Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3 ... 5   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Циганите  (Прочетена 4518 пъти)
Elea
Гост
« -: Октомври 27, 2012, 19:20:45 »

 
Цитат
Пък и... като се замислиш, ако ние се поддавахме основно на инстинктите си, също бихме погнали циганите.
http://indigota.com/index.php?topic=6461.msg75139#msg75139


Малко ще се отклоня от темата за животните , но не съм съгласна с това твърдение така написано ,като че е общовалидно.
Може да съм единствената , но аз винаги съм била по-благосклонна към ромите , отколкото към себеподобните си или т.нар. бялата раса. Към циганите винаги съм се отнасяла по-добре , по-съчувстващо , по-приятелски .... Аз нямам никакъв проблем да седна на една маса с цигани , да ям от една чиния и да пия от една чаша с тях. От циганите не ме е страх , че ми кроят нещо зад гърба или че таят тази злоба в тях , както правят "белите". Да има цигани , които крадат , мързи ги да работят и т.н. , но нима няма и такива българи? Не може да слагаме всичко що е циганин под един знаменател, та даже и инстинкти за нападение към тях  вече сме били развили!!! Егати инстинктите ! Моето мнение е , че циганите са много по-топли и добронамерени хора от нас. И дори много по-духовни . При по-голямата част от тях са развити тези способности ,които ние тук слагаме в характеристиките на индиговите хора - ясновидството ,засилената интуиция , самоуки таланти- там всеки втори е даровит певец , танцъор и то без да ходят в музикални училища. При тях няма материализъм. Много по-религиозни и вярващи са.

Като заключение мога да кажа - Да , расистка съм ! ....но не спрямо циганите , а спрямо белите.

Активен
вожда
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 403


I.F.Y

« Отговор #1 -: Октомври 27, 2012, 20:37:49 »

 
Цитат на: v.stankeva
Цитат
Пък и... като се замислиш, ако ние се поддавахме основно на инстинктите си, също бихме погнали циганите.
http://indigota.com/index.php?topic=6461.msg75139#msg75139
не съм съгласна с това твърдение така написано ,като че е общовалидно.
Цитат на: вожда
Реално, поведението на човека не може да се изведе като наука. Защо? Елементарно е.
Просто няма как да обясним и предвидим човешкото поведение и реакция, при всяка дадена ситуация, на базата на общовалидни природни закони. Невъзможно е да знаем всички фактори, тъй като те са твърде много и твърде сложни.
Различни хора, поставени в еднакви условия  реагират различно.
 

Цитат на: v.stankeva
Може да съм единствената , но аз винаги съм била по-благосклонна към ромите , отколкото към себеподобните си или т.нар. бялата раса.

Мисля, че отговора за това се крие на място, недостъпно дори и за теб, все още. Възможно е и да е минало прераждане.
Все пак, нормално е за човек от по-малък град, където всички живеят в мир и разбирателство, да има повече склонност към малцинствата, от хората, които живеят в метрополисите, пък и са бродили достатъчно по нощните им улици.

Цитат на: sanguinary
В България, циганите са като в разграден двор. Чувстват се недосегаеми от закони и правила. Защо? Именно защото бездействаме. Не знам, може би понеже сме много любвеобвилни и не искаме да си омърсяваме кармата.
Статистически, циганите са около 300 000, но едва ли са ги преброили всички, та да речем ...500 000. Съвсем да го закръглим, айде 1/10 от населението, макар че вече много ги размножих.
Не зная кой от вас е посещавал затвори, но там съотношението е приблизително обратното - 10 циганина към 1 българин. Човек би решил, че живеем в Индия или Бангладеш, ако трябва да се ориентира по криминалния контингент.
70% от престъпността, на територията на страната, е дело на хора от ромски произход. Чисто математически - 1/10 от населението, са в основата на почти цялата престъпна дейност.

Източник: http://indigota.com/index.php?topic=1801.msg20031#msg20031#ixzz2AWGyy1QN
Цитат на: sanguinary
Предполагам не си расист. Каква обаче е позицията ти, спрямо циганите? Какви чувства извиква, самата дума, когато я чуеш? Бъди честен.
Аз също не бих се нарекъл расист, но ...просто няма дума, която да описва, човек който ненавижда немърливостта, безхаберието и човешката глупост.
Да, те нерядко са проявление и всред останалите човешки раси, но при циганите са основен приоритет и за това си има дума - "цигания" или "циганска му работа".
Основната им дейност, повсеместно е да пият, ядат и да рушат нещо, което е направено от други.
Цитат на: stankeva
Към циганите винаги съм се отнасяла по-добре , по-съчувстващо , по-приятелски ....
Аз трудно ги деля на раса и вероизповедание, но все пак, тука ги има всякакви и сигурно за това. Най-малко са циганите, но от двамата, които знам, единя има някакво псих. Заболяване (ти го знаеш Трайчо) и е много добро момче, все търси приятели, компания... и тука половината му дават дрехи, хранят го. Другия е депутат в Герб и дори вече го е срам да ме поздравява, защото сгафи доста сериозно. Колкото мен е, даже сме работили заедно, но така му се стече живота, че за две-три години стана народен представител. Определено, обаче, мога да кажа, че на гербаджията, циганското му е много по-изявено отколкото на Трайчо.
Цитат на: stankeva
Аз нямам никакъв проблем да седна на една маса с цигани , да ям от една чиния и да пия от една чаша с тях.
А с бели имаш, така ли? Или азиатци?
Цитат на: protoplasma
Експериментирал съм, не веднъж. Поставял съм на една маса, човек с изключително изострени неонацистки убеждения (един от лидерите на някогашните кравайци) и арменец, който по нищо не личи, че е такъв. Прекарахме особено добре, разговаряхме на всякакви теми и се смяхме доста. След това му казах, че това момче е арменец по произход. Реакцията му беше, повече от ненужна и невъздържана.
Дори се стигна до там, че се наложи да го укротявам по ...също неприятен начин. Единственото, което ми остана, това е да се надявам, в даден етап от неговия живот, ще се сети за тази случка, ще прозре глупостта  своите предразсъдъци и ще се промени житейската си концепция към по-добро.
Усмивчица
Цитат на: stankeva
От циганите не ме е страх , че ми кроят нещо зад гърба или че таят тази злоба в тях , както правят "белите".
Защо ги разделяш и охарактеризираш на расова и етническа основа?!
Да, разбирам те и аз съм отвратен расата към която принадлежа, както и към мъжката общност, част от която се водя, но... ...съдба.
Цитат на: sanguinary
Да има цигани , които крадат , мързи ги да работят и т.н. , но нима няма и такива българи? Не може да слагаме всичко що е циганин под един знаменател, та даже и инстинкти за нападение към тях  вече сме били развили!!! ".
Това с агресията и етническата нетърпимост, имах предвид, по-скоро онази част от малцинствата, която обикаля, разнася болести, не им се работи, не плащат данъци и живеят като плъхове, на гърба на данъкоплатеца. Закона не може да им каже нищо, тъй като веднага се обръщат към разни организации за защита правата на човека. Много взеха да злоупотребяват.
Дори зачестиха случаи, където деца се мятат пред коли, автобуси, камиони, за да се наранят нарочно, тъй като обезщетенията са доста солени. Ако българче се метне, няма да са такива.
Нападат хора да ги обират, а ако човек им опонира и ги набие, го съдят и докато се усети се оказва в затвора. И изобщо, мога да ти изброявам до утре, защо съм против циганските работи, немърливостта и простотията.

Цитат на: stankeva
Моето мнение е , че циганите са много по-топли и добронамерени хора от нас. ".
Вероятно си попадала на такива, което е странно. Но чак пък да кажеш, че са по-топли или по-студени. Българите (ако говориш за тях) си имат също, различни видове темперамент, според географския регион. Моето становище по въпроса го знаеш и знаеш, че се основава на преки наблюдения, над не един и двама представители от различни региони в страната.

Цитат на: stankeva
И дори много по-духовни . При по-голямата част от тях са развити тези способности ,които ние тук слагаме в характеристиките на индиговите хора
Предполагам, че се досещам какво имаш предвид, но това също е много едностранчиво твърдение. Вероятно имаш тесни наблюдения върху представители на ромския етност, но определено мога да ти кажа, че циганите имат много бегла представа от духовност.
Ясновидството и разните там щуротии, които правят, са си чиста шарлатанщина, а циганските магии са едни от най-жестоките и необратими... тъй като действат предимно с гробищна пръст или мъртва вода. Циганите имат и интелектуален таван на развитие.
Замисли се и ми кажи, колко циганина с очила си виждала през живота си? С колко циганина си разговаряла и са те впечатлили с познания в дадена област, било то духовна или каквато и да е.
Мисля, че говориш малко прибързано, водена от бегли впечатления, създадени по-скоро от телевизията и книгите, отколкото от реалността.
Да, циганите са интересен народ... Всъщност погрешно ги наричам народ, но да речем, че са такива. Не са дали много на света, но много са взели. Културата им е достатъчно оскъдна, за да бъде разучена в два учебни часа, а ролята им в исторически план, обикновено е свързана с кражби, предателства, доносничество и т.н.

Цитат на: v.stankeva
Като заключение мога да кажа - Да , расистка съм ! ....но не спрямо циганите , а спрямо белите.

Цитат на: sanguinary
аз съм расист, когато става дума за бяла раса. За мен те са най-безхаберните и низши духом от всички останали. По някакво, незнайно за мен стечение на обстоятелствата, аз съм решил, че трябва да съм мъж и да съм бял. Е... ще го преживея някак си.
« Последна редакция: Октомври 27, 2012, 23:29:03 от Stihl » Активен

Някои неща се променят, други никога не се променят.
Ахо!
,___,  
[O,o]
/)__)  
-”–”-
Elea
Гост
« Отговор #2 -: Октомври 27, 2012, 21:44:23 »

ако ние се поддавахме основно на инстинктите си, също бихме погнали циганите.
Рядко някой буди в мен агресия, само с вида си, пък и с поведението си. Но определено, ако това се случи, все ще е циганин, пияница или наркоман.
Работя по въпроса, но не е лесно.

от тук става ясно ,че имаш проблем с циганите и определено ги делиш на цигани и нецигани , след като първите будят агресия в теб.

А после ми казваш , че трудно ги делиш , но все пак ги делиш-

Цитат на: вожда
Аз трудно ги деля на раса и вероизповедание, но все пак, тука ги има всякакви и сигурно за това.Цитат на: вожда
Защо ги разделяш и охарактеризираш на расова и етническа основа?!
Не аз , а ти ги разделяш.
Циганите не будят в мен агресия, както при теб  ,а точно обратното - будят добри чувства.Активен
вожда
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 403


I.F.Y

« Отговор #3 -: Октомври 27, 2012, 22:20:37 »

Цитат на: v.stankeva
Цитат на: вожда
ако ние се поддавахме основно на инстинктите си, също бихме погнали циганите.
Рядко някой буди в мен агресия, само с вида си, пък и с поведението си. Но определено, ако това се случи, все ще е циганин, пияница или наркоман.
Работя по въпроса, но не е лесно.

от тук става ясно ,че имаш проблем с циганите и определено ги делиш на цигани и нецигани , след като първите будят агресия в теб.

А после ми казваш , че трудно ги делиш , но все пак ги делиш-

Цитат на: вожда
Защо ги разделяш и охарактеризираш на расова и етническа основа?!
Не аз , а ти ги разделяш.
Циганите не будят в мен агресия, както при теб  ,а точно обратното - будят добри чувства.
Ако видя българин или китаец, дрипав, смърдящ на бъчва и разни неща от неизвестен произход, брадясал, псуващ заваляно, на висок глас, по същия начин ми буди агресия. Просто до сега съм виждал предимно цигани в подобни роли.
През живота си, само два пъти съм налитал на цигани и то ...не защото не са достатъчно бели, а защото просто си го просеха.
За единя знаеш. Не, че се гордея с тези неща, но... определено, понякога си се налага. Ако бяха бели, същото щях да направя.
Не съм отвратен от циганите, пак ти казвам, а от циганията.

Ето ти няколко примера:
http://www.monitor.bg/article?id=193187
http://www.balkanmedia.bg/2012/10/25/id_11102/
http://www.omda.bg/public/bulg/news/tsiganite/Zaharna%20fabrika_1.htm
http://www.moreto.net/novini.php?n=176004
http://www.dnes.bg/crime/2012/08/30/30-romi-prebiha-policai.167254
http://www.dnes.bg/crime/2012/09/02/romi-prebiha-dvama-myje-v-niva-pomislili-gi-za-ohrana.167437
Ето ти и малко видео:
http://vbox7.com/play:46ebf58e (това сигурно и белите го правят?)
Иначе от европа се грижат за тях:
http://www.moreto.net/novini.php?n=176004
Погледни гласуването. 5 човека са за и 150 са против. Много расисти в тая държава нещо! Защо ли тези хора не са благосклонни към циганите? Много странно! Те са толкова артистични, забавни, духовни хора, а пък... виж начи.
Нормално! Гледат си вътре кокошки, прасета, запушват се канализации, от там разни реки тръгват, болести, разпивки, пожари, наводнения... В кой блок друг, знаеш да се е стигало до подобни гледки?
В Марсилия какво направиха с циганската махала? Събраха се гражданите, изгониха ги и изгориха катуна! Защо не се оплакаха в Страстбург? Ако това беше станало в България, не ми се мисли!
На един познат, на бала, влезнал един пиян циганин и почнал да пощипва една абитурентка и го изгонили. След 15 минути се върнал с 60 циганина с бухалки и изпочупили цялото заведение, персонала, учителките му, съученици, всичко! Последствията - щети за близо 15хил. и медицински разходи за около 50хил. - оправяйте се, вадете си ги от джоба - циганите са недосегаеми. Как мислиш, той дали ще ти е съмишленик в твоята благосклонност към циганите? Определено е широкоскроено момче и не съм го чувал да мрази някой.

Още ли смяташ, че аз ги деля? Усмивчица Или вече разбираш, че циганската работа, дори и да е хубава си остава циганска.

Пък и кажи ми, Станква - защо никой не мрази българските арменци, евреи, китайци, виетнамци, арабите, а всяка етническа нетърпимост е насочена към циганите и отчасти към турците?
Не ме разбирай погрешно, но и джигитайци да бяха, по-бели от мен ако ще да са, няма как да съм "благосклонен към тях" и да "седя на една маса и да пия от една чаша с тях".
Имам познати и приятели цигани, но винаги си имам едно наум!
Активен

Някои неща се променят, други никога не се променят.
Ахо!
,___,  
[O,o]
/)__)  
-”–”-
Elea
Гост
« Отговор #4 -: Октомври 27, 2012, 23:26:04 »

Аз не се опитвам да ви променям мнението и отношението към циганите , просто споделих моето . А така както Вожда го беше написал , че едва ли не у всички ни има инстинкт за агресия срещу циганите не бях съгласна , защото в мен я няма.  Усмивчица
Активен
вожда
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 403


I.F.Y

« Отговор #5 -: Октомври 27, 2012, 23:37:38 »

Цитат на: v.stankeva
така както Вожда го беше написал , че едва ли не у всички ни има инстинкт за агресия срещу циганите не бях съгласна , защото в мен я няма.  Усмивчица
Надявам се, че това дребно недоразумение е вече изгладено.
Дано все така да си добронамерена към братята роми и един ден да бъдеш така и към останалите раси. Защото преди раса, всички сме хора.
Реално, аз би трябвало да съм благосклонен към циганите, от гледна точка на условията, в които им се налага да живеят - подобни на индианците в сев. Америка. Някои биха казали "ама индианците са си в тях", а циганите са гости, но и това е относително - земята не е на никой. ...Не е на никой, но това не означава, че трябва да се отнасяме с неуважение към нея, сбеподобните си и останалите й деца.
Когато някой го прави - това буди агресия у мен. Опитвам се да се справя, както казах, защото не ми харесва, но се получава бавно.
Активен

Някои неща се променят, други никога не се променят.
Ахо!
,___,  
[O,o]
/)__)  
-”–”-
Elea
Гост
« Отговор #6 -: Октомври 27, 2012, 23:44:38 »

Надявам се, че това дребно недоразумение е вече изгладено.

Какво недоразумение, какви пет лева? Няма недоразумения , има различни мнения.
Активен
вожда
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 403


I.F.Y

« Отговор #7 -: Октомври 28, 2012, 00:17:05 »

Надявам се, че това дребно недоразумение е вече изгладено.

Какво недоразумение, какви пет лева? Няма недоразумения , има различни мнения.
Основани на различен опит.
Под недоразумение, имах предвид - начина, по който ти прозвучах, сякаш като видя циганин и реагирам като куче. Това е, което се надявам, че успях да уточня по-разбираемо и изчерпателно.
Цитат на: Синьо Мечтание
Лично аз особено в последно време трудно мога да се развълнувам от  циганските неволи.Може би защото и на много българи не им е леко,но нито крадат,нито убиват ,нито съсипват инфраструктурата...
Правят го, но като бели хора Ухилен
Е, чак до убийства рядко се стига и при циганите, ако трябва да бъдем честни.  В интерес на истината, организираната престъпност, както и по-тежките углавни престъпления, са си приоритет на белите, но те нямат пряк отзвук всред обществото. Макар, че има и циганска мафия, те са си на кланове. Странно ми е, защо не се грижат за своите. Циганите, поначало са много по-задружни и сплотени от нас. Поединично или на малки групи от по 2-3ма се дезориентират лесно, ама като сберат, трябва да се бяга.
Активен

Някои неща се променят, други никога не се променят.
Ахо!
,___,  
[O,o]
/)__)  
-”–”-
Странник
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1375


 • Град: Варна
 • « Отговор #8 -: Октомври 28, 2012, 01:52:14 »

  Циганите са сред нас за да ни напомнят в какво можем да са превърнем.
  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  вожда
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 403


  I.F.Y

  « Отговор #9 -: Октомври 28, 2012, 03:55:06 »

  Циганите са сред нас за да ни напомнят в какво можем да са превърнем.

  Това си прозвуча откровено расистко! Ухилен
  Представих си баща и син, които виждат циганин:
  "Виж, тате , какъв ще станеш, ако не ме слушкаш" Веселяк
  Активен

  Някои неща се променят, други никога не се променят.
  Ахо!
  ,___,  
  [O,o]
  /)__)  
  -”–”-
  Sine Wave Zero
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 334

  « Отговор #10 -: Октомври 28, 2012, 14:21:23 »

  Хора, ако въпросът е до взаимното натякване на расизъм, защо не сменим заглавието на темата... защото като тя е със заглавие в което се съдържа „циганите“, това не значи че като някой използва в един коментар „циганите“ и „белите“, непременно е расист!

  Едно улично куче, като го видим да лае по  циганин, и на него ли ще му кажем че е расист? Защото това правят уличните кучета в квартала при такава ситуация. Но те лаят и по клошари, бели, черни, бежави, червени, всякакви. Усещат им нечистотията, и отвътре и отвън. И ги лаят. Но не ги нападат, освен в редки случай! Това не е инстинкт за агресия, а за самосъхранение. А реакцията им по-скоро е алармираща и казваща „внимавайте с този човек“. В инстинктите на един човек протичат същите реакции, но външно изразени по различен начин – човекът си проверява джобовете нещо да не му е откраднато, страни да не се „отъркат“ в него, че кой знае от колко време са занемарили хигиената си. Каква расова дискриминация е това? Точно никаква, крайно време е да се отърсим от вменените обвинения че не понасяме някого, че сме агресивни към някого, че сме злобни към някого, че мразим някого!
  Разликата изобщо не е в цвета на кожата, а в начина на живот. Живеещият в сурови условия, чисто физически придобива имунитет към различни видове микроби, които биха навредили на човек, който живее в оптимално чиста среда. И разбира се, циганите спадат към този тип. Затова като видя на улицата някой да иска помощ да му качим дюшека в каруцата, стоя настрана и изобщо не си правя експерименти със здравето си. Който вярва в себе си че е безсмъртен, или пък че има време и пари после да се лекува от хепатити, кожни заболявания, нека експериментира, но моля нека не излизаме расисти хората, които сме решили да се пазим от потенциални физически преносители на зарази. Ходил съм на гости при цигани, които гледат деца, подържат се, работят, чистят къщата си, пили сме си ракията заедно и никакви подобни проблеми като хигиената не са стояли между нас, нито пък съм имал предпазливост че нещо ще ми изчезне от джоба.

  За мен изобщо няма такова нещо че циганите да са мързеливи. За всеки човек „работата“ е това което е научен да прави за да се препитава. Като ги учат от малки да крадат, на 90% от тях това са им представите за работа и много от тях дори не съзнават че това е кражба – все едно да ни се каже на българите че ползването на пиратски софтуер е кражба и ние да се съгласим. В други части на българия (различни) от София даже съм попадал на цигани, които с честен труд изкарват заплати и то за изхранване на повече от 2ма души в семействата си. Така че е въпрос на възпитание и приоритети.
  Активен
  Еlsha
  Диди
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 523


  « Отговор #11 -: Октомври 29, 2012, 03:07:55 »

  Темата е за произхода на циганите! Темата не е "за или против тях" и ще бъда благодарна, хората да се съобразяват с темите и да не внасят, своите си предрасъдаци и негативизъм!

  Що се отнася до произхода им, за сега съм чувала само, че идват от Индия...
  Активен

  Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1375


 • Град: Варна
 • « Отговор #12 -: Октомври 29, 2012, 03:26:41 »

  Еlsha не се ядосвай -всеки вижда само това което може и/или иска да види.
  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Elea
  Гост
  « Отговор #13 -: Октомври 29, 2012, 10:08:18 »

  Ами преместете мненията тогава , като не са по темата или модератора да отвори нова тема, ако прецени за нужно. Тъй като тръгнаха от темата за животните , едва ли щеше да е по-подходящо да останат там тези мнения. Май са по-близо до тази тема , от колкото до другата. Ама ако искате пък за всяка нова мисъл ще си отваряме нова тема. То човек , колкото повече се старае да спазва правилата , толкова по-виновен после . Вече усещам лично отношение . Все в теми , които аз пиша  на модератора или хората около него нещо не им харесва.
  Активен
  вожда
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 403


  I.F.Y

  « Отговор #14 -: Октомври 29, 2012, 13:49:12 »

  Ето сега едно мнение по темата.
  Цитат на: Sine Wave Zero
  Хора, ако въпросът е до взаимното натякване на расизъм, защо не сменим заглавието на темата...
  Сине, мисля, че вече издребняваме.
  Ако не смяташ така – покажи ми една тема, над 2 страници, която да олицетворява разбирането ти за правилно заглавие, правилен ход на дискусията, с всички екстри.
  Не можеш ли? Ами... не можеш, защото такава няма! Която и тема да ми покажеш, ако се захвана, ще ти я направя най-неправилната за този форум и най-неправилно водената.
  Много е важен произхода на циганите, та трябва само него да обсъждаме в тази тема. То няма такава тема за произхода на човечеството, циганите взехме да ги разследваме. Такива теми, неминуемо са обречени на ниска активност и е най-добре да се развиват в други разклонения и посоки.  Дори и ако трябва да пиша по въпроса за цар киро, нямаше да правя тема “цар киро”, а щях да пиша тук. Скокнали сте, сякаш сме прекъснали някакъв много важен и разпален дебат, отнесен до произхода на циганите.
  Ако не беше v.stankeva, този въпрос за циганите щеше да е в темата за животните и домашните любимци. Ние няма как да местим мнения в други теми. Можем само да намираме вече създадени и да пишем там. Това го правят 1 от 20 съфорумника.
  Цитат на: elsha
  Темата е за произхода на циганите! Темата не е "за или против тях" и ще бъда благодарна, хората да се съобразяват с темите и да не внасят, своите си предрасъдаци и негативизъм!
  Аз, от своя страна, ще бъда дваж по-благодарен, ако избягвате въздушни обвинения от този сорт. Сега всеки, писал тук  се чуди къде е сбъркал, какво е станало и с какво точно е внесал своя предраЗсъдЪк и негативна енергия.
  Изключително несериозно е подобно отношение, eлша и в случая и двамата много дъните, ти най-вече.  Аз поне ви обяснявам това и няма как, някой друг да се почувства засегнат от това, което пиша.  
  Начина, по който звучиш е строго покровителствен, сякаш се включваш, видиш ли от Вселенското Министерство, да внесеш ред и дисциплина. И това мнение по темата ли е? Поне да си беше казала мнението по въпроса, както е направил Сине и то доста изчерпателно. Това ли е, което имаше да кажеш по тази тема?  Честно казано, първоначално ми дойде наум, да копирам текста от твя постинг и да го плесна във всички актуални теми и след всичките ти последни постинги, пък после ще ти обясня, че нямам лично отношение.
  Какво ви става, бе, хора?! Какъв е тоя кеф да порицавате, мъмрите и да хвърляте камъни?! Нямам никаква представа. Сега не съм си в нас и пиша на крак, но довечера или тия дни, след най-измисления и забутан американски празник  - хелоуин,  ще дойда, ще отговоря, евентуално, в темите, където са се обърнали  към мен или са ми отговорили по някакъв начин, ако сметна за необходимо, след което, ако забележа, че тенденцията на празнодумието и "каменохвъргачките", все още е налице, във всяка 90% от актуалните теми и се толерират, ще направя форума по-красив, добър и правилен, като сведа активността на най-големия нарушител, до минимум.
  Според мен беше абсолютно неадекватно да се мести частта от темата, в която става дума за етническата нетърпимост. Всичко това, както и това, което се случва сега, щеше да бъде избегнато, ако темата се казваше просто “Циганите” или  още по-всеобхватна - “Малцинствата” или “Други етноси” ... или както там искате, без конкретизиране. Тогава щеше да се получи голяма, обсъждана тема.
  Хареса ли ви мнението по темата?
  Активен

  Някои неща се променят, други никога не се променят.
  Ахо!
  ,___,  
  [O,o]
  /)__)  
  -”–”-
  Страници:  [1] 2 3 ... 5   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Малко история за произхода на циганите « 1 2 3 »
  Древни цивилизации
  delfin 40 17076 Последна<br />публикация Октомври 29, 2012, 11:38:46
  от Toddo
  Набези срещу циганите. Политически игри
  Програмиране, световен елит
  Турист 10 1849 Последна<br />публикация Септември 30, 2011, 13:58:32
  от Финист

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright