Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Нумерология  (Прочетена 4926 пъти)
11WOLF11
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 301


 • Град: София
 • « -: Юни 15, 2009, 01:20:57 »

  Нумерология

  "Всички неща могат да бъдат представени във вид на
  числа"
  Питагор

  Това е есенциално съждение, върху което се гради
  номерологията. Логиката и доказателството му, ако
  човек пожелае да го открие, се вижда непрекъснато и
  навсякъде около нас.
  Задача на номерологията е да ни помогне да откриваме
  съотвествията в живота и да ги използваме.
  Предмет на номерологията са вибрациите на числата и
  буквите, заложени в нас при раждането или при промяна
  на името ни.
  Методите на номерологията са свързани с изчисления и
  анализ, чрез които получаваме информация за характера,
  здравето, съдбата, циклите в живота, добрите и лошите
  ни дни.



  Книгата може да бъде изтеглена от линка на следващия ред.

  * Номерология.doc (91.5 KB - свалено 294 пъти.)
  « Последна редакция: Юни 18, 2009, 10:38:18 от 11WOLF11 » Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #1 -: Юни 28, 2009, 16:11:09 »


  Нумерология за всички

  Нумерологията - теорията за числата - е прост метод за анализ на характера и предсказване на бъдещето. На по-високо равнище тази теория предлага система за разбиране на истинската природа на Вселената.

  Нумерологията, подобно на другите методи за предсказване, твърди, че съществува принцип на подредба над и отвъд реда на естествените явления; тя дава обяснение на множество детайли и на събития, които изживяваме, на базата на ясно определени принципи.

  Модерната нумерология се основава на питагорейските и кабалистичните принципи, но е повлияна от християнския числов символизъм на Средновековието и от опитите на Ренесанса да хвърли мост между езическия и християнския свят - между класическата философия и християнската култура.

  Западната нумерология се базира на питагорейските принципи. Това означава, че действителността е математически конструирана и всички явления практически представляват числа. Така че е възможно характерът и съдбата на всеки индивид да бъдат изразени в числа. Това съставлява първия от основните принципи на популярната нумерология; вторият твърди, че името на човека (в действителност наименованието на всяко нещо) съдържа неговата истинска същност.

  Така че вашето име според тази магична теория не е просто случайна табелка. То представлява вашата идентичност. Името ви най-вероятно може да разкрие какви личности сте всъщност. Нумерологията го преобразува в числа и анализира индивидуалността ви чрез интерпретиране на числата, съобразно установените правила.

  Всяка буква от азбуката е свързана с отделно число:

  1 - А; Й; Г; Ь;
  2 -Б; К; У; Ю;
  3 - В; Л; Ф; Я;
  4 - Г; М; Х;
  5 - Д; Н; Ц;
  6 - Е; О; Ч;
  7 - Ж; П; Ш;
  8 - З; Р; Щ;
  9 - И; С; Ъ.


  Напишете цялото си име и превърнете всяка буква в съответстващото й число. След това ги съберете всичките. Ако се получи двуцифрено число, сумирайте двете цифри и постъпвайте така, докато не остане едно едноцифрено число. Именно то е вашето.

  Нумеролозите твърдят, че пълното име, което ви е дадено при раждането, въплъщава тайнствените сили, действащи във Вселената, както и вашата съдба. Прякорите и другите имена отразяват образа ви в очите на онези, които са ви нарекли по съответния начин.

  Моминското име на жената показва нейния характер преди брака. По-късно фамилното име на съпруга указва как й е повлиял семейният живот.

  Друго важно за нумерологията число е рожденото, което се получава при комбиниране на цифрите, съдържащи се в рождената ви дата. Ако например сте родени на 7 август 1995 г., рожденото ви число ще бъде:

  7+8+1+9+9+5=39=3 + 9=12=1+2=3

  Това число отразява вашия характер и съдба, както са изковани от вселенските сили, действащи в момента на вашето раждане. То може и да е различно от числото на името ви. Ако двете числа не съвпадат, вероятни са много вътрешни конфликти.

  Когато денят и месецът на вашето раждане бъдат съчетани с дадена година, се получава личното ви число за същата година.
  Например ако рожденият ви ден е 1 април, а годината е 1980, числото ви за тази година ще бъде 5 (1+4+1+9+8=23=5). Това ще бъде период на промени и нов опит, може би и на пламенна любов. Но когато съберете числата за същата дата през 1981 г., ще получите числото 6, което вещае тиха, уединена и мирна година.

  За по-задълбочен анализ нумеролозите препоръчват името да се раздели на отделни букви и да се провери колко пъти се появява всяка буква (или всяко число) и кои букви или числа липсват. Повтарянето на дадено число сочи, че у дадения индивид основната му характеристика е силно изразена. Липсата на някое число показва, че я няма чертата, указвана от него.

  Всяко число се съотнася с ясна символика, която на свой ред определя характерните черти на индивидите, свързани с него.

  Числото 1 - първото, това, което влиза в състава на всички други, в много религии и мистични традиции се смята за символ на Бога, първопричината, на източника на всички неща и единството на цялата Вселена. Следователно нумерологията приписва на единицата характеристики, свързани с християнския Бог Отец. Това са хора креативни, инициативни или притежаващи * склонност към организираност или технология. Единицата се свързва с образа на Бога като Творец. Сила, контрол, водачество, изолация, нетърпимост спрямо опонентите и великодушие към поддръжниците - това са характеристики, взети от образа на Бога, както е описан в Стария и Новия завет.

  Числото 2 символизира женствеността. То е първото от четните числа, които нумерологичната традиция смята като женски, противопоставящи се на нечетните, идентифицирани като мъжки.

  В историята мъжете са доминирали в повечето общества. Това може би е причината, поради която нечетните числа се свързват с мъжкото начало и доброто, а пък четните - с женското. Следователно хората с числото 2 имат характеристики, изхождащи от традиционните понятия за женственост. Те са пасивни и се подчиняват на авторитета. И още - двойката представлява и дявола. Това е лошо, защото тя е първото число, което нарушава единството и всеобхватността на единицата, внася в света множественост и несъгласие. С идването на числото 2 се раждат двойствеността, контрастът и антагонизмът. Синтезът на тези контрасти, поправянето на счупеното, представлявано от двойката, идва с числото 3.

  Числото 3 има множество символи и се свързва с триъгълника - първата фигура, заграждаща част от пространството. Точно както числото 1 въплъщава цялостност и всеобхватност, а 2 - разделяне и контраст, така тройката представлява хармония, творчество, себеизразяване и видима проява на Бога. (В Светата Троица - Отец, Син и Свети Дух - числото 3 се свързва със Светия Дух, който се носи над първичната вода и създава света.)

  Всичко казано дотук се подсилва от сексуалния символизъм на тройката. Тя е първото число с основен фалически фокус, както и въплъщава контраста между мъжа (1) и жената (2), обединени в секса (3).

  Наистина характеристиките на сила, власт, творчество, любов към наслажденията, привлекателност за хората от противоположния пол и постоянна нужда от възхищение и привързаност се свързват с числото 3. То се смята за най-щастливото и представлява доброто и най-съвършеното (третата степен на сравнение - като се започне с „добро", мине се през „по-добро" и се стигне до „най-добро" - е и най-висшата.)

  Числото 3 означава целостността на дадено нещо, точно както е и въплъщение на оптималното. Всяко явление си има начало, среда и край; времето се разделя на три компоненти: минало, настояще и бъдеще; пространството се определя чрез ширина, дължина и дълбочина.

  Числото 3 често се среща в народните приказки и детските песнички: три желания, три късмета, трима братя, три мечки, три прасенца.

  То е и най-важното в магията, където представлява съвършенството.

  Трикратното изговаряне на клетва или магически думи е тотално повторение или „всички възможни повторения" на съответните думи. В гръцката митология има много групи от по три божества: трите харити (в римската - трите грации), трите Еринии (богини на отмъщението; в римската - Фурии), трите мойри (богини на съдбата; в римската – парки).

  Числото 4 се свързва с най-простата стабилна форма, следователно то е цифрата на осезаемите и материални неща, по-специално - свързаните със земята.

  Според старите вярвания, популярни в Европа чак до XVII в. и все още запазени в различни версии от хора, практикуващи окултното, всички съществуващи неща са създадени от четири елемента: огън, въздух, земя и вода. Годината има четири сезона. Тежестта и еднообразието, свързани с хората на числото 4, произтичат пак от тази концепция за стабилност, асоциирана с четворката. И още, афинитетът между него и земята, материалните субстанции, го свързва с падението и провала, тъй като в класическата ера и Средновековието се е смятало, че земният живот, материалният свят е затвор, от който душата се освобождава при смъртта.

  Числото 5 е на средата между единицата и деветката. Следователно то се характеризира с неспокойствие, безотговорност и многоликост. фактът, че хората имат пет сетива, определя характера на това число: жизненост, чувственост, сексуалност и нервност.

  То се състои от 1 (Бог) и 4 (материя) и сочи духа на Бога, появяващ се в материята и плътта - естествения свят на живите същества.

  Петицата е особено свързана с хората, тъй като човешкото тяло има пет краища и може да бъде вписано - с разперени ръце и крака - в петоъгълник или петолъчна звезда (наистина в окултизма тази звезда представлява човешкото същество като микрокосмос на Вселената.)

  Числото 6 се характеризира с хармония, равновесие и липса на вътрешни притеснения, защото е първото между 1 и 9, чиято сума е равна на сбора от делителите му: 14-2 + 3 = 6.

  То е четно и женско число; също както двойката представлява жената като подчинен контраст на доминиращия мъж, така и шестицата се свързва с майчинството, с домакинята: обичаща дома, топла, изобретателна, щателна, доволна от себе си и с ограничен светоглед.

  Характеристиките на мир и равновесие са подчертани във формата на Давиловата звезда - шестолъчката, съставена от два взаимно пресичащи се триъгълника и изобразяваща равновесието между две противоположности.

  На шестия ден Господ е създал човека по свой образ и подобие. Точно както петицата е числото на човека като микрокосмос във Вселена та, шестицата е неговият цифров символ като макрокосмос. Тя сочи равновесието между духа и материята, вечното и преходното. Изразява хармония, увереност, сътрудничество и ред.

  Числото 7 е най-странното и най-тайнственото от всички. Следователно то е свързано с хора, които се задълбават в окултното и се дистанцират от всекидневния живот.
  Седмицата се появява често в Библията като символ на цялостност и носител на магически свойства. Стените на Йерихон паднали, след като племената на Израил ги обиколили седем пъти; в книгата „Откровение" от Новия завет числото 7 се появява многократно.

  Най-сериозният пример за важността на това число са, разбира се, дните на седмицата - седемте дни на сътворението според Библията. Сабат-денят за почивка -дава характеристиката на тишина и отдръпване за отдих и съзерцание.

  Основната характеристика на числото 7 е асоциирането му със значителни периоди от време, идващи от връзката му с Луната. Лунният цикъл се състои от 4 етапа - всеки от по седем дни. И това разделение е основата за седемдневната седмица и четириседмичния месец.

  Следователно числото 7 контролира ритъма на живота на Земята, включително месечния цикъл на жените, от който зависи целият човешки живот. Седем предмета съставят цялост: планетите, познати в древността, са били 7, това число съответства на седемте метала, седемте цвята, седемте дни на седмицата, седемте тона в гамата и седемте гласни в гръцката азбука.

  Самотата и интровертността, приписвани на седмицата, идват от факта че тя е просто число (дели се само на единица и на себе си).

  Числото 8 е 2x4 и тъй като четворката представлява Земята и материята, осмицата се свързва с двойно ударение върху интереса към земните неща - власт, статус и пари. Концепцията за паиение, свързана с числото 4, важи и за осмицата: Постоянната възможност за провал се усилва от формата на цифрата 8, намекваща за двойственост - успех плюс провал.

  От друга гледна точка осмицата може да представлява ново начало и нов живот, може би защото мъжкото тяло има седем отвора, а женското - осем, и именно чрез допълнителния осми отвор новият живот идва на бял свят.

  Този факт подсилва и връзката между числото 8 и неизбежното обвързване със светските неща. Осмият тон в музикалната стълбица повтаря първия, но с една октава по-високо. А в християнския числов символизъм осмицата представлява отвъдния живот и ново начало в бъдещия свят. Затова числото 8 въплъщава вечността и безкрайността; математическият символ за безкрайност е хоризонтално изписана осмица.

  Двете възможности за задгробен живот - вечен живот в рая, противопоставен на безсмъртието в ада, подсилват двойствената концепция за успех и провал, която също се свързва с осмицата. Числото 8 се отнася до най-простото триизмерно тяло - куба - и това е факт, който подсилва връзката между осмицата и новите начала, защото представлява едно следващо измерение.

  Числото 9 се свързва с целостността и висшето постижение, тъй като е последното число - най-голямото от първите девет - и поради факта, че бременността при човека трае девет месена. Страх от тъмното, нужда от любов, избухливост - това са характеристиките, присъщи и на числото 9, и на децата. Други негови качества като желанието да се помага на хората, привързаността и състраданието идват от присъщите черти на майчинството.

  Числото 9 представлява и преход между едноцифрените и двуцифрените числа; в нумерологията това е символ на интуицията. То се свързва с творчеството, тъй като се състои от три тройки.

  Целостността на числото 9 и неговата самодостатъчност се подсилват от факта, че в кръга има 360° и че 3 + 6 + 0=9. Нещо повече, ако се съберат множителите от всяка позиция в таблицата за умножение на деветката, пак ще се получи сбор 9 (например 3x9 = 27; 2 + 7=9). С това число са свързани също така арогантност и упоритост.

  Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #2 -: Юни 28, 2009, 16:17:16 »

  Предмет на номерологията са вибрациите на числата и буквите, заложени в нас при раждането или при промяна на името ни.
  - Методите на номерологията са свързани с изчисления и анализ, чрез които получаваме информация за характера, здравето, съдбата, циклите в живота, добрите и лошите ни дни.
  "Всички неща могат да бъдат представени във вид на числа" Питагор

  Това е есенциално съждение, върху което се гради номерологията. Логиката и доказателството му, ако човек пожелае да го открие, се вижда непрекъснато и навсякъде около нас. Задача на номерологията е да ни помогне да откриваме съотвествията в живота и да ги използваме. Предмет на номерологията са вибрациите на числата и буквите, заложени в нас при раждането или при промяна на името ни. Методите на номерологията са свързани с изчисления и анализ, чрез които получаваме информация за характера, здравето, съдбата, циклите в живота, добрите и лошите ни дни. Астрологията и номерологията взаимно се допълват и прецизират, като съвместното им използване дава възможност за по - задълбочено себепознание. Индивидуалните особености на личността, заложени от звездите, се откриват и чрез номерологията, като могат да се допълват хармонично или да влизат в сблъсък И точно тук номерологията дава някои специални възможности - чрез избора на определени важни дати в живота или чрез промяна на името или фамилията, да коригираме вибрациите, които желаем. Когато имаме възможност да избираме дата, следва да се възползваме от тая възможност, така както го правим, когато избираме дреха, кола или пък обяда си.

  Номерологията използва съставни и прости ключови числа, като първите отразяват кармичните влияния и съдбата на човека, а вторите разкриват индивидуалността на човека в настоящия живот и изразяват материалната, физическата страна на личността. Съставните числа са двуцифрените и се получават чрез сумиране на цифрите, участващи в определени дати или на цифрите- аналози на буквите в имената.. Простите числа се получават чрез редуциране на съставните числа до едноцифрени.

  Азбука /кирилица/ и цифрови аналози на буквите:

  1 2 3 4 5 6 7 8 9
  а б в г д е ж з и
  й к л м н о п р с
  т у ф х ц ч ш щ ъ
  ь ю я
  к, ю - 11х - 22
   
  Това е есенциално съждение, върху което се гради номерологията. Логиката и доказателството му, ако човек пожелае да го открие, се вижда непрекъснато и навсякъде около нас. Задача на номерологията е да ни помогне да откриваме съотвествията в живота и да ги използваме. Предмет на номерологията са вибрациите на числата и буквите, заложени в нас при раждането или при промяна на името ни. Методите на номерологията са свързани с изчисления и анализ, чрез които получаваме информация за характера, здравето, съдбата, циклите в живота, добрите и лошите ни дни. Астрологията и номерологията взаимно се допълват и прецизират, като съвместното им използване дава възможност за по - задълбочено себепознание. Индивидуалните особености на личността, заложени от звездите, се откриват и чрез номерологията, като могат да се допълват хармонично или да влизат в сблъсък И точно тук номерологията дава някои специални възможности - чрез избора на определени важни дати в живота или чрез промяна на името или фамилията, да коригираме вибрациите, които желаем. Когато имаме възможност да избираме дата, следва да се възползваме от тая възможност, така както го правим, когато избираме дреха, кола или пък обяда си.
  Съставните числа 11 и 22 /наречени "господарски"/ не се редуцират при събиране до едноцифрени - те участват като 11 и 22, за разлика от другите двуцифрени числа, които при изчисленията се редуцират до прости. Само когато датата на раждане или сборът от цифрите в името
  е 11 или 22 те се редуцират до ключовите числа съответно 24. и
  Пример: Иван Иванов Иванов; роден на 17.10.1975г - Трите главни влияния в живота на хората са:
  1. На Душевния стремеж - то изразява това, което човек би желал да прави- мотивацията на личността във
  всичко, смисълът да съществува. Изчислява се чрез сумиране на гласните в името. За примера по-горе числото е:

  9 + 1 = 10

  9 + 1 + 6 = 16

  9 + 1 + 6 = 16

  10 + 16 + 16 = 36

  3 + 6 = 9

  2. Изразът - това са вродените способности, заложби, таланти. Когато Изразът е в хармония с Душевния стремеж и с вибрациите на рождената дата, човек обикновено успява в живота и се чувства удовлетворен от това, което е. Когато изразът и Душевният стремеж не си съответстват, човек иска едно, а се занимава или върши по друг начин нещата в живота си. До хармонизация може да се стигне чрез промяна на името. Числото на Израза се определя като сбор от числата на всички букви в името. Съставно число на името:

  Иван -18 - 1 + 8 = 9; Иванов - 27 - 2 + 7 = 9; Иванов - 27 - 2 + 7 = 9; 9 + 9 + 9 = 27

  Просто число на името: 2 + 7 = 9

  3. Път на живота - той сочи нашата съдба и основното послание за тоя ни живот. Той не може да се променя и се изчислява като сбор от всички числа в годината, месеца и деня на раждане. С него сме длъжни да се съобразим и да открием възможностите за да го следваме по най приятния за нас начин.

  За примера числото на пътя на живота се намира по следния начин:

  17 - 1 + 7 = 8; 10 - 1 + 0 = 1; 1975 - 1 + 9 + 7 + 5 = 22; 2 + 2 = 4; 8 + 1 + 4 = 13; 1 + 3 = 4;

  Число на път на живота - 4

  Посланията на числата на живота са:

  1 - Индивидуализация - урокът е за независимост, самостоятелност.

  2 - Сдружение - урокът е за работа в екип и да се следва лидер.

  3 - Себеизразяване - урокът е да се научим да разкрием себе си чрез работа, изкуство, служене.

  4 - Организация - урокът е да се научим да навлизаме в дълбочината на нещата от живота.

  5 - Свобода - урокът е да се научим да използваме свободата си за да се развиваме всестранно.

  6 - Нагласа - урокът е да се научим да се приспособяваме към различни
  обстоятелства чрез хармонизация.

  7 - Мъдрост - урокът е да се работи над себе си и над духа.

  8 - Сила, материална независимост - урокът е да се потопим дълбоко в материалния свят за да се извисим след това духовно.

  9 - Универсалност, братство - урокът е за човеколюбие, хуманност, чрез отказ от личните амбиции.

  11 - Откровение - урокът е за развиване на интуицията и откриване на вдъхновение; за изучаване на мистицизма..

  22 - Материализиращ господар - урокът е за включване в масови движения, организации и превръщане на материалното в духовно.

  Вибрациите на деня на раждане са най-силни и влияят цял живот, като се
  явяват част от пътя на живота
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Индийска нумерология
  Астрология и нумерология
  11WOLF11 0 1640 Последна<br />публикация Юни 15, 2009, 01:23:42
  от 11WOLF11
  Рунна нумерология
  Астрология и нумерология
  giti 1 1749 Последна<br />публикация Февруари 13, 2010, 20:02:40
  от zaharisa
  РУНИ НА ОДИН. ЗНАЧЕНИЕ НА РУНИТЕ .РУННА НУМЕРОЛОГИЯ.
  Астрология и нумерология
  ~Schwarze_Sonne~ 8 11389 Последна<br />публикация Юли 16, 2012, 09:22:39
  от ~Schwarze_Sonne~

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright