Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Чрез ушите традиционната източна медицина поставя диагнози  (Прочетена 2195 пъти)
Админ
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Януари 23, 2010, 00:50:13 »

  Традиционната източна медицина смята, че главното предназначение на ушите е не толкова слухът, колкото възможността чрез тях да се диагностицират и лекуват някои заболявания.

  Разгледайте внимателно ушите си, сравнете наблюденията си с други симптоми на вашия организъм и цялостното си здравословно състояние и при необходимост посетете лекар.

  Ушите с правилна форма, достатъчно големи и с еднакъв размер и форма говорят за добра наследственост и достатъчен запас от резервни сили в организма.

  Твърде зачервените или горящи ущи (дори този признак да се появява за кратко време) показват склонност към хипертония и нарушения в работата на вегетативната нервна система. Хората с "пламнали уши" често са склонни към агресия и прибързана реакция към външните промени.

  Студените и бледи уши също свидетелстват за дисфункция на вегетативната нервна система, защото сигнализират за понижено кръвно, обща слабост и намаляване активността на мозъка.

  Синкавият цвят на ушите показва наличие на сърдечна недостатъчност или заболявания на белите дробове и бронхите.

  Сериозно внимание трябва да се обърне при наличие на тъмен червено-син цвят на ушните миди, който е характерен при заболявания на стомаха и червата, задстомашната жлеза и черния дроб.

  При общо изтощаване на организма склонността на червата към атония и други проблеми на дебелото и тънкото черво кожата на ушите може да стане блестяща, с кафеви или тъмно червени петна (сигнал за нарушен минерален баланс в организма).

  Долната месеста част на ухото с квадратна форма говори за голяма физическа сила и добри запаси от здраве, но тя е сигнал и за агресивност, твърди източната медицина. Ако пък тя е заострена, това е знак за постоянство и повишен запас от вътрешни сили, а освен това е признак за изключителни умствени способности.

  Колкото по-голяма, по-дълга и по-дебела е тази част на ухото, толкова по-пълен е здравословият резерв на човека.

  Нейният естествен телесен цвят и хармонична форма свидетелстват за спокойния и трудолюбив характер на човека.

  Когато пред ушите се появят ситни бръчки, трябва да се обърне внимание на храненето – това е признак за изтощаване на организма.

  Долната месеста част на ухото, която прилича на възглавничка, е белег за склонност към затлъстяване или за намаляване на умствената активност.

  Бръчките пък по тази част на ухото показват предразположеност към заболявания на сърцето и кръвоносните съдове в това число атеросклероза, опасност от инсулт и инфаркт.

  Бръчки могат да се появят и при диабет.

  За общо изтощаване на организма може да се говори, ако месестата част на ухото е изтъняла и като че ли е втвърдена, а също така ако е твърде голяма, с нехармонична форма и нееднородна повърхност. Тази нееднородност според традиционната медицина на Изтока понякога се наблюдава при склонност към онкологични заболявания.
  Активен

  delfin
  Гост
  « Отговор #1 -: Януари 23, 2010, 08:47:40 »

  На външната част ан ушите има всичките точки, които отговарят за различните органи на тялото. Има някои иглотерапевти (в Китай, разбира се, но и там не са много), които с точност могат да определят местоположението на нужната им точка на ухото и за кратко "боцкат" там и действието е в пъти по-бързо, отколкото по традиционния начин с точките по тялото. НО... точките са толкова нагъсто една до друга (направо и една върху друга, толкова са близки), че само безупречната точност помага да не се засегне точката на друг орган.

  Затова и малко лекари - иглотерапевти използват този начин.
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Ушите помнят минали животи
  Езотерика
  delfin 10 4091 Последна<br />публикация Април 06, 2013, 00:27:30
  от Morena
  Лечение на Шум в ушите
  Изцеление от природата
  Админ 1 11335 Последна<br />публикация Февруари 23, 2011, 11:04:29
  от Administrator
  Нетрадиционна медицина
  Здрав дух здраво тяло
  apostoloff 0 1295 Последна<br />публикация Март 31, 2011, 07:40:00
  от apostoloff
  Източна Мъдрост
  Духовни учения
  fayri 8 1122 Последна<br />публикация Октомври 26, 2011, 11:08:19
  от artist5
  Германска Нова Медицина
  Здрав дух здраво тяло
  newage 1 1577 Последна<br />публикация Октомври 25, 2011, 22:42:56
  от i.am.eternal

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright