Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3 4   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Аз-Бог, Бог-Аз  (Прочетена 4748 пъти)
До
Гост
« -: Януари 22, 2010, 17:56:02 »

Отварям тема, в която всеки може да дискутира относно отношението на индивидуалния Аз с Бог и обратно.
Това означава, че може да се дискутира на тема чудесата в индивидуалния живот на някого, които смята за такива, отношението му към Бог (благодарен, разярен, отчаян, молещ или каквото и да е то), проявата на Бог в неговия живот в отделни случаи от него или всекидневно, очаквания, надежди, разбирания, Божии знаци и тем подобни.
Темата е много обширна - всичко, което можете да се сетите откъм заглавието. Всичко, което то побира в себе си.
ПС: Ако желаете, може да продължим дискусията от темата "dana2012 и нейните разговори с Бог", която започнахме, тук. 
Активен
giti
Гост
« Отговор #1 -: Януари 22, 2010, 19:18:50 »

До, ами ти знаеш каква измама са църквите и че храма Божий е в сърцето. Сигурно ти се е преплакало заради теб самата, защото си отишла толкова далеко, за да търсиш Бог, знаейки, че Той е в теб. А може и да ти е станало мъчно за хората, които не знаят тази истина, която ти и аз, а сигурно и повечето тук във форума знаят. Или нещо др. за което не мога да се сетя Згреших
Аз например, стъпвам в църква само ако съм поканена на свадба, кръщене или погребение. Правя го от уважение към моите близки и приятели. Иначе Бог си е с мен, там където съм и аз. Не обичам църквите и религиите, макар и да обожавам иконописа и да съм изрисувала над 20 икони Готин Мисля, че целта на религиите не е да доближават до Бог, а обратното. С такова впечатление съм останала.
Активен
giti
Гост
« Отговор #2 -: Януари 22, 2010, 19:34:12 »

Достатъчно нагла съм да смея, да твърдя, че съм разбрала много добре постовете ти от др. тема Намигване Веселяк Затова, сега ще си позволя да изкажа, моето скромно мнение по въпросите, тук в правилната тема Прегръдка
Цитат
Защо има толкова малко чудеса в ежедневието на средностатистическия човек - нека си спестим словата за "всеки ден е едно чудо - да си жив" и тем подобни - тях ги знаем всички, говоря за отвъд това.  Защо по-често не се случват такива чудеса да радват повече хора и така да бъдат по-щастливи, и Всичко да се изпълни с повече положителна енергия около/на Земята (нека си спестим и че трябва да дойде отвътре нас самите първоначално, защото говоря за освен това)? Защо няма повече "излекувани по чудо" от рак например? Защо много неща, но няма смисъл да флудя темата  

Наистина би било чудесно, да има чудеса всеки ден. Те са малко, защото чудесните хора, които превличат ЧУДЕСните случки към себе си не са особенно много. Готин И ти скъпа моя До си едно истинско ЧУДО (чудесна), остава само да повярваш в това Целувчица
Активен
Icko
Гост
« Отговор #3 -: Януари 22, 2010, 20:00:00 »

 Грешка прави човекът, когато отрича с лека ръка каквото и да било. 
Активен
otsawa
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 25

« Отговор #4 -: Януари 22, 2010, 20:09:32 »

Аз искам да споделя своята радост-Чудо! Имах сериозно заболяване при седми и осми прешлен. Сега го няма!И за това БЛАГОДАРЯ! Всеки ден!
Много светлина в Душата-на всички!
Активен
До
Гост
« Отговор #5 -: Януари 22, 2010, 21:24:01 »

И ти скъпа моя До си едно истинско ЧУДО (чудесна), остава само да повярваш в това Целувчица

 Засрамен Сърце
Активен
onzi
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 50


WWW
« Отговор #6 -: Януари 23, 2010, 04:02:17 »

ето една много интересна гледна точка , в която открих себе си 
 http://www.azsamsega.com/yoga_sarcewina.htm
мога само да допълня, че прибавих  можеби най-важното парче от пъзела който редя  Не бях аз
Активен

мислете нестандартно,творете с размах и винаги следвайте интуицията си
Инил
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 186


« Отговор #7 -: Януари 23, 2010, 10:48:11 »

 :)Линка е много добър. Говорите за болести и излекуване. И аз да не остана по-назад ще се включа Ухилен
Преди 5-6 г. открих хомеопатията. Това е наука, която лекува енергийно. Нашето тяло, нашата пси-хика /пси-хея - душа /гр./. Т.е. лекарството ни помага да изчистим ненужното в организма и да му дадем шанс сам да се справи с болестта.
В началото ми се струваше малко нереално и за това посетих курс за хомеопатия, прочетох няколко книжки, защото трябваше да си обясня как се случва всичко. Но днес вече нямам никакви съмнения и зная силата на това лечение. Ако е интересно за някого бих могла да пусна малко инфо.

Специално за раковите заболявания, обяснението е перфекционизъм и изискване, контрол... Т. е. човек трябва да се справи с тези неща в себе си, за да си отиде болестта. Знаете предполагам, че предпоставката за определена болест е в психиката ни, после в ума, етерно тяло и накрая-физическо проявление...
Та хомеопатията ни помага да заживеем спокойно и да се лекуваме още на психическо ниво. Усмивчица
Активен

The One
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1537


Винаги на точното място в точното време

WWW
« Отговор #8 -: Януари 24, 2010, 01:42:18 »

Ако може и аз да кажа нещо.Съгласен съм че рака е болест на мисълта но също така мисля че всички болести са причинени от мисълта.Оттдавна четох Диагностика на кармата и там Лазарев е описал точно коя мисъл за коя болест отговаря и за кое състояние той поне ги е преживял поне почти всичките и рак  също поне така пише.
Казва също че ако се лекуваме с хапчета или дори енергийно не можем да постигнем почти нищо защото болеста е енергия която се премества в друга част на тялото.Книгите са много интересни може би сте ги чели.
Специално за рака аз смятам,че когато човек не живее в синхрон с другите или не е разбрал,че всички сме едно цяло тои започва да страда от това.Просто казано ако си мисли че е сме отделени значи той започва да вярва в превъзходството,живота се превръща в стремеж да си най силен.Появяват се всички илюзий като по слабите губят по силните печелят от там идва илюзията за загубата или неуспеха това пък ражда недостига защото ако не успееш да си нещо няма да има достатъчно и тн. и тн.
Докато не се превърнем ние в ракова клетка за вселената или по точно казано СЕБЕЛЮБИВИ ЕГОИСТИ ИСКАЩИ САМО ЗА СЕБЕ СИ,като се замисля какво е рака ами клетки които не работят в синхрон с другите тоест работят сами за себе си,изолират се по този начин от организма и се получава тумор.
Тук искам да призова всички включително себе си.Нека не бъдем ракови клетки в вселената,нека отдаваме един на друг така както клетките в нашия организъм,поемат само нужното и останалото отдават а ако има по малко го разделят по равно.Мисля че когато този принцип успеем да приложим в живота си и политиката и в всички свери ще се излекуваме е само от рака ами и от всички болести беднъж за винаги.Нека не забравяме че това е всъщост нашата природа просто трябва да се върнем към нея. :*11'(Обичам ви
Активен

Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

Всичко перфектно е точно такова,
течащ в безкрая свещен резултат!
Бъди сега причината нова,
за твоя бленуван в мечтите ти свят.
The One
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1537


Винаги на точното място в точното време

WWW
« Отговор #9 -: Януари 24, 2010, 03:37:23 »

До относно медицината каквато и да е тя ЛИЧНО АЗ СМЯТАМ за мене си,че тя е извън мене и не е под мой контрол всичко което ми е необходимо е вътре в мен,не я изключвам не ме разбираите пак неправилно.
Много е добре даже да се лекуваш с помоща на природата но ако после отидеш да пушиш и пиеш алкохол и да псуваш в дискотеката,еми няма смисъл.
И друго нещо всички сме чували за плацебо,или хапчето което лекува на базата на мисълта,например давам ти аспирин и ти казвам че пиеш най-доброто което съществува с 10000% шанс да се оправиш и тн. има голям ефект.
Аз така мисля може и да не съм прав незнам.Споделям гледна точка това е всичко,опитвам се да бъда полезен а ако обидя някой не е нарочно МОЛЯ ДА МИ ПРОСТИ. Прегръдка
Активен

Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

Всичко перфектно е точно такова,
течащ в безкрая свещен резултат!
Бъди сега причината нова,
за твоя бленуван в мечтите ти свят.
The One
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1537


Винаги на точното място в точното време

WWW
« Отговор #10 -: Януари 24, 2010, 12:18:48 »

Аз смирено ще си замълча,и дори ще кажа едно огромно БЛАГОДАРЯ.
Активен

Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

Всичко перфектно е точно такова,
течащ в безкрая свещен резултат!
Бъди сега причината нова,
за твоя бленуван в мечтите ти свят.
dana2012
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 96

« Отговор #11 -: Януари 24, 2010, 17:20:13 »

Скъпи мои щом ще говорим за болести ще ви разкажа какво аз разбрах- от дете съм болна и на 16г лекарката ми каза, че ако живея до 18г е чудо- да си ида на село да не уча- казахй и 2 г да живея на село няма да ида и ще уча и живея като здрава- е вече живея 30г след това- и то като искам и други са ме уморявали, но всичко- а сего и тези мои разговори ме научиха да прощамвам и да обичам- така се получи и удължаване на живота ми , това и направи лечението ми адекватно и дори моя любима лекарка каза, че съм за Гинес. Разберете наистина болестите започват в главата и там се лекуват- ако човек наистина усвои прошката и любовт към другите и себе си - тогава и започва адекнатното лечение и лекарствата действат- не е виновна медицината и ние сме тези които й помгамеме или пречим. ИНЯМА НЕЛЕЧИМИ БОЛЕСТИ АКО И ВКЛЮЧИМ ВЯРАТА - ТОВА Е КАНАЛЪТ ПО КОЙТО БОГ НИ ДАВА СИЛИ ДА ПОБЕДИМ НЕЛЕЧИМОТО- ЖИТИ, А ТИ СИ ЖИВА- НАПУК НА ДИАГНОЗАТА- ТОВА Е И ВАЖНОТО !
Активен
Icko
Гост
« Отговор #12 -: Януари 24, 2010, 18:30:43 »

 Явно всички забравихте едно важно нещо: КАРМАТА. Начина на живот на човек е определен не само от постъпките му в сегашния живот, но и от уроците и всичко останало, което е запланувано в неговата карта преди да се прероди отново на Земята.
 Страданието е най-прекият път към Духовно израстване, защото чрез превъзмогването на своята болка човек отваря очите си към останалите, които минават този път, подобен на този, по който е преминал. Със своето състрадание той е способен да разбере и помогне на нуждаещите се в този момент. А извършената Добрина е тази, която извисява човека, тя е тази, която се цени най-много, защото именно тя е ключът към Духовното израстване. Не е важно само да имаш познание, но и да го прилагаш в действие.
 А що се отнася до болестите, не съм чувал някой да се радва, че е болен от нещо.
 Ако изключим кармата и човек живее изцяло съобразно вселенските закони, то той едва ли би се разболял от нещо, тъй като ще излъчва и приема само положителна енергия, а знаем, че всичко във Вселената е нергия.
 Но на този етап всички сме още далеч от такъв начин на живот, за това нека се съобразяваме с думите си, независимо каква информация сме прочели едикаде си.
 И нека говорим от опит, да говорим малко по-мъдро и по-малко да сме в сферата на теорията на вероятностите.
Активен
dana2012
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 96

« Отговор #13 -: Януари 24, 2010, 22:30:26 »

ЖИТИ, СКЪПА- ТОЧНО ЗАТОВА И ОТ ДЕТЕ МРАЗЯ ДА ГОВОРЯ ЗА БОЛЕСТТА СИ И ДА ДАВАМ СЪВЕТИ, НО ТОВА ЧЕ БОЛЕСТТА ИЗВИСЯВА Е ПЪЛНА ГЛУПОСТ- БОЛКАТА УБИВА ТЯ МОЖЕ ДА ТЕ ПОБЪРКА И БЪРЗО ДА ЗАБРАВИШ ВСИЧКО ПРОЧЕТЕНО, ЧЕСТО ПРИ БОЛКИ ХОРАТА СЕ ОТЧАЙВАТ И ОЕЗВЕРЯВАТ- АЗ СЪЩО ИМАХ УЖАСНИ БОЛКИ МИНАЛАТА ГОДИНА И РЕВАХ И КРЕЩЯХ И Му казах нали си ми баща нали ме обичаш , а ме оставяш да страдам смъртта бе желан изход от мен......мина но само аз си знам какво ми струваше... Ходих на сбирка на мои приятели и изпаднах в ужас една посветена казала на друга - слаба ти е вярата не се молиш- не пий лекарства- тя самата е здрава, децата й са здрави..- много лесно се дават съвети, които са ПЪЛНА ГЛУПОСТ- АЗ ВИ КАЗВАМ- ЛЕКУВАЙТЕ СЕ И НАПРАВЕТЕ ВСИЧКО ЗА ДА СЕ ИЗЛЕСКУВАТЕ- НЕ СМЕСВАЙТЕ НЕЩАТА - ЖИТИ Е ПРАВА НЕ Е ЛЕСНО ДА СПОДЕЛИШ БОЛЕСТТА БЕЗ ДА ХЛЕНЧИШ И ДОСАЖДАШ, НО НИЕ СЕ НАУЧИХМЕ САМО ДА СЪВЕТВАМЕ, НО ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО НАЙ-НУЖДАЕ ЧОВЕКА- МЪЛЧАЛИВО СЪЧУВСТВЕНО РАМО КЪДЕТО ПРОСТО ДА СЕ ОПРЕШ- СЛАВА НА БОГА- АЗ В ОНЕЗИ МИГОВЕ ИМАХ МНОГО ПРИЯТЕЛИ И ВЯРВАЙТЕ МИ ОЗДРАВЯХ И ЗАРАДИ ТЯХ- ИНЪЧЕ БИХ СЕ ПРЕДАЛА, А ИНЪЧЕ АЗ ТЪРПЯ НА БОЛКА И ТО НЕЕДНОКРАТНО, НО ИМА И НЕТЪРПИМИ. БОЛЕСТТА Е ДОСАДНА , НО ТЯ СЪЩЕСТВУВА И НЯМА ЧАВЕК ДА НЕ Е ПРЕЖИВЯЛ БОЛЕСТ ИЛИ БОЛКА- НЯМА НАЧИН ДА НЕ СЕ ПРЕМИНЕ ПРЕЗ ТАКИВА ИЛИ СОБСТВЕНА ИЛИ НА БЛИЗЪК - НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ СЪЧУВСТВИЕ Е НУЖНО, А НЕ СЪВЕТИ!
Активен
Avror
Гост
« Отговор #14 -: Януари 24, 2010, 23:07:19 »

Понякога под влиянието на различни фактори изказваме мнение което в последствие осъзнаваме че е недействително. Все пак да не забравяме че сме в общ енергиен баланс и както ефекта на пеперудата далечно негативно явление може да завихри негативен ураган у нас и да попречи на иначе трезвата ни преценка особенно ако сме леко разсеяни в същия момент! Сигурен съм че не мислите всички тези негативни неща които написахте ...... все пак и да не забравяме кои сме и как понякога света ни влияе. Айде... мир любов и щастие от мен  ..... и здрав енергиен щит  Ухилен
Активен
Страници:  [1] 2 3 4   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Егоист ли е Господ Бог ? « 1 2 3 4 5 »
Духовни учения
viosta 68 3814 Последна<br />публикация Декември 14, 2012, 12:49:27
от Pelin

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright