Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Индиготата - Хора от бъдещето  (Прочетена 2303 пъти)
Админ
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Януари 24, 2010, 23:45:04 »

  Смайващи случаи със свръхнадарени хлапета

  Очите на приятелката ми Светла едва не изскочили от орбитите, когато 1, 5-годишното й дете изведнъж членоразделно произнесло "Тази блузка не ти отива". В този момент тя се въртяла около огледалото и се гласяла, преди да пристигнат гостите й. Още от раждането на сина си, Андрей, Светлето забелязала, че той някак си се отличава от връстниците си. Като че ли се родил направо възрастен. Но дотогава тя не обръщала кой знае какво внимание на това, докато Андрю, както го нарича тя, не я "посъветвал" за блузката. О, и една забележка: до този момент детето въобще не било проговаряло! Хванали се за главата....

  И ЗАПОЧНАХМЕ да звъним на разни детски психиатри и други специалисти, докато някой от тях случайно не подхвърли "Сега много се говори за феномена Индиго, разказва Светла. Деца Индиго – така наричат децата с необичайни способности, които по много показатели се отличават от общата маса връстници, а и от хората въобще.”. И се почна голямото ровене в интернет.

  Не бих казала, че за децата Индиго имаше море от информация, но все пак имаше. Основно сведения, които бяха на база изследвания на американски учени и, в частност, на доктор Нанси Ан Теп, която е издала вече няколко книги на тази тема.

  Те са различни

  Учените се изхитриха да разделят децата Индиго, към които се отнасят и тези, които нямат свръхспособности, но са сами по себе си необикновени, на психологически типажи:

  Съществуват четири типа деца Индиго:

  ХУМАНИСТИ. Те са хиперактивни, комуникативни. Предназначени да работят с хора: това са бъдещите лекари, юристи, учители, бизнесмени и политици. Имат доста твърди убеждения. Физически те са малко грубовати, все пак са хиперактивни, могат да се "забият" в стената или просто да забравят да "натиснат спирачките". Техните игри в детството преминават, примерно, така: изсипват от шкафа абсолютно всички играчки и каквото там намерят, а след това може и да поиграят, а може даже да не се докоснат до нищо. Ако кажете на такова дете да си подреди стаята, ще ви се наложи да го правите неведнъж – детето е доста разсеяно.

  КОНЦЕПТУАЛИСТИ Този тип деца са някак си обърнати навътре към себе си. Това са бъдещите инженери, архитекти, дизайнери, космонавти, пилоти и военни. Те не са неповратливи и обикновено са доста добре сложени. Искат да управляват и най-често обект на управлението е тяхната майка, особено ако се отнася за момчета. А ако са момичета, под тяхно управление попада бащата. Ако те се лишат от своя родител, това ще създаде огромен проблем в живота им. В тийнейджърска възраст този тип Индиго имат склонност към пагубни привички, особено към наркотици.

  ХУДОЖНИЦИ. Тези деца са по-чувствителни, отколкото представителите на другите категории Индиго. Към която и сфера на човешката дейност да се обърнат, те завинаги ще запазят творческия си подход. На 4-10-годишна възраст те могат да се пробват последователно в различни творчески дейности – за малко се заинтересуват от едно, после го захвърлят и започват друго... До достигане на пубертета избират едно единствено нещо и стават майстори в избраната област.

  ЖИВЕЕЩИ ВЪВ ВСИЧКИ ИЗМЕРЕНИЯ. Това са четвъртият тип деца Индиго. Те са по-едри от другите. Като станат на година-две, вече нищо не можете да им кажете. Отговарят ви с "Аз знам. Мога да го направя и сам/а. Остави ме.”. Това са хора, които ще донесат на света нови философии и нови религии. Те може да са груби, да се заяждат, защото са значително по-едри и не умеят да се приспособяват като останалите три типа Индиго.

  Например Джон от Ню Йорк е "художник Индиго". На 5 години той създал свой музикален ансамбъл. Когато станал на 9, те вече записали първия си компакт диск и станали победители в конкурс. Всички песни композирал, аранжирал и изпълнил като солист самият Джон. На 17 години той вече бил признат професионален музикант.

  А Серьожа Краснов от Санкт-Петербург е "хуманист". От 3-годишна възраст той може да чете книги, без дори да ги отваря – само слага ръка на обложката. Но в същото време е способен рязко да "превключи" на отворения прозорец и да започне да брои облаците на небето...

  Веднъж двегодишната Нанси се събудила с думите "Аз съм бременна! Вече имам една дъщеря и трябва да замина за друг град, за да я взема.”. Изяснило се, че момиченцето е установило контакт с някое от своите минали въплъщения, в лицето на някаква млада актриса, и транслирала всичко това. След това всичко преминало. Но от време на време се повтаря и тя шокира роднините си с нови и нови неща.

  Как да се държиш с такова дете след всичко това? Специалистите казват, че в такива случаи трябва да се поговори с детето като с възрастен, да му се разкаже какво се случва, а и най-главното: защо! Като се има предвид нивото на развитие на Индиго, те би трябвало да разберат всичко.

  "Вълшебната ръчка"

  Ето още един ярък пример за свръхспособности. 17-годишната Наташа Демкина живее в Саранск (Мордовия). Тя може, без каквито и да било прибори, да вижда вътрешните органи на хората. Нейната дарба се появила когато момичето било на 10 години, след операция на апендикс. Операцията преминала неуспешно – лекарите забравили тампон в коремната кухина. След повторната оперативна намеса в организма на момиченцето, тя изведнъж видяла себе си в корема на майка си, като в телевизор. Всички помислили, че бълнува и я завели при психиатър. Но тя видяла, че той има язва на стомаха, за което направо му съобщила... Лекарят бил шашардисан...

  Отвели Наташа в чужбина, където отново се потвърдили способностите й. Оттогава в родния си град тя е нещо като ходещ феномен, при който се записват за преглед болни хора. Сеансът продължава няколко минути. През това време Наташа изпада направо в лек транс. Зениците й се разширяват и тя гледа към тялото на човека, все едно вижда през него. После дава информация за видяното.

  Западните учени започнали да изучават такива необикновени деца, нарекли ги "деца Индиго" и им обърнали повече внимание, защото напоследък те стават все повече и повече. Един от най-ясните признаци, ако не знаете, че си имате работа с дете Индиго, е тяхната затвореност. Тези деца практически не общуват с връстниците си. Или поне – доста ограничено. Те се "варят в собствен сос".

  Американката Мери вече престанала да изтръгва от ръцете на своя 8-годишен син книгите по Кабала, които той “поглъщал” като чаши с минерална вода. Преди тя смятала, че подобен интерес към Кабала е неподходящ за възрастта на момчето и криела книгите. При това той можел, с помощта на молив, който наричал "вълшебна пръчка", да открива загубени предмети в къщата.

  Най-общо казано, тези малки човечета са "хора от бъдещето". Ако вярваме на учените, децата Индиго имат свръхразвито съзнание и повишена чувствителност към всичко случващо се. Никое от тях не допуска даже намек на фалш и неискреност. Парадоксално е, но именно затова, когато пораснат, някои от тях извършват убийство. Причините могат да бъдат обида, "борба за справедливост" и други от този род. Да се нарекат тези антидобри и антилюбовни постъпки "мисии", е някак си трудно. Но все пак някои изследователи на убийци-индиго ги оправдават като се позовават на тяхната изключителност.

  Цветът на енергията

  "И сега какво? Да смятам детето си за ненормално ли?!" крещеше Светлето преди време. После разбра, че това съвсем не е така. Напротив, нейният Андрей е особени уникален. Е, има някои по-стари лекари, които могат да поставят на необичайните деца, които не се развиват като останалите, диагноза от рода на "умствено и/или психически непълноценен". А всъщност, що се отнася до развитието, те, напротив, са мно-о-о-о-го напред.

  Децата индиго са един особен свят. Защо индиго ли? В цветовата палитра това е един от най-необичайните цветове. Затова веднъж на някой от специалистите, които изучавали т. нар. "странни деца", му хрумнало да ги "оцвети" в индиго, за да може някак си да обозначи този феномен. Впрочем, към изучаването на феномена се насочили сравнително неотдавна – в началото на 70-те на вече миналото столетие. Започнали да събират данни за деца, които "буквално не са от тоя свят" и имат уникални способности. Някои от тях например могат да четат мисли от разстояние, да преместват предмети с поглед, имат способности на лечители и пр.

  Брюс Хлебников е едно от най-силните деца на света. Сега той е на 14 год. Още като бил на шест, започнал да къса календарите от 365 страници... Можел да разкъса напреко том от съчиненията на Карл Маркс (дебелина -1000 страници!!!), което даже влязло в Книгата на рекордите Гинес. Когато станал на десет, той вече имал червен пояс по ушу. На същата възраст можел да тегли с дългата си коса две коли BMW с общо тегло 5 тона. И това съвсем не е всичко. Той може да вдигне 300 пъти 8-килограмова гира, а с един юмручен удар да разтроши едновременно 15 тухлени блокчета, наредени едно върху друго... Това необикновено дете се е "материализирало" от майка, която, откакто забременяла, се привързала към филмите с Брус Ли и си мечтаела да роди дете с неговите качества, което да бъде също така силно и известно като актьора. И успяла.

  Освен това индиго е цветът на енергията, която е асоциирана, според специалистите, с особените деца. Твърдят, че тази енергия е нова за нашата планета, а децата Индиго са представители на следващия "разум", който е правилният за човечеството. Това е енергия на любовта, доброто, всемогъществото и здравето... Силата на Брюс Хлебников действително наподобява нещо "всемогъщо". Учените предполагат, че всяко от децата има някаква особена мисия. И когато те достигнат (индивидуално) определена възраст, тя се разкрива и става ясно за какво са родени.
  Активен

  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright