Духовно развитие

          

Страници:  1 [2]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Риби – мъдростта на страстта и емоцията  (Прочетена 1723 пъти)
Mistic_Aqua
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 117


« Отговор #15 -: Март 22, 2013, 00:51:30 »

Защо да е гола вода чудесно си е даже Усмивчица Човек на грижата и семейството ....с тройна чувствителност хахаха Честито  Ухилен

Имаше интересни неща преди за зодията ,но сега са ми леко повърхностни ...ще пробвам да се сетя ..макар че съм на вълна Брулени Хълмове  Ухилен

Та ти си доста концетрирано воден ,а за себе си винаги съм се чудела с тези три елемента ,но както и да е Усмивчица
Да се опитам да те заинтригувам с ,,малко ,, инфо  Усмивчица

Това бива :Знакът Риби обикновено се счита за последния знак от зодиака. Но в действителност той е първият и последният знак. Този факт е отразен в символа на две риби, плуващи в противоположни посоки. Във физическото тяло този знак изразява двете стъпала. Така се проявява двойствената природа на хората от тази зодия. Може да ви се усмихват загадъчно, а в следващия момент да потропват нервно. Сякаш живеят в свой (син воден) свят и искат спокойствие да достигнат мечтите си.
На астрономическо ниво съществува звездна конфигурация, съединяваща двете риби от съзвездие Риби. Светлината на тази конфигурация е видима от Земята. Тази звездна конфигурация управлява способността за построяване на Висшия Мост у ученика. Великите риши познават конструкцията на едната риба (алфа в омега) и възобновяват мъдростта. Този духовен процес те наричат “риболов”. Затова Иисус, когато предава мъдростта на своите ученици, им повелява да бъдат “ловци на човеци”. Този знак ознаменува кулминацията на човека като бог, точно както кулминацията на съвършения човек е отбелязана от Водолей. Тази кулминация на човека като бог, или син божи, се постига с милостта на Майката на Света. По тази причина Дева и Риби са противоположни знаци. Трудно се разбират.
Риби са третият воден знак от зодиака. Трите водни знака отбелязват “края на нещата”. Рак отбелязва края на живота след смъртта, Скорпион – края на съзнанието, или края на физическия живот. Риби отбелязва края на духовния цикъл, който означава усъвършенстване. Скорпион е менталната смърт, Рак – физическата смърт, Риби – духовното оттегляне от смъртта. В този знак е скрита тайната на дълголетието. Двете риби са наречени “двете очи на Майката, които не мигат”. Човекът, попаднал под влиянието на този знак или роден под него, може да предава и приема благодатта чрез очите си. Риби управлява филантропската дейност в света, точно както противоположния знак Дева управлява служенето на страдащите. Под влиянието на знака са и поезията, живописта и музиката. Тези хора са артистични, добри оратори.
Трите водни знака на зодиака представляват трите вида води на тази Земя. Скорпион представлява водата, смесена със Земя, или застоялата вода (животът, замърсен с материята и греха на човека). Рак представлява солените води на океана (приливът и отливът на емоциите, явяващ се характеристика на астралния и етерния планове). Накрая, Риби представлява водата от облаците (животът като етерните води, очистени от мръсотията и солта на Земята). Числовата сила на Риби е 7. Дева и Риби изразяват вибрацията на това число в неговите положителни и отрицателни аспекти. Рибите представляват положителния аспект, тъй като този знак е съчетание на различните аспекти на низшето съзнание в единство с висшето. Човекът Риби се грижи повече за общото, докато човекът Дева е зает с частното. Двата противоположни потока на живота се съединяват в Риби и се интерпретират в Дева.
Риби е знак на фотографията – начинът за съхраняване на впечатленията. Всички истории и асоциации от предишните жизнени цикли са записани в човека чрез Риби. Адептите от различните школи подготвят своите ученици за четенето на “акашовите записки” и невидимите книги от пещерните храмове, стимулирайки в тях активността на Риби. Това се извършва чрез свързването на дейността на “окото на бика” с това на двете риби – пинеалната жлеза и хипофизата. “Окото на бика” се нарича Алдебаран. Той управлява ясновидските способности. С помощта на такава подготовка, Адептите от различните школи обучават своите ученици на нов метод, който се нарича “впечатление /impression/”. При използването на този метод ученикът може да се обучава и в часовете на сън. Той запаметява много подробности, без при това да губи синтетическата визия. Най-висока ефективност се постига именно в състояние на сън. В това е и смисълът на заявлението, че този знак управлява фотографията.
Глифът на този знак се нарича печатът на Индра. Медитацията върху него дава местонахождението на рожденото място на Индра. Глифът представлява две риби, движещи се в противоположни посоки и съединени с хоризонтална линия. Това е символ на Висшия Мост, и когато той вече е построен, глифът променя вида си. Двете риби се сближават “глава до опашка, опашка до глава и сърце до сърце”. Те се въртят в противоположни посоки и се срещат, за да образуват кръг. Хоризонталната линия се завърта вертикално, а цялата фигура се превръща в кръг с вертикален диаметър. Отново се стига до космическия меридиан. Равновесието в човека изразява равноденствието в годината и “пладнето”. Както равноденствието представлява равенството на деня и нощта, равновесието, или йога – това е състояние на изравняване на всички неравности в мотивите и себеизразяването в човека. Йога е равновесие. Когато то е постигнато, съзнанието на човека отстъпва на заден план, сторвайки място на висшето съзнание – съзнанието на душата. На този стадий глифът изглежда като линия, недокосваща обкръжаващия я кръг. Цветът на Риби е цвета на чистото небе в ясен ден – той трудно може да бъде описан. Цветът има две фази. Той изглежда син, но всъщност е брилянтно-бял като яркия пламък на магнезия. Някои го наричат светло-син, други ярко-бял или прозрачно-бял, но всичко това е игра на думи. Истинният цвят винаги е бил даван от гуру при посвещение. Дори самата концепция за “цвят” е индивидуално възприятие, променящо се според човека. Общият език на музиката и цвета може да се изучи само на нивото на душата. На двете по-ниски нива човек познава само ефектите на цветовете, вместо цветовете, също както вместо звука той познава само ефектите на звука.

сайта http://magicaura.com/Tova-si-ti-%E2%80%93-Ribi-duhovna-astrologiya--art3695.html
Активен

През вечността ...принадлежа ...
Mistic_Aqua
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 117


« Отговор #16 -: Март 22, 2013, 00:58:38 »

http://kaleiseminari.com/bg/Ribi_Pisces.html
Активен

През вечността ...принадлежа ...
Mistic_Aqua
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 117


« Отговор #17 -: Март 22, 2013, 14:54:42 »

Някъде бяха писали за символиката на знака ,но автора реши да не се задълбочава ,което ме разочарова леко.. Срещал ли си нещо по така ?
Има две (до колкото си спомням) противоречиви(или не) твърдения и те са: Едната риба символизира гмуркане към дъното ,самоунищожението или пък оставяне по течението там, на където ни отнесат водите .
Другата риба символизира стремежа към духовното ,към Бога и самоосъществяване на потенциала.
Втората теза е ,че двете символизират земното и духовното или земя и небе .Мисията е да намерят баланса ,за да не се дърпат постянно една към друга.

Активен

През вечността ...принадлежа ...
вожда
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 403


I.F.Y

« Отговор #18 -: Септември 03, 2013, 17:22:13 »

Цитат на: Mistic_Aqua
Защо да е гола вода чудесно си е даже Усмивчица Човек на грижата и семейството ....с тройна чувствителност хахаха Честито Усмивчица
Звучи добре, но няма как да кажа. На този етап, най-добрата грижа за семейството ми е като не го създавам. Ухилен
По този начин мога да гледам на всички, като на едно голямо семейство.
Цитат на: Mistic_Aqua
Имаше интересни неща преди за зодията ,но сега са ми леко повърхностни ...ще пробвам да се сетя ..макар че съм на вълна Брулени Хълмове  Ухилен
О, това е прекрасна вълна. При положение, че не съм фен на любовните драми, мога с чиста съвест да кажа, че "Брулени Хълмове" ми е от най-близките сюжети.
Рядко се случва, но в този случай филма (с Ралф Файнс и Жулиет Бинош) ме грабна повече и от книгата.

Това, което си написала за водните знаци е много ценно, Мист! Благодаря!
Някак... особена, различна и имного интересна гледна точка, за която не знаех и не се бях замислял.
Активен

Някои неща се променят, други никога не се променят.
Ахо!
,___,  
[O,o]
/)__)  
-”–”-
Страници:  1 [2]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Толтекска книга на мъдростта
Книги
11WOLF11 0 4435 Последна<br />публикация Юни 24, 2009, 00:20:49
от 11WOLF11
ЗОДИАКАЛНАТА ОБЛАСТ НА РИБИ
Астрология и нумерология
pluton 13 1512 Последна<br />публикация Юли 23, 2010, 11:58:12
от pluton
Корените на мъдростта - Хун Дзъчън
Книги
Странник 10 1906 Последна<br />публикация Септември 01, 2013, 16:47:33
от еос
Легендите за зодиакалните знаци -Рак,Скорпион,Риби
Астрология и нумерология
Mistic_Aqua 6 1233 Последна<br />публикация Август 27, 2013, 23:42:32
от Morticia
Мъдростта
Обща тематика
elinikar 5 710 Последна<br />публикация Ноември 04, 2013, 21:39:57
от Ich

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright