Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Астрологията за вампиризма  (Прочетена 1624 пъти)
Админ
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Януари 08, 2010, 22:51:22 »

  Звездите управляват себе си, на силните те помагат, гласи един от законите на астрологията
     
  По своята същност хороскопът представлява астрално енергийно клише, което показва кои планети как влияят и по какъв начин управляват живота на човека, програмата на неговите действия и това как се обръзува пътят на живота му.

  Човек, който може да се издигне над земните страсти и земната суета е божи човек. Той знае как да се радва на живота, затова и Бог го обича. Бог обича всички, но едни обича и ги съжалява, други благославя и възвишава, а трети подлага на изпитание.

  Вече говорихме за това, че радостта, която изпитват вампирите е първична, а любовта им плътска, което според астрологията означава, че те се мотаят на нивото на хоризонта. На астролозите е известно, че това ниво ражда 24-часов ритъм, в чието енергийно пространство вампирът включва (ежедневно, в едно и също време) своя генератор.

  Опитният астролог използва този факт за установяване на планетарното и зодиакално включване на болестта на вампиризма и нейната ректификация.
  В 24-часовия диапазон това включване винаги е свързано със зодиакалните домове и с китайските енергийни канали, които имат часови и денонощен ритъм. Ползвайки тази информация специалистът може да открие не само болния орган и неговия енергиен блок, но и истинската причина за възникването на болестта. Зодиакалните кръстове пък ще му помогнат да се ориентира в енергийния обхват на болестта и нейната поведенческа кармична програма.

  Ако се използва вторият слой за тълкуване на наталната карта астрологът може да се опре на квадрантите. Квадрантите представляват нивото на психическата ориентация на дадения етап на развитие на личността. Известно е, че празният квадрант на детството, юношеството, зрелостта или старостта лишава човека от енергийните точки, върху които той би могъл да разгърне програмата си за действие. Енергийната пустота в един продължителен етап от живота (до 20-годишна възраст) може да развие в човека болестта на вампиризма.

  Трябва да се отбележи, че почти във всички хороскопи се появяват празни знаци на Зодиака, мълчаливи Зони, глухи Кръстове или неми Квадранти. Но въпреки това нещата не винаги са така трагични и не всички хора с такива хороскопи са енергйни вампири.

  “Звездите подканват, но не задължават” е девизът на астрологията. Вече говорихме за слънчевите и лунните типове хора. Това е най-важната енергетична основа на  овека, която е напълно незавсима от неговия зодиакален знак. Сега ще разгледаме още един фундаментален пласт, който астролозите наричат Стихии.

  Те също са показатели за вампиризъм, но в известна степен носят по-мек оттенък и поради това, че се ограничават в кражбата на по-малък обем чужда енергия. Стихиите показват способността на човека да натрупва и да изразходва енергия. Духовният мир внася корекции в тях.

  Хора, лишени от свой духовен мир, а такива има твърде мого, съществуват  динствено в света на стихиите. Те лесно се разпознават по тяхната поведенческа програма. Стихиите са: Огънят, Водата, Въздухът и Земята. Това са първичните елементи, в които живее човекът.

  Тези четири първични елемента присъстват във всеки човек, но у едни огънят е повече и по-малко въздухът, а у други още по-млко водата и земята и т.н.
  С помощта на астрологията може да се види в каква пропорция са първичните елементи във всеки конкретен човек. Опитният астролог веднага може да определи вашата стихия, въпреки че тя може да не съответства на Слънцето в Зодиака ви, но да отговаря на постъпките, думите и мислите ви. Ако е така, това означава, че вие сте човек на стихиите.

  Хармонично устроеният човек разумно съчетава в себе си всички елементи на стихиите, затова у него те са меки и уравновесени. Този човек умее да говори, но също така и да слуша другите. Той може всичко, но не може само едно – да води безцелен живот. В безцелния живот всеки обилно се къпе в своята стихия.

  Първият елемент е Стихията на Огъня. Това са хора, родени под зодиакалния
  знак на Овена, Лъва и Стрелеца.
  Вторият елемент – Стихията на Въздуха. Тук са Близнаците, Везните и Водолеят.
  Третият елемент – Стихията на Земята. Това са родените под знака на Телец, Дева и Козирог.
  Четвъртият – Стихията на Водата. Тук са Рак, Скорпион и Риби.
  Вампирските качества на стихиите накратко могат да се формулират така: огънят унищожава физически, земята натиква в калта, водата полива с помия, въздухът съчинява сплетни и ги разнася.

  Ето и астрологическите характеристики на стихиите, в които вие ще познаете себе си и тези, с които общувате.

  За да съществува на Огънят му е необходим постоянен контакт с въздуха. Именно въздухът го разгаря, разнася го и сам се сгрява от топлината на огъня. Наблюдавайки играта между стихията на огъня и тази на въздуха, човек изпитва удоволствие и радост. В живота огънят не може без въздух, затова той постоянно ще го провокира за своите енергийни опиянения. Но и на въздуха с не по-малка сила му е необходим огън, за да бъде лек и подвижен.

  Така зареждайки се взаимно хората, подвластни на тези две стихии създават великолепна хармонична двойка. Разбира се още по-прекрасно ще бъде, ако тя е основана и на радостта и доверието, на творческия порив и играта на ъображението. Примерът на тази хармония е чудесно доказателство за това, че когато човек дава, той и получава, или казано още по-простичко – ти на мен, аз на теб. Ако огънят е източникът на любовта, то вятърът (въздухът) е източникът на радостта. Прониквайки един в друг те активно въздействат и на обкръжаващата ги среда.

  Огънят може да сгрее водата, но и да я закипи. В тази връзка между водата и огъня в голяма степен се проявява и големият антагонизъм: взаимното раздразнение и неразбиране, взаимната нетолерантност. Водата гаси огъня, а той няма сили и воля да продължава да гори вътре в нея.

  Но не е възможно водата да продължава да живее без топлината на огъня. Без него тя ще замръзне и ще се превърне в ледена купчина. Водата жадува за топлината на огъня и необятното пространство на въздуха. Само тогава в нейните дълбини е възможно да се зароди живот.

  Водата не може да съществува без земя, в която да се събира и да се съхранява в определени рамки. Водата щедро ще се отплати, като даде влага и сила на зажаднялата земя.

  Земята изпитва панически страх от огъня и въздуха. И двамата са способни да я изсушат безмилостно и докрай. Но тя е силна и ще набере сили от водата и ще може да продължава да дава плодове.

  Най-енергоемките са тези хора, родени в стихиите на огъня и водата. Тук огънят държи първенство, защото и водата, и земята и въздухът – всички те еднакво силно желаят да се сгреят от горещия източник, какъвто е огънят. Но ако точките на пресичане помежду им не са в хармония, то тогава те (водата, земята, въздухът) чрез хитрост, грубост и подлост изсмукват безжалостно енергията от огъня.

  Огънят винаги е този, който дава, но при едно условие – ако има какво да даде.
  Празната, злобна и завистлива душа на човека-огън винаги е вампирясала. Тя нанася стократно по-големи бедствия, страдания и болка на всеки, кийто е в близко прикосновение с него.

  Водата жадува за топлина. Ако я намери, тогава тя ще отдаде и последните си капчици сили на блажения въздух и на ненаситната земя.

  В източните учения има още един – пети елемент, който се нарича Ефир.
  Именно ефирното тяло е този невидим, тънък и чист поток, който предизвиква сладките алхимични процеси при взаимодействието помежду плътните първоелементи на стихиите. Ефирът – това са надсъщностните енергии, които могат да се осъзнаят единствено в духовен план.

  Вече говорих за това, че в асторлогията тънките енергии присъстват в зоната на “Деня”. Към нея се отнасят зодиакалните знаци Стрелец, Козирог, Водолей и Риби. Хората, родени под тези зодиакални знаци са родени в чистата среда на Деня, тъй като в предишния си живот те вече са достигнали на това ниво. Възможно е в този си живот те да не помнят това и да се лутат в междуособици и да се хранят с изхвърлената чужда енергия. Така лесно могат да се открият и разберат скритите тайни на енергийния вампиризъм. Завършвайки тази тема още веднъж ще повторя: не бъдете човек на стихиите. Това ще ви разкъса като личност, ще ви донесе много беди и страдания. Ще бъдете принудени да се зареждате с енергия по твърде неприятен за околните начин.

  “ЕНЕРГИЙНИТЕ ВАМПИРИ”
  Александър Александрович
  Превод от руски: Надежда Чехомска
  Редактор: Иванка Павлова
  Активен

  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Агни Йога за вампиризма
  Езотерика
  Админ 0 1689 Последна<br />публикация Януари 08, 2010, 22:48:21
  от Админ
  Вампиризма и вампирите « 1 2 3 »
  Езотерика
  Админ 41 5671 Последна<br />публикация Декември 08, 2012, 11:26:06
  от Colder Sun
  УВОД, ОСНОВНИ ТЕРМИНИ В АСТРОЛОГИЯТА « 1 2 3 4 »
  Астрология и нумерология
  pluton 53 7129 Последна<br />публикация Декември 02, 2011, 09:12:15
  от A_ra
  Полезно за първи стъпки в астрологията
  Астрология и нумерология
  Слънчев лъч 1 1274 Последна<br />публикация Февруари 09, 2012, 20:17:25
  от Слънчев лъч
  2013-та от гледна точка на Астрологията и Нумерологията
  Астрология и нумерология
  Sita 0 1045 Последна<br />публикация Януари 01, 2013, 22:59:41
  от Sita

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright