Колективна онлайн медитация за прочистване на енергийното поле около България
(Всеки Понеделник, Сряда и Неделя от 22:00ч.)


          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: За тестото, месенето и хлябът  (Прочетена 489 пъти)
MouseMaiki
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 83


  • Град: Antarctica
  • Спазвам само законите на Вселената!

    WWW
    « -: Май 04, 2013, 15:18:57 »

    Пускам тази тема, по повод на Великден. Много пъти съм мислила да споделя с приятели своите изводи за това, как да месим хляб /или козунак/. Рецепти колкото искате! Идеята не е рецептата, а какво се случва когато замесвате тесто за хляб, особено обреден, каквито са козунакът и питката за Коледа.
    Най-важния момент според мен е замесването:
    Отнасяйте се с продуктите като с живи, които ще забъркате така като че ще създадете произведение на изкуството. Не забравяйте факта, че продуктите, които са в състава на хляба, без значение дали е сладък или не, са изключителни проводници на енергия - яйца, масло и т.н. /някъде имаше тема за проводимоста на всеки продукт и кои продукти са най-силни/
    Когато започнете да замесвате тестото бъдете в хубаво настроение, мислете за неща, които радват - здраве, късмет, дори се помолете и т.н. Когато замесвате движенията са "прегръщане и завиване на бебето" - капсолирате и концентрирате енергията извираща от вас и със спираловидните движения я карате да заприлича на вихър, който след като сложите бебето да спи, се успокоява и се подрежда така, както се гради кристалната решетка на диаманта - топче хомогенно тесто, което трудно се разкъсва.
    След като се събуди и започне да наднича от тенджерата и тавата, онтово завихряте същия процес с мислите и грижливо го украсявате преди да го сложите във фурната.
    Когато стане готов хлябът, всеки около вас получава частица от вас - от вашите прекрасни мисли. Дали такъв хляб не е обреден а? Хаха! Този хляб е ценен, влияе се от всичко и предава най-чистия вид евергия, особено, когато е подаден с усмивка и добри пожелания.
    Спокойно мога да свържа този библейски цитат с истината, когато Христос раздава парче хляб на учениците си и им казва, че той е част от Него - Духът и тялото Господне, светото причастие.
    Паожелавам на всяка домакиня хубав козунак, а на всички останали светли и чисти дни на Възкресение!
    Активен

    На тази Планета има само един ръководител - Природата! Научете се да я пазите, да се съобразявате с Нея, да я слушате и да й помагате!
    Този който я руши или само я използва ще си получи уроците от Нея!
    The One
    *****
    Неактивен Неактивен

    Публикации: 1641


    Винаги на точното място в точното време

    WWW
    « Отговор #1 -: Май 04, 2013, 17:07:59 »

    Интересно, поздравления за поста!

    Наскоро прочетох доста интересни и впечатляващи неща за житото и хляба от П. Дънов, който споделя, че житото идва от слънцето през Венера и е най-силната храна до момента.
    Казва също че то единствено се отдава напълно и доброволно когато го откъсваме и от нас зависи колко енергия можем да извлечем от него според зависи от чувствата и отношението което влагаме в процеса на приготвяне и хранене.
    Другото нещо което ми направи впечатление е, че житното зърно изучавало характера на този който го яде, както и това, че когато се консумира с благодарност и благоволение от него се усвояват точно тези елементи които липсват в организма.

    Някоя рецепта няма ли да пусне някой Усмивчица

    Вчера закупих един килограм брашно за Чиабата и мислех да си припомня как се прави хубав енергиен хляб и ето сега виждам този пост Усмивчица
    Кълновете от жито също стават превъзходни или просто накиснато от предната вечер житото става наистина животворно чудо.
    Интересно ми е много ако го заредя енергийно с кристал или с ръцете какво ще се получи.
    В хляба е истината! Намигване


    Весели празници на всички


    ПС: MouseMaiki представям си един топъл ръчно умесен с много  любов хляб какво въздействие би имал в привечер на Антарктида споделен с шепа приятели Усмивчица
    Активен

    Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
    Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

    Всичко перфектно е точно такова,
    течащ в безкрая свещен резултат!
    Бъди сега причината нова,
    за твоя бленуван в мечтите ти свят.
    The One
    *****
    Неактивен Неактивен

    Публикации: 1641


    Винаги на точното място в точното време

    WWW
    « Отговор #2 -: Май 04, 2013, 17:16:30 »

    Като споменах за рецепта ето на... Усмивчица

    Чабата

    Сред голямото разнообразие от хлябове на пазара нищо не може да замени пресният, домашно приготвен хляб. Като малка нямах търпение да си отчупя от парещата питка на баба. Тя ме залъгваше, че след като я извади от фурната трябва да обиколи нивата и тогава може да ядем от нея. Увиваше питата грижливо в месал, а аз зачаквах, неразбираща защо е всичко това. След около половин час, струващ ми се цяла вечност, намазвах парче хляб с масло и поръсвах с шарена сол.

    След като поотраснах, баба ме научи да меся хляб. Правя го и сега, като разнообразявам с различни рецепти и видове брашна. В моята кухня няма машина за хляб и не се замислям да си купя. Хлябът, трябва да се меси с ръце, да попие любовта, с която се прави.

    Рецептата е за бял италиански хляб – ciabatta.

    Продукти:

        400 гр. брашно
        1 пак. суха мая ( 7 гр. )
        1 ч. лъж. сол
        3 суп. лъж. зехтин
        250 мл. хладка вода

    Брашното се пресява. Смесват се 300 гр. брашно с маята и около 200 мл. вода. Омесва се лепкаво тесто. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса около един час.

    Към втасалото тесто се слага солта, зехтина, останалата вода и брашно. Замесва се тесто върху набрашнен плот. Отново се покрива и се оставя за 40 минути.



    Готовото тесто се разделя на две равни части. Оформят се две хлебчета с дължина 20 см. Слагат се в намаслена тава, покриват се с кърпа и се оставят за последно втасване около 30-40 минути.

    Пекат се 20-25 минути на 230°C.




    Да ви е сладко!!!
    Активен

    Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
    Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

    Всичко перфектно е точно такова,
    течащ в безкрая свещен резултат!
    Бъди сега причината нова,
    за твоя бленуван в мечтите ти свят.
    Alida
    **
    Неактивен Неактивен

    Публикации: 256


    « Отговор #3 -: Май 04, 2013, 21:03:45 »

    Когато започнете да замесвате тестото бъдете в хубаво настроение, мислете за неща, които радват - здраве, късмет, дори се помолете и т.н.

    Навремето бабите преди приготвяне на храна са се прекръствали. Отделно- прекръстването на храната, когато е сложена на трапезата. И молитвата преди хранене при католиците.
    Наскоро размишлявах върху късмета на начинаещия. Оказа се много просто нещо- към всичко ново ние подхождаме с детинско любопитство. Към детската чистота всеки и всичко е отворен. ("всичко"-то е условно, аз също предпочитам да общувам с нещата като със същества). Обаче какво става, когато правим нещо за втори път?- вече сме изтъкани от претенции. Искам да стане така и така. Е, да, ама вече това, което влагам е друго. И то взема, че става друго. Ухилен
    Само ако знаехме колко усилия и нерви бихме си спестили, ако преди посрещане на гости вместо да се притесняваме кое как ще стане, просто се отпуснем и извикаме на гости удоволствието от приготовлението, предвкусването на радостта от срещата с хубави хора...
    @ The one, пробвала съм съзнателно да зареждам храна енергийно, (несъзнателното го правим всеки път) резултата е различен вкус. Става един такъв... невероятно мек и балансиран, все едно всички съставки са в идеалните пропорции. В къщи веднага го усещат, само дето не знаят защо храната толкова им е вкусна. Покрай експериментите ми в тази посока реших, че не е редно да си храня домашните с енергия, която аз оценям/преценям; да влагам любов във вид на чувство също става добре, но човек трябва да е сам, защото като му говорят потока бързо се разсейва. Като че ли бабешкия вариант най- много ми допада. Те са се кръстели, а аз се предоставям на Оня, там горе да ме използва и да приготви храната ни.
    Активен

    "Не е важно да видиш, а да разбереш"- Sunshine(sun)
    MouseMaiki
    **
    Неактивен Неактивен

    Публикации: 83


  • Град: Antarctica
  • Спазвам само законите на Вселената!

    WWW
    « Отговор #4 -: Май 05, 2013, 15:17:12 »

    Благодаря за отговорите! Прекрасна рецепта!
    По принцип, при приготвянето на всяка храна се изисква най-малкото желание и любов към продукта и ястието, но специално зърнените култури ако сте забелязали  при техния първоначален стадии приличат на ембрион... Когато установих това при моите наблюдения останах със зяпнала уста... От тогава направих извода, че те най-бързо биха генерирали енергията, "пращана" от човека - от самото засаждане до тогава, когато извадите хляба от фурната.
    Обещавам и на себе си да поствам по-чество свои изводи от разни ситуации и очаквам мнения, защото съм убедена, че не съм единствената с подобни "абсурдни" изводи.
    Активен

    На тази Планета има само един ръководител - Природата! Научете се да я пазите, да се съобразявате с Нея, да я слушате и да й помагате!
    Този който я руши или само я използва ще си получи уроците от Нея!
    Страници: [1]   Нагоре
    Отиди на:  


    Подобни теми:
    Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
    публикация
    Колко от мечтите ви се сбъднаха? « 1 2 »
    Въпроси и отговори
    Бунтарката 16 2807 Последна<br />публикация Декември 07, 2011, 01:04:36
    от Ariam
    Защита на тялото по време на сън « 1 2 »
    Моите сънища
    nia.boneva6 16 2549 Последна<br />публикация Април 11, 2011, 13:03:40
    от cristo777
    Относно минало и не толкова събитие - нужен ми е съвет.
    Обща тематика
    Sita 13 867 Последна<br />публикация Октомври 01, 2011, 17:31:44
    от protoplasma
    Едно послание от моето сърце за всички тук!!!Обичам ви, всички!!! « 1 2 »
    Послания
    Ariam 17 2230 Последна<br />публикация Юни 22, 2012, 15:02:12
    от Ariam
    2012 г. Измененията на Земята и бъдещето на човечеството - Сал Ракели
    Книги
    Аscension 13 4235 Последна<br />публикация Декември 22, 2012, 15:34:00
    от Verji

    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
    Ширинан | Психолог  © Copyright