Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Хата йога медитация - Кундалини  (Прочетена 4266 пъти)
Админ
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Януари 09, 2010, 20:00:42 »

  "Кундалини е космичната сила в отделните тела. Тя не е материална като електричеството или магнетизма, а е духовен потенциал - Шакти, космична сила. Всъщност тя няма форма. Тя е навитата като змия спяща Божествена Шакти, дремеща във всички същества. Тайнствената Кундалини лежи с лицето надолу към отвора на Сушумна нади. Когато се събуди, тя засъсква като змия, и затова се нарича "силата на змията". Кундалини е богинята на речта. Всички я възхваляват. Когато йоги я събуди, тя му дарява просветление. Тя дарява освобождение и знание, защото Тя Самата е това. Наричат я също Сарасвати, защото е източникът на всяко знание и блаженство. Тя е самото чисто съзнание. Тя е Брахман. Тя е Прана Шакти, Висшата Сила. Благодарение на тази Шакти светът съществува. Сътворение, запазване и разрушение - всичко е в нея."
  Свами Шивананда
  "Кундалини йога"


  Кундалини йога, или Лая йога, както понякога я наричат, е най-висшето медитативно изживяване на Хата йога. Тя е за напреднали ученици, които практикуват под ръководството на гуру. Изисква пълно познаване на психическото тяло и неговата структура, както и голямо пречистване на физическото и психическото тяло. Кундалини шакти е изначалната космична сила, с която човек не бива да си играе. Твърде ранните опити за издигането й без подходяща подготовка могат да нанесат сериозни нарушения върху умственото, физическо и психическо равновесие на ученика.

  При кундалини медитацията божествената сила, скрита във всяко човешко същество, се издига нагоре през психическите центрове на тялото - чакрите. На върха на главата - седалището на най-висшето съзнание - индивидуалното и Абсоютното съзнание се сливат. Това се изразява символично като обединението на Шакти (Кундалини) с бог Шива.

  Кундалини шакти
  Равновесието във вселената се поддържа от противопоставянето на положително и отрицателно, мъжко и женско, статично и динамично. Каквото съществува във вселената - в макрокосмоса, това е и в човека - микрокосмоса. Пасивната мъжка основна сила - Шива - се намира в сахасрара - седмата чакра на върха на главата. Шакти - активното женско начало - е в основата на гръбнака. То е изява на космичната сила в тялото и е в спящо, потенциално състояние. Нематериална, шакти е първичната духовна и психическа сила в органичната и неорганичната материя. Поради спираловидното й движение нагоре когато бъде събудена, се нарича сила на змията, и иконографски се рисува като змия, навита в основата на гръбнака. Издигането на кундалини води до съюз с бога Шива. Това е състоянието на висше съзнание и духовно просветление.

  Хата йога събужда кундалини чрез дисциплиниране на тялото, пречистване на надите - астралните канали, през които тече праната, и чрез контролиране на последната. Чрез физическите упражнения на хата йога се тонизира нервната система, за да може да издържи на издигащата се енергия. Хата йога регулира потока прана чрез МУДРИ и БАНДХИ. Крия - специалните очистителни техники - пречистват вътрешните органи на физическото тяло, а контролът върху дишането стабилизира ума. Но упоритата пранаяма, асаните и медитацията не са достатъчни. Умственото пречистване изисква безкористно служене, защото да виждаш Върховното във всички същества и да му служиш е най-важното за духовния напредък.

  Кундалини и каналът, по който се движи тя, не са във физическото тяло. Всяка част от него има съответствие в астралното тяло, а двете са взаимосвързани на материално ниво. Седемте психически центъра - чакрите, и сушумна нади, през която преминава кундалини, се намират в астралното тяло и съответстват на нервните плексуси и гръбначния стълб.

  Според йога-теорията има около 72 000 нади (астрални нервни проводници), най-важна от които е сушумна. От двете й страни са ИДА и ПИНГАЛА, съответстващи на левия и десен симпатикови нерви във физическото тяло. Жизнената енергия - праната - тече през тях; това е така, когато човек е зает със светски дела и е ограничен от времето, пространството и причинността. Но когато действа сушумна, той е отвъд това ограничение.

  Докато Западната анатомия признава само грубата форма и функции, Кундалини йога действа на фино ниво. Затова ученикът трябва да познава основните нади. Сушумна нади тръгва от муладхара чакра - вторият опашен прешлен, до Брахмарандхра - върха на главата. Физическият гръбначен мозък се състои от сиво и бяло мозъчно вещество, разположено в гръбначния стълб. В мозъка се намира централният канал, наречен в анатомията canalis centralis. Сушумна, разположена в този гръбначен канал, има няколко подразделения.


  Чакрите
  Шестте чакри са крайпътни пунктове по сушумна към крайната цел - сахасрара. Те са съзнание със специфични отсенки на осъзнатост и блаженство; също така съхраняват фината жизнена енергия. В гръбначния мозък и нервните плексуси на грубото физическо тяло се намират центрове, които им съответстват, и с които те са тясно свързани. Вибрациите, създавани във физическите центрове по предписаните начини, водят до определени търсени резултати във фините центрове. Месторазположението на чакрите и съответните им центрове във физическото тяло е следното:
  1. МУЛАДХАРА: в долния край на гръбначния стълб; съответства на plexus sacralis
  2. СВАДХИЩАНА: в областта на гениталиите; съответства на plexus prostaticus.
  3. МАНИПУРА: в пъпа; съответства на plexus solaris.
  4. АНАХАТА: в сърцето; съответства на plexus cardiacus.
  5. ВИШУДХА: в областта на гърлото; съответства на plexus
  laryngealis.
  6. АДЖНА: в междувеждието - ТРИКУТА; съответства на plexus cavernosus.
  7. САХАСРАРА: на върха на главата; съответства на епифизата.

  При медитация медитиращият си представя всяка чакра като лотос с определен брой листа. Първите шест чакри имат съответно 4, 6, 10, 12, 16 и 2 листа, а сахасрара - 1000. Броят на листата се определя от броя и разположението на надите, които излизат от чакрата и й придават формата на лотос. Отпуснати надолу, докато кундалини дреме, с издигането й надите се обръщат нагоре.

  С всяко листо е асоциирана една от 50-те санскритски букви, представяща вибрацията, създадена върху нея при преминаването на кундалини през чакрата. Тези звуци съществуват в латентна форма, и когато се изявят като вибрации на надите, при концентрация могат да бъдат почувствани. Освен листа и звукова вибрация, всяка мантра има своя геометрична форма, представляваща определена сила, както и свой цвят, функция, елемент, божество-управител и биджа - мистична вибрация.

  Местоположението на чакрите се определя, като се подходи или откъм лицето, или откъм гърба. В началото е по-лесно да си представяме муладхара, манипура, анахата и аджна като области, а не като точки. Когато се опитваме да намерим чакрите откъм гърба, придвижваме концентрацията право нагоре от чакра до чакра. Ако ги търсим отпред, придвижваме концентрацията от основата на гръбнака към пъпа, сърцето, гърлото и т.н. През цялото време съзнанието се задържа вътре и приема вътрешните вибрации, посочващи енергийния център. При всички упражнения е необходима удобна медитативна поза; изправеният гръбнак е особено важен.

  Върху чакрите можем да се концентрираме с повторение на мантрата ОМ - всеобхватната универсална звукова вибрация, с различен тон. Като насочим вниманието върху муладхара, изпяваме ОМ с най-нисък тон. С придвижването нагоре по гръбначния стълб постепенно повишаваме тона всеки път. Звукът ОМ постепенно става почти неуловим. Друг метод е откриването на психическите центрове с индийската музикална гама. Между гамата и психическите центрове има определено отношение. СА съответства на муладхара, РЕ - на свадхищана, ГА - на манипура, МА - на анахата, ПА - на вишудха, ДА - на аджна, НИ - на сахасрара.

  Със събуждането си кундалини не отива направо в сахасрара, освен ако човек не е абсолютно чист йоги. Тя трябва да се придвижва от една чакра до друга, за което са необходими голяма концентрация и търпение. Може да се върне и да се наложи да бъде издигана отново - с големи усилия. Дори когато кундалини бъде издигната до аджна чакра, е трудно да я задържим там. Само големи йоги като Шри Рамакришна, Шри Ауробиндо и Свами Шивананда са успявали да я задържат там колкото желаят. Когато накрая кундалини се издигне от аджна до сахасрара, става обединението. Но дори тогава тя не се задържа там дълго.Само след продължителна практика издигнатият и пречистен адепт изпитва постоянен съюз и окончателно освобождение.

  Скоростта на издигане на кундалини зависи от чистотата на ученика, от неговия етап на еволюция, безстрастие, пречистване на психическите нерви и жизнената обвивка и желанието за освобождение. Щом ученикът бъде готов, Природата събужда силата и му дава знанието. Докато той не го попие изцяло, не му се разкрива нищо от особена важност.

  Има много други физически и дихателни упражнения за улесняване на медитацията върху чакрите. За този вид медитация, и то след много месеци пречистване и подготовка, гуру не е толкова необходим. Никой учител не може да даде на ученика силата на необходимата самодисциплина.

  Муладхара чакра
  Намира се в основата на гръбначния стълб. Има квадратна мандала, представяща принципа на земята, чийто цвят е жълтият; биджа-мантрата е ЛАМ. Четирите листа, пурпурни на цвят, са асоциирани със звковите вибрации ВАМ,ШАМ, СХАМ и САМ - от горното дясно листо по посока на часовниковата стрелка. Божеството-управител е Брахма. Именно в тази чакра дреме кундалини. Тук е и Брахма-грантхи - възелът на Брахма,който трябва да бъде преодолян с много упорита садхана и интензивно пречистване, за да може кундалини да се издигне.

  Свадхищана чакра
  Разположена е в сушумна на нивото на гениталиите. Контролира корема, бъбреците и др. във физическото тяло. Елементът й е вода, и е асоцииран с бял полумесец; биджата е ВАМ. Шестте яркочервени листа са асоциирани с буквите БАМ, БХАМ, МАМ, ЯМ, РАМ и ЛАМ. Божеството-управител е Вишну.

  Медитацията тук е върху полумесеца. Това дава контрол върху водата и дарява психически сили, интуитивно знание и знание за астралните тела. Унищожават се много нечисти качества.

  Манипура чакра
  Разположена е в сушумна на нивото на пъпа и съответства на соларния плексус. В средата на червената триъгълна мандала се намира елемента огън. Биджата е РАМ. Десетте лотосови венцелистчета, тъмно пурпурни като тежки дъждовни облаци, са асоциирани с ДАМ, ДХАМ, НАМ, ТАМ, ТХАМ, ДАН, ДХАН, НАМ, ПАМ и ПХАМ. Божеството-управител е Рудра.

  Онзи, който успешно се концентрира в тази чакра, не се бои от огъня и не го хваща болест.

  Анахата чакра
  Разположена е в сушумна в сърдечната област. Елементът въздух е показан в центъра на опушената на цвят мандала с форма на звездата на Давид. Биджата й е ЯМ. Дванадесетте тъмночервени листа са представени от КАМ, КХАМ, ГАМ, ГХАМ, НАМ, САМ, ЧАМ, ЯМ, ДЖАМ, НЯМ, ТАМ и ТХАМ. Божеството-управител е Иша.

  В този център се чува звукът анахата, изначалният звук на Шабдабрахман. Медитацията върху анахата чакра дарява чистота, космична любов и различни психически сили.

  Вишудха чакра
  Разположена е в сушумна в основата на гърлото и съответства на ларингиалния плексус във физическото тяло, както и на петото космично ниво. Нейният елемент етер е показан в яркосин кръг. Биджата е ХАМ. Шестнадесетте опушено пурпурни листа съответстват на санскритските гласни ОМ, ААМ, ИМ, ИИМ, УМ, УУМ, РИМ, РРИМ, ЛМ, ЛЛИМ, ЕМ, ЕЙМ, ОМ, АУМ, АММ, АХМ. Божеството-управител е Садашива.

  Онзи, който се концентрира и в крайна сметка медитира в тази чакра, достига голям успех. Той се радва на пълно знание на четирите Веди и познава минало, настояще и бъдеще.

  Аджна чакра
  Съответства на трикута - междувеждието. Мантрата-семе на тази чакра, която е седалище на ума, е ОМ, и е разположена в чисто бял кръг.От двете страни има също абсолютно бели две листа;вибрациите им са представени от санскритските букви ХАМ и КШАМ. Елементът е явякта - изначалният облак недиференцирана енергия и материя. Божеството-управител е Парамашива.

  Онзи, който успешно медитира върху този център, разрушава кармата на всички предишни съществувания и става освободена душа. Чрез тази чакра, седалище на изначалната сила и душа, се получава интуитивно знание. Именно тук йогите насочват праната си при смъртта. Всички йоги, особено джнани, се концентрират върху този център и върху ОМ.

  Сахасрара чакра
  Сахасрара е фин център над и отвъд другите шест, които са тясно свързани с него. Разположена на върха на главата, тази чакра съответства на епифизата на физическото тяло. Тя има 1000 листа, върху които са повторени 50-те букви на санскритската азбука. Тя е обител на Шива.

  Върхът на главата, наречен предна фонтанела при новородените, е Брахмарандхра - "вратата на Брахма". При смърт, когато напредналият йоги се отделя от физическото си тяло, тя се отваря рязко и оттам излиза праната.

  Когато в сахасрара Кундалини шакти се обедини с Шива, йоги изпитва изключително блаженство. Той достига свръхсъзнателното състояние и най-висшето знание. Той става напълно развит джнани.

  Медитация и мантри
  Свами Вишну Девананда
  Активен

  delfin
  Гост
  « Отговор #1 -: Януари 26, 2010, 21:31:34 »

  СИМВОЛИТЕ НА КУНДАЛИНИ В РАЗЛИЧНИТЕ КУЛТУРИ


  Символите на Кундалини в различни култури са разнообразни. Моисей я вижда под формата на горящия храст и като змия. По време на извеждането на израелтяните от Египет те изгубват вяра и биват нападнати от страховити змии, та Бог казал на Моисей: "направи змия и я сложи на прът и стори така, че всеки, който е ухапан от змия, щом го зърне, да живее. И Моисей направи змия от мед, и я сложи на пръта и стана така, че ако люта змия беше ухапала човек, когато той погледнеше медната змия, живееше".

  Кундалини подхранва Дървото на живота в нас и лежи навита като змия, поради което е наричана "Змийската сила" (позната ни и от символа на фармацията). Гностиците разбират змията като гръбначния стълб. В древногръцката, а и по-късно в римската митология откриваме Асклепий, богът на медицината, който държи тояга с навита около нея змия. Тоягата представлява основната опора на човешкото тяло – гръбначния стълб и разположения в него гръбначен мозък като физическото местоположение на Сушумна . В Рим използват същия символ, наречен кадуцей или жезълът на Меркурий. Едната или двете змии навити около тоягата символизират Кундалини, която се издига по финия енергиен канал Сушумна в двойна спирала, докато за алхимиците тя е символ на метаморфоза.

  Християните я наричат отражение на Светия Дух и почитат нейните проявления като огнени езици над главите на апостолите по време на тяхното събиране на Петдесетница. Символът от Стария завет става значим в християнството, когато Христос препоръчва събуждането на Кундалини като истинска съдба не само на израиловото племе, но и на всички християни: "И както Моисей вдигна змията в пустошта, дори и като синове човешки може да бъдете издигнати. И каквото остане в него, ни би загинало, а ще има вечен живот."

  Много интересна роля е приписана на змията като Божии посланик в мита за грехопадението в Битие на Библията. Според известният изследовател на световния фолклор Джон Фрейзър в Райската градина е имало две дървета – дърво на живота и познанието и забраненото дърво на смъртта – но Адам и Ева отхапали от по-примамливите плодове на дървото на смъртта, а дървото на живота било изоставено и по-късно пазено с мечове от архангелите (Михаил и Гавраил, или Ида и Пингала Нади). Змията е трябвало да донесе на първите хора добрата вест за съществуването на дървото на живота и познанието, но Адам и Ева не разбрали нейното послание.

  В Притчи Соломонови Кундалини отново присъства като Дърво на живота и Шечина (Шехина, т.е. обитание) и преминава през десет колела (чакри), наречени сефироти, разположени на седем нива:
  "18. Тя е дърво на живот на ония, които я придобиват, и блажени са, които я запазват."

  На Запад сакрумът е символизиран от знака на Водолея и от Свещения граал, съдържащ живата вода.

  Богомилите в България също говорят за Огнения дракон, а за древните ацтеки Кундалини е Кетцалкотлатъл, Пернатата огнена змия, която е непорочната сестра на Кетцелкоатъл, господарят на живота и смъртта. И двете божества на ацтеките се раждат от непорочно зачатие, но братът – великият бог – умира, защото пиян насилва сестра си.

  Историята за Пернатата огнена змия на ацтеките онагледява факта, че в наши дни, особено на Запад, Кундалини се ползва с недобра репутация, на нея се гледа като на "примамлива опасност", поради неправилното схващане за нейната природа и най-вече поради вредните практики за нейното събуждане, използвани на Запад през 19-и и 20-и век и описани в наблюденията на известни западни психолози и психиатри през този период върху сериозно засегнати пациенти.
  Активен
  sahaj
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 130


 • Град: България
 • WWW
  « Отговор #2 -: Септември 19, 2010, 21:03:16 »

  Всъщност не съм съгласен , че събуждането на Кундалини е опасно за нас, всеки който поддържа това мнение означава , че не познава Кундалини истински и Тя не е събудена в него  ,следователно не е постигнал Йога защото Йога (съюзът) се постига единствено чрез събуждането на Кундалини в нас и отварянето на Сахахсрара Чакра . Кундалини е нашата собствена енергия наричат Кундалини Майчина енергия а една Майка не би навредила на своето дете.Кундалини е част от нас и при издигането си по Сушумна нади (централния канал) тя пресича нашите енергиини чентрове наречени чакри и ги пречиства по един много фин начин без да ни наранява. Кундалини се издига по гръбначният ни стълб като един светлинен стълб , но в началото на пробуждането си тя се издига постепенно като една тънка нишка и така постепенно пречиства енергиините ни канали и центрове без да ни наранява. Когато ни е пречистила по този фин начин тя се издига вече в пълната си сила и ни предпазва от всички негативности около нас, независимо под каква форма ни атакуват те било то болести или нещо друго. Кундалини ни закрила ,Тя не ни наранява. Така че този който твърди че Кундалини при пробуждането си може да ни нарани значи въобще не познава Кундалини . Аз от своя личен опит мога да ви кажа , че събуждането на Кундалини в мен с нищо не ме нарани ,а напротив помогна ми да осъзная много неща , да опозная себеси и премахна много мои здарвословни проблеми.
                      НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ
                      НАМАСТЕ
  Активен

  "Истинската свобода е възможна, ако откриете собствените си сили вътре във вас. Трябва да усетите съществуването на  Духа чрез вашата централна нервна система, чрез вашия съзнателен ум."
  Хristo
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 479


  Бъди себе си и отвори сърцето си за света! :)

  « Отговор #3 -: Септември 19, 2010, 21:38:59 »

   Змията може да бъде събудена от нейният сън по различни начини и ако човек не е подготвен за приливната вълна от енергия тогава може да не му въздейства добре. Както монетата така и енергията има своите две страни, изразени в способността да бъде използвана. За това мисля, че не случайно тя се събужда и овладява чрез медитацията.
  Активен
  sahaj
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 130


 • Град: България
 • WWW
  « Отговор #4 -: Септември 21, 2010, 14:23:46 »

  Змията може да бъде събудена от нейният сън по различни начини и ако човек не е подготвен за приливната вълна от енергия тогава може да не му въздейства добре. Както монетата така и енергията има своите две страни, изразени в способността да бъде използвана. За това мисля, че не случайно тя се събужда и овладява чрез медитацията.
  Няма нищо вярно в това твърдение както обясних по горе Кундалини не може да бъде опасна за нас
  Активен

  "Истинската свобода е възможна, ако откриете собствените си сили вътре във вас. Трябва да усетите съществуването на  Духа чрез вашата централна нервна система, чрез вашия съзнателен ум."
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #5 -: Септември 21, 2010, 14:38:39 »

  Змията може да бъде събудена от нейният сън по различни начини и ако човек не е подготвен за приливната вълна от енергия тогава може да не му въздейства добре. Както монетата така и енергията има своите две страни, изразени в способността да бъде използвана. За това мисля, че не случайно тя се събужда и овладява чрез медитацията.
  Няма нищо вярно в това твърдение както обясних по горе Кундалини не може да бъде опасна за нас

  След като има хора, чиито организми са били разрушени и те са били превърнати в инвалиди в резултат на издигането на кундалини, която те не са могли да контролират, безопасна ли е тази енергия?
  Не е ли тя като един атомен реактор, който може да се активизира и да стане неуправляем?
  Активен
  praiseyou
  Гост
  « Отговор #6 -: Септември 21, 2010, 15:03:29 »

   Аз подкрепям мнението на сахаж, тези инвалиди едва ли са пострадали от кундалини, с по скоро от неправилно практикуване на йога, или дишане в йога. Според мен бъркаш термините Ицко.
  Активен
  sahaj
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 130


 • Град: България
 • WWW
  « Отговор #7 -: Септември 21, 2010, 22:18:03 »

  Тези хора не са пострадали от Кундалини а от глупоста си . Не Кундалини ги е увредила а нечистите практики които някои се опитват да практикуват като така наречения тантризъм в който се проповядва издигане на кундалини чрез секс. Муладхара чакра е тази която отговаря на физическо ниво за половата и отделителната ни система тя е единствената чакра през която Кундалини не преминава при първото си пробуждане защото се намира под сакралната кост в която се намира Кундалини а Божеството на Муладхара чакра е Шри Ганеша Бога със слонска глава и човешко тяло . Според Ведите Ганеша е символ на детската невинност , целомъдрието и мъдроста Той е този които премахва всички пречки а тези практики с безразборен секс са убида към самия него , поради това Той наказва тези които ги използват за да не оскверняват святоста на Кундалини , която е нашата Духовна Майка . Друга причина е , че някои искат да събудят Кундалини за да я използват за нечисти , зли цели а Кундалини е свята Тя не би извършила зло и поради това биват наказвани , но не от собствената си кундалини а от Божественото.
  Активен

  "Истинската свобода е възможна, ако откриете собствените си сили вътре във вас. Трябва да усетите съществуването на  Духа чрез вашата централна нервна система, чрез вашия съзнателен ум."
  Ivs.SY
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 25


  « Отговор #8 -: Януари 15, 2011, 05:59:15 »

  Опасно ли е събуждането на Кундалини?

  http://www.youtube.com/watch?v=jYJLFNNiTV4
  Активен
  Mitko R
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 98


 • Град: София
 • « Отговор #9 -: Февруари 25, 2011, 14:01:52 »

  След като прочетох някой от мненията които твърдят ,че Кундалини може да бъде опасна за човека който я пробужда ,много силно се разочаровах та дори ме обзе и страх понеже още съм невеж в собственото си разбиране.
  Благодаря за мнението на sahaj който отново ми показа Истината и ми помогна да я усетя и сега съм напълно убеден ,че Божия Дух няма да навреди никому който го призовава с чисто сърце!!!
  Активен

  "If you wish to find the Buddha,
  first you must look into your own mind,
  outside of the mind,there is no Buddha."
  meander
  Гост
  « Отговор #10 -: Февруари 25, 2011, 18:27:25 »

  Здравейте.
  Не искам да ви развалям купона(споренето) но мога да ви дам материал за размисъл.Ако искате гледайте филма Стар Гейт и вижте как някои "Богове" си намират приемни тела .Т.е. са паразитти които живеят на гърба и живота на другите.Куандалини е земната версия на същото.Ако искате им служете ако не искате недейте.Това което е направил нашия господ е да ни даде душа'И това е плътта от неговата плът.Забележете че всичко което сме работи заедно само някакво си куандолини седи ичака да наредим масата и да са наяде на аванта.Вие си решавате,но и си носите последствията.Наричате се индиго т.е. едноцветни сте а нормално е да сте шарени.Замислете се зщо сте едноцветни и кде е причината.
  Живи и здрави.
  Активен
  meander
  Гост
  « Отговор #11 -: Февруари 25, 2011, 19:42:52 »

  Здравейте.
  Ето още нещо за размисъл:
   
     Едно време имало едно малко врабче,което докато летяло на юг замръзнало и паднало на земята.За да стане още по-лошо  минала една крава и се изсрала върху него.Но торта била топла и го размразила.И тогава,затоплено и щастливо че е живо то почнало  да чурулика.Но една котка го чула.Дошла, извадила го от торта и изяла малкото врабче.
    Поуката от тази история е:
   Не всеки който сере отгоре ти,задължително ти е враг.
   И не всеки който те вади от лайната ти е приятел.
    И още - когато ти е хубаво и си щастлив без значение каде си,дръж си голямата уста затворена.

  Живи и здрави.
     
  Активен
  selekt
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 13


  « Отговор #12 -: Юни 14, 2011, 20:02:41 »

  странно защо , като разпространител на такива мъдрости , ти сам не ги разбираш " за голямата и затворена уста"
  Активен
  notlike
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 73


 • Град: Варна
 • Възходът на планетата на идиотите

  « Отговор #13 -: Юни 14, 2011, 20:10:23 »

  meander е изключително полезен в този форум, без него би било трудно да се справяме. Може би си мислите, че иронизирам или го презирам - напротив, уважение, пич! Показваш другата страна на монетата, винаги съм го казвал - истината се крие в двете страни заедно, другото е заблуда. Кундалини не можем ли да я отворим с добри дела? Защо трябва да медитираме със специални програми? Като искам да се науча да играя по-добър футбол, цял ден да казвам, че аз мога или просто да отида на игрището и да се раздам на максимум?
  Активен

  Зад всяка хвалба се крие завист. Зад всеки упрек се крие добро намерение. Зад всяко хубаво нещо стои интерес, а зад всяка тежка ирония дебна аз и се хиля на идиотщината на тоз' прост народ!
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Хата йога - асани
  Йога
  Админ 6 4412 Последна<br />публикация Август 25, 2011, 11:38:03
  от Ich
  Джнана - Йога Медитация: Теория на Веданта
  Йога
  Админ 1 2094 Последна<br />публикация Март 04, 2013, 15:17:44
  от tribalizm
  Бхакти йога и медитация
  Йога
  Админ 1 1623 Последна<br />публикация Март 15, 2012, 18:13:16
  от {-^-}
  Кундалини « 1 2 ... 5 6 »
  Духовни учения
  Админ 89 9689 Последна<br />публикация Октомври 08, 2012, 06:31:03
  от Свързан
  Кундалини, МЕР КА БА, торсионно поле
  Обща тематика
  Harpi 14 1529 Последна<br />публикация Декември 14, 2012, 16:18:48
  от Harpi

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright