg</a>  P.P.S. Не си бях смятала числото на родженната дата, но и то излезе 11...  Шокиран
  Активен
  loop
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 157


 • Град: London, baby :P
 • WWW
  « Отговор #9 -: Март 26, 2010, 10:52:58 »

  1--Key word: individualization The Number One personality will usually seek a certain amount of independence. It is important to this individual to feel in charge. Although cooperative in most social endeavors, the Number One person resents taking orders or having to assume a subservient role.
   
  2--Key word: adaptability Number Two personalities are generally well-adjusted and socially cooperative. In general, people with this Lifepath number are very tranquil in nature. As opposed to the Number One personality, the Number Two types are totally contented to be interdependent upon others. A Number Two would make an excellent roommate or marriage partner, for he or she would be willing to adapt to the needs or wishes of the other. Number Two individuals are great lovers and sensitive to rhythm and music.
   
  3--Key word: expressive People on the Lifepath of Number Three will almost always be outwardly demonstrative in expressing their emotions. Number Threes are very gregarious and love being around others. They are wonderful at throwing parties and make great hosts. Number Threes are the true social butterflies, always willing and ready to mix with others.
   
  4--Key word: achieve Number Fours are the classic over-achievers, willing to push far beyond the limits that their fellows might find as excessive. The Number Four personality are also often found in law enforcement and in the entertainment fields. Four is also the number of the Earth Mother, so females on this Lifepath will strive always to serve other beings and to reach continually greater heights of achievement.
   
  5--Key word: freedom People with the Lifepath number of 5 are easily bored with routine, a regular schedule, and a static environment. They love to travel, especially to faraway and exotic locations. Number Five individuals make excellent explorers, traveling salespeople, and military personnel. In another time, they would have been the mountain men, fur trappers, and trailblazers of the frontier.
   
  6--Key word: adjust Six is the number of devotional love. The very physical presence of a Number Six person brings with it a healing balance that will adjust the most inharmonious of conditions. Those on the 6 Lifepath are true homebodies. They seem to live on the love vibration. They make excellent marriage partners and parents.
   
  7--Key word: wisdom Seven is a cosmic number, and great benefits will be brought to those with a 7 Lifepath number. Number Seven people are "old souls that are moving upward on the evolutionary soul scale. Those with the 7 path discover early in life their telepathic and other extrasensory abilities. Number Seven individuals are inclined to the mystical and meditative lifestyle.
   
  8--Key word: accomplishment Eight is a power number. The person with an 8 Lifepath loves to work and delights in any opportunity to display physical prowess and strength. Number Eight men and women strive for success in any endeavor in which they are engaged. Long hours and strenuous activities daunt them not in the least. For relaxation, they usually favor endurance sports.
   
  9--Key word: universality Nine is the number of Oneness. People with this Lifepath Number are service-oriented, and they are so devoted to others that they may sometimes seem as if they have no desires of wishes of their own. Number Nine individuals favor the artistic and inspirational lifestyles and strive always to achieve new insights into the universality of all life forms.
   
  11--A Master Number: Key word: revelation Eleven is a Master Number that cannot be broken down or added. A Number Eleven person soon gives evidence that he or she is destined to achieve some mystical or humanitarian goal. People on this vibration are generally on a higher spiritual plane than most of their fellows. Number Eleven individuals seek out others who are visionaries, dreamers, psychic-sensitives, and idealists. Together with other visionaries, the Number Eleven strives to reveal something new and uplifting to the world.
   
  22--A Master Number: Key word: manifest Twenty-Two is also a Master Number that cannot be broken down or added. Number 22 people choose to work with other mystics, practical idealists, and spiritual practitioners to work for the improvement, expansion, and growth of the masses. Devoted to manifesting love and light, the Number Twenty-Two individuals have achieved a high-plane evolution and have come to Earth with the mission of abetting the spiritual progress of humankind.
  Активен
  Violeta
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 12

  « Отговор #10 -: Март 26, 2010, 12:08:09 »

  Като говорим за цифри, някой има ли идея какво е да срещаш постоянно часове от типа:
  11:11    11:44
  12:12
  13:13
  20:20
  22:22
  ...

  Случва ми се постоянно. По няколко пъти на ден. Всеки ден.
  От миналото лято стана ежеднетие. Вече не го споделям с никого, за да не си мислят, че е нагласено. Но става напълно случайно - поглеждам часовника, някой ми звъни на телефона, влизам в кухнята и виждам микровълновата...
  Чудя се дали има специално значение. Но обикновено ме кара да се усмихвам.
  И на мен ми се случваше да наблюдавам това,което и Ти.Питах се какво ли значи.И ето на какво попаднах.http://yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=1971
  Активен
  Reya
  Гост
  « Отговор #11 -: Март 26, 2010, 12:16:38 »

  намерих нещо и за числото 33 :

  The 33 is the most influential of all numbers.  It is the Master Teacher.  The 33 combines the 11 and the 22 and brings their potential to another level.  When expressed to the fullest, the 33 lacks all personal ambition, and instead focuses its considerable abilities toward the spiritual uplifting of mankind.  What makes the 33 especially impressive, is the high level of sincere devotion.  This is shown in its determination to seek understanding and wisdom before preaching to others.  The 33 in full force is extremely rare.

  The number 33 only matters when found among the core numbers: The Life Path, Heart's Desire, Expression, Personality, Maturity number, or as an Essence cycle or Pinnacle cycle.  In all other cases the 33 should be reduced to a 6.

  The fact that the 33 is extra-ordinary demanding and rare can be seen symbolically in the methods of calculation.  For example, a 33 Life Path can happen only when each of the 3 units of the birth date (month/year/day) add to 11.  Or when the year adds to 22 (in the 20th century there are only 7 years that add to 22: 1939, 48, 57, 66, 75, 84, and 93) and the month and day of birth combined total is 11.  And finally, when the Birth Day is 22 and the month and year of birth total 11.

  Another way to look at the Master numbers:

  The Master numbers 11, 22, and 33 represent a triangle.  A triangle of Enlightenment.
  ----------------------------------------------------------------------------------
  Интересно при мен е , че аз отговарям на условията за число 33 . Годината ми е 84 , а сбора на деня и месеца (05.06)  е 11 . 
  « Последна редакция: Март 26, 2010, 12:25:29 от Reya » Активен
  Reya
  Гост
  « Отговор #12 -: Март 26, 2010, 13:02:22 »

  Като говорим за цифри, някой има ли идея какво е да срещаш постоянно часове от типа:
  11:11    11:44
  12:12
  13:13
  20:20
  22:22
  ...

  Случва ми се постоянно. По няколко пъти на ден. Всеки ден.
  От миналото лято стана ежеднетие. Вече не го споделям с никого, за да не си мислят, че е нагласено. Но става напълно случайно - поглеждам часовника, някой ми звъни на телефона, влизам в кухнята и виждам микровълновата...
  Чудя се дали има специално значение. Но обикновено ме кара да се усмихвам.
  И на мен ми се случваше да наблюдавам това,което и Ти.Питах се какво ли значи.И ето на какво попаднах.http://yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=1971

  ха ха , Много интересно , Благодаря !  На приемният ми изпит за ВУЗ бях номер 222 в стая 333 Веселяк Цял живот такива числa ме съпътстват и да не искам , те просто ми се набиват на очи Веселяк
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #13 -: Март 26, 2010, 15:51:40 »

  Моето число е 8,но много малка част отговаяря на него.Всъщност аз имам по-малко от всичките числа.
  Забелязал съм,че числото 14 го срещам доста често-номер в училище.Баба Нада почина тогава.Тогава написах първия си текст.Имам и още много спомени с това число,но ме мързи да ги изброявам сега.
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #14 -: Юни 18, 2010, 17:11:58 »

  Аз съм 6 и 7, и малко 3, ама от шестицата: здравето ми хич, ама хич не е крехко, не се обиждам лесно (само ако е предназначена за мене обидата) и хич не съм ''грациозна и чаровна'' . От 7-цата едва ли ще си изпатя от любовта, общо взето-тъй стоят работата. Усмивчица
  Активен
  Страници:  [1] 2 3   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright