Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: ДАОСКА ЙОГА  (Прочетена 993 пъти)
Arrianna
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2

« -: Януари 06, 2013, 12:50:47 »

Тайдзицюан (по-известно у нас като Тай чи или Тай дзи) е изкуство, което помага на хората. Тайдзицюан прави хората по-здрави, по-силни, по-добри, по-човечни, по-истински. В Тайдзиюан, като вътрешен стил на Кунг фу, има сливане между тяло, дух и енергия. Бавните и плавни движения, характерни за Тайдзицюан, позволяват изкуството да се практикува от хора на всякаква възраст. Оздравителният ефект от практикуването е естествен и доказан. Упражненията са ефикасна система за подобряване на мускулната и костната система. Практикуването на Тайдзицюан ни дарява дихателна култура, ползите от която усещаме през целия си живот. Тайдзицюан е незаменим помощник за концентрация и сила на ума, за неговото поддържане и непрестанно трениране. Тайдзицюан ни помага да съхраним спокойствието и усещането за пълноценност във всяка една ситуация от ежедневието ни. И не на последно място, Тайдзицюан е един от най-ефективните познати методи за самозащита.
Възникнало далеч назад във вековете, пренесено и оцеляло през войни, размирици, крушения и възраждания на китайската империя, бойното изкуство Тайдзицюан стига до нас, за да докаже още веднъж, че граница за истинското няма. Овладяването на Тайдзицюан е процес, през който се върви бавно, но се усеща истински. И практикувайки, ден след ден, човек открива по още нещо за себе си, заради което си струва да продължи напред... По пътя...
Историята на Тайдзицюан, както всяка история, е изложена на свободната воля на тълкувателите си. Опитвайки се да се върнем назад във времето, неизбежно сме изправени пред възможността да грешим и нищо да не се е случило така, както ни го представят източниците, с които разполагаме. Особено, когато става въпрос за късчета от многопластовата история на Китай. За основополжник на Тайдзицюан се счита генерал Чън Уантин – 9-то поколение от фамилия Чън, който вече на пределна възраст се завръща в родното си място и съединява идеите на даоската философия, традиционната китайска медицина и бойния опит, който е трупал през целия си живот.
В наше време глава на фамилията Чън и пазител на традицията се явява Чън Сяоуан - 19-то поколение майстор. Чън Сяоуан има значителен принос за популяризирането на Тайдзицюан. Освен, че самият той е изключителен майстор на Тайдзицюан, той успява да систематизира знанието, което носи Тайдзицюан и чрез своята организиция - Световна Чън Сяоуан Тайдзицюан Асоциация да го разпространява и предава по-лесно на учениците си в целия свят. Асоциацията има клонове в над 30 държави и е най-мащабното обединение на клубове и хора, практикуващи Тайдзицюан в света.
През 2009 година е поставено началото на Световна Чън Сяоуан Тайдзицюан Асоциация - България, която започна да функционира като български клон на Световната Асоциация. Тренировките се провеждат в градовете София и Пловдив.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Йога - какво е йога, видове и др.
Йога
delfin 14 4319 Последна<br />публикация Февруари 22, 2013, 15:11:11
от Търсач
Карма йога
Йога
Админ 0 1380 Последна<br />публикация Януари 09, 2010, 19:15:45
от Админ
Йога за здраве
Йога
Админ 0 1755 Последна<br />публикация Януари 09, 2010, 19:21:41
от Админ
Какво е Йога
Йога
Админ 0 1413 Последна<br />публикация Януари 09, 2010, 19:22:08
от Админ
Сахаджа йога « 1 2 »
Йога
sahaj 22 4067 Последна<br />публикация Януари 24, 2012, 22:30:02
от Търсач

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright