Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Как да се отнасяме към индиговите личности  (Прочетена 2684 пъти)
Админ
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Януари 24, 2010, 23:16:05 »

  Обикновено родителите възпитават децата си съобразно собствените си убеждения и собствения си цвят на живота. Така обаче рискуват да потиснат естественото проявление на техните цветове.

  Откриването на цвета на живота помага на хората да разбират по-добре себе си, останалите членове на семейството, приятелите си и да общуват с тях, без да се опитват да ги променят.

  При това обстоятелство всеки един може да се развива по-свободно и да разгръща личността и заложбите си.

  Взаимоотношенията между индиговосинята и червената личност

  Индиговата и червената личност нямат почти нищо общо помежду си. Индиговата усеща, че животът и материята са енергия, а червената - че индиговата не е от "мира сего", поради което не разбира и отношението й към предметната реалност. Първата е твърде чувствителна, тиха и интровертна, за да може да се справи с експлозивната физическа енергия, сила и размах на втората.

  Червената предпочита да гледа на действителността изключително предметно. Колкото индиговата се затруднява да се идентифицира с физическото си тяло, толкова за червената почти всичко е физическо. За индиговата сексуалността е опитност на две души, които се сливат на едно по-високо духовно ниво, докато за червената е само сетивна наслада.

  Червената не се ориентира лесно в чувствата си и не може да разбере нито езика, нито идеалите, идеите и визиите на индиговата. В разговор двете не намират какво толкова да си кажат: Индиговата е твърде "извисена" за червената, а червената е твърде приземена за индиговата.

  Взаимоотношенията между индиговосинята и оранжевата личност

  Те нямат кой знае колко общо помежду си, нито какво толкова да си кажат. Вижданията на индигото за Вселената са чужди и непонятни на оранжевата личност. Тя обича предметната реалност, оживлението и приключенията.

  Индигото се увлича да говори за духовното, любовта и да излага концепциите си за съзнанието. Оранжевата личност не изпитва абсолютно никакъв интерес към такива теми. Индигото може би се впечатлява от смелостта й, но не след дълго тя започва да му се струва прекалено груба, независима и егоцентрична, за да му бъде добра компания.

  Оранжевата личност е единак; не че индигото не обича да е само, но също толкова обича и да е с близки приятели. Оранжевата личност иска да владее предметния свят, а индигото гледа на него no-скоро като на илюзия. To ce изкачва на някой връх, за да се полюбува на природата и да се наслади на енергията там, а оранжевата личност се катери, за да покори.

  Взаимоотношенията между индиговосинята и жълтата личност

  Дружелюбната жълта и чувствителната индигова личност могат да бъдат добри приятели. Игривото поведение на жълтата изглежда забавно на индиговата но обратното no-скоро не важи.

  Един жълт човек с присъщото му весело настроение би искал да опознае възгледите на индиго-вия за живота - те са му някак нови и непонятни. И двамата са деликатни и горди и не са съгласни някой да им нарежда какво да правят, така че си предоставят взаимно достатъчно свобода и не се опитват да се контролират.

  Индиговият човек се стреми към духовна връзка, жълтият се отнася към всичко no-скоро повърхностно но и единият, и другият желаят да са заедно в настоящето. Жълтият живее чрез тялото си и изпитва нужда да е активен физически, докато на индиговия му е трудно да се "закрепи" на земното ниво. Той гледа се съсредоточи върху духовните истини, моралните И етически теми.

  Жълтият може да му помогне да усети истински тялото си, посредством което ще се научи и да се забавлява. На индиговия му трябва някой, на когото да се уповава, но в това отношение жълтият често се оказва "не на линия". Отговорността за други, които зависят от него, не го изпълва с възторг, а това разочарова донякъде индигото. Инак и двамата обичат хармоничните, безконфликтни и безболезнени отношения.

  Взаимоотношенията между индиговосинята и зелената личност

  Двете могат да са очаровани една от друга, но зелената, която иска да е винаги по-бърза и хитра, се стъписва, когато индиговата не успява да даде рационален отговор, за да аргументира тезите си.

  Тъй като зелената държи не само всичко в живота й да е под контрол, но да контролира и другите, между двете са възможни конфликти. Но тя е в състояние да приеме с разбиране съпротивата на индиговата, която, както знаем, не се оставя да я контролират. Освен това е любознателна, a интелигентната и добре информирана зелена личност ще я научи на много неща, ако само се отнася по-меко, а не обсебващо.

  Индиговата личност винаги твърде много се задълбочава в чувствата си и иска да е сигурна, че може да има доверие в заобикалящите я хора. Тя трябва да следва собственото си темпо и не бива да бъде карана или заставяна да бърза. Противно на нея, зелената като цяло е нетърпелива и припряна. Понеже в по-голяма степен е ориентирана към успеха, а индиговата не се интересува от него, отношенията помежду им могат да са добри, ако не са по принуда.

  Взаимоотношенията между индиговосинята и синята личност

  Помежду им може да се създадат любвеобилни и близки отношения. Синята личност вероятно е единствената, която разбира духовните влечения на индигото. И тя, също като него, би искала на планетата ни да Цари мир, любов и хармония.

  Един син човек може да обича индигото заради потребността му да вниква в нещата и да търси отговори. To се нуждае тъкмо от хора, които го разбират и подкрепят, а не го отблъскват или - непрекъснато критикуват. Осъзнава важността на тяхната безусловна любов за себе си, както и грижата, която често поемат за него.

  И синята, и индиговата личност са интуитивни, ценят вътрешното знание на другия и са в състояние пренебрегнат дреболиите и фактите. Синята усеща колко дълбоки могат да бъдат чувствата на индиговата, така че между тях нерядко съществува искрена обич. Проблем би изникнал единствено, ако индиговата не е центрирана и се затвори в себе си.

  Синята трудно би приела такова нещо, тъй като е способна само на емоционален контакт. Ако тя самата не е събрана в "центъра си", индиговата се оказва изправена пред сериозно затруднение, понеже не разбира поведението й на жертва, на страдалец, не разбира самосъжаление й, както и цялата тази философия.

  Взаимоотношенията между две индигови личности

  Те наистина се разбират много добре. Връзката им може да се превърне обаче в голямо изпитание, тъй като и двете нямат отношение към предметната реалност.

  Разбират се на духовно ниво, могат да изпитват дълбоки чувства една към друга, да бъдат много добри приятели, но не са в състояние да се подкрепят взаимно в земния си живот. Просто никоя от тях не умее да се грижи за подробностите на всекидневието. Това обстоятелство може да създаде големи трудности.

  Индиговите личности си подхождат несъмнено, но е за предпочитане да извървят пътя си "отвътре навън" заедно с други, тъй като с тях ще научат много повече.

  Взаимоотношенията между индиговосинята и виолетовата личност

  Една такава връзка крие големи възможности, стига виолетовата личност да не е настроена твърде диктаторски и доминантно. Надарена с ясно виждане, тя е в състояние да разбере светогледа на индиговата. Първата прозира в бъдещето, а втората го усеща.

  Индиговата личност на драго сърце се оставя да бъде водена от виолетовата, оценява водаческите й качества, силата й да застава начело. Чувства се закриляна от нея и получава отговор на множество свои въпроси.

  Макар виолетовата да иска да е в центъра на събитията, това не създава проблеми, тъй като индиговата предпочита да е на заден план, където няма да я безпокоят.

  Голямата разлика между тях се състои в това, че индиговата търси да се сближи и да почувства връзката си с душата на другия човек, а виолетовата обича да разиграва театър и да се обгражда с много хора.

  Общото е, че двете пътешестват с удоволствие, изпитват съчувствие към страдащите, влекат ги чужди култури и страни. Те желаят мир, съпричастност и духовно просветление на тази планета.

  Видяното, доловеното и приетото от тях като no-висша истина би могло да помогне на жителите й да разширят своето съзна
  Активен

  rammstein5
  Гост
  « Отговор #1 -: Февруари 02, 2010, 00:59:40 »

  Ами просто, не се отнасяйте лошо с тях. Знам предполагаеми индигота, а мисля, че и аз съм такъв и просто в училище, учителите да се отнасят по-различно към тях, другите ученици да не се подиграват и заяждат без причина и да не дават отговори, след като ги попиташ: "Ще спрем да се подиграваме, когато се промениш..." и да не ги остявят да се чувстват изолирани.

  И не на последно да разберат най-накрая, че само с разбиране и любов става, а не с наказания, забележки и двойки, от там се заражда и един инат и после, като ти кажат да учиш и, ако ме накарат насила, все едно ме душат. Ама не е точно инат, а по-скоро едно чувство, като че ли си наруган и при първия изгоден момент бягаш от ученето.
  « Последна редакция: Февруари 02, 2010, 01:10:14 от delfin » Активен
  GavriL
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 34


  « Отговор #2 -: Октомври 28, 2010, 00:03:06 »

  Ами просто, не се отнасяйте лошо с тях. Знам предполагаеми индигота, а мисля, че и аз съм такъв и просто в училище, учителите да се отнасят по-различно към тях, другите ученици да не се подиграват и заяждат без причина и да не дават отговори, след като ги попиташ: "Ще спрем да се подиграваме, когато се промениш..." и да не ги остявят да се чувстват изолирани.

  И не на последно да разберат най-накрая, че само с разбиране и любов става, а не с наказания, забележки и двойки, от там се заражда и един инат и после, като ти кажат да учиш и, ако ме накарат насила, все едно ме душат. Ама не е точно инат, а по-скоро едно чувство, като че ли си наруган и при първия изгоден момент бягаш от ученето.

  Знам гадно е но всъщност връстниците ти като пораснат 1 2 години и ще се оправят . Минал съм през това кофти е но така си изливат отрицателната енергия преми го всякаш им правиш добро !
  Активен
  Fox Muldar
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 31


 • Град: София
 • « Отговор #3 -: Май 14, 2011, 11:05:10 »

  Хубаво звучи това което казваш,но за съжаление точно така се чувстват - изолирани...и по моето скромно мнение едва ли това ще се промени в скоро време...просто масата от хора са такива...неразбиращи
  Промяната на положението зависи от промяната на разбиранията на хората и това как те гледат на света!
  Активен

  Истината е някъде там!
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright