Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Пирамиди  (Прочетена 2905 пъти)
delfin
Гост
« -: Юни 18, 2009, 14:15:35 »

От книгата на Михаил Речкин - "Феноменът Окуньово"


ПИРАМИДИ В УКРАЙНА

...Група украински геофизици начело с Виталий Гох намира следи на древна цивилизация, значително изпреварила в развитието си сегашната!
Всичко започва с това, че Виталий Гох, капитан първи ранг от запаса, кандидат на техническите науки, създава портативен георадар за търсене на подземни водни потоци и рудни находища, а вместо това в северозападната част на Севастопол открива под земята огромна триъгълна пирамида с основа 71 и височина 45 метра! Възрастта й е някъде около 10 000 г.! "На 25 м. под земната повърхност археолозите откриват в стената на пирамидата необичайна структура - нещо като овален предмет, издаден навън. Два дена се опитват да го извадят и в края на краищата го разбиват. И едва не загиват - овалът се оказва кух и съдържа огромно количество сгъстен въглероден двуокис или подобен на него. После се изяснява, че такива кухини са вмъкнати в стените на равни междини и в строг ред, напомнящ кристална решетка. Когато обаче се случва произшествието, едва успяват да изкочат навън. Обръщат внимание на структурата на материала и се оказва, че огромното съоръжение е създадено от ... гигантски транзистори - по-точно, от структури, много напомнящи полупроводникови уреди. Като цяло пирамидата представлява невероятна по сложност и размери "микросхема", или по-правилно - мегасхема! Страшно е да се полидли дори за какво е могла да служи и с какви сили е манипулирала".

Това откритие става, след като "учените съвсем случайно улавят тяснонасочено свръхчестотно излъчване, чийто източник загадъчно е локализиран недалеч от земната повърхност.
След като правят няколко пробни сондажа, геофизиците се натъкват на пирамидата. Обикалят южния бряг на Крим и откриват още 7 пирамиди в участъка от Севастопол до нос Сарич (най-южната точка на Крим), разположени по права линия и еднакво ориентирани в пространството по северозападния вектор". Някога пирамидите са имали друг вектор - строго на север, но станало катастрофално (за всичко живо) завъртане на земната ос и ... възникнал друг вектор. "Почте веднага успяват да определят горната граница на възрастта на съоръжението. Точно над пирамидата се намира древно много просто съоръжение, смятано от археолозите за зърнохранилище на древен народ, живял поне преди 5000 г. Кога обаче действително са построени пирамидите, е трудно да си представим. Интересното е, че отношението на Виталий Гох към тях е като към живи...
Любопитният детайл е, че в групата има член, който страда от тежка сърдечна болест и в никакъв случай не може да живее без шепа таблетки всеки ден. Достатъчно му е обаче само едно слизане, за да се почевства по-добре. А след 2 седмици редовна работа вътре той напълно се отказва от лекарствата. Гох твърди, че това е факт. Всяко от момчетата има стари болежки, а всички са получили подобрение или са били излекувани.

"На следващия ден след излизането, един от нас с изненада откри, че брадавицата на петата, измъчвала го от детските години, е изчезнала безследно. Едва започнали учените да пробиват стената, за да проникнат вътре, и започват да се случват странни неща. Един от тях казва: "Излъчването се усили толкова, че се осветяваха лентите на фотоапаратите, на повърхността спираха да действат и най-обикновените уреди като компас, а вътре новите батерийки на фенерчетата се разреждаха буквално за минути. Основното ставаше с хората. Започнаха повръщания, необясними диарии. главите ни боляха редовно. Всички се движехме като насън - спъвахме се на равно място, от ръцете ни падаше всичко. След две седмици всичко се нормализира - пирамидата пак започна да лекува".

Учените смятат, че се е задействала някаква защита. "Разбира се, тя не е жива, но ако е някакво съоръжение, то трябва да се управлява от система като нашия компютър. Тя (или те) има изкуствен интелект, който отчита сложността на целия обект и не ни позволява да проникнем вътре, където може да има още по-сложно оборудване, излъчващо и досега радиация. и това обяснява подземното й разположение - елементарна защита от радиация".

След като налагат някои пространствени и други характеристики на кримските пирамиди върху картата на геофизичното излъчване на Земята, учените предполагат, че подобни обекти съществуват и в други точки. Изчислени са 3 страни - Англия, Мавритания и Австралия - и дори приблизителните координати.
Посредством Интернет са разпратени съобщения. Получено е известие, че там е намерен съответният източник на излъчване, съвпадащ по характеристики с кримските. Разкопки ще започнат в най-близко време. В коя страна, сега няма да кажем. Учените молят да не се разгласява, докато не бъде откопана втората пирамида. Виталий Гох казва: "Представяте ли си какво означава това? Съществувала е планетарна цивилизация, за която нищо не знаем. Това е цялостен поврет в мировъзрението. И нещо повече, тези същества умеели да управляват невероятни сили. Предполагам, че пирамидите можело да се използват за получаване на безплатна енергия - например от вакуума. Има теория, че чистият вакуум е форма на енергия. Може би с помощта на пирамидите се борели със земетресения и вулкани, а може би така са управлявали климата и контролирали екологията в световен мащаб. Кой знае? Най-главното е неоспоримо - човечеството е на прага на нов тласък в развитието си - в наши ръце попадна ключът към знанията на невероятна по интелектуалната си мощ цивилизация, живяла в пълна хармония с природата. За това гонорят самите принципи на строителство на пирамидите. Това са хора от онзи Златен век, за който легенди има всеки народ на Земята..."("Мир новостей", 2001, №37, 11 септември).

В очерка на Владимир Шигин "Тайните на севастополските пирамиди", публикуван във в. "Клуб Эра Водолея" (2001,№19-20), обърнах внимание на следните редове: "...На дълбочина 52 м., т.е. всъщност вероятно вече под пирамидата, е ...открита някаква неясна аномалия с присъствието на кристали. Засега не може еднозначно да се каже какво е това. Възможна е точно там да е разположен "централният генератор" на пирамидата, регулиращ цялата й дейност, а е възможно и нещо друго".
Активен
delfin
Гост
« Отговор #1 -: Юни 18, 2009, 14:16:29 »

Линкове към статии по темата


http://www.desertlion56.narod.ru/
"Мировая система пирамид в концептуальной модели энергообмена Земли с космосом", има и за изследването на кримските пирамиди.


http://www.vitaly-gokh.narod.ru/introrus.htm
"Торсионные технологии Виталия Гоха"

http://www.vitaly-gokh.narod.ru/gokhr1.htm
Интервю с Виталий Анатолиевич Гох

http://www.vitaly-gokh.narod.ru/introrus.htm
съобщение, предложение, модели на Земята, Луната, Марс

http://www.vitaly-gokh.narod.ru/gokhr2.htm
Новая физическая модель ядра Земли и роль пирамид в управлении его процесами

http://www.vitaly-gokh.narod.ru/gokhr4.htm
Торсионная гипердиагностика

http://www.vitaly-gokh.narod.ru/gokhr5.htm
Информационный бюллетень

http://www.gokh.net/index-r.html
Крымские пирамиды

http://www.gokh.net/otkr.html

http://www.gokh.net/otkr1.html

http://www.gokh.net/otkr2.html

http://www.gokh.net/otkr4.html

http://www.gokh.net/otkr6.html

http://www.gokh.net/otkr6.html

http://www.ukraine.ru/comments/105386.html

http://www.itogi.ru/paper2001.nsf/Article/Itogi_2001_09_24_14_0133.html

http://www.gokh.net/about.html
Активен
Administrator
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 640


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #2 -: Юни 18, 2009, 23:26:55 »

  Не знам защо, но проявявам голям интерес към пирамидите. Когато гледам научно документални филми, относно разкопки на някоя древна цивилизация, пирамидите ми грабват цялото внимание. Дори много често когато виждам нощем картини когато си лягам, символите са главно такива наподобяващи символите, които съм виждал в пирамидите.
  Активен

  delfin
  Гост
  « Отговор #3 -: Юни 19, 2009, 04:54:25 »

  Най-често се споменава, че Египетските пирамиди са били място са посвещение, а и сега се използват за такова нещо. Както и много от другите пирамиди, които познаваме. Но също и че са енергиен източник, както и предавател към Космоса.

  Има и друга информация по тази тема, която ще прехвърля, когато стигна до нея. Аз карам по ред на това, което съм пускала.

  Има много интересни материали в различни книги и от нета, но няма как да обработя всичко, което имам. Има книги, в които цялата информация си върви заедно, направо не може да се извлече есенцията от нея, а си е за прочит или поне преглед самата книга.

  Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #4 -: Юни 19, 2009, 23:22:00 »

  Американецът д-р Рей Блаун от Меса, щата Аризона, открил през 1970 гд. уникална и безценна кристална топка в района на Бермудския триъгълник в Атлантическия океан... Докторът заедно с още 4-ма водолази посетили района на островната група Бари, част от Бахамския архипелаг и в прозрачните води на океана видели постройка под водата. Спуснали се към дъното на океана и там установили, че постройката е бяла пирамида с подаваща се над пясъка 30-тина метра от връхната й част. Изработена била от полирани и идеално пасващи каменни блокове. Водолазите изследвали внимателно пирамидата открили отвор, през който проникнали в тесен коридор откъдето достигнали до голяма зала с форма на пирамида. От върха й се спускал метален лост с диам. 7,6 см., а точно под лоста, завършващ с шлифован островърх червен камък, имало постамент, покрит с метална, сякаш златна плоча, завита нагоре в краищата. Върху плочата от същия метал били изваяни 2 човешки ръце, държащи в шепите си кристална топка. Около тази конструкция били наредени в полукръг 7 каменни стола. На д-р Браун му направило впечатление, че отвън ръцете са бронзови на цвят, а дланите им златни и леко почернели, сякаш са горени.

  Д-рът докоснал предпазливо кристалната топка и тя помръднала. Взел я внимателно в ръцете си и неочаквано чул глас, който му нареждал: "Вие дойдохте и получихте това, за което дойдохте. Сега си вървете и никога не се връщайте." И другите 4-ма водолази си били "харесали" и взели предмети от подводната пирамида, затова също получили предупреждение никога повече да не се връщат. По-късно те загинали при мистериозни неизясвени обстоятелства във водите на Бермудския триъгълник. Д-р Рей Браун е единственият оцелял от странната експедиция.

  След 5 год. мълчание за откритата пирамида и взетият "подарък" от нея, д-рът за първи път показва открито кристалната топка на семинар в гр. Феникс. Той обяснява мълчанието си със страха, че кристалната топка може да бъде конфискувана от властите на САЩ.

  Дадена за изследване, се установява, че сферичното кълбо е изработено от кварц, но няма съмнение, че това не е естествена кристална форма. Обработвана е някакъв неизвестен начин с някаква определена, но неизвестна засега цел. Кварцът никога не образува кристали с кръгла форма.

  Лабораторните изследвания не дават нужният отговор, затова пък медиумите от всички краища на САЩ дават еднозначен отговор на загадката: "Кристалът е феномен за планетата, той увеличава или намалява излъчваната енергия и може да бъде добър или лош. Този кристал принадлежи на египетското божество Тот." Това разбира се е според древната египетска легенда за Тот, който скрил записки на божествените тайни в неизвестна подземна пирамида някъде в околностите на Гиза.

  Какво по- характерно и необяснимо съдължа кристалното кълбо? Това, че в него се виждат още множество пирамиди една в друга, образуващи решетки с неизяснени функции. Гледани от различни ъгли, понякога в него се появява човешко око, гледащо като живо. Забележително е, че кристалът понякога се държи така, сякаш има свой собствен живот. Застанал до него човек получава усещането, че то го обстрелва с йонен вятър, изживява чувството, че е в близост до водопад. Компас, поставен до кристалната топка реагира с въртене на стрелката в обратна посока на часовниковата стрелка. Ако компасът се помръдне само на см., стрелката му се завърта в обратна посока.

  Д-рът разказва една случка с кражба на кълбото:
  "Занесох го на събиране при моя приятел Ю. Андерсен в Калифорния. Един от гостите, който имаше магазин за окултни предмети, помоли да го разгледа. След няколко минути той и кристалната топка бяха изчезнали. Изглежда странно, но на следващата сутрин кристалът се завърна, чакаше в хола. Но за човека, който го беше взел, повече не се чу нищо. Не се появи нито в дома си, нито в магазина. Просто изчезна.".

  Това е от вестникарската преса. ... А какво знае правителствоот? Била е назначена комисия за разследване на случая, предприети са множество проучвания за откриване на пирамидата по въздух и под вода, кристалът е изследван с най-съвременна техника. Резултатите не водят до никъде...

  Д-р Браун не е попаднал случайно на Бахамите. Бил е изпратен отгоре с мисия. .. Нужен е бил подтик за научен размисъл на хората. Даден им е предмет с неизвестен произход, открива се в пирамидално съоръжение под водата... Да, там на дъното на океана има съоръжение с форма на 50 метрова пирамида. Мощно и сложно електронно съоръжение с отворена връзка на изток. Построено е преди потъването на Атлантида с цел регулация на планетните влияния. Действа и като ретранслатор. Кристалното кълбо в действителност представлява това, което са казали медиумите.

  - В такъв случай съоръжението е с нарушени функции. От конструкцията липсва кълбото и другите вещи взети от 4-мата изчезнали водолази.

  - Нищо не е нарушено. Централата действа в момента, ще действа и в бъдеще. Всичко взето е възстановено...

  - Учените ще открият ли къде е това пирамидално съоръжение?

  - Да, един ден, но сега то ще остане невидимо за света.
  Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #5 -: Юни 19, 2009, 23:22:33 »

  Пирамидите, както Библията са запис на човека за уреждане на мирния му живот. Така жреците са смятали, че при тези несигурни условия, на които са подложени планетите е необходимо да има един запис, който да свидетелства за славното развитие на човека на тази Земя във връзка с Космоса, от който да черпят вдъхновение и знания за своите върхове. Когато се появи учението за Зодиака АСУРАМАЯ присъства при построяването на пирамидите.

  АСУРАМАЯ установи междузвездните съотношения между планетите на вашата слънчева система и Земята и реши да остави карта-паметник върху Зумята на здрави основи. АСУРАМАЯ е най-великият между астрономите.Пирамидите са строени под ръководството на ТОТ и учените от Сириус. Вашата Слънчева система бе създадена заедно със Земята като школа до нейното най-високо определено развитие.

  Хората, строили пирамидите са от Сириус. Грубата част е построена с помощта на роби, а във вътрешната част наред с инженерите от Сириусса оставали да довършат тайните и посветените фараони.

  Сириус има отвесно въртене - първо хоризонтално, а след това отвесно. Сириус се върти около оста си за около 2 до 5 слънчеви дни.
  ...
  Пирамидите са по-нови строежи от скритото писмо на Атлантите в Сфинкса. Те са построени 238 год. след потъването на Атлантида, или по-точно казано, през 9317 г. пр. н. е. Египетските жреци, посветени в космичната тайна на всемира, строго са пазили тайната на това писмо, скрито и до днес в Сфинкса... А Сфинкса е построен да покаже на човека пътя на неговото бъдещо развитие. Свещените папируси на египетските жреци са скрити...

  ...

  Пред очите ми се отвори светъл цветен екран и в него съзрях съвсем ясно и близо до себе си каменна ниша, в която лежи изработен от камък "ковчег", пълен с кремави кожени листа, навити на рула, падредени един над друг в няколко пласта и гъсто изписани с цветни частила.

  - Скрижалите, или както ги наричат Свещените папируси на египетските жреци, в които са написани тайните на човешкото създаване и развитие, цивилизация, възход и падение. Достиженията на древната извънпланетна наука, техника, изкуства и знания. Пътят на развитие на човечеството. Неговото бъдеще. Другите, метални записи, изработени от създателите на пирамидите и предназначени за 7-мата раса се съхраняват на друго място...

  ...

  - Ти видя част от скритите тайни на Атлантите. В други подземия има складирана техника. Но ти се питаш как от облицовъчните плочки на пирамидата се излъчват телевизионни предавания. Плочките са обработени с алхимични съединения. Те приемат и излъчват телевизионните предавания, дават на просветените жреци информация не само за небесните планети, но и  събития за цялата Земя. За съжаление първоначалните плочки отдавна са извадени, после заменени с други, бели и днес никой не може да предположи как са изглеждали в древността.

  Наблюдавах съсредоточено пирамидата на Хеопс. Камерата проследяваше 2 тесни отвора, излизащи от вътрешността на пирамидата към повърхността й.

  - Това, което виждаш, са каналите, откъдето се задействат скритите и до днес допълнителни радиопредавателни станции на пирамидата. Приемането и предаването се извършва сутрин от 3 до 5 часа, от източната страна, и от западната - след обяд от 16 до 18 часа.

  Алхимична обсерватория - сигнална станция на вълните на съотнетните излъчвания на светлинна вълна 10580 херца. Това е космична сигнална станция между 25 - 50 000 херца. една част от тази космична станция работи на принципа на рубиненото око, да приема най-фини слънчени трептения, а другата - както казах вече, е на действието на радиовълните.
  Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #6 -: Юни 19, 2009, 23:24:10 »

  ...
  - Има ли в пирамидата погребение?
  - Не е погребение... по алхимичен път в пирамидата е запазил тялото си за бъдещия генофонд на Земята фараонът Ездра. Някога от източната страна на пирамидата имаше подземен тунел, който извеждаше до главния вход на пирамидата. От дясно на входа има кладенец, където на трон е поставено тялото на фараона.

  Този кладенец не е възможно да бъде сега открит. А и не е необходимо. Фараон Ездра е бил посветен и пазител на древните тайни в пирамидата и на Сфинкса. Ще ме попиташ къде са останалите 59 фараона, които нямат гробници? Мога да ти разкажа за един от тях - Рамзес, нека не уточня кой. Рамзес е заповядал да се извърши убийство на 200 младенци и се е страхувал  от отмъщението на юдеите... Знай, понякога фараоните, за да се представят за божествени, сами са се обричали на жертва. Рамзес І или ІV (казах, без уточнение), не е бил посветен, а много жесток човек и уплашен от своите врагове, сам се е решил на саможертва. Змията довършила неговия живот. По такъв нечестен начин той е заел мястото на друг фараон в пирамидата. Това са долните мистерии на някои от старите фараони.

  (Това тук не е много свързано казано, но го давам все пак)

  Вече знаех, че пирамидите крият телата на редица фараони, че библейският разказ за избиването на 200 младенеца (не 2000) е факт, а убиецът е консервиран някъде в тайните помещения на пирамидата.

  ...


  Малко преди смъртта си археологът Джон Кинъмън през 1961 год. споделил пред колеги, че още през 1924 г., заедно с египтолога Флиндер Пети попаднал на подземно помещение, пълно с механизми, които той определя като "антигравитационна машина".

  Принц Фарук, син на египесткия крал, през 1945 г. случайно натиснал плоча в основите на Сфинкса и пред него се открил тунел, който водел към обширни помещения. По думите на принца, той видял там роботи.

  Японците облъчили пирамидата със сеизмични вълни и приборите определили наличието на няколко бункера, а в зала с размери 30 х 5 х 3 метра камерата заснела метални конструкции.

  Ахмед Кадри, директор на управление по древни паметници потвърждава, че в някои от залите, свързани с тунели, се намират непознати за съвременната ваука конструкции.

  ...

  Но къде са машините и апаратурата, с които са издигани пирамидите? Вероятно някъде дълбоко в помещения под тях. Руският изследовател Айзенберг счита, че трябва да се търси механизъм, подобен на компютър, нещо като "Сфера на вечността", която се споменава и в древните писмена. В Сферата вероятво се пази мажна информация за извънземните технологии. Изследователят предполага, че в т. нар. Актова зала би трябвало да се намират неща, оцелели след гибелта на Атлантида, напр. антиглавитационни механизми или "летящи чинии".
  ...
  Амер. инж. Реймънд Менърс подробно изучавал древните йероглифи, узнал, че в началото Хеопсовата пирамида имала вдлъбнати страни, облицовани с огледален слой. Веднъж годишно пирамидата отразявала слънчевата светлина и нагрявала околния въздух до 1500 градуса по Целзий. Около пирамидата се образувал огнен смерч, а на върха й се издигал стълб от светлина, която се устремявала към към звездите...

  Руският египтолог Сергей Силаев обяснява това явление като процес, съпровождащ транспортирането към други планети. А къде са телата на 60-те фараона, управлявали древен Египет? Изчезнали са безследно, дори не са оставили мумии. същото е и с императорите на маите в Южна Америка, където са останали само пирамиди.

  Изследователят Силаев смята, че пирамидите са важни със своето предназначение, както и механизмите в тях, които вероятно са използвани за преместване в пространството или за връзка между звездите. Разположението на всеки детайл, конструкция и дори строителен материал вероятно има взаимнозависещо значение. Ако се разруши пирамидата, ще се наруши хармонията и сложната технология, а нейното възстановяване е невъзможно.

  Хеопсовата пирамида вибрира. Това се улавя само със специална апаратура. Звукът е от 4 ноти и те образуват акорд във Фа-диез.

  - И Земята вибрира. Тонът й е Ре.


  От "Тайните подземия на Б-я"
  Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #7 -: Януари 13, 2010, 16:17:48 »

  ПИРАМИДИТЕ В ЕГИПЕТ БИЛИ ПОСТРОЕНИ ОТ СВОБОДНИ ХОРА, А НЕ ОТ РОБИ


  Новооткрити гробове в района на пирамидите в Гиза в Египет са на път да потвърдят теорията, че гигантските древни строежи са изградени от свободни работници, а не от роби, предаде Би Би Си. Гробовете, разположени недалеч от пирамидите на Хеопс и Хефрен, са изградени от тухли от сушена глина и са на възраст от около 4500 години.

  Местонахождението им подсказва, че погребаните в тях са били свободни хора, казва Захи Хауас, главният археолог на Египет. "Тези гробове са край пирамидите на фараоните, в тях не могат да са положени роби", казва той. "Ако те бяха роби, никой нямаше да позволи да бъдат погребани толкова близо до пирамидите." В някои от гробовете пък са открити графити с надписи "приятел на Хефрен", каквито едва ли би написал роб на фараона, пише в. "Таймс".

  Доказателства от района сочат още, че на строежите са работили по около 10 000 души, които дневно са изяждали по 21 крави и 23 овце, изпращани им от фермите край Нил, допълва д-р Хауас. В замяна на участието си в този "национален проект" фермерите били освободени от данъци. Работниците са били наемани на обектите за по 3-4 месеца, а гробовете са от периода на IV и V династия (2649 - 2374 пр.Хр.).

  Откритията нанасят пореден удар по популярния мит, че пирамидите са построени от роби и същевременно ново доказателство за сложната структура на древната египетска цивилизация, заключава Би Би Си.


  http://www.dnevnik.bg/sviat/2010/01/12/840951_piramidite_v_egipet_bili_postroeni_ot_svobodni/
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  ПИРАМИДИ В ЗЕМНИТЕ НЕДРА НА БЪЛГАРИЯ
  Древни цивилизации
  нео нула 0 1572 Последна<br />публикация Август 15, 2011, 15:38:37
  от нео нула

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright