|
dana2012
|
 |
« Отговор #150 -: Февруари 08, 2010, 20:41:55 » |
|
Много ви благодаря за въпросите- много обичам такива които още не съм задавала. Що е Духовен Учител- това е Духовно същество, без Душа, защото това е вече минала опитност. При необходимост и за да бъде прието Знанието могат да приемат материална форма Що е Духовен Водач- - това е Светло същество на етап Душа, но в преходкъм по-висшата си Енергийна същност. Има три одновни групи в Света Бог- Материални, Духовни и Енергийни, както и преходни. И нали разбирате, че библията не казва цялата истина, а много малък процент- добре цензурирана от хора за да обслужва малък кръг от хора, а именно прераждането не е било необходима, защото когато човек знае, че не Бог го наказва, а той сам с делата си ....става ненужна институцията църква. И нека не гледаме делото на Исус в тесен човешки план- темата е прекалено дълга за този случай и нека който не го разбира не го осквернява- кой би загинал така на Кръстта само за нищо?! А за това кога една Душа влиза в тялото си - веднага- и ако ме питаш за абортите- там където ще има аборт- пожелан или спонтанен- НЯМА ДУША- ЗАЩОТО БОГ ЗНАЕ КЪДЕ ДА ПРАТИ ДУША бЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ХУБАВИТЕ ДУМИ ЗА КНИГИТЕ- ТОВА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ДАР И НЕ ЗА МЕН КАТО ЧОВЕК, А РАДОСТТА, ЧЕ ОЩЕ ХОРА ЩЕ ПОЗНАЯТ БОГ И НЕГОВАТА БЕЗКРАЙНА ЛЮБОВ И СИЛА- БЕЗ КАНОНИТЕ, БЕЗ ВИНА И СТРАХ- ДА МОЖЕ ВСЕКИ ОТ ВАС ДА ОБИКНЕ ИСТИНСКИЯ БОГ И ДА ВЪРВИ СМЕЛО НАПРЕД, КЪМ СВЕТЛИНАТА !БЛАГОДАРЯ ВИ !
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
7dc
Гост
|
 |
« Отговор #151 -: Февруари 08, 2010, 21:13:29 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Gayatri
|
 |
« Отговор #152 -: Февруари 08, 2010, 22:14:49 » |
|
Дана, благодаря ти за отговорите. Не съм искала въпроса ми да прозвучи като оскверняване. Никога не съм си и позволявала да го правя. Господ най- добре ме познава и най- добре знае какво е в сърцето, душата и мислите ми. Той знае какво съм имала в предвид и защо съм задала този въпрос.
По отношение въпроса за Духовния Водач и Духовния Учител, той е провокиран от един мой сън, в който една душа ми беше казала, че аз съм Духовен Учител на групата. В същото време дойдоха 3-ма човека при мен- мъж, жена и дете и ми подадоха един плик. Аз попитах какъв е този плик, а те ми отговориха, че това е послание от Духовните ни Водачи. За съжаление се събудих преди да отворя плика. Явно този сън трябва да има продължение, за да разбера посланието.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
dana2012
|
 |
« Отговор #153 -: Февруари 08, 2010, 23:31:46 » |
|
Това за оскверняването е мое- извинявай! Що се отнася до съня ти - непременно ще има продължение щом ти го желаеш и съзнателно- искай и ще ти се даде- питай и ще ти се отговори- знаеш го - действай, но искай със сърцето си - и се попитай защо всъщност го искаш този Път- не е лесен уверявам те !
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Gayatri
|
 |
« Отговор #154 -: Февруари 08, 2010, 23:45:37 » |
|
Това за оскверняването е мое- извинявай! Що се отнася до съня ти - непременно ще има продължение щом ти го желаеш и съзнателно- искай и ще ти се даде- питай и ще ти се отговори- знаеш го - действай, но искай със сърцето си - и се попитай защо всъщност го искаш този Път- не е лесен уверявам те !
Всъщност, аз не казвам, че искам или търся този път, а и мисля, че не съм готова все още. Просто споделих своя сън, който провокира въпроса ми за Духовния Учител и Духовния Водач.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
dana2012
|
 |
« Отговор #155 -: Февруари 09, 2010, 11:40:31 » |
|
Скъпо дете, всеки човек дошъл в живота е всъщност ВЕЧЕ на Пътя, а ти задавш въпроси, сигурно и в теб има още много други , а задаваш ли въпроси и това означава, че си готова. Чрез отстраняване на разума- в началото е най-лесно, но ако ти пожелаеш и този контакт може да премине НА ЖИВО, но само ако го желаеш със сърцето си. На сън е най-лесно да ти се покаже другия Свят като доказателство, че го има. Сънищата от този род са вид Канал за готовност от твоя страна, че ги чуваш- виждаш. Тук искам и да ви предам един отгвор на Бог Дете, дете, вече нееднократно Съм казвал, че медитацията е остарял метод за навлизане в чистите Светове , вие ОТДАВНА сте на друго ниво, когато съзнанието е пробудено и леко може да се синхронизира със вибрациите на сърцето , което е поради Силициевата ви повишена чувствителност. Реално една чиста молитва дошла от дълбините на сърцето , заредена с безпределна Вяра и чиста - искрена Любов към всички и всичко- вкл. и към себе си , като Мое Творениеправи тази връзка на това място ЧИСТИ И ЛЕСНИ, ТОГАВА И СЛИВАНЕТО С мЕН Е ЛЕСНО, А ТОВА Е СЪЩИНСКОТО "СВЕЩЕННО ПРОСТРАНСТВО НА СЪРЦЕТО" тОВА Е ДОСТИГАНЕТО НДО СЪЩИНСКАТА ВАША СЪЩНОСТ Не винаги дете, дългите и сложни пътища са най- божествените. Най- прекият Път до Мен е Любовта и Вярата, много пъти тези медитационни техники са игра на Илюзията и разума -стремящ се да се само съхрани ВИЕ СТЕ ЕДНО ЦЯЛО ТВОРЕНИЕ- съвкупност от разум и чувства, и КАТО ЦЯЛО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ СВОЯ ПРЕХОДНАПРЕД- ВСЕКИ САМ В ЧОВЕШКИ ПЛАН ВЕЧЕ КАЗАХ ВИЕ СТЕ ЦЯЛО И НЕДЕЛИМО И НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА РАЗДЕЛЯТЕ ВАШАТА СЪЩНОСТ- УЧАСТВАЙТЕ СЪС СЪРЦЕТО - СЛЕДВАЙТЕ ГО , НО НЕ ИЗКЛЮЧВАЙТЕ И РАЗУМА В ТОЗИ ПЪТ, ЗАЩОТО ВИЕ НЕ ГО ПОЗНАВАТЕ И ИЗОЛИРАЙКИ ГО ГО ПРАВИТЕ ВСЪЩНОСТ ПРЕСТЪПНИК И ТАКА МОЖЕТЕ ДА БЪДЕТЕ НЕПРИЯТНО ИЗНЕНАДАНИ ( ДА ПОЛУДЕЕТЕ) ЗАТОВА ВЪРВЕТЕ СЪВКУПНО С РАЗУМ И СЪРЦЕ - ТОГАВА МНОГО ПОРТИ- ЧИПОВЕ ВЪВ ВАС ЩЕ СЕ ОТВОРЯТ И ТЕ СА В МОЗЪКА И СЪЗНАНИЕТО ВИ И ДА ЗАВИБРИРАТ С ПЪЛНИЯ СИ КРИСТАЛЕН КАПАЦИТЕТ И ТАКА СТАНЕТЕ ЕДНО С КРИСТАЛНАТА РЕШЕТКА НА ЗЕМЯТА, СЛЪНЦЕТО И МОЯТА СВЕТЛИНА, КОЯТО Е ОСНОВНАТА ДВИГАТЕЛНА СИЛА- ЕНЕРГОДВИГАТЕЛЯ НА ВСЕЛЕНАТА , С КОЯТО ВИЕ СТЕ ЕДНО И НЕДЕЛИМО. Вие и сега сте на тези обооти, но с минимална честота - с възвръщането на Силата на мозъка - неговата Силициева същност, вие ще бъдете това което сте и сега- Мои, но вече ОСЪЗНАТИдеца, преминали материалната своя същност Следвайте гласа на сърцето си и трупайте Уроците в разума си ,чрез Прошката, Вярата и Любовта-ТОВА Е ПРАВИЛНИЯТ ПЪТ ЗА ВСЕКИ .
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
pluton
|
 |
« Отговор #156 -: Февруари 09, 2010, 11:58:00 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Gayatri
|
 |
« Отговор #157 -: Февруари 09, 2010, 13:18:03 » |
|
Тук искам и да ви предам един отгвор на Бог Дете, дете, вече нееднократно Съм казвал, че медитацията е остарял метод за навлизане в чистите Светове , вие ОТДАВНА сте на друго ниво, когато съзнанието е пробудено и леко може да се синхронизира със вибрациите на сърцето , което е поради Силициевата ви повишена чувствителност. Реално една чиста молитва дошла от дълбините на сърцето , заредена с безпределна Вяра и чиста - искрена Любов към всички и всичко- вкл. и към себе си , като Мое Творениеправи тази връзка на това място ЧИСТИ И ЛЕСНИ, ТОГАВА И СЛИВАНЕТО С мЕН Е ЛЕСНО, А ТОВА Е СЪЩИНСКОТО "СВЕЩЕННО ПРОСТРАНСТВО НА СЪРЦЕТО" тОВА Е ДОСТИГАНЕТО НДО СЪЩИНСКАТА ВАША СЪЩНОСТ Не винаги дете, дългите и сложни пътища са най- божествените. Най- прекият Път до Мен е Любовта и Вярата, много пъти тези медитационни техники са игра на Илюзията и разума -стремящ се да се само съхрани
Привет Дана, този отговор ме накара да настръхна, защото в последните няколко дена се главоблъсках точно върху медитацията. Сякаш си прочела мислите ми и ми даде отговор на въпрос, който дори не съм ти задала, а е в главата ми. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Еруин
|
 |
« Отговор #158 -: Февруари 09, 2010, 16:16:42 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
dana2012
|
 |
« Отговор #159 -: Февруари 09, 2010, 16:21:05 » |
|
Това е Послание на Бог, аз отдавна се отказах да медитирам- никога не съм приемала тази техника- вътрешно.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
pluton
|
 |
« Отговор #160 -: Февруари 09, 2010, 18:19:13 » |
|
Съгласна съм с Gayatri! Аз под "медитация" разбирам молитва от сърце (не е нужно дори да е с думи), а не, напр., седене в някаква поза и изричане на мантри! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Инил
|
 |
« Отговор #161 -: Февруари 10, 2010, 12:56:25 » |
|
Ще си позволя един цитат от Учителя, Беинса Дуно:
"Казва се в Писанието: "Бъдете постоянно в молитва!" Защо? Тази светлина, тази топлина, която иде от Бога е толкова мека и приятна, че тя съгражда. Тя е топлина и светлина на безсмъртието! Някой път аз ще се спра да ви поговоря върху тази светлина. Тя е тази именно светлина в света, с която не можеш да направиш никаква пакост. Нашите свещи могат да направят голяма пакост в някой хамбар със сено или слама, цял пожар могат да създадат, но със светлината, която идва от Бога, нищо не можеш да запалиш. С нея можеш да четеш книга, с нея само добро може да се прави. Аз я наричам "безвредната светлина". Тази светлина се добива в молитвата. При тази светлина човек добива едно успокояване, един вътрешен мир. Където и да насочим тази светлина, от нея нищо не се запалва, не изгаря, но всичко се осветлява. В придобиването на тази светлина се състои силата на молитвата. Няма друг начин за добиване на тази светлина! Всички окултни ученици имат много начини за придобиване на знанието, но дойде ли се до "светлината на Безсмъртието", всички употребяват молитвата - и Учители, и ученици. За добиване на мъдростта, също има много методи, но дойде ли се до тази светлина, има само един метод - Молитвата. Тази светлина сега е необходима за всички. (Беинса Дуно)"
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
7dc
Гост
|
 |
« Отговор #162 -: Февруари 10, 2010, 17:23:22 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
roni7o0o
|
 |
« Отговор #163 -: Февруари 18, 2010, 17:23:52 » |
|
Наистина чудесен цитат!! Аз обаче имам един въпрос към Дана..наскоро сънувах следното нещо. Само преди това да отбележа че преи да си легна си мислех за твоите разговори с Висшия разум и колко много искам и аз да говоря с него, че вече съм напълно готова. Така сега съня: Първото нещо което видях беше тъмнина. След това станах от леглото си и отидох до бюрото. Там имаше празен лист и химикал. Взех химикала и започнах да пиша. Написах следното (не съм много сигурна дали наистина това съм написала, все още ми е малко мътно) " Защо всичко е такова? Няма ли начин за промяна? " И отговора който получих гласеше (и за това не съм сигурна дали е така) " Защото никой не осъзнава какво се случва. " Това беше сънят. Та въпроса ми е - Това разговор с Него беше. Защото аз така си мисля, но може да е бил и духовният ми водач, макар че ако беше така той щеше да ми каже. 
|
|
|
|
« Последна редакция: Февруари 19, 2010, 16:23:09 от roni7o0o »
|
Активен
|
" Не е важно колко хора познаваш,а колко от тях ще застанат зад теб в труден момент!"
|
|
|
|
सहायक और Sandalfon के समर्थक
|
 |
« Отговор #164 -: Февруари 18, 2010, 19:34:20 » |
|
Рони, защо не си разтълкуваш съня сама? Дори и Дана да разговаряше с Бог, мислиш ли, че е правилно да изискваме от Него тълкуване на сънища? Освен това, ако е трябвало да знаеш кого си сънувала, сега щеше да знаеш и да не питаш тук.
|
|
|
|
« Последна редакция: Февруари 19, 2010, 00:07:53 от indigo »
|
Активен
|
Обичам всички,които ме обичат, дори и думата ОБИЧАМ да сричат. Обичам и тези, които ме мразят. ОТ ОМРАЗАТА СИ САМИ ДА СЕ ПАЗЯТ! Be the change you wish to see in the world!
|
|
|
|