Духовно развитие

          

Страници:  1 2 3 [4]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Природосъобразна храна - рецепти  (Прочетена 22252 пъти)
inner peace
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1

« Отговор #45 -: Януари 26, 2010, 21:24:41 »

 Храната може да повишава или понижава вибрациите. Но дали ние със нашата мисъл я правим здравословна?  Мисли Нали след като е възкръстнал Исус е ял риба-т.е по-груба материя. Дали всичко не се заключва в мисълта ни?  Усмивчица
Активен
Еруин
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 417


  • Град: Варна
  • « Отговор #46 -: Февруари 25, 2010, 04:40:05 »

    Еруин, това не е флоод, дори се радвам, че писа   Ще е хубаво да си споделяме опита от тези и други рецепти за здравословен начин на живот  

     

    Shirinan, природосъобразните храни са добра тема, но ми е трудно да се включа, защото повечето неща ги предпочитам в суровата им форма, а работите, които готвя понякога, за да може и околните да се включат, не ми се виждат много природосъобразни. Просто хората край мен имат малко по-други изисквания към храната си. Усмивчица
     Но все пак да спомена за нещо любимо- спаначените и копривените супи, но аз ги правя без ориз/фиде и там каквото друго слагат хората, а само със зелен лук, зехтин, малко брашно и понякога застройка - яйце +кисело мляко. По принцип слагам доста повече спанак/коприва от обикновеното прието в рецептите. В началото задушавам първо нарязания лук със зехтина, после  добавям копривата/спанака и чак тогава добавям водата, и нататък вече е ясно... Но аз като цяло си имам малко по-странен вкус, та.
    Яхнията от грах я правя по подобен начин повечето пъти, само без брашното.
    Когато ми дойде музата за готвене/което не се знае кога ще е/ ще пробвам набелязаните ми рецепти от тази тема и ще споделя резултата (дано не забравя само)  
    Активен

    I told you
    That we could fly
    'Cause we all have wings
    But some of us don't know why
    The One
    *****
    Неактивен Неактивен

    Публикации: 1537


    Винаги на точното място в точното време

    WWW
    « Отговор #47 -: Май 01, 2010, 02:05:20 »

    Четох за лимеца че е дошъл от космоса по точно чрез метеоритите които са бомбандирали земята прези милиони години.
    Много позабравена храна е почти изцяло.
    Ще се радвам ако накой има повече информация за мего,знам че от там идва думата "Манна небесна" манна=хляб от Тракийски и небесна от небесата.Пишеше че е бил основна храна на Траките! Усмивчица
    Ето малко инфо което открих за него:

    Лимецът е древен сорт пшеница, отглеждан още от галите. Намерени са следи от 9000 г. пр.н.е.
    Лимецът е непретенциозен, трябва му малко вода, има слаба продуктивност и не понася никакъв тор. Затова тази култура е била пренебрегвана в полза на пшеницата. Освен това зърното на лимеца се намира в една дебела обвивка, която представлява 30% от теглото на зърното и има нужда от допълнително олющване след вършитбата. По тези причини лимецът не представлява никакъв интерес за производителите, гонещи печалби.
    Слабата продуктивност и рентабилност на лимеца обяснява сравнително високата му цена днес. Търсен е най-вече заради качеството на протеините и хранителните му качества. Поради факта, че лимецът е бил тотално забравен от селекционерите, неговият глутен е с много по-добро качество от този на съвременните сортове пшеница и много по-добре толериран от хора, непонасящи глутен.
    Има два вида лимец – голям лимец (букв. преведено от френски - Теодора), разпространен в Северна Европа (белгийските Ардени, Германия, Швейцария, Австрия) и малък лимец – произвеждан в Алпите и Прованс (южна Франция).
    Малкият лимец има по-меко зърно, което може да се яде и в суров вид и хранителните му качества са по-големи от тези на големия лимец. Богат е на магнезий, фосфор и калций (100 гр. лимец = 2 чаши мляко) и съдържа осемте най-важни аминикиселини.
    Големият лимец е по-твърд, по-малко вкусен, по-трудно смилаем, използува се най-вече за производство на хляб и макаронени изделия.


    ПС: Ето и някой ако иска от каде да си купи:http://www.bioslunceluna.com/shop/catalogsearch/result/?q=%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D1%86

    Активен

    Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
    Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

    Всичко перфектно е точно такова,
    течащ в безкрая свещен резултат!
    Бъди сега причината нова,
    за твоя бленуван в мечтите ти свят.
    vanilla
    *
    Неактивен Неактивен

    Публикации: 3


    « Отговор #48 -: Август 03, 2010, 10:48:18 »

    незнам някой поствал ли е рецепта за гуакамоле, но мисля че е подходяща...
    Цитат
    2 броя авокадо
    1 по-голям домат
    1/2 глава червен лук
    магданоз
    зехтин
    лимонов сок
    сол
    НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
    Обелете авокадото и смачкайте с вилица добре. Нарежете и добавете лука, нарязан на много дребно. Нарежете само външната част на домата – без сърцевината, за да не се разводни – на тънки парченца и прибавете. Подправете с магданоз, лимонов сок, зехтин и сол – разбъркайте добре.
    Сервира се с крекъри или препечени тънки филийки


     Усмивчица
    Активен
    Aryan
    *
    Неактивен Неактивен

    Публикации: 16

    « Отговор #49 -: Август 04, 2010, 22:04:38 »

    Мноого хубави неща има тук, Shirinan - радвам се на труда, който си вложил на тези страници, а относно поста за лимеца исках да кажа, че съм работила в магазин 'Слънце и Луна" за кратко и наистина имат мн хубави неща, само вегетариански работи 
    « Последна редакция: Август 05, 2010, 16:04:15 от indigo » Активен
    Цветомир
    *
    Неактивен Неактивен

    Публикации: 26

    « Отговор #50 -: Май 23, 2012, 14:33:32 »

    Пилотен епизод на кулинарната поредица "Рацепти за Свобода"



    http://bedbugstudio.org/ufotv/
    Активен
    krem
    **
    Неактивен Неактивен

    Публикации: 139


    « Отговор #51 -: Октомври 12, 2012, 15:51:20 »

    няколко линка към любимите ми блогове с веган и суровоядски рецепти

    http://vanillka.com/

    http://colourofcinnamon.com/category/vegan/

    http://www.zemianazaem.com/

    http://desilifestyle.net/

    http://natureinsider.com/

    http://www.recipemagician.com/

    Активен

    just keep your mind open

    love actually is all around
    Страници:  1 2 3 [4]   Нагоре
    Отиди на:  



    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
    Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright