Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Юмейхо  (Прочетена 4154 пъти)
naturu
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 120


 • Град: Sofia
 • « -: Януари 11, 2010, 18:06:14 »

  Не съществуват неизлечимо болни!

  Всяка болест е причинена от нарушаването на естественото равновесие с природата.
  Следователно ключът към здравето, силата и щастието, за които сега само мечтаем, се крие във възвръщането на тази хармония.
  Юмейхо е един чудесен начин, чрез които това може да стане. В превод, Юмейхо значи - метод за възвръщане на естествените сили. Като един от основните принципи на терапията е - "Най-добрият лечител е вътре в нас".

  Основната идея, от която се ръководи терапията е изправянето на таза, гръбнака и раменете. "Всяка къща се нуждае от стабилна основа" твърди човекът систематизирал Юмейхо като метод – “тази основа е тазът”. При неговото изместване се променя и стойката на основната колона в човешкото тяло - гръбнакът. От там се изкривяват раменете и врата. Всичко това е предпоставка за образуването и наличието на много болести. Неестествената стойка на гръбнака предизвиква схващане на околните мускули, нарушения в храненето на тъканите, често се засягат и нервите, инервиращи вътрешните органи. Ето как, едно просто нещо като стоежа на тялото, може да съсипе не само здравето, но и самият ни живот.  Всички сме разместени!

  Много са причините за разместването в нашият организъм. Самото раждане, работата,  която вършим, начинът по който стоим, различни битови или спортни травми, катастрофи и т.н. Всичко това предизвиква неравновесие в биологичната ни система. И така, неестественият ни начин на живот ни подтиква да измислим неестествени методи за възвръщането на естествеността. Юмейхо е такъв метод. Той цели да омекоти тъканите и да намести разместените стави. Да изправи таза и гръбнака, и така да повлияе и върху вътрешните органи . Той възвръща загубеното равновесие и повишава жизнените сили.

  Невероятно но факт!

  Животните, напуснали естествената си среда, започват да боледуват от човешки болести! Малкото движение, неправилното хранене, силната външна възбуда, това са само част от причините за болестите. Поставени обратно сред природата, на свобода и спокойствие, те бързо възвръщат предишната си жизненост.
  Но с нашето ежедневие не винаги можем да си позволим екскурзии сред природата, тъй като изискват повече време, а и не малко средства. Но това, което Можем да направим е да отделим поне 1 час за нас самите. 1 час, през който до някъде ще възвърнем изгубеното и ще се докоснем до това, за което мечтаем..

  В продължение на хиляди години сме се движили активно!

  С развиването на цивилизацията, разрастването на градовете, техническата революция все повече се отдалечаваме от природата. Резултатите са налице! Атрофия, отслабване на цялото тяло, спад на имунната система, поява на различни вътрешни болести, неврози, емоционални разстройства...

  Юмейхо, макар и доста добър метод, не е вълшебна пръчица. За да възвърнем отново здравето и силите си, е нужно да сме упорити и редовни в заниманията си. Да отделяме време за активно движение, да подобрим начина си на хранене и на живот, като цяло. Системата на проф. Сайонджи ни помага да изградим добра основа за това.

  Юмейхо е универсален метод. Той работи върху самия корен на проблема и цели възвръщането на хармонията в тялото.
  На Изток се вярва, че всеки организъм притежава жизнена сила или енергия. Тя е самият живот, и често се сравнява с течаща река. Когато коритото й е чисто - водата е бистра и пълна с живот, а когато то се запуши - водата прелива, наводнява околната суша предизвиква заблатявания. Тази вода е мръсна и болестотворна. На Изток вярват, че неравновесието на тази енергия е причина за всички болести.

  Основите на Юмейхо са поставени от Суичи Оно, който в продължение на години живее в Китай, където изучава бойното изкуство "Шао-лин дзюан".Там, заедно с тренировките, изучава човешкото тяло и начините за лечението му. По-късно предава знанията си на проф. Масаиуки Сайонджи , който ги систематизира като метод за лечение.

  Днес, Юмейхо терапията е известна в цял свят и буквално с всеки ден придобива все по-голяма популярност. Естествен и ефективен, този метод е помогнал на мнозина. Но за да има желаният ефект, Сайонджи препоръчва, освен промяна в начина  на живот, и редовно прилагане на неговата система.
  Активен
  naturu
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 120


 • Град: Sofia
 • « Отговор #1 -: Февруари 06, 2010, 03:27:07 »

  Ето линк към книгата на Масаиуки Сайонджи "Източен Специален Масаж"

  http://nanoset.net/torrent/13/9/92206
  Активен
  Ванина
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 79


 • Град: Варна
 • « Отговор #2 -: Октомври 10, 2010, 23:35:52 »

  Мисля че това са само сладки розово-бонбонени приказки, но когато човек попадне в реална ситуация истината се оказва друга.
  Преди години именно Юмейхо терапевт от Варна същия и рейки мастер  ми заяви че не може да направи нищо относно гръбнак и човека така ще си остане. Временно може да облекчи болката но само това.

  Това че юмейхо лекува всичко са само митове и легенди според мен!
  Но иначе съм напълно съгласна че човек който не се оплаква от нещо, но се поддържа превантивно редовно със сайонджи масажи и сайонджи упражнения може да си запази здравето до дълбоки старини....
  Активен
  bars_i
  Гост
  « Отговор #3 -: Октомври 11, 2010, 00:36:09 »


  Мануалната профилактика Юмейхо е терапия, известна още като Сайонджи масажи. Тя идва от Япония като крайна завършена система, събрала в себе си мъдростта и традицията на вековни целебни практики от Централна и Източна Азия. Днес пътят към възвръщане на телесната хармония посредством лечебните масажи е открит и за българина.

  Какво е Юмейхо?
  Юмейхо е цялостна философия за постигане на пълен баланс и хармония на човека със себе си и с заобикалящия го свят, включваща в себе си масажни и наместващи техники, гимнастически упражнения и вътрешни практики, целящи да съвместят центъра на тежестта с енергийния център на човека.

  Юмейхо профилактиката е лечебен метод за изправяне на костите на цялото тяло, отпускането на неговите мускули и съединителна тъкан и за радикалното премахване на болести, причинени от разместванията на тазовите кости, които са център на тялото.

  Юмейхо в началото
  В началото на миналия век шестнадесетгодишният японски младеж Оно Хидеказу заминава за Китай, за да изучава китайското бойно изкуство Чуан Фа (Кемпо). По онова време лечебното изкуство "Дзен ти фа" се преподавало наравно с бойните практики и така младият Оно го изучил и практикувал в Китай чак до края на Втората световна война. След войната Хидеказу се завръща у дома в Япония и учи различни местни лечебни практики и масажни терапии, с които създава нова комбинирана дисциплина, която с времето се доказва като успешна.

  Роден в Токио през 1943 г. Масаюки Сайонджи работи като преподавател по китайски език и калиграфия, когато се запознава с Оно Хидеказу. Той посвещава цялата си младост на изучаването на лечебните подходи, които му предава Оно и ги систематизира в своя система от сто похвата, наречена "Хълбочно-наместваща Юмейхо терапия". До края на живота си през 2003 г. Сайонджи практикува метода в основания от него в Токио Международен институт по превантивна медицина. Днес изкуството на профилактичната терапия Юмейхо е световно разпространено. У нас то е достъпно за жителите на по-големите градове в България, където масажите се практикуват в Юмейхо студиа.

  Юмейхо - цели и възможности
  Основна цел на Юмейхо е да възстанови естествения баланс в тялото, заложен му от природата.Това се постига чрез сложна система от похвати за наместване и фиксиране на костите, чрез теглене, изправяне и вертикален натиск, които възвръщат първоначалната симетрия в стойката и носят висок лечебен ефект.

  За Юмейхо терапевта всички болести намират своето начало в ненормалното положение на хълбочните кости. Преди всичко трябва да се намести изкълчената става и да се нормализира равновесието на костите и мускулите на тялото. Хълбочно-наместващата профилактика е най-подходяща.Тя има за цел да възстанови телесното равновесие чрез мобилизиране на жизнените оздравяващи сили и така да върне здравето на болния. Същността на този метод се основава върху теорията за центъра на тежестта, според която здравето зависи от равновесието на тялото. Целта на метода е да облекчи болката и да изкорени болестите. Това е причината методиката да се нарича "основна профилактика".

  Човешкото тяло и симетрията
  Юмейхо профилактиката приема симетрията за здраве, а липсата на симетрия в опорно-двигателния апарат е предпоставка за появата на заболявания. Колкото по-сериозен е дисбалансът, толкова по-трудно е лечението и по-тежка болестта. Ето защо от профилактичната терапия е добре да се възползват както хора в зряла възраст, така и младежи, юноши и деца. Юмейхо диагностиката бива сетивна и зрителна.

  При прав стоеж човешкото тяло е почти симетрично по отношение на вертикалната линия, следваща гръбнака. При здрав организъм тази вертикална линия се пресича с раменната и хълбочната, с които образува прави ъгли. Всяко изкълчване нарушава тази симетрия.Тези ъгли вляво или вдясно, стават остри или тъпи. Едното рамо е по-високо от другото, единият хълбок е по-висок от другия, единият крак е по-къс от другия. Диагнозата се поставя лесно и когато се установи нарушение в симетрията на ходилата, ръцете, лицето, в легнало или седнало положение, при различни движения на очите и др. Само един от тези признаци е достатъчен за становището на лечителя. Към горното може да се прибави и втвърдяването на мускулатурата в засегнатите участъци.

  Приема се, че е нормално при спокойно състояние на човешкото тяло, когато то лежи и въздействието на земното притегляне е минимално, мускулатурата да бъде отпусната и с такава дължина, че да не изменя симетрията на костите, за които тя е захваната непосредствено или чрез лигаменти. В случай, че съществуват дразнения върху мускулните групи, ако има някакво неравномерно натоварване поради изместване на костите, ако спрямо земното притегляне те са насочени в неестествено направление, ако има възбуждания, които изискват удължаване на тези мускули - тогава спонтанно се получава контракция, свиване, съкращаване. Подобно състояние изисква специална намеса.

  Подходите на Юмейхо терапията за възвръщане на симетрията
  Юмейхо лечителят е коректор и ваятел на човешкото тяло. В основата на профилактиката стоят грижите за нормализиране на тазобедрените стави и гръбначния стълб. Анатомичният лумбален участък, наречен талия, е главната ос, опората, която поддържа необходимото равновесие на тялото спрямо земната гравитация.

  Омесването, притискането, разтриването, наместването са главни средства за нормализиране на разстроените стави, на втвърдените мускули и на лимфния кръвен застой. Чрез тях се постига премахване на болките и възстановяване на физиологичните функции в техните нормални граници. Премахването на всякакво притискане на капилярната мрежа за телесни течности се явява необходимост. Образно казано, тези участъци на вътрешно напрежение, който се развиват под кожата в съединителната тъкан, могат да се сравнят с мочурище или блато със застояла вода. Можем да кажем, че животът протича в такава замърсена обстановка, която е противоестественна. Това е обратимо, ако се направи дренаж и чрез едно сполучливо отводняване чрез канали ще се получи благоприятна среда за здраве. Нещо подобно може да се получи в човешкото тяло, ако се приложи профилактиката Юмейхо.

  Методът изисква тотална профилактика на цялото тяло. Най-напред той решава проблемите с ортопедичен характер: изправяне изкълчените стави на таза, гръбнака, колената и др. В същото време, поради характера на самата техника, върху целия организъм се отразява неговото многостранно въздействие - сегментарно, зонално и пр.

  В случай, че започнете Юмейхо профилактика, придържайте се към процедурите системно и без прекъсвания до постигане на траен успех. Терапията се разпростира във времето според индивидуалните особености в дисбалансите на отделния човек, както и според негативното влияние върху симетрията от страна на едностранчивост в ежедневната физическа активност.  Източник: Юмейхо масаж.
  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=Dw-VfzI4HXM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Dw-VfzI4HXM</a>
  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=roN0idCUsiA" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=roN0idCUsiA</a>
  Активен
  sanguinary
  Гост
  « Отговор #4 -: Октомври 11, 2010, 04:11:33 »

  Цитат на: Ванина
  Това че юмейхо лекува всичко са само митове и легенди според мен!
  Поздравления за трезвата и съвършено точна оценка, Ванина
  Като профилактика да, но като лечение, юмейхо (както и всички алтернативни видове "източни бойни изкуства" Веселяк) издиша по всички параграфи.
  Иначе казано - подобни терапии, биха могли да отстранят предпоставките, за дадено заболяване, но не и да го излекуват.
  Активен
  chmekera
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1

  « Отговор #5 -: Октомври 04, 2011, 22:48:55 »

  Първо се запознайте с методът ЮМЕЙХО и после коментирайте и давайте изявления !
  Който каже че юмейхо лекува не е наясно какво представлява юмейхо методът!
  Но  като метод, ЮМЕЙХО е най-правилния е бърз начин за възстановяване на жизнените сили на организма чрез завръщане към природата! Не напразно руските пилоти ги възстановяват с юмейхо .
  Юмейхо е есенцията на две от най-старите лечебни практики в света , които са на повече от 4000 години ! Защо  някой си позволява да дава оценка и мнение за нещо което не разбира! Защо някой си мисли , че знае повече от хора , които хилядолетия са давали своя труд и здраве за да създадат нещо вечно ценно , като доказаната теория за центъра на тежестта?!Влезте в сайта на юмейхо сдружение, запознайте се ! Направете една профилактики при добър юмейхоист  и ще разберете смисъла на методиката....
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright