Духовно развитие

          

Страници:  1 [2] 3 4   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Защо никой не може да ме омагьоса?!  (Прочетена 4571 пъти)
Ванина
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 79


 • Град: Варна
 • « Отговор #15 -: Октомври 11, 2010, 03:47:32 »

  sanguinary,

  Това което даваш ще го прочета ама утре.
  Накратко всъщност ти следното  ли казаваш...?
  Че един човек може да е супер силна и осъзната личност, да има здрава чувствителност и емоции, да има силен психичен имунитет.......това което изброих формира една силна и стабилна аура. И въпреки че този човек може и изобщо да не вярва и да я приема, магията пак може да му въздейства така ли?Хммм
  Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #16 -: Октомври 11, 2010, 03:52:53 »

  Виж сега аз не те упреквам в каквото и да било,  може да имаш каквото искаш мнение за магията.
  Просто изразявам мнение че съм изненадана .....претендиращ за духовен да има мнение като твоето.......................защото всичко каквото съм чела от ДУховни хора включително и от Магове е че няма никакво значение някой вярва ли в магия или не...съгласен ли е да я ПРИЕМЕ или НЕ, тя действала ........
  Мнение като твоето в сферата на психологията/психотерапията за магията е присъщо за такива като мен които НЕ претендират за духовност и вяра в божественото и
  все търсещи някаква логика и връзка с реална наука!

  Проблема НЕ е в теб......в мен е, че все още не мога да разбера схемата на мислене на определящите се за Духовни.

  Надявам се човек като мен който не се самоопределя като  вярващ/духовен,  а ИЗСЛЕДВАЩ да не е сериозен дразнител в този форум......и да има търпимост.
  Лично за мен всички хора са еднакви, не ги дискриминирам на духовни и НЕдуховни.....!


  Виж сега пък ти: Кой е казал, че ме упрекваш в нещо? Явно заяви, че отричам магията и нейното съществуване и аз ти поясних, че такова нещо няма... Не  дразниш никой, ами явно ти си раздразнена, за да стигнеш до тези изводи и пояснения. Аз постоянно търся логики и връзки и с наука и всичко което съществува и е, и не разделям нещата. Не разделям и хората! Виж, ако те сами решат да се отделят в някаква графа и да видят и прочетат нещо, което не съществува - техен си проблем.
  Относно това, което си прочела бих ти задала няколко въпроса: Това всичко, което ти си прочела, дали е възможно да обхваща всичко написано по темата? Това, което си прочела дали е истината, част от истината и как може да си сигурна в това?
  Ще подмина думичката "претендиращ", защото нямам претенции за нищо... Ще подмина и натъртването на "ДУховни хора", а ще обърна внимание на една друга думичка: "проблем" Защо въобще говорим за проблем? Къде видя проблем в цялата дискусия? Ако някой някога не те приеме във форума, то няма да е заради това, че не претендираш да си ДУховна личност, а заради негативните ти постове, използвайки думички, като "проблем" Знам, че го правиш неумишлено и затова обръщам вниманието ти над начина ти на писане, като вид отговор и съвет.
  Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #17 -: Октомври 11, 2010, 04:07:57 »

  Цитат на: सहायक और Sandalfon के समर्थक
  най-голямата истина е, че е НУЖНО СЪГЛАСИЕТО НА ПРИЕМНИКА НА МАГИЯТА, ЗА ДА СТАНЕ!

  Не е баш така, но ще стане сложно.
  Има хиляди видове магия. За по-вещите в занаята, напълно достатъчно би им било да кажеш името на човека, който искаш да "обработят" и това на майка му.
  Само черната магия има... близо 5-6 основни подклона - родови проклятия, ментална магия, предметна, кармична... , които се делят на множество разновидности.
  Ненапразно, едно от най-важните условия, за да се навреди на човек, е да няма никаква емоционална връзка с него. Дори изпечени магове, ако ...например мразят някой и искат да го разболеят, отиват на помощ при друг такъв, просто защото са наясно, че няма как да стане. За това и не се разказва случая, на съответния маг. Просто му даваш, каквото имаш, там част от дреха, коса, имена и му казваш какъв трябва да е резултата. Даваш част от уговорената цена, а след като резултатите са налице, даваш останалата част. Реално, потърпевшия, ако търси някакво възмездие, не трябва да търси извършителя, а поръчителя.
  Обикновено, цената на човешки живот, варира между 300-500лв.
  За 500, дори може да се разходи до гробищата, за пръст, която да сложи в обувките на "мишената" (а това, в 90% от случаите завършва трагично).
  Но наистина ще стане сложно, за това по-добре е да спрем до тук.
  Ако на някой му е интересна материята, нека прочете поне "Учение и ритуал на висшата магия” на Елифас Леви.  Добре Санги, това е така. Убягва ти една подробност обаче, която зададох, като въпрос по-горе: Замислете се защо магьосника оставя използваните предмети в дома на омагьосания или мястото където прекарва по-голямата си част от деня!

  Значи, предметите винаги се оставят на видно място, за да бъдат забелязани. Винаги са такива предмети, които с външният си вид крещят: "МАГИЯ!!!!" Тогава приемника знае, че има насочена магия към него. НАСОЧЕНА, тя (магията) още не е направена! Тук вече идва момента на осъзнатост на приемника: колкото по-малко е запознат и колкото повече се страхува и мисли и вярва, че е омагьосан, толкова по-силно прихваща насочената енергия (магията) Така, той неосъзнато позволява магията да стане- вкарва си автогол (автомагия) Когато обаче знаеш какво е магията и повярваш, че със силите на мислите можеш да изградиш защитен щит, който да те предпази... е на ей тогава вече 500 хиляди да платят за живота на този знаещ, няма как да стане номера. Плезещ се
  Активен
  Ванина
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 79


 • Град: Варна
 • « Отговор #18 -: Октомври 11, 2010, 04:19:38 »

  सहायक और Sandalfon के समर्थक/,

  Начина ми на писане НЕГАТИВЕН  ли е?
  Думата "проблем" негативност ли е?

  Аз казвам какво съм прочела, къде съм казала че е истина.......както виждаш продължавам да питам и да чета за да си изясня истината.

  Имаш сравнително остър, високомерен, агресивен и надменен тон, което автоматично изключва правото ти да търсиш негативи в хората след като ти самата ги имаш.

  Казваш още нещо за магията което не съм го срещала аз лично никъде. Не винаги атрибутите на магията се показват на нарочения за омагьосване. Пак казвам от това което съм чела знам че някой път се заравят в пръстта в двора, зашиват се в дюшеци, вграждат се в зидове, слагат се целенасочено зад най недостъпни места  за да не бъдат намерени.  

  « Последна редакция: Октомври 11, 2010, 04:26:35 от Ванина » Активен
  sanguinary
  Гост
  « Отговор #19 -: Октомври 11, 2010, 04:38:33 »

  Цитат на: सहायक और Sandalfon के समर्थक
  Замислете се защо магьосника оставя използваните предмети в дома на омагьосания или мястото където прекарва по-голямата си част от деня! Значи, предметите винаги се оставят на видно място, за да бъдат забелязани. Винаги са такива предмети, които с външният си вид крещят: "МАГИЯ!!!!" Тогава приемника знае, че има насочена магия към него.
  Странни са източниците ти, Гити. Бих се радвал да ми ги споделиш. Винаги съм посрещал с широко разтворени обятия, новаторските теории.
  Цитат на: Ванина
  някой път се заравят в пръстта в двора, зашиват се в дюшеци, вграждат се в зидове, слагат се целенасочено зад най недостъпни места  за да не бъдат намерени.   
  Такава е идеята. Разбира се, има и случаи, в които ти слагат кичур коса на входната врата, но това не е точно магия, а по-скоро ...предупреждение. Един вид "имам твоя коса, внимавай!".
   Хиляди варианти са.
  Цитат на: Ванина
  един човек може да е супер силна и осъзната личност, да има здрава чувствителност и емоции, да има силен психичен имунитет.......това което изброих формира една силна и стабилна аура. И въпреки че този човек може и изобщо да не вярва и да я приема, магията пак може да му въздейства така ли?Хммм
  Съвършено вярно, Ванина.
  Не съм сигурен, в правилността на примера, но вземи един физически здрав човек и един слаб, болнав до него. Представи си, че хващаш един нож и ги наръгваш, където трябва и както трябва. Резултата ще е един и същ. Аурата, както я нарече, е просто една от обвивките ни, така, както тялото ни.
  Не знам дали си попадала на случаи, в които - родови проклятия, направени преди векове, тегнат над даден човек и семейството му доста успешно. Никой не го пита каква му е аурата и каква марка анцуг носи.
  « Последна редакция: Октомври 11, 2010, 04:44:48 от sanguinary » Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #20 -: Октомври 11, 2010, 04:41:57 »

  Цитат
  Имаш сравнително остър, високомерен, агресивен и надменен тон, което автоматично изключва правото ти да търсиш негативи в хората след като ти самата ги имаш.
  Това е, което ти избираш да видиш в постовете ми. Повярвай няма и грам от изброеното в тях!
  Цитат
  Начина ми на писане НЕГАТИВЕН  ли е?
  Думата "проблем" негативност ли е?
  Да, думата "проблем" е негативна дума! Самата дума, носи негативен заряд, ето защо е добре да се отбягва! Ако беше прочела без емоции поста ми и точно това, което съм написала, щеше да видиш, че ти давам съвет, а не те съдя! Ти виждаш проблем, аз обаче не виждам такова нещо– това също е негативизъм... Както ще да е. явно нямаш желание да се разберем, затова по-добре да не коментираме повече кой какво. Нека се върнем на темата!

  Цитат
  Аз казвам какво съм прочела, къде съм казала че е истина.......както виждаш продължавам да питам и да чета за да си изясня истината.
  А аз къде съм казала, че ти си казала да е истина? просто ти зададох въпроси над които да поразсъждаваш- Нищо повече!

  Цитат
  Казваш още нещо за магията което не съм го срещала аз лично никъде. Не винаги атрибутите на магията се показват на нарочения за омагьосване. Пак казвам от това което съм чела знам че някой път се заравят в пръстта в двора, зашиват се в дюшеци, вграждат се в зидове, слагат се целенасочено зад най недостъпни места  за да не бъдат намерени. 
  Илюзии много на този свят! Някои си мислят, че правят нещо, други наистина го правят, но знаейки  точно как. Въпросът тук трябва да е: Тези скрити магии дали са си свършили работата?
  Активен
  sanguinary
  Гост
  « Отговор #21 -: Октомври 11, 2010, 04:49:32 »

  Тези скрити магии дали са си свършили работата?
  Това вече си е до уменията на извършителя.
  По примера с ножа - не всеки може да убие човек с нож, а някои така ще го направят, че и жертвата няма да разбере какво точно й се е случило. Същото е.
  Във всички области си има професионалисти и аматьори.

  P.S. Момичета... не искам да ви се бъркам, но ...няма ли да ви е по-гот, ако намерите по-умерен и добронамерен тон.
  Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #22 -: Октомври 11, 2010, 04:51:55 »

  Цитат на: सहायक और Sandalfon के समर्थक
  Замислете се защо магьосника оставя използваните предмети в дома на омагьосания или мястото където прекарва по-голямата си част от деня! Значи, предметите винаги се оставят на видно място, за да бъдат забелязани. Винаги са такива предмети, които с външният си вид крещят: "МАГИЯ!!!!" Тогава приемника знае, че има насочена магия към него.
  Странни са източниците ти, Гити. Бих се радвал да ми ги споделиш. Винаги съм посрещал с широко разтворени обятия, новаторските теории.
  Цитат на: Ванина
  някой път се заравят в пръстта в двора, зашиват се в дюшеци, вграждат се в зидове, слагат се целенасочено зад най недостъпни места  за да не бъдат намерени.   
  Такава е идеята. Разбира се, има и случаи, в които ти слагат кичур коса на входната врата, но това не е точно магия, а по-скоро ...предупреждение. Един вид "имам твоя коса, внимавай!".
   Хиляди варианти са.
  Цитат на: Ванина
  един човек може да е супер силна и осъзната личност, да има здрава чувствителност и емоции, да има силен психичен имунитет.......това което изброих формира една силна и стабилна аура. И въпреки че този човек може и изобщо да не вярва и да я приема, магията пак може да му въздейства така ли?Хммм
  Съвършено вярно, Ванина.
  Не съм сигурен, в правилността на примера, но вземи един физически здрав човек и един слаб, болнав до него. Представи си, че хващаш един нож и ги наръгваш, където трябва и както трябва. Резултата ще е един и същ. Аурата, както я нарече, е просто една от обвивките ни, така, както тялото ни.
  Не знам дали си попадала на случаи, в които - родови проклятия, направени преди векове, тегнат над даден човек и семейството му доста успешно. Никой не го пита каква му е аурата и каква марка анцуг носи.
  Санги, в цялата Вселена има закон за ненамеса и доста силни сили го спазват. Първо ти искат разрешение да се намесят! Защо си мислиш, че човека може да има власт над друго същество, без съгласието му? Родови карми... хах Ами нали сами правим избора къде да се родим и какъв урок да научим, и вземайки този избор сме запознати с детайлите на рода до 109 коляно! По същият начин може да се обяснят и останалите ти примери......
  Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #23 -: Октомври 11, 2010, 04:54:29 »

  Стара и мн. вярна Бг поговорка:
  "Ако ти е писано да се одавиш, няма да се обесиш!"
  А писането не е от съдбата или някой друг, а от нас самите с изборите, които вземаме!

  Тези скрити магии дали са си свършили работата?
  Това вече си е до уменията на извършителя.
  По примера с ножа - не всеки може да убие човек с нож, а някои така ще го направят, че и жертвата няма да разбере какво точно й се е случило. Същото е.
  Във всички области си има професионалисти и аматьори.

  P.S. Момичета... не искам да ви се бъркам, но ...няма ли да ви е по-гот, ако намерите по-умерен и добронамерен тон.
  Активен
  sanguinary
  Гост
  « Отговор #24 -: Октомври 11, 2010, 04:58:26 »

  Цитат на: सहायक और Sandalfon के समर्थक
  Санги, в цялата Вселена има закон за ненамеса и доста силни сили го спазват. Първо ти искат разрешение да се намесят!
  Шокиран Съжалявам, Гити, но не мога да взема подобно твърдение за сериозно.
  Цитат на: सहायक और Sandalfon के समर्थक
  Защо си мислиш, че човека може да има власт над друго същество, без съгласието му?
  Един хирург, Гит, както има знанията да те излекува, така тези му знания може да ги използва за да ти съсипе здравето и живота, ако поиска. Това не означава, че има власт над теб.
  Когато ходиш на зъболекар, власт ли му даваш над теб или просто му поверяваш развалените си зъби?
  Представи си сега, че зъболекаря е маг, а разваления зъб - човек.
  Той просто го отстранява. Елементарен занаят. Може би, ако не беше проституцията, това щеше да е най-стария занаят  Ухилен
  Защо държиш, толкова да усложняваме нещата?
  Активен
  Ванина
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 79


 • Град: Варна
 • « Отговор #25 -: Октомври 11, 2010, 05:03:07 »

  सहायक और Sandalfon के समर्थक/,

  Що се отнася до негативното и позитивното мислене имаме разминавания и имам много какво да кажа, но в друга тема........

  За магията аз мисля изцяло като теб, напълно се припокриват мненията ни!
  Но доста известни феномени твърдят обратното,  даже и Вера Кочовска казва нещо такова във един филм че няма значение вярваш ли или Не....приемаш ли или Не.
  Преди малко се рових в сайта на Селена и на още поне 5 магове, всеки от тях казва че приемането и вярването няма значение за магията.
  Просто ми се иска да я разплета тази загатка защо така говорят тези феномени ама не ми се отдава.....и си оставам на психологическите си обяснения за магията....
  Дали съответните Магове манипулират хората като афишират че вярването и приемането на магията няма значение, или това което казват е самата истина без каквато и да е манипулация.
  Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #26 -: Октомври 11, 2010, 05:08:41 »

  Цитат на: सहायक और Sandalfon के समर्थक
  Санги, в цялата Вселена има закон за ненамеса и доста силни сили го спазват. Първо ти искат разрешение да се намесят!
  Шокиран Съжалявам, Гити, но не мога да взема подобно твърдение за сериозно.
  Цитат на: सहायक और Sandalfon के समर्थक
  Защо си мислиш, че човека може да има власт над друго същество, без съгласието му?
  Един хирург, Гит, както има знанията да те излекува, така тези му знания може да ги използва за да ти съсипе здравето и живота, ако поиска. Това не означава, че има власт над теб.
  Когато ходиш на зъболекар, власт ли му даваш над теб или просто му поверяваш развалените си зъби?
  Представи си сега, че зъболекаря е маг, а разваления зъб човек.
  Той просто го отстранява. Елементарен занаят. Може би, ако не беше проституцията, това щеше да е най-стария заният  Ухилен
  Защо държиш, толкова да усложняваме нещата?
  Еми Санг, аз не ходя на зъболекар, защото не ми се налага. Има си енергии, кристали (като водата например), които лекуват! Но все пак, отивайки на зъболекар не вземаш ли избор при кого да отидеш?! Не се ли допитваш до хората за неговият опит и авторитет?! Например в Бургас, хората питат: "Работи ли в стоматологията в центъра?" и ако отговора е НЕ си търсят друг.... Не съм аз тази, която усложнява нещата! Моята цел е да ги опростя, защото колкото по-сложни изглеждат, толкова страха в хората е по-голям! А страха не знам дали знаеш, че е най-големият враг на човечеството!
  Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #27 -: Октомври 11, 2010, 05:14:21 »

  सहायक और Sandalfon के समर्थक/,

  Що се отнася до негативното и позитивното мислене имаме разминавания и имам много какво да кажа, но в друга тема........

  За магията аз мисля изцяло като теб, напълно се припокриват мненията ни!
  Но доста известни феномени твърдят обратното,  даже и Вера Кочовска казва нещо такова във един филм че няма значение вярваш ли или Не....приемаш ли или Не.
  Преди малко се рових в сайта на Селена и на още поне 5 магове, всеки от тях казва че приемането и вярването няма значение за магията.
  Просто ми се иска да я разплета тази загатка защо така говорят тези феномени ама не ми се отдава.....и си оставам на психологическите си обяснения за магията....
  Дали съответните Магове манипулират хората като афишират че вярването и приемането на магията няма значение, или това което казват е самата истина без каквато и да е манипулация.

  Задай си въпроса от какво се прехранват и ще разбереш истината. За Вера, обаче не съм съгласна да се нарежда в изброената от тебе групичка. Познавам децата й, а с нея съм се срещала само на сън. Силно ме съмнява да е казала нещо такова. Може би не си разбрала думите й правилно....
  Активен
  sanguinary
  Гост
  « Отговор #28 -: Октомври 11, 2010, 05:19:02 »

  Примера със зъболекаря, не го дадох, за да поставя под съмнение здравината на зъбите ти, Гити.
  А и не разбирам защо ми го казваш това с избора на хората, при кой да отидат.
  Всеки си ходи , при който си иска, било маг, било обущар. Според това са и резултатите. Но не беше това темата.
  Цитат на: सहायक और Sandalfon के समर्थक
  Не съм аз тази, която усложнява нещата! Моята цел е да ги опростя, защото колкото по-сложни изглеждат, толкова страха в хората е по-голям! А страха не знам дали знаеш, че е най-големият враг на човечеството!
  Ама че неразбория. Направо не знам от къде да започна.
  По-добре да не почвам, че темата ще направи остър завой, в погрешна посока.
  Цитат на: Ванина
  Що се отнася до негативното и позитивното мислене имаме разминавания и имам много какво да кажа, но в друга тема........
  Звучи интересно. Още повече, ако е нещо ново. Ще се радвам да го прочета.
  Активен
  Ванина
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 79


 • Град: Варна
 • « Отговор #29 -: Октомври 11, 2010, 05:27:44 »

  सहायक और Sandalfon के समर्थक/,

  Що се отнася до негативното и позитивното мислене имаме разминавания и имам много какво да кажа, но в друга тема........

  За магията аз мисля изцяло като теб, напълно се припокриват мненията ни!
  Но доста известни феномени твърдят обратното,  даже и Вера Кочовска казва нещо такова във един филм че няма значение вярваш ли или Не....приемаш ли или Не.
  Преди малко се рових в сайта на Селена и на още поне 5 магове, всеки от тях казва че приемането и вярването няма значение за магията.
  Просто ми се иска да я разплета тази загатка защо така говорят тези феномени ама не ми се отдава.....и си оставам на психологическите си обяснения за магията....
  Дали съответните Магове манипулират хората като афишират че вярването и приемането на магията няма значение, или това което казват е самата истина без каквато и да е манипулация.

  Задай си въпроса от какво се прехранват и ще разбереш истината. За Вера, обаче не съм съгласна да се нарежда в изброената от тебе групичка. Познавам децата й, а с нея съм се срещала само на сън. Силно ме съмнява да е казала нещо такова. Може би не си разбрала думите й правилно....

  Много, много подценяваш хората....!
  А как не ти хрумна че това е първия въпрос който съм си задала и то още преди доста години......и хич не ми трябва да чакам днешния ден да срещна теб че да ми отвориш очите с този въпрос.
   

  Активен
  Страници:  1 [2] 3 4   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright