Духовно развитие

          

Страници:  1 2 3 [4]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Асценденти  (Прочетена 14771 пъти)
~Schwarze_Sonne~
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « Отговор #45 -: Юни 20, 2012, 13:31:06 »

  1) СЛЪНЦЕ в Близнаци
  2) ЛУНА в Близнаци


  БЛИЗНАЦИ - Раздаване на Любов с Мъдрост и използване на Мъдростта с Любов; разпръскване на Светлина и свързване на хората /буквално - изграждането на мостове между пропастите, разделящи хората/; изпълняване на функцията на канал за протичане на Любов и Мъдрост за свързване на хората и утвърждаване на всемирното единство на човечеството

  3) AC - Лъв

  ЛЪВ - Поставянето на Бога в центъра на съзнанието чрез усъвършенстване на личността и вливането в нея на духовна енергия, както и излъчване на Любов към другите; осъществяване на ръководството на група за хуманитарно служене и сътрудничество с други такива лидери с цел извисяване на планетарното съзнание

  (с нюанс РАК)
  РАК - Осъществяване на Единството на всичко живо - хора, животни, растения и минерали ; използване на вътрешното съзнание за връзка с масовото съзнание с цел изграждането на форми, които извисяват и вдъхновяват човечеството към универсалната Любов на чакрата "сърце"


  4) DC – Водолей

  ВОДОЛЕЙ - Събуждане на съзнанието за универсалността на Духа и Божествената същност и единство ва всички същества - земни и всемирни; служене с любов и в сътрудничество с други служители, под ръководството на Планетарната Йерархия с цел подпомагане разбуждането на цялото човечество и осъществяването на следващата крачка в неговото съзнание


  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  Mistic_Aqua
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 117


  « Отговор #46 -: Март 02, 2013, 00:02:40 »

  Слънце Риби
  Луна Стрелец
  Асцендент Везни
  Активен

  През вечността ...принадлежа ...
  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #47 -: Юли 07, 2016, 15:46:39 »

  Ако асцендентът ви е Овен, то вие сте хора, които винаги се стремят да бъдат първи, конкурентоспособни и независими. Инициативни и борбени натури сте, но не и особено търпеливи.Инициативни и борбени натури сте, но не и особено търпеливи. Притежавате страст, която влагате във всичко, което правите.

  Основната мотивация на родените под изгряващия знак на Телеца е да притежават. Обичате да се обграждате с материални придобивки и да трупате богатство. Промяната ви плаши, защото може да застраши постигнатия комфорт. За сметка на това, сте изключително търпеливи и целенасочени.

  Хората с асцендент Близнаци блестят с харизма, чар и ведър характер. Те привличат околните, изглеждат младолики и енергични, лесно се справят с критични ситуации. Любознателни и свободолюбиви, наблюдателни и съобразителни, Близнаците винаги постигат целите си.

  Когато Рак се намира на асцендента, се раждат открити, емоционални и грижовни хора. Те са приветливи, общителни и лоялни. Може да се каже, че са родени психолози, защото има изключителен усет. Трудно се обвързват, защото обичат разнообразието.

  Хората с асцендент Лъв са артистични, великодушни и обаятелни. Обичат да привличат вниманието и да получават комплименти. Не понасят критиката и реагират грубо, когато някой дръзне да ги критикува. Личните интереси и нужди са водещи за тях, което понякога ги превръща в егоисти.

  Изключително интересни са хората с асцендент Дева. Те са стилни, общителни и отдадени на работата. По природа са предпазливи, внимателни и аналитични. Понякога са възприемани като студени и сдържани, но това е само маска.

  Хората с асцендент Везни са дипломатични, справедливи и открити. Опитват се да балансират в отношенията си с другите, така че всички да са доволни. Търсенето на "златната среда" им помага да бъдат реалисти.

  Магнетични и силни са родените в изгряващия знак на Скорпиона. Те имат силно присъствие, непоколебим дух и оптимистична нагласа. Респектират околните с поведението си и ги карат да се съобразяват с тях. Постигат целите си с лекота, сякаш изобщо не го забелязват.

  Ако сте родени с асцендент Стрелец, то вие сте великодушни, приспособими и открити. Действате с голям замах, без да се задълбочавате особено. Преодолявате пречките с оптимизъм и борбен дух. За вас е важно да останете независими до края на живота си.

  Хората с асцендент Козирог са последователни, уравновесени и спокойни. Те планират внимателно действията си и не оставят нищо на случайността. В някои случаи са прекалено сериозни и задълбочени. Набележат ли си цел, няма сила на земята, която да ги откаже от намеренията им.

  Родените под изгряващия знак на Водолея се отличават с буден ум, подчертана индивидуалност и дълбока интуиция. Стремят се непрекъснато да се развиват и да вървят нагоре в кариерата си. Избягват утъпканите пътеки и заучените схеми.

  Чувствителни, предпазливи и потайни са родените с асцендент Риби. Понякога са малко пасивни и нерешителни. Не обичат резките промени и ненавиждат конфликтите. Търсят причината за провалите си в себе си, вместо да обвиняват целия свят заради това. 
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #48 -: Юли 07, 2016, 15:47:19 »

  Асцендентът в Овен представя уникална точка на осъзнаване. Той ви дава възможността да фокусирате потенциала на картата посредством една обособена идентичност. Мненията и възгледите на другите може лесно да станат второстепенни за вас. Ако имате такъв Асцендент и се идентифицирате с обективната карма, съвсем присъщо за импулса на Овен е да действа наопаки. Може се опитате да запечатите, вместо да изразите всичко, което се излъчва от душата. Може много да се разстроите, тъй като не успявате да вървите в крачка със света, който постоянно ви кара да се чувствате неадекватно. Така вие развивате силно съревнователно чувство. Каквото и да постигнете, никога няма да ви задоволи, защото истинските потребности на вашата вътрешна същност не са проявени. Желанието да бъдете първи никога не ви дава възможност за почивка в един свят, който непрекъснато предлага нови начинания. Чувството за провал поради пропуснатите хиляди възможности, съществуващи във външната среда, може лесно да стане непреодолимо.


  Може да се стремите към успокоение на духа и никога да не го намерите. Стремите се да вървите напред, надявайки се да постигнете онази цел, която ще ви постави на "платото", където можете да си починете. Колкото повече търсите, толкова повече давате сила на колективното съзнание, което погрешно смятате за ваше начало. В резултат имате чувството, че се съревновавате с всеки, без да осъзнавате, че се състезавате с вашата собствена разпиляна идентичност. Изхождайки от тази нагласа, лесно може да се отегчите и ще имате нужда да промените своя източник на външно стимулиране. Вие не можете да приключите всички започнати неща, защото енергията във вашата карта може да не е в състояние да контролира хилядите възможности, които дават сила на вашата обективна идентичност. Човек с такъв Асцендент определено среща трудност, когато се идентифицира само с външната карма, защото Овен дава много индивидуалистични качества. Ще преживеете голям срив, ако не сте способни да персонализирате всичко, с което се идентифицирате. Можете наистина да постигнете много неща. Филтрите на личността при този Асцендент са под господството на Марс. Бързината на мислене, чувства и действия се налагат върху останалата част на картата. Когато се идентифицирате с обективната карма, вие чувствате нуждата да сграбчите нещата, преди да са го направили другите; трябва да уловите възможностите, преди да ви се изплъзнат. Вашата личност може да развие егоизъм, който ще увековечи едно фалшиво усещане за его. Може да са необходими много години, за да се разгърне вашият потенциал. Цветето ще умре, ако го отворим насила, преди да е започнало да цъфти; детето не може да разбере какво прави възрастният.

  Ако личността се идентифицира погрешно с външната карма, това ще тласне нещата, хората или преживяванията към вътрешната същност толкова бързо, че вие ще излезете напълно от собствената си вълна на настройка. Може да се опитате да се доберете до ресурсите на вътрешната същност, преди те да са узрели. Вашите преживявания в живота може да не са удовлетворяващи. Може да започвате проекти един след друг и никога да не постигнете удовлетворение. Тъй като Овен притежава качеството бързина, идентификацията с външната среда може да провокира много неща във вас твърде бързо, без дори да го осъзнаете. Личностните филтри на този мъжки Асцендент по принципи са пригодени да "отцеждат" навън. Когато се опитвате да оставите своя отпечатък посредством външни фактори, вие всъщност предизвиквате битка чрез вратата на вашия Асцендент, което създава неудовлетвореност. Може да станете агресивни при най-малката провокация, тъй като сте въоръжени да водите битка със себе си. В разговорите с другите може да сте безцеремонни и настъпателни.

  Тъй като използвате другите като ваш център, вие трудно ще постигнете удовлетворение. Може лесно да засегнете чувствителността на тези, от чиято любов се нуждаете, без дори да го осъзнаете, тъй като вашият първичен инстинкт е да се втурвате срещу предизвикателствата. Вие се разпростирате нашироко, вместо леко да преминете през психичното пространство на другите, защото искате да водите. Трудно ви е да приемате съвети. Чувствата на завист, алчност или ревност могат лесно да ви накарат да живеете извън себе си. Когато това стане, първичните качества на Овен започват да действат като тези на Южния възел. В резултат вие инстинктивно скачате, без да гледате, давайки отново енергия на миналите уроци, които може би вече сте усвоили. Вие узрявате млад, но може също да станете по-безотговорни и по-вдетинени с годините. Потенциалът в рождената карта подтиква към едни и същи начинания отново и отново. Може привидно да преживеете израстване и начало, докато всъщност използвате личността си, за да изтласкате потенциала от своята вътрешна същност във вашето минало. Животът ви става по-смислен, ако използвате духа на Овен, както филтър, през който Северният възел може да насочи останалата част от картата. По този начин вие оставате на вратата на Асцендента и сте в състояние да фокусирате цялата карта върху една единствена ценностна система. Вместо да се съревноваваме със света, вие се опитвате да правите това, което е най-добро за вас. Ако излезете от контрол, това е само защото енергията на Овен в обективната карма винаги превъзхожда енергията на Овен в рождената карта. Вие приемате предизвикателствата във външната среда, но само тези, които са вътре във вас. Вместо да се борите със себе си, продължавате с новите начинания, използвайки потенциала си. Може с години да сте изпреварили своето време, но ако останете на вратата на вашия Асцендент, това няма да ви дразни. Само ако се сравнявате с другите, може да почувствате самотата на съществуването в точката на осъзнаването, където никой друг все още не е пристигнал. Целостта на съществуването е това, което ви придържа към източника. Когато вашата личност бъде в състояние да се идентифицира с тази идея, цялата карта ще действа в името на една единствена цел. Естествено целта може да се промени, когато някои уроци на Лунните възли се усвоят и се заменят от други. Вие не се разпилявате от преживяванията, които не са в хармония с вашата душа.

  Урокът, който човекът с Асцендент в Овен накрая усвоява, е, че не е важно това, което другите мислят за теб, важна е същността на това, което ти мислиш за себе си. По-важно е качеството да бъдеш себе си, вместо да мислиш какъв би трябвало да бъдеш. Може да започнете нови начинания в живота, но никога да не поставите едно истинско начало в себе си. Северният възел носи характеристиката на знака Дева, изразяваща се в стремежа към човешко съвършенство. Независимо от знака, в който е разположен Северният възел, винаги идеалистичният стремеж към висшата божественост на този знак увековечава душевния оптимизъм относно бъдещето. Когато надеждата за едно по-богато душевно съществуване насочи картата през Асцендента Овен, индивидът се стреми да открие самоуважението. Не е важно дали надхвърляте очакванията на другите, освен ако положението на вашия Северен възел не ви принуждава да го сторите. По-важно е да виждате собствения си потенциал и да знаете със сигурност как да го използвате. Може да имате новаторски дух, но това не е защото желаете да впечатлите другите.
  Вашето уникално чувство за себеизява произтича от способността да преодолявате раздвояването, за да се свържете със същностната точка на съзнанието, която символизира истинската идентичност. Духовният урок за хората с този Асцендент е никога да не приравняват себе си към очакванията на другите. Бъдете в състояние да установите и контролирате точката на вашия Аз. След като това е налице, всякакви негативни чувства, мисли или действия, които бихте могли да преживеете, могат да се случат само ако използвате грешно енергията на Асцендента.

  Истинско предизвикателство е да останете в тази точка на Аза и да й се доверите. Дори да чувствате, че сте изпреварили себе си, трябва да повярвате, че Северният възел и останалият потенциал, излъчващ се от вашата вътрешна същност, стои твърдо зад вас, като ви защитава от провал и ви подкрепя. Не трябва да гледате назад, в противен случай ще се усъмните в стабилността на вашите основи. Асцендентът Овен може да бъде една мощна фокусна точка за всичко, което търси вътрешна изява. Мощта съществува само тогава, когато е използвана добре. Силата съществува само когато е насочена с предназначение. Ако научите цената на скромността, вие няма да създавате враждебни ситуации, които поставят другите между вас и вашия вътрешен Аз. Може да регулирате потока на вашия Асцендент според това доколко ви е необходима външната среда и доколко можете да я използвате, за да реализирате потенциала в рамките на вашата карта.
  Когато духът на личността Овен трябва да бъде обяснен в светлината на душата, става ясно защо трябва да избягвате противоречията с Аза, което е необходимо за вашето израстване. Личностните филтри на този Асцендент са такива, че вие няма нужда да се отчитате на когото и да било относно вашите мисли или действия, но отчитайки се пред себе си, трябва да бъдете открити и искрени. Само тогава вашата личност може да отстоява себе си чрез контакта с обективното его на външния свят.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #49 -: Юли 07, 2016, 15:48:07 »

  Ако имате Асцендент в Телец, вие по начало притежавате големи потенциални възможности. Присъщото ви чувство на топлота и обич създава един свободен поток между вътрешната същност и външната среда. Може да се чувствате сигурни и стабилни, а не крехки, и вашият голям афинитет към природата ви поставя в пълна хармония с нея. Ако вкорените вашата идентичност в колективната карма, опитвайки се да подражавате на другите, вие лесно може да се придържате към основните мотиви. Може да сте обсебващо заинтересувани от парите до такава степен, че да повярвате, че това е мярка за вашата личностна стойност. Съществува тенденция да се сравнявате финансово с обективното световно богатство. Може да се чувствате неловко. Човекът с този Асцендент може да проявява алчност, без дори да го осъзнава, защото, когато неговият Асцендент в Телец го кара да се идентифицира със света, който е твърде голям, той всъщност се възприема на едно по-посредствено ниво.


  Страстта към притежанието с цел сигурност може да стане маниакална. Вие чувствате промяната в света и се опитвате да се прикрепите към нещата и обстоятелствата, които не са свързани с промяна. Колкото повече търсите застой и спокойствие в света, толкова повече ставате зависими от външните обстоятелства относно вашия вътрешен мир. Може да бъдете изключително чувствителни към външната среда, тъй като персонално се идентифицирате с това, което предизвиква хармония или безпокойство. Тъй като Телец се управлява от Венера, вие може да поглъщате доста от заобикалящата ви среда. Може донякъде да приемете качествата на колективната карма. Това, което е погълнато, остава, независимо дали е полезно, или не. Тогава ще ви е трудно да се отърсите от миналите преживявания, от които би трябвало с течение на времето да се освободите. Когато енергията на Телец е вложена във външни фактори, вие бихте могли благодарение на присъщата ви отзивчивост да погълнете, без да искате, проблемите на другите.

  Мислейки, че притежавате себе си, вие всъщност присвоявате "парченца" от потребностите на другите хора, които си въобразявате, че са ваши собствени. За съжаление сте по-чувствителни към онези елементи от кармата, които са трайни. Така, в каквото и да се забъркате, то може лесно да ви обвърже. Потребността ви да притежавате неща и хора накрая ви обсебва. И тъй като вашата възпитана и спокойна природа не обича да безпокои външния свят (който сте погълнали в себе си), може да ви е изключително трудно да се възстановите от тежестта на товарите, които са се превърнали във ваша идентичност.

  Търсенето на удоволствие чрез красотата, музиката, парите или секса може наистина да завладее живота ви. По този начин вие се опитвате да се уверите във вашата значимост. Може дори да си въобразите, че притежавате нещо от същността на другите, защото подсъзнателно сте погълнали същината от постиженията на другите, убеждавайки себе си, че тези постижения са ваши собствени. Когато направите това обаче, може да станете инертни по отношение на собствените си възможности. Това, което първоначално започва като търсене на сигурност, може накрая да се превърне в несъзнателно фиксиране към сигурността на другите, което в края на краищата ви прави плахи, стеснителни и безполезни в един свят, който притежава повече от това, което се надявате някога да получите.

  Съществува разлика между това, да виждате света и да се опитвате да бъдете света. Когато чувствате, че твърде голяма част от света съществува във вас, има малка необходимост да променяте един безполезен начин на живот. Това, което ревностно започвате, накрая се превръща във фалшиво чувство на сигурност, тъй като разделяте своята преданост между колективния Аз, който вярвате, че сте, и личностния Аз, който търси цялост. Опасността от идентифициране със същината на другия или изяждане идентичността на другия може да стане много реална, тъй като търсите пипнешком "перила" в един свят, който се променя твърде бързо, за да може да го проумеете. Интересно е, че при всичките тези усилия вие може да не се доберете до потенциалните възможности в себе си.

  Така, ако получите нещо, то всъщност не е ваше собствено, а по-скоро това, което сте си взели или "наели" от колективната карма. За това може да изпитате чувство на безполезност в областта, към която наистина се стремите: вашето право на собственост. Една от най-големите кармични трудности при този Асцендент се случва, когато се идентифицирате с колективното съзнание, тъй като имате склонност да виждате другите не такива, каквито са, а по-скоро като сплотени частици на Аза, който си мислите, че сте вие. Тъй като подсъзнателно знаете, че мисълта, относно парите, ревността и несигурността идва от колективното съзнание на света, вие всъщност може да смятате, че всички други в него се чувстват по същия начин. Така вие се доближавате до другите хора, за да потвърдите своите убеждения. Колкото повече правите това, толкова повече срещате съпротивата на другите. Те ви виждат като инатлив човек, твърдо или упорито отказващ да осъзнае разликите между собственото си схващане и възгледа на другите. Когато това се случи, сетивата ви не работят и вие сте склонни да се обърнете "навътре към себе си, само за да установите, че не знаете как да се възползвате от себе си, защото сте свикнали да идентифицирате вашите ресурси (възможности) и чувство на цялост с външната среда. Когато човекът с такъв Асцендент остане отвътре на вратата на Асцендента, ще открие, че животът има много различен изглед. Вместо да се идентифицирате с колективната същност (която може да се променя понякога, когато нямате контрол над нея), вашата идентичност ще е свързана с възможността ви за изява. Тъй като енергиите от картата се филтрират през Асцендента, управляван от Венера, те хармонично се смесват в едно усещане за плодотворност. Вие виждате потенциала в средата, но личните мисли, действия и чувства се излъчват от това, което разбирате, че реално можете да направите. Чувството на сигурност, което индивидът с този Асцендент търси, идва от постепенното научаване как ефективно да използвате талантите и способностите си в рамките на хороскопа. По този начин светът може да се промени, докато все още изпитвате вътрешна стабилност.

  Вие научавате важността на това да обичате себе си в ситуациите и обстоятелствата, които обективно могат да разкрият или не любовта. Чувствата идват от душата и висшата способност да чувстваме води към живот на уравновесена цялостност. Вие може да придобивате или да колекционирате разни неща, както и да трупате много собственост. Но в този случай естетическият усет провокира придобиването на собственост, а не самоцелното използване на тази собственост, за да впечатлите другите. Каквото и да чувствате вътре в себе си (когато идва през Асцендента), вашата вътрешна същност се "заземява" посредством фината, практична любов, която е присъща за Асцендента в Телец. Вие знаете как да накарате нещата да заработят. Човекът с такъв Асцендент може също да се наслаждава на музиката и да я цени, без да има професионални познания. Преди всичко реалният възглед осигурява едни от най-добрите личностни филтри в целия зодиак. Индивидът притежава изявена способност да елиминира цялата колективна карма, която не е благоприятна за изява на вътрешния потенциал. Може дори да забравите за обективните фактори, които се намесват и ви отклоняват от вашата цел. Вие притежавате дара на постоянството и след като веднъж сте предприели определен курс, просто го следвате докрай. Външната среда може да ви предлага изкушения, но те ще бъдат пренебрегнати, ако в крайна сметка нямат стойност. По този начин вашият Асцендент в Телец може да доведе до възприемане на вашето място в света по начин, който ви прави полезен, и накрая може да откриете, че колкото повече правите нещо, толкова повече придобивате способността да го правите. Вместо да се оглеждате за "перила" в живота, за да се хванете, вие усещате здравата почва и знаете какво да направите. Не винаги ще можете да изразите с думи това, което знаете, но притежавате естественото качество да го "излеете". Индивидът с Асцендент в Телец е изключително чувствителен към атмосферните условия и пророчески може да усети начините, по които вибрациите на определен ден ще попречат или подпомогнат това, което е запланувано.
   
  Човекът с Асцендент в Телец притежава усещането за траен смисъл на нещата, което идва от способността да съставя план и да го следва до неговия успешен край.
  Ако се идентифицирате с нещо извън себе си, вие ще установите твърде силна намеса в плановете, за да бъдат те резултатни. Само ако останете "отвътре", вие може избирателно да преминете плавно през изменчивите обстоятелства в колективната карма, като същевременно се придържате към вашата първоначална цел. Щедростта е присъща за човек с този Асцендент. Потенциалът на вашата вътрешна същност е притеглен от Асцендента в Телец, така че да може да се прояви. Вашата личност иска да дава и се чувства най-комфортно, когато Може да задоволи другите, давайки им това, което те ценят. И тъй като Телец е знакът на ценностите, вие притежавате инстинктивната способност да познавате нуждите на тези, които обичате. Така придобиването на пари, богатство и цялост е необходимо за изразяването на повече любов и красота в света. Вие знаете как да изразите тези енергии посредством себе си и нещата, които правите, като в същото време държите на нещата, който ценят хората, до чийто живот се докосвате. Единствено, когато върши нещо с любов и дава на другите с чувство, личността с Асцендент в Телец може да бъде себе си.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #50 -: Юли 07, 2016, 15:49:18 »

  Асцендентът в Близнаци дава грамотност и разбиране. Вие имате силно възприятие и притежавате способността да се изразявате красноречиво за всичко, което чувствате вътре в себе си. Може да разбирате природата на двойствеността и въпреки че на моменти може да изглеждате двулични към другите, това е вашата естествена способност да разбирате противоположните идеи, което ви прави популярни. Когато живеете извън себе си и се идентифицирате с колективната карма, вие попадате в капана на любопитството. Ако познавате всичко, с което се идентифицирате, скоро ще се научите как да копирате маниерите, действията и идеите на другите хора. Така поглъщате много информация, много повече от това, с което може да се справи вътрешната ви същност. В резултат се приспособявате от една "личност" към друга, избягвайки конфронтацията с вашата вътрешна същност. За съжаление това води до един живот на подражание.


  Лесно може да изпитате неудовлетворение от живота си, когато поради завист възприемате много чужди идеи. Тъй като губите връзката със своя център, вие често говорите за неща, за които нямате реална информация. Това е предизвикателство към другите, които често ви разстройват и разсейват. Въпреки че вашата умствена енергичност е възхитителна, тя често може да бъде безцелна. И тъй като не действате от вашия център, може да изпаднете в зависимост от другите по отношение фокусирането на потенциала към вътрешната ви същност.

  Това е единственият Асцендент, който може така лесно да се загуби в другите, поради което виждате себе си само повърхностно. Може би най-ненадеждното нещо в колективната карма е променящият се калейдоскоп от идеи в ежедневието. Ако временно се идентифицирате с тези променящи се идеи, тогава ставате неспособни да запазите един фокус в реалността, което е необходимо за изявата на вътрешната ви същност. Може да имате много приятели и да сте изключително популярни, поради хилядите интересни идеи, които имате, но въпреки това да водите съвсем безсмислен живот. Една от най-големите трудности при този Асцендент се случва, когато се идентифицирате с колективната карма във външната среда и започвате подсъзнателно да се страхувате от словесното въздействие върху вашата вътрешна същност.

  Вие определено сте чувствителни към езика, думите и начина, по който ви възприемат другите. Все пак, тъй като винаги имате готов отговор, често ще съумявате да прикривате тази чувствителност или ще се криете от самите себе си. Ето къде двойствеността на Близнаци разкрива най-голямото си предизвикателство. Вие искате думите ви да имат смисъл за другите, но може да се страхувате от степента, в която ще ви засегнат техните думи.

  Едно от най-обичайните преживявания при този Асцендент е въпреки вашата ангажираност с хиляди неща, все още да имате чувството, че не правите това, което възнамерявате. Това идва от идентификацията ви с външния свят, който поради своята обективност не може всъщност да ръководи личния живот. Колкото повече се стремите да разберете идеите, толкова по-неспокойни и непостоянни ставате (в синхрон с променящите се идеи в съзнанието, които лесно могат да разпилеят вашето чувство за цел). Да се интересуваш от всичко може да не е по-добре, отколкото да не се интересуваш от нищо.

  Може да се гордеете, че сте единственият човек, който разбира какво е "джаджа". Но идентификацията с външния свят не ви помага да осъзнаете, че има по-добри неща, които отговарят на вашето разбиране. Влечението ви към кръстословици, каламбури, загадки и хилядите въпроси, които поставя животът ежеминутно, може да направи вашия ум изключително аналитичен. През цялото това време вътрешната ви същност спи, неспособна да реагира поради твърде бързата ви идентификация извън обхвата на Асцендента. Когато идентичността е вкоренена от вътрешната страна на вратата на Асцендента в Близнаци, вие преживявате напълно различен житейски възглед. Различните потенциални възможности на картата се фокусират чрез способността да осмислят връзката помежду си. Вие възприемате големия резервоар в себе си и сте в състояние да активирате идеите чрез красноречивия поток на мисълта, който винаги се излива през вашата същност.

  Вместо да претворявате идеите и възгледите, взети от другите, вие разбирате как да изявите вашите мисли така, че най-добре да изразяват това, което чувствате. Вашето инстинктивно чувство на любопитство се основава на интереса, а не на състезанието и сравняването. В резултат може да усвоите много от идеите, които съществуват в колективната карма, но те никога няма да ви разколебаят спрямо идеите, които се излъчват от самите вас. Вие може да разберете начертаните световни концепции или частите от интегрираното цяло, които идват от вътрешния потенциал. Родени сте за комуникации и оставайки във вратата на вашия Асцендент, може да имате свободен контрол над идеите, които пренасяте, и смисъла, който влагате, за да ги изразите. Бихте могли да бъдете поет, писател или учител, тъй като вашите думи (вместо да идват от отломките на колективната карма) се провокират от вътрешната същност, тъй като тя е насочена от душата.

  Притежавате естествената способност да използвате всички вербални форми, за да предадете идеите. Вашият непосредствен талант обаче лежи в основата на способността ви да се образовате и да разбирате себе си. Това с един от най-сложните Асценденти в зодиака, тъй като Близнаци се символизира от легендарните близнаци Кастор и Полукс. С един смъртен и един безсмъртен близнак вие преживявате двойствеността на два различни възгледа. Смъртният близнак знае, че накрая трябва да умре, затова винаги бяга от всичко, което символизира някакъв край. Безсмъртният близнак вижда отвъд това и възприема живота като вечен поток от идеи. Този безсмъртен близнак обикновено не се затруднява да остане отвътре на вратата на Асцендента. Смъртният близнак бяга от Аза всеки път, когато изживявате някаква форма на завършване (която смъртният близнак уплашено интерпретира като смърт).

  Когато това се случи, смъртният близнак се опитва да установи временна идентификация с някой друг, за да приеме мисълта за оцеляване. Вие винаги се разделяте между идентифицирането с колективната карма или родовото съзнание и личната карма, с която трябва да се справите посредством вашата вътрешна същност. В резултат личността преживява едно разцепление, идеите стават двустранни, спорните въпроси водят до различни истини, когато се наблюдават от различни позиции. Дори вашето усещане за Аз е двойнствено. Вие сте едновременно предавател и приемник на идеи. Ако успеете да задържите и двамата близнаци на Асцендента, ще можете да постигнете разбиране за себе си. Но ако единият близнак напусне Асцендента от страх, тогава външната и вътрешна идентичност винаги ще бъдат в дисхармония. Хората, които имат нужда да контактуват, желаят да бъдат разбрани от другите.

  Ако имате изгряващи Близнаци, вие често се разпростирате така, че несъзнателно оставате с другия човек в съзнанието си, докато идеите на този човек бъдат асимилирани от вас, правейки раздвоението още по-голямо. Смъртният близнак търси подходящ подслон за своите мисли в ума на другия. Когато осъзнаете това, вие може да се научите да контролирате смъртния близнак чрез висшето познание на безсмъртния близнак. Така, вместо да изоставите себе си (поради страх или от желание да популяризирате своите познания), вие може да задържите двете си половини отвътре на вратата на Асцендента и да осъществите хармония в целостта на вашата творческа изява. Това не означава, че обратната връзка с външния свят не е необходима, тъй като всъщност "комуникаторът" има нужда да изпита множеството от идеи, за да придаде колорит, размах и смисъл на всичко, което се опитвате да изразите Но начинът, по който възприемате идеите на колективната карма, би трябвало да бъде обективен (безпристрастен).

  Хората с изгряващи Близнаци трябва да се научат как да използват идеите, идващи от другите, без да ги превръщат в пантомима. Съществува двоен канал на разбиране, когато двете половини от Асцендента се подредят една до друга. Смъртният близнак пита това, което безсмъртният близнак знае вътрешно. Смъртният близнак трупа и запаметява информация от външната среда, така че да потвърди и удостовери всичко, което безсмъртният близнак изразява чрез личността. Всеки път, когато една идея се излъчи от вътрешната същност, това се потвърждава от подобна идея, която смъртният близнак си е представял като вече съществуваща в колективната карма и тогава смъртната половина на Асцендента отхвърля идеята, докато безсмъртната половина може да се изяви чрез и отвъд пълния потенциал в картата на индивида. Така контролираният поток от информация винаги действа чрез Асцендент в Близнаци. И чрез този процес на мислене вие може постоянно да утвърждавате връзката си със света на идеите. Когато имате изгряващи Близнаци и живеете извън себе си, вие сте склонни да се идентифицирате с хора, които комуникират, тъй като това ви кара да се чувствате по-осведомени. Така вие може да имате много повърхностно съществуване. Може да бъдете обсебени от толкова незначителни неща, че никога да не видите и разберете изцяло, че това е вашата карма, която трябва да приемете.

  Когато живеете вътре в себе си, вие сте в състояние да преминете през личностната идентификация с тези, на които се възхищавате, и да почувствате същността на комуникацията за историческия период, за цивилизацията и дълбокия смисъл на това, което наистина е било казано. Може да се освободите от аналитичното и специфично значение на думите, фразите или изразните форми и да осъзнаете истинския дух на общуването, което е и вашият принос към цивилизования свят.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #51 -: Юли 07, 2016, 15:49:54 »

  Асцендентът в Рак дава способността да се грижим, топлотата и същността на чувството, че домът това си самия ти. Под господството на Луната (която е свързана с душата) този много специален Асцендент има способността да изразява цялата карта на духовно ниво. Много сте чувствителни към ценности, като преданост, отдаденост и покровителство. За да разберете и използвате правилно този Асцендент, вие трябва да осъзнаете разликата между чувство и емоция. Чувството притежава издръжливост, която надделява над променящите се на приливи емоции. Способността да се грижим за нещата, хората или изобщо за света е чувство, излъчващо се от душата. Ежедневните емоции, които чувствате, произтичат от променливите реакции към вашата среда.


  Чувството е по-малко зависимо от средата и поради своята продължителност дава усещането за установена самоличност във вас. Емоционалната характеристика на този Асцендент изпъква само когато се идентифицирате с външната карма. Светът непрекъснато се променя - неговите състояния са по-разнообразни от промените във времето. Когато имате изгряващ Рак и се стремите да намерите себе си чрез другите, вие определено ставате сензитивни към поглъщането на отрицателна емоция. Вашият естествен инстинкт е да давате топлина, да успокоявате, уталожвате и да се грижите.

  Ако подсъзнателно се идентифицирате с колективната карма, тези качества винаги се активират, когато се опитате да се почувствате по-сигурно. Така може да се почувствате потиснати и да се опитате да се фокусирате върху спомена за миналите положителни емоции, за да успокоите и уталожите емоцията, която изживявате. Въпреки това вие не осъзнавате, че емоцията никога не е била ваша. Съществува едно привличане и задържане в знака Рак, което ви прави почти като магнит за асимилиране на средата. Атмосферата буквално се залепва за вас. Тъй като тези преживявания или чувства всъщност идват от различни обективни центрове във външното съзнание, вие не се чувствате по-сигурни с тях.

  Естественото интуитивно чувство може да бъде по-благоприятно за другите, отколкото за вас, ако допуснете да съчувствате на всяко преминаващо оплакване във външното съзнание. Не можете да строите за всеки един (или за някой), преди да сте положили основите на дома вътре в себе си. Идентифицирането с външните фактори може да ви накара да се вкопчите в моментната проява на сигурност у другите. С времето се появяват отчаянието, разочарованието или магията се разваля, тъй като промените в света обективно създават и пресъздават своята карма.

  Този Асцендент дава нещо интимно и съкровено, така че на вас ще ви е трудно да се отчуждавате. В резултат малките обиди или липсата на обич, която може да почувствате във външната среда, лесно могат да бъдат разбрани погрешно като лично отхвърляне. И тъй като вие гледате отвън навътре, лесно може да използвате въображението си негативно и да обърнете това чувство на лично отхвърляне срещу себе си. В такива случаи може да си въобразите, че вашите нужди са останали незабелязани в един свят, който е твърде голям или твърде забързан, за да осъзнае колко много искате да бъдете част от него. Често давате на другите повече, отколкото осъзнавате. Това става, защото индивидите, които получават вашия дар, се придвижват напред в живота си, докато вие оставате вкоренени в миналото. Тази привързаност към миналите спомени съществува най-вече поради вашата идентификация с външното съзнание. Ако действате самостоятелно, може да продължите живота си със собствено темпо. Но когато се опитате да изтеглите своя център от външната карма, тогава роякът от мисли и емоции, който се променя толкова бавно, може наистина да ви накара да се придържате към вашата концепция за това, каква е била връзката ви със света, а не каква е в момента.

  На пръв поглед това изглежда като парадокс, защото колективната карма се променя всяка минута. Точно в рамките на тези промени по-голямата част от световната карма се променя едва-едва. Точно този широк смисъл на залеза привлича изгряващия Рак, в случай че се опитате да запазите миналите чувства на сигурност, докато живеете извън себе си. Може да преживеете много нови емоционални начинания и свежо начало, но може никога да не установите чувството на емоционална сигурност, което търсите. Вие проявявате лоялност и отдаденост към идеи и хора, които като че ли винаги са били около вас. И докато се стараете да задържите усещането си за едно световно семейство чрез единство, което ви кара да се чувствате добре, вашата психична възприемчивост бива отклонена от централния фокус, който се опитвате да установите.

  Една от най-големите радости в живота е да даваш, да се грижиш или да преживееш раждането, растежа и разцъфтяването на това, което е било дадено. Когато вашата идентичност е вкоренена във външното съзнание, вие не можете да преживеете тези чувства. Вместо това вашият начин на живот е резултат от една напрегната суматоха или обективна емоция, която продължава да отнема основата под вас. Колкото повече се опитвате да се обезопасите, толкова повече поглъщате и задържате маловажни емоции, които, тъй като нямат център във вас (и произтичат от всичко, което няма лично отношение към вашия живот), са разпилени и във всеки момент ви дърпат в различни посоки. Така вие преживявате много емоционални крайности, които ви разстройват.

  При тези обстоятелства вашата естествена способност да задържате неща, преживявания и хора действа срещу вас. Вие се обременявате и въпреки че се опитвате да намерите сили да понесете този товар, продължавате да поглъщате отново и отново крайни емоции от други източници, които накрая ще увеличат тежестта. Така вие живеете в порочен цикъл, прикрепвайки се към всяко нещо, което дава привидно емоционална сигурност. Може да се привържете към пари и хора, ако почувствате, че те са в състояние да защитят и обезпечат вашите потребности. Когато направите това, вие подсъзнателно предлагате емоционална зависимост в отплата.

  По-голямата част от кармата е резултат от емоционални спомени. И тъй като Рак е толкова раним и чувствителен към емоционалните спомени, вие лесно може да абсорбирате кармата на другите, без дори да го осъзнаете. Когато се опитате да намерите вашата лична сигурност в място извън вас, вие сте склонни да създадете и пресъздадете проблемите на другите в рамките на собствената ви сфера.

  Когато вашата идентичност е отвътре на вратата на този Асцендент в Рак, целият житейски мироглед се променя. Вие възприемате всичко чрез чувства, вместо чрез емоции. Всичко, което е отвътре, трябва да се филтрира през способността да почувствате интуитивно и инстинктивно себе си или вашата среда, преди да изразите емоция. Може да почувствате една цялост в себе си, вместо да се пресягате към целостта на другите. Вие се чувствате у дома си, когато сте в себе си и под защитата на водещите чувства, свързани с вашата душа.

  Вместо да бъдете чувствителни към отрицателната емоция във външната карма, вие можете да използвате тази сензитивност, за да бъдете в синхрон с променящите се модели на природата. Разбирате ежедневните и сезонни промени на природните течения и знаете как да подхранвате красотата и хармонията, които са средства на природата. Дори може инстинктивно да разберете кои храни нарушават природния ритъм на вашата душа.

  Съществува една много специална благословия при Асцендент в Рак, тъй като той символизира чудото на раждането. И независимо дали това е физическо раждане, или раждането на идея, това е първоизворът на чувството. Всичко, което е вътре във вашата душа, би могло да се прояви, ако се идентифицирате с вашите истински чувства. По този начин божествената ви природа, незасегната от външни подбуди, може да се излее през вас чрез всяко нещо, което правите.
  Понякога по детски наивен, друг път прекалено предпазлив, вие сте жизненият сок на дървото; вливате своите хранителни вещества в клонките, които "разчитат" на вас. Всеки път, когато вървите срещу вашите истински чувства, ще усещате безбройните обезсърчаващи емоции на колективната карма. Но когато останете при истинските си чувства, ще откриете, че сте във връзка с най-сърдечните и най-удовлетворяващи преживявания, които предлага животът.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #52 -: Юли 07, 2016, 15:51:36 »

  Асцендентът в Лъв предопределя творческото начало на живота. Притежавате едновременно волята и силата, за да изразите лъчистата красота, която чувствате вътре в себе си. Вие разбирате как да яхнете крилата на златните възможности, така че потенциалът във вътрешната ви същност да се разшири чрез слънчевата светлина на вашата личност. Имате повече надежда и оптимизъм от хората с други Асценденти. И в резултат на тези две качества вие сте в състояние успешно да постигнете каквото желаете.


  Понякога силата на човека с този Асцендент става твърде непреодолима. И вместо да остане вътре в себе си той се пресяга за повече от това, което се излъчва от вътрешната му същност, и започва да се идентифицира с колективната карма. Ако имате Асцендент в Лъв, вие се привличате от блясъка, очарованието и глупостта на театралните, мелодраматични обстоятелства или събития, които накрая може да завладеят живота ви. Егото на Лъв е мощно. И когато се идентифицирате с обективното его във външния свят, то е склонно да се усилва и да излиза извън вашия контрол. В резултат човекът с този Асцендент може лесно да се изгуби във всичко, което засилва собственото му величаене. За съжаление, когато направите това, не вие изпъквате на преден план. Това са колективните мисли, чувства и действия, които наричате своя идентичност. Така независимо от това колко сте добре финансово или колко сте благородни, великодушни или експанзивни, винаги отвътре съществува едно чувство на неудовлетворение, което ви подсказва, че нещо липсва.

  Повече отколкото при всеки друг Асцендент, при този е изключително важно да останете вътре в Аза. Слънцето символизира центъра на нещата и за да бъде ефективна, неговата мощ трябва да се излъчи от центъра към периферията. Когато се идентифицирате с колективната карма във външната среда, това не е възможно. Вместо да бъдете в центъра на кръга, вие се опитвате да застанете в центъра на кръга на другите хора и да бъдете за тях това, което би трябвало да сте за себе си. В резултат вие не можете да контролирате вниманието си. Търсите възхищение и се опитвате да дадете пример на другите какво да правят с живота си. Но тъй като колективната карма във външната среда се променя, същото се отнася и до примерите, които давате на другите. В резултат точката на вашето съзнание винаги се променя, за да зашити изгубеното его.

  Индивидът с изгряващ Лъв може да се концентрира върху богатството, славата, известността или аплодисментите на тези, които са наблизо, поради тяхната по-нисша позиция. Но това е временно и наистина не дава възможност на човека с този Асцендент да се разгърне. Може да създадете много илюзии за Аза и света, защото когато живеете извън Аза, вие се превръщате в увеличителна леща на илюзиите на егото, които съществуват в колективната карма. Излишеството се превръща в нормален начин на живот, а гордостта е колесницата на великолепието, която яздите. Вие щедро раздавате съвети, тъй като това дава фалшиво усещане за власт. Ще правите неща за другите, за да им покажете колко малко правят те за себе си. Всъщност вие може лесно да се превърнете в пример за всичко, което желаят другите. И за да поддържате имиджа си, вие трябва да развиете също и мъченически комплекс. Колкото повече сте натоварени, носейки на гърба си другите, толкова повече оценявате защо го правите. В резултат, вашата личност се включва в едно ожесточено съревнование, в което създавате не само действията, но и противодействията на другите. Когато това стане, почти невъзможно е да погледнете в себе си, тъй като вашата светлина е твърде ярка, вашата сила твърде голяма и властта ви твърде силна, за да може вътрешната същност да отговори позитивно на всичко това. Така вие трябва да продължите да стимулирате по-скоро другите, отколкото себе си.

  И колкото повече установявате, че сте способни да привличате тяхното внимание, създавайки драматични илюзии, толкова по-малко изпитвате нуждата да живеете в реалния свят. В резултат си представяте една вселена, в която сами владеете правилата, които ръководят всички други. Знанието и разбирането се издигат над проницателността в това Царство на подсъзнанието, в което вие сте някак си изолирани и над тези, от чиято любов наистина се нуждаете. Накрая може да видите себе си като източник на светлина за другите хора. Вие сте надеждата, спасението и единствената водеща сила, която може да ги изведе от техните ежедневни борби. Колкото повече създавате този тип имидж, толкова повече трябва да търсите онези неща, хора или обстоятелства във външната среда, които го поддържат. Вместо да владеете себе си, вие попадате във властта на вашата среда.

  Предизвикателствата ви примамват. Перспективите за успех и постижение в различни области може да ви отклонят от вашата цел. Непочтителните потребности на другите лесно могат да разсеят вашите енергии, когато се опитате да докажете всичко, за което се съмнявате в себе си. Творческият принцип носи със себе си много специална благословия. Това е първата хексаграма в И Дзин (Китайската Книга па Промените). Да твориш означава да имитираш своя творец. Това е самото вдъхновение на живота. Така, каквото и да творите, е отражение на това как интерпретирате творческата сила на вашия Бог. В такъв случай творческият процес носи голяма отговорност със себе си.

  Каквато и да е вашата интерпретация на божественото, изглежда че ние сме на тази Земя като проява на творението. Когато вашият Асцендент в Лъв се научи как да остава вътре в Аза, тогава всичко, което се създава, идва не само от потенциала във вътрешната ви същност, но също е насочено по пътя на вашия духовен прогрес. Така, вместо да бъдете обсебени от силата, която не знаете как да използвате, вие сте в състояние да излъчите всичко, което търси изява отвътре. Ако предизвикателствата са посрещнати, това не е благодарение на съревнованието с другите, а по-скоро поради присъщото ви желание да превъзмогвате всичко, което ви се противопоставя. Да упражнявате контрол не означава да контролирате другите, а по-скоро да разберете как да владеете вътрешната си същност.
  Вместо гордостта и изгубеното его, което обикновено поражда гордост, се търси качеството в живота, което няма да направи преживяванията объркани във връзка с концепцията за подражанието на Бога. Така, оставайки във вратата на Асцендента, вие сте в хармония с величието и силата на творческата изява на вашия духовен потенциал. И в това величие има много място за скромност, тъй като вие не се състезавате с другите.

  Може да видите примамките на егото в колективната карма, но разбирането на вашата творческа цел ви предпазва в рамките на собствената ви житейска пътека. Под господството на Слънцето този Асцендент символизира същността на просветлената личност. Когато идентичността е съхранена отвътре на Асцендента, качества като искреност, преданост и благоприличие, се превръщат във фокусни точки на съзнанието за цялата карта. В резултат може да почувствате качеството на добротата в живота, която съзидателно носи и проявява всички добри неща. Вместо да живеете чрез фалшива гордост, вие може да използвате силната си чувствителност, за да избегнете използването на другите. Така човекът с Асцендент в Лъв може да бъде възхитителен пример за човешкото величие в своя звезден миг.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #53 -: Юли 07, 2016, 15:52:22 »

  Асцендентът в Дева символизира способността на човека да подрежда своята личност. Ако имате изгряваща Дева, вие може да разберете как да направите разлика между доброто, по-доброто и това, което накрая ще породи чистота в душата. Тук е най-чувствителният личностен филтър от всички други положения на Асцендента в зодиака. Вие имате изключително тесен канал, чрез който вътрешното чувство за благоприличие може да бъде защитено от всичко, което иначе унищожава чистотата на идеалите. Може да бъдете задълбочени, възпитани и хуманни в рамките на разума, който е самата същност на вашата личност. Ако се идентифицирате с външната карма (и живеете извън Асцендента), може да преживеете крайно разочарование. В хода на един ден съществуват буквално милиони мисли или идеи, които се носят в етера.


  Голямата чувствителност, заедно с нуждата от ред, ви карат да изследвате критично всички мисли, които възприемате. Това може да бъде преживяно като непрекъсната нервност, тъй като независимо колко анализирате даден проблем, не може да бъде разрешен.

  Затова поведението ви може да стане френетично, което непрестанно ще ви подтиква да критикувате и да се занимавате с карма, която не е лична. Може да започнете да мислите прекалено за здравето си, почти до вманиачаване, в зависимост от поредните мании или съвети на други хора. Може да сте прекалено взискателни към вашата работа, за да избегнете изнервянето, което така или иначе се създава. В търсенето на това, което наистина ви безпокои, вие може да бъдете привлечени от толкова много детайли, идващи от външната среда, че да попаднете в капана на "микроманията".

  Колкото повече се опитвате лично да подредите заобикалящата ви среда (която обективно трябва да следва собствения си ред), толкова повече връзката ви със света излиза от синхрон с реалността. Вие се опитвате да разрешите загадки, които не са във вашите възможности, или реагирате на променящото се равновесие в природата така, като че ли то разстройва реда, който сте планирали. Разбира се, когато живеете извън себе си и имате добро чувство за ред, тогава безредието в заобикалящата ви среда лесно се превръща в лично оскърбление. Най-голямата трудност за личността с изгряваща Дева (когато се идентифицира с външните въздействия) е начинът, по който третира другите като човешки същества. Поради нервността и опита да се предпазите от поглъщането на всичко, което или е твърде грубо, или твърде разхвърляно, за да подхожда на вашата лична концепция за вселената, вие сте склонни да блокирате структурата на вашата личност.

  Може да се разделите на малки прегради, тъй като различните части от вас са ловко подредени. Вие не се влияете от потока на живота, който би позволил на вашата личност лесно да се интегрира с другите. В контакта си с другите ставате прекалено механични, непреклонни, предпазливи или прекалено критични, тъй като се опитвате да давате мнение, независимо дали вашата лична вселена е приета, или е преобърната. Вие осъждате себе си според вашите идеали. Осъждате другите според техните действия. И систематично се мъчите да създадете един кръг от приятели и познати които подхождат на планирания от вас ред. Но всички хора са несъвършени и това заключение води до разочарование.

  Тъй като се идентифицирате с другите, вие осъзнавате, че техните несъвършенства могат да бъдат заличени от вас. Възприемате света като заразно място, където трябва да бъдете или изключително предпазливи (за да оцелеете), или да виждате хората като продължение на нещата, които правят, и на нещата, които притежават (вместо като човешки същества каквито се опитват да бъдат). Когато живеете отвътре на защитната врата на вашия Асцендент, схващането ви за самите вас, както и по отношение на връзката ви с другите и външния свят, е крайно различно. Този възглед означава, че вие вече нямате осъдително отношение към външния свят. Ще се стремите да очистите собствените си подбуди. Ще бъдете чувствителни към вашия вътрешен потенциал и ще разберете как да го изразявате посредством реда и разума. Вместо да бъдете критични към себе си или към другите, вие използвате способността си да разсъждавате, за да изразите най-добре себе си, когато имате тази възможност.

  Дева е уникален знак за Асцендент. Когато живеете вътре в себе си, това повишава качеството и чистотата на цялата карта. Даже когато аспектите в хороскопа се отнасят до нисшата природа на човека, тези аспекти се облагородяват, тъй като влиянието им се изразява чрез филтъра на Асцендента в Дева.

  Ако живеете извън себе си, идеалите на Асцендента в Дева стават прекалено високи, за да ги постигнете. Така, независимо какво правите, вие не можете да удовлетворите себе си. Но когато живеете отвътре на кармичната врата на Асцендента (свързан с вашия източник), вие лесно може да действате на позитивни кармични нива.

  От тази карта не може да се прояви нещо, което е извън стандартите на вашия високоморален характер. В този смисъл вие не правите компромис със себе си, защото вместо да бъдете критични към другите, се стремите да запазите ниво на съзнание, чрез което да се прояви най-добрият потенциал на вътрешната ви същност. Вие познавате моралната стойност на идентичността и това, че трябва да се подчинявате на себе си, ако искате да служите на себе си. Вместо да формирате едно осъдително отношение, засягащо правилата на обществото, които съществуват в колективната карма, вие поддържате изтънчена етика в себе си.
  Ако се идентифицирате с външната карма, тогава лично ще се идентифицирате с всичко в света, което се нуждае от коригиране. В резултат може да изпитате силно чувство на малоценност. Може да критикувате другите в опита си да балансирате това чувство, но никога не е сигурно, че вашата личност действа адекватно на нивото, което удовлетворява душата. Така може да сте перфекционист без смисъл. Но когато вашата идентичност е устойчиво вкоренена във вас, вие сте в състояние да изработите системи, които ви карат да се чувствате способни да действате във всяка ситуация. Тъй като проявявате естествено внимание към детайлите, вие сте склонни до голяма степен към ментално самоизследване. Постоянно учите и анализирате начините, по които можете да подредите по-добре ума си. Изработвате си "компютъроподобни" методи на подреждане и съхранение на информацията.

  Когато вашата идентичност е вкоренена извън Асцендента, сте склонни да манипулирате ума си и колкото повече намирате места или категории за всичко, толкова повече чувствате, че вашето съзнание действа ефективно. Тук трудността се състои във факта, че може да прекарате целия си живот, разрешавайки лични проблеми, само защото имате достатъчно информация да докажете начините, по които можете да накарате вашия ум да работи. В резултат вие продължавате да работите върху ума си, вместо чрез него, опитвайки се механично да построите едно отворено съзнание. Вие прекалено се ангажирате с много допълнителни мисли, които ви водят до отговорите, но не и до разрешенията.

  Колкото повече се опитвате да подредите вашето съзнание, толкова повече се лишавате от човечност. В резултат, вместо да преживеете по естествен начин живота, вие може да се роботизирате подобно на въжена кукла, реагирайки негативно на дърпането на въжетата или на копчетата, които сами натискате. Когато останете отвътре на този Асцендент няма нужда да манипулирате. Вие се превръщате във вашия собствен източник на съзнание, вместо да сте външни отломки от колективната карма, които някак си се опитват да сглобят парчетата от вашия пъзел. След като това съзнание се пречисти и прояви, идеалите на Дева действат като разграничителен филтър, позволявайки ви да действате чрез ума си, вместо да въздействате върху него. Вие се стремите към качеството, а не към количеството в живота. Можете да го направите, без да се налага да критикувате това, което не е предназначено за вас в колективната карма.

  Вие може да виждате реда в нещата и вместо да сте критични, да бъдете в състояние да действате спокойно, докато постигнете много. Имате силно чувство за присъствие в пространството и времето и знаете как да използвате най-добрия потенциал от вашата карта, без да се разкъсвате на парченца. Колкото повече действате отвътре, чрез вътрешната същност, толкова повече Асцендентът в Дева ви извежда до върха. Може незабавно да почувствате божествената същност в целите и идеалите. Вместо да запълвате ума си с излишни глупости, можете да постигнете един ползотворен начин на живот. Тъй като Северният възел (чрез своето пречистващо действие) е много подобен на знака Дева, вие лесно може да научите уроците, към които ви насочва вашата душа. Не е необходимо да правите компромис.

  Асцендентът в Дева, когато е използван правилно, не е продукт на егото. Напротив, вие се стремите към едно висше разбиране на собствения потенциал не само в рамките на това, което можете, но също и в контекста на това, как могат да бъдат изпълнени задълженията посредством полезния контакт с външната среда. Така не е необходимо да се анализирате, за да разберете себе си. Всичко, което би следвало да направите, е да позволите на различните части от себе си да действат посредством установените филтри на Асцендента в Дева.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #54 -: Юли 07, 2016, 15:53:40 »

  Това е един от най-уникалните Асценденти в зодиака. За да го разберете, спомнете си, че самото понятие Асцендент означава изгряващото Слънце сутрин. Това е надеждата на човечеството за целия ден. Ние оптимистично очакваме, че щом Слънцето изгрява, ще изгреят също нашите мечти, нашите планове и необходимостта от изява на това, което чувстваме, че се излъчва от нашата същност. Когато някой от първите шест знака на зодиака са на Асцендента, нисшата природа на човека е склонна да следва хода на изгряващото Слънце. Така поне малко нашите човешки качества подражават на естествените качества на вселената, в която живеем. Като седми знак от зодиака обаче, Везни символизира залязващото Слънце. След като човечеството се е опитало да изрази личната си индивидуалност, идва моментът, в който осъзнаваме загатванията на залеза.


  Тук, при Асцендента във Везни, не съществуват надеждата или оптимистичните очаквания на изгряващото Слънце, донесени ни от деня. Вместо това ние чувстваме изтощението от положените усилия и виждаме безсмислието на опита да наложим нашата воля на другите. Когато имате изгряващи Везни, вашата личност е изградена от любов, хармония и способност да споделяте дружелюбно красотата, която чувствате. Изтънчени по природа, приветливи, дружелюбни, вие намирате външните изяви на егото като нещо, което ви отдалечава от спокойното съществуване, което имате право да изживеете. Трудно ви е да контактувате с вашето его, защото това е в разрез с природата ви, не искате да използвате егото само за себе си. Това е единственият Асцендент, при който човек може наистина да постигне състояние на себеотрицание, тъй като се стреми да бъде в по-голяма хармония с природното равновесие. Тъй като изявата на егото е изключително слаба тук, на вас ви е лесно да живеете извън себе си. Когато позволите вашата идентичност да се свърже с източниците извън Асцендента ви, преживявате един живот на крайности. Опитвайки се да почувствате хармонията и любовта в себе си (което е всъщност вашата основна природа), вие непрекъснато се опитвате да хармонизирате различните видове колективна карма, които усвоявате от заобикалящата ви среда. В резултат често сте в дисхармония със себе си и се опитвате да балансирате едно нещо с друго. Може да изпитате твърде малко от едно качество в живота, но за сметка на това да стигнете до крайност с някое друго качество, което ви дава илюзията за равновесие.

  В този смисъл вие може да гледате твърде много телевизия, за да балансирате чувствата на отхвърляне, които сте поели. Или може да ядете прекалено много, ако дрехите, които сте купили, не удовлетворяват вашия изтънчен вкус за цвят и дизайн. И в двата случая разрешенията, които търсите, в крайна сметка не балансират причината, поради която ги търсите. Може да приемете една нехармонична идея по време на рутинен разговор, а след това да се отклоните на мили от своя път, за да намерите противоположната идея, която ви дава фалшиво чувство на равновесие. По този начин може да се превърнете в калейдоскоп на крайностите, без някога да почувствате или притежавате някои от идеите, които протичат покрай вас, и въпреки това да се опитвате да поддържате чувство на равновесие в един свят от противоположности. В разговор вие често ще представяте противоположната гледна точка; не непременно защото държите на нея, а защото трябва да бъдат представени и двете страни на въпроса. Природата на любовта, вместо да идва от света на противоположностите, е точното възприятие за всичко, което съществува в действителност.
   
  Когато живеете извън себе си, вие не може да изпитате това. Напротив, преживявате дисхармонията на разочарованото его, което съществува в колективната карма. Вие не можете насила да изразите дисхармоничната поредица от идеи, които протичат през вас, защото не сте сигурни за вашите източници. Така чувствате голяма нерешителност и може никога да не разберете ясно природата на истината. Вместо да сте оригинални и уникални, вие сте склонни да се обърквате с идеи от втора ръка и може да не узнаете как да приложите идеите в действие.

  На съзнателно ниво сключвате брак с всеки, чийто идеи ви дават чувство на спокойствие. Така неусетно формирате интимни партньорства и връзки с много хора. Намирайки у всеки индивид онова местенце, където хармонията и любовта липсват, вие се опитвате да запълните пролуката. Това ви помага да преодолеете личното чувството на отхвърляне, което може да изпитвате. Тъй като тези неуловими подсъзнателни връзки всъщност изобщо не са лични, вие никога не изпитвате любовно удовлетворение, което в действителност търси душата ви. Затова животът в основата си е самосъздаден свят на мечти. Но тъй като вашият Асцендент във Везни ви идентифицира с колективната карма, мечтата, с която живеете, дори не е ваша собствена! Вие отразявате мечтите на другите хора и когато се опитате да видите себе си, едва се забелязвате през мъглата на това, което светът е отпечатал върху вас. Почти вманиачени да създавате хармония у другите, често се затруднявате да поддържате контакт със собствените си действителни потребности. Така вашето чувство за благополучие става почти изцяло зависимо от силите и хората извън вас. Използвате другите за изгрев на живота и вместо да се отделите от центъра на същността, се превръщате в кръг, който се върти около центъра на другите. Накрая може да почувствате, че проявявате способности, които в действителност не са ваши собствени. Това предизвиква разстройване и дава чувството, че нищо не може да ви заведе до вашата лична ниша в света. Вие не сте самовзискателни и затова сте неспособни да се състезавате с мощните, изразителни импулси на егото на другите. Може да почувствате по-голяма сила на Аза като се идентифицирате с другите, но тогава губите вашето чувство на личностна идентификация. Вие се стремите към един спокоен начин на живот; но когато се затворите в егото на другите, сте склонни да нарушите собственото си чувство на спокойствие.

  И тъй като подсъзнателно знаете колко сте взели от другите, вашата щедра божествена същност ви кара да прекомпенсирате в усилията си да балансирате везните на кармата. Така вие може да помогнете на другите да научат кармичните уроци. Въпреки че този възглед за живота практически е лишен от егоистичност, той все пак е склонен да създава вътрешно объркване. Средата ви управлява, вместо да ви води вашата истинска вътрешна природа. Може да се превърнете в променяща се проява на вътрешната природа на другите, неспособни да разберат вашите специални качества. Когато живеете отвътре на вратата на Асцендента обаче, животът ви е напълно различен. Целият потенциал на вашата вътрешна същност се филтрира през дара на любовта, преди да достигне изява. Все още се раздавате за другите, но не за да получите одобрение. Напротив, вие давате, защото сте щедри, и никога не си приписвате заслуга за даденото - разбирате мълчаливо, че дарът на раздаването се чувства не чрез това, което давате, а как го давате. Фокусът е идентифициране с любовта и въпреки че все още се нуждаете от други хора, с които да споделите, вие не губите своя личностен център в този процес. Най-големият дар на Асцендента във Везни е способността да отдавате себе си на другия. Правейки това, вие позволявате на вътрешната си същност да се изрази чрез вашия Асцендент с любов - недвусмислено и непредубедено. Вие знаете, че когато сте свързани с вътрешната си същност, нищо в света не може да ви нарани или да ви отклони от самите вас, защото вие сте любов, а любовта е вечният поток който се пълни пряко пропорционално на количеството, което допускате да премине. Вместо да гледате света през розови очила, вие виждате артистичните и естетични възможности във вашата среда.

  Когато живеете отвътре на Асцендента, лесно може да приемете пейзажа на колективната карма, без да се чувствате лично задължени да го променяте. Вие знаете как да задействате нещата да се случват. Красотата на този залязващ Асцендент идва не от изтощението на егото, а по-скоро от разбирането, че не се нуждаете от силно его, за да действате хармонично в света. Виждате ползата от мощта и силата в света, но нямате интерес към нея. Там, където другите се състезават, за да оцелеят, вие спокойно може да изпитвате чувство на задоволство.

  В очите на другите може да изглеждате мързеливи, но точно вашето чувство на благодарност към всичко е това, което ви кара да не въздействате силово върху света или върху колективната карма. Вие знаете, че човек не може да удари перо. Колкото индивидът се опитва да бъде повече от другите, толкова по-малко е той за себе си.

  Когато потенциалът на вашата вътрешна същност се филтрира през "любовния ви капацитет", вашият стандарт на живот се повишава. Кармата, която би могла да бъде изчистена чрез любов, е овладяна, а кармата, която не може да бъде изкупена чрез любов, е "захвърлена" настрана като повече или по-малко примитивна форма на изява. Топлота и обич се излъчват от вас, защото тези качества са ви присъщи, а не защото се надявате да спечелите нещо материално от това. Когато този Асцендент се използва правилно, няма защо да се съмнявате в способността си за любов. Кармично вие виждате грешките в света, които са причинени от човешкия егоизъм, и постигате удовлетворение най-вече като намирате начини да внесете повече хармония и красота в света, който обичате толкова много.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #55 -: Юли 07, 2016, 15:54:47 »

  Това е най-тайнственият Асцендент в зодиака. Ако имате Асцендент в Скорпион, вие чувствате една безспирна възстановителна мощ, проявяваща се посредством вашата личност. Личните идеали са изключително високи и вие ще отидете надалече, за да подобрите всичко, което чувствате, че може да бъде преобразено. Преживявате голяма трансформация и от дълбините на своята истина може да видите подсъзнателните нива на съществуване, които заблуждават другите. Вие търсите първопричината.


  Не се задоволявате да разглеждате нещата повърхностно, затова трябва да изхвърлите всичко, което безпокои вашата идеалистична природа, докато не намерите причините за истинското безпокойство. Посредством способността си да разбирате интуитивно подсъзнателното, вие сте в състояние да коригирате самите корени на разногласието, донасяйки смисъл, цел или удовлетворение на вашите очаквания за едно по-добро бъдеще. Когато живеете извън себе си, може да станете прекалено чувствителни към подсъзнателните сексуални вибрации в колективната карма. Може да повярвате, че собственият ви сексуален импулс е непреодолим, докато всъщност се идентифицирате със сексуалния импулс на другите хора.

  Тъй като Скорпион е знакът на елиминирането, чрез което обществото отделя своите отпадъци, може да изпитате огромно недоволство и отчаяние по отношение на всичко, което вярвате, че сте. Може да станете гневни раздразнителни, огорчени или възмутени. Ако вибрирате на негативно ниво, лесно може да повярвате, че светът не ви помага, а всъщност само обективно удовлетворява себе си. От тази гледна точка може да изпитате силно чувство на параноя, което ви кара да търсите самотен остров - далеч от непрестанното преследване, което усещате. Може да бъдете язвително критични към другите, тъй като виждате най-лошото във всичко.
   
  Вашият възглед често е предубеден, а бурните реакции са все още резултат от вашия отговор на негативните емоции във външната среда. Може да се ангажирате прекалено със смъртта, окултните сили или хиляди суеверия, които вярвате, че са личната карма, която трябва да преодолеете. Така вие продължавате да се подлагате на изпитание или да приемате поредица от предизвикателства, за да докажете, че в края на краищата всичко може да бъде завладяно. Колкото повече се стремите да намерите точката на вашето непрестанно търсене обаче, толкова повече бивате обсебени от Аза, върху който нямате контрол. Алчността, завистта и ревността, които съществуват в колективната карма, ви завладяват и вие не сте в състояние да достигнете вашия Висш Аз. Собствената ви хитрост ви надхитря, тъй като когато се опитвате да видите себе си или другите през очите на някой друг, губите присъщото ви остро чувство на възприятие. Вашата индивидуалност е тази, която изостря сетивата ви. Когато позволите на вашата идентичност да се разпилее в другите, вие замъглявате погледа си и изгубвате чувството си на перспектива.
  Може да повярвате, че другите хора винаги имат скрити подбуди или че винаги съществува причина да бъдете в защитна позиция. В резултат живеете със скрити съмнения, криейки се зад защитните стени на другите. По този начин се стремите да избягате от всичко маниакално, което вашият ум е създал. Трудно е да се развиете, когато това, което сте възприели, всъщност са отпадъчните продукти на обществото. Когато имате Асцендент в Скорпион, често се опитвате да преобразите тези отпадъчни продукти, защото се идентифицирате с тях. За да прочистите боклука, трябва да прочистите себе си. Така вие трябва да се опитате да извършите трансформации там, където те изглеждат невъзможни или дори нежелателни. В резултат, може да попаднете на битки там, където ги няма. Може да следвате края на колективната карма, оплаквайки се през цялото време заради невъзможността да запечатите своята личност в нишата, която търсите. Може дори да станете зависими от намирането на хора, чиято вътрешна борба "осигурява гориво", за да увековечите своя негативен поток. Може да докажете, че сте прави, макар и да не сте. Можете лесно да откривате слабостите у другите, което ви помага да увековечите собствения си мит. Колкото повече виждате слабостите у другите, толкова повече се убеждавате, че вашият жребий в живота (сред боклука и утайката на обществото) е доста привлекателен. Съревновавайки се с отпадъка, лесно може да спечелите всяко надбягване с плъхове, без да осъзнавате, че доказвате единствено факта, че сте най-големият плъх. Тъй като изгряващият Скорпион дава изключителна интуиция, вие усещате някъде вътре в себе си, че не сте искрени към себе си. Независимо от това на какво ниво в живота действате, запазвате един Висш Аз, чрез който може да възприемете всичко, което правите. Така, колкото повече лъжете себе си, отричайки истинската природа на вашата вътрешна същност, толкова повече започвате да мразите себе си. Когато това се случи, ще се опитате да разрушите своята личност, тъй като чувствате колко недостоен е нисшият ви Аз, когато се опитва да се скрие от вашата висша идеалистична природа. Когато живеете отвътре на вратата на вашия Асцендент обаче, целият ви житейски възглед добива различен оттенък.

  Асцендентът в Скорпион дава голяма дълбочина и може да действа като пряк канал, чрез който да се прояви потенциалът на вашия вътрешен Аз. Вместо да отричате възможностите, които като че ли са извън вашия контрол, вие може да видите своята цялост като сърцевина на индивидуалната ви същност. Скорпион е центърът на душата. Благодарение на този знак вие сте в състояние да възприемете всичко, което подсъзнателно насочва живота. Когато този Асцендент е свързан с потенциала на вътрешната същност и уроците на душата, вие изпитвате силно чувство на отдаденост и целенасоченост във всичко, което правите. Вместо да се опитвате да трансформирате остатъчните продукти на обществото, виждате себе си като безкрайна поредица от опитности, свързани с израстването. И поради тези опитности можете лесно да изчистите миналото, тъй като то повече не съществува във вашето съзнание.

  Ако се идентифицирате с обективната карма, ще бъде съвсем естествено да съжалявате за вашите минали грешки и да ги проектирате в бъдещите преживявания. Това ще се случи поради ефекта на ехото, чрез който колективната карма продължава да се пресъздава. Когато идентичността ви е силно вкоренена отвътре на вратата на вашия Асцендент в Скорпион, вие знаете как да затворите вратата зад себе си. Вместо да бъдете жертва на деструктивни мисли, които продължават да бродят из ума ви, вие сте в състояние да елиминирате и приключите всичко, което вече не е необходимо за вашия прогрес.

  Сетивата ви са изострени, интуицията също, и се ръководите от начините, които избира душата, за да използва вътрешния ви потенциал. Така, вместо да пропилявате енергия, борейки се с утайката, или да се взирате в живота на другите, вие сте в състояние да насочите собствените си божествени качества чрез една силна личност, което ви дава възможност да завършите това, заради което е дошла вашата душа тук. Това, че виждате отпадъка в света, не означава, че се идентифицирате с него. Може да сте доволни от вашата цел независимо от това дали другите са реализирали своите възможности, или не. Не е толкова важно да трансформирате света, колкото да трансформирате себе си. Вместо маниакално да държите на вашите чувства относно обекти, хора или преживявания, вие откривате, че лесно може да се възстановите, освобождавайки това, което не можете да контролирате, защото знаете, че това, което винаги сте се надявали да усъвършенствате, сте самите вие. В резултат не пропилявате излишна енергия на безполезни места. Вие сте действени, прецизни и живеете благодарение на ясния и дълбок поток от съзнание, който ви дава възможност да пресичате лесно фалша в живота. Вие притежавате силата на изцелението и може да изцелите себе си, както и другите без да загубите себе си. Може да се почувствате сигурни в повечето несигурни ситуации, без да се налага да градите основите си върху руините на другите. По начало сте реалисти и въпреки че може да виждате нещата, такива, каквито биха могли да бъдат (благодарение на вашите усилия), никога не губите представа за тяхната истинска същност. Вместо да се състезавате с другите, вие приемате предизвикателствата във вас и мерите успехите си в живота не според постиженията на другите, а според проявата на собствената ви божествена природа.

  Вие сте самотници, но не сте самотни, защото усещате в себе си удовлетворението от обновителните процеси в живота. Лесно можете да елиминирате идеите, в които сте вярвали, без да имате чувството, че сте изгубили нещо ценно. Всеки момент може да изоставите приятели, връзки и бракове, ако почувствате призива на Висшия си Аз.

  Когато вашата идентичност е вкоренена извън вас, ставате прекалено ангажирани с разрешаването на дълбоки проблеми, които усещате при другите. Това се случва, защото виждате себе си като част от онази обективна сила в света, чрез която се осъществява промяната. За съжаление този възглед води до мъченичество.
  Наблюдавайки света през проницателната врата на конструктивния Асцендент в Скорпион, вие печелите възможността да възприемете задълбочено мистериите на живота, без лично да се ангажирате с кармата на другите. Когато действието на Асцендента в Скорпион се използва по този начин, вие не живеете егоистичен начин на живот. Напротив, разбирате, че най-дълбоките потребности винаги ще бъдат реализирани, ако останете в дълбините, които само този знак има способността да достигне. Когато това е направено, става възможно бързо да разсеете голяма част от негативната карма и лично да преживеете чудесата на еволюцията, които ви извеждат на нови нива на самосъзнание.

  Човекът с такъв Асцендент притежава определено интимна връзка със самите корени на живота. Ако имате изгряваш Скорпион, може да усетите неуловимите подводни течения, изтласкани от природните сили. Вие разбирате скрития смисъл в себе си и в света, в който живеете. Притежавате способността да усещате сърцевината на живота в най-дълбоката й същност и можете да видите доколко външната изява е резултат от истинската вътрешна същност на всяко нещо. От тази гледна точка вие лично усещате една дълбока чувствителност към сърцевината на живота. Тази чувствителност също ви помага да разберете причината за коренните промени, които постоянно преживявате, тъй като душата ви подтиква да възстановите вашата цел и функция, докато вървите към окончателно овладяване на самите себе си.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #56 -: Юли 07, 2016, 15:55:36 »

  Ако имате Асцендент в Стрелец, ще преживеете богатство от възможности във всички области на живота. Имате много възможности да почувствате изобилието. Въпреки че не се задълбочавате много в дадена област, вашата пророческа нагласа ви дава вътрешно чувство на мъдрост.


  Внезапно узнавате "всичко" за дадена ситуация, вместо да се впускате в детайлите. Вашият спонтанен, приповдигнат възглед е истинска радост за тези, които са около вас. А вашият дар за непосредствено контактуване ви дава възможност с няколко думи да изразите хилядите мисли, които смущават нисшия ум. Вие сте майстори в намиране на ползотворни начини за себеизява. Когато живеете извън себе си обаче и се идентифицирате с колективната карма, ставате напълно разпилени. Влечението към изобилието в живота ви прави жертва на излишъка. Вашето внимание е с малък обхват и въпреки че интересите ви са много, те се променят, преди да сте се заели с тяхното осъществяване. Подобно на ветровете, които променят посоката на горския пожар, вие като че ли се носите в много посоки по едно и също време, а ентусиазмът ви лесно се разсейва, тъй като поредицата от разочарования замъглява проницателността ви. Многото възможности, които съществуват в колективната карма, са толкова обширни, че нито един индивид не би могъл да очаква някога да осъществи и малък процент от тях. Ако имате изгряващ Стрелец и позволите на вашата идентичност да се повлияе от всички моментни увлечения на колективната карма, ще бъдете съкрушени. Първо, вашата концепция за егото надхвърля допустимото. Тогава, тъй като се идентифицирате с възможностите на другите, вашата надежда да постигнете изобщо нещо е фалшиво вкоренена в силите, които са извън вас и вашия контрол. Въпросът за контрола определено е проблем за човека с Асцендент в Стрелец. Без да се задълбавате много, на вас ви е трудно да се "закотвите" в живота там, където усещате приземяване. Така стойността и смисълът на живота се изгубват почти толкова бързо, колкото се намират. Може да сте "човек, който може всичко", макар никога да не осъзнаете истинското удовлетворение, което бихте могли да намерите в някое от тези неща.

  Съществува един страх да не би нещо да се пропусне, поради което вие не можете да се ангажирате дори с неща, които имат смисъл за вас, защото това може да изключи нови и привлекателни възможности, които биха се появили в бъдеще. От всички знаци в зодиака индивидът с изгряващ Стрелец най-лесно се зарежда от променящата се чувствителност към външните влияния. Бракът и другите ограничаващи преживявания се понасят трудно. Колкото повече виждате външния свят, толкова по-неспокойни ставате. А огромната ви жажда за живот накрая започва да ви обсебва. Вие прекалявате, но на това, което правите, му липсва завършек. Започвате различни проекти, различни връзки и поставяте ума си на различни места по едно и също време. В резултат навлизате много бързо, но вашата представа отива толкова надалече, че рядко виждате центъра на собствената си същност. Когато нещата тръгнат в грешна посока, вие посягате към други неща, други хора и към нови преживявания, които носят обещание за търсената надежда. Колкото повече повтаряте този процес, толкова повече животът ви се превръща в перпетуум мобиле без особен прогрес. Често съществува много движение, но то може да е безцелно и да ви отдалечава от истинския ви Аз. Колкото повече се идентифицирате с крайните изпитания на колективната карма, толкова повече ставате прибързани по отношение на всички неща в живота, които не са ви от полза. И все още ви липсва способността да разграничавате, защото разграничаването изисква време, търпение и обективна мисъл. Вашето идентифициране с колективната карма ви захвърля на арената на живота и вие сте неспособни да стоите на разстояние от преживявания, които биха ви навредили. Всъщност светът като че ли се проявява във вас, вместо вие да действате в него.
   
  Най-големият проблем тук е неудовлетворението и разочарованието, защото колективната карма се променя толкова бързо, че вие никога не се установявате там, където сте удовлетворени. Вашето голямо привличане към забавления от всякакъв вид ви кара да вибрирате с висока честота, така че може да не забележите колко от смисъла на живота сте пропуснали. Вие като че ли се втурвате в миналия живот, вместо да престанете да се интересувате от него. Изтощавате хората доста бързо, преминавайки през цялата им същност, без наистина да оценявате какво ви дават те. Отново и отново се разочаровате, тъй като вашият променящ се ентусиазъм продължава да ви тласка към неща, които още не сте преживели. Интересно е, че всяко ново преживяване не ви удовлетворява повече, отколкото предишното. Така е, защото това не са преживяванията, които ще ви дадат търсеното нещо, а по-скоро по-реалистичен възглед, идващ от една по-концентрирана точка на съзнанието.

  Лесно ставате прекалено самоуверени, без дори да го осъзнавате, и може да търсите изобилие от мнения, за да омаловажите всяко едно от тях. По този начин сте в състояние да осъждате почти всяко нещо. Светът на колективната карма съдържа причини за всичко. Изглежда че той представя множество истини, а всъщност крие самата истина. Асцендентът в Стрелец ви води към търсене на истината. Но колкото повече се опитвате да я намерите във външната среда, толкова повече влизате в противоречие с илюзорните истини, които са продукт на убежденията на други хора. Така вие установявате, че колкото повече знаете, толкова повече се обърквате.
  Човекът с този Асцендент има голям афинитет към пътуванията. Когато живеете извън себе си, вие вярвате, че местата имат отношение към качеството на вашия живот и рядко разбирате, че всички места са в самите вас. Различните структури и вибрационни характеристики на различните места показват неуловимите контрасти в природата. Ако вярвате, че средата оказва голямо въздействие върху вашия житейски възглед, вие пропускате момента. Средата има значение за вас дотолкова, доколкото сами я оценявате. Тя ви осигурява място да изразите своите чувства, схващания и способността да творите, но вие не сте вашата среда. Може да осъзнаете това като разберете как двама души възприемат едни и същи обстоятелства по различен начин, тъй като всеки от тях влага нещо различно от себе си.
  Когато се идентифицирате с колективната карма, може да идеализирате една философия (или начин на мислене), която накрая да монополизира цялата ви същност. Тъй като съществуват повече мисловни вибрации в колективната карма, отколкото във всяка дадена личност, може да вярвате, че философията е правилна поради силата на мисълта, която е в нея. Това може да се прояви в крайна привързаност към обществени или религиозни движения, което потвърждава вашата идентификация с нещо по-голямо от вас.

  Съществува едно объркване относно вашето място в света, тъй като ви е трудно да приемете собствената си "нищожност". По-лесно ви е да се приобщите към религиозни, духовни или философски движения, тъй като техният обхват и размер ви карат да се чувствате по-адекватни и да се справяте с живота. Този вид идентификация обаче е фалшива истина; и това може да ви накара да повярвате във фалшиви пророци или да последвате посоката на фалшиви духовни движения. Не количеството е важно в живота; всъщност количеството на качеството е това, което повишава смисъла на живота. Качеството е характеристика, която идва от вашата вътрешна същност. Когато живеете отвътре на вратата на вашия Асцендент, може да почувствате качеството вътре в себе си. А от вашите чувства може да узнаете какво е качеството на истината. Ако проектирате себе си в хиляди посоки, вие не ще видите истината, тъй като нямате чувство на перспектива, с която да я измервате.

  Ако останете вътре в себе си обаче, вие може да видите външната среда от качеството на вашата вътрешна същност. Може да проявите избирателност и да направите разлика между външната изява на истината и звъна на истинската монета във вашата вътрешна същност. Истината не се доказва математически, нито пък статистически се повтаря. Истината докосва самата сърцевина на вашата същност и ви кара да се доближите по-бързо до духовната сила във вас. Когато останете вътре в себе си, не може да бъдете измамени от външната изява на истината, от илюзията на примамливите слова или идеи, които съществуват в колективната карма. Напротив вие знаете коя е истината, защото вие сте истината! Тъй като вашата душа насочва потенциала в картата, само това, което е истинско на всички нива от вашата същност, може да се филтрира през вашата личност.

  Така, вместо да съдите другите, сте способни на самонаблюдение. Колкото повече правите това, толкова повече издигате личността си на по-високо ниво на съзнание. Тъй като вашето чувство за истина е свързано с душата, може да почувствате голяма мъдрост. Вашият широк поглед често е пророчески. Взирайки се далече в бъдещето, докато стоите в настоящето, лесно може да усетите изхода от всяко предприето действие. Този Асцендент ви поставя на пътеката на просветлението, ако останете вътре в себе си. Не трябва да преживявате нищо в живота, което не увеличава вашето съзнание за божествената ви природа. Вашата интуиция е отлична, когато не се смущава от външни мисли. Този Асцендент управлява висшия ум.

  Независимо дали живее вътре, или вън от себе си, вашият висш ум (или способността да разбирате истинската същност на нещата) ще ви носи през живота. Ако живеете извън себе си, вие ще насочите интуицията или ще разпрострете енергията си върху безполезни глупости, като късмет на карти или комар. Може да сте превъзходни при намирането на правилното място и точното време или може успешно да се противопоставяте на тази си способност. Всички тези приложения на висшия ум обаче са изкривявания на истинските ви възможности. Ако позволите на вашия висш ум да се свърже с душата ви, може да имате високо качество на живот, което да ви удовлетвори на всички нива. Може да изразите вътрешния си потенциал гладко и лесно посредством младежкия, енергичен дух, в центъра на който е истината. Вашето разширяващо се въображение може да бъде приложено към разбирането на същността на трайната радост и да реализирате вашата карма триумфално, тъй като лесно се изтръгвате от нисшите мисли на човечеството, които иначе могат да ви обвържат.

  Този Асцендент символизира разгръщане. С вашето развитие потенциалът в картата ви се разгръща, подобно листчетата на цвете, което ще разцъфне.
  Ако се идентифицирате с колективната карма, вие се опитвате да подтикнете процеса на разгръщане, а това ви изважда от темпото, с което успешно може да асимилирате познанието. Оставайки във вратата на вашия Асцендент, вие влизате в синхрон с цялата карта и може да се научите как да израснете в посоката, която душата ви е планирала за вас. Цветето на познанието ще се разтвори бавно, листче по листче, когато вашата вътрешна същност се научи как да търси мъдростта на природата.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #57 -: Юли 07, 2016, 15:56:56 »

  Това е един от най-трудните Асценденти в зодиака. Ако имате Асцендент в Козирог, вие преживявате един кармичен живот. Следствията от минали причини постоянно отекват през цялата ви същност. В резултат изпитвате едно доста смътно, но въпреки това вградено чувство за дълг и наказание. Разбирате, че каквото посеете, това ще пожънете. Така вие минавате през живота предпазливо, проверявайки и препроверявайки всяко решение или подбуда, така че да не попаднете в позиция, в която да се наложи "да плащате разноските". Толкова е силно чувството ви на дълг, че подсъзнателно създавате параноично усещане, че сте наблюдавани от някаква по-висша сила, авторитет или религиозно божество, дори ако възнамерявате да извършите нещо против вашето съзнание. Този Асцендент ви дава възможността да осъществите нещо голямо. Чувството, че животът ви с наблюдаван, може да подейства позитивно, като ви накара да се ангажирате с нещо, което има трайна стойност и качество. Вие се стремите да живеете заради потомството, разбирайки същностния смисъл на живота.


  Собствения ви живот някак си трябва да се измерва според някакъв велик традиционен принцип, който ви е скъп. Ще положите големи усилия да поддържате такъв принцип и ще се чувствате сигурни само когато вашата идентичност е в неговите рамки. Бихте могли да бъдете някой, който създава цивилизация, морални кодекси или човек, който става защитник на правила, чрез които може да се постигне човешкото благоприличие. Вие всъщност сте строители на обществото. И чрез правилата, принципите и традициите, определени от Асцендента в Козирог, се превръщате в истинска основа, върху която обществото може да гради. Вие сте практични, реалистични и земни. Разбирате, че големите постижения не могат да се очакват в началото на проекта. С готовност полагате усилия, за да може да развиете идеята от началото до нейния абсолютен край. Въпреки това, живеете с лошото предчувствие за провал, което провокира вашата несигурност. Колкото по-несигурни ставате, толкова по-усърдно работите; и колкото повече вашите усилия като че ли не получават отплата, толкова повече се залавяте с постигането на принципа, за който сте избрали да живеете. Най-голямата трудност при този Асцендент е неспособността да влезете в контакт с вашите истински чувства. Вие се опитвате да излезете от себе си, за да видите стойността си през очите на другите. При това обаче започвате да се идентифицирате лично с колективната карма.

  Нуждаейки се от одобрението и вдъхновението на другите, за да постигнете своя връх, вие използвате критериите им вместо собствения си принцип. Всъщност вие може да имате няколко специфични принципа, кодекси или морални норми, които да следвате, поради това, че са важни за другите. Когато излезете от вашия Асцендент, вие сте склонни подсъзнателно да поставите целия морал на цивилизацията върху главата си. Може да приемете мъченическата етика на хора, изразяващи идеали, които никога не биха могли да достигнат. Вие също ставате разпространители на традиционно обвързващи правила, които като че ли създават ред в обществото. Надявате се, че правилата ще ви помогнат да намерите някаква правота в себе си, която да потвърди и удостовери вашата персонална причина за съществуване. Може да се чувствате виновни за почти всичко. Но без да сте във връзка със своите чувства, вие не сте склонни да го осъзнаете. Потискате живота си и със страх избягвате разширяването на съзнанието или освобождаването от връзката с обществото, което имате чувството, че ви защитава. В действителност обществото е вашият затвор. Неговите правила ви обсебват. Неговата етика ви кара да потискате подсъзнанието си, а неговите "очи" ви карат да се оттегляте в тайни места.

  Когато се идентифицирате с колективната карма, може подсъзнателно да чувствате, че каквото не е наред в света, не е наред и във вас. Като предпазна мярка може да развиете негативна нагласа: опитвайки се да отхвърлите всичко, което едновременно поглъщате. Вие водите битка, в която не сте нито завоевател, нито пораженец, а по-скоро един изтощен господар, който не може да управлява собствените си дела. Опитвайки се да подражавате на начините, по които другите постигат достойнство, вие ставате прекалено привързани към парите, собствеността и символите на богатството. Може да търсите обществено положение без дори да го осъзнавате.

  По-голяма част от кармата е резултат от грешно използване на егото. Когато градите стъпала и нива по въображаемата стълбица на успеха във вашето съзнание вие сте склонни да поставяте другите индивиди на стъпала които са над или под вас. В резултат на това трябва или да се състезавате с тях (ако са над вас), или да ги управлявате (ако са под вас). И в двата случая няма да може да контактувате с другите чрез един умерен поток. Напротив вие възприемате другите посредством собствената ви представа, която може изобщо да не е точна. Това е голям проблем, ако имате Асцендент в Козирог. Вашата представа за живота често е нереалистична, но тя е толкова затвърдена чрез вашите опити да търсите стабилност, че нямате възможност да виждате от собствената си кармична стена. А това наистина е стена; тъй като колкото повече виждате другите като по-добри или по-лоши, а не просто като различни, толкова повече се отдалечавате от самата същност на живота. Инстинктът на Козирог се основава на оцеляването. Когато оставате във вратата на вашия Асцендент, вие не се чувствате застрашени от силата, която виждате у другите. Напротив може да почувствате стабилността на собствения си потенциал, тъй като той добива очертанията на вашата личност. От тази гледна точка вие лесно може да поставите живота си в ред.

  Постигате го, ограничавайки собствените си преживявания до това, което е полезно; избягвайки, без да съжалявате, всичко, което ще ви отклони от смисъла в живота. Виждате начина, по който другите получават отличие и постигат качество, но знаете, че вие сте източникът на всичко, което ще бъдете. Да следвате другите ще бъде безполезно, тъй като най-доброто, което можете да получите, ще бъде тяхната цел, а не вашата собствена. Ако се подчинявате на определени традиции, това е защото наистина вярвате в тях, а не защото ще ви дадат някаква форма на външно одобрение или признание.

  Ако живеете според определени правила, това е защото ги намирате за ефикасни. Способността ви да съхранявате се основава по-скоро на вашата предвидливост и прозорливост, отколкото на страха от липса на бъдеще. Всъщност всички страхове, фобии и задръжки, които са толкова обичайни за този Асцендент, се проявяват само когато живеете извън себе си. Трябва да се научите, че това е признанието на вашата стойност пред самите вас, вместо пред другите. Това е онази нагласа, която е вашето укрепление или защита, предпазвайки ви да не бъдете пометени заедно с нуждите и апетитите на вечно разширяващия се свят. Оставайки отвътре на вашия Асцендент, вие се научавате как да жънете реколтата на собствените си способности. И независимо от промените в средата вие следвате плана, който ви е даден от вашата душа. Никога не съжалявате за това, което не правите. Използвате способността си да се консолидирате като средство за фокусиране на вашия потенциал, за да може да го прилагате по възможно най-добрия начин. По този начин не само постигате ред, но също усъвършенствате чувството си за постоянство. Нещата, които правите, ще изискват издръжливост. И независимо дали са традиционно приемливи от другите, те символизират самите традиции, които създавате за себе си. По този начин вие постигате смирение, докато достигнете истинското кармично състояние, което търси вашата душа. Вие може да почувствате важността на живота, благодарение на което да разберете, че всеки индивид има своята мисия, която трябва да изпълни. Така може да прецените своите качества и тези на другите, без да изпитвате чувство на съревнователност. Този Асцендент може да покаже един живот на посвещаване, чрез което откривате строителните блокчета на вашата кармична същност. Така вие научавате по-добри и по-ефикасни начини да бъдете в синхрон с вътрешната си духовна стойност. Както е казано в И Дзин: "Той се отказва от детето и достига до възрастния". Ценностите на младостта са изоставени, заради съкровището на мъдростта, което е целта на едно посвещение. Независимо дали преживявате духовна опитност, вие ще научите по някакъв начин уроците по самодисциплина. Колкото по-дисциплиниран става вътрешният потенциал от вашата карта, толкова по-големи ще бъдат постиженията ви. Но тук трябва да научите разликата между потискането, задръжката, подчинението и истинското чувство на самодисциплина, което фокусира цялата карта. Фокусът тук създава ценностна система в едни защитни граници, така че да можете безопасно да градите - във форма и материя - всички трайни ценности, които може да си представи вашата вътрешна същност. Не е необходимо кармата да бъде поредица от негативни преживявания. Последствията от вашите действия са толкова отрицателни или положителни, колкото и самите действия. Тъй като индивидът с този Асцендент притежава силно вкоренена съвест, духът, който влагате в действията си, е крайната причина за вашата карма.
  Този Асцендент се появява в картите на хора, които са се разпрострели прекалено или са излезли от своите граници в минали въплъщения. Той сочи обратния път към нормалното състояние. Тъй като откривате, че наистина съществува път, пътека и посока с дълготраен смисъл, вие установявате, че кармата е вечно променящият се резултат от това доколко се доближавате до истинските потребности на вашата душа.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #58 -: Юли 07, 2016, 15:58:31 »

  Това е Асцендентът на откривателството. Той фокусира вашето съзнание върху развиването на нови и футуристични схващания за живота. Съществува голямо вдъхновение тук не само по отношение на вашата духовна еволюция, но също и по отношение на обективната грижа за еволюцията на човечеството. С Асцендент във Водолей вие притежавате изобретателен ум, което включва способността да улавяте същността на идеите, оригиналните теории, научните принципи и висшето съзнание относно света като цяло. Вие имате възможността да постигнете просветлено състояние на съзнанието. Може да сте безпристрастни към себе си, в резултат на което да видите истината за личните ситуации по непредубеден начин. Колкото по-безпристрастни сте, толкова повече се разширява вашето съзнание. А менталната свобода, която търсите, ще ви доведе до познанието за вашата душа.


  Най-голямата трудност произтича от вашето неутолимо любопитство. Това само по себе си може да ви накара да живеете извън Асцендента и да се идентифицирате с колективната карма. Когато това се случи, вие непреодолимо се привличате от всичко в света, което съдържа възможността за уникални и разностранни интереси. Може да се сприятелите с хора, които имат различно мнение и отношение към живота. Все пак вие имате способността да "минавате между капките", без да взимате страна. Когато обаче постъпвате така, свиквате да се освобождавате до такава степен, че може лесно да загубите чувството си на перспектива. Може да сте в непосредствена близост с някой, но в същото време толкова далече, че да не се интересувате от това, за което всъщност говорите.

  Когато живеете извън себе си, вие сте склонни да попълните колективните идеали на човечеството. Така, се превръщате в склад на информация, колекционирайки познание от различни източници, формирайки своята същност от различни възгледи, религии или схващания за живота. В резултат може, без да искате, да развиете едно съзнание което е разчленено "на части". Доколкото сте в състояние да го видите като един разностилов възглед за живота, то ви разпилява, така че да се отдалечите от вашия истински център на съзнание. Неспособни да се ангажирате с една идея, философия или религия, поради страх да не пропуснете други важни становища, вие може да развиете една нагласа, основана на вашата гордост за това, че сте безпристрастни. Така може да бъдете жертвата на едно духовно его, което ви кара да интерпретирате погрешно вашето реално място в живота. Може подсъзнателно да изпитвате съжаление към другите, чиито по-пристрастни възгледи ги карат силно да се обвържат със своите убеждения. Може да видите как такива индивиди еволюират през състояния на съзнанието, които вие вече сте надраснали. Колективната карма е свързана с бъдещето, както и с миналото. Ако имате изгряващ Водолей, това ви подтиква да фокусирате безпокойството си върху начините, по които бъдещата карма се създава в този момент. Може да сте толкова наясно с намеците на вашата мисъл и действия, че да развиете страх от въвличане в някаква ситуация, която може да има кармични нюанси. Така въпреки всичките ви потребности от интелектуално стимулиране, може да се отдръпнете от живота и да изберете уединението на отшелника пред действителното въвличане в живота, което ви кара да израствате. Вие сте рушител на правилата, като унищожавате традициите, които повече нямат стойност.

  Когато живеете извън своя Асцендент обаче, сте склонни да възприемате бунтарски мисли и възгледи от колективната карма. Тъй като във вашата първична природа липсва проницателност, някои неща, които поемете, могат да бъдат полезни, а някои несъмнено са чужди остатъци от революционните възгледи, които съществуват във външния свят. В резултат вие може да развиете множество възгледи, които да имат малко общо помежду си, освен факта, че всички те символизират крайностите на традиционната мисъл. Може да сте ексцентрични, тъй като вашите посоки не са ограничени от някаква определена философия или идея. Вашият истински проблем е, че се интересувате от толкова много различни и несвързани идеи и дейности, че ви е трудно да овладеете една определена област. Вие като че ли знаете по нещо за всичко, но различните промени във външната среда ви дърпат в толкова много посоки, че измерението на вашия живот може да изглежда почти безцелно. Вие разсейвате съзнанието си, като не се ангажирате с нищо. Може да сте заинтересувани от нещо, но не достатъчно, за да позволите на този интерес да концентрира вашето съзнание. Животът ви може да е много активен, но само когато насочите своята дейност по пътя, по който наистина ще почувствате прогрес. Водолей определено е чувствителен към честотите на радиото и телевизията.

  Когато имате този Асцендент и се идентифицирате с външната карма, вие проявявате склонност да живеете с интригите на сапунените опери, с образите от киното и текстовете от песните. Може дори да откриете, години по-късно, как сте ги разигравали в личните си преживявания. Хората във вашия живот се превръщат в герои от подсъзнателната медийна телепатия, която винаги пренасяте. Вместо да бъде ръководена от висши сили, посоката на вашия живот може в действителност да следва поредицата от телевизионни програми, месец след месец, година след година. Колкото повече се опитвате да бъдете фон с вашето универсално съзнание, толкова по-чувствителни ставате към "телевизионните нива" в умовете на други хора. В резултат може да изглежда, че сте безгрижна личност, което толкова много ви пречи, че никога не можете да достигнете съзнателното ниво, което с способен да ви даде Асцендентът Водолей. Дори да сте проницателни, вие може да научите, че събирате разпръснатите парченца от материала, пренесени по въздушните вълни, с по-късна дата. Без да осъзнаете това, може да прекарате твърде много време, обмисляйки теориите, които се въртят из главата ви, само за да установите, че това е информация, вече съществуваща във вселената.
  Истинската ви сила се разкрива, само когато живеете отвътре на вратата на Асцендента във Водолей. Правейки това, ставате безчувствени към чуждите вибрации, които иначе може да ви издърпат от вашия център. В резултат полярността ви се променя и наистина се научавате как да откривате целостта на своята вътрешна същност.

  Когато позволите на картата да се филтрира през Асцендента, вие използвате вътрешните си ресурси. Приемате разбиранията, идващи от вашата душа, и накрая осъзнавате своята универсална цел. От тази точка на осъзнаването вашето неутолимо любопитство ви кара да установите защо живеете в това въплъщение. Вместо да бъдете привлечени от външните влияния, от различни духовни движения или различни школи на мисълта, може обективно да откриете как действа собственото ви универсално съзнание. Вие градите върху оригиналността и вярвате, че някоя по-висша форма на интелигентност насочва целите ви. Така, каквото и да правите в живота, може да бъде доста различно от нормалното, но не защото сте бунтовник. Напротив това е резултат от вашето уникално чувство на оригиналност, освободено от оковите на традицията. Вие сте настроени към космическите сили и може да почувствате предварително променящите се иден във външната среда. Вие сте предтеча на бъдещето, но не защото обичате да водите. Това се случва като естествено надрастване на свободата, която чувствате в себе си. Вие не се увличате от моди или мании. Напротив висшият зов на вашата душа ви помага да разберете посоката на своя живот. Ако живеете извън себе си, може да се опитате да намерите посоката в живота чрез колективната карма. Всяко нещо може да се превърне в символ. Може да разчитате смисъла на ситуациите, обстоятелствата и събитията, които нямат значение лично за вас. Така може да се дехуманизирате, създавайки реалност, изградена върху интелектуална фантазия. Когато оставате отвътре на вратата на вашия Асцендент обаче, вие сте в състояние ясно да узнаете разликата между реалното и нереалното. Ако чувате гласове в ума си, вие знаете, че това е част от външните астрални нива, към които сте сензитивни, защото сте позволили на съзнанието си да се спусне на твърде ниско ниво.
  Въпреки че може да не сте съгласни с правилата на обществото, вие имате собствени правила, които ви помагат да подредите и фокусирате живота си. Различните интереси, които иначе може да ви разсейват, се управляват от останалата част от хороскопа. Вие виждате реалността като едно опознавателно преживяване и израствате посредством безпристрастно себеизследване.

  Ще намерите нови начини да се справите със старите проблеми. И независимо дали идеите ви са традиционно приемливи, или не, те ще бъдат във ваша полза. Вашата карма е да откриете, да изследвате и изпитате едно просветлено съзнание. Може да удивлявате себе си със своите идеи и да се изумявате от чудотворния поток изобретателност, който минава през вас. Вие сте новатори, притежаващи естествена мъдрост. Виждате своите различни аспекти и може да оцените стойността на всеки един, затова сте способни да преживеете безпристрастно целостта на своята същност. Разбирате течението на живота и вашата кармична роля като катализатор на промяната, предизвикваща еволюционни и революционни подобрения при вас и при другите. Това, което правите за другите обаче, не е защото се чувствате задължени или защото търсите одобрение.

  Напротив това е естественото надрастване на желанието да преработите, реформирате и преструктурирате себе си посредством вашето обективно символично представяне на човешкото желание да еволюира. Може да строшите оковите на миналата карма и да насочите вниманието си към възможностите на човешкия потенциал в едно ново бъдеще. Тъй като цялата ви същност е фокусирана към бъдещето за вас е лесно да напуснете една област на живота и да я замените с друга. Може да правите това многократно, тъй като вашата карма е да преживеете разкъсаните брънки на веригата, която съставя универсалното съзнание. И чрез способността си да ги съчлените вие всъщност създавате едно съзнание на промяна, което е и надеждата на човечеството за по-добро бъдеще.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #59 -: Юли 07, 2016, 15:59:44 »

  ова е най-творческият Асцендент в зодиака. Ако имате Асцендент в Риби, вие може да надскочите светското ниво на съзнание и да разберете качеството на живота чрез неговата естествена същност. Голямата сензитивност ви дава възможност елегантно да се смесите с безкрайния поток от цветове и впечатления, който минава през вас.


  Когато живеете извън Асцендента обаче, съществува тенденция да загубите отправната си точка. В резултат вие абсорбирате психични и емоционални впечатления от колективното подсъзнание на вселената. Без отправна точка става трудно да подредите тези впечатления или да узнаете дали това, което възприемате, има някакъв дълбок смисъл, или е просто илюзия. Трудността при този Асцендент е, че трябва да осъзнавате подсъзнателното, ако искате да действате по смислен начин. Риби управлява неуловимите пластове на прозрачните картини, които продължават да кръстосват вашия ум. Понякога тези картини имат много конкретен смисъл за вас. Но ако си позволите да се носите извън Асцендента (безпомощно, пометени от прилива на емоционалната вълна), тогава няма начин да узнаете разликата между астралния декор и истинския смисъл. Когато това се случи, то предизвиква голямо объркване.

  Вие може да станете толкова психично отворени към всичко, че да не разбирате какво ви се случва. Чувствате се обсадени от житейските обстоятелства, тъй като промените в колективната карма като че ли ви контролират. Тъй като подсъзнанието е отворено за внушения, вие се чувствате объркани в един свят, където изглежда, че другите притежават чувство на ред. Тъй като разбирате по-скоро същността на другите, отколкото думите им, върху вас оказва влияние не изреченото, а по-скоро есенцията на тяхната същност, която чувствате по време на всеки разговор. Така вие като че ли виждате прозрачните пластове с различни цветове, неуловимите нюанси или психични оттенъци, които интерпретирате чрез собствените си сетива. Най-голямата трудност с външната идентификация тук произтича от това, че никога не сте достатъчно сигурни в себе си. Вие не знаете кои сте. От време на време вашата идентичност се променя. Понякога можете да бъдете паразити, изхранвайки се от субстанцията на другите, за да запълните празнината, която чувствате в себе си. Ето къде създавате един от най-големите си проблеми. Приравнявайки своята идентичност към тази на другите, вие временно може да имате чувството, че сте част от тяхното жизнено пространство. Но всеки път, когато го правите, губите вашия център, чувството на собствена стойност и вашия живот става безцелен. За да намерите ценностите у себе си, сте склонни да добавяте повече. Предприемайки един след друг кръстосани походи се опитвате да установите трайните ценности. Това може да предизвика мъченически илюзии, които се увековечават една друга.

  Несъмнено това е най-сензитивният Асцендент в зодиака. Вие чувствате нуждата на човечеството да бъдете необходими. Чувствате самотата във външната среда. Когато вашата идентичност се разсейва извън вас, несъзнателно бъркате тази самота с една от вашите лични характеристики. Може дори да развиете чувство на отхвърленост, преследване или параноя поради този разконцентриран житейски възглед. Вие се жертвате за да спечелите любовта на тези, от които се нуждаете. Но вашите жертви рядко дават резултатите, които сте очаквали. Тъй като сте толкова емоционално сензитивни и имате нисък праг на нараняване, вие лесно може да обърнете към себе си негативизма, който възприемате и стигайки до крайност, да отречете собствената си стойност. Може да живеете живот на сбъдващи се негативни пророчества, тъй като разпилените мечти на другите преминават през вашата същност, докато безпомощно ги наблюдавате как изчезват. Идентификацията с колективната карма предизвиква чувство на "загуба", което трудно ще преодолеете. Когато вашата идентичност е отвътре на вратата на Асцендента в Риби обаче, житейският ви мироглед е много различен.

  Вместо да се идентифицирате с колективната карма, може да се идентифицирате с етерното качество на "атман".1 (Вечният цикъл на съществуване, който няма начало и край.) Вие приемате живота нито като печеливш, нито като губещ, а по-скоро като един безкраен гоблен, който вашата личност трябва да преживее. Може да видите илюзиите в живота, без да се идентифицирате с тях. Позволявате на вашата вътрешна същност да се филтрира през божественото благоволение. По този начин целият потенциал във картата ви добива наистина духовно качество. Вие разрушавате това, което е безсмислено, задържайки вниманието си върху неосезаемите качества, които познавате като реалност. Градите своята сигурност върху вярата. Изграждате своята идентичност върху вярата си в безкрайността.
  Всичко, което правите в живота, идва от начина, по който вашият потенциал преминава през потока на съзнанието ви. Така, колкото повече работите, за да олекотите, разширите и разберете ясно своето съзнание, толкова повече осъзнавате пълнотата на собствения си потенциал. Може да се освободите от ангажиментите и задълженията в живота, за да изпитате свободата, от която се нуждае душата ви. Когато имате тази свобода, започвате да изливате творчество като истински фонтан. Вие приемате живота от позицията на "ин-ян" и сте в състояние да надхвърлите и двете, тъй като виждате целта, причината и самия извор на творчество и чувствате божествената благословия на човека, проявяваща се чрез вашия живот. Преминавате през живота леко, докосвайки нещата нежно, в търсене на това, което е "еволюиращо", а не "инволюиращо". Вашият най-голям дар е въображението, тъй като чрез него, може да постигнете осъзнаването, което ви помага да яхнете вълната на живота, вместо да бъдете подхвърляни от всяка следваща. Въображението е по-силно от волята. И когато научите това, може да намерите истинската сила във вашата същност. Може да ви е трудно да преодолеете собствената си слабост посредством чистата сила, но е лесно да превърнете негативните качества в позитивни чрез живото си въображение. Може да се разпрострете в продължение на векове, избирайки най-красивите и благоприятни места, където да задържите своето съзнание. Може да си представите морския бряг в дъждовен ден. Когато се виждат само облаци, да си представите Слънцето - знаейки, че независимо от това, което виждате, Слънцето все още свети. Така вие сте в състояние да заличите негативните влияния на колективната карма, докато потенциалът на вътрешната ви същност продължава да се оцветява според начина, по който използвате творческото си въображение. Знакът Риби притежава качества, присъщи на Христос. Този знак дава разбиране за хармонията в природата и способност за сливане с почти всичко. Ако имате този Асцендент и живеете извън себе си, вашето голямо чувство на състрадание към другите лесно може да ви доведе до мъченичество. Може да абсорбирате начините, по които другите се опитват да решат нещата, и някак си попадате в капана на илюзията в опит да разрешите невъзможното.

  Вие виждате начините, по които другите се опитват да свържат нещата и да правят заключения. Но това не вашият начин. Вместо да решавате кармични проблеми, вашият път е да разрушавате карма, освобождавайки се от проблемите. Вие може да откъснете своята идентичност от магнетичната сила на колективната карма и да се разтворите в безкрайното море от мъдрост, което е вашето преживяване. Всеки път, когато отстъпвате личната си власт върху нещо, вие се приближавате до своето божествено съзнание. Така се научавате как да действате, без да действате. Вие се учите как да работите, без да се привързвате към това, което създавате. Учите се как да бъдете, без да се опитвате да си приписвате заслугата за това. Колкото повече разтваряте своето его, толкова повече разбирате неуловимата същност на безсмислието. В резултат цялата сила в картата може да бъде използвана, за да се освободите от вечно въртящото се кармично колело.
  Активен

  Страници:  1 2 3 [4]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright