Колективна онлайн медитация за прочистване на енергийното поле около България
(Всеки Понеделник, Сряда и Неделя от 22:00ч.)


          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Темата секс табу ли е в този сайт?  (Прочетена 1278 пъти)
julijana
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 18

 • Град: София
 • « -: Април 06, 2013, 21:32:27 »

  Здравейте приятели, искам първо да благодаря на създателите на този прекрасен сайт и на всички вас, участниците в него. Много ми е драго да чета вашите прекрасни публикации и така да си припомням, че не съм сама в търсенето на истината за човешкият живот. От ранна младост та до сега чета всякаква литература за самоусъвършенстване, на последък  много чета  Петър Дънов, а също така имам постоянно разрастващ се интерес  към науката Кабала, може би за да си отговарям на все повечето въпроси, които си задавам относно духовното израстване. Харесва ми, че тук има много такива, като мен, със същите стремежи, независимо какво изучават или четат, или по кой път за познание са тръгнали. Споделям това с вас за да добиете  някаква бегла представа за мен и за да можете правилно да разберете какво ме подтикна да задам тази тема, и защо искам да я отворя за дебат. Мисля, че теми табу са неуместни блокажи за духовното развитие, и че трябва открито да се говори за всичко, което касае човешката природа:) И така: Какво е за вас сексът? Знае се, че е необходим за размножаване, че е полезен за психичното и физическо здраве, че носи удоволствие и наслада, когато е придружен с обич, кагато се прави с любим човек,да, това се знае и ще е излищно да го коментираме, но какво още е той? Може ли, човек да е апсолютно нормален и здрав и без него? Може ли да има пълноценна връзка с противоположният пол без секс? Има ли такива между вас, които са надживяли това свое желание и нужда наследени от животинската ни природа, за която знаем, че не е само животинска и просто нямат вече нужда и интерес за такива интимни актове на близост? Могат ли такива хора вече да се смятат за нормални, а не за фригидни, комплексирани и прочее? Споделете:)
  Активен
  Berbera
  Berber
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 56

 • Град: Варна
 • WWW
  « Отговор #1 -: Април 07, 2013, 00:34:45 »

  Здравей, темата която подхващаш е доста интересна и за да я направя още по- интересна ще споделя една идея, която се завихри в главата ми разбира се с помощ от приятел. Представи си, че ролята на двата пола е малко по- различна. Да погледнем на мъжът като преносител /транспортно средство/ и жената- тунел,портал/врата. Събрани заедно/чрез секс/ те отключват вратата към “нашата” планета Земя или по- точно нашите тела го правят ръководени от душите ни. Те отключват тази врата през която преминава новата душа в тяло /някой беше казал, че не тялото има душа, а душата има тяло/. Ако е така, другото за което се сещам е че един път дошли не можем да излезем оттук ако ползваме секса като начин за прехвърляне. Може би истината за секса е доста изкривена. Както забелязваме в последно време, че почти всичко на което са ни учили и възпитавали търпи коренни промени и множество нови гледни точки. Извини ме, че ти се набърках в темата но ми се искаше да споделя идеята преди да съм я забравил Усмивчица
  Активен
  elinikar
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 222


  « Отговор #2 -: Април 07, 2013, 01:41:12 »

  Не е табу,ето линк по темата:
  http://indigota.com/index.php?topic=2841.0
  Активен

  Ако от омразата можеш да се защитиш,от любовта неможеш!Затова любовта,насочена към земното,убива по-бързо от омразата...
  Еlsha
  Диди
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 525


  « Отговор #3 -: Април 07, 2013, 01:46:57 »

  Не е табу,ето линк по темата:
  http://indigota.com/index.php?topic=2841.0


  Тъкмо тръгвах да давам линк към темата за секса(секс ли не) Ухилен. Ако се напише "секс" в търсачката, ще се видят и други теми с интересни и различни видове обсъждания за секса. Усмивчица  Плезещ се
  Активен

  Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
  julijana
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 18

 • Град: София
 • « Отговор #4 -: Април 07, 2013, 20:30:31 »

     Благодаря ти Berber, че ми се намеси в темата:) и трябва да ти кажа, че идеята, която ти се е завихрила в главата,може би не е случайна, доста ме накара да се замисля. Мога дори да се съглася с нея, че имено по този начин, чрез този акт и могъщата сексуална енергия се отваря тунел за душата, която иска да се превъплати в новородено човешко тяло. В далечната древност, този акт се е смятал за свещен, и се е извършвал при пълно съзнание, че е свят, защото имено той създава условията за раждането. Хората са осъзнавали, че помагат и съдействат на божествените сили, чрез този свещен акт, за реализирането на Божиите работи. Съзнавали са, че така участват в Божиите дела Хората са правили секс напълно осъзнато и съвсем не безразборно, в определени дни и месеци в годината и дори високопоставените вождове са го извършвали в храмове със специални ритуали и жредци. В Даоистката Йога- Йога за сексуално възпитание се казва, че сексуалната енергия е мощен двигател на жизнената енергия, тя е и творческа енергия в човека, и че трябва много да я ценим и използваме и насочваме по правилен начин. В никакъв случай не трябва да се пилее, в противен случай ни чакат немощни старини поради много пропиляната жизнена енергия на младини... Не случайно всички религии и духовни учения предупреждават за целомъдрие. Винаги съм смятала, че целомъдрието е секс с един партнЬо и въздържание от случайни връзки, но не е точно това.  Даоистката Йога, ми обясни, какво е целомъдрие:- Въздържание от изпразване (при полов акт и не само...), това е целомъдрие! Така, особено мъжът възпрепятства изтичането на жизнените си сили и енергия( не случайно след полов акт те са толкова изтощени, че имат нужда в зависимост от възрастта си от отпочиване и не случайно на футболистите им забраняват през деня непосредствено преди важна фудболна среща  да не правят секс) Физкултурниците са наясно с това, но обикновените хора незнаят или по-точно нехаят за физическото си здраве, незнаят и неподозират и няма кой да им обясни, нямат достатъчно духовна и физическа култура. Препоръчвам тази Йога на всички мъже и на всички подрастващи мъже! . В нея е обяснено, как биха могли да се справят със силният подтик на изпразване и как по този начин да постигнат одължаване на сношението, без да остават незадоволени и постигане взаимно одовлетворение на двойката.                      Както вече споменах, сексуалната енергия е много, дори най-важната жизнена енергия, тя е волева и творческа( дава сили да творим, да създаваме изкуство и да реализираме проекти и желания)  Ако осъзнаваме какво е тя, бихме се отнасяли към нея с много по-голям респект, бихме я щадили, а не безразборно и безрасъдно пиляли. Бих могла да кажа още неща от собственият си опит, но незнам доколко написаното от мен ви звучи достоверно за това засега е това.
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1647

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #5 -: Април 07, 2013, 21:51:25 »

  Хората са правили секс напълно осъзнато и съвсем не безразборно, в определени дни и месеци в годината

  Р. Щайнер в една от своите лекции пише за древни племена,
  ако не греша, наречени друиди,
  при които съществувало правилото децата да се раждат само около
  25 декември като първото родено момче ставало после вожд на племето.
  А на децата, които случайно са се родили извън този кратък период в края на годината, се гледало с много лошо око, както и на техните родители.
  Активен
  utro
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 711

  « Отговор #6 -: Април 08, 2013, 08:40:07 »

  Една различна гледна точка:

  Цитат
  От секс към чувственост

  Наистина ли е възможно да оставим секса, като минем през него? Струва ми се, че моят ум и тяло никога няма да спрат да го искат.

  Но защо толкова бързаш да го оставиш? Щом толкова бързаш да го оставиш, никога няма да можеш. Самото бързане, самото желание да оставиш секса няма да ти позволи да го разбереш тотално. Как можеш да разбереш нещо, за което вече си решил, че е лошо, че трябва да се остави? Ти вече си отсъдил, не си го изслушал! Дай шанс на своята сексуалност.

  Слушате вашите така наречени светци от векове насам - а те са много гласовити. Цялата им сексуална енергия се е превърнала в говорене против секса - тях си ги изслушал. Никога не си давал шанс на своята собствена сексуалност да се изкаже. Не, това няма да е правилно - ти имаш предразсъдъци. Защо? Кой знае? Може би не това е нещото, което трябва да се остави. Тогава...? Кой знае? То е може би това, което трябва да продължиш да носиш. Остани отворен. Не казвам нищо друго освен да останеш отворен. Медитирай дълбоко. Докато правиш любов, нека медитативността да проникне в твоя любовен акт. Наблюдавай! И забрави всички предразсъдъци, с които са те отгледали - цялото това формиране, насочено против секса, те прави по-сексуален и тогава почваш да си мислиш, че сексуалността е проблем за теб. Самата сексуална енергия не представлява проблем. Антисексуалният ум е този, който създава перверзията.
  Всички религии са били източници на перверзия. Като казвам всички религии, нямам предвид Буда, нямам предвид Маха-вира, нямам предвид Кришна, нямам предвид Христос или Мохамед - имам предвид последователите. Те са били източникът - един страхотен източник. И какво всъщност се е случило? Те наблюдавали Буда и видели, че сексът бил изчезнал, от което отсъдили, че сексът трябва да изчезне. Можеш да станеш Буда само тогава, когато сексът изчезне - те превърнали това в предписание, в правило. А то си е просто поставяне на нещата в погрешен ред. Сексът изчезва, защото Буда е дошъл до своя вътрешен извор, а не обратното. Не че първо е оставил секса, поради което е станал Буда - той станал Буда, поради което сексът изчезнал. Но хората наблюдавали Буда отвън и видели, че сексът изчезнал - така че ако искаш да станеш Буда, остави секса. Буда не се интересувал от пари, поради което те си помислили: „Ако искаш да станеш Буда, трябва да загубиш интерес към парите".
  Но всичко това са погрешни подходи! Това не е търсене на причината, а погрешно схващане на последицата като причина. Причината е в самата будичност. Човекът се е събудил за своето вътрешно същество. Когато някой се събуди за своето вътрешно същество, той е толкова блажен, че кой ще се интересува от секса? Кой ще проси от някой друг дребни моменти на удоволствие?

  Моля те, не бъди против секса, иначе ще падаш в капана на секса все повече и повече. Ако искаш да се отървеш от него, никога няма да можеш. Да, има една точка на отиване отвъд, където сексът изчезва - но не затова, че си против него. Той изчезва едва тогава, когато откриеш вътре в своето същество да се появяват по-големи блаженства, но никога преди това. Трябва първо да намериш по-висшето, едва тогава по-нисшето изчезва от само себе си.
  Нека това да е едно фундаментално правило в живота ти: Никога недей да бъдеш против по-нисшето - търси по-висшето. Никога недей да бъдеш против по-нисшето, търси по-висшето, и в момента, в който по-висшето ти се случи, изведнъж ще видиш, че интересът към по-нисшето е изчезнал.
  Ти питаш: „Възможно ли е, наистина ли е възможно да оставим секса, като минем през него?"
  Не казвам това. Аз казвам, че ако минеш през него, ще си в състояние да го разбереш. Разбирането е свобода, разбирането освобождава.
  Аз не съм против секса, така че не бързай да го оставяш. Щом искаш да го оставиш, как ще го разбереш? А ако не го разбереш, той никога няма да изчезне! И когато той изчезне, не че сексът просто се откъсва от твоето същество - не че ти се превръщаш в несексуално същество. Когато сексът изчезне, ти всъщност ставаш по-чувствен, отколкото когато и да било, защото цялата енергия се абсорбира от твоето същество.

  Така че никога недей да бъдеш против секса - той ще се превърне в лотусов цвят. И когато сексът наистина се преобразува, тогава ще разбереш какъв голям дар от Бога за теб е бил той. Той е целият твой живот, цялата твоя енергия. На по-нисшите нива, на по-висшите нива - това е единствената енергия, която имаш. Така че недей да имаш никакъв антагонизъм, иначе ще започнеш да потискаш. Човек, който потиска, не може да разбере. А този, който не може да разбере, никога не се преобразява, никога не се трансформира.

  За зрелостта-ОШО
  Активен

  Живейте в света без ни най-малка представа какво ще се случи. Дали ще сте победител или губещ, няма значение.<br />Единственото, което има значение и което винаги е имало значе­ние как вие играете играта. <br />Дали и се наслаждавате? -на самата игра - тогава всеки миг е миг на радост.-Ошо
  еос
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187


  « Отговор #7 -: Април 08, 2013, 12:20:00 »

  Благодаря, Утро.

  ...
  Цитат

  ...

  Да, има една точка на отиване отвъд, където сексът изчезва - но не затова, че си против него. Той изчезва едва тогава, когато откриеш вътре в своето същество да се появяват по-големи блаженства, но никога преди това. Трябва първо да намериш по-висшето, едва тогава по-нисшето изчезва от само себе си.
  Нека това да е едно фундаментално правило в живота ти: Никога недей да бъдеш против по-нисшето - търси по-висшето.

  ...

  За зрелостта-ОШО
  ...

  Положителният принцип е важно да бъде осъзнат и приложен във всичко.
  Активен

  entire ocean in a drop
  utro
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 711

  « Отговор #8 -: Април 09, 2013, 10:23:33 »

  Еех...пропуснах да добавя нещо...относно вратата/жената де.
  Хем се смях докато четох,хем си го представях цветно и образно...в картини.

  Цитат
  Друг един, Климент Александрийски, писал: „Всяка жена трябва да бъде обземана от срам още щом си помисли, че е жена - защото тя е вратата към ада".
  Тези хора винаги са ме учудвали. Щом жената е вратата към ада, значи никоя жена не може да влезе 6 ада - вратата не може да влезе в себе си. Мъжът може да влезе в ада през жената, това добре - ами жената? Всички жени трябва да са в рая, много естествено! Ами какво да кажем за мъжа? Щом жената е вратата към ада, тогава какво да кажем за мъжа? - защото тези писания са били написани от мъже и всички тия светци са били мъже.
  Всъщност жените никога не са толкова невротични - ето защо не сте чули да има много жени светици. Те са по-нормални, по-приземени. Не са толкова глупави, колкото се е оказал мъжът. Те са по-грациозни и по-меки в своята същност, по-вкоренени в земята, по-центрирани. Затова не се чува да има много жени като Климент Александрийски - не можеш да намериш жена, която да му съответства. Никоя жена никога не е казвала, че мъжът е вратата към ада.
  И това не е защото жените никога не са били мистици. Не - съществувала е Мира, съществувала е Рабия, в Кашмир е била Лала - но те никога не са казвали нещо подобно. Тъкмо напротив - Мира е казвала, че любовта е вратата към Бога.
  За зрелоста-Ошо

  Бербера,ще излезеш прав с твоята идея за транспортното средство и тунела/вратата.
  Това е маалко по-топла от (обичайната) топла вода.
  Активен

  Живейте в света без ни най-малка представа какво ще се случи. Дали ще сте победител или губещ, няма значение.<br />Единственото, което има значение и което винаги е имало значе­ние как вие играете играта. <br />Дали и се наслаждавате? -на самата игра - тогава всеки миг е миг на радост.-Ошо
  Berbera
  Berber
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 56

 • Град: Варна
 • WWW
  « Отговор #9 -: Април 09, 2013, 19:09:52 »

  Би ми било интересно да нагазя в "горещи" води.
  Активен
  julijana
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 18

 • Град: София
 • « Отговор #10 -: Април 18, 2013, 23:30:21 »

          Благодаря и аз на Утро и на еос, много добре сте разбрали въпросите ми, и много изчерпателно сте ми отговорили, дори вече не намирам смисъл да продължавам темата. Просто потвърдихте мнението ми,- че сексът е нищо, като изживяване в сравнение с изживяванията, които ни предстоят. Но дотогава, докато не откриете другите по-силни, по-изпълващи и много по-продължителните изживявания се радвайте на него               
  Активен
  julijana
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 18

 • Град: София
 • « Отговор #11 -: Април 19, 2013, 13:45:51 »

      Информирай модератор   Активен
  Pelin
  ОЙ 8:11
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 419


  Red Overtone Serpent

  Профил WWW Лично Съобщение (Неактивен)
     
     
  Re:Секс или не ? Усмивчица
  « Отговор #64 -: Юни 05, 2011, 08:46:34 »
     
  Цитат
  Когато сте били още зародиш в утробата на майка ви, ръцете ви са обхващали ушите, а очите са били на равнището на коленете. Не сте дишали през устата или носа и вашето дишане (както природата на майка ви), са били подчинени на същите елементи в тялото на майка ви. Макар че не сте яли, постоянно сте растели. Били сте свързани с майка си чрез пъпна връв. След около десет лунни месеца сте се родили. Тялото ви е било меко като кадифе, но щом пъпната връв е била отрязана, вроденото ви зародишно дишане е било прекъснато и заменено с придобито (обикновенно) дишане през носа и устата. От този момент способността ви да виждате се е раздвоила и езикът ви е престанал да се свързва с Управляващия и Изпълнителния канали (думо и жън-мо). С помоща на придобитото дишане същностната ви природа е била пренесена до сърцето, където се е установила, а вечния живот се е спуснал в долната част на корема. Пространството между тях е било малко над 25 сантиметра. Понеже духът ви е бил заменен от съзнанието, последното ви ръководи от младенец до възрастен човек, чак до смъртта, и уви, вашата същностна природа и вечния живот вече никога няма да се слеят.
  Тъй като жизнеността се увеличава според теглото с 64 джу на всеки 32 месеца, когато детето е на две години и осем месеца, то развива в себе си единица от положителното начало (Ян) и жизненост с тегло 64 джу. Когато е на пет години и четири месеца, положителното начало става две единици, а жизнеността нараства с нови 64 джу. На осем години положителното начало се е увеличило с три единици, а жиснеността - с още 64 джу. Когато детето е на десет години и осем месеца, положителното начало става четири единици, а жизнеността се увеличава с нови 64 джу.
  На 16 години положителното начало ще е равно на шест единици, а жизнеността получава още 64 джу. Така общото тегло на жизнеността ще бъде 384 джу. Като прибовим наследените от родителите 24 джу, към 360-те джу, дадени от небето и земята, ще се получат 384 джу, или едно кати*, и този, чиято жизненост тежи 384 джу, ще живее.
  Но на 16-годишния възраст съзнанието на човек взима в свои ръце управлението на живота и постепенно започва да се развива интелектът. Наред с вътрешния огън, надигащ се в тялото му, същностната природа се заменя от ума, така че страстите и желанията изпълват същността на 16-годишния младеж. В стремежа си към слава и богатство той прибягва до хитрост, измисля всякакви уловки, за да излъже другите, без да разбира, че така вреди на истинската си природа. Похабявайки по този начин сърцето и тялото си, той разпилява жизнеността и предизвиква колебания в същностната си природа.
  Всичко това води до съкръщаване на живота. Вратата на смъртта е широко отворена, а същностната природа е отслабена и повредена. Поради това жизнената му сила изтича навън като воден поток. Раезпилявайки същностната си природа чрез виното и секса, човек оставя възпроизвеждащата и жизнената сила да се изтощят, а той самия потъва в смъртта.
  Така неговата положителна жизненост (ян ци) постепенно намалява, докато отрицателният и компонент расте в същата степен. Той става човек подвластен на смъртта и погълнат от земните си интереси. От 16-годишна възраст нататък на всеки 96 месеца се развива една единица отрицателно начало (ин). Така към 24-та си година се прибавя още една единица отрицателно начало и поради липса на натрупване на жизненост човек губи 64 джу от нея. Към 32-та година отрицателното начало става две единици и човек губи още 64 джу жизненост поради липсата на мерки за нейното запазване. На 40 години отрицателното начало е вече четири единици и понеже не се вземат мерки за възтановяване на жизнеността, намираща се в долната част на корема, тя постепенно се изтощава, предизвиквайки побеляване на косата и брадата и човек губи 64 джу от нея. На 56 години отрицателното начало е пораснало до 5 единиции понеже човек продължава да се отдава на удоволствия и да се стреми към слава и богатство, черният му дроб отслабва, зрението се влошава, значително намалява паметта, а външността избледнява. И ако независимо от това той не спре да разпилява, губи още 64 джу от жизнеността си. На 64 години отрицателното начало е шест единици , и ако човек още не осъзнава, че е подвластен на смъртта и продължава да гони стремежи, докато косата му не побелее съвсем, а енергията се изтощи и лицето му придобие измъчен вид, той пак ще изгуби 64 джу. Сега старецът вече не е в състояние да създаде възпроизвеждаща сила за поддържане на тялото си. Неговите 384 джу са разпилени и смъртта наближава.
  ...
  Ако в продължение на сто дни човек последователно акумулира възпроизвеждаща сила, получава 64 джу жизненост и създава една единица положително начало. Това е като "подклаждане на дърва в огъня" за поддържане и удължаване на живота.
  Ако възпроизвеждащата сила се събира още 100 дни, човек ще получи допълнителни 64 джу жизненост, а положителното начало ще нарастне на две единици. Тялото става много силно и всички болести изчезват. Ако натрупването на възпроизвеждаща сила продължи още 100 дни, жизнеността на човек се попълва с нови 64 джу и положително начало от три единици. Всички кухини в тялото се пречистват за подмладяване и походката на практикуващия става лека и бърза, зрението - ясно, слухът - добър.
  След нови 100 дни човек придобива ощ 64 джу жизненост, а положителното начало става пет единици. Духовността на адепта става много висока и поникват нови зъби на мястото на изпадналите.
  След последвалито още 100 дни, човек получава нови 64 джу и шест единици жизнено начало. Той се наслаждава на най-хубавите неща от живота и възтановява тялото си такова, каквото е било в ранната му детска възраст. Човек отново владее кръга тайдзи (Великия Предел). Така положителната жизненост и същностната природа се сливат, за да излъчат светлината на жизнеността, която е светлина на същностната природа в скъпоценния котел (в главата) и на истинския живот в пеща (в долната част на корема).
  Ученикът трябва да обмисли всичко това много внимателно.
  из: "Даоистка вътрешна алхимия" Джао Бичън

  Здравейте!
  Дух, Любов (сърце) и секс (полови жлези, полова възбуда, сексуално желание) - тези трите са пряко свързани.
  Това което съм усетил и това което съм прежиявал се препокрива напълно с Тантра, с Даоиската сексуална алхимия.
  Наистина, ако човек предприеме сексуално въздържание, което може да бъде осъществено и без да се спира секса, то в него, възможността за поява на безусловна Любов, ще е 100%.
  Също е истина, че сексуалната енергия може да предизвика хиляди поразии в тялото, както болежки, така и патологични изменения, ако човек не знае как да я канализира и трансформира. Има си много техники за тези неща, но главните две са свързани с контролиране на дихателния процес и с почистването на ума.
  Сексуалната възбуда зависи най-вече от мислите. Хипофизата секретира определени хормони, които стимулират производството на тестостерон. Хипофизата оказва влияние и върху надбъбречните жлези.

  Самото съзнание, ако е извисено, то сексът става напълно ненужен. В тялото, в областта на втора чакра, а и в първа се усеща чиста енергия. Коремът в ниската си част хлътва навътре съвсем естествено. Преживява се много Мир и самата святост те подхранва. Изживява се и любов.

  Всъщност за да се преобрази цялото тяло и за да се подготви за бъдещия преход (възнесението), то наистина оргазмената еякулация трябва да престане.
  Единствено Любовта може да преобрази човека и да трансформира плътта (материята).

  Това, което съм наблюдавал е, че ако човек дълго не прави секс, то в него нараства творческия потенциял - да свири, да пее, да танцува, да сътворява (свързано е с пета чакра също). Умът се избистря. От такъв човек струи една специфична енергия, която е като магнит за противоположния пол.  В тези случаи даосите твъдят, че се е натрупало "Ци" (Жизнена енергия).
  В тези моменти, ако човек съумее да се владее и да не се подава на отворилите се възможности, защото самият тай лъха на секс, защото здравете му е укрепнало и защото е започнал да прилича на "расово животно" - твръде красиво и силно, та ако съумее да се удържи и да не се подава, ако прадължи да практикува, то просветлението е напълно възможно - това а се събудиш духовно, да се себепознаеш.
  Ако тези моменти бъдат преодоляни, то в цалото тяло ще циркулира Светлина, Живот и човекът ще се е изкачил до ръба на другоизмерното пространство, от където ще може да премине в него, когато си поиска.
  В Йога и ци-гун, а и не само там, са описани не една или две практики за канализиране е за трансформиране на енергията.
  В Будизма (изкрючае Ваджраяна), в Исляма, в Християнството, в Хиндуизма до голяма степен се работи чрез пълно въздържание от секс, но в Хиндуизма съществуват пътуки, в които сексът се ползва за транплин, стига разбира се да е на Тантрично ниво.
  Също нещо правят и в Дао.
  При нас, на земята на която сме родени, това е било добре познато на траките.
  Може да се каже, че траките са развили учението си много преди това да стане в Китай и Индия, но твоа не касае тази тема. Усмивчица                                                                                                                                                              Преди да задам темата, незнаех за подобна тема преди доста време, все пак съм много доволна за това, че съм я продължила и изкарала отново на бял свят. Позволих си да копирам нещо от нея, от човек, който мисля, че е  голям търсач на истината, отворен към всички духовни науки и учители в стремежа си към нея.  
  Активен
  Mitko R
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 99


 • Град: София
 • « Отговор #12 -: Април 19, 2013, 23:00:39 »

  Самото съзнание, ако е извисено, то сексът става напълно ненужен.

  Напълно подкрепям твърдението ..Сексуалния акт според повечето религии се представя единствено като възможност за продължаване на рода.Едва тогава се смята че той не е разхищение на духовна жизнена енергия.
  Но тъй като все още сме слаби и не можем напълно и без да се насилваме да контролираме сексуалната си енергия ние сме подвластни на желанието да си доставим удоволствието от нейното консумиране по съвсем примитивен и неползотворен начин като така само губим енергия и прахосваме ценен ресурс чрез който бихме могли да достигнем до ново разбиране,чувства и духовни дарби.
  Активен

  "If you wish to find the Buddha,
  first you must look into your own mind,
  outside of the mind,there is no Buddha."
  Еlsha
  Диди
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 525


  « Отговор #13 -: Април 19, 2013, 23:16:58 »

  Самото съзнание, ако е извисено, то сексът става напълно ненужен.

  Напълно подкрепям твърдението ..Сексуалния акт според повечето религии се представя единствено като възможност за продължаване на рода.Едва тогава се смята че той не е разхищение на духовна жизнена енергия.
  Но тъй като все още сме слаби и не можем напълно и без да се насилваме да контролираме сексуалната си енергия ние сме подвластни на желанието да си доставим удоволствието от нейното консумиране по съвсем примитивен и неползотворен начин като така само губим енергия и прахосваме ценен ресурс чрез който бихме могли да достигнем до ново разбиране,чувства и духовни дарби.

  Не, душичке златна, удоволствието от секса е удоволствие присъщо на сегащните ни тела, които изпиват това удолетворение. Това е нещо човешко, нещо нормално и нещо напълно приемливо.

  Разхищението на силата наречена "сексуална енергия" е защото не сме наясно как да я култивираме!
  Хората, които култивират сексуалната си енергия(запазват я), са хора, които даже изпитват 5 пъти по-голямо удоволствие от секса и най-вече оргазма!

  Хората, които култивират сексуалната си енергия, не само я запазват, но и удоволствието, което получават е умножено!
  Когато човек умее да култивира сексуалната си енергия, тогава исканото удоволствие не само става в пъти повече, но и силната енергия не се хаби. Тогава може да си себе си, с желанието за удоволствие, но енергията не излиза!

  Това е проблема, лошото е, че хора, които не знаят как да я контролират тази енергия, са дали началото на учението, енергията да е подтисната като липсва сексуален контакт. Това е приета крайност заради хора, които не знаят как да достигнат до баланс и вярват, че лишението му е майката!
  Активен

  Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
  julijana
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 18

 • Град: София
 • « Отговор #14 -: Април 23, 2013, 21:10:41 »

  Слава- Богу, до сега не съм чувала за такова учение, където енергията да е подтискана, като липсва сексуален контакт, иначе действително, големи поразии може да си навлече човек, които подтиска желанията си за него!!!! Дао-йога е йога, подобна на Тантра, йога за постигане на сексуално щастие със сексуален контакт, за тези, които искат да изпитат задоволяващо удоволствие и удовлетворение... Има и нещо друго, преминавайки през такова удоволствие и върховно удовлетворение в един момент, при хора достигнали някакво по-високо духовно ниво и вече някакво духовно преживяване, интересът за секс, започва да избледнява и престава, от самосебе си като желание, тъкмо, защото си преживял  врърха му,и си се наситил! И защото знаеш, че има още по-напълващи преживявания(на духа) и ти желаеш имено ТЯХ...Според мен култивирането- както казва Елша, започва с мислите. Който, се е научил да владее мислите си, той няма да има секс-представи и в следствие секс-желания. Да поясня по- точно; първи са мислите, следвани от представите и чак на трето място идва желанието, което те тласка непреодолимо към действие, въпросът е да не се стига до  желанието, преди това може да се вземат мерки от първите два фактора  Ясно е, че всеки има желание за близост с любимият си човек и нищо не може да го спре, но при този случай май,че желанието идва на първо място....
  Активен
  Страници:  [1] 2   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Секс или не ? :) « 1 2 ... 13 14 »
  Духовни връзки и взаимоотношения
  Georgio 208 10426 Последна<br />публикация Януари 29, 2013, 16:22:47
  от nikcvet
  Когато идеите правят секс
  Видео клипове
  Georgio 1 1250 Последна<br />публикация Януари 10, 2011, 21:20:14
  от nia.boneva6
  От секс към свръхсъзнание??
  Езотерика
  Ivs.SY 0 1671 Последна<br />публикация Януари 15, 2011, 06:28:31
  от Ivs.SY
  Български сайт за сънища
  Полезни сайтове
  ashmodean 0 573 Последна<br />публикация Април 05, 2012, 19:17:04
  от ashmodean
  Женския сайт :)
  Полезни сайтове
  The One 0 494 Последна<br />публикация Април 13, 2012, 16:58:27
  от The One

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Ширинан | Психолог  © Copyright