Духовно развитие

          

Страници:  1 ... 5 6 [7]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: За прошката  (Прочетена 6486 пъти)
The One
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1537


Винаги на точното място в точното време

WWW
« Отговор #90 -: Май 26, 2011, 01:00:38 »

Има една поговорка в която се казва,че:
"Да сгрешиш е човешко,но да простиш е божествено."

Но това не предполага ли,че за да прости Бог преди това трябва да сме го засегнали,а той ако се засяга какъв Бог е тогава??!

Другото което ми идва на ум е,че Бог живее във всичко следователно и в човека който греши,което води до извода,че нашите грешки са преживявани и от Бог.

А тези две неща ме водят до извода,че:
Всичко е божествено и грешката и прошката!

Но от нас зависи коя,част от Цялото(Бог) бихме искали да преживеем...Прошката която ще ни освободи и стопли или осъждането което ще ни раздели и разгневи....за което дори не е нужно да чакаме да ни се върне защото ние го преживяваме и в момента. Усмивчица

Някой си мислят,че да простиш е унижение към себе си.

Прошката аз давам не за другия,а за себе си,за това,че съм позволил да вибрирам в не дотам конфортна за мен честота(чистота).

Правете каквото избирате! УсмивчицаАктивен

Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

Всичко перфектно е точно такова,
течащ в безкрая свещен резултат!
Бъди сега причината нова,
за твоя бленуван в мечтите ти свят.
Luna:)
Гост
« Отговор #91 -: Май 26, 2011, 13:57:34 »

Прошката е донесена на хората от Исус и ако не прощаваме той ни наказва.

Човече това преля чашата!!  Веселяк Веселяк

Да простиш нещо означава да не се засегнеш от постъпката на даден човек или ако вече си се засегнал, да вземеш да игнорираш даденото събитие и да продължиш напред. Т.е. станалото е станало, минало е давай напред. То си се чуства вътрешно дали искаш/можеш да простиш. Усещаш дали човека е искрен и дали ще го направи пак даденото нещо.
Исус е бил обикновен човек, но е бил осъзнат в максимална степен! Хората спят още от много, много, много време и нека го кажем така: Исус е бил нещо като високо осъзнат индиго или кристал и нещата, които е знаел и умеел за неговото време са ги наричали чудо. Всъшност всички ги умеем стига да се осъзнаем. Такива са били и Буда, Сай Баба, Ванга и другите Велики личности. Тези.. способности са ни природно заложени, но с времето са закостенели и сме отказали да ги развиваме и дори не ги помним за това така се е получило с Исус и другите хора при които са развити. И за в момента стават много манипулации за всяване на страх от църквата, правителството и дръжвата за да ни приспят и колкото и да не ти се вярва и теб са.. хванали здраво.
Така, че моля те тези религиозни неща, които пишеш си ги пази за себе си, защото си мисля, че само ни промиват мозъците чрез страха, които се опитват да ни втълпят точно с фрази тип "Исус/ Бог ще те накаже, защото не умееш да прощаваш на враговете си." и не мисля, че имат място във форум за духовно развитие, защото възспират всякакво развитие на умствено и духовно ниво.

« Последна редакция: Май 26, 2011, 14:21:44 от Luna » Активен
Lola
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 67


« Отговор #92 -: Май 26, 2011, 14:06:20 »

Прошката е донесена на хората от Исус и ако не прощаваме той ни наказва.
Чрез наказанието си, се опитва да ни смачка, за да станем по добри след серия божествен тормоз и да се научим да прощаваме, така ли?
Той много интересни методи използва  Усмивчица Нишо чудно, че сме си докарали планетата до тук, то да се чудиш кое е добро и кое е лошо  Усмивчица
Активен
Страници:  1 ... 5 6 [7]   Нагоре
Отиди на:  


Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright