Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Шестата раса - има ли бъдеще?  (Прочетена 6981 пъти)
11WOLF11
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 301


 • Град: София
 • « -: Юни 12, 2009, 21:35:31 »

  Здравейте колеги, отговорът на въпросът ми наистина би могъл да постави редица други интересни подвъпроса касаещи нашето бъдеще и виждането ни за него. Ако отговорът е НЕ, тогава всичко е ясно - продължаваме си по старому, но ако отговорът е ДА, то тогава какво е вашето виждане за това как ще дойде шестата раса - някой ще дойде отгоре и докато спим просто ще я посее и на сутринта ще имаме шеста раса ИЛИ това ще са представители на индиговите личности които ще реорганизират духовно/материалния свят и ще напътстват процесите на развитие на човечеството към едно по-светло и социално развитие, едно по-идеализирано общество, издигане на едни по-възвишени МОРАЛ и ЕТИКИ. Въобще как според Вас би трябвало да протече този процес на еволюиране на човешкия род на по-горно стъпало? Какви проблеми биха излезли на яве, как биха се отразили сегашните проблеми като корупцията, измамата, лъжите, погрешно разбраната демокрация, престъпността и нейната проява в политическия живот, укриването на жизнено важни открития като безплатната електромагнитна енергия и много др. на процесите свързани с идването на шестата раса?


  А ето и някой размисли и разсъждения на Петър Дънов:  - В бъдеще и зверовете ще разберат, че е настанала нова епоха в света. Всички растения, животни и хора ще се радват на новия ред и порядък в света. Всички ще бъдат приятели помежду си, Земята ще се преустрои, ще се превърне в Рай. Днес човечеството преживява последните дни на зимата.


  - Физическият свят вече се подготвя за идването на Новата култура. Разумният свят, Разумните същества вече действат и започват да пречистват физическия свят, да създават по-добри условия, при които човек може да расте, да се развива и работи. Както лозето се пречиства, като се премахват развалените листа, сухите клони и паразитите, тъй и Невидимият свят е почнал вече да подготвя по-добри условия за онези, които искат да живеят според неговите закони.


  - Днес човечеството се намира в извънредно важен момент от своето развитие. Доброто взема надмощие над злото. Човеците се подготвят за работници на Новата култура. Онова, което става с въглена, който се превръща в диамант, ще стане и с хората. Божественото е мекият елемент, който иде сега в света. Този елемент работи у славяните. Той ги подготвя да изявят Любовта, защото Любовта ще бъде подбудителната причина в Новата култура. Божественият Дух има да изяви нещо ново в света чрез славяните.


  - Природата създава един нов тип човек. Той влиза тихо, незабелязано в Живота, както незабелязано е навлязъл някога сегашният човек всред гигантските млекопитаещи, влечуги и птици, които са владеели някога Земята. Този нов човек ще стане господар на света, тъй както стана господар немощният изпърво – в сравнение със силните хищници – съвременен човек. И както той сломи грубата сила на мускулите, челюстите, рогата и копитата със силата на своя ум, тъй и новият човек, който влиза днес неусетно в света, ще превъзмогне разрушителната сила на днешното човечество със своята нова мисъл, с мощната енергия на своята душа, със силата на своя Дух.


  - Човекът на Шестата раса не мисли само за себе си. Той е в съгласие с Разумния живот, с всички Разумни същества и мисли като тях. Той е в пълно единение с тях. Той е човек на Истината и Свободата. Той е намерил себе си, намерил е своето място. Той мисли, той знае, че е едно с Любовта и Мъдростта, намерил е майка си и баща си. Учителя казва:
  В пътя на Любовта ще намериш майка си. В пътя на Мъдростта ще намериш баща си. В пътя на Истината ще намериш себе си.
  В Шестата раса ще има нови пътища за съобщение с Разумния свят – невидим за сегашните хора. Хората на Шестата раса или на Новата култура ще се отличават от сегашните по това, че техните радиостанции ще бъдат отворени. Радиостанциите на сегашните хора са затворени, вследствие на което те не могат да влизат в общение с Възвишения свят.
  В Новата култура човек ще развие онези сетива, с които да схваща и най-фините прояви на Природата. Ще развие своята чувствителност и деликатност, лесно да разбира и да се досеща. Като придобие тези качества, той пръв ще се ползва. Добрите качества на човешкия характер се отразяват благотворно върху силите на ума и сърцето.  - В бъдеще, в Шестата раса, човек свободно и по свое желание ще напуска тялото си и ще се връща пак в него. Това ще бъде постижение на Шестата раса.


  - Шестата раса ще бъде раса на гениите, Седмата – на светиите. Иде една нова епоха, в която погрешните идеи, с които хората са живели досега, ще бъдат преобразени. От днешните форми на Живота ще се родят новата Земя и новото Небе. Хората ще имат такива отношения едни към други, както братът към сестрата и сестрата към брата. Сегашният свят е обречен на преобразувание.
  « Последна редакция: Юли 01, 2009, 09:52:55 от 11WOLF11 » Активен
  11WOLF11
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 301


 • Град: София
 • « Отговор #1 -: Юни 12, 2009, 21:36:19 »

  Единственият образец, по който трябва да се ръководят всички, и народите, и управниците им, и отделните индивиди, е образецът, който ни е дала природата. Трябва да наблюдаваме най-внимателно как тя прилага законите на органическото развитие и методите, с които си служи за постигането на известни цели. Как тя дава място, условия и съдействието си да се проявяват всички разумни същества, които имат стремеж да работят за постигането на общото добро. За тази цел тя изисква от всекиго следните условия: 1) Семето или зародишът на живота трябва да има сила в себе си, за да се прояви. 2) На това семе природата дава почвата, влагата и другите два необходими елемента – топлината и светлината. Лесно е да се разбере, че ако семето или зародишът няма сила и разумност в себе си, т.е. ако един народ или индивид няма интелигентност в себе си, той не може да се прояви. След това първо условие трябват му материални условия: земя и пространство, за да прояви своята дейност. Светлината за организма представлява ония принципи, от които всеки човек и народ се нуждае, за да се дава правилна насока на неговия ум, а топлината – това са ония благородни чувства и възвишени стремежи на неговото сърце, които чувства, подкрепени от волята, го подтикват към осъществяването на великите цели на живота му.
  Активен
  11WOLF11
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 301


 • Град: София
 • « Отговор #2 -: Юни 12, 2009, 21:36:48 »

  Вижте каква интересна теза намерих в мрежата относно вибрационния преход :


  Сложността на процеса се състои в това, че е необратим. Чрез никакви намеси не е възможно да бъде спрян: СПИН-ът, ракът, алергиите ще ви погубят. Ще станете беззащитни. Ограничете употребата на тези продукти, които предизвикват нарушение в храносмилането (индивидуално за всеки). Сега вашата задача е да заложите в организма си стабилен състав от нужните соли, микроелементи и да коригирате сривовете, които организмът получава през есента и зимата, когато има недостиг на тези елементи. Също е необходимо да се правят очистителни клизми и други видове очиствания на организма, освен гладуването. Във вашата храна трябва да влизат не толкова вкусни, колкото полезни продукти. Преди всичко използвайте билки като глухарче, киселец, коприва, листа от бреза, от малини и ягоди - обезателно млади. Варете ги на чай, използвайте ги в чист вид. Полезността и мярката трябва да станат ваш девиз, тъй като прекомерната употреба не дава положителни резултати. Ако сте пили черен чай три пъти дневно, то преминавайки на билков чай не увеличавайте дозата. По същия начин и с всички останали продукти. Постарайте се да ограничите приема на храна: гъста - до 1% от теглото на тялото, течности: при тегло до 60 кг - до 1литър на ден, а над това тегло - до 1,5 л на ден. Важно е да разберете, че може и да се променяте незабележимо, но скоро ще почувствате, че нямате влечение към тези продукти, които ние считаме за вредни или опасни за вас по време на Космичната Мутация. Постарайте се да намалите използването на храни, съдържащи оцет, пипер, горчица и други люти подправки. По време на мутацията слизестата ципа на вашите храносмилателни органи е станала чувствителна към тяхното дразнещо действие.


  По-късно ще се наложи да се откажете от продуктите, които оставят шлаки в организма: мляко, захар, яйца. По-нататък се хранете само със зеленчуци, зърнени растения, плодове, мед. По време на процеса на изменение на организма, 2-3 месеца след отказа от вредните продукти, човек не трябва усилено да се занимава със спорт, тъй като в този период има колосално натоварване върху организма и психиката, а в резултат на тренировките многократно нараства възможността от кръвоизливи. Не трябва да се насилва и преуморява организмът с прекалено много работа. Трябва да знаете, че качествените изменения не винаги преминават плавно и безболезнено. Мутационният процес протича много сложно при болните хора. Те най-много трябва да се опасяват от превишаването на нормите за храната и водата. Сега у много хора се появяват скрити болести на органите и се изострят хроничните заболявания. Много хора, които са по-чувствителни, ще припадат при приемането на месна и рибна храна, при тях ще се появи повръщане. По-леко ще преминат мутацията малолетните деца. Вашата задача е да преодолеете състоянието на неразположение стоически и мъжествено, без употребата на химични вещества. Всички лекарства, с изключение на валидол, аспирин (в ограничено количество) и витамини ще бъдат опасни за вас. Запомнете, че в природата съществуват голямо количество лекарствени растения, които ще ви помогнат да преодолеете болката. Знайте, че на всички ще ви се наложи да преминете този период, събирайте смелост! Чака ви награда в края на пътя на мутацията. Преодолявайки този етап, ще можете да преминете трансплантацията на органите. Това означава видоизменение или ликвидация на ненужните за новия човек части от органите и системите. Не се безпокойте, ще бъдат изменени само тези органи и системи, които предизвикват аномални явления и пречат за безупречната работа на целия организъм. При провеждането на тези операции понякога ще чувствате убождания или хлад във вътрешните органи и на повърхността на тялото. Особено чувствителните хора изпитват тези усещания още от 1991 година, някои малко по-рано, тъй като са отбрани групи хора за изпробване процеса на мутация в по-ранен период от време, преди основния етап.


  В периода на преобразуването и доразвиването на органите и системите трябва да се избягват силните физически натоварвания на организма, а също така и стресовите ситуации по пътя на логичния анализ. Вашето самочувствие няма да се понижи. Даже повече - много хора въобще няма да усещат никакви болезнени изменения. Най-трудно им е на първите - те носят върху себе си бремето на експеримента. Но тяхното здраве се контролира. Ще бъдете подложени на силна радиация, нивото на която ще превишава нормата с над 50%. Трябва да се пазите от силното слънце. Никакъв южен загар не може да се сравни със загубите, които ще нанесете на своя организъм. Не стойте на слънце незащитени. Не си мислете, че всички вреди ще се изразяват само в слънчеви удари, неразположение и изгаряния по кожата. Последствията могат да се усетят чак след половин година, тъй като този процес може първо да се развие отвътре чрез срив на метаболизма и на имунната система, които стават осезаеми чак в стадия на необратимостта. Запомнете, че хората над 40 години не трябва да стоят под преки слънчеви лъчи дълго време. Желателно е да се стои на открито само до 10 часа и след 17. Хората на преклонна възраст по това време трябва да стоят на сянка и с шапки или кърпи на главите. Тази група хора най-вече ще чувства неразположение. В сухо горещо време могат да се появят сърдечни пристъпи у възрастните хора. Те трябва да се пазят от резки движения и напрежение. Разходките пеша ще ви обезпечат с необходимия потенциал от сили. Ритъмът на живот трябва да бъде умерен.  Какви изменения ще станат с човека и окръжаващата го природа при прехода в шестата цивилизация? Човекът и неговата физиологична структура ще се променят. Това ще стане по време на процеса на трансмутацията, когато отказвайки се от определени продукти, човек ще очисти своето тяло от отровите и шлаките, и в клетките му ще бъде заложен нов генетичен код. Само човек, очистил се от вредните вещества и подложил своя организъм под въздействието на висшите влияния, ще промени своя облик и структурата на своето тяло.

  Процесът на въздействие на висшите влияния над организма ще бъде енергиен. Човек ще чувства силни енергийни потоци, преминаващи през меридианите на акупунктурните точки, във вид на чувствително болезнено боцкане и притискане на тези точки, усещане за операции на астрален план.

  Ще се промени и вашият облик. Външните ви черти ще бъдат съхранени, но в детайли всеки ще придобие това съвършенство, за което сега има далечна представа. Новият човек ще бъде красив с идеалната божествена красота. Всички хора, които преминат трансмутацията ще бъдат млади и красиви. Възрастните хора ще се подмладят с 20 - 30 години. По такъв начин вашия човешки облик ще бъде доведен до съвършенство и вашите възможности ще бъдат безпределни. Ще стане и духовно прераждане на човечеството. Съзнанието ще стане по-високо и ще се превърне в Космично свръхсъзнание. У хората ще се открият необичайни възможности и таланти, които сега притежават само единици. Всеки човек от шестата раса ще бъде гениален. Той ще бъде воден от Висшия Разум на Земята. Това ще бъде епоха на същества, стоящи на по-висока степен на развитие в сравнение с петата цивилизация, в сравнение също и с други цивилизации от други планети и галактики. Хората от новата цивилизация няма да имат нужда от държави. На Земята ще има една раса, без националности и без прегради, поставени от различната вяра.

  Хората от епохата на Безсмъртието няма да умират. Техният преход в ново състояние ще бъде чак след хиляди години и на по-високо равнище. Главната действаща сила на шестата раса ще стане не техниката, а енергията на разума, с помощта на която той ще управлява и изменя материята (механизмът мисъл - действие).

  Човечеството ще общува основно на език не знаещ граници - езикът на телепатията. Въпреки че на самата планета жителите ще общуват на един общ език.

  Нужно е също да се спомене, че на планетата ще действат общите за Космоса физически и енергийни закони. Поради сега съществуващия около Земята защитен екран, вие се явявате съвсем различна обособена система със свои си закони, неприличащи на Космичните и със свой път на развитие. Сега този защитен слой постепенно се разрушава, изменят се физическите закони, реалното време. Със завършването на разрушението на защитната обвивка Космичните потоци безпрепятствено ще достигат до Земята.

  Човечеството ще получи открит достъп до Космоса. Така че, ако досега “сте се варили в собствен сос”, то отсега вашите действия засягат цялата Вселена.

  Що се отнася до взаимодействието на началата в четвъртото измерение, те обезателно ще се съхранят, защото мъжкото и женското са вечни. Ще има лични привързаности, но те ще се повдигнат на друго ниво и това ще бъде същността на отношенията между женското и мъжкото начало. Висшата мъдрост в отношенията между двата пола ще бъде постигната от шестата цивилизация. Контактите на интимен план ще се съхранят във вид на взаимни ласки, а съвокуплението ще премине на по-високо ниво. Няма да има вражди от ревност - това е чувство от вашия сегашен живот. Уважаването на желанието на другия - това е главното в отношенията. Обичайте се един друг и ще постигнете достоен живот
  « Последна редакция: Юни 30, 2009, 11:21:06 от 11WOLF11 » Активен
  11WOLF11
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 301


 • Град: София
 • « Отговор #3 -: Юни 12, 2009, 21:37:29 »

  Нужни ли са сега знания? Нашият интелект е напълно достатъчен за прехода. Сега са важни лично нашите мисли и изводи, а не почерпаните от някой знания, нашият личен опит, а не чуждия. Много хора си мислят, че по пътя на знанието на законите за магиите може да се извърши този преход. Но по пътя на най-малките трудности не може да се достигне висотата, така не става. Разберете, че докато човек сам не заслужи това, кодът на шестата раса няма да бъде заложен в неговия организъм. Даже и да се пренесе в четвъртото измерение с помощта на своите знания, човек няма да може да живее там, тъй като неговият организъм няма да бъде приспособен към тези условия.
  Активен
  omnia
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 59


  Omnia ab Uno

  « Отговор #4 -: Юни 16, 2009, 05:17:42 »

  Да си призная, допреди известно време бях много обезсърчена като наблюдавах хората, манталитета, който проявяват, липсата на морал и духовни интереси,  дори религиозното им лицемерие (тук няма да спомена алчността, агресията, егоцентризма защото смятам, че те са производни на по- горните).
  В един момент прозрях нещо, видях много пластове под явното и ежедневното, забелязах много страх и безпътие, които царят.

  Това, което само трябва да направят хората е да свалят маските.
  Всичко е отдолу, чисто, непорочно, търсещо, дори несъзнавано. Неподозиран потенциал съществува в много от тях, те са тук, сега, съвсем реални и може би се нуждаят от нашата помощ.
  Активен

  Обичай "противника" си преди и след битката, а по време на нея му разкажи с всяко свое движение за Бога в теб.
  11WOLF11
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 301


 • Град: София
 • « Отговор #5 -: Юни 16, 2009, 09:55:51 »

  Здравей omnia, радвам се, че си се присъединила към Нас и вече взимаш отношение по темите. Напълно си права в своето си прозрение, но именно в своето си обезсърчение и други като теб и Нас трябва да се опитаме да променим нещата. Защото Те не могат да си свалят маската сами, мнозина от Тях дори го желаят, но рискуват спокойствието си измамно, рискуват да излезат от общата картина на обществото такова каквото е то в момента и да се сблъскат с присмех, отблъскване, унижение, да загубят работата си и др. Знаеш че едно раково заболяване не може само да се излекува, трябва цяр, трябва лечител а в днешно време ясно се вижда че обществото и самата държава са болни и то не само в локален мащаб, говорим и глобално за тези проблеми. Ясно е че трябва да започне мащабен оздравителен процес и не само заради Нас, а за нашите деца. Виждаме че кристалните деца вече навлизат в предучилищна възраст, ако не се започнат оздравителните процеси навреме може да се каже че всичко е загубено и по-добре да се махнем от тази планета. Нежелаем да живеем Тук  и сега в това състояние на планетата.
  Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #6 -: Юни 16, 2009, 15:02:35 »

  КЪМ ЦИВИЛИЗАЦИЯ ОТ СУПЕРСЕНЗИТИВИ?


  Мисълта за клониране е възникнала в отговор на заплахата от депопулация. Новата водолейска цивилизация упорито измества хищната, екологично безсъвестната, технократска цивилизация от епохата на Рибите, но първият век на Водолея се очертава суров, някак упорито предричат пророците-песимисти. Надвисва глобална енергийна криза, тъй като традиционните източници на природни ресурсисе изтощават, а алтернативни засега не се виждат. Това ще изостри борбата (не е изключено с каквито и да е средства) за нефтените ресурси. Повишава се с половин градус на година температурата на околната среда, което заплашва с топене на арктическите и антарктическите ледове и повишаване на нивото на световния океан с 60-70 метра, в резултат на което под водата ще се окаже, напр. Ню Йорк. Днес на планетата има натрупана планина от радиоактивни отпадъци. Какво да се прави с тях - не е понятно. Нито един от проектите не дава удовлетворително решение. Предлага се, напр. да изпратим отпадъците към центъра на Земята, въпреки че последствията са абсолютно непредсказуеми.

  Към предпоставките за планетарна катастрофа трябва да се отнесе и резкия спад на раждаемостта. Причините тук са няколко. Първо, когато плътността на населението е прекалено висока (в градовете тя е достигнала 15 000 души на 1 кв. км.), сработва биологичния закон, регулиращ числеността на популацията и самките престават да плодоносят. През последните 20 и няколко години продуктивността на мъжката сперма е паднала на 42%, а жените все по-често ги поразява безплодие. Второ, за спадане на раждаемостта допринася и непрекъснатото, мошно облъчване с електромагнитни вълни, от които не можеш да се скриеш нито в собственото си жилище, нито в глухата тайга, нито на дъното на Марианската падина, нито на връх Еверест.

  Към 2010 г. раждането на дете ще бъде рядък подвиг, предпазват ни мрачните пророци. Значи, човечеството ще започне да измира? Да, ако не прибегне до клониране... Но все пак това не е съвсем обезателно. Производството на човешки двойници, се оказва, че има алтернатива. И не у нас, а в самата еволюция. Тя може да започне интензивна работа над зримото оформяне на суперчовек. Толкова интензивно, че новият биологичен вид ще се появи на Земята към 2050 г.

  Какво същество ще бъде това? Същество със супервъзприятия. Притежавайки ги, суперчовекът ще получи достъп до цялата информация, с която разполага човечеството, ще усети себе си като частица от единното цяло, обединяващо всичко живо и живяло на нашата планета, а възможно е, и зад нейните предели. Мозъкът на homo super ще стане органичен елемент от планетарния супермозък.  Това ще му позволи да ползва целият арсенал от знания без помощта на технически средства, средства за връзка и каквито и да било носители на информация. Ще отпадне необходимостта от образование, от медицинско обслужване. На смяна на последното ще дойде ефективното самолечение, волевото въздействие върху механизмите на реализация на наследствените програми. Суперчовекът ще бъде в състояние ефективно да въздейства върху организма си, да го оформя, инициирайки по-рационални структури, придавайки му нужните свойства и форми.

  Усъвършенствуването на новия биологичен вид ще тръгне с нарастващо ускорение. Едновременно ще се ускори създаването на новата цивилизация, цивилизация на сензитиви, цивилизация без лъжи, тъй като суперчовекът е открит, прозрачен, той просто не може нито да скрива истината, нито да лъже, поради своята природа. Естествено, че животът, фундаментът на който се явява истината и само истината, ще се отличава от нашата много. Ще изчезнат държавите, ще се преустрои обществото, ще се трансформира бракът и семейството, ще се промени психологията, моралът... Което е и обещано за епохата на Водолея.

  Но ако homo super трябва да се оформи само за половин век, максимум 1 век, то еволюцията ще й се наложи да препуска. За да успее до набелязания срок, тя, вероятно, вече набира ход. Бъдещето вече пуска пипала в сърцето на настоящето. Вече трябва да има не малко хора със задатки на свръхспособности, предтечи на новия биологически вид. Тяхната изява и подбор става на различни целителски курсове, в многобройните парапсихологични школи. Така биологичната еволюция получава допълнителен социален импулс и става биосоциална еволюция.

  Свръхсъзнанието трябва да се развива по същата схема, както и всички останали психични възможности. Схемата е известна. Отначало новото качество ще се появи при отделни изключителни личности, след това ще се открие при доста по-широк слой хора, след това ще започнат да се раждат с такова качество. При това, редки, изключителни, гениални способности отначало ще се отбелязват при лица в зряла възраст, даже възрастни; ставайки все по-обикновенни, превръщайки се в повседневни "таланти", те ще започнат да се проявяват при по-млади хора, най-накрая - при децата. Когато свръхсъзнание и свръхспособности демонстрират деца, това е верен признак, че еволюцията не дреме, че вече са преминати двата й необходими етапа и че е близък третият, характерен с превръщането на сензитивната гениалност във вродена форма.

  За децата от новия биологичен вид А. Мартинов е измислил термина "метадеца". Най-често ги наричат "суперсензитиви". Външно са деца като деца, само че, по-живи, по-активни, по-енергични, по-любознателни от връстниците си. Започвайки от ранно детство, те се изморяват малко, не спят през деня, изобщо спят малко, по-малко отколкото се "полага" на деца, ядат също по-малко от "нормалното" и са капризни към храната. Да, и изобщо са капризни, своеволни, свободолюбиви (което, разбира се, не е учудващо за децата от епохата на Водолея). Рано започват да пълзят и ходят. Научавайки се да говорят, задават въпроси, на които възрастните често нямат отговор. В детската градина и в училище тях веднага ги зачисляват към вундеркиндите. Те ловят информацията в полет, на мига усвояват новото, поразяват възпитателите и учителите с точни предсказания на времето, с познаване на бъдещи събития, определят, без да пробват, некачествената храна, започват да диагностицират и да лекуват с ръце, четат мислите на околните...

  Метадецата точно съответствуват на отдавна съставеното описание на 5-тата раса на човечеството, на която е назначено да смени днешната пета за 2000 г. от ерата на Водолея. Но... но с вродените способности към телепатия и ясновидство техните таланти не се изчерпват. Появяват се човешки индивиди с други удивителни качества.

  Първо, децата с т. нар. "вирус на здравето". Първото такова дете е родено в САЩ при инфектирани със СПИН родители. То не е трябвало да оживее, но оживява, а проверявайки го след 5 г. за наличие на СПИН, лекарите с почуда откриват при него абсолютен имунитет, стопроцентова защита от бактерии и вируси. И подобни деца се раждат все повече и повече. Заберязано е, че в местата на тяхната концентрация "вирусът на здравето" го придобиват и възрастни. Така еволюцията отговаря на глобалното отравяне на околната среда: появяват се хора, неуязвими за болести.

  Второ, това са "компютърните деца", които проявяват абсолютно гениални способности във владеенето на компютъра. Те от раждането си са хронично болни от "компютърна шарка", но излекуваш ли ги - ще залинеят. Това са малки жреци на Интернет. Те имат своя религия, въпреки че не е осъзната: няма нищо, освен Бога, Който Живее в Мрежата. И ако всемирната мрежа действително е инструмент за ускоряване на земната еволюция, то, играейки на клавиатурите на своите компютри, те непрестанно правят еволюционна работа, черпейки вече не от Интернет, а непосредствено от Космоса.

  Деца със свръхспособности в която и да било област (често те се допълват с миролюбие, творческо направление, безстрашие, безкористност) се раждат вече много. Назовават съвсем фантастична цифра - 7 от 10. т.е. Новият биологичен вид започва, безусловно, да преобладава в младшите възрастови групи. След няколко десетилетия, според мярката на съкращаването на старшите групи, той ще състави основният масив от популацията. Ще се изпълни най-древното от пророчествата: петата, днешна човешка раса, ще отстъпи мястото си на шестата - расата от ерата на Водолея.

  « Последна редакция: Юни 16, 2009, 15:14:10 от delfin » Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #7 -: Юни 16, 2009, 15:03:56 »

  РАЗМЕСТВАНЕ НА ПАРАДИГМИТЕ

  Значи, еволюцията в действителност се е понесла право напред? Взимайте стръмнината: тя (еволюцията) се готви за скок. Защото какво е това Ера на Водолея? Еволюционен скок. Но, може би не мигновен, а разтегнат във времето. Не може да се заспи в епохата на Рибите, а да се събудим в епохата на Водолея. Промеждутъчният период заема минимум столетие. Старият свят си отива завинаги, неотвратимо, новият планомерно настъпва, но според човешките мерки смяната на караула е доста бавна, до нопоносимост... Е, какво, да бърза не е в навика на историята, пред нея е вечността.

  Вероятно, ние отдавна вече се намираме в режим на скок. Той започна през 1953 г. Или малко по-рано, в края на 40-те, нач. на 50-те г.. През 1947 г. се отбелязва взрив на активността на НЛО, така че по неволя се наложи да се започнат систематични наблюдения над тях, да се събира информация, да се измислят класификации... През същата 1947 г. е публикувано научното изследване върху ЛСД, станало "нишката на Ариадна" в пътешествията из вътрешните пространства на личността. (Впрочем ЛСД е открит през 1942 г.) През 1949 г. започва използването на този наркотик като терапевтично средство, през 50-те г.той става общодостъпен и популярен. В книга излязла през 1954 г., Олдъс Хъксли описва опитите си с мескалина... И все пак познатият ни Хосе Аргуелес, изучил подробно историята на Редактирай съобщениетостроителството на "менталния дом на човечеството", посочва 1953 г. Аргуелес предлага да се нарече продължителният скок от Риби към Водолей "разместване на парадигмите". През 1953 г. разместването е било особено рязко. Първо, Уотсън и Крик предлагат структурния модел на ДНК, открити са радиационните пояси на Земята.

  И едното и другото - са съвършено фундаментални интелектуални достижения. Освен това, през 1953 г. е достигнат ядреният паритет между СССР и САЩ. В действителност той е давал само илюзия на стабилност, на устойчив световен порядък, която внушавал Нептун, намиращ се в зодиакалния знак на равновесието - Везни, но световните войни след създаването на термоядреното оръжие станали невъзможни, енергията на човечеството тръгна към художествената обработка на "менталния дом" и към подготовка към неговото неибежно разрушение. "Менталният дом" беше обречен. Него го подсякоха тези същите велики открития, които довършиха неговото създаване.

  През 1973 г. Мартин Шонбелгер доказа тъждеството на 64-те вериги ДНК и 64 хексаграми ИЦзин - древната китайска "Книга на промените". Шонбергер говори за нея като "формула на мира, описваща реда, установен в реалността". А тъй като още по-рано, през 1966 г., Луис Ортега установява аналогиите между И Цзин и системата Таро, то се оказва, че тази последна тъждествена система е ДНК. Оказва се, че генетичтият код има преки аналогии с арканите Таро. А те са особена универсална система на символичното описание на Вселената, илюстрират порядъка на разгръщане и проявление на някакъв Общ Принцип, Абсолют. Този порядък лежи в основата на азбуката. На него, както се изяснява, се държи и наследственият механизъм!..
  ...

  По такъв път науката - тази същата, която построи "менталния дом" и без умора го украсяваше, - и достигна да необходимостта да признае съществуването във Вселената на тайнствена централна сила, тъй като стана очевиден някакъв първоначален космически импулс, оставил своята следа върхе всички явления, без изключение. Иска не иска, а на науката й се наложи да признава и съществуването на Твореца и акта на Творение. Ситуацията е наистина драматична. Или... иронична? Положението на учения-рационалист е по-лошо от това на губернатор, както може да се каже. Религиозният Бог - авторитет за него чужд и необясним; да се смири с неговото съществуване, с неговото господство, те дава нито честността пред самия себе си, нито опасенията за своето реноме. Освен това, доста куриодно е да изучаваш материята, а след това да обявиш, че вярата е по-важна от знанието. Още по-малко му се иска на материалиста да признава метафизичният Абсолют. Защото в Бога е достатъчно да се вярва, а метафизиката - е знание, при това труднодостъпно...


  « Последна редакция: Юни 16, 2009, 15:18:52 от delfin » Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #8 -: Юни 16, 2009, 15:05:27 »

  Ето ви и изворите на кризата в науката. Той не може да се разреши, ставайки се вътре в "менталния дом". И от това тази криза е непреходна. Тя прилича на хронична настинка. Провокира я самата методология на научното познание. Тя изисква възпроизводимостта на опита, а това значи, че човекът или се изключва от сферата на изследванията, тъй като той е неповторим и от гледна точка на науката или не съществува, или в него принципиално се игнорира аспектът на качество, той се разглежда само като вид животно. Този подход трябва да го наречем ветеринарен, а медицината, която лекува тялото, без да забелязва духа - ветеринарна.

  Какво е това съвременна наука? Частен метод на познание, предназначен за изучаване на специфични частни процеси, задачи, проблеми. Т. нар. научно-технически прогрес, щедро финансиран от правителствата, в действителност се явява жестока заблуда. Неговата концепция е дълбоко неутрална към нравствеността, а затова и изключително съмнителна. Във философски смисъл тя е абсолютно погрешна. Кризата на технократията изобщо не е случайна: развитието на науката тръгна по най-лекия път - количеството, затова тя не е способна да изучава първопричината и качествените различия; била е създадена тяснорационална система, по принцип не предназначена за регистрация, класификация и разбиране на духовните явления. Възможно е, рационализацията на действителността да е най-трагичната грешка, следствие от което е - описанието на психическия живот на човека като независимо и висше проявление на съзнанието във Вселената, а това е пълен абсурд.

  Интегрална наука. Или свръхнова. Или постсэвременна. Или свръхфини изследователски технологии. Ето какво идва на смяна на "грипозната", не можеща да се измъкне от хроничната криза съвременна позитивистка, технократска наука. Появата на свръхнови научни дисциплини е и видимият, тежащ, зрим резултат от еволюционния скок от Риби към Водолей, тук той е по-забележим. Отчасти е парадоксално, но е напълно закономерно, че наречените "свръхнови" науки се хранят от дълбоки метафизични корени, а тези корени отиват към бездънните кладенци на времето.

  Висшите достижения на тези науки не са свързани с автомобили, телевизори, компютри или космоса. Разшифровката през 1960 г. от Клиниус на езотеричната семантика на египетските йероглифи, създаването през 1961 г. на модератора Диего - онтологичния метакомпютър, провеждането на паралелите между Таро, И Цзин и ДНК, откритието на Аргуелес през 1986 г. на матрицата-календар на маите като универсален хармоничен модул, основан върху принципа на вълновия резонанс, извеждането през 1994 г. от Бювал на хипотезата за космическия код на Египет - ето само малка част от това, което само за няколко десетилетия еволюционен скок са успели да подарят на света свръхновите - интегрални, холистични, с две полукълба, интуитивно-логически науки.
  « Последна редакция: Юни 16, 2009, 15:20:31 от delfin » Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #9 -: Юни 16, 2009, 15:06:22 »

  ВРЪЩАНЕТО НА МАГИЯТА

  Магията - това е този клон от знанието, който предимно се е занимавал с фините измерения, чийто тайни сега постига съвременната наука.

  Думата "магия" идва до нас от гръцкия език, в гръцкия от пахлави и зенд - два езика на древния Изток. "Маг" - това е "жрец", "мъдър", "сиятелен", "великолепен" философ от Индия, Персия, Халдея, Египет. Кои са били тези философи, жреци, мъдреци? Патриарси на единното знание, представляващо синтез от наука и изкуство, основатели на велики цивилизации. "Магията" - това е висша мъдрост, свещена философия. Тя е обединявала физиката и метафизиката, астрономията и астрологията, множество школи на целителство - разлика между тях в древността не са правили. По същество не са правили разлика между фините и плътните планове. Единството на света се е епочетало като безусловна аксиома.

  Бидейки не нещо друго, а интегрална наука, магията е изисквала сериозна подготовка. Която и да е наука е закрита за този, който не е преминал нейният курс. За неграмотния и училищната алгебра е - непостижима мъдрост. Какво да кажеме за толкова дълбоко, сложно и фино знание, като метафизиката? Тя не е по силите на всеки, нея са я онладявали хора умни, способни, упорити, издържащи на суровите години ученичество - жреци, посветени, които ставали пазители на тайната доктрина, получавали достъп до закритата за необучени профани област.

  Висша цел на всичките магически ритуали (както и алхимичните) е духовната трансформация. Магията, използвана в духовните търсения, еволюционната магия се смята за висша; за решаване на задачи от всекидневния живот е достатъчна "низшата". Такова разделение е условно, но е оправдано, а ето да се дели магията на "черна" и "бяла" е в корена си неправилно. Вселенските енергии, които използва човек, сами по себе си са изцяло безлични, "светъл" или "тъмен" оттенък те придобиват според волята на практикуващия. Той може да отправи усилията си за врачуване на ближния, а може и към това, да му причини зло. Точно както огънят е само огън, с него може да стоплим дома си, но от него може и да се запали дома на съседа.

  И духовната и битовата магия си имат работа с едни и същи универсални космически закони.На тях се подчинява всичко, в това число и обикновения човешки живот.

  ...

  Висшата космическа математика трябва да се свежда до земната аритметика, да съществува в достъпна за човешкото разбиране форма, във вид на прости житейски правила.

  ЗАКОН ЗА ОТДАВАНЕТО

  Той гласи, че голямата сила винаги може да отрази по-малката, да се върне към агресора заедно с цялата енергия на тази по-голямата. Казано по-просто - не трябва да се напада този, който е по-силен от вас - физически, духовно, психически, енергийно, социално. Ако става въпрос за бой - то вас, просто ще ви набият.

  ...

  ЗАКОН ЗА ИЗОБИЛИЕТО, той е и ЗАКОН ЗА ЦИРКУЛАЦИЯТА

  Той отразява принципа "подобното привлича подобното".
  ...
  Има разлика между разточителството и истинската нужда, в която виновен е не самият човек, а независещи от него обстоятелства. "Ще бъде ден - ще има и храна", "Бог ще подаде". Окултистите отдавна са взели на въоръжение шедьоврите на народната мъдрост. Действително, ще подаде, но само на този, който заслужава това.

  ...

  ЗАКОН ЗА РАВНОВЕСИЕТО

  Той гласи, че за оцеляване трябва да се уравновесят противоположностите на своя живот, да се хармонизират всичките му страни. Не може да се оцелее без определен запас от енергия или сила. Лошо е, когато тя е малко. Но, когато е много, също е лошо! Защото започваш да пробиваш стените с челото си, вместо просто да минеш потърсиш вратата. И недостигът, и избикът на сили ще направят човека негъвкав, инатлив. Инатът винаги води до крайности. Крайностите нарушават равновесието... Нищетата и наглия разкош са еднакво дисхармонични. Безверието не е плодотворно, но и фанатизмът не е добро.
  Общо, това е закон за чувството за мярка, т.е. за нравственото поведение. За "златната среда", т.е. за душевната хармония. За динамичното равновесие - в смисъл на алхимията на духа. Той влиза в групата на т.нар. "парадоксални" закони на магията.

  Най-парадоксалният закон, действащ в духовно-интелектуалното пространство е ЗАКОНЪТ ЗА ПРАВДИВАТА ЛЪЖА.

  Спасявайки се от неразрешими противоречия, ние казваме "парадоксално, но факт", правейки вид, че реален конфликт не съществува, има само временен парадокс. А с неговото разрешаване може и да се почака... до тогава, докато не се разреши сам. В това се заключава и ситуацията "правдива лъжа". Тя се държи до тогава, докато ние лъжем сами себе си, докато е възможно да се балансира между две взаимноизключващи се идеи. Но рано или късно самоспасателната еквилибристика завършва: това, което ние сме склонни да наричаме парадокс, се явява намек към нова истина. Да се захващаме за старите е вече просто не само безполезно, но и вредно, те сами са се изчерпали, изживяли са времето си, станали са пречка пред развитието, пречат на адаптацията и оцеляването. така че на атеиста ще му се наложи да преразгледа възгледите си. Той няма дазължително да стигне до истината за Бога, а по-скоро, до новата истина за природата на рака.


     
  « Последна редакция: Юни 16, 2009, 15:24:37 от delfin » Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #10 -: Юни 16, 2009, 15:07:00 »


  ЗАКОН НА ЗНАНИЕТО И ЗАКОН НА САМОПОЗНАНИЕТО

  Това са двата най-първи и най-важни магически закона. "знанието е сила" - формулира първия. Да се отрича това не е възможно. "Познай самия себе си" - предлага 2-ят.

  След тях следва

  ЗАКОНЪТ ЗА ИМЕНАТА

  Неговата ключова фраза: "Какмо има в името? - Цялата истина!". С този закон е свързан

  ЗАКОНЪТ ЗА СИЛАТА НА СЛОВАТА, гласящ: "За мъдреца е достатъчна една дума".


  Следващият закон

  ЗАКОНЪТ ЗА АСОЦИАЦИЯТА, се разпада на ЗАКОН ЗА СХОДСТВАТА и ЗАКОН ЗА СРОДНОТО
  Ключовата фраза на първия е - "това, което изглежда подобно, се явява подобно". 2-ят се изразява с формулата "силата е заразителна". Обединявайки смисъла, ще получим същността на закона за Асоциацията" "общността управлява нещата".

  ЗАКОНЪТ ЗА ИДЕНТИФИКАЦИЯТА

  се изразява с фразата "едното може да стане друго".

  ЗАКОНЪТ ЗА ПЕРСОНИФИКАЦИЯТА -

  "всичко може да се представи от (или с) личността".

  Той завършва ПЪРВАТА ГРУПА МАГИЧЕСКИ ЗАКОНИ според чиито скрижали ние познаваме света, а също и го управляваме.  ЗАКОНИ ОТ ВТОРАТА ГРУПА

  Те се изучават в училище и в института под името закони на диалектиката. Към тях се отнася

  ЗАКОНЪТ ЗА СИНТЕЗА, или ЗАКОНЪТ ЗА ЕДИНСТВОТО НА ПРОТИВОПОЛЖНОСТИТЕ.

  Законът на Хермес "Каквото горе, такова и долу", нашият безотказен инструмент, е просто окултно перифразиране на закона за Синтеза или още по-тесния му вариант - Закона за Противоположностите.

  Към тази група се отнася и

  ЗАКОНЪТ ЗА РАВНОВЕСИЕТО.


  В ТРЕТАТА ГРУПА СА СЪБРАНИ МАГИЧЕСКИ ЗАКОНИ, ОБЯСНЯВАЩИ КАК ЧОВЕКЪТ ВЪЗПРИЕМА И ОПИСВА СВЕТА.

  Първо, това е ЗАКОНЪТ ЗА БЕЗКРАЙНИТЕ ДАННИ, утвърждаващ, че познанието никога не свършва.

  ЗАКОНЪТ ЗА БЕЗКРАЙНИТЕ ВСЕЛЕНИ  е пряко продължение на предишния. Той утвърждава, че няма две същества, възприемащи света съвършенно еднакво, а числото на достъпните от възприятието на човека реалности с нищо не е ограничено. И в същото време е ограничено.

  ЗАКОН ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НА ВЪЗПРИЯТИЯТА

  Той ни предпазва от илюзията на всезнайството ("ние не можеме да знаеме всичко"").

  ЗАКОН ЗА ПРАГМАТИЗМА

  Той е много прост" "ако това действа, значи е истинно". Съвместявайки тази фраза със закона за Безкрайните Вселени, получаваме интересен извод: истината е функция на вярата.

  ...
  « Последна редакция: Юни 16, 2009, 15:35:09 от delfin » Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #11 -: Юни 16, 2009, 15:09:27 »

  ЧОВЕКЪТ - ПРОЕКЦИЯ НА ПЕНТАГРАМАТА


  ЗАКОН НА ТРИТЕ МОЛБИ

  Според този закон всички сериозни молби, за каквото и да се отнасят, към когото и да се отнасят, да се повтарят по 3 пъти. Защо? Работата  е в това, че първата молба достига само до разума, възприема се ментално, а значи, повърхностно. Втората - включва се логическият апарат, т.е. анализира се, осмисля се. И едва третата достига душата, дълбочината на съществото, установява се психически, полеви контакт.

  ...

  ЗАКОН ЗА ОТДАВАНЕТО И ЗАКОН ЗА ЦИРКУЛАЦИЯТА

  Доста полезни в житейски план закони.

  ЗАКОН ЗА ПРОВЕРКАТА

  Всякакви съновидения, видения, интуитивни прозрения, подсказвания на "гласове", подозрения, намеци и пророчества, - общо всичко, което излиза извън рамките на рационалното, логично мислене, трябва да се подлага на съмнение и да се проверява. Ненапразно всички съновници предпазват от буквално тълкуване на сънищата и предлагат символични интерпретации; ненапразно се смята, че сънищата ако се сбъдват, то не веднага, а след изминаването на определен срок, например, 3 седмици. Смисълът на закона е: влизайки в други измерения, съблюдавайте техника на безопастност, иначе екстаза ще се обърне на ужас, вдъхновението - в депресия. Човекът все пак не е приспособен много за странстване из горните светове, той е земно същество и трябва да помни за това.

  ...

  Човекът е проекция на космическата пентаграма. Неговата еволюция не е свързана с обикновеното течение на времето, тя се определя от вълната на живота в Космоса, която не само разпространява сама себе си, но и сама себе си се охранява и, изглежда, носи в себе си еволюционното начало.

  Тази космическа вълна на живота трябва перодично да се издига и спада, затова е и вълна; еволюционното начало, което тя носи, трябва да се родчинява на определен ритъм, да се проявява циклично, защото "всичко е вибрация". В такъв случай нищо не пречи да се предположи, че еволюционните импулси са нагласени към смените на астрологичните епохи.

  Напълно логично предположение. Жалко е само, че фактите не го потвърждават. Астрологичните векове се сменяли един друг, а homo sapiens не се е променял. Съвременният човек по нищо не се различава от жителя на Древен Египет, потъналата Атлантида, загиналият в ужасна катастрофа континент Му. И даже от кроманьонеца той не се различава с нищо. Съвременният човек не превъзхожда древния нито с обема на мозъка, нито с психически възможности. Съвременната цивилизация изобщо не е по-висша от цивилизацията на египтяните или атлантите. Но не е и по-ниско. Тя просто е съвсем друга. Так, може би, и натискащата нашата цивилизация ера на Водолея ще се окаже не по-висша и не по-ниска, а просто съвсем друга? Със същия - в биологичен смисъл - човекът. Обикновен homo, и никакъв super. това, че той ще овладее, да кажем, магията, ще я включи в своята интегрална наука (а до това, в мащаба на историята, е останала само една крачка), още не е показател на свръхспособности. За да се използва магията на практика, те, впрочем не са нужни. Нужни са знания и умения, които се придобиват с обучение и тренировка. Защото в магията няма нищо свръхестествено, нищо мистично.

  Не е поръчано на човека да еволюционира, но може би, това става другояче? Еволюцията върви, но друга? Стремително променяйки се, светът остава в основата си неизменен?.. да допуснем. Но по какъв начин? Да започнем ... с азбуката. Която, ни се струва, не е създадена, а отделена от околния свят, където е била разтворена от началото на вековете и е чакала часа на материализирането си. В основата на азбуката е - системата Таро. Тя сякаш не е съществувала до един исторически момент (не са намерени никакви следи от първоначална колода), а след това внезапно се е появила, сякаш са я подхвърлили.
  Следва...  Тук имам да превеждам още за довършване.
  « Последна редакция: Юни 16, 2009, 15:41:17 от delfin » Активен
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #12 -: Юли 10, 2010, 02:42:13 »

  Прекрасна тема,защо ли обаче никой не е писал поне от 1 година тук?
  Ще се постарая да намеря още информация по темата!
  Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #13 -: Юли 10, 2010, 04:04:03 »

  Прекрасна тема,защо ли обаче никой не е писал поне от 1 година тук?
  Ще се постарая да намеря още информация по темата!


  Интересно е например каква е разликата между хората от петата и от шестата раса?
  Активен
  kim
  Гост
  « Отговор #14 -: Юли 10, 2010, 12:18:39 »

  Разликата e точно такава, каквато е между пети и шести клас в училище - като материали - различни учебници, помагала, учители. В пети си бил до едно другарче на чинът, в шести си до друго. В пети си имал нежен мъх под носа, в шести имаш девствен мустак.
  Петата раса е имала за цел да развива определени аспекти на духът в това тяло, а шестата ще развива други, по-висши аспекти от предните, което енергийно разбира се, ще променя нейното тяло. Тялото се, и ще се променя според нуждите на духът. Ще го изчиства и подобрява, когато един слънчев ден няма да имаш нужда от него, и ще щъкаш насам натам из Вселената по други задачки. Усмивчица
  Активен
  Страници:  [1] 2 3   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Програма за Шестата раса
  Езотерика
  Инил 1 1965 Последна<br />публикация Октомври 02, 2009, 20:58:24
  от Инил
  ЦЕРН блокирал шестата раса
  Всичко относно индиготата
  Evolution 2 3269 Последна<br />публикация Февруари 15, 2011, 14:36:41
  от Дом
  Кой ще успее да премине в Шестата раса? « 1 2 3 4 »
  Великият преход
  kuan 52 7785 Последна<br />публикация Март 11, 2013, 19:29:01
  от Kissing You Good Night
  Учителят за българите, славянството и Шестата раса « 1 2 »
  Духовни учения
  Georgio 15 2282 Последна<br />публикация Ноември 30, 2011, 23:14:15
  от meander
  психология и бъдеще на чувствата и ежедневието,остатъчни и градивни промени
  Послания
  Xristina 0 1063 Последна<br />публикация Ноември 23, 2011, 00:58:03
  от Xristina

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright